8

Helt utrolig hvordan en personlig mening kan få folk til gå helt av støvleskaftet og få et helt bloggnorge engasjert og bedrive hat propagangda!

 

Sophie Elise og Anette-Marie

 

 

To venninner og en kommentar som spinner helt ut av kontroll og begyner å leve sitt eget liv.

 

Sophie Elise og Anette- Marie.

 

Det begynte som en kommtar som ble misforstått fra Anette Marie hvor hun kommentere en POSITUR på et bilde og sier hun ikkje selv vil ha en slik positur på sin photoshoot.

Sophie Elise trodde da at Anette -Marie mente at Sophie var problemet og at hun var stygg.

Deretter poster hun et innlegg på sin blogg for å si hun er frustrert og såret over at en venninne går bak ryggen hennes og sier sånt på tv så alle kan se.

Og det hele er i gang.

 

God Kveld Norge og Dagbladet blir involvert og en parodivideo på Sophie Elise kommer fra Anette -Marie og folk tar helt av!

Hatmeldingene hagler og alle tar side og det blir et oppstyr uten like.

 

Bak kulissene har Anette -Marie og Sophie Elise snakket sammen og er ganske overrasket over at folk kan bli sånn.

De hadde ordnet opp seg imellom ang kommentaren om bildet og begge var inneforstått med at dette var egentlig bare feilt ordvalg og en misforståelse tatt helt ut av sammenhengen.

 

Anette-Maries lesere er litt eldre enn Sophie Elises,,en begge sider blir like gode -begge slenger dritt og begge leirene henger ut de motparten.

 

Det begynte som en misforståelse som de gjorde opp med engang og alt skunne stoppet der, men de fant ut at de skal se hvor lang dette kunne gå. Folk kastet seg med i diskusjonen og alle hadde sine meniner og var på lag med sin favoritt. Mange av kommentarene var kvalmende å lålese både for bloggerene selv og for oss lesere.

 

Må si eg ble engasjert på Sophie Elise sine vegne da eg visste hun har vært så mobbet selv,men da eg ikkje er for mobbing var eg kun sympatisk og ikkje intressert i å engasjer meg i hat bevegelsen. Eg sns også at det var dumt av henne å fortsette i samme sporet som Anette.Marie hadde gjort og mente egentlig at det burde stoppet med de første innleggene.

 

Eg tror ganske mange ble sjokkert i dag da de klikket inn hos Sophie Elise og Anette-Marie og fant ut at alt som skjedde etter det aller første utspillet er egentlig bare et sykt stykkke blogging som er basert på at folk er mer intressert i å lese om hat og det å henge andre ut, enn at leserene prøvde å roe ned situasjonen.

Folk lot seg rive med og kanskje mange av rett grunn,,en med feil innstilling.

Det rette hadde vært å være sympatisk og støttenden og IKKJE angrepet den andre. Alt ble forvridd og alle hadde egne tanker.

Noe som egentlig aldri skulle skjedd pga en kommentar som var uheldig ble til et helt eget mobbetroll og begynte å leve sitt eget liv.

 

Her er hva Anette-Marie sier i dag på sin blogg http://anettemarie.no/motmobbing/2013/11/12/det-skal-komme-fra-hjertet/

 

Det skal komme fra hjertet

 

Kjære nettmobber // denne er til deg

For dette er det jeg mener.

Vi trenger ikke kle oss likt.

Vi trenger ikke ha like meninger.

Vi trenger ikke å synes at andre er pene hvis vi ikke gjør det og vi trenger heller ikke være enig i alt. Men vi skal ikke gi kommentarer som er negativt ladet.

Vi kan skrive en oppriktig mening om den kommer fra hjertet, om den har noe for seg.

Vi skal ikke skrive at noen er stygge, har dårlig smak, er dumme, er teite, er feite. Ikke når for eksempel en jente som Sophie er snill i hjertet sitt. Hun ler og hun sier ting mange ler av. Hun elsker familien sin og hun vil ikke noen mennesker vondt. Så vil hun skille seg ut, og det er bra. Det hadde vært kjedelig om vi alle gikk i grått. La oss gi oppmerksomhet til dem vi liker. Vi kan rose og skrive fine ord, så kan vi holde det som er slemt for oss selv.

Sitt ikke der hjemme og rakk ned på andre du ikke kjenner. Om vi som bretter oss ut på nettet har gjort noe galt, så er det våre venner og vår familie sin jobb og fortelle oss det. Ikke du som leser. Og for all del, gjør dette:

Hvis du møter et menneske du ikke liker, finn allikevel minst én ting som er bra med denne personen, så kan du fokusere på den tingen.

 

Hva om du måtte leve med et selvmord på samvittigheten?

Under har jeg lagt ved noen linker. Det finnes eksempler på mennesker som har tatt sitt liv på grunn av at de er hengt ut på nett. Tenk om nettopp den jenta/gutten du skrev til endte sitt eget liv? Mennesker kan utrstråle at de har selvtillit. At de er sterke. At de tåler alt.

Sannheten kan være noe helt annet.

Bak en blogg, en profil, en ip-adresse, kan det sitte et lite menneske som gruer seg til å gå ut. Bak sminke, klær og fasade kan det sitte noen som trenger en klem. Dette er så utrolig viktig å få frem. Tenk om nettopp det mennesket som du skrev noe stygt til, tok livet sitt. Se det for deg. Dette gjelder ikke bare på Internett, men i hverdagen. Tenk om noen du har vært stygg mot, er borte i morgen. Se det for deg. Hvordan kjennes det ut? Vill du ikke følt deg dårlig for å ha etterlatt de negative sporene som det siste du sa til vedkommende?

En liten sammenligning. Dette har ikke noe med noen jeg har vært direkte slem mot, men jeg kjenner fremdeles på det. Jeg hadde en kompis i Bodø som ringte meg for siste gang. Jeg satt i lastebilen med min bror og min farfar. Vi hadde akkurat kommet over grensen fra Sverige og skulle endelig få dusje og spise før vi tok kvelden. Kompisen min var full, jeg var sliten. Han tullet og spurte når vi skulle elske sammen. Jeg ble bare irritert og kjeftet på han for å gå over streken og orket ikke prate.

Det var siste gang jeg snakket med han før han døde av en overdose. Jeg skulle ønsket at jeg sa noe fint, og at situasjonen var litt annerledes. Dette bruker jeg ofte i hverdagen om jeg har tatt meg selv for å si noe stygt i sinne til noen.

 

 Kommer ikke igjennom filteret

Mens jeg skriver dette innlegget, akkurat nå, mottar jeg noe av det verste jeg har fått i kommentarfeltet. Denne kommentaren omhandler påstander/uttalelser om min mamma. Som flere vet døde hun da jeg var sju år, noe jeg ikke vil gå inn på.

Jeg godkjenner ikke kommentarer som går så langt, men jeg kan bemerke at dette er langt over hva som er aksebtabelt og jeg kommer til å finne ut hvem som har skrevet den. Ikke glem at alle nettverk har IP-adresser. Det er ikke umulig å finne ut hvem som trykker på tastene.

 

Saker som dette gjør at jeg engasjerer meg i dette:

For ett år siden tok femten år gamle Amanda Todd livet sitt på grunn av mobbing.
For en måned siden tok Rebecca på 12 år livet sitt.
Gutter som mobbes på Facebook.
At Instragram blir brukt til å lage hat-profiler av andre.
Og at Norge topper listene på nettmobbing, er flaut og unødvendig.
Og det er en grunn til at Linnea for eksempel måtte ha hjelp til godkjenning av kommentarer,
At vakre, unge Voe tidligere valgte å legge ned noe hun elsket å gjøre, på grunn av negative ord. Og det er en grunn til at Kristina Andersen skriver innlegg som dette, og at Caroline Berg må ta opp noe så ubehaglig som dette på grunn av rykter som oppstår av negative kommentarer.

Det blir gjort mange tiltak mot mobbing, men det blir aldri nok. Ved å gjøre dette har vi selv hengt oss ut som nettmobbere for å tiltrekke oss oppmerksomheten til andre. Jeg har faktisk sovet dårlig og jeg har syntes det har vært ubehagelig, men jeg har hele tiden visst at jeg måtte holde ut til i kveld, for i dag kunne vi møtes og lage denne videoen.

 

Jeg fikk oppmerksomheten din // ved å være litt slem

Nå håper jeg at det har vært til noen nytte, for når vi først har en talerstol kan vi bruke den til noe positivt. Om du sier noe fint til noen etter å ha lest dette, har jeg oppnådd noe. Jeg håper og ønsker at alle som leser dette innlegget deler videoen over og oppfordrer til å dele den videre.

Anette

 

Sophie Elise sin blogg kan du lese her http://www.bloglovin.com/frame?post=1888435491&group=0&frame_type=a&blog=2298184&link=aHR0cDovL3NvcGhpZWVsaXNlLmJsb2dnLm5vLzEzODQyNTg4Mzlfd2F0Y2guaHRtbA&frame=1&click=0&user=0

 

 

NETTMOBBING MÅ STOPPES!!

Joachim

12.11.2013 kl.17:09

Nettmobbing er farlig og rett å slett uakseptabelt. det burde ikke og skal ikke skje, men desverre gjør det det. Hvis alle jobber sammen om å være hyggelig mot hverandre så vil det løse seg etterhvert. får vi håpe

cuskima

12.11.2013 kl.17:12

Joachim: helt enig, men det som er messt crazy i denne historien er jo at de er venninner og pga en misforståelse så spant ting ut av kontroll. Så tenkte de at ok vi får se hvor dette ender. og folk ga seg jo ikkje. Så de laget egentlig em antimobbingkampanje uten at folk skjønte det

Joachim

12.11.2013 kl.17:16

mhm. hadde de først pratet om at nettmobbing ikke burde skje, så tror jeg folk hadde reagert mere riktig, men men

cuskima

12.11.2013 kl.17:19

Joachim: helt sant, men dette var en misforståelse og etterhvert så ser du at de snakket sammen hele veien og ville egentlig bare vis hvor utrolig langt det kan gå om det først begynner. Vet ikkje om du leste Anette-Marie sitt innlegg i linken i inlegget, men de snakket sammen under hele prosessen

MyVidaLoca

12.11.2013 kl.19:32

Jeg har egentlig ikke fått med meg alt som har skjedd mellom de to jeg, men de fant nok ut at all PR er god PR ;)

cuskima

12.11.2013 kl.20:55

MyVidaLoca: Egentlig var et jo en misforståelse som var klippet ut av et tvprogram hvor da Sophie Elise reagerte litt sjokkert siden de er venner.
Anette-Marie har jo og en blogg mot mobbing så om du mener PR i form av flere lesere så var nok ikkje det intensjonen,,en når de så hva som skjedde så brukte de det som en antimobbekampanje.
Husk det er veldig mange som leser de bloggene og at EN kommentar kan bli så til de grader en kjempediger hønsegård sier egentlig om hvordan folk kaster seg over offer enten man er kjent eller ikkje og nettmobbing er så altfor lett, der man sitter og er gjemt bak en skjerm, men folk glemmer at noe heter IPadresse.......man er ofte ikkje så anonym som man tror.

her pakkes det for fullt :)

Victor Stange

16.11.2013 kl.02:11

Det hadde vært interessant å vite grunnen til hvorfor nettmobbere gjør sånn som det her.

De er fullt klar over konsekvensene den lille kommentaren deres steller i stand, men allikevel koster det dem ingenting å trykke *send* på tastaturet.

Det er liksom så lett å være slem i dag. Det er så tilgjengelig. Er det det, kanskje?

Men det er så lett å skylde på det.

Det må være noe mer. Det er jo like tilgjengelig for deg og meg, som for dem.

Så hvorfor er de så annerledes enn oss, akkurat der?

De som har blitt mobbet, er jo ofte mobberne. Men er det så enkelt?

cuskima

16.11.2013 kl.02:32

Victor Stange: Vet du Victor hvis vi finner løsningen på mobbegåten tror eg vi vinner fredspris.

Spørsmålet du stiller er litt som hvorfor blir noen støtte av enkelte kommentarer,mens andre ikkje bryr seg?
Hvorfor får noen anoreksi av at en sier de er feit,mens alle de andre de møter i livet sier de er vakker og slank og pen nok.

Hvorfor er det sånn at man har lettere for å høre på negatove ting om segselv enn positive?

Datteren min ble mobbet på skolen,men hun svarte dem og sa i fra at hun hverken hadde anoreksi eller ble nektet mat hjemme
Hun er ganske sterk og hører ikkje på rykter eller stygge ting om segselv eller andre og er flink å akseptere komplenter.

Vi må alle tenke oss om at å være anonym på nettet ikkje gir oss et ok til å herse med andre.
Syns at voksne skal gå foran med gode eksempler -desverre viser undersøkelser at voksne mobber like mye, men på en annen *voksnere måte*

Flere forum på nettet har jo egne tråder viet til å mobbe rosabloggere.
En lukket facebook side mobbet for tidlig fødte og handikappete barn ( mobbere var selv mødre)-at gruppen var privat viser vel at de egentlig visste dette var moralsk forkastelig.

Det er lett å være slem i dag -så derfor må vi passe på å ikkje være det :)

Takk for veldig fin kommentar :)


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits