3

sakset fra VG http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10140887

 

I fjor november leste eg og sikkert mange av dere om denne damen i VG. Husker eg satt med tårer i øynene og kunne ikkje tro mine egne øyne.

I år har hun allerede både en besøksvenn og invitasjon til julaften med henne og familien hennes <3 Åh det finnes  vakre Sjeler der ute <3

 

I FJOR: VG var på besøk hos Reidun få dager etter annonsen i Aftenposten hadde stått på trykk. Da hadde hun allerede fått mange brev fra folk som ville ta henne imot på julaften. Foto: JAN PETTER LYNAU/VG

 

 

Eg husker at eg var rystet, at noen følte at de måtte betale for å få lov å feire jul med noen og å slippe å være hjemme alene.

For meg som er så UTROLIG glad i jul og har mange gode og lange tradisjoner fra mine foreldre - som desverre begge er gått bort - og noen av mine egne etterhvert som eg ble voksen,så er dette faktisk helt ubegripelig. Familien vår er ikkje så stor, og noen av oss deler ikkje samme DNA eller etternavn, men vi pleier å samles til jul og er sammen i 2 dager og koser oss og gleder oss over samværet og maten og det å være sammen. Folk feirer jul på mange måter og for noen er dette den eneste gangen i året de møtes.

 

På den ene siden har vi alle dem som holder liv i Grandiosa og svelger unna en eller fem av den på juleaften og i grunnen ikkje bryr seg nevneverdig.

Og på andre siden så har vi alle dem som ikkje har noen. Som du kanskje ikkje vet ikkje har noe, eller som kanskje ikkje vil si noe av redsel for å fremstå som needy eller innpåtrengende.

 

I flere år har min bror holdt restauranten og baren åpent på julaften der de har severt alle som var alene og som kunne komme samme og feire.

Etter han la ned har han servert på et av hotellene i byen som har en middag på julaften til trengende og han har alltid følt at han gjorde en innsats for andre, før han gikk hjem til oss for å feire med familien <3

 

 

 

 

Har du og din familie lyst å åpne deres hjem? Eller kanskje er du den som trenger en plass å være i år'?

REGISTRER DEG I ÅRETS #JULESENTRAL HER!

Og 89-åringen har et tydelig budskap til det norske folk før jul.

- Vi må huske på at man også blir glad av å glede andre. Ser du noen som ser ensomme ut, så gå bort og spør om de vil ha en kopp kaffe, da vel. Jeg er sånn innstilt, men det er kanskje bare jeg som er dum.

 

Vi har ikkje alle muligheter til å invitere noen hjem av forskjellige grunner, men det finnes kanskje andre ting du kan gjøre.

 

Eller du kan sende 2490 og betale 80 kr og kjøpe 2 middager til noen som ikkje har noe.

Da kan du hente pakkelappene hos VITA ved å vise smsen din.

 

Plans alternative julegaver

http://www.plan-norge.no/alternative-gaver

 

De har masse andre fine ting du kan gi bort også :)

 

http://www.gaversomforandrerverden.no/home/gift.aspx?id=71

 
GOD START

Pris: 200,-  

Antall:

 
 
Produktbeskrivelse

Et barn er født i Malawi. Både mor og barn overlevde!
Gi det symbolske barselssettet I gave til noen som er opptatt av julens budskap. Støtt Kirkens Nødhjelps arbeid ? kjøp en gave som forandrer verden! Hvert år dør rundt 300 000 kvinner og 2 millioner barn over hele verden i forbindelse med fødsel. 99 prosent av disse dødsfallene skjer i fattige land som Malawi. Kirkens Nødhjelp bygger og utstyrer helseklinikker og fødestuer og utdanner sykepleiere og jordmødre. Denne gaven kan bidra til å gi kvinner en trygg fødsel og deres nyfødte en god start på livet. Derfor er våre symbolske barselssett en gave som forandrer verden ? eller i alle fall livene til en mor og et barn i Malawi.

Hvordan hjelper denne symbolgaven?
200 kroner dekker et barselssett med medisinsk basisutstyr som en jordmor i Malawi trenger for å skape de tryggest mulige rammene rundt en fødsel.

Gyda

03.12.2013 kl.10:10

Husker godt det jeg også! Utrolig trist :(

Fint at noen holder hjemmene deres åpne for andre :')

cuskima

03.12.2013 kl.22:36

Gyda: ja dette var jo helt forferdelig spør du meg. I år har vi fullt og 3 stk med helseproblemer -en nyoperert så vi kan ikkje ha noen ekstra i år

MyVidaLoca

04.12.2013 kl.00:10

Så bra innlegg og mange gode tiltak! Jeg skjønner ikke hva som går av familiene til de som blir sittende alene stakkars.. Noen har kanskje ikke så mange, og da er jo dette perfekt! Ha en kjempe fin fridag i morgen og kos deg med litt god mat :) klem <3


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits