24

Eg har før testet aluminiumsfrie deodoranter og funnet en ny faoritt <3

Sante Crystal deo roll-on Pure Spirit -denne finner du på mange helsekoster med litt godt utvalg. Ingen lukt, holder meg tørr hele tiden og eg trenger ikkje bruke den hver eneste dag heller. Helt ok pris også tror den ligger på ca 70,-

 

 

her er testen, kanskje finner du din favoritt blant disse eller har noen å foreslå?

http://cuskima.blogg.no/1376846855_vi_tester_aluminiumsf.html

 

SVETTEHEMMENDE: En kvinne påfører antiperspirant under armene. Foto: Migfoto

 

 

Mattilsynet advarer mot deodorant-bruk

Vil prøve å presse EU til nytt regelverk

 

Er det aluminium i deodoranten din? I tilfelle bør du begrense bruken, mener Mattilsynet.

VG Nett følger

 

 • Reduser bruk av antiperspiranter med aluminium. Det finnes luktfjernende produkter som ikke inneholder aluminium. Aluminium er merket i ingredienslisten, ofte med betegnelser som aluminium chloride, aluminium chlorohydrate eller aluminium zirconium.
 • Spør betjeningen om du ikke finner produkter uten aluminium i din butikk.
 • Om du allikevel vil fortsette å bruke antiperspiranter med aluminium, bør du tenke gjennom hvor ofte du bruker dem og om du kan redusere antall påføringer.
 • Vær særlig oppmerksom om du bruker antiperspiranter på sår eller nybarbert hud, siden det kan øke opptak av aluminium i kroppen.

  Kilde: Mattilsynet

 

Mange bruker antiperspirant daglig og får i seg langt mer aluminium fra dette enn fra andre kilder, ifølge Mattilsynet. De melder at Vitenskapskomiteen for mattrygghets (VKM) beregninger viser eksponering som er 30-50 ganger høyere enn det som blir vurdert som helsemessig forsvarlig. Opptaket kan være enda høyere for folk som bruker antiperspirant på barbert hud.

- Vi er bekymret for den totale mengden aluminium vi får i oss, både fra kosmetikk, mat og andre produkter. Antiperspiranter viser seg å være den største kilden til den aluminiumen vi får i oss gjennom kosmetikk, sier seksjonssjef Merethe Steen i Mattilsynet.

Seniorforsker Berit Granum ved Folkehelseinstituttet satt i faggruppen som utarbeidet vurderingen for Vitenskapskomiteen for mattrygghet.

- Vi har konkludert med at befolkningen i snitt ikke får i seg for mye aluminium gjennom mat og drikke. Legger vi til kosmetikk viser undersøkelsen at de som i tillegg bruker antiperspirant, kan få i seg for mye aluminium. I deodoranter er aluminium den ingrediensen som skal gjøre at du ikke svetter, sa hun da vurderingen var klar.

Ønsker grenseverdi

Mattilsynet vil nå ha på plass en europeisk regulering.

- Vi ønsker at EU skal utarbeide grenseverdier for aluminium i antiperspiranter. I tillegg mener vi at forbrukere bør gjøres kjent med risikoen ved disse produktene. Da kan forbrukere selv velge hvor viktig disse produktene er for dem og hvor ofte de mener de trenger å bruke disse. Man kan enkelt redusere eksponeringen for aluminium ved å redusere antall påføringer, sier seksjonssjef Merethe Steen.

- Produktsikkerhet sterkt vektlagt

Administrerende direktør Finn Rasmussen i Kosmetikkleverandørenes forening svarer følgende på om folk bør begrense bruken av antiperspirant som inneholder aluminium:

- Kjøper du kjente merkevarer skal disse være grundig vurdert med tanke på alle innholdsstoffer og virkningen disse har. Produktsikkerhet er sterkt vektlagt av kosmetikkindustrien, og produktene skal ikke medføre helsefare ved normal og påregnelig bruk.

- Er det grunnlag for å advare mot daglig bruk av antiperspirant?

- Vi har ingen informasjon som skulle tilsi det på dette tidspunkt. Studien som ble gjennomført av VKM i vår er oversendt EUs vitenskapelige komite SCCS og vil bli tatt med i vurderingen når en anbefaling er ventet fra SCCS i begynnelsen av 2014.

- Mattilsynet vil at EU utarbeider grenseverdier for aluminium i antiperspiranter. Er det noe dere ønsker velkommen?

- Vi støtter alle tiltak som bidrar til fortsatt trygge produkter for forbrukerne, sier han.

Fakta:
 • Aluminium er et vanlig metall i jordskorpen
 • Finnes naturlig i frukt, grønnsaker, korn, frø og drikkevann
 • Brukes i tilsetningsstoffer og i gryter og aluminiumsfolie
 • Brukes aluminium som virke- og fargestoff i kosmetikk
 • De fleste antiperspiranter på det norske markedet inneholder aluminiumklorohydrat
 • Også produkter som leppestifter, lipgloss og tannpasta mot misfarging av tenner inneholder ofte aluminium.
 • Lroppen har ikke behov for å få tilført aluminium
 • Inntak med høye doser har i dyreforsøk vist lav giftighet
 • Langvarig inntak av aluminium er ikke vist å føre til utvikling av kreft
 • Høye doser kan ved langvarig inntak gi skader på nervesystemet både i avkom og voksne mus og rotter
 • Negative effekter på forsøksdyr kan ikke overføres direkte til mennesker, men det er en indikasjon på at for store doser av aluminium kan være skadelig

  Kilde: Folkehelseinstituttet
frodith

28.12.2013 kl.19:36

Jeg leste ikke det som sto nedover der, men det du hadde skrevet, men så ikke om den er allergi-testet? Jeg er litt sær,tåler ingenting... Men kanskje hvis den er sånn allergi -vennlig at den hadde vært noe for meg :-)

sjomannsfruen

28.12.2013 kl.19:43

Jeg har mange ganger tenkt på å bytte. Men klarer ikke. har brukt den samme i flere år og lukten er så god at jeg ofte tar meg selv i å sniffe meg selv under armene :P

cuskima

28.12.2013 kl.20:10

frodith: Den er allergivennlig og naturlig og aliminiumsfri.
Eg har mistet hud på hendene og flere steder på kroppen flere ganger og lagt på Haukeland på enerom på hudklinikken og var litt sånn studei for studentene da ingen hadde sett at en person avar så sensitv som meg -så tåler eg det så tåler du :) Mest sannsynlig anyway <3

cuskima

28.12.2013 kl.20:15

sjomannsfruen: HAHAHAHAHA, du er vittig :)

eg lette leeeeeeeeeeeeeeeeeeeenge etter en god deo -eg svetter ikkje,men plutselig gjorde eg det når eg bruker rene/økologiske eller naturlige deoer. Eg gjør det jo ikkje når eg ikkje bruker noe.

Nye undersøkelser i Tyskland viser at flere får brystkreft og at i vevet som fjernes har de funnet aluminium-eg er så øm under armene pga hovne lymfekjertler så eg tenkte at eg ikkje tar sjangsen.

bruker heller gode dusjgeler eller bodybutter for *sniffing*

sjomannsfruen

28.12.2013 kl.20:22

hehehe.

Huff brystkreft er ingen spøk. Jeg har det jo i familien, så jeg burde kanskje tenke meg godt om

andelly

28.12.2013 kl.20:44

Den høres veldig bra ut!

tror jeg må prøve den altså (:

maritaextensions

28.12.2013 kl.20:45

Jeg bruker en sensitiv fra Biotherm. Har helt ærlig ikke sett etter om det er aluminium i den. Den koster liksom 190kr å :p

frodith

28.12.2013 kl.21:09

Det hørtes perfekt ut, for jeg er ganske ekstrem jeg også,sånn som klipper ut ALLE lapper av trusene, buksene, bh-er, gensere, osv... Trøbler med STRIPER i strømpebuksene, begynner å klø... av alt :-) Men jeg mister ikke hud. Men da er dette helt klart noe for meg. Jeg skal kjøpe den :-) takk for tips :-)

cuskima

28.12.2013 kl.23:18

maritaextensions: hvis det er den som heter Pure så er den aluminiumsfri :)

cuskima

28.12.2013 kl.23:21

sjomannsfruen: Eg for min del er litt sjokkert over at ikkje alle deoer er aluminiumsfri,men går jo litt på at folk vil ha litt rett i koppen løsninger. Det skal fønke, lukte godt og koste nada ikkje sant-da brukes ofte ikkje de beste ingrediensene.
Er de veldig dyre er det ofte merket man betaler for og ikkje ingrediensene,selvom dette ikkje alltid er rett. Mange ganger MÅ man betaler mer for kvalitet :)
Hvilken bruker du hvis du vil si det ;)

cuskima

28.12.2013 kl.23:22

frodith: da er du sensitiv-du kan jo prøve -hva bruker du nå?
Evnt er Jason Aleo Vera også veldig god og var min favoritt før eg fant denne til Sante :)
Bare hyggelig :)

maritaextensions

28.12.2013 kl.23:32

Ja, er den pure ! så bra :D

sjomannsfruen

29.12.2013 kl.00:10

prisen bryr jeg meg lite om. Men det skal funke og lukte godt. Bruker garnier mineral et eller annet. Den lukter så usannsynlig deilig, og når jeg svetter så lukter det bare mer av deoen, istedenfor svette <3

cuskima

29.12.2013 kl.00:45

sjomannsfruen: ja eg brukte den før, så eg vet hva du mener :)

cuskima

29.12.2013 kl.00:46

maritaextensions: ikkje sant -supert :) Da er du ganske så safe da. Eg er litt for å ikkje putte unødvendig mye gifter på og i kroppen min :)

andelly

29.12.2013 kl.01:12

SV: Takk for alle kommentarene på bloggen vår<3 ønsker deg en fin jul og nyttårstid videre (:

cuskima

29.12.2013 kl.03:58

andelly: Takk i lige måde søte du :)

Karmabitch

29.12.2013 kl.09:18

Ha ha ha sjømannsfruen...JEG LER!

MyVidaLoca

29.12.2013 kl.20:26

Ja, jeg leste den artikkelen her om dagen og begynte å tenke på hva slags deo jeg bruker, bruker vel stort sett de billige fra matbutikken, men bør vel kanskje revurdere det :) Takk for tips :)

cuskima

29.12.2013 kl.22:06

Karmabitch: ja hun er ganske så morsom hun -sniff sniff :)

cuskima

29.12.2013 kl.22:08

MyVidaLoca: Bare hyggelig. Eg ble skeptisk for noen år siden,men syns at eg luktet med med de naturlige enn uten eller med de ikkje naturlige.
Så har som sagt lett lenge for eg trodde faktisk ikkje at vi har hatt så mye kjemiske og farlige ting i det man bruker hver dag. Desverre så har ikkje matilsynet brydd seg nok før føler eg

MyVidaLoca

29.12.2013 kl.23:31

Mange som sover i timen tydeligvis, syns nesten alt det statlige trenger en skikkelig oppvekker, mange skapvarmere der tror jeg!

cuskima

29.12.2013 kl.23:54

MyVidaLoca: desverre sant det.
Men TTT vet du og at folk ikkje vet så mye heller gjør ikkje saken bedre.

MyVidaLoca

29.12.2013 kl.23:57

Nei, ikke sant :S


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits