0

Skjønne Karl Erik Bøhn sitt siste bidrag-sakset fra VG i dag http://www.vg.no/nyheter/meninger/artikkel.php?artid=10149329

Vi har fulgt ham lenge og visst at han har vært så syk og slitt så mye for å bli frisk.

Etter selv å ha levd med kronisk sykdom i familien og selv ikkje lengre har foreldre, besteforeldre eller tanter og onkler-kan eg med hånden på hjerte si at eg VET bittelitt om det å være syk og det å miste noen.

Man føler seg TOM ,selvom vedkommende har vært syk lenge og man visste det kom til å skje -så blir man litt blind ikkje sant,man venner seg likssom *til det*

Og man tenker at de har vært syk før,hva er anderledes denne gangen -siden de ikkje kom hjem igjen?

 

I vår familie vet vi at tiden sammen er kort -spesielt siden vi bor langt fra hverandre , og vi har hatt den aller beste Julen og romjulen på mange mange år,kanskje 10!!!

Det betryggende er at man er egentlig aldri lengre borte enn en mail, en telefon, en sms, et hei på FB eller det neste tanke eller neste

 

 

Karl Erik fikk mye mer tid enn han trodde, kanskje fikk han feiret sin siste jul med familien der de skapte minner for Livet og kanskje gjorde dette at han fikk fred og hans familie kan feire jul uten å føle at den kun er forbundet med sykdom og død?

For mange blir jo ting definert etter hendelser og følelser-omd e mister noen nær eller i julen eller sommeren eller hva som helst -så vil ofte dette definere dette som en trist epoke og man kan ende opp med å gjenoppleve dette i mange år.

 

Krisetelefonen viser jo dette spesielt i år at mange sliter mest i høytidene der man er sammen. Håper at Karl Eriks familie og han fikk minner som gjør dette til en fering av Livet og av gleden -til tross.

Som han sier selv en ting er sikkert -vi skal alle dø engang.

 

Forhåpentligvis skjer dette de fleste av oss når vi er gamle og mette av dage.

 


 

Her er hans siste bidrag

 

ÅPEN OM KREFTEN: Karl Erik Bøhn ønsker å gi den alvorlige sykdommen et ansikt, og ønsker å bidra med håp og refleksjon til andre som strir med det samme som ham. Foto: Bjørn S. Delebekk

ÅPEN OM KREFTEN: Karl Erik Bøhn ønsker å gi den alvorlige sykdommen et ansikt, og ønsker å bidra med håp og refleksjon til andre som strir med det samme som ham. Foto: Bjørn S. Delebekk

 

Lille julaften fikk Karl Erik Bøhn (48) den tunge beskjeden om at blodkreften ikke kan helbredes.


VG snakket med Bøhn søndag kveld, etter han har bearbeidet dødsbudskapet sammen med sine nærmeste.

Nå har han skrevet sitt siste bidrag til nettstedet kreftkamp.no. Bøhn har gitt VG tillatelse til å publisere innlegget:

Hei alle sammen!

Her kommer, dessverre for meg, mitt siste bidrag tildenne siden!

Jeg hadde et håp om at jeg kanskje kunne være en bidragsyter her i mange år til, men slik blir det nok ikke! Jeg skal prøve meg på noen kloke ord, som helt sikkert vil motivere noen, men skuffe og provosere andre!

Ståa nå

Det er 2. januar 2014, Solskjær har blitt manager i Cardiff, og samtidig fått en ny supporter i meg. Sorry Leeds, men jeg har ikke tid til å vente til dere er i Premier League!

Bomber går av i Beirut, mange dør. I Syria er lidelsene enorme! Men verst av alt er vel de stakkars passasjerene som kommer ett døgn forsinket med Norwegian fra Bangkok. Kjenner at den påkjenningen hadde vært vanskelig å takle. Men det er faktisk livet!

Vi lever her og nå, og i våken tilstand tenker vi 90 prosent på meg og mitt. Derfor til deg som strever, sliter og jobber for å leve opp til andres forventninger; glem det! Alle andre har mer enn nok med seg og sitt, stol på deg selv og si til deg selv, jeg er GOD NOK!

Livets skole

Vi er lært opp til at lykke og glede i livet skal søkes, og vondt og vanskelig er negativt! Dette tror jeg er feil, vi må ha begge deler i livet. Ja, trygghet og mestring gir trivsel, mens trygghet og utfordring gir utvikling.

Tror jeg trygt kan si at det siste året mitt har bestått av utfordringer, og at det har vært vondt og vanskelig med dødsdommen i hånda lille julaften. Men på dagen i dag som nå har blitt 3. januar, er jeg på mitt mest harmoniske og lykkeligste!

Hva det skyldes er ikke alltid lett å forklare, men jeg tror det hjelper å ha en positiv innstilling til livet, og ikke ta ting altfor alvorlig. Det vi med sikkerhet alle vet er jo at vi en gang skal dø.

Fantastisk støtte

Takket være mine barn, deres mødre, min mor, søster, familie, kjæreste, venner, støttespillere og heiagjeng har jeg klart å holde humøret oppe. I tillegg har jeg fått fantastisk hjelp og oppfølging på intensivavdelingene på Rikshospitalet, samt rød løper på avdelingen for blodsykdommer på Rikshospitalet, og Vestfold Sentralsykehus i Tønsberg!

Jeg har med andre ord intet å klage over!

Så gjør porten høy og døren vid, her kommer en med dårlig tid!
Fra spøk til alvor! Jeg gir som mine tre siste råd:

- Ta vare på flokken din! (uttrykk stjålet fra Per Fugelli)

- Viva La Vida (lev livet) Coldplay

- Be ikke om en lett byrde, men om en sterk rygg! (Theodore Roosevelt)

Vennlig hilsen
Karl Erik Bøhn


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits