10

I dag er eg å jobb og kjører en repost som eg føler sier mye om kvinnesyn ute i verden og her hjemme på Berget :)

De av dere som har fulgt bloggen min vet at eg er en smule intressert i historie

Historie og tradisjoner og røtter er noe som er viktig for meg -samme med rettferdighet og balanse og gjensidig respekt som også er hva dagens ord handler om 

For meg er likestilling ikkje lengre et positivt ladet ord da eg føler at de som styrer og steller med dette tar det altfor lang til tider. Hvis noe er hentydet til morsomt på kvinners bekostning kommer de ut med kosteskaftene sine og går agurk og angriper media og folk og demonstrerer. Er det noe morsomt om menn derimot eller noe undertrykkende mot dem, er det knapt verd en linje i avisene.

Eg tror på LIKEVERD og EGNEVERD og for meg handler 8 mars om at kvinner ble likeverdige med menn i lovens øyne, sevlom vi vet at dette ikkje er tilfelle hele tiden desverre.

 

Så husk det folkens at det finnes en Mannedag også, vet du NÅR den er?

 

 Ha en fantastisk dag alle vakre fantastiske nydelige talentfulle yndige søte skjønne sterke frodige smale deilige jenter og damer <3

Over til dagens post

 

Får nok pes for dette, men selvom eg er enig med den vakre damen er dette hennes ord og henne opplevelser, eg har bare lest dem og delt dem sånn at du kan gjøre deg opp din egen mening.

Nydelige sterke mammaen til Tooji

 

 

Bilde av henne med sin søster som hun neppe kommer til å se igjen da hun er regnet som kriminell i hjemlandet sitt. Søsteren avbildet bakfra med slør så ingen skal kjenne henne igjen slik at hun fikk komme inn i landet igjen og ikkje bli arrestert.

Toojis mor (Foto: Tore Meek/NTB scanpix)

 

Leste det hos Nina i Paradiset i går og ser at flere har publisert det i dag bla http://ninaoglivet.blogg.no/

http://www.bloglovin.com/frame?post=1866286083&group=0&frame_type=a&blog=3994610&link=aHR0cDovL2ZlZWRwcm94eS5nb29nbGUuY29tL35yL05pbmFzTGlsbGVHYWxlVmVyZGVuL34zL2JDVGw5Mk11QmNrL2xlcy1kZXR0ZS1lci1kdS1zbmlsbC5odG1s&frame=1&click=0&user=0

 

 

 Human Rights Service, og syns virkelig at flere burde lese dette, for bedre å forstå.....
Dette ble publisert i VG 2 februar i år, og nå har ikke jeg bedt om noen tillatelse til å dele dette videre, men jeg tror forfatteren, Lily Bandehy tilgir meg..... 
Lily Bandehy
Lily Bandehy
Av Lily Bandehy
Noen kan være enige med kulturministeren og mene at pinnekjøtt representerer norske verdier. Andre er enige med Hege Storhaug som skriver «Norsk kultur er en vestlig kultur i samsvar med opplysningstidens frihetsidealer.»
Jeg som en iransk, og muslimsk kvinne i likhet med kulturministeren, liker pinnekjøtt i julen, men dette er ikke grunnen til min flukt til Norge.
Hva flyktet jeg fra? 
Persia fikk sin første grunnlov i 1907, og kvinner fikk stemmerett tre år før norske kvinner. Folkeskole ble obligatorisk for alle barn. Så kom Reza Sjah til makten. Det første han gjorde for å få kvinner inn i skoler og ut i arbeid var å ta dem ut av sløret. I løpet av veldig kort tid var iranske kvinner aktive i alle deler av samfunnslivet.
Under andre verdenskrig gikk Reza Sjah i eksil, og hans sønn på 18 år ble konge. Han fortsatte sin fars arbeid for å vestliggjøre Persia, men vi borgere kunne ikke stille spørsmål ved det monarkiske eneveldet.
Vi hadde nok av mat, endog kjønnslikestilling, men vi savnet demokrati.
Revolusjon og sharia 
Dette førte til revolusjonen i 1979. Khomeini kom tilbake til Iran og tok fra oss alt. Han satte domstolene ut av spill, og på den måten ble folket lammet og forsvarsløst. Han organiserte og bevæpnet de religiøse analfabetene fra landsbygda, «svartskjortene», mot studentene og opplyste folk. Den iranske grunnloven ble byttet ut med sharialover.
Med tvang og brutal makt fikk han kvinnene til å bruke «hijab.» Formen på hijaben og fargen ble bestemt av ham og Vokterrådet, og hijaben ble uniformen for islamister verden over.
På en natt mistet jeg og alle persiske kvinner alle våre rettigheter, til og med retten til våre egne barn. Kvinnene ble redusert til mannens åker. Bigami ble lovlig. Sharialover fra 1400 år siden ble gjenopplivet.
Min verdi ble redusert til 60 kameler, halvparten av hva en mann er verdt.
Jeg rømte. Jeg flyktet fra landet hvor Allah støtter steining av kvinner, brenning av homofille, drap på konvertitter, slaveri og tilsløring av kvinner og jenter, der jenter ble seksuelle objekter fra 7-års alderen og måtte bruke hijab.
Jeg ville selv velge min egen påkledning, kjæresten min, bøkene mine, musikken, jobben og seksualiteten min. Jeg ville heller være en «uærbar» kvinne i Vesten enn å være «ærbar» kvinne i et land med sharia som grunnlov.
Norge da jeg kom?
Jeg kom til Norge i 1988 for å leve i lyset. Jeg tenkte «Norges kultur hadde utviklet seg i samsvar med opplysningstidens frihetsidealer» og den vestlige tradisjonen som er basert på humanisme, Wergeland og Voltaire. Jeg leste norsk litteratur og aviser, jeg gikk på teater, hørte på norsk musikk, studerte kulturen. Drømmen min hadde blitt oppfylt!
Et land uten hijab, uten skjeggete menn og med full frihet til å være seg selv, kvinne som mann. Norsk politi, staten og grunnloven beskyttet min likestilling og ytringsfrihet uansett hvor jeg kom fra og hvor jeg bodde i det nye landet. Jeg kunne tegne Profeten som jeg ville med bombe i turbanen eller et barn i sitt harem. Jeg kunne skrive og kritisere han og religionen om jeg ønsket det. Kritikk var min rett.
Jeg hadde valgt Norge som nytt hjem for mine barn på grunn av den norske kulturen. Det var ikke snakk om «vi» og «de», hvem skulle integrere hvem og hvordan. Jeg hadde valgt å bo her, derfor måtte jeg lære språket, finne arbeid, og erstatte mine koder med de nye kodene.
Jeg hadde blitt en del av den norske nasjonen og ville være lojal mot den norske grunnloven.
Norge i dag?
Fra mitt sekulære, muslimske ståsted forstår jeg at med den pågående muslimske folkevandringen, vil endringer av Europa bli uunngåelige. Jeg trodde at muslimene kunne berike Europa slik grekere og jøder har beriket Europa i tenkning og vitenskap.
Det frihetlige Europa som sekulariserte kristendommen håpet jeg kunne gjøre det samme med islam, og den eneste oppgaven for muslimene var å integrere seg i den europeiske frihetskulturen. Men generelt ble det motsatt.
Altfor mange muslimer krever at Europa integrerer seg på deres premisser. Men islamsk kultur er basert på hierarkier og underkastelse. Islamistene vil ikke integrere seg etter verdslige lover fordi mennesker ikke er ufeilbarlige. Sharia er bygget på Guds ord og Gud er ufeilbarlig. De aksepterer ikke at sitatene fra koranen og hadithene er basert på en annen tid da forakt for kvinner, slaver og ikke-troende var legitimt. De aksepterer ikke modernisering av islam.
Vellykket strategi
Istedenfor at den store majoriteten muslimer integrerer seg, har de blitt aktive med religiøse krav og maktkamper for å tvinge politikerne til å gi etter.  Strategien har vært vellykket.
Våre politikere har allerede «solgt mye av den norske grunnkulturen.» Jeg som er en muslimsk innvandrer legger merke til hvordan landet har endret sine tradisjonelle trekk med svekkelse av julefeiringer i skolen, all halalmat, atskillelse av jenter og gutter i skolefag, til og med de små, søte, rosa grisetegningene har forsvunnet fra barneavdeling på sykehus. Grisen er «uren» i islam. Punktum.
Andre utviklingstrekk er taxisjåfører son nekter å kjøre blindehunder, antall hijabkledde kvinner og jenter som har vokst i tusentalls de siste 10 årene. Økningen av antall moskeer, muslimske organisasjoner, koranskoler. Økt støtte til sharialover, til og med blant studenter (Islam Net), hijab og bønnerom. Økningen av islamske konservativ nettsider, som koranen.no, der Trond Ali Lindstad ber sine tilhengere om ikke bare i ord, men også i praksis, å følge imam Khomeinis lære.
I Iran fortalte presteskapet oss at hvis en mann reiser seg og setet er varmt, så skal ikke en kvinne sette seg der, og videre, kvinner kan ikke skrelle mer en to auberginer om gangen fordi hun blir seksuelt opphisset. Kvinner har ikke fornuft og kan eksempelvis ikke bli dommere. Dette samfunnet hyller altså Lindstad.
Kvinneundertrykker?
Vi har et kollektivt ansvar for å beskytte vår norske kultur. Og staten er ansvarlig for likestilling i samfunnet.
Vi kan ikke akseptere at islamistene får en hånd på kulturrattet, som da Jonas Gahr Støre i NRK (1/11.2012) sa: «Vi må leve med» at en person ikke vil håndhilse på en person av motsatt kjønn. Forstår ikke Støre at han slik aksepterer kvinneundertrykking? At han gratis selger ut en avgjørende del av norsk kultur. Har Støre spurt seg selv om en kvinne som ikke kan hilse på en mann kan stelles av en mannlig lege? Hvor kan hun jobbe? Hvordan ser hun på oss andre kvinner «de urene?»Hvordan skal hun forholde seg til homofile og «vantro.» Skal Norge bygge egne skoler, sykehus og treningssaler for kvinner? Egne busser og trikker for kvinner? Har Norge økonomisk og ideologisk råd til dette?
Tror Støre og hans like at den utviklingen vi ser går over av seg selv? Hvor skal jeg flykte om nye 10-20 år fordi demokratiet og likestillingen er begravd her?




Bildene er hentet fra FNS kampanje som avslører forskjellene på Google om man søker opp women should, shouldnt, cannot og need to be. http://www.side2.no/aktuelt/article3698577.ece
Eg måtte prøve og se at dette ikkje kun var et stunt.
Selv fant eg kun en positiv ting blandt de øverste 5 som ikkje var av restriktive karakter.
Det som slo meg mest var

 

  • women cannot have it all 
  • women need men 
  • women should be submissive to their husbands 
  • women shouldnt wear pants

 

Hva tenker du etter å ha lest dette?
Hun vet hva hun snakker om, hun har opplevd dette og hennes tanker er på mange måter lik mine.
Historie er viktig for man tar lærdom og gjør bedre - eller?
Skal det å gå bakover til gamle lover og regler - til 1400 tallet - være et fremskritt? Alikevel traff det mange som praktiserer slik i dag og derfor er gjeldene. Hvordan skjedde det? Hvordan kunne de gå fra å være likeverdig til dette?
På mange måter er jo dette deres versjon av Janteloven . Ingen sammenligning forøvrig,men Janteloven er et gammelt dikt som aldri var ment som en vedtatt og nedskrevet lov mi MÅ leve etter. Alle med respekt for segselv skjønner jo at den er helt hull i hodet. Janteloven traff oss på en tid da vi var puritanske og det å skryte av segselv og sine bragder var ikkje helt akseptert. Dermed passet Janteloven perfekt inn. Ettergvert ble den et symbol på å undertrykke kreativitet og unikhet og det å stikke seg ut var en vederstyggelighet.
På mange måter er Janteloven svært så aktiv i dag, bare les på diverse forum eller kommentarer i folks blogger hvor misunnelsens grønne troll stikker hodet sitt frem hele tiden.
Fjerne MI i misunne så blir det unne :)
ha en fin  feiring og en god helg :)
Moving On

08.03.2014 kl.11:53

OM jeg IKKE tar helt feil, så mener jeg faktisk og huske og ha lest om Mannedagen! haha

men dato husker jeg ikke, eneste at det var på vinterhalvåret en gang.. oktober-november kinda!

men skal nå innrømme at jeg ikke kan og husker annet en at kvinne dagen eri vårsesøngen også !:P

så de to dagene stiller likt her =)

cuskima

08.03.2014 kl.11:55

Moving On: helt rett ,mannedagen er både i oktober OG november -spørs hvilket land de feirer ig OG hvem som arrangerer. denne dagen ble ikkje annerkjent før på 80tallet :)

Flinke du <3

Moving On

08.03.2014 kl.12:01

hahahah!! ja det viste jeg IKKE.. men at det var en gang når det var snø , dee viste jeg! haha

men ikke at det var to ganger avhengig av hvor en var :P

Celine

08.03.2014 kl.12:02

fin blogg! ta en titt innom min? :)

cuskima

08.03.2014 kl.12:30

Celine: Tusen takk, nå skal eg på jobb,men tar gjerne turen senere :)

cuskima

08.03.2014 kl.12:31

Moving On: nei du vet de mennene er litt ustabile :P hihihihih

Moving On

08.03.2014 kl.12:37

haha!! ja det må være det som er grunnen!! :P

frodith

08.03.2014 kl.14:49

Enig i at likeverd er viktig, og at man skal stille likt. Men man skal også tåle noen fleiper hit og dit, i begge retninger uten at det blir helt hysteria :-) Jeg hadde ingen aning om mannedagen, men så bryr jeg meg også lite om VÅR dag.. Den trengtes nok mye før, og godt at vi HAR den fremdeles tror jeg...jeg er bare veldig lite engasjert... :-oMen ha en strålende lørdag du, på jobb og greier <3

cuskima

08.03.2014 kl.20:38

Moving On: ikkje sant vel :D hahaha :P

cuskima

08.03.2014 kl.20:42

frodith: Joda kan godt være den trengtes mer før,men ting er ikkje likever enda og bare den abortdebatten viser jo det -samt kvinnesyn i verden generelt. Så selvom vi her på berget ahr det rimelig godt -så er det generelt et ganske forvridd syn på kvinners verd.
I en provins i Pakistand tror eg det er så kan familien utføre Kari Karo og det er ¨å drepe kvinnen om hun er utro- i dag kan de fremdeles gjøre dette.
I flere provinser i India så heller de syre på kvinnene eller brenner enker.....
Og om du sjekket søkeordene på google så de ordene du får først er mest brukt.
Så nei vi har det fint her,men de som sloss for at vi sku få det fint -de led og de som ikkje ahr det så fint har samme rettigheter som oss,bare de får ikkje leve etter dem.

Hadde en veldig fin jobbedag :) Koste meg
<3<3<3


Skriv en ny kommentar
</div>








Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innlegg



Bloggdesign








hits