25

Eg har blitt utfordret av fineste Mia  http://miastorp.blogg.no/ til humlestafetten og eg laget innlegg her http://cuskima.blogg.no/1399720663_humlestafetten_spre_k.html

 

I går ble eg utfordret igjen av en av de skjønneste,smarte og morsomste eg kjenner  mssjackson.wordpress.com . Henne vil dere høre mer om senere og det er noe spennende på gang :)

Eg tar selvsagt utfordringen -igjen -da eg syns dette er en utrolig viktig ting og ble helt forferdet da eg ble informert over tistanden til bier og humler over hele verden!!

Siden eg alt har skrevet et innlegg så har eg stjelt dette innlegget -da det står enda mer info i det enn det gjorde i mitt orginalt :)

 

3 skal utfordres så her kommer de flotte fantastiske bloggerene som eg håper vil ta utfordringen :)

 

Nydeliigste http://fromfat2phat.blogg.no/ Hun kommer til å dele dette på pintcrest og facebook :))

Flotteste http://mittlivsomrestehaug.blogg.no/ Hun kommer med innlegge etter kursing i bier -gled dere :))

Skjønneste http://frutaraldsen.blogg.no/ 

Herligste slankerinna.blogg.no

Humler i krise!

Humle (og bie-)-saken som har vært mye i media i det siste har engasjert meg veldig. Det har vært lærerikt og en øyeåpner. Rart hvordan man kan plutselig bli glad i et loddent insekt som egentlig ikke skal kunne fly. Men det er noe med de i nød. Vi må jo gjøre det vi kan, ikke sant?

Mange har latt seg engasjere. Og tv2 påstår at Nordmenn svermer for biene. DET er jo en gladsak. Og gir tilbake bittelitt tro på menneskeheten allikevel.

For hva er det vi driver med egentlig? Alle giftstoffene vi bruker vil tilslutt slå tilbake på oss, og er i ferd med å gjøre det.  Vi utrydder dyr fordi de er i veien for oss, uten å se at hvert dyr og hvert insekt har sin helt egen funksjon i økosystemet og bidrar til å opprettholde en sunn planet. Vi, menneskene er mye farligere enn ulven, så burde vi utryddes? (Hvis ikke vi våkner snarest, så klarer vi nok å utrydde oss selv. Så hvem er vår værste fiende egentlig?)

Men, idag er det humla som skal få oppmerksomheten. Det er nemlig humle-krise. Og vi, hver og en av oss KAN bidra med litt.  Jeg liker ikke ordet BURDE. Men idag er det på sin plass å bruke det. Fordi vi BURDE gjøre noe. Hvordan kan vi la vær?

Hva vi KAN gjøre

Gjør som Tarapi, å bedrive gerilja-beplanting i offentlige by-rom.

Vi kan plante blomster som tiltrekker humler og bier i hagen, på terassen, balkongen, i veirabatten, eller bakgården.

Med god samvittighet kan vi bare la være å klippe plenen slik at det vokser opp ?sukkertopper? og andre blomstrende vekster. I det minste la en del være uklipt, om man ikke får nervøse rykninger av uklippet plen.  Endelig må naboene forstå at naturtomten vår har en viktig funksjon, de humlefiendtlige menneskene som klipper plenen så fort den er 5+ cm.

Vi kan også slutte å bruke gift i hagen.  (Og ellers.) Både insektsgift og plantevernmidler kan være skadelig for humlene.

Les mer om hva du kan gjøre for humla på moseplassen. 

Iår planter jeg for humla!

Iår har jeg også begitt meg ut på kraftig vekst i antallet blomster på terassen.  Nå skal det blomstre! Til ære for humla og alle som kommer på besøk. Har til og med kjøpt frø til NESTE år og har store planer om å grave meg et stort blomsterbed i hagen. Og jeg har brukt timer på nettet for å kunne gi disse vekstene best mulig vilkår.  Også kan jeg bare håpe at de plantene jeg valgte er robuste, om jeg skulle gå tilbake til gamle takter. 
Men NEInei, ikke iår. Iår gjør jeg det for humla!! 

Humlestafetten 2014

Anne, som driver norges største hageblogg oppfordret med Humlestafetten 2014, bli med og spre kunnskap om humla!

Den ble egentlig startet som en del av kampanjen Summende hager som drives av Miljødirektoratet og Det Norske Hageselskapet.  På Instagram kan du bruke hashtaggen#summendehager.

Så da er jeg med. Blir DU med på humlestafetten?

For å være med så må man også utfordre 3 andre bloggere.  Så herved så utfordrer jeg Cuskima,Benedicte, og lammelaaret.

lulltove

13.06.2014 kl.19:33

Jeg har brutalt kuttet ut alle giftstoffer i hagen min som kan skade biene.... De første rosene får heller bli spist opp av sukkermaur før bladlusene kommer og får orden i rekkene.... Før sprøytet jeg alt og det var vakkert og veldig stille... Nå er det rotete og summete og jeg elsker det. Love Life og Bier :)

ladyaugust

13.06.2014 kl.20:41

VIKTIGE saker altså! Humla er jo selveste symbolet på sommer og så viktig å passe på. Jeg trodde gressklippern hadde klikka tulling her om dagen for den lagde en helsikkens lyd...men da jeg vippa den forsiktig til siden kom jammen den sinteste humla jeg har sett ut, jammen bra den klarte seg <3 Ha ei riktig så god helg <3 Forøvrig er det masse humler her :D

cuskima

13.06.2014 kl.22:05

ladyaugust: ikkje supermange humler her som eg ahr sett,men eg ahr da planter ute de liker og i hele vår krøp de halvdorske rundt på plenen.så eg tenker de trives her ute hvertfall :)

jammen bra du reddet humlen. Faktisk har eg blitt stukket av humle 2 ganger i mitt liv-dvs de stikker visstnok ikkje.de biter eller hva det er de gjør, veps derimot har det blitt flere ganger ;/ au

ha en super helg selv <3

cuskima

13.06.2014 kl.22:07

lulltove: Så flott da !!! Eg har kun vannet og litt naturlig gjødsel,ingen gift -unntatt maur -sorry de invaderte hjemmet mitt og var tusenvis overalt-skjer ofte om man bor der de skal flytte -skjedde på landstedet vårt også MILLIONER eg tuller ikkje-helt fælt de var overalt -i sengen g kjønnet og everywhere, da var det frem med alt som kunne gjør så de tok med seg litt gift hjem :&

Benedikte Porsanger

13.06.2014 kl.23:15

Så utrolig fine bilder du legger ut, liker bloggen din bare mer og mer for hver dag! Fortsett å stå på :D du blogger utrolig bra! ha en strålende kveld videre <3

cuskima

13.06.2014 kl.23:19

benediktenp: Nå var dette et innlegg fra mssjackson.wordpress.com og ikkje egentlig mine bilder,men hyggelig at du liker bloggen min :)
Tusen takk :) ha en fantastisk helg <3

Mitt liv som restehaug

14.06.2014 kl.00:28

hmmmm.... skal sette meg litt mer inn i det! blir garantert såpass engasjert at det blir et innlegg ;) skal faktisk på kurs om hvordan håndtere bier på tirsdag :P det var helt tilfeldig, men det passet jo inmari bra, da!

cuskima

14.06.2014 kl.00:39

Mona: passer helt genialt faktisk :D:D
Så gøy, gleder meg til du har vært på kurs :)

Jeg lærer stadig mer om hvor viktig humla er , med alle disse bidragene fra bloggere rundt om <33 Men viste ikke at biene også var i faresonen ....dette går jo over stokk og stein , så er jammen bra du er hjelper til med ditt Pollyannaen <33 Lenge leve både humler og bier <33

cuskima

15.06.2014 kl.18:03

cathrinehenriksen: ja er min andre runde haha,men du vet hva gjør en ikkje for en god ting?

Klemmeting Pippijenten <3

Det er sant det :p Å du er så flink der <33 Godhjerta deg <33 Skal informere bestemor og mamma jeg , for de har garantert ikke fått med seg dette ;-o Å de har jo flere hager begge to b.l.a :)) Klemmer i vei <33

cuskima

15.06.2014 kl.23:39

cathrinehenriksen: ja DE er nok veldig opptatt av slikt, kanskje vet de det allerede? uansett hvis ikkje er det en gos grunn til å fortelle dem :)

Klememting pippijenten <3<3

Tror ikke de får med seg slikt , men man vet jo aldri .....skal informere dem jeg i tilfelle :o) Klemme deg Pollyannaen <33

cuskima

16.06.2014 kl.14:11

cathrinehenriksen: så bra -har de fine hager så hjelper jo de kanskje allerede <3<3

klemmeting ti pippijenten <3

Kan hende , de har VELDIG store fine hager både på hyttene sine og rundt huset til mamma <33

Klemme deg MASSE <33 Og ønsker deg en fin kveld videre i dag ;o)

cuskima

16.06.2014 kl.22:39

cathrinehenriksen: Blir så bra vet du:)

I dag har eg vært på besøk og det avr veldig hyggelig -koste meg så kvelden har vært koselig. Eg har dusjet og skal bare slappe litt av

ønsker deg en superduper kveld og en flott dag i morgen

Klemmeting pippijenten <3

Så bra =)) Takk for det snupps ;o) Du får ha en super duper tirsdag Pollyannaen <33 Klemme masse <33

cuskima

17.06.2014 kl.14:36

cathrinehenriksen: ditto min venn <3 Polyanna klememting i haugevis <3<3<3

Klemme deg Pollyannaen <33

cuskima

17.06.2014 kl.14:56

cathrinehenriksen: <3<3

Fromfat2phat

17.06.2014 kl.17:57

Du er så skjønn, vennen min - tusen takk både for fine beskrivelsen av meg og for at du bryr deg♥ Min blogg er ennå så liten at jeg håper det går greit at jeg står over å spre dette på selve den - men jeg skal fremdeles selvsagt skrive om det på Facebook og ikke minst Pinterest, der jeg har en god del flere følgere, der jeg kan nå ut til flere:) Jeg er helt enig med deg, i noen tilfeller har man lov til å si at vi burde gjøre noe, for vi har alle et ansvar, mener jeg. Og hvis ikke vi gjør det, hvem skal - og hvis ikke nå, når da?

cuskima

17.06.2014 kl.22:31

Fromfat2phat: hei nydelige <3

Går helt fint om du heller sprer det på andre media, poenget er at folk må bli bevisst ikkje sant.

Vi må ha humler og bier -fordi hva skal vi ellers gjøre, vi må spre budskapet
Klemmeting fineste <3<3

Fromfat2phat

17.06.2014 kl.22:55

Så fullstendig enig med deg, det må UT til folk og vi har alle ansvar. Superklem tilbake!

cuskima

17.06.2014 kl.23:14

Fromfat2phat: ja og vi trenger dem jo

klememting <3<3


Skriv en ny kommentar
</div>








Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innlegg



Bloggdesign








hits