19

 
Are you always this rude or is it just on vacation????

 

Eg forstår at ikkje alle forstår andre språk,men at du kommer til Norge og tror alle snakker kinesisk eller spansk eller tysk eller japansk er ganske over the top over krav du kan ha. Nå snakker de riktignok mye språk på fisketorget i Bergen,men det er vel kanskje helst om maten de selger og ting i sentrum.

Eg jobber i en butikk derf eg skal fortelle deg om huden din og hårfarge og hjelpe deg å finne matchende leppestift og neglelakk

Du forstår ikkje et kvekk og blir kjempesur for at eg ikkje forstår deg heller.

Når eg spør om du trenger hjelp eller bare vil se -så kan eg faktisk ikkje alltid se at du ikkje snakker Norsk. Det korrekte svaret er da altså ikkje NO!!! før eg får kommet bort og vifte kraftig med hendene og du snur deg surt vekk fra meg.  Det gjør meg egentlig bare litt mistenktsom -hadde du vært Norsk ville eg ringt på vakten for eg trodde du skulle stjele.

Når eg tror du kanskje  ikkje snakker Norsk -er du frekk fordi du er fornærmet fordi du tror at eg tror du er utlending pga huden din.Kan jo være eg snakker englelsk fordi du snakker ditt språk med dine venner eller familie som er på besøk,men at du selv har bodd her i 20 år og snakker flytende bergensk. Eg kjenner mange som har bodd her lengre enn deg som fremdeles ikkje snakker ordentlig Norsk,men de blir faktisk ikkje sur av den grunn.

At du spør meg om det samme med høyere og høyere stemme betyr ikkje at eg sier I dont know or understand fordi eg er døv og plutselig forstå ALT når du når veldig høye decibel.

Desverre vet eg ikkje rutetabellen til hverken Flæyen eller Ulrikken eller hva det koster dit. Eg jobber på VITA og ikkje på Turistimformasjonen.

Vi kan ikkje gi deg taxfree shopping og skjemaene til dette når vi ikkje har det -og det hjelper ikkje om du spør meg flere ganger -det er ikkje som om koden er å spørre 5 ganger. Vi kan heller ikkje ta betaling i Euro -noen turiststeder gjør dette,men ellers så er vi ikkje med i EU og har heller ikkje noe krav til å akseptere Euros. Frekke blikk og grynting til dine medpassasjerer fra en av de fjaksti cruiseskipene på havnen hjelper heller ikkje ,  da eg er en ansatt og ikkje sjefen og du reiser med et selskap som skulle informert om det er NOK som fønker hos oss eller event kredittkort:)

Når eg spør deg flere ganger om du vil ha pose eller kvittering trenger du ikkje stirre på meg som et tohodet vesen -første gangen kunne du sagt at du ikkje snakker Norsk eller gjort noe som gjorde meg oppmerksom på at vi må bruke tegnsprråk -som å peke på pose og kvitteringsbongen -veldig enkelt egentlig når du tenker deg om. 

Mange fantastiske morsomme søte skjønne og supergreie turister som eg etter årevis i servicebransjen -både som tbarneklubbmedarbeider , hotell  -roomservice, resepsjon - husøkonomiavdelingen ,nattclub, egen salong og nå da altså på VITA så elsker eg jobben min 95% av tiden.

Desverre er mange turister veldig irriterende og glemmer helt manerer og sier ikkje takk eller værsåsnill eller noe som helst avriasjon av dette på ditt eget språk som eg faktisk kan forstå :) Og eg setter pris på alle dine forsøk på å vise meg at du setter pris på min innsatst siden eg er veldig glad for å hjelpe deg :)

 

Til dere andre - if you arent this rude at home why here?

Eg pleier som oftest å kill them with kindness :P
 

Er DU frekk i butikken og mener at de som ekspedere er betalt og du driter i å være hyggelig?

Er du skikkelig usmakelig turist på ferie? slakser deg på hotellrommet ?

 

 

 

 

Therese Melby

28.06.2014 kl.11:17

hehe, sjønner godt hva du mener!

miastorp

28.06.2014 kl.11:55

Jeg mener at man skal behandle andre som man ønsker å bli behandlet selv! Ikke lett å forstå hvorfor folk oppfører seg som de gjør men jeg vil tro at det er fordi de ikke forstår selv og da er det mange som reagerer med å være frekke. Jeg er alltid hyggelig og er oppdratt til å si takk. Drit i dem - de finnes alle steder og de får ikke ødelegge for meg :-)

frodith

28.06.2014 kl.12:38

Jeg er snill og grei hele tida :-D Og den oppførselen du beskriver fra enkelte der, de turistene, da kan man jammen bare være frekk tilbake. Du skal ikke tåle ALT som service-menneske heller. Folk får ha LITT folkeskikk i det minste :-P Jeg har møtt på hjelpsom og fin NSB-ansatt i dag, når jeg var litt i knipe, og det var koselig :-) Klem <3

Huff av meg høres jo slitsomt ut , med så mye frekkhet da , og at de tror du er turistinformasjonen ...Ærlig talt ;-o Jeg ser på meg selv som en hyggelig turist som viser respekt når jeg er utenlands :-) Å det synet synes jeg ALLE burde ha egentlig ;-o Skulle nå bare mangle da :-o Er rystet over slik oppførsel ...men men . Er i alle fall en trøst at du stort sett trives i jobben da <33 Det er jo viktigst da :o) Masse klemmer til deg snupps , og håper at folk kan skjerpe seg litt mer i fremtiden :-P

cuskima

28.06.2014 kl.19:52

Therese Melby: :) ha en super helg :)

cuskima

28.06.2014 kl.19:53

miastorp: ja dette gjelder faktisk alle,men spesielt merker eg nå om sommeren at man blir veldig lei av alle kravene til man skal være hyggelig effektiv og yte best service og så er ofte turistene yfyselige. kanskje kulturkrasj I dont know -hhvertfall irriterer det en som ellers er mest Polyanna :D

cuskima

28.06.2014 kl.20:04

frodith: vel vi har jo diskutert på din blogg før om manerer og sinte Frodith og det å si fra selvom folk er syk osv. men dette er en helt annen kategori hahaha -de forstår jo nesten ikkje om du er frekk heller fordi de bare ikkje forstår.
Ellers trives eg jo som sagt :))
Så flott da er så kjekt med hyggelige folk i kollektivebransjen

klememting <3

cuskima

28.06.2014 kl.20:14

cathrinehenriksen: ja vi er enige i at man bør være høflig og ha manenrer alltid og man kan være hyggelig når man er på ferie og er turist.
Vi har utrolig mye cruiseskip turister her hvert år og eg syns de ofte blir frekkere og frekkere hahaha :)

ha en superkveld pippijenten klememting <3<3

annebe

28.06.2014 kl.22:34

Om jeg er et sted , å spør om noe de ansatte ikke kan svare på, godtar jeg selvsagt det på en høflig måte :)

Slike som oppfører seg slik, har vel en tendens til å vise missnøye i de fleste situasjoner ..vil jeg tro....

Bra du gleder deg over alle de hyggelige, som det jo er flest av...heldigvis <3

cuskima

28.06.2014 kl.23:46

annebe: enig med deg, men noen ganger er dette kulturen, Husker en lørdag for 4 -5 år siden om sommeren det kom inn noen brazilianske voksne damer. De kjeftet og krevet mye oppmerksomhet og var uenig i det meste -ritet på hodet og virket veldig negative, Eg syns eg prøvde alt, De gikk og kom igjen , med flere. Noen av damene sku ha det samme som de første, men andre farger .de hadde med seg etpar menn -hver enste mann spurte når de betalte *taxfree*? Eg svarte nei desverre og mennen ristet på hodet ,men smilte litt.
De gikk, noen timer senere returnerete de , de fleste besøkee var jo salgmessig veldig ok så man kan ikkje være sure eller uhøflig selvom de hylte og ropte.
Eg avr helt utslitt og da de kom igjen kanskje 5gang med fler damer og noe nye menn -samme rotuale roping hoying og mennen spurte etter taxfee.
Da de gikk siste gangen kom de 3 første damene bort til meg da de skulle gå og sendte meg slengkyss og holdt seg om hjertet og smilte -eg smilte tilbake,men innimeg var eg helt sjokkert!!!
Følte meg litt som i skjult amera og ikkje så lite rørt av disse damene som hadde holdt meg på tåhev hele dagen og omtrent slitt meg ut fysisk og følelsemessig.

You never know <3

annebe

28.06.2014 kl.23:58

Det hørtes veldig slitsomt og stressende ut.....utrolig at du klarte å forholde deg rolig å beholde maska..:)

Jeg hadde nok også oppført meg pent i en slik situasjon..(men hadde sikkert "banna"inni meg..hehe..)

Sov godt...

Helge

29.06.2014 kl.06:00

Man må være hjelpsom i turistsesongen, i dag hjalp jeg en syklist fra Polen og finne frem til Marcusveien her i Drammen og en annen tysk ryggesekkturist som lurte på hvor NSB var her i byen. Jeg skjønner deg godt, alle har, turister og kunder, har forventninger om service og hjelp. Stress kan fort by på mang en missforståelse. Men man må bare ta selv selv i nakken og beholde masken - tenk om det var du som var i hans sko. Ha en fin dag.

cuskima

29.06.2014 kl.13:48

Helge: man må strengt tatt ikkje være snillere med turister enn med vanlig mann i gaten. Eg er hyggelig mot alle ALLTID. På bussen i butikken, når eg handler eller folk handler hos meg. Ser eg barn alene spør eg hvor foreldrene er, eller folk med kart i hendene som ser ut som spørmålstegn så spør eg om de trenger hjelp å finne frem.
Eg stiller opp for venner og folk eg ikkje kjenner og bryr meg.
Det akkurat dette handlet om er å gjøre mitt beste og ofte oppleve å bli kjeftet på fordi eg ikkje forstår dem når det kanskje står kø i utikken på 20 stykker, Ingen butikker prioritere en person som lager bråk og kanskje ikkje engang handler når det står folk med varer i hendene.
Innlegget mitt handlet mest om normal høflighet på ditt eget språk eller på ferie. De fleste kjenner til thank you, please, merci,scusi osv
Så de fleste har muligheten til å være hyggelig uten å kjefte og smelle fordi eg ikkje kan snakke 30 språk :))

ha en strålende dag:))

cuskima

29.06.2014 kl.13:52

annebe: vare en laaaaaang dag hahahaha,men tusen takk <3

Ble noen gloser når butikken var tom hahaha

ønsker deg en super dag

Æsj , blæh for frekke turister :-/ Klemme deg masse masse <33

cuskima

29.06.2014 kl.19:38

cathrinehenriksen: takk klemmeting <3<3 i bøtter og tønnevis

Ja klemmer jeg også i bøtter og STORE tønner ;-D <33

Fromfat2phat

30.06.2014 kl.23:01

Uhøflighet provoserer meg ekstremt mye! Det er ingen unnskyldning, man oppfører seg med normal folkeskikk som et minimum i møte med mennesker. Jeg er absolutt alltid hyggelig i møte med folk og det skulle da bare mangle, det koster så lite og det er det riktige å gjøre. Dessuten er jeg heldigvis utstyrt med godt humør og det hjelper:) Men tro absolutt ikke at jeg lar meg pelle på nesen, jeg har ingen problemer med å si fra eller være utidig tilbake hvis noen er frekk med meg eller dem jeg er med - livet er for kort til å finne seg i dritt fra folk!

cuskima

30.06.2014 kl.23:32

Fromfat2phat: enig med deg at folkeskikk burde være noe som kom inn med morsmelken,men dette er en helt annen greie enn generell folkeskikk -er likssom ok å være frekk på ferie likssom.

Liker eg dårlig hahaha,men finnes mange huggelige turister også :)))

Amen helt enig altfor kort!!!


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits