4

Som eg skrev for en tid  siden så var min søster med i fjor og sy kostymer til EDxcodus Gods and Kings.

http://cuskima.blogg.no/1404914927_litt_skryt.html

 

Sakset fra http://www.dagbladet.no/2014/07/21/kultur/filter/film/exodus_gods_and_kings/rasisme/34437961/

Nå før filmen er kommet så  egynner folk å mase om rasisme, WTF??? Fordi denne minner FOR mye om tiden i USA og slavene jeeeez

Det er en FILM, man gjør en Casting der man plukker hovedroller og statister. De mørkhudene som jobber i denne filmen sa de nei eg vikkje spille slave fordi eg er så lei meg for mine fofedere var slaver? Nope de er med og de spiller med.

 

Skal EG bli sur fordi i hele verden fremstilles vikingene med horn og voldtok alt de kom over og robbet folk blind?

Det var ikkje sånn , de badet hver uke -laugadag, OG gredde håret -så de var ganske populør fordi de ikkje stinket som mange andre.

Men joda de invaderte jo land -anyhuh,,,,,,poenget er at om de som er etterkommere av slaver vil bare se politisk og historisk korrekte filmer om slaver i USA. Istedetfor å ferie at de er kommet lengre er det rasisme kortet som dras, hver fordømte gang, Tilog med under filmen The help var de hysterisk -og den er basert på en bok -i bøker har man lov å ta seg friheter, det er jo ikkje meningen at absolutt alt skal være sånn at man må vitne i en rettsak og si at eg har ikkje brukt fantasien min litt.

Hadde forstått om de hylte og skrek fordi en kvit skuespiller spilte Martin Luther King.

Gjennom historien har de fleste folkeslag med lysre hud -altså ikkje nødvendigvis KVITE,men lysere vært bevis på at man var rik fordi de hadde slaver på markene og på jordene. De med lysere hud slapp nemlig å jobbe ute,men hadde råd til å ha andre som jobbet for seg i solen.

ER jo nesten KUN kvite som ligger strak for å bli brun fordi da ser vi sunnere ut. Før i verden var det å ha farge, uansett grad et bevis på at du måtte jobbe ute i solsteiken-hvilket ikkje var en topp jobb likssom.

I Asia bleker de ned huden og nekter å gå i solen, spesielt i østen og nesten alle kremer for huden inneholder blekemidler. Søk opp på makeupvideoer for Koreanske jenter og se at de bruker highlighter i nesten hele ansiktet for å lyse og skinne og være blekere enn kvit.

Ting går i bølger,men hudfarge er likssom en konstant greie vi henger oss opp i.

Merkelig at alle hekser, grønne menn, Hobitter , engler,alver mm ikkje kommer frem for å klage over at deres fremstilling av sannheten ikkje er korrekt

 Mitt hjerte blør for alle i krig, Syria, Gaza osv og eg driter i hudfargen. Det er heller ikkje mer viktig når en haug med kvite folk dør enn en båt med asylsøkere på andre siden av kloden -alle mennsker er viktig i mine øyne!

ønsker dere en fantastisk dag :)

Baremusikk

22.07.2014 kl.13:24

Ha en fin dag videre, fin blogg! :)

cuskima

22.07.2014 kl.14:27

Baremusikk: takk, ha en fin dag selv :)

frodith

22.07.2014 kl.14:35

Helt enig med deg, filmer bør vel vise det historiske ved fortiden. Og at alle filmer ikke er RENE dokumentar-etterlikninger er vel helt greit. En film er en film liksom. Jeg driter også i hudfarge, og jobber hverken voldsomt for å få den brun,eller for å holde meg hvit. Det er mye i historien som er sårt i forhold til dette med farge og kultur, men jeg liker å tro at vi er kommet et SKRITT lenger i det minste :-) Klemmer på vei <3

cuskima

22.07.2014 kl.22:41

frodith: ikkje sant vel, vi må se det underholdende og kunstneriske og ikkje hudfarge. Skal man gå hvirkelig i sømmene har MANGE mørkhudete spillt Presidenten i USA og tilogmed Gud -så eg tenker vel at ingen hylte så høyt da.......mens alle avbildinger av Jeses er som kvit til tross for at det er ganske usannsynlig når vi tenker på hvor han event kom fra,men eg har også sett Afrikanske Jesuser :))

klememting <3<3


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits