16

man skal ha tungen beint i munnen når mans kal lete etter mobiltelefonen eller husnøklene her.....i hvilekt rom sto eg ??? og så må man flytte på hele leiligheten for å lete? I dont know.....heller ikkje om alt treverket som ser litt kjipt ut..litt sånn sponplatefeel,men idene er KNALLGOD!!

Bretter ut rommenene nå hun trenger dem

sakset fra http://www.bt.no/bolig/Bretter-ut-rommene-nar-hun-trenger-dem-3248017.html

 


Å bo kompakt kan være en utfordring
 i seg selv. Man skal ha plass til ikke bare tingene sine og alt som krever oppbevaring der man bor, men også til å både bo og leve, og da aller helst så praktisk og komfortabelt som mulig.

Trengte mer plass

Det var ifølge design- og arkitekturnettstedet Dezeen nettopp et behov for mer plass og bedre og mer praktiske løsninger som gjorde at den spanske designeren Yolanda Pila tok kontakt med arkitektene hos PKMN Architectures.

Pila hadde nemlig nylig arvet og flyttet inn i sin bestemors lille hus i et boligfelt nord i Madrid, og trengte hjelp fra ekspertene med å få boligen til å fungere for seg, og få plass til alle tingene hun hadde med seg på flyttelasset.

- Huset var nokså kompakt og hadde en veldig tradisjonell utforming, forklarer arkitekt David Pérez hos PKMN Architectures til Klikk Bolig.

- Det som var det viktigste for klienten var å få en bolig som skulle kunne gjøre det mulig for henne å ikke bare jobbe effektivt hjemmefra, men hvor hun også kunne ta i mot venner og familie, underholde gjester og ikke minst ha plass nok til alle tingene hun ville ha rundt seg.

Løsningen ble All I Own House.

Flyttbare moduler

 

 

KAMELON: Denne leiligheten forandrer seg alt etter hva eieren ønsker å drive med den dagen. FOTO: Javier de Paz García

For å gjøre plass til både hjem og kontor, samt alt av eiendeler, kom arkitektene på den unike løsningen med å skape tre store flyttbare moduler midt i leiligheten, som fungerer som industrielle oppbevaringshyller. Disse er festet i taket og kan skyves rundt for å skape mer eller mindre plass i de ulike sonene i boligen, samt gi rikelig og praktisk oppbevaring.

 

- På bare noen sekunder kan klienten nå forandre på hele layout-en av boligen sin, forklarer Pérez.

- Hun kan velge mellom mange variasjoner når det gjelder plassering og orientering av disse modulene, og dermed ha en absolutt fleksibilitet når det kommer til måten å bo og oppholde seg i hjemmet sitt på.

Det er ikke alle forunt å kunne «bygge om» hele huset sitt med å bare skyve litt på veggen, men det kan altså denne huseieren nå.

 

UTBRETTBAR: Dette huset har plass til alt man trenger for å bo komfortabelt - bare ikke på en gang. FOTO: Javier de Paz García

 

Huset forandrer seg gjennom dagen

All I Own House er ikke bare spesiallaget for å kunne huse alle sine eiers ting og eiendeler, men er også laget slik at det forandrer seg gjennom dagen - i takt med Pilas dagsrytme, gjøremål og planer.

- Interiøret i boligen er uten tvil preget av eierens eiendeler, forklarer arkitekten.

- Men objektene står ikke stille, de er bevegelige, som eieren selv. Tingene, rommene, beveger seg rundt og med henne når hun bruker og befinner seg i boligen og etter som hun går gjennom dagen sin.

Om morgenen forandres soverommet ved at sengen slås opp og veggen flyttes for å gjøre mer plass til å komme seg til og fra baderommet og dusjen. Mens når Pila skal ha en  møte med klienter hjemme hos seg selv, så tar det bare noen kjappe omrokeringer, og vips, kjøkkenet er blitt til både møterom og hjemmekontor.

- Bevegelse er nøkkelen her, bekrefter Pérez.

- Det er bevegelse og forandring som gjør denne boligen til det den er som lar huset få muligheten til å følge eieren gjennom dagen og tilpasse seg etter hennes ønsker og behov.

 

OPPBEVARING: For eieren av dette huset var det viktig å få plass til alle tingene sine. FOTO: Javier de Paz García

 

Skjuler kjøkken, soverom og oppbevaring i veggene

For å gjøre huset maksimalt brukervennlig og fleksibelt, og å utnytte det som var tilgjengelig av plass, ble det bestemt av det var kjøkken, soverom og oppbevaring som skulle skjules inne i de bevegelige finér-modulene.

- Hele prosjektet handler i bunn og grunn om å finne oppbevaring for personlige eiendeler, og hvordan oppbevaring og utstilling av disse kan ha mye å bety for opplevelsen av hele boligen, forklarer arkitekten til magasinet Dezeen.

- Det er variasjonen av ulike rom og soner er er det unike. Man har uendelig mange hjem inne i et eneste lite hus.

De tre store modulene er ikke bare festet i skinner i taket, men står også på hjul, slik at de er lette å flytte på og bevege rundt.

- Modulene kan flyttes frem og tilbake langs den ene siden av rommet, forklarer arkitekten.

- Disse kan enten ses på og benyttes alene og fritt-stående, eller sammen med de andre modulene for å gi huseieren et fleksibelt og multifunksjonelt hjem.

Den første modulen inneholder husets kjøkken, hvor det finnes rikelig med både oppbevaring og benkeplass.

- På andre siden av veggen, klar til brukes når det er tid for å ta i mot kunder hjemme, finner man en stor tavle.

Modul nummer 2 inneholder bokhyller og en utbrettbar seng, mens den siste av de flyttbare modulene har enda mer oppbevaring i form av hyller, samt garderober på andre siden av veggen, som igjen er med på å forme baderommet.

- Bevegelige paneler er med på å sørge for at man kan ha privatliv i hver og enkelt av sonene.

 

SKJULT PLASS: De store finermodulene i boligen er hjem til mange oppbevaringssteder. FOTO: Javier de Paz García

 

Rimelig og sterkt

Interiøret i det kompakte huset dominerer nå i stor grad av finérplatene og fargen disse naturlig har.

- Grunnen til at vi valgte dette som materiale var av flere grunner, forklarer Pérez.

- For det første er slike tykke finérplater svært sterke og tåler mye både vekt og er også slitersterkt i forhold til skraper og skader. I tillegg er det billig å kjøpe, og gjorde slik at vi i dette tilfellet klarte å overholde det nokså stramme budsjettet.

Arkitekten forklarer at de også har en forkjærlighet for selve materialet, og at klienten også følte at dette ville bli det riktige for hennes hjem.

- Teksturen og varmen finérplatene tilfører interiøret er vakker som en kontrast mot de ellers glatte hvite overflatene.

Treverket er også brukt som gulv i den andre halvdelen av boligen, for å skape et samsvar mellom de to delene

 

HJEMMEKONTOR: Selv hjemmekontor ble det plass til etter at arkitektene hadde gjort jobben sin. FOTO: Javier de Paz García

 

SOSIALT: Det var viktig for eieren av dette huset å kunne ha plass til å ha venner på middag, besøk og fest. Det ble ikke noe problem. FOTO: Javier de Paz García

.

 

JOBB: Det er bare å flytte litt rundt på veggen, så blir kjøkkenet hjemmekontor og møterom. FOTO: Javier 
annebe

28.11.2014 kl.12:11

Så kult, utrolig hva en kan få til :)..men som du sier litt av en leteprosses når en har lagt fra seg ting og skal finne dem igjen ;) Ha en fin fredag videre og klem fra meg <3

frodith

28.11.2014 kl.13:58

Stilig!! Det kunne vi trengt i dette huset her :-D Hi-hi Brette sammen og brette ut. Helt en løsning som ville passet her :-D klemmer <3

Nemi Rebella

28.11.2014 kl.15:00

Synes det er gøy og se hvordan de får til slike bittesmå leiligheter :) Selv har vi et svært hus, og finner aldri en drit her heller, LoL :3

Åse Helen

28.11.2014 kl.16:55

Det der var helt utrolig smarte løsninger :-))

Ha en fin helg <3

cuskima

28.11.2014 kl.17:10

annebe: hhahahaha eg hadde vel rotet vekk en hundejente :P

samme til deg klemmeting <3

cuskima

28.11.2014 kl.17:11

frodith: ja eg likte denne, men ikkje fargevalget...nitrist....sikkert rådyrt :D:D
Klememtingene <3

cuskima

28.11.2014 kl.17:11

Nemi Rebella: jo større jo vanskeligere tror eg :D:D
<3

cuskima

28.11.2014 kl.17:12

Åse Helen: ja mye lurt her....men eg hadde vært redd for å glemt igjen en hundejente i en eller annen modul hahaha

du med <3

Åse Helen

28.11.2014 kl.17:15

Ha ha, ja ikke sant ;-) Man må ha god hukommelse for å huske alle rom og moduler, men blir sikkert vant til det til slutt :-)

cuskima

28.11.2014 kl.17:19

Åse Helen: ja eg stoler på at hun finenr frem :D

Tenk om hun dro ut sengen istedetfor møterommet? Ville vært spesielt hahaha

Åse Helen

28.11.2014 kl.17:32

Fnis, det skulle tatt seg ut ;-)

cuskima

28.11.2014 kl.17:33

Åse Helen: hahaha, ikkje sant, blitt litt sånn eh...haha

Moving On

28.11.2014 kl.21:15

Er så stillig med slike løsninger.

Skulle ønske de vsr mulig for oss ikke så godt tente, og få slike løsninger! Haha

cuskima

28.11.2014 kl.21:49

Moving On: ja må nok ha både penger og arkitekt med i spillet her ja

Moving On

28.11.2014 kl.22:05

Jaja lov og drømme da vertfall!! Haha

cuskima

28.11.2014 kl.23:24

Moving On: jada alltid lov å drømme :D


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits