8

sakset fra http://www.ba.no/nyheter/article7710101.ece

Klikk på linken så får du se video og intervju med lærer og elevene :)

  

SFO ansatt var skikkelig lei av stillesittende elever.

? Elevene er såpass engasjerte i spillet at de løper flere kilometer uten å være klar over det selv, sier Kenneth Nordvik.

Han har nettopp vist barna ved Kirkevoll skole i Bergen hvordan man spiller aktivitetsspillet Tutank. Spillet går ut på å bygge pyramider ved hjelp av baller. Man trenger 91 baller for å lage en pyramide på et brett. Dersom barna må hente ballene 25 meter unna, løper de totalt 4550 meter.

? Barn sitter altfor mye i ro, både når de er hjemme og på skolen. Dataspill og mobil gjør hverdagen skremmende inaktiv. Det må vi prøve å gjøre noe med, sier Nordvik, som har jobbet i flere år på skolefritidsordningen ved Skeie skole.

HAR BYGGET SPILLET SAMMET MED SINE EGNE BARN

Sammen med sine egne barn har han utviklet spillet Tutank.

? Den første utgaven av spillet var klart i 2010. Da brukte vi klosser i isopor. Resultatet er blitt gradvis bedre. Nå har jeg har laget flere brett der elevene kan bruke både tall og bokstaver. Sønnen min har hjulpet meg masse med å bygge nye og flere spillebrett. Det siste brettet tok så lang tid å lage at han per i dag kan alle oddetallene, partallene og primtallene utenat, ler Nordvik.

For barna på Skeie skole er aktivitetsspillet blitt flittig brukt i SFO-tiden og i gymtimene. Nå har Nordvik søkt permisjon fra stillingen for å utvikle spillet ytterligere.

? Vi er veldig fornøyd med den innsatsen som Nordvik har lagt ned i å utvikle et helt nytt spill som vi kan bruke både i gymmen og i mattetimen. Barna er aktive og lærer gangetabellen og partall uten at de merker de. I tillegg får de være fysisk aktive. Jeg håper at flere skoler får være med å prøve aktivitetsspillet, sier lærer Christina Maria Svensson ved Skeie skole.

? Jeg synes det er gøy fordi jeg liker å løpe. Dessuten er det gøy å være på lag og bygge pyramider, peser Nora Monsen Johannesen (7).

? Vi blir jo litt slitne, men det gjør ingenting, sier Filip Andre Glesnes Smørås.

Nordvik håper nå at noen vil tenne på ideen slik at han kan spre spillet til andre skoler og barnehager i Bergen.

frodith

27.11.2014 kl.13:39

Kuuuult <3

cuskima

27.11.2014 kl.15:04

frodith: ja eg syns han var genial!!!

Camilla

27.11.2014 kl.15:07

Wow, sånne lærere skulle vi hatt flere av.

skremmende å se hvor mange barn som driver med stillesittende aktiviteter...

cuskima

27.11.2014 kl.15:09

Camilla: ikkje sant og eg syns han har gjort en genial ting for dette er for alle barna i SFO og alle alderstrinn OG aktivitet samtidig.

Moving On

27.11.2014 kl.17:31

å så fantastisk!!

er nesten litt godt og se at barna ikke blir tvunget til og sitte helt stille selv om de skal lære noe!!

godt er det !! :)

cuskima

27.11.2014 kl.17:37

Moving On: eg syns dette er genialt...tenk da de merker ikkje engang at de er aktive.....bruker hodet OG kroppen..foreldrene må være hysterisk glad :D:D

Moving On

27.11.2014 kl.17:38

JAA!! enig med deg.. samtidig så lærer det jo utroolig mye om samhold og samarbeid også!!

det er MYE bra i det at de får lære via aktivitet!!

cuskima

27.11.2014 kl.17:50

Moving On: helt enig med deg....barn liker best å gjøre ting de kan bruke segs elv å ikkje bare sitte stille hele tiden:D


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits