2

Den britiske krimforfatteren het egentlig Phyllis Dorothy James, men har blitt kjent under navnet P. D. James ble 94 år.

- Det er med stor sorg at familien til forfatteren P.D. James, baronesse James av Holland Park, kan annonsere at hun døde fredfult i sitt hjem i Oxford morgenen 27. november 2014, 94 år gammel. Hun var en elsket mor, bestemor og oldemor, sier en talsperson for familien til avisa.

Hun var spesielt kjent for sine bøker om politimannen og poeten Adam Dalgliesh.

Disse har vært filmatisert for TV og du har helt sikkert sett dem oppigjennom årene -spesielt i påsketider med krim på TV.

Sakset fra http://www.kjendis.no/2014/11/27/kjendis/pd_james/litteratur/bok/36462110/I mine øyne er det helt utrolig kult at den dame som var fødd for nesten 100 år siden har kunnet skrive krimbøker. Det var sikkert derfor hun kun skrev med initialene sine -før sku jo likssom ikkje damer befatte seg med sånne skriverier,mer poesi og broderier og sånn :)

Noen av dere har også kanskje sett filmen basert på hennes ene bok Children of Men
Har du lest bøkene hennes eller sett krimmen basert på bøkene ?

 

tujanka

27.11.2014 kl.16:34

Har masse PD James og har sett mange av seriene. Klassisk britisk krim er fantastisk, og hun var en av de store. Dø fredfullt som 94 åring - høres ut som a good way to go. Ikke minst for en som har tatt livet av så mange som hun har gjort;-) Respect.

cuskima

27.11.2014 kl.16:58

tujanka: eg er så enig..kan man klage? 94 år...hun har jo opplevd hele dette århundre med alle sine nyskapninger -er så utrolig spennende med slike mennsker som har levd så lenge.

Ja og på en så elegang måte :) elsker Engelsk krim!


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits