8

sakset fra BT.no http://www.bt.no/nyheter/lokalt/--Foreldrene-skaper-julegavepresset-3261125.html

 

DU SELV

 

eller foreldre til barn.....syns denne artikkelen og videoen var genial og utrolig gjennomtenkt av en ikkje alt for gammel ung mamma:)

 

Eg elsket denne artikkelen for hver eneste sommer og jul er det en eller annen alene mamma som klager i avisen og vips slips blir overøst med alt mulig.. 

MÅ man gå til avisen......kan man ikkje begynne med å gå i segselv?

Helt klart ikkje GØY å ikkje ha supermasse penger til Sydenferie og eller masse gaver....men glede og lykke er ikkje der.

Var selv alene mamma i MANGE år og vi har vært i syden kanskje 3 ganger i hele hennes oppvekst.....men hun sier selv hun har ALDRI følt at hun manglet NOE og har lært verdien av penger OG å kunne velge selv om det var begrenset med inntekt. På et tidspunkt jobbet eg 3 jobber for å få nok  inntekt..hadde aldri gått til avisen med det.

Hun hadde besteforeldre som gjerne passet henne og når eg hadde tjent opp noe peger betalte vi alle regning og tok oss en tur på resturaunt eller hadde jentedag med litt shopping......i dag handler folk HELE tiden og da MÅ en jo ha masse ekstra til jul....ellers føles det jo som en vanlig dag...nei folkens skjerpings!!!

 

Ellers er det best å ikkje være sjalu på dem som har mer....vi bestemmer ikkje over andres liv og alle har ikkje lik jul uansett.

 

 

Det blir jul har du lite å rutte med finnes det mange løsninger. 

Jul hos en familie eller med andre via julesentralen?

http://www.vg.no/spesial/2013/julesentralen/

Man kan feire fellesjul med andre -sjekk aviser osv.....finnes flere hoteller og organisasjoner som  lager slike juletradisjoner.

Kanskje kan man ha en jul med en eller flere venner og alle deler på utgiftene?

Vi blir mellom 11 og 13 i år så eg har ikkje anledning å invitere noen, dvs vi HAR jo invitert noen derfor vi blir så mange. en av dem har ingen å feire med og han elsker jul hos oss....så han ble invitert i sommer <3

 

God advenstid folkens husk å GI, kanskje bare av degselv?  eller har du litt ekstra så hjelp gjerne

 
 


Geriatriks

17.12.2014 kl.12:29

Det er for mye stress med jul... jeg prøver å roe ned med familien :)

tujanka

17.12.2014 kl.13:27

Hehe, leste at Gerix "prøvde å roe ned familien" men det stemte ikke helt;) Ungene har nettopp byttet rom. Det resulterte i et par kubikk med leker som jenta har vokst i fra. Og jeg kaster KUN det som er ødelagt. Resten går videre til yngre barn. Men siden det er brukt så er det ikke "godkjent" som julegaver. Det deles ut resten av året, selv om mye er omtrent ubrukt..... Vi har gått gradene, tæring etter næring, og eldstemann fikk aldri det dyreste. men gavenivået skal være innen rimelighetens grenser. Skal de ha noe som koster mer enn et par tusen kroner, så må det spares til...

frodith

17.12.2014 kl.13:59

Jeg tror det er viktig å være bevisst med barna fra de er helt små hvertfall. At sånn og sånn har vi ikke penger til, så barn forstår og kan stå i mot presset selv på gaver og sånt, når de vokser opp. Gir man som voksen etter, eller er med på dette kjøpepresset, så er det ris til egen bak.. Klemmer til deg <3

cuskima

17.12.2014 kl.17:04

Geriatriks: når vi spiser på juleaften og når eg vasler siste runden og pynter treet på lillejulaften da er skuldrene så ybersenket og eg er SÅ klar for å kose meg MAX i 2 uker til ende med familie og venner og med megselv.

ha en flott kveld :)

cuskima

17.12.2014 kl.17:14

tujanka: ja flyttinger og endringer til jul er alltid litt pes....eg har i laaaaang periode vært alenemamma og jobbet mye når eg jobbet og så hadde vi perioder der vi koste oss max....hun ahr aldri følt hu manglet noe selvom vi hadde i en periode 250 kr til mat i uken. Hun fikk alltid middag og eg sa eg hadde spist.

I dag pga av den leksen der føler eg meg som en millionær....selvom eg ikkje engang er millio nokså nær

Eg kunne fått alt eg pekte på av min far........men hos mamma var det anderledes ,men hun reeiste alltid ne liten shopping tur til London mellom sommer og senhøst og vi fikk kule ting som kostet NULL og nix,men de var unike og kule og INGEN hadde make.
I LUV IT

Datteren min var veldig besvist på verdien av ting og i dag er en veldig bevisst og flink salgsshopper....genailt med gavekort til jul når man har bursdag 7 januar syns hun.....får MYE mer for pengene .

Eg tror dette handler om holdninger..har lest noen ramme annonser på finn -ren tigging....av samme person føler eg men forskjellig tekst og forskjellig historie....er noe med ordlyden...
Og kontonummer i annonsen hallo? Og trykker på knappene med at min søsken kan bli mobbet om de ikkje får noe dyrere til jul enn bare pent brukte ting osv i den gaten
Eg kjøper mange personlige gaver ,men går aldri overboard...i år fant eg på salg noen glass en ønsker seg....alvorlig salg....glasset koster 209 pr stk......og med avslag på 179,. pr stk kjøpte eg 6 i pakke. gitt bort og hun blir glad :)

phuuu eg som sku sove litt hahaha

ja sparing må til -nå betaler hun også huslleie hjemme 3 års avtale hadde vi da vi kjøpte og selvom hun bor hovedsaklig hos kjæresten så mener eg at en avtale er en avtale og man må holde dem:)

cuskima

17.12.2014 kl.17:15

frodith: er for mange som skal imponerer naboen.....eller de bare HAR masse penger -mange HAR faktisk det....og de må få bruke pengene til DE ønsker....alle vi andre har ikkje mulighetene, men verdien av ting kna læres som du sier

Klememtingene <3

Janne

17.12.2014 kl.21:27

Veldig bra innlegg dette her!

Reflekterer stadig vekk over jul og andre høytider, hva som forventes etc...

Her i huset har vi gått bort fra pakkekalender, og inn med OPPLEVELSESkalender i steden.

Bort med fokus på bare å få, få , få - og heller endre mindset, der små genuine opplevelser SAMMEN er greia. Håper du får en fin og fredelig jul <3

cuskima

17.12.2014 kl.23:49

Janne: Tusen takk :) eg tar rosen selvom hun unge mammaen i innsalget med linken var den som inspirerte til innlegget.......eg har tenkt på dette lenge,men hun trigget mg til å skrive dette.

Datteren min får kalender men vi har en maxpris på 25 kr. - pr luke Om noen er dyrere så er andre rimeligere.

Dette skjedde jo pga inntekten da hun var barn... men vi vill heller begge få noe liten koselig i hver luke og kose oss mer med julen og familien <3

Veldig kjekt med opplevelser istedet -enig med deg . Ønsker deg det samme <3


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits