18

Nye regler for å få ned antall pasienter som ikkje stiller til legetime på sykehuset skal ned. Stiller du ikkje må du betale dobbelt!!

altså mellom 430 og 660,- kr for å ikkje stille opp

Bare i Stavanger i fjor var det over 25 000 som ikkje møtte til legetime....det betyr i praksis at det tar lengre tid for deg som trenger en time å få en fordi *dansekortet *er fullt en det ville vært om man visste at de som ikkje stiller ikkje stiller. En MR time er ca 45 min så hvis de begynner med behandling kl 8 til 15 på den avdilingen så er det da altså ca 10 behandlinger pr dag utgjør de 25 000  uteblitte pasienter 2500 timeavtaler , eg er sikker på at alle dere som venter på spesialtime hadde villet hatt den timen noen bare dropper å møte opp til.

På en vanlig time som er ca 15 min ville da summen bli svimlende 6250 hele klokketimer som står uten pasienter....altså mange mange uker som er tomme....i teorien...

Anyway når du er forsinket til en time kunne de lure helsearbeiderene bare gi neste som venter din time og du kunne fått deres når du dukket opp -neida om du er mer enn 5 min for sen så må du betale timen OG bestille ny som du må vente på i like mange evigheter som sist.

Som pasient kan du gjerne sitte lenge på venterommet av ulikeårsaker,men oftest at legen er for sen....eller at pasienter før deg trenger lengre tid osv. Du har kanskje tatt fri fra jobb og kanskje stresser du med å hente i barnehage ,hos dagmamma eller på skolen. Kanskje skal du selv på skolen? Uansett det er uendelig kjedelig at du må vente lengre enn 1 klokektime på din time og når dette skjer blir du nesten føyset gjennom timen din som er ca 15 min for legen må rekke et visst skjema...

Før i tiden var jo legen nesten på linje med presten altså de bestemte og visste alt. Folk bøyet seg i støvet -de redder jo liv. Joda det gjør de,men er mindre livredding som foregår på de 15 min enn mange andre steder -oftest er det henvisning, antibiotika eller ikkje så mye....spørs hva du feiler. Og legene i dag har ikkje helt lik posisjon som de hadde før. Og da kanskje gjelder dette allmenmedisinere -de som tar alt likssom....fastlegen....eller enda verre legevaktlegen...som i mitt tilfelle faktisk BA meg går hjem og google hva som feilte meg da synet sviktet.....ikkje nett livreddende legeopplegg der.

Tilbake til overskriften

De fleste av dere vet eg har slitt med øynene og vært innkalt til undersøkelse ca 8 ganger nå. Det dere ikkje vet er at 2 av gangene er eg enten glemt eller ikkje skrevet opp i timeboken. Begge gangene var legen min syk og begge gangene fikk eg ikkje vite noe før eg hadde møtt opp. Ene gangen hadde legen kun skrevet en kommentar om at eg sku komme tilbake neste dag kl 1330,mens eg skrev ned i avtalene mine på mobilen kl 1400. Så uansett hadde eg måtte betale denne timen om hun ikkje hadde vært syk. Nå sku eg ta noen andre tester denne dagen så var ikkje noe problem at eg var hos legen:

I dag etter å ha sovet utrolig elendig i natt sto eg tidlig opp tok bussen og dro til øyelegen igjen for å se om infeksjonen har nedsatt synet mitt ytterligere. Meldte meg i luken og fikk beskjed om å møte en sykepleier.....ikkje så koselig med tanke på eg sku ta synstest. Eg dro frem mobilen for eg sku se hvor lenge eg event måtte vente og hva ser eg? Joda avbestilt time hos øyelegen, 2 min før eg ankom ....pga sykdom. Ok legen min ble ikkje syk kl 945 i dag trust me......så eg kunne fått denne beskjeden når hun ga beskjed i morges da hun ikkje kom på jobb....altså ca 8.....så hadde eg sluppet å styre med hundejentene og buss og dritt for NULL vits. Så mitt spørsmål er da.....hva skal legen betale? Skal ikkje eg kompenseres for at min time er avlyst 2 sekunder før eg skal inn? Hadde eg avbestilt så sent måtte eg betalt -DOBBELT.....Ja man kan ikkje benytte en legetime som ikkje fins -helt klart eg ser den....og eg er en vokse person med kun hundejenter.....men hva med andre da som må styre med logistikk og styre for å komme seg til legetimer...som ikkje blir noe av fordi de som sitter med infoen ikkje kan gi den sånn at du hvertfall sparer tid og penger.

Blir faktisk irritert....ikkje på legen min som er syk....hun kan ikkje for det-vi kan alle bli syk....men hvorfor skal eg betale dobbelt til umøtt time,men det er helt ok at legen din ikkje dukker opp og du ikkje får vite det før det er for sent.....burde ikkje neste time da være gratis?

Eg bare spør :D

Nå skal eg legge meg litt for eg skal på jobb og være blid og grei og uthvilt :) ha en super tirsdag!!!

 

ladyaugust

06.01.2015 kl.11:54

Jeg tror nå de fleste prøver å møte til timene sine. Jeg synes det er greit at man må betale for timen man ikke dukker opp på men om man sitter i trafikk-kork eller slikt så er det jo helt feil om man må betale for en time man kommer litt for seint til i tillegg til at man ikke får timen. Ha en nydelig dag fine du <3 godklæmme :)

frodith

06.01.2015 kl.11:58

Herre min for et styr. Jo du har hvertfall lov å bli sint!! Og det er det vi skal bli litt innimellom, kjefte og smelle litt på sånne kontorere. For NOEN burde gitt deg beskjed før!! SKikkelig irriterende!! Håper dagen på jobb går greit likevel :- ) klemmer <3

cuskima

06.01.2015 kl.12:16

ladyaugust: Ja de fleste møter,men 25 000 møtte ikkje til time og det er ganske mange.....selv over ett helt år.

men ja sku vært litt slingringsmonn.....og at de KAN gi dine 15 min til en annen og du får deres -er ikkje noe problem.....men de lager problemer. Husker pga snøkaos engang for etpar år siden kom eg 10 min for sent, måtte betale OG fikk ny time 9 mndr senere!!!!!!!!!

ha en superduper dag fine klememtingene <3

cuskima

06.01.2015 kl.12:18

frodith: eg ble sur, eg sa dette avr helt unødvendig og at hun neppe ble syk mens eg satt på bussen....hadde eg visstd et før eg dro hadde det vært null problem.....alle kan bli syk,men mens eg sitter på venterommet -ikkje bare engang,men TO på under 3 uker? hvordan er det mulig med så svikt i rutinene?
Tenk om eg bodde 2 timer unna? Bor bare 20 min med buss da,men eg brukte jo 2.5 timer på å stå opp lufte hundejentene, ta bussen ,snu og dra hjem igjen.....kunne sovet de timene istedet. Så det skal eg nå -en liten lur. Klemmetingene <3

ladyaugust

06.01.2015 kl.13:16

Synes folk skal bli flinkere om det er så mange. Jeg trodde folk generelt var flinke til å møte. Fyttisjiten jeg hadde blitt drittsur om jeg kom litt for seint pga en ting som snøkaos og så måtte ha venta nesten et år....!

Åse Helen

06.01.2015 kl.13:56

Jeg hadde blitt irritert og bedt dem ta tak i rutinene sine når legen ble syk.

Angående folk som ikke møter opp er jo helt idiotisk. De kan ikke skjønne at folk står i helsekøer. Manglende respekt.

De som ikke gir lyd ifra seg og bare unnlater å møte opp kan betale dobbelt.

Håper du får hvilt deg før du går på jobb og ellers får en super fin dag :-):-)

cuskima

06.01.2015 kl.15:21

ladyaugust: ja eg ble skikkelig forbanna,men hudpolieklinikken og øre nese hals er omtrent umulig å komme til på da de har så mye hastepasienter.Så at du klør litt og trenger oppfølging av hudlege er ikkje så viktigt likssom.
Det merkelige er at eg har vært av de hastepasientene og da burde de håpe at eg aldri ble en sånn igjen, ( Miste hud på begge hendene og begge leggene foran og bak pga infeksjon i huden og eksem) Nå mestrer eg den og slipper slike ting,men alikevel...man går til kontroll for en grunn ;/

cuskima

06.01.2015 kl.15:22

Åse Helen: åh fine du Godt Nyttår ja eg fikk hvilt meg i lange baner....så deilig -eg sov på sofaen med hundejentene snorkende rundt meg Så nå er eg øyeblikkelig klar for å dra dem med ut på tissetur før eg selv setter nesen mot jobben :D
<3

Fromfat2phat

06.01.2015 kl.21:56

Så ufattelig kjipt!! Jeg har egentlig vært veldig heldig med slikt selv, for jeg har alltid fått beskjed på telefon i grei tid før timen min, og med flaks har det gått greit til og med de gangene jeg har hatt time tidlig på morgenen og jeg får beskjed med det samme legekontoret har åpnet, slik at det ikke har vært til stor bry for meg i det hele tatt. Og på legekontoret jeg hadde fastlege tidligere pleide legen faktisk å unnlate å ta seg betalt hvis vi måtte vente i en halvtime eller over før vi kom til på timen vår, så det var jo veldig greit. Men jeg har flere ganger tenkt det samme som deg, for tiden vår er da vitterlig viktig og kostbar (bokstavelig talt - mange folk har en del utlegg bare på å komme seg til legen mht transport og evt barnepass el.lign), den også.

cuskima

06.01.2015 kl.21:59

Fromfat2phat: eg er så enig med deg, var ikkje krise for meg,men som vi begge nevner her er jo andre som tar seg fri og ordne med pass og hent osv.

Du har en god deal med din fastlege....ikkje alle er så heldige. Og i tillegg har eg hatt maks uflaks med frikortet mitt i år.....betalte 2700 for mye joda fikk igjen ,men når man må betale så mye selv flere ganger i uken som eg gjorde en periode.....fordi de roter med frikrtet eg sku hatt i august....så ble det litt nok i dag hahaha, ikkje for det eg overlevde...men følte det var på sin plass å si fra.

Fromfat2phat

06.01.2015 kl.22:11

Herlighet, det er virkelig rot, altså! Det er tegn på at noe overhodet ikke fungerer som det skal når du har kommet 2700 over grensen før du får tilbake! Altfor dårlig og du har virkelig vært uheldig der, ja:O

Jeg har mange ganger tenkt at jeg kunne ønske min nåværende fastlege hadde samme praksis med å ikke ta seg betalt når jeg må vente på ham (og det må jeg ALLTID, uten unntak - og jeg hater å vente:p), for ham jeg nevnte var forrige fastlegen min. Men jeg kunne ikke ha ham lengre til slutt, for selvom han mente godt, var han så forferdelig rotete i hodet sitt, stakkaren - han glemte stadig å gjøre både det ene og det andre han liksom skulle ta seg av fordi han hadde så mange baller i luften og så mange prosjekter utenom legetimene. Han ville så godt, ville strekke seg for alle, men da blir det dessverre så mye at alle pasientene hans til slutt bare fikk en brøkdel av det de trengte av ham av både tid, hjelp og i det hele tatt ham, for etterhvert var det nesten 90% garantert at det var en av vikarene hans man kom til når man hadde fått time med ham, og slikt er jeg ikke tjent med, slikt er selvsagt ikke noen tjent med.

cuskima

06.01.2015 kl.22:17

Fromfat2phat: uff ja bedre å betale enn å ha en lege som ikkje kan gjøre så mye -vikarer og å glemme ting osv er ikkje gjennomførbart.

ja nei frikortet i 2014 var helt sykt....så håper null styr i år :D:D
Ellers føler eg meg endelig mye bedre.....håper at synet ikkej er blitt verre pga styret med dette de aldri fant ut av :D

Fastleger sku ikkje tatt betalt om man må vente lengre enn 30 min..desverre blir dette neppe en praksis de kommer til å utøve...

Fromfat2phat

06.01.2015 kl.22:23

Åh, ja, uff, glemte helt å kommentere på selve det med synet! Jeg krysser ALT for at det ikke blir noe verre men heller snur og bare kan bli bedre♥ Det er skummelt med slikt, synet betyr så mye for oss, jeg blir helt svak i knærne og omtrent skjelven ved tanken på å skulle miste det:O

cuskima

06.01.2015 kl.22:48

Fromfat2phat: eg føler eg ser bedre og har litt mindre hodepine ;) Tusen takk for dine fine ord og tanker kjære <3

Fromfat2phat

06.01.2015 kl.22:50

<3 <3 Åh, det er veldig godt å høre, det blir jeg virkelig glad for - håper det bare går din vei med alt, fineste!

cuskima

06.01.2015 kl.23:11

Fromfat2phat: tusen takk <3
Kanskje vi kan finne på å møtes i 2015 ? :D

Fromfat2phat

06.01.2015 kl.23:32

Åh, det hadde vært så koselig!!!

cuskima

06.01.2015 kl.23:38

Fromfat2phat: da sier vi det -vi finner tid og sted. Flere av oss Bergensbloggere har planlagt å møtes-4 møtte før jul, men eg var syk.....kanskje vi rekker det denne gangen, eller så kan vi jo bare ta en te eller noe :D


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits