21

Vi har alle irritert oss over idioter på buss , trikk og bybane.....nå er det faktisk en kampanje som heter Manspreading der man faktisk klager over at menn sitter og sprer seg på setene...og sprer ut bena som om de nesten hadde .......enten elefant utstyr......eller brannsår som gjør at de må holde bena fra hverandre....seriøst så stor plass trenger du ikkje.....

 

Tilfelle du er usikker på hva eg mener...så er dette det vi snakker omcould he spread wider if he tried? Spagat neste?

 

 

IRRITERENDE: Bredbeint sitting har blitt et såpass stort problem på kollektivtransport i New York at kollektivselskapet nå lanserer egne kampanjer for å komme V-sittingen til livs. Til høyre er et skjermbilde fra Tumblr-bloggen «Men Taking Up Too Much Space on the Train». Foto: HIROKO MASUIKE/THE NEW YORK TIMES OG FAKSIMILE FRA MENTAKINGUP2MUCHSPACEONTHETRAIN.TUMBLR.COM

 

Her er noen av grunnene mennene ga da de ble spurt om dette som et problem.

 

Til New York Times prøver T-banepassasjer å forklare hvorfor han selv velger å sitte så bredbeint.

? Ikke tenkt til å sitte som en dame

På nettet finnes det en rekke blogger som utelukkende handler om fenomenet, blant annet Tumblr-sidene «One Bro, Two Seats» og «Men Taking Up TooMuch Space on the Train». Begge viser bilder av passasjerer med enormt brede beinstillinger ? på grensen til det parodiske. Fenomenet er nylig også omtalt i både det britiske herrebladet GQ og storavisen The New York Times

? Jeg har ikke tenkt til å sitte med beina i kors som en dame. Jeg sitter slik jeg har lyst til å sitte. Hvis jeg ser reklameplakater som ber meg gjøre noe annet, kommer jeg bare til å le og håpe at noen sprayer graffiti over, sier 20-åringen til avisen.

I Canada har en gruppe kalt Canadian Association For Equality (CAFÉ) startet en underskriftskampanje for å fremme menns rett til å sitte med så brede bein de selv vil.

? Setene er veldig dårlige, og derfor er vi nødt til å spre beina på grunn av vår biologi. Det kan være veldig smertefullt for oss å sitte med samlede ben, hevder gruppen på sine nettsider.

Ikke medisinsk behov

Gruppen får dog lite støtte fra en assisterende urologiprofessor Yahoo Health har snakket med. Doktor Michael Eisenberg sier at det ikke er noen medisinsk grunn til å sitte bredbeint ? med mindre man akkurat har blitt operert mellom beina.

? Det finnes ikke noen dokumentasjon som viser at samlede bein vil skade sædproduksjonen eller testiklenes funksjon. Å sitte med beina samlet over en kort periode skal ikke være noe problem, sier han.

Hva skjer om en DAME Manspreader???

 Altså menn....parr bena dine på offentlig transport og sitt hvordan du vil når du er hjemme!!!! dvs om damen tillater det...og du ahr plass nok i stuen.


-det kommer en oppfølger til dette innlegget om hva de gjør i Bergen for å gjøre det hyggeligere på kollektiv transport:)
Hva mener du? Skal menn få sitte å skreve?
skal man ha med seg flyttelass på sete ved siden av når man kun har betalt for ett sete?

Åse Helen

19.01.2015 kl.12:56

Det er jo utrolig mange artikler du dumper oppi, som jeg ikke hadde sett hvis jeg ikke hadde vært din bloggvenn. Jeg reiser jo omtrent aldri kollektivt for jeg kjører bil. Men sånn som jeg har skjønt er det ofte trangt om plassen. Da hører det jo ikke hjemme at noen sitter og breier seg ut, verken kvinner eller menn. Men hvis det er god plass så spiller det vel ingen rolle hvordan folk sitter.

Ha en nydelig dag i Bergen :-D

Fromfat2phat

19.01.2015 kl.13:45

Jeg har alltid lurt på det der, hva som er vitsen med å sitte så sykt bredbent - det er ikke som de har en vannmelonstr på utstyret sitt, så hvorfor de føler de må breie seg slikt er beyond me! Det ser både utrolig dumt ut, som om de har noe de prøver å bevise og i tillegg irriterer det veldig når de er på steder der de tar opp helt unødig mye plass. Sier ikke at de skal måtte sitte med bena i kryss, det kan jeg forstå kan være ubehagelig for dem, men det finnes nok en gyllen middelvei mellom det og å sitte som tullingen på bildet over;)

frodith

19.01.2015 kl.15:36

Ha-ha :-D Ja, det er bra noen endelig tar den debatten, for jeg er også super-lei... Men det er kanskje det er derfor de har skaffet 1, 5 -seterne i Oslo på bussen, så de som ønsker kan boltre seg...for der er det jo bare plass til en likevel :-D Ha en strålende kveld min venn <3 Klemmer <3

cuskima

19.01.2015 kl.17:04

Åse Helen: så bra at du kjenner meg da så du ikkje går glipp av disse hahaha :D

Det er omtrent null sjangse for at det er god plass....men er det det er vi enig folk kan breie seg som de vil. Dvs mange har da masse bagger og i setet og bena i setet med skoene på -helt unødvendig spør du meg. Her har vi kampanje for å slippe at folk driver med sånne ting. Skal skrive litt mer om det da det er litt morsomt :)

Været har vært helt fantastisk i dag solen har skint og det glitrer i sneen på toppene rundt byen.....ah vakkert.
Ha en smashings kveld <3

cuskima

19.01.2015 kl.17:14

Fromfat2phat: enig med deg, hvem i huleste ba dem sitte med bena i kors? Vi gjør jo ikkje det heller. Men er jo MULIG å sitte med bena noenlunde samlet og ikkje sprike med bene som om de skal i spagat......er det for å vise hvor myke de er? HAHAHAHA

cuskima

19.01.2015 kl.17:19

frodith: ja hva er greien med de derre folkene som sitter som dustemikler?

Eg føler meg litt ond når eg tar litt ekstra plass om eg har handlet.
Men eg har tatt bybane med en som hadde med en SOFA!!!!

her har solen skint og sneen gnistret på fjelltoppene....lykke er sol om vinteren
klemmeting til deg fineste <3

Hva ??? Har P vært i storbyen ? Neste gang vil jeg også møte deg , men skjønner jo at du måtte få møtt Frodithen da . På tide ja ;)) <33

Men øh , ja når når det gjelder sånn breiing over settene på trikk og buss , er det VELDIG unødvendig spesielt når det er fullt av folk og om noen skulle komme på med barn osv ;-o Egoistisk jo , jeg pleier å ta så lite plass som mulig når det er mye folk . Er jeg alene og det ikke ser ut til å komme noen på mellom stoppene . Så tar jeg derimot å utnytter plassen , men flytter meg jo litt om noen kommer på da :-P Ellers er benspredning litt barnslig også spør du meg , jaja .....

God klem og håper du får en fiiin uke <33 Klemmer masse fra meg <33

cuskima

19.01.2015 kl.18:14

cathrinehenriksen: hei ja eg hadde under 1 time med frodith...så eg rakk ingenting, nesten ikkje henne heller. Hadde eg hatt bedre tid hadde eg ringt deg og avtalt,men eg var der bare og omtrent snudde i døren etter eg hadde gjort et ærend.
Og henne har eg prøvd å treffe ca 4 ganger nå så nå fikk vi det til endelig. Hun laget blogginnlegg til meg hahaha du må lese det hun er jo vittig da med tegningene sine

så selvsagt neste gang eg skal og har mer tid skal vi møtes
klememtingene i haugevis <3<3

Helge

19.01.2015 kl.18:33

Sjelden jeg tar bussen men hvis vi mannfolk sprer beina for mye må vi heretter ta den tett sammen. Men dere kvinner sprer dere litt dere også, ogda iform av parfyme og sminke. Som regel skal man et sted når man kjører buss og i det selskapet kreves det kanskje en god lukt. Men menn kan også brukes godt etterbarberingsvann, kanskje i den hensikt og trekke til seg kvinner. Men jeg skal love deg at vi skal skjerpe oss, heretter skal mannfolk ha hue under armen og beina i bind bak nakken og resten av kroppen i sekken. Slik at vi kan rulle oss innunder sete foran. Ha en fin kveld.

cuskima

19.01.2015 kl.18:38

Helge: Eg tar bussen til og fra jobb og det sitter ofte gutter/menn i doble seter med treningsbag på sete ved siden av seg og bena på setet ovenfor seg med skoene i setet der andre skal sitte.
Jenter gjør også dette,men veldig mye sjeldnere. Og at vi bruker mye parfyme og lignende har vel ikkje spesielt mye med hvor mye plass vi tar i kollektivtransporten ;)
Syns ikkje menn skal ha hodet under armen eller andre steder enn på toppen av kroppen,men ren folkeskikk er jo å forvente syns eg i omgang med andre -både for hunner og hanner :)

ha en super kveld :)

Stakkars , jaja .....en speed date med Frodith bare :-o Må ha ett ordentlig møte også ja :-P Ser den :)) Kjedelig med sånn stress da :-o Men sånn er det i blant , ja jeg tenkte du hadde nok sakt i fra om du hadde bedre tid :-) Slæpp off ;)) Ja , leste så vidt hos henne også haha , elsker tegningene hennes også ....4 ganger da P ? :-P Litt vittig det å da :-D Liten moro frøken du også da ;))

Ja ingen tvang , altså ...men jeg kommer nok til å prøve å lure meg med neste gang ;-) Om du har mer tid i alle fall :-D Haha ....Klemmer masse mer <33

cuskima

19.01.2015 kl.18:51

cathrinehenriksen: tullejente det er null tvang, bare koselig :D:D

ja nei ble sånn full fart nesten i en svingdør på Oslo City hahaha

klememtingene i haugevis <3

Hihi ....<33

Uffa , nei da skjønner jeg at her må en 7 retters til som Frodith sa hvis jeg husker riktig ;)) Hun er egentlig verdt en 12 retters og mer til så , du å P vennen <33 Hihi .....

Klemmer i store banankasser som de nylig har laget kun for sending av mega store klemmer ;0) <33

Moving On

19.01.2015 kl.21:57

kom over denne artikelen her for noen uker siden.

Men så skal det siest at det er faktisk en del damer som også sitter sånn som det der og sprer bena ( når de har bukse på) har jeg sett, så det er noen ganger det burde stått slik om jenter/damer også, for vi kan og boltre oss vi også! haha

cuskima

19.01.2015 kl.22:00

Moving On: jada eg er med på den,men opplever oftere at menn sitter med bena på setet og nesten tørker av seg på bena på setet der andre skal sitte. Og med skitne treningsbagger i setet.....skikkelig udelikat. En gang satt en fyr med en diger hund på de to setene og gitarkasse og diger sekk på de 2 andre.....ingen spriket med bena,men hallo???
Har også opplevd på Bybanen at en fyr hadde med sofa........

Moving On

19.01.2015 kl.22:06

hahahah Hadde med en sofa!? wtf! hahaha

han skal ha for at han fant på det, men hallooo!! hahahaha!!

ja har også opplevd mange med bagger i setene, DE irritere meg mer en spriking med bein!

cuskima

19.01.2015 kl.22:18

Moving On: sko er verst og ja sofa faktisk....hahahahaha

Moving On

19.01.2015 kl.22:31

haha synst nesten den var litt bra!! hvilken tulling er det som kommer på å ta med seg en sofa på bybana!! hahahaha

cuskima

19.01.2015 kl.22:54

Moving On: tok litt vel mye plass bare og omtrent umulig å komme inn og ut :P

Lithanna

20.01.2015 kl.08:27

Denne saken har jeg sett også.

Det er bare å knipe beina sammen menn, slutt å vær så ego! :p

cuskima

20.01.2015 kl.13:56

Lithanna: de færreste menn unntatt Joh Holmes har så mye utstyr at de trenger så mye lass hahaha


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits