35
se de ulike kalenderene HER
Tradisjonen med julekalendere hører familiens minste til.

Det er kanskje ikke så rart. Klissete, tørr, søt sjokolade, eventuelt små doser med smarties eller kinderegg, er ikke det vi har mest lyst på når vi står opp om morgenen.

Nå er det heldigvis noen som har tatt ansvar, og laget julekalendere for voksne. Vi har jukset litt og prøvesmakt kalendere fra Pascal, Sverre Sætre, Lakrids by Johan Bulow og Summerbird, og her er det mye godt!

Vi er likevel ikke i tvil om hvilken vi ville ha valgt, om vi bare kunne ha én: Sverre Sætres juletrekalender.

Den er dekorativ, forseggjort og lekker.

Og sjokoladene?

- Dette er sjokolade i verdenstoppen, sier Aase Dotterud, matansvarlig i Allers.

Vanskelig for allergikere

- Hva er det vi spiser nå?

I disse allergitider, det hadde vært greit å vite hva det er vi spiser - før vi putter det i munnen. Det er ikke alltid like lett.

Her var Summerbird klart best med en tydelig innholdsfortegnelse utenpå pakken. Det er egne innholdsfortegnelser for alle bitene, og de er også tydelig merket med dato, slik at du ikke skal behøve å vite navnet på biten du spiser, det holder med datoen.

Lakrids by Johan Bulow og Sverre Sætre er et stykke på vei: Bulows små poser er merket med hvilken type lakriskonfekt som er inni, og det følger med en liten brosjyre med bilder av bitene i Sverre Sætres kalender, som du kan se på.

Det er likevel ikke noen klar innholdsfortegnelse på de ulike bitene, bare en felles innholdsfortegnelse men mandelallergikere kan for eksempel enkelt styre unna "marsipan" eller og hasselnøttintolerante kan droppe "hasselnøtt og sprø kjeks".

Er du nøtteallergisk er det verdt å merke at nesten alle Summerbirds' konfektbiter hadde enten nøtter eller mandler i seg.

Mange ulike allergier og dietter å forholde seg til? I vårt nye smarte oppskriftssøk kan du filtrere ut oppskrifter som inneholder ting du ikke liker eller tåler.

Pascal julekalender

- Det ser ut som en pakke med en halv kransekake i?

Dette er kanskje den kalenderen som sier mest jul - men likevel den som er  minst tiltalende. Den er litt klumpete uten å være spesielt dekorativ - og er utført i langt mindre eksklusive materialer enn de andre.

Den er, relativt sett, en del dyrere enn de andre i testen, siden det bare er én bit i hver luke. Når det er sagt: Det er en bonusdag, 25 desember, som jo er den dagen som feires på kontinentet. Og her får du en ekstra stor og fin overraskelse.

Vi savner også en pekepinn på hva det er vi spiser.

- Jeg skulle gjerne likt å vite hva jeg spiser. Men når det er sagt: Fy søren så godt!

Det er en blanding av små konfektsjokolader og trøfler. Det er mange forskjellige smaker, og smakspanelet hadde alle sine favoritter, men her var det mest ujevnt.

Pris: 445 kroner
Lakrids by Johan Bulow - julekalender for to

Stram, minimalistisk, og kanskje den mest maskuline av kalenderne. Og ved første forsøk en gedigen skuffelse.

- Hvor er lakrisen?

Det viser seg at den har sunket sammen i frakt, slik at alle posene med lakrisbiter er forskjøvet nedover, og de fire øverste lukene er tomme. Liitt lirking, og innmaten er på plass.

Dessverre tar det heller ikke lang tid før første luke er revet akkurat litt for langt av og henger og slenger. Det tilgir vi imidlertid fort: For dette er lakriskonfekt i en egen klasse. Og i en rekke ulike varianter vi ikke hadde tenkt på. (Dessuten kan kalenderen lukkes igjen som en bok, der omslaget holdes på plass av magneter.)

Pluss for at alle posene med lakrisbiter er merket med hva de inneholder. Her er trøfler, dragéegg og bitre stenger, og mange spennende smakskombinasjoner. Vi stusset dog litt over at de har valgt å legge påske-lakris i julekalenderen sin.

En litt skrøpelig konstruksjon både utvendig og innvendig trekker ned det eksklusive inntrykket, men er du eller den du skal kjøpe julekalender til ekstra glad i lakris, er dette et klart førstevalg. For lakrisen er god.

Og er du glad i ordentlig lakris, er det bare å glede seg til julaften.

Pris: 469 kroner
Lakrids by Johan BulowSummerbird - Chiffoniere - for to

Det danske flødebolle- og konfektmakeriet Summerbird er kjent for Danmark-elskende nordmenn, og i fjor åpnet de sitt første egne utsalg i Norge i kjelleren på Steen & Strøm.

Deres julekalendere er legendariske og populære, og får raskt bein å gå på. Det skjønner vi godt.

- Dette er så lekkert det!

Den varianten vi testet er formet som en stor kommode, og kan fint brukes igjen og igjen. Du får kjøpt refill neste år. Eller bruke som smykkeskrin. Den er minst like pen bakfra som forfra, med stilistisk chinoiserie-mønster.

Inne i skuffene ligger konfekten pent dandert på et lite plastfat, inne i små poser. Ja det er kanskje litt mye emballasje, men sjokoladene holder seg pent, og ikke minst er selve kalenderen fin og ren og klar til gjenbruk.

Vi kløner litt når vi skal åpne posene, og første sjokoladebit, en marsipan er ikke det største fyrverkeriet av en smaksbombe. Men deretter går det bare én vei: Oppover.

De ulike konfektbitene ser virkelig lekre ut, og de smaker minst like godt.

- Det er veldig forskjellige smaker, her er det virkelig noe å glede seg til hver dag.

Pris: 599 kroner
Summerbird.dk
Sverre Sætre, stor julekalender for to

Julekalenderen er formet som et tre, med små esker med konfektbiter i. Den er dekorativ, og det er så forseggjort, og det er så lekkert at det nesten gjør litt vondt å plukke den fra hverandre og åpne pakkene.

Sjokoladebitene ligger løst inne i de små pappeskene, så de smitter litt av, men vi tror nok likevel vi ville tatt vare på kalenderen til neste år.

Når det er sagt: Når vi først begynner å åpne pakkene, har vi ikke lyst til å stoppe. Hva er inne i neste?

Lysten blir ikke mindre av å smake. Dette er sjokolade etter vårt hjerte.

- Dette er konfektsjokolade i verdenstoppen.

Skal vi trekke for én ting, er det at julaften godt kunne ha blitt gjort lit mer stas på. Her var det reprise av en troikainspirert sjokolade. Deilig, men vi skulle gjerne sett noe litt mer spennende.

Det er imidlertid ingen tvil om at dette er panelets favoritt.

Pris: 685 kroner
Sverre Sætre


Fidolina

22.11.2015 kl.13:08

Naaaaam... likefør siklet henger ned på knærne her nå :P hehe.. ble fysen på sjokolade gitt :P

Skal du ha deg en av disse kalenderene til jul eller?? :P

Bergensergenser

22.11.2015 kl.14:24

Så gode kalenderne hørtes ut! Ville gjerne hatt den første, hihi :-D

cuskima

22.11.2015 kl.16:18

Fidolina: hahaha ja de her var noe for segselv...kalender med svung :D

eg er usikker på hva eg får faktisk :) vi får se...:D:D

cuskima

22.11.2015 kl.16:19

Bergensergenser: hahaha var flere gode her..likte den med sånn kommoden man kan bruke flere år :)

Fidolina

22.11.2015 kl.17:30

Javisst, det kan man si =) Hadde ikke sagt nei til en av disse kalenderene =) Men blir vel at eg lager en egen kalender i år :P litt ting og tang som trengs i leiligheten osv.. :P Så får min kjære æren av å pakke de opp ;)

cuskima

22.11.2015 kl.17:32

Fidolina: søt du er....man trenger jo alltid ting.kanskje dere begge sku kjøpt ting og så kunne du pakket opp hans kjøp og han dine?

Fidolina

22.11.2015 kl.17:54

det hadde jo vært en lur ide :P hehe.. får se hvordan det ender :P hehe...

Koselig med julekalender synes eg ;)

cuskima

22.11.2015 kl.18:09

Fidolina: elsker kalendere.....eg er ferdig med den til bloggen og til konen til min far...hun får en flott adevnskalenderbok fra natheless...helt fantastisk flott :)

Fidolina

22.11.2015 kl.18:13

aha.... men det høres jo ut som en fin adventskalender =)

Åh.. spennende, skal du ha kalender på din blogg også?? :P

Eg hadde lyst til å lage til en liten kalender, men ble blir ikke i år gitt.. har så mange i familien og venner som skal kjøpes gave til i år, at eg tror eg blakker meg helt :P hehe... har over 20 gaver å handle inn..

Jaja! Blir spennede å se hva det blir i kalenderen din i år da =)

cuskima

22.11.2015 kl.18:15

Fidolina: har også 20 stk å handle gaver til men eg begynte tidlig :)

Har hatt kalender hvert år -i fjor hadde eg en etter mitt hjerte,men den vakkje så poppis.....så vi kjører vanlig pakkekalender i år så får vi se hva vi gjør neste år igjen....kan ikkje gjøre det samme

Du kunne jo hatt kalender med prøver på aloegreiene og de fine armbåndene du lager :D hadde ikkje blitt så dyrt kanskje:D

Fidolina

22.11.2015 kl.18:22

Ja, eg hadde store planer om å være tidlig ute i år, menne... det skar seg gitt :P hehe.. pluss at det er noen som har bursdag utenom og, så da må de få gave og så skal de ha julegave :P hehe.. skal ikke være lett :P

Her sitter eg å sliter med noen å 20 gaver, og så tenker eg på min bestemor, som har 7 barn, 25 barnebarn og 34 snart 35 oldebarn... huff... tenk alt hun skal holde styr på da??? :P

Ja, eg har jo vært inne på tanken :P hehe.. men minker på de prøvepakkene.. men eg får se hva eg gjør ;) Er jo ikke noe dum ide... men er ikke sikkert at det er så mange som er interessert i det da :P men eg får tenke litt og se =)

Blir jo spennende å se hva for kalendere folk kommer med i år da =) har ikke vært så mye med på slikt eg :P men kalender er jo knallgøy :P hehe...

cuskima

22.11.2015 kl.18:49

Fidolina: hahahaha jammen bra du ikkje skal lage fotoalbum til alle dem!!!!!

Vi har ikkje veldig stor familie så eg har 3 venninner en uten barn og to med. Eldste datteren flyttet hjemmefra så hun får kun til jul nå da er hun hjemme -eg gidd ikkje sende gave til en voksen jente som tjener dobbelt så mye som meg og som eg kun ser knapt annehver jul Men venninnen min er min eldste venninne som eg har kontakt med hver uke så da blir det litt sånn.

Eg ser at problemet med å være tidlig ute er alle de gavene man ønsker å kjøpe i tillegg hahaha :D

Frodith har kalender, sophie elise har, eg har og så er eg usikker på om vi kjenner fler felles som har.
Hos meg blir det litt av hvert,men ikkje dyre ting, portoen koster også vet du :)

Fidolina

22.11.2015 kl.18:57

hehe.. ja, eg e glad eg ikke skal kjøpe til alle de :P hadde gått med noen tusenlapper da :P

Hehe... eg ser den, og kjenner meg igjen. var tidlig ute her for to år siden, og det endte vel opp med 4 julegaver til mamma, 3 til min bror og konen og slitt slikt.. så jadda :P hehe lett for at det baller på seg :P

Eg handler og til venninner som eg har hatt god kontakt med fra barndom, ungdomsskule og videregående og en som eg har bodd med og litt slikt, men ellers er det besteforeldre, foreldre og søsken som får som oftest.. og så kommer det ann på hvor og hvem man feirer jul med da :P

Så gøy da, da skal eg prøve å følle med på de alle =D

cuskima

22.11.2015 kl.19:20

Fidolina: ja tenk hun er vel neppe så rik heller......pleier ofte ikkje være det når en er bestemor......eller noen er jo det da :D

Eg har jo ikkje besteforeldre, foreldre ellers onkler og tanter....har kun søsken.....har noen fetre og kusiner i US,men de handler vi ikkje til.
Så er kun søsken og deres barn og mine venner og deres barn . Neste år blir det 3 mindre.....i år er det en mindre.....en av mine beste venner døde desverre i vår så det er rart å ikkje handle til henne nå.

Og en mindre hundejente å handle til også....så listen krymper.

men hvem vet kanskje kommer en helt med en diger familie og listen voksen hahahaha :D

Fidolina

22.11.2015 kl.19:28

hehe.. vel, nei, ho er vel ikke av de rikeste, eller hun fikk jo litt penger når hun solgte huset sitt for 2 år siden, men hun delte en god slant på alle sine 7 barn... så da ble det en liten slant igjen til henne, så tror vel hun klarer seg egentlig :p hehe...

Ja, nei, det er trist når slike ting skjer.. Var hun syk da? :o/

Ja, får håpe det kommer en ridende helt i skinnende rustning som kommer for å be om din hånd ;)

hehe.. når eg skrev dette så tenkte eg samtidig, at det er vel ikke på hest de kommer nå til dags, nå er det vel på en segway eller noe de kommer "ridende" på for å be om handen til folk :P hehe...

Prinsen kommer nok snart, og han har sikkert med seg en flokk med unger ;o)

cuskima

22.11.2015 kl.19:36

Fidolina: vet du hun bare døde helt uventet...eg ble helt sjokkert...hun var her og besøkte meg og dro hjem. Etter jul i fjor snakket eg med henne om at hun sku holde et kurs og eg gledet meg til å høre om det.....men fikk aldri noe oppsummering. Og ble veldig urolig selvsagt.....og så bare hørte eg aldri noe mer .Etter en stund fant eg jo ut at hun var desverre gått bort :(

Håper han ikkje kommer på segway,men med bil hahaha, eg savner bilturer :D og om flokken med barn er store er det greit....en flokk med tenåringer eller bleiebarn orker eg ikkje :P

Therese Bråthen <3

22.11.2015 kl.20:36

Så herlige julekalenderne var da :) jeg skal ha julekalender i år, men det er kun flax julekalender :)

Fidolina

22.11.2015 kl.20:42

Nei, huff... det var trist å høre :o( Off... er så leit når slike ting skjer :o(

hahaha... ja, får håpe han kommer med drømmebilen din da vettu ;) Om du har en drømmebil i kikkerten? :P

hehe... du får krysse fingrene for at drømmemannen har voksne barn vettu ;)

Ønsker deg en fin fin kveld videre <3

cuskima

22.11.2015 kl.20:45

Therese Bråthen: det er supergøy med dem også,hvem vet,kanskje kan man jo vinne :)

cuskima

22.11.2015 kl.20:50

Fidolina: var et megasjokk og savner henne hele tiden....men føler hun er med meg....og eg er glad det skjedde fort for hennes del....slippe smerter og dritt....men er nok verre for oss som er igjen. Hun hadde jo barn og barnebarn - og selvom det var mange år mellom oss følte eg aldri det...vi tenkte så likt og hadde et sterkt vennskap...<3

drømmebilen min har supert varmeapperat,god å sitte i på langtur, er sikker og har plass til hundebur og ting fra IKEA eller finn.no eller ting man trenger på tur :D merke i dont know, har null peil på biler.....men er han drømmemannen har han nok en drømmebil også :D

frodith

22.11.2015 kl.21:03

Det var litt av noen kalendere ja :-D Jeg spiser nok sjokolade uten at det er i kalenderform jeg... Og skal ikke ha noen kalender tror jeg.. Det måtte være om noen laget til meg, men det tror jeg ikke noen gjør :-D Da skal det kraftig hinting her hjemme til tror jeg :-D Klemmer til deg <3

ladyaugust

22.11.2015 kl.21:05

Ingenting slår en skikkelig digg sjokkokalender :D Jeg er skeprisk på slike konfektkalendre for i konfektesker kan alt oppi eska smake jæææk og i en kalende kan jo ikke noe smake lite godt for det er viktige saker, derfor kjøpte jeg kinderkalender til Engelen og meg i år :D <3 <3 <3

Therese Bråthen <3

22.11.2015 kl.21:54

Jeg har vunnet en del på flax nå den siste tiden, så får håpe jeg har like flax på kalenderen også :)

cuskima

22.11.2015 kl.21:57

frodith: hahahaha kraftig hinting. eg mener om han ikkje får klar beskjed så tror eg ikkje har tar et hint....menn gjør ikkje det ::D:D

eg skal ikkje ha disse kalenderene heller...eg får :)
klemmetingene <3

cuskima

22.11.2015 kl.21:59

ladyaugust: jo pakkekalender laget til bare deg er bedre enn noen skokokalender :D:D:D

enig eg liker ikkje konfekt heller :)

kose dere med kinderkalender. Sku eg ha sjokokalender så sku det blitt sånn billig med sveitsisk sjokolade eller smarties -for det elsker eg <3<3<3

cuskima

22.11.2015 kl.22:00

Therese Bråthen: me too....ønsker meg en stor premie......så eg kan gjøre masse gode ting og kose meg med å dele med andre <3<3

Bergensergenser

23.11.2015 kl.01:06

SV: Ja, jeg og (:

Fidolina

23.11.2015 kl.19:18

Ja, herlighet, det skjønner eg da godt at det ble.. er trist det når noen går så alt for brått bort :o(

Hehehe... eg tipper at drømme mannen din har alt det du trenger og at han har en bil som duger til det meste ;) Blir bra det =)

cuskima

23.11.2015 kl.19:21

Fidolina: <3<3

sku fantes sånn du ringer vi bringer variant av den der drømmemannen...eg e ikkje veldig flink å gå på byn eller gjøre sånne ting som gjør at man treffer mannen i sitt liv likssom

exen traff eg på visning......han var megler hahahaha

Fidolina

23.11.2015 kl.19:30

hahaha... det hadde vært fint ja :P

Så pass ja.. hehe... :P Vel, da må du vel komme deg på noen dating sider da vel?? Tinder, er ikkje det det som er så inn for tiden? :P Eg har jo aldri set eller vært der inne, siden eg har gubbe liksom, men har hørt andre som driver med slikt :P hehe.. Kanskje en kan finne drømmemannen med drømmebilden på tinder :P hehe...

cuskima

23.11.2015 kl.19:33

Fidolina: puleapper? neitakk hahaha eg er så prippen at eg vil ha braisn før eg vil ha kropp :D litt vanskelig å ta bildet av hjernen til folk ;D;D

eg får begynne å gå på visning igjen hahaha :D

Fidolina

23.11.2015 kl.19:56

hahaha... er det det den appen er til? Bare for å få seg noe på den måten?? Eg har jo ikke peiling, trodde det var sånn date greier eg :P

haha... ja, spørs om du må begynne med det igjen da :P Men hvordan går du fram da? :P

"Hei du! Eg er ikkje her for å sjå på Huset eller leiligheten du skal selge, men eg er her for å sjå på litt på deg eg, om da e greit??" =D "forresten er du singel?"

Er det sånn det foregår da eller? :P hihi...

cuskima

23.11.2015 kl.20:35

Fidolina: noen finner jo helten da på tinder,men de fleste eg hører om er det bare sexmas og nakenbilder..det er eg for gammelt til -eller født for gammel til nakenbilder av annet enn søte babyer....hahahah :P

ja det var jo også en pickupline som event kunne fønke.....hahahaha er du singel faktisk.......lekker kåk...ligner den på din? hahahaha

Fidolina

23.11.2015 kl.20:48

hehe.. såpass ja.. nei, det er ikke noe for meg heller.. men eg har jo gubbe enn så lenge, så det får vel gå for denne gang :P hehe..

hehe... ja, en kunne sikkert funnet på mye rart å si der :P Du får sitte å pønske ut noen gode kommentarer og så begynner du å gå på visninger :P haha.. :P

cuskima

23.11.2015 kl.21:17

Fidolina: hahahaha bare ikkje så intressert i meglere -de jobber sykt mye :P

men hadde jo vært en innfallsvinkell hahahah


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits