11

skal eg da be dem slutte med bønnemøter og sånne hyling fra de religiøse bygningene de har i byen sin fordi eg føler meg så jæla fornærmet?

 

Seriøst NÅR skal det slutte?

Vi må holde opp med å være så fleksibel at vi bøyer oss så langt bakover at vi ligger på rygg.

Norge er et Lutheransk land  -at enkelte ikkje vil være innmeldt i kirken er helt greit for meg -eg løper ikkje selv ned dørene....men syns det er en fin ting å ha , og siden ca 70% av Norges befolkning er innneldt -selvom vi ikkje benytter den så mye så betyr det vel at flertallet av oss enten mener det ER en grei ting eller ikkje har noe annet alternativ å gidde å melde seg ut for....

 

Når vi skal ta hensyn til at det fins folk som foretrekker å gå bekledd i tradisjonelle drakter og ha sine bedehus og sine tradisjoner -noe som EG IKKJE BLIR FORNÆRMET OVER -hvorfor i huleste skal de da bli fornærmet over noe som handler om vår historie, våre tradisjoner og våre skikker. Hvor mange mulimer og ikkje kristne fins i Norge -altså hvor mange % og hvorfor i huleste skal de taes så veldig mye hensyn til hele tiden?

Hvorfor lar folk seg bli så utrolig fornærmet og hvordan har alle blitt så hårsåre?

Eg er vokst opp med en runde av koreanere som kom til Bergen, til at indere og pakistaner og folk fra Bangladesj og Chile har kommet hit-vi ble invadert av sånn delvis mailorder brides fra diverse land i Østen og eg har aldri hørt noe om denne problematikken før.

Joda folk hadde fritak fra kristendomslære somd et het -og de hadde kanskje ikkje livssynsopplæring.....syns det er rart -alle har vel godt av litt livssynsopplæring? Når eg gikk på skolen lærte vi om alle de ulike religionene,kanskje tok eg skade, hvem vet,men skal man være litt alvorlig så tar INGEN skade av å lære om historie og de ulike religionen

-ikkje vi her hjemme heller. Her tar jo også Norske foreldre sine barn ut av skolen for de er livredd barna skal tro på sånn eventyr som Jesus og sånn.

Hvorfor er vi så REDD? Hvorfor kan ikkje barn få lære og velge selv?

Tilbake til det som trigget denne tiraden......skoler må ha underskrift om at barna får LOV å gå rundt juletreet. Hvis de er så veldig bekymret for at det er en kristen tro så var det en veldig kristen person som skrev i et kommentarfelt at i Bibelen står det at vi IKKJE skal ta inn et tre og dekorere det -siden dette er enda en hedensk skikk ......så.....egentlig er ikkje det helt i tråd med den boken heller....og da burde jo egentlig juletreet være nøytral sone?

Hadde eg hatt barn i barneskolen hadde eg neppe satt meg på bakbena om hun lærte en sang om en høytid fra Iran eller Irak eller Chile, Palestina eller andre land.

Faktisk lærte datteren min segselv sanskkrit da hun gikk på barnskolen.du skal se  at hun er nok ødelagt av det......

 

Vi hadde folk som var jehovas vitner som ikkje feiret jul og bursdag,men vet du hva ,det kom aldri i avisen eller at hele skolen fikk lapp med hjem. Det var nok andre grupper også som hadde fritak som sagt og nå skal eg si noe ekstremt upopulært og veldig lite politisk korrekt

Hvis det er slik at alle som ikkje tror på Allah og ikkje er muslimer er vantro og ikkje verd vatten......burde ikkje alle muslimer flytte til andre land der det bor andre muslimer? istedetfor å da flytte -ja noen flytter jo hit frivillig tenk det.....til et land som er fullt av all slags som de må menge seg med?

Og hvis vi ikkje er så forferdelig som endel ser ut til å ville fremstille oss som driver med denne grusomme påtrengingen av et par tusen år gammel tradisjon -ja faktisk mye eldre enn kristendommen.....siden da jul er lagt til oldtidens yuleblotsfeiring og lysfeiring...som er fra vikingene og wiccaene og peganere og hedninger......da burde det ikkje hauses sånn opp at det kommer i avisene hver gang det er noe som gjør at de kan bli fornærmet.

Eg mener eg hadde jo kanskje skjønt det om lappen var :

Vil du at deres barn skal delta i yuleblot sett ring rundt ja eller nei

Lite fare for det har vi sluttet med for en stund siden likssom -omtrent da vi godtok en fyr med lang hårt -nei ikkje Jesus,men Harald Hårfagre som samlet Norge til et rike. Og en av grunnen til at han klarte det var fordi det ble en lur ide å legge noen av de kristne høytidene til gamle skikker -slik at det ble litt enklere å godta for alle. At jesus var fødd 24 i enkelte land,mens i 25 er den store dagen i andre land...og han visstnok egentlig er fødd i februar.....anyhuh poenget er jo tradisjoner og tro og historie.Og hvis du leser i Wikepedia om Muhammed og hans historie og hva som har skjedd i ettertid så er kristne og muslimer rimelige like -begge har vært dritt mot jødene-som tyskerene etter dem....hva har jødene gjort likssom?

Forresten bare sånn til ettertanke -eg har ALDRI til dags dato hørt om en muslim som søker om å få gå på skolen og jobben i julen og i påsken fordi de føler seg fornærmet fordi vi feirer en høytid de anser som vantro. I Usa har de innført 2 helligdager for muslimer som de får fri -det er jo greit nok,men Norge er basert på at vi er et land med helligdager som sammnfaller med kristne hendelser/feiringer.

Flytter du til et annet land kommer de neppe til å bry seg særlig om at du vil ha fri 24 desember for å spise ribbene til en sau med kålerabi -som i de fleste land er mat for griser, eller en gris med syltet rød kål og pølser og dekorere en palme eller en furu...med noen juggel og engler på.

 

Eg har sagt det før og sier det igjen respekt går ALLE veier -opp,ned frem og tilbake. Man kan ikkje komme å kreve respekt uten å gi og man kan ikkje bli så lett fornærmet for alt i et land som ikkje er tuftet på samme lest som ditt eget.

 

Er du muslim så håper eg du kan forklare meg det eg tydeligvis har litt tungt for å fatte. Ellers har du en annen religion som også blir fornærmet og berørt av at vi feirer jul  og andre høytider og barna dine skades og blirt raumatisert av å gå rundt juletreet -eg hører gjerne fra deg også :)

 

Vil du lese innlegget som satte dette hele i gang? Klikk HER

 

Et lite ps siden dette ble skrevet i går. I dag møtte eg faktisk en vakker muslimsk ung herremann som sa at i koranen står det at om en muslim utvandrer til et annen land der man ikkje ikkje er muslimsk eller har den samme troen så skal det landets regler og lover og mennesker respekteres. Eg spurte ham om han ble fornærmet av at vi feirer jul, av juletre og nisseluer og han lo og sa nei selvsagt ikkje. Eg bor jo her var hans svar -jul feires jo her, eg har ingen problemer med det. Og eg svarte tusen takk, for eg har jo trodd at muslimer var noen skjære delikate blomsterblad som måtte beskyttes fra nordmenns harda grusomme høytid. Han lo mer og sa nei det fins to ulike varianter av muslimer -de vanlige som oppfører seg som deg og meg og de som er ekstremister og det er de som er noe gale med. Alle er ikkje som IS og mange av de gruppene som vi ser i media. De fleste av oss er mer som dere og eg ahr aldri hatt problemer med mine naboer eller andre så lenge eg ahr bodd her. Eg blir ikkje fornæmet av norske tradisjoner og tro. Tro er mellom deg og Gud og ingen andre.

Se vi ER faktisk ikkje så forskjellig alikevel.

Fortsatt god advent <3

 

 

 

 

 

tujanka

09.12.2015 kl.16:08

Hehe, du er så søt når du er sint;) (Og før du hiver deg på expressen til sogn for å slå meg i hodet med en pepperkake, så skal jeg forte meg å si at jeg bare tuller.) Neida, jeg er enig med deg i at ting skal være som de er, og så får en tilpasse seg. Men svært få av disse rare greiene, som å ikke ta alle med i juletregang eller ha kristne symboler i mottak, er det en eneste muslim som har klaget på. De fleste tilpasningene som vi leser om, er det er overivrige nordmenn som tror de gjør en tjeneste og skal legge så voldsomt til rette, som står bak. En er så fryktelig redd for å gjøre noe galt, men de fleste muslimer er som han du møtte, lite opptatt av å være så fryktelig krenket til en hver tid. Jeg skulle ønske media ikke elsket disse sakene, den eneste skolen jeg har hørt om som blander juletregang inn i debatten, er den som deles med den litt vel ivrige rektoren;)

cuskima

09.12.2015 kl.16:26

tujanka: ja de fleste ting tror eg er blonde babes med digre pupper eller kjerringer i ammetåke på quindeguiden som er skyld i at folk føler seg krenket og fornærmet over.....altså Hindu krydder og Blackboy krydder .når du lar deg provosere av sånt har du for mye tid hjemme til å bake og lage mat eller glo i skapene....
Og når du mener at jenter ikkje har humor og skal beskyttes for alt mulig -inkludert segselv....da må du melde deg inn i ottar og se ut som en mer mandig mann enn de fleste menn. Syns det er morsomt når disse står på barikadene og forteller meg om mine rettigheter og krav som kvinne......når de selv fornekter at de er noe som ligner på det :P

I den artikkelen var jo flere skoler som hadde samme regler...og barnehager har nektet barn å gå med nsiselue -det har skjedd i flere år faktisk

Eg elsker historie og å lære om andre, derfor fatter eg ikkje at i denne verden hvor alle er på nett og utvider horisonten så skal vi lage tunnelsyn og inskrenke det vi kan lære av hverdandre ved å se OPP fra diverse skjermer og faktisk være MED hverandre og spørre og finne ut av tingene.
men ja eg lar meg provosere fordi eg føler at eg kan bli kastet i fengsel av å bo med en eg ikkje er gift med på hotell i Dubai, eller eg er frekk om eg er i et katolsk land og ikkje er tildekket på skuldre og ben,men her er det fritt frem for alle sine skikker, tro og kulturer og bare overhøvle oss.....vi er jo tøffelhelter...
Folk må slutte å ta hensyn på de feile tingene :P

Ludvig / Kaffebaronen

09.12.2015 kl.16:39

Testkommentar - Blogg.no

Benedicte Arntzen

09.12.2015 kl.17:25

så flink du er til å skrive :)

Nei vi er nok ikke så forskjellige som de vil ha det til.

Om jeg reiser til et annet land respekterer jeg deres skikker og vaner. Jeg brøyter meg ikke frem med at jeg er Norsk og Kristen.

Når noen velger å flytte på seg er det en ting, men å bli tvangsflyttet er nok kanskje noe annet.

Jeg har vært en del i Statene opp igjenom, og jeg tenker på hva jeg automatisk gjør når jeg er der borte.... Jeg legger til meg deres være måte. Ja jeg kan det og det er enkelt. Jeg reiser ikke til land der jeg må legge meg selv bort. Jeg er født og oppvokst med frihet, og det vil jeg ha videre i livet.

Jeg har ikke problemer med andres tro og vaner, men jeg prakker ikke mitt på andre, og vil heller ikke ha deres hos meg, troen altså.

Handler om respekt, handler om å være litt klok, og ikke minst vise hensyn. Fra elle sider.

cuskima

09.12.2015 kl.17:30

Benedicte Arntzen: håper du mente innhold og ikkje gramatikk :D eg skriver som eg tenker -men kan skrive ordentlig også -om eg må :D
Tusen takk <3

cuskima

09.12.2015 kl.17:44

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: men om du blir tvangsflyttet så blir du neppe tvangsflyttet til Norge......de som er her koms elv eller var flyktning. Når du er flykting har du masse problemer og traumer og helt klart trenger hjelp og støtte,men vi hjelper dem jo ikkje med å viske ut oss for å *tekkes* dem. Da får de jo en rude awakening når de innser at det fins drittfolk her også.
Eg tror jo når det blir mye tvang ene og andre veien så dukker fremmedfiendtligheten opp.

Når folk er skeptisk til muslimer og andre kulturer og så må hele tiden tilrettelegge fordi folk blir fornærmet så nører det jo opp under bålet.
Eg kjenner utskudd både i nordmenn og utlendinger det er ikkje det...men man blir jo ektra skeptisk når man i tillegg må ta ekstra hensyn som man ikkje forstår.
Og da spesielt om det påvirker noe man selv ser på som noe urnorsk ikkje sant. Nå mener ikkje eg bare megselv, nå mener eg generelt her.
Det er jo ikkje for ingenting at asylmottak sees på med skrekk i små kommuner og nesten sammnelignes med terrorister og kriminelle nesten før de har fått kommet.
Er jo veldig trist at det skal være sånn -vi er jo like egentlig....så hvis vi kunne gitt hverandre like respekt uansett farge,legning og bakrgrunn og etnisistet så ville mye problemer vært borte

For all del.. Jeg mener ikke at vi skal ta slike hensyn til de som kommer hit. Om du ønsker å bo i Norge så bor du i et land som er for det meste kristent med våre verdier. Jeg mener ikke at vi skal bukke og nikke for å tekkes andre.

Jeg mener at kommer du til et land uavhengig av hvem du er, og hva du tror på skal du som innflytter tilpasse deg. De som bor der fra før har regler og lover. Følg de. Så enkelt er det faktisk. Hvis ikke flytt dit du vil trives bedre.

cuskima

09.12.2015 kl.17:55

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: ja nemlig vi er helt enig, eg bare la til litt for om hvorfor eg tror endel fremmedfrykt blir trigget av disse tingene.

Og bare for å være enda gøyere så hadde vi en jentegjeng med muslimer som stjal hos oss fordi de gikk med store kjoler og sjal og kunne skjule alt de stakk under skjørtet og de ble jo helt hysterisk når de ble stoppet av vekterne -da var de jo rasister og det som verre var....er bare at mange av våre vektere faktisk er fremmedkulturelle.......så da så.....

Hei.

Ja jeg har jobbet på Galleriet så det vet jeg.

Helt utrolig hvor kjapt det rasist kortet blir dradd uansett hva som skjer og hvor. Om de er uskyldig eller ikke.:)

cuskima

10.12.2015 kl.16:37

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: ja eg husker at du har gjort det :D

ja er ikkje det rart du...i tide og utide


Skriv en ny kommentar
</div>


hits