21

men nå er jo ikkje nett norsk mat kjent for å være så fargerik....før Ingrid Espelig begynte å jazze opp maten med litt kruspersille på fjernsynskjøkkenet way back..... Fårikål noe av det diggeste som fins ser jo ut som grå kålgrøt.....

Alikevel ble eg litt forbauset når vanlig mat skal absolutt jazzes sånn opp...hadde vi servert dette til jul hadde noen lurt på hva som skjedde.......

Såvidt meg bekjent skal svineribbe serveres med medisterkaker og pølse,brun saus og rødkål,kanskje svisker for noen og muligens rosenkål....i dont know why....likssom ikkje nok på tallerken?



men pinnekjøtt skal være litt kjedelig -pinner.....poteter, kålrabistappe og for noen skal vi ha ribbefett.......



men pølser og en eller annne saus som ligner mistenkelig på bernaise er ikkje helt ok.......hvordan servere du julematen?

 



Dette ser for meg ut som et helt annet måltid.....hvertfall ikkje jul....

Kan jo være dette er knallgodt....spiser du pinnkjøttet sånn?

 

 

frodith

19.12.2015 kl.18:53

Spiser ikke pinnekjøtt :-) Men jeg er enig i at det skal være som FØR om man i hele tatt skal ha sånn mat, skal man ha mat med farger, og noe helt annet, så velger man en annen rett...Indisk f eks... ;-)

cuskima

19.12.2015 kl.19:13

frodith: blir litt vel fancy for meg med saus på pinnekjøttet -eller ribben som vi sier da :D

natheless

19.12.2015 kl.19:18

Nei og nei til den siste tallerkenen. Kanskje er det godt, men det skal ikke serveres sånn. Vi har det som det skal være, litt grått, men godt!!!! :)

margarites

19.12.2015 kl.19:19

Hei, julemat skal være sånn som den alltid har vært! Pinnekjøtt skal serveres med kålrabistappe og poteter (og ribbefett for dem som vi, ha det). Svineribben serveres her i huset med medisterkaker, småpølser, poteter, surkål (dette fordi det er det mannen er oppvokst med) og brun saus. Pinnekjøtt er enkelt og veldig godt - og det trenger slett ikke jazzes opp med fargerikt tilbehør :-)

cuskima

19.12.2015 kl.19:19

natheless: hahaha ja enig -litt kjedelig og grått,men godt :D:D:D:D

cuskima

19.12.2015 kl.19:20

margarites: og hva med den merkelige sausen??????? og pølser? aldri spist pølser til pinnekjøtt.....på julaften hvertfall ikkje....

vet ikkje eg sau og svin? nei..ble litt merkelig for meg

margarites

19.12.2015 kl.19:36

Vi har aldri hatt pølser til pinnekjøttet, men noen på jobben bruker vossakorv til... For meg blir det feil - ingen pølse til pinnekjøttet til meg, takk. Og saus til, nei det hører ikke med!

morsmiddag

19.12.2015 kl.19:44

Noen ting skal man rett og slett ikke kødde med, og det er blant annet pinnekjøtt! Kjedelig eller ikke, pinnekjøtt skal serveres med poteter, kolerabistappe og eventuelt med fett, PUNKTUM ! ;-)

cuskima

19.12.2015 kl.19:48

morsmiddag: hahahaha HELT enig!!!

cuskima

19.12.2015 kl.19:49

margarites: ja nei eg ble så overrasket over dette bildet. Eg vet at noen lager pinnekjøtt med buljong -det er sabla godt,men smaker ikkje julaften...smaker deilig helgemiddag,men er ikkje det samme,men saus.....næsj.....

Bergensergenser

20.12.2015 kl.02:37

Hm, interessant. Nei, jeg spiser julematen ganske tradisjonelt, som det virker som du også gjør, hehe. Den siste der så merkelig ut som bearnaise saus ja ;-S

Fromfat2phat

20.12.2015 kl.13:50

Jeg tenker at dem som jazzer opp middagstallerkenen slik når det er snakk om pinnekjøtt, kan ikke virkelig ha smakt gode julemiddager, for hadde de det, vil selv den minst fargerike juletallerken bare velle opp gode minner og få tennene til å løpe i vann og man vil ikke engang TENKE at det ser fargeløst ut, nettopp fordi minnene om hvor vanvittig god julemiddagen er, gjør at det ikke engang er plass til slike tanker:D

cuskima

20.12.2015 kl.13:52

Fromfat2phat: helt enig....wtf jazze opp julemat? seriøst? dustemikler

ladyaugust

20.12.2015 kl.21:00

Jeg synes tradisjonsmat får være tradisjonsmat. Jeg ble litt uggen av det bildet med pinnekjøtt med bearnaise liksom jææk. Nei her serveres pinnekjøttet med en hvit saus lagd av krafta og alle som har smakt den, elsker den og skjønner ikke livet FØR den sausen. Riktignok er den en bombe i magen og gutta kaller den byggskum for den utvider seg nedi magen haha Det blir ny bandpinnekjøtt i romjula og da skal jeg lage byggskumsaus :) Gooodklæmme <3 <3 <3

cuskima

20.12.2015 kl.21:22

ladyaugust: aldri hørt om den sausen....nordfra?

vi spiser det bare sånn vanlig *kjedelig* likssom,men vi har alltid både røykt og urøykt pinnekjøtt hos oss og eg vet ikkje om andre som servere begge deler...men derfor kan vi jo ikkje ha alle andre greier på tallerkenen :D:D
klemmetingene i haugevis <3<3<3

ladyaugust

20.12.2015 kl.21:25

Ja den er noe vi pleier nordpå, man bruker krafta og så rører man inn mel og koker den godt sammen, nyyydelig :) Viktig med stooore tallerkener :) hehehe gooodklæmme <3 <3 <3

cuskima

20.12.2015 kl.21:29

ladyaugust: aldri hært om som sagt,men mamma tok ikkje med for mange ting hjemmefra fordi min bestemor vakkje flink å ta vare på tradisjoner.
Eneste eg har som er veldig typisk er at mamma kalte meg pjeska og at min bestemor spiste sirup på wittenberger,men hun gjorde vel det fordi de hadde null suker under krigen :D
<3<3 klemmetingene

ladyaugust

20.12.2015 kl.21:36

Tradisjoner er viktige synes jeg og der man mangler lager man noen nye. For eksempel har jeg en tradisjon med å sove under juletreet natt til julaften(etter at nissen har fylt strømpen såklart) Moren din kalte deg sikkert phjuska? Pieska er et helt annet ord. Sirup var et ganske vanlig pålegg, vi fikk alltid det hos bestemor og gomme husker jeg. Wittenberger har jeg aldri hørt om :) Besteforeldrene mine pleide å skjære skiver av meierismøret og legge oppå brødskiva, huttemegtu sier nå jeg men det var nok pga mangelen tidligere skulle en tro :) <3 <3 <3

cuskima

20.12.2015 kl.22:01

ladyaugust: wow nei eg vil helst sove i sengen min eg når nissen komemr og fyller strømpen for eg vil ha den minste strømpen :D

Mamsen min kalte meg pjeska -mulig det betyr noe annet også,men betyr hvertfall liten skinnveske og nusken når hun var i det hjørnet..eller gaselle fordi eg hadde ben opptil albuene og null bak hahaha :P

Wittenbergen er litt som Loff bare at mange av våre bakermestere i Bergen kommer opprinnelig fra Tyskland.....Martens og Brun bla og de bakte da selvsagt brød med tysklingende navn

ja tenk hva de har gjennomgått, klart at når de endelig kunne godte seg og kose seg så sku det skje til gangs....
Min bestefar levde på kvit dame med marsipan og vafler på sine siste år....why not, han ble nesten 100 manglet noen mndr, ingen vits i å be ham tenke på helsen likssom hahaha :D

<3<3<3<3

ladyaugust

20.12.2015 kl.22:24

Da har det flere betydninger :) Loff med sirup på, da blir man glad :D Det husker jeg at bestemor alltid lagde til meg :) Jeg tror at man må gjøre ting som gjør en lykkelig og glad da har man et fint liv <3 Oi nesten100 det er gammelt det. gooodklæmme <3 <3 <3

cuskima

20.12.2015 kl.23:08

ladyaugust: ja eg tror også det, man må være glad da lever en godt <3 klememtingene i bøtter <3<3<3


Skriv en ny kommentar
</div>






hits