21

men n er jo ikkje nett norsk mat kjent for vre s fargerik....fr Ingrid Espelig begynte jazze opp maten med litt kruspersille p fjernsynskjkkenet way back..... Frikl noe av det diggeste som fins ser jo ut som gr klgrt.....

Alikevel ble eg litt forbauset nr vanlig mat skal absolutt jazzes snn opp...hadde vi servert dette til jul hadde noen lurt p hva som skjedde.......

Svidt meg bekjent skal svineribbe serveres med medisterkaker og plse,brun saus og rdkl,kanskje svisker for noen og muligens rosenkl....i dont know why....likssom ikkje nok p tallerken?



men pinnekjtt skal vre litt kjedelig -pinner.....poteter, klrabistappe og for noen skal vi ha ribbefett.......



men plser og en eller annne saus som ligner mistenkelig p bernaise er ikkje helt ok.......hvordan servere du julematen?



Dette ser for meg ut som et helt annet mltid.....hvertfall ikkje jul....

Kan jo vre dette er knallgodt....spiser du pinnkjttet snn?

frodith

19.12.2015 kl.18:53

Spiser ikke pinnekjtt :-) Men jeg er enig i at det skal vre som FR om man i hele tatt skal ha snn mat, skal man ha mat med farger, og noe helt annet, s velger man en annen rett...Indisk f eks... ;-)

cuskima

19.12.2015 kl.19:13

frodith: blir litt vel fancy for meg med saus p pinnekjttet -eller ribben som vi sier da :D

natheless

19.12.2015 kl.19:18

Nei og nei til den siste tallerkenen. Kanskje er det godt, men det skal ikke serveres snn. Vi har det som det skal vre, litt grtt, men godt!!!! :)

margarites

19.12.2015 kl.19:19

Hei, julemat skal vre snn som den alltid har vrt! Pinnekjtt skal serveres med klrabistappe og poteter (og ribbefett for dem som vi, ha det). Svineribben serveres her i huset med medisterkaker, smplser, poteter, surkl (dette fordi det er det mannen er oppvokst med) og brun saus. Pinnekjtt er enkelt og veldig godt - og det trenger slett ikke jazzes opp med fargerikt tilbehr :-)

cuskima

19.12.2015 kl.19:19

natheless: hahaha ja enig -litt kjedelig og grtt,men godt :D:D:D:D

cuskima

19.12.2015 kl.19:20

margarites: og hva med den merkelige sausen??????? og plser? aldri spist plser til pinnekjtt.....p julaften hvertfall ikkje....

vet ikkje eg sau og svin? nei..ble litt merkelig for meg

margarites

19.12.2015 kl.19:36

Vi har aldri hatt plser til pinnekjttet, men noen p jobben bruker vossakorv til... For meg blir det feil - ingen plse til pinnekjttet til meg, takk. Og saus til, nei det hrer ikke med!

morsmiddag

19.12.2015 kl.19:44

Noen ting skal man rett og slett ikke kdde med, og det er blant annet pinnekjtt! Kjedelig eller ikke, pinnekjtt skal serveres med poteter, kolerabistappe og eventuelt med fett, PUNKTUM ! ;-)

cuskima

19.12.2015 kl.19:48

morsmiddag: hahahaha HELT enig!!!

cuskima

19.12.2015 kl.19:49

margarites: ja nei eg ble s overrasket over dette bildet. Eg vet at noen lager pinnekjtt med buljong -det er sabla godt,men smaker ikkje julaften...smaker deilig helgemiddag,men er ikkje det samme,men saus.....nsj.....

Bergensergenser

20.12.2015 kl.02:37

Hm, interessant. Nei, jeg spiser julematen ganske tradisjonelt, som det virker som du ogs gjr, hehe. Den siste der s merkelig ut som bearnaise saus ja ;-S

Fromfat2phat

20.12.2015 kl.13:50

Jeg tenker at dem som jazzer opp middagstallerkenen slik nr det er snakk om pinnekjtt, kan ikke virkelig ha smakt gode julemiddager, for hadde de det, vil selv den minst fargerike juletallerken bare velle opp gode minner og f tennene til lpe i vann og man vil ikke engang TENKE at det ser fargelst ut, nettopp fordi minnene om hvor vanvittig god julemiddagen er, gjr at det ikke engang er plass til slike tanker:D

cuskima

20.12.2015 kl.13:52

Fromfat2phat: helt enig....wtf jazze opp julemat? serist? dustemikler

ladyaugust

20.12.2015 kl.21:00

Jeg synes tradisjonsmat fr vre tradisjonsmat. Jeg ble litt uggen av det bildet med pinnekjtt med bearnaise liksom jk. Nei her serveres pinnekjttet med en hvit saus lagd av krafta og alle som har smakt den, elsker den og skjnner ikke livet FR den sausen. Riktignok er den en bombe i magen og gutta kaller den byggskum for den utvider seg nedi magen haha Det blir ny bandpinnekjtt i romjula og da skal jeg lage byggskumsaus :) Gooodklmme <3 <3 <3

cuskima

20.12.2015 kl.21:22

ladyaugust: aldri hrt om den sausen....nordfra?

vi spiser det bare snn vanlig *kjedelig* likssom,men vi har alltid bde rykt og urykt pinnekjtt hos oss og eg vet ikkje om andre som servere begge deler...men derfor kan vi jo ikkje ha alle andre greier p tallerkenen :D:D
klemmetingene i haugevis <3<3<3

ladyaugust

20.12.2015 kl.21:25

Ja den er noe vi pleier nordp, man bruker krafta og s rrer man inn mel og koker den godt sammen, nyyydelig :) Viktig med stooore tallerkener :) hehehe gooodklmme <3 <3 <3

cuskima

20.12.2015 kl.21:29

ladyaugust: aldri hrt om som sagt,men mamma tok ikkje med for mange ting hjemmefra fordi min bestemor vakkje flink ta vare p tradisjoner.
Eneste eg har som er veldig typisk er at mamma kalte meg pjeska og at min bestemor spiste sirup p wittenberger,men hun gjorde vel det fordi de hadde null suker under krigen :D
<3<3 klemmetingene

ladyaugust

20.12.2015 kl.21:36

Tradisjoner er viktige synes jeg og der man mangler lager man noen nye. For eksempel har jeg en tradisjon med sove under juletreet natt til julaften(etter at nissen har fylt strmpen sklart) Moren din kalte deg sikkert phjuska? Pieska er et helt annet ord. Sirup var et ganske vanlig plegg, vi fikk alltid det hos bestemor og gomme husker jeg. Wittenberger har jeg aldri hrt om :) Besteforeldrene mine pleide skjre skiver av meierismret og legge opp brdskiva, huttemegtu sier n jeg men det var nok pga mangelen tidligere skulle en tro :) <3 <3 <3

cuskima

20.12.2015 kl.22:01

ladyaugust: wow nei eg vil helst sove i sengen min eg nr nissen komemr og fyller strmpen for eg vil ha den minste strmpen :D

Mamsen min kalte meg pjeska -mulig det betyr noe annet ogs,men betyr hvertfall liten skinnveske og nusken nr hun var i det hjrnet..eller gaselle fordi eg hadde ben opptil albuene og null bak hahaha :P

Wittenbergen er litt som Loff bare at mange av vre bakermestere i Bergen kommer opprinnelig fra Tyskland.....Martens og Brun bla og de bakte da selvsagt brd med tysklingende navn

ja tenk hva de har gjennomgtt, klart at nr de endelig kunne godte seg og kose seg s sku det skje til gangs....
Min bestefar levde p kvit dame med marsipan og vafler p sine siste r....why not, han ble nesten 100 manglet noen mndr, ingen vits i be ham tenke p helsen likssom hahaha :D

<3<3<3<3

ladyaugust

20.12.2015 kl.22:24

Da har det flere betydninger :) Loff med sirup p, da blir man glad :D Det husker jeg at bestemor alltid lagde til meg :) Jeg tror at man m gjre ting som gjr en lykkelig og glad da har man et fint liv <3 Oi nesten100 det er gammelt det. gooodklmme <3 <3 <3

cuskima

20.12.2015 kl.23:08

ladyaugust: ja eg tror ogs det, man m vre glad da lever en godt <3 klememtingene i btter <3<3<3


Skriv en ny kommentar
</div>






hits