20

sakset fra BT

 

Skrevet av Erik Hanøy

  

Lørdag var jeg speaker på Bergen City Marathon, et arrangement med over 10 tusen deltakere. Da er det mye å holde styr på. Ivrige løpere på maraton, halv-maraton, stafetter, 5 km og barneløp skal få oppmerksomhet når de passerer målstreken. I tillegg har verdisaker gått tapt, bankkort er funnet og veldig mange henvender seg til speaker for å spørre om hvilken tid de fikk.

Det var midt i dette kaoset at en eldre kvinne sto tålmodig og ventet på tur til jeg var ledig. Hun hadde et innstendig ønske. Barnebarnet hennes er funksjonshemmet, men skulle likevel delta i barneløpet fra Nordnes til Bryggen. Gutten var jo ikke i stand til å gjennomføre dette på egenhånd, men hjelpere skulle trille ham i rullestol mesteparten av distansen, før han skulle bruke sine egne bein de siste 30 meterne mot målstreken. Bestemoren lurte på om det var mulig for meg å gi ham litt ekstra oppmerksomhet?

I flere timer så jeg folk løpe i mål. Noen vant sin klasse, andre leverte personlige rekorder. Jubelbrølene var mange, og flere hadde flyttet barrierer. Etter et slikt arrangement har alle en historie å fortelle, fra de minste barna til han over 70, som fullførte nok et maraton.

Da den funksjonshemmede gutten nærmet seg mål, ble jeg varslet av bestemoren.

«Nå kommer han!!!»

Barnebarnet fikk hjelp til å komme seg ut av rullestolen, og med en hjelpende hånd på hver arm tok han steg for steg mot mål, til stor jubel fra tilskuerne. Jeg kjørte på i mikrofonen, han fikk en mottagelse verdig en olympisk mester!! Det var en sterk opplevelse å se ansiktet på guttungen da han tok de siste stegene av distansen. På den andre siden av målstreken sto familien og ventet, og de scenene som utspant seg etter målgang var det ikke mulig å ikke bli preget av. Jeg er sikker på at det rant tårer, selv fra statuen av krigshelten Shetlands-Larsen, som på verdig vis står til rors på Torget.

Etterpå kom en rørt bestemor og takket meg innstendig for innsatsen. Nå hadde ikke jeg bidratt med stort, men det er likevel ingen tvil om at dette betydde mye for gutten og hans nærmeste.

Hva kan vi andre lære av dette? Isolert sett hadde ikke denne funksjonshemmede gutten utrettet stort, han ble jo mer eller mindre båret de siste 30 meterne av distansen, men for ham var dette en stor prestasjon!

Det er nøyaktig det samme som gjelder i våre egne liv, vi har alle våre personlige mål. Disse varierer fra individ til individ, men poenget er at vi må bestemme dem selv, ut ifra våre egne forutsetninger. Alle kan ikke spille på Brann, det er ikke alle som kan bli administrerende direktør, og det er overhodet ikke meningen at vi skal prøve å leve opp til andres forventninger.

Det er derfor du må være fornøyd med den du er og måle prestasjonene ut ifra dine egne forutsetninger. Ikke la andre bestemme for deg, ikke la andre fortelle deg hvor listen ligger.

Vi er alle forskjellige, og har fått utdelt ulike lodd i livet. Dersom du gjør ditt beste, så er det godt nok, uansett hva alle andre måtte mene!

Hvis du noen gang blir like glad over dine egne prestasjoner som denne unge gutten ble på Bryggen den siste lørdagen i april, så er du svært heldig, uavhengig av hva du har oppnådd!

Så flott innlegg <3

Og det er så sant .......... være fornøyd med EGEN innsats ....... strekke seg etter nye mål, men akseptere det en klarer og være glad på andre sine vegne over hva DE klarer <3

cuskima

06.05.2016 kl.12:19

Etdiktomdagen: ikkje sant, vi må slutte måle oss opp mot alle andre.de er ikkje oss <3

Anne Grethe/FotoSeljordslia

06.05.2016 kl.10:30

Nå fikk du MEG til å felle en tåre også! Så utrolig flott gjort! Tenk for en glede han opplevde :))

cuskima

06.05.2016 kl.12:20

Anne Grethe/FotoSeljordslia: min datters kjæreste løp den dagen, han løp ved siden av en venn og holdt igjen for å følge ham i mål....så han kom senere enn han ellers ville gjort siden han er en spreking som har trent hele året for dette........de var begge så glae da de kom i mål...tiden betydde ingenting.........min venninnen fra morsmiddag løp også tenk det da..fantastisk henne hun klarte også dette.....og han lille gutten....alle sine seire...alle verdifulle :)

frodith

06.05.2016 kl.10:58

Ja, vi må måle oss med oss selv, og være kjempeglade for det vi klarer :-) Utrolig fin historie han skrev om, viktig å ta fram slike hendelser :-) klemmer <3

cuskima

06.05.2016 kl.12:21

frodith: veldig viktig.....alle er segselv god nok...alle sin egen vei å gå og sitt eget marathon....klemmetingene <3

Mariann Sæther Tokle

06.05.2016 kl.13:54

Vakker historie og så flott at du tok henne og han på alvor <3

cuskima

06.05.2016 kl.16:50

Mariann Sæther Tokle: hei det var ikkje eg som gjorde dette men han flotte Hanøy i radioen. Det er hans innlegg eg tok fra BT og delte med dere her :) Så han må få kreditten for at HAN er en flott fyr og gjorde en super insats for bestemoren og barnebarnet <3

astmaogallergi

06.05.2016 kl.15:03

Jeg som er bittelitt lettrørt om dagen, griner hvert fall nå! Fantastisk historie som vi ALLE burde legge bak øret!!

cuskima

06.05.2016 kl.16:50

astmaogallergi: ikkje sant denne var nydelig vel <3

Mariann Sæther Tokle

06.05.2016 kl.18:13

Jeg trodde det var du som var speaker jeg :) leste sikkert ikke nøye nok, hehe. Det får litt fort i svingene her av og til :)

cuskima

06.05.2016 kl.18:40

Mariann Sæther Tokle: helt i orden ,kan lett skje, ikkje sikkert eg forkarte det nok :)

ønsker deg en magisk helg <3

morsmiddag

06.05.2016 kl.19:25

Jeg følte meg som den gutten, men det så du vel på bilde he he. Jeg kan bare måle meg med meg selv :-))))))))

cuskima

06.05.2016 kl.21:41

morsmiddag: ikkje sant vel.....man kan kun måle seg med segselv <3

ladyaugust

07.05.2016 kl.12:34

Det hele handler jo om mestring ut fra hvor man står. Alle mennesker er forskjellige men felles er at man kan ha sine mål uansett <3 <3 <3 goooodklæmme :)

cuskima

07.05.2016 kl.22:45

ladyaugust: ikkje sant alle har ulikt utgangspunkt og derfor kan man ikkje oppnå det samme <3<3<3

ladyaugust

07.05.2016 kl.22:56

Men det betyr jo ikke at målet kjennes som en mindre premie når man når det, kanskje tvert om <3 <3 <3

cuskima

08.05.2016 kl.13:55

ladyaugust: helt sant det <3<3<3

Fromfat2phat

09.05.2016 kl.13:40

Åååh, for en inderlig skjønn og rørende historie, såå herlig! Hjertelig takk for at du delte denne, det gjorde godt å lese <3

cuskima

09.05.2016 kl.14:40

Fromfat2phat: syns denne var veldig verd å dele <3


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits