hits
8

Blir en smule forbanna over at man alltid skal ta hensyn til alt.
Ikkje alle har råd til bursdagsfeiring eller ferier eller dyre gaver eller kjøpekostymer.
Ikkje alle har råd til fest og alt mulig,men vet du at det er fullt mulig å lære seg å glede seg over det man har enn at alle må være like.
Du må lære barna dine at har dere ikkje hytte ved sjøen, på landet eller på fjellet , eller ikkje kan reise til syden 4 ganger pr år...så kan andre.
Andre kan faktisk ikkje la være å leve sine liv fordi du ikkje har råd.
Joda eg tror på solidaritet,men eg tror ikkje på at vi skal late som at folk som har mer penger ikkje fins...like lite som vi skal late som de med mindre penger ikkje fins.
Vårt samfunn har rom for ALLE-vi kan inkludere ALLE
Folk kan da ikkje la være å snakke om gavene sine, ferien sin etc fordi dine barn ikkje har samme mulighetene.
Eg har selv vokst opp med en mamme uten for tykk lommebok -vi barna har aldri savnet NOE, eg har aldri følt med fattig eller mindreverdig fordi eg ikkje hadde like mye råd som andre barn i klassen..eller senere som de andre ungdommene.
Da eg oppdro min egen datter var eg i lignenden situasjon....men da med kun 1, mamma hadde 3 og med mye mindre penger.
Datteren min er RAM på salg.hun ser helt smashing ut, hun er utrolig flink med pengene sine og hun mangler aldri NOE
Det gjelder om prioriterering. Men eg tviler på at hun hadde brydd seg katta om nabojenten hadde supergirl kostyme mens hun selv gikk i noe hjemmelaget.....eller om guttaboys i klassen gikk med superheltkostymer eller hva det enn måtte være.....hun er kreativ...hun har laget mange kostyner selv av nesten ingenting...
Man må lære barna om livet, lære dem om å være egne personer og ikkje sammenligne seg med alle andre hele tiden.
Vi kan fint ha karneval, anderlesedagen, fargedagen eller wth the heter..og vi kan også fint ha ferier og bursdager uten at det går utover livskvaliteten til de barna som ikkje har samme utgangspunkt. Som du sier det er foreldrene det står på.
Om barna lærer seg å føle seg mindre verdige pga dine tanker og følelser om ulike ting så vil de selvsagt også føle dette,men om du går foran med et godt eksempel og forklarer ting tydelig og gjør ting litt morsomt så spiller kjøpt eller selvkomponert ingen rolle -barn er kreative la dem være det,men vi må slutte med den putesyingen under armene og hjelm og kollisjonsputer i enhver ende for ellers føler eg vi aler opp en hel generasjon av  mennesker som forventer å bli pakket inn i bomull og at alle alltid skal ta hensyn til dem. The entitled ones....ikkje pga penger og status,men pga mangel på det skal de forståes ihjel. La barna våre helle vokse opp til å bli sterke og selvstendige, til å bli glad i segselv og gi en god F i å bli overbekyttet for at andre sine liv er ulikt ditt. 

 

Lurer du på hvorfor eg skriver denne posten ? les gjerne denne artikkelen

 

frodith

24.02.2018 kl.15:54

AMEN! Kunne ikke vært mer enig :-) klem <3 Godt å se deg <3

cuskima

25.02.2018 kl.06:13

frodith: så bra <3, kjekt å bli sett :)
Eg er skikkelig lei nå av all den pusefotelabbingen vi skal drive med.
Vi skal ta hensyn, vi skal inkludere,men vi kan da ikkje eskludere noen fordi de har penger?
Alt handler om hvordan man tar tingene, ikkje så himla mye om hvordan man har det.
Vi hadde aldri karneval da eg var barn, når det begynte husker eg ikkje for å være ærlig,men vet det er alltid mye greier rundt Februar...Morsdag, Valentines, Fastelavens og Karneval......
Noen steder har de også tenkt på å ikkje lage Mors og Farsdagskort da noen barn kun har en foreldre.....altså kjære folk......, skal man la være å ha bursdag fordi noen er døde, eller ikkje ferie jul av samme grunn? Noen gjør kanskje det,men da et besvisst valg i den enkeltes situasjon -ikkje noe man gjør basert på et helt samfunn. Eg tror barn er in for a rude awakening med all bomullene...vi må beskytte dem,men vi må da ikkje gjøre sånn at de lever i en gullfiskbolle
Vi har da andre problemer for barna allerede om vi ikkje skal legge mer problemer i veien.
Barn må få være barn,men å tro at alle er like er et Utopi.....alle er LIKEVERD -det er noe annet <3 <3

Klemmeting

margarites

24.02.2018 kl.23:39

Jeg er så enig med deg! På min jobb har vi ikke karneval, men eventyrfest. Dvs at vi fokuserer på underholdning og avslutter en lang periode med eventyr i fokus. Vi holder "kostymer", dvs fargerike stoffbiter som en slags poncho. Alle har de samme, både store og små i ulike farger! Og så serverer vi rosa og grønn trollgrøt! En fest alle er fornøyd med, og ungene savner nok ikke noe tradisjonelt karneval, det er mer foreldre ønske. Men det er ikke dem vi lager fest for :-)

cuskima

25.02.2018 kl.06:15

margarites: Nemmen for en koselig løsning. Høres ut som ungene har det kjempegøy og får lov å utfolde seg å leke og kle seg ut og ha det kjekt....er det ikkje det det handler om da?
Barna -så flott!!!! <3 <3

morsmiddag

07.03.2018 kl.23:17

Uansett hvor man snur seg er ræven bak. Og selvsakt er det aller viktigeste at barna føler seg elsket, godtatt og gode nok akkurat som de er :-) Men det ser vist ikke ut som det er prioritert

cuskima

10.03.2018 kl.19:27

morsmiddag: helt enig <3

natheless

13.03.2018 kl.14:50

Endelig fikk jeg leste dette! Jeg er superenig med deg. Tenk så kjedelig om vi alle skulle stille likt i alt også. Variasjon må til for å finne seg selv i livet! :)

cuskima

13.03.2018 kl.17:48

natheless: <3 <3 <3 takk


Skriv en ny kommentar
</div>
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign