20

Mye mulig eg er lite tolerant her,men vi snakker om noe erkenorsk og eg føler at skal du gå med bunad så går du med bunad.

Det finnes hodeplagg til ulike bunader hun kunne valgt istedet-eg syns det er å ta av å bli rasistisk,men eg syns personlig det blir helt feil å tilegge en bunad tilbehør fra andre kulturer og tradisjoner.

Hva ville skjedd om vi tok andre sine kulturelle drakter og la til bunadsølv og Harndagersøm? Ellers ellers endret på draktene? Det finnes jo Nordmenn i utlandet som bruker sin bunad uten å tillegge hverken turban eller andre hodeplagg eller tilbehør- Kanskje er eg veldig Norsk og oppfører meg litt strutsete her....siden eg egentlig er for å inkludere alle......men samtidig er eg også for unikhet og være tro mot segselv. Så den siden av meg er jo enig ,men desverre er resten av meg fullstendig uening og syns dette er tullete sorry-enten går du i hbjab eller så går du med bunad

 

hva føler du? er det innafor eller utenfor?

 

Bunad og hijab

31
 

16

Vi kan være enig om at han kanskje har en stemme som en syk hund - eller hvertfall som kun en mor kan elske,men er jo mange mange mange tusen som følger ham på FB. Han har jo over 90 000 visninger på videoene....eg dauer av latter for en herlig fyr <3<3<3

 

Thomas Fosbæk hadde neppe vunnet Idol sier han selv...men for en gledesspreder :) klikk på navnet hans for å se videoen fra DG.no

4

nå skal eg saksøke alle som har noen gang kalt meg

hore

bitch

fitte

lesbisk

og så skal vi se hvor mange som gidder å ta saken min -for du skjønner det er nemlig krenkende å bli kalt neger...for det forbindes med slave og fortiden til de fra Afrika så da er det rasistisk.....men at menn kaller meg disse tingene...er bare helt ok?

OMGAWD ta deg en bolle 

Hadde hun kalt ham en horebukk eller horesønn eller drittsekk,dickhead eller kuk....så hadde han ikkje trukket henne i retten?

Eg er usikker, er det fordi det bare er frekt og uutdannet?

Eg ser forresten at t o m DB.no kaller ham Porsgrunnmann så de slipper møte i samme rettsak-for sånn egentlig er han vel fra Gambia,men det kan man jo ikkje se...hadde han blitt like sur om hun sa han var fra Sierra Leone?

Nå er Gamia et av hovedsetene der de dro fra med slaver så kanskje han føler seg ekstra støtt hva vet eg,men seriøst de var i forliksrådet og damen ville gjøre opp for seg,men han mener hun skal dømmes for rasime..eg syns dette er å ta det en smule langt. Nei eg er ikkje fra Afrika så kanskje skal eg holde munn,men eg er kvinne....og drittslenging og navnedropping er helt vanlig.

Les bare kommentarfelt både på flere blogger eller i avisene så ser du hvordan folk snakker til hverandre. Burde vi være snillere? HELT klart...men snakk om å være hårsår. 

Han sier han vil ikkje at barna ikkje skal høre dette -at han går til retten med en dame vil ikkje stoppe de fra å høre ordet....de vil kanskje høre mye mer om det...fordi de er hans barn. Hans barn var neppe ute da han møtte henne så det er lite sannsynlig at de opplevde denne saken.

Eg er ikkje for navnedropping og det er nok ikkje politisk korrekt å kalle ham neger, men å være så sta å nekte å inngå forlik og å havne i retten er bare veldig smålig i mine øyne. Og selvom han kanskje oppfører seg utrolig eksemplarisk kan eg fortelle at mange av hans landsmenn ikkje gjør de og de er ganske flink og fortelle oss om white trash ,hooker og whitey og andre flotte ord.

Mange tror eg ikkje er Norsk...og snakker engelsk til meg -lurer på om eg skal saksøke de i samme slengen :) Eg blir rik :)

 

DB.no

(Dagbladet): Porsgrunn-mannen Lamin Samateh (37) har anmeldt en kvinne for å ha kalt ham «neger» på byen. Den anmeldte kvinnen har ønsket å skvære opp med ham i konfliktrådet, men det har 37-åringen avslått.

- Dette er 2016 og ikke 800-tallet. Jeg vil at hun skal straffes for rasisme og ikke slippe unna med dette, sier Lamin til Dagbladet.

Det var Varden som først omtalte saken.

- Gjentatte ganger

Episoden fant sted i Porsgrunn sentrum rett før jul. Lamin forteller at han og fetteren - begge med opprinnelse fra Gambia - bestemte seg for å ta en matbit på et gatekjøkken.

- Vi satt og ventet på maten da en kvinne i telefonen snudde seg og sa «neger» til oss, sier 37-åringen.

Ifølge norsk-gambieren brukte kvinnen i 20-30-årsalderen ordet gjentatte ganger.

- Det ble sagt på en hatefull og nedsettende måte, og jeg ba henne om å stoppe fordi det er ulovlig å kalle noen for «neger». Da svarte hun at det ikke var farlig, forteller han.

Det hele utartet; et norsk par tok Lamin i forsvar og havnet i et basketak med kvinnen. Selv var han ikke innblandet i den fysiske konfrontasjonen.

Nekter skyld

Ifølge Varden har kvinnen i 20-30-årsalderen nektet for at hun sa «neger» flere ganger, og hevder  hun bare sa «what's up, nigga» én gang.

- Jeg har vel sett litt for mye på gangsterfilmer, har hun forklart til politiet.

Kjell Ove Ljosåk, politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, bekrefter at saken ligger på deres bord.

- Den ligger nå hos påtalejuristen for vurdering, sier han til Dagbladet.

Ljosåk opplyser at den anmeldte kvinnen har vært inne til avhør, og at hun og Lamin har svært forskjellige oppfatninger av hva som skjedde.

- Hun sier hun har kommet med uttalelser som er oppfattet helt annerledes enn de var ment, sier politiadvokaten.

Han bekrefter at kvinnen tok kontakt for å si unnskyld til Lamin, men at han har avvist dette.

Tidligere episode

Lamin selv forklarer at han vil at retten skal ta stilling til hvorvidt den aktuelle ordbruken er innenfor loven eller ei.

- Jeg har barn som er halvt gambiske, halvt norske. De må få slippe å høre slikt, sier han til Dagbladet.

Dette er ikke første gang Lamin mener seg utsatt for fordommer på grunn av rase. I fjor sommer fikk 37-åringen, som jobber på SFO ved en skole i Porsgrunn, beskjed om å ta med seg et av barna på biblioteket. Der ble han oppsøkt av en politipatrulje, mistenkt for barnebortføring.

Situasjonen ble oppklart, og Lamin fikk en unnskyldning fra politiet. Han understreker at han ikke opplever Grenland som et spesielt rasisisk område.

- Det er ikke mye rasisme her. Bortsett fra biblioteksaken og denne siste episoden har jeg ikke opplevd ubehageligheter, sier 37-åringen.

- Slaveord

Ervin Kohn, nestleder for Antirasistisk Senter og leder for Det Mosaiske Trossamfund, mener det er helt uakseptabelt å kalle noen for «neger» i dag.

- Det er ugreit, og helt utdatert. «Neger» er et slaveord, brukt av slavehandlere i Vest-Afrika, og man finner ingen under 30 år som tar ordet i sin munn, sier Kohn til Dagbladet.

- Det fins jo personer som sier «nigga» innefor et visst miljø.

- Da må man i så fall si det selv for at det skal være innenfor, sier Kohn, og påpeker at norsk rett allerede har slått fast at å kalle noen «neger» er straffbart.

Dømt

I 2014 ble en Stavanger-mann rettskraftig dømt for å ha ropt «Det er altfor mange negere, jeg hater negere» på byen, ifølge Stavanger Aftenblad. På den annen side ble en mann frikjent i Oslo tingrett for å ha sagt «Jævla neger, jeg skal ta deg» til en billettkontrollør på T-banen - fordi han selv var mørkhudet, melder TV 2.

- Hva med debatten rundt hvorvidt Pippi Langstrømpes far ikke skal kunne omtales som «negerkonge» lenger?

- Det er en annen diskusjon. Hva som ble skrevet i bøker på 60-tallet, er noe helt annet enn hva som sies til folk i 2016, avslutter Kohn.

- Drøyt

Språkprofessor Finn-Erik Vinje stiller seg på sin side uforstående til at ordet «neger» ender som straffesak.

- Sindige folk er ikke opptatt av sånt. Det er drøyt å gå til retten med dette, sier språkprofessoren til Dagbladet.

Vinje sier «neger» har en nøytral betydning, på samme måte som «sigøyner».

- Alle ord kan jo bli skjellsord med det riktige tonelaget. I Hamsuns forfatterskap blir en havnearbeider dømt for å ha kalt en kollega for «professor», sier han.

6

hvorfor da bli klistret utover BA.nos hovedoppslag på lørdagsnatten?

 

Silje 

Bare kjæresten til *silje* vet at hun selger sex...ok eg driter faktisk i det og når det i tillegg skal betales for hennes helt uintressante hemmelighet blir det hele litt latterlig.

Hvis det er hemmelig, hva pokker er poenget med å dele det i avisen????

Joda greit nok at det neppe er hennes bildet og at alt er skrevet om....men hvorfor si det i det hele tatt -er det mer spennende å dele en sånn hemmelighet offentlig enn å bare holde munn?

Hadde eg solgt sex hadde eg holdt klokelig kjeft og neppe fortalt en sjel fordi eg vet hvor fordømmende folk er.

Dog er eg usannsynlig lite intressert i dyneløfting...så hadde hennes hemmelighet vært noe spennende eller nyttig som eg kunne lært noe av....og benyttet meg i mitt eget liv   kanskje tilogmed forbedret mitt liv ja da hadde eg kanskje lest, neppe betalt......men at noen selger sex...i 2016? wow helt nytt felt -aldri skjedd før...hvordan fant hun på det???!

Er likssom bare verdens eldste yrke..so who frigging cares?

  

 

16 

når dette hele tiden i media skrives at det er norske menn som er overgripere, det skjer mer vold i hjemmet og mange kjenner sine overgripere.

Og så skjer ting i Køln og at i Tyskland må de forby mannlige asylsøkere etter flere både besøkende OG ansatte melder om at de blir antastet.

Til nå har det vært nødt å henge plakater med advarsler om at det ikkje er lov å komme med seksuelle hendvendelser til kvinner uansett bekledning....og bilder med forbud mot å ta på jenter i badetøy.

Hva i all verden? Har ting gått helt av hengslene her?

Hva er greien? klatter de på alle damer hjemme? Eller er det at alle andre damer er fritt villt? i så fall ER jo oppfatningen vi har at de har null respekt for kvinner sant.

Hva i huleste med å lage gjeng overgrep mot kvinner i byen på Nyttåraften?

UDI kom på banen med en eneste gang om kursing for alle asylsøkere og innvadrere -at de kunne droppe dem pga budsjettkutt er rett og slett helt sjokkerende.

Ingen blir hjulpet av at de ikkje forstår og respekterer det landet de skal til og event bosette seg i. 

Eg har ingenting i mot andre kulturer,men eg ha stor motvilje mot kvinnefiendtlig kultur og menn med innstilling til kvinner og barn som ikkje er forenelig med vår kultur og hva som er akseptabelt

Og hvis det faktisk kommer til et sånt punkt at vi må NEKTE menn fra ulike land å benytte seg av offentlige bassenger og badeplasser eller treningssenter eller lignende steder så er det jo for sent.

Ikkje la oss få flere slike situasjoner som skjedde i Køln og i Sverige på festivalene.....ikkje la oss få slike tilstander her.

Gi dem opplæring og informasjon så blir det mer informasjon og kanskje mer forståelse for hvordan vår kultur er. Om de liker det er ikkje det egentlige poenget her. Eg drar ikkje til Syria, Egypt, og andre land i midt Østen og oppfører meg som hjemme..eg respekterer landet eg kommer til og sku eg bodd der måtte eg jo integrert meg og oppført meg i forhold til deres lover og regler-om eg likte det eller ikkje.

Man kan ikkje alltid velge når man er asylsøker hvor man ønsker å bo,men eg håper at vi kan hjelpe dem på vei mot å forstå ,askeptere og respektere vårt land -da er de hjertelig velkommen <3

DB.no

6

i en artikkel før. Eg måtte sende mail til journalisten og spørre om hun hadde brukt google translate.....og takket for latteren:D

Hurtigstjerne??????? stryke jobben min???? realms betyr heller ikkje arena,selvom det er mer akseptabelt enn å stryke jobben....

Eg skal ikkje hyle høyt og si at min blogg er gramatisk korrekt eller at eg ikkje gjør feil, men eg er heller ikkje journalist og tar betalt for å skrive...

Syns ikkje du at journalister bør ha en høyere standard for segselv? 

«Jeg er en hurtigstjerne. Bare tilsett vann og rør rundt»

Her er noen av David Bowies beste sitater.

Miriam Bakkejord 

(Dagbladet): Det meste har handlet om rockelegenden David Bowie i dag, etter nyheten om at han gikk bort i helga.

Fans over hele verden har uttrykket sorg og hedret Bowie som den musikeren han var, som utenfor leiligheten hans i New York.

Bowies musikalske karriere varte i over et halvt århundre, og gjennom sin tid i rampelyset leverte han mange glimrende, og etter hvert ikoniske sitater.

- Jobber for meg selv

Business Insider har samlet noen av dem, som gir et godt bilde av Bowies forrykende liv og væremåte.

Som da han gjestet nyhetsmagasinet «60 minutes» i 2002 og sa følgende:

«I'm just an individual who doesn't feel that I need to have somebody qualify my work in any particular way. I'm working for me.»

(«Jeg er bare en enkeltperson som ikke føler at jeg trenger å ha noen til å stryke arbeidet mitt på noen spesiell måte. Jeg jobber for meg selv.»)

Ukomplisert mann

«As a person, I'm fairly uncomplicated.» («Som person er jeg rimelig ukomplisert.»)

Dette forklarte Bowie da han havnet på lista over årets menn hos magasinet GQ i 2002.

Ved en annen anledning, denne ukjent, sa Bowie dette: «I find only freedom in the realms of eccentricity.» («Jeg finner bare frihet på eksentrisitetens arena»).

Også var det denne da:

«You know, what I do is not terribly intellectual. I'm a pop singer for Christ's sake.» («Det jeg gjør er ikke så fryktelig intellektuelt. For guds skyld, jeg er en popstjerne.»)

Storrøyker

Og denne:

«Tomorrow belongs to those who can hear it coming.» («Morgendagen tilhører dem som kan høre den komme.»)

Og som storrøykeren han var:

«I can ask for cigarettes in every language» («Jeg kan be om røyk på alle språk.»)

For å beskrive sin enorme suksess, sa han blant annet dette:

«I'm an instant star. Just add water and stir» («Jeg er en hurtigstjerne. Bare tilsett vann og rør rundt.»)

Bedre med ego

«I'm always amazed that people take what I say seriously. I don't even take what I am seriously.»

(«Jeg blir alltid fascinert over at folk tar alt jeg sier seriøst. Jeg tar ikke engang det jeg er seriøst»), har popkongen også sagt.

Og:

«All my big mistakes are when I try to second-guess or please an audience. My work is always stronger when I get very selfish about it.»

(«Alle mine store feilsteg kommer når jeg fokuserer på å tilfredsstille publikum. Mitt arbeid er alltid bedre når jeg forholder meg egoistisk til det.»)

Hyllest til kona

Kona er selvsagt også med:

«You would think that a rock star being married to a supermodel would be one of the greatest things in the world. It is.»

(«En skulle tro at en rockestjerne som er gift med en supermodell vil være noe av det beste i verden. Det er det.»).

Og helt til slutt, sitatet som har hatt en helt spesiell betydning i dag:

«I don't know where I'm going from here but I promise it won't be boring.»

(«Jeg vet ikke hvor jeg skal nå, men jeg lover at det ikke blir kjedelig.»)
31

et nytt produkt kommer på markedet nå med en app der du skal betale for å lese blogger slik eg forstår det av artikkelen eg leser HER

Flere og flere aviser gjør dette og flere nettmagasiner krever at du betaler for å leser arkivmateriell. 

Eg har nesten kuttet ut å lese BT.no da dette nesten utelukkende er betal artikler for de artiklene eg finner mest intressante og nå har Ba.no lansert BA pluss som også er betale artikler. Og da betaler man pinadø på de teiteste ting som summetonen som man før så på som en liten binotis i avisen..hallo?

Da eg sku lese et innlegg eg søkte på på nette og forslget til artikkelen kom opp måtte eg og betale for å lese...helt uaktuelt denne infoen kan man finne GRATIS mange andre steder på nett og ved å enkelt spørre andre elelr ta en telefon.

Alle er så opptatt av at vi skal være trygge på nett og alikevel skal vi i hue og ræva legge fra oss personlig info overalt for å lese nyheter? Eg betaler jo for TV allerede og kan få nyheter der fra hele verden Og blogg? nei vet du SÅ utrolig intresant er du faktisk ikkje at eg betaler for å lese din blogg -sorry

  

Tar eg feil og dette er et supert produkt skal eg heller gi beskjed når appen kommer og eg vet mer om hva det er :)

 

 

13

leste denne artikkelen i dag i BT og siden ofte blir mine kommentarer slettet så tok eg kopi og legger den ut her

Man kan ikke løpe fra en digitalblotter. Kanskje noen ting var bedre før. Av Elisabeth Thomassen

Det skrives mye om at man må passe på barna sine ved bruk av Snapchat og andre sosiale medier, slik at de ikke sender bilder av seg selv av seksuell art.

Jeg har derimot ikke sett en eneste artikkel om at voksne folk vilkårlig sender svært grove bilder og videoer av seg selv til andre voksne. For meg fremstår dette som en form for blotting.

Elisabeth Thomassen

Nå som samfunnetstadig blir mer digitalisert og vi har alle disse nye måtene å kommunisere på, så virker det som grensene for hva som er greit og hva man må tolerere stadig flyttes.

Jeg har selv opplevd å få videoer/bilder på Facebook og snap av mannlige kjønnsorgan. Det oppleves som svært krenkende og usmakelig.

Jeg skjønner jo at dette kommer fra mennesker som mangler antenner og ikke forstår at man ikke skal gjøre sånt.

Selv om man sletter vedkommende, så fjernes ikke problemet. De sender kanskje videre til andre, og ja kanskje til barn til og med. Dette er kanskje et usynlig problem som er vanskelig å få tak i omfanget av. Den digitale blotteren kan fortsette å følge deg, og kontakte deg ved å opprette nye kontoer i digitale medier.

Hva skiller mennesker som forulemper andre med bilder av seg selv i digitale medier fra den fremmede blotteren som drar ned buksen når du går forbi?

Denne digitale blotteren vet hvem du er, du kjenner ham, du kjenner gjerne familien hans og vennene hans. Han kjenner deg, han vet hvor du bor. Du kan treffe ham på fest eller på butikken neste dag. Han er gjerne i din nærmeste omgangskrets.

Disse digitale blotterne som oppstår fra intet er en skremmende utvikling. De er perverse og personlige. De lar seg ikke hindre av at du kjenner dem. Vedkommende finner plutselig ut at han skal «beære» deg med et bilde eller en video. Du får ikke muligheten til å beskytte deg, meldingen kommer nådeløst rett i innboksen din.

Ditt eneste forsvar er tomme ord og muligheten til å blokkere profilen.

Man blir så overrasket av at noen man kjenner faktisk er i stand til å gjøre deg til et «offer» for blotting. Det er vanskelig å si ifra. Jeg synes faktisk synd på dem, men det løser jo ikke problemet ? for det stopper dem ikke i å finne nye offer.

Når man sier ifra så får man svar som «den skulle ikke til deg men en annen». Så fortsetter det, og det blir grovere og hyppigere.

Når man da faktisk eksploderer så har man ikke andre virkemidler enn tomme ord. Kanskje det er denne reaksjonen som gir ham glede, hva vet jeg. Min reaksjon var først stillhet, deretter en klar melding. Jeg skrev til ham at jeg ikke ønsket slike bilder, jeg kalte ham syk og pervers og ba ham om aldri å kontakte meg igjen.

For å få det helt klart frem; jeg har aldri hatt en flørt eller tett vennskap ved vedkommende. Dette er en helt vanlig bekjent. Men bare det at jeg må skrive dette for å illustrere at dette er det faktiske forholdet blir feil. Denne oppførselen hadde ikke vært akseptabel selv om vi hadde vært «nærmere». Den er forferdelig, den skremmer meg.

Den skremmer meg på vegne av andre kvinner og jenter som også må oppleve dette.

Jeg kan ikke være stille lenger, akseptere det uakseptable. Dette er noe vi må snakke om. Det er et «nytt» problem. Det er alvorlig. Det er ikke unikt, jeg har opplevd dette flere ganger. Jeg nekter å tro at jeg er den eneste som er utsatt for nett-blotting.

Jeg har vanskelig for å tro at digitalblotting ikke er et problem. Det hjelper ikke å blokkere på samtlige medier når man er så tilgjengelig og synlig. Disse menneskene trenger hjelp som hindrer dem i å plage andre med sin svært upassende oppførsel. Dette handler ikke bare om god gammeldags folkeskikk, det handler om grensene mellom rett og galt som kanskje ikke er så synlig på sosiale medier som Snapchat og diverse innbokser i andre medier.

Man kan ikke løpe fra en digitalblotter. Kanskje noen ting var bedre før.

 

Svar :

 

 • Dette virker på meg som et "first-world problem".
  Dersom noen som du kjenner sender deg nakenbilder av seg selv, så kan du jo bare spre disse nakenbildene til alle andre som denne personen kjenner, og fortelle alle sammen hva han har gjort. Dette vil sannsynligvis gi ham store problemer i forhold til jobb, familie, og venner.
  Så hvorfor mener du at det er DU som har et problem her?

  I tillegg så er det jo bare å sende det til politiet, sammen med en anmeldelse.
  Ja, politiet kommer sikkert til å henlegge saken.
  Men hvis et dusin andre mennesker anmelder samme personen for det samme, så kommer de nok til å bry seg.

  Så igjen, hvorfor mener du at det er DU som har et problem her?

  Problemet med "tradisjonelle" blottere er jo at de vanligvis er ukjente, så man vet ikke HVEM man skal anklage og anmelde. Samt at man ikke har bevis for hva de har gjort, så dermed er det vanskeligere å få politi, venner, familie og kollegaer til å tro på at vedkommende er en blotter.
  Med den digitale blotteren forsvinner jo det siste problemet.

  Så jeg må si at jeg har vanskelig for å tro at digitalblotting er et problem.
  Jeg tror det bare er du som er svært hårsår

 • Avatar

  for 15 år siden da eg chattet på en amerikansk site hadde de allerede da egen unit i FBI for cyberstalkers.
  Dette er en ny type stalkers som ikkje ville gjort noe om de ikkje hadde media tilgang -grensene er flyttet og det er ikkje lengre *så farlig*
  problemet blir når man ikkje blir tatt serisøst som i ditt tilfelle og i mitt ,eg ble stalket i 6 år av en i samme gate og politiet nektet å invlverer seg og mente at eg hadde hatt et forhold til ham. Noe som uansett ikkje hadde hatt noe å si,men eg ikkje hadde. Eg kjente han ikkje før eg traff ham som amerikaner på et nettsamfunn. Bare at han var ikkje det, han var norsk og bodde i samme gate som meg. Helvete ble det da han begynte å terrorisere oss med telefoner inntil 20 ganger for dagen.trusler om vold,drap osv Enda verre ble det da han giftet seg og hans kone begynte å ringe meg på jobb og true meg.
  Eg har fremdeles hemmelig nummer og ikkje FB eller andre steder med bilder av meg med navn liggende ute

  Cyberstalkers kan bli potensielle farlige fordi det begynner smått og så blir verre,uten mulighet for cyberstalking ville de ofte aldri ha begynt med stalking. Som sagt FBI hadde en unit på dette for 15 år siden og de ville hjulpet meg,men siden eg var Norsk stastborger så kunne de ikkje. Eg har familie i USA og venner der så derfor vet eg dette, også fordi eg kjenner en statsadvokat.

  Eg sku ønske du hadde anmeldt ham, som Jon Inge Teigland sier her så skjer neppe noe,men han får det jo på papirene sine. Og det er en ugrei oppførsel. Og sku noe hende med deg eller andre så er det jo allerede registrert.

  Men en liten hilsen til Jon Inge Teigland, kanskje syns du ikkje det er så ekkelt å få peniser og ekle slibrigheter trykket i ansiktet på bilder,men det er faktisk overgrep når dette er noe du blir utsatt for uten at du selv ønsker det.
  Sex er en fin ting og kjærlighet og elskov er vakkert.....men porno er vemmelig og uvelkommen oppmerksomhet er veldig veldig ekkelt og ikkje flatterende,,,,tro meg

8
 Får du ikkje lest dette innlegget så anbefaler eg at du klikker på denne linken  og leser på BT.no

Eg har sendt mange ting i mange år med Juleflyet og vil heller det da eg VET det blir delt opp og fordelt enn samlet inn hos fex Fretex og solgt videre til så dyr pris at de fattige ikkje har råd. Eg mener den dagen du ikkje har RÅD å handle på Fretex da er du fattig.....

De har jo gjort big bizniss av å bruke kjendiser i reklamen..og desverre fløy prisene i været da....når du kjøper en brukt t shirt på Fretex til 50 kr og kan kjøpe en ny til 25 på salg på HM er det noe feil en plass....just saying

 

Det var her i Kopli mange av de fattigste i Tallinn bodde. Nå er området fraflyttet, men nøden er like stor. Artist Christine Guldbrandsen hadde mange sterke inntrykk da hun ble med Juleflyet forrige helg. FOTO: MAGNE TURØY

Det var her i Kopli mange av de fattigste i Tallinn bodde. Nå er området fraflyttet, men nøden er like stor. Artist Christine Guldbrandsen hadde mange sterke inntrykk da hun ble med Juleflyet forrige helg. FOTO: MAGNE TURØY

BA reiste med Juleflyet til Tallinn

? Jeg visste ikke at det var så ille som det var, sier Christine Guldbrandsen (30).
Publisert
DEL

Forrige helg var den bergenske artisten med på det tradisjonsrike Juleflyet, som frakter klær og mat til de fattige i Estlands hovedstad Tallin.

? Jeg var ikke klar over at forholdene skulle være sånn, bare halvannen time unna Bergen med fly, sier Guldbrandsen er full av inntrykk etter en begivenhetsrik helg, der hun blant annet har møtt barn og unge på barnehjem og kvinner på krisesentre.

30 år til Tallin

Juleflyet ble stiftet av pensjonert SAS-kaptein Karsten Midtun i 1985 og kan i år markere 30 år i de godes tjeneste.

Til å begynne med gikk mye av ressursene med til å hjelpe mennesker i bydelen Kopli, som for en stor del bestod av russiske arbeidere. Da Sovjetunionen gikk i oppløsning stod de for en stor del uten arbeid, og fattigdom, alkoholisme og vold preget området. I dag er de fleste/alle flyttet ut av området, men fattigdommen og nøden er fremdeles stor.    

? Før var Juleflyet bare et lite løft i forbindelse med julen. Nå er aksjonen så omfattende at varene faktisk varer nesten helt til vi kommer tilbake året etter, sier Midtun til BA og oppsummerer nok en vellykket aksjon slik:

? I år har vi sendt nedover seks trailere og det er veldig bra. Opp gjennom tiden har vi hjulpet tusenvis av mennesker. Bare det vi leverer til barnehjemmet i Peeteli monner så mye at de leverer videre det de ikke bruker til 22 ulike institusjoner rundt omkring i Tallinn.

Hoppe etter Wirkola

Selv ledet Karsten Midtun sin siste aksjon i fjor, men er fortsatt med i kulissene. Nå er det kaptein Finn Jørgen Steen som har overtatt stafettpinnen fra Midtun.

? Det blir som å hoppe etter Wirkola å overta etter Karsten. Samtidig ønsker jeg ikke at aksjonen skal ta slutt, for nå er de blitt så avhengige av hjelpen fra oss, forteller Steen.

Selv om Karsten Midtun takker for seg som leder kommer han ikke til å gi seg i aksjonen.

? Nei, jeg kommer til å være i gåstol og likevel dra. Men jeg føler meg helt trygg på at Finn Jørgen kommer til å ta dette videre på en god måte.

 

OMVISNING: Juleflyets far Karsten Midtun viste Guldbrandsen rundt i området som nå er fraflyttet.

OMVISNING: Juleflyets far Karsten Midtun viste Guldbrandsen rundt i området som nå er fraflyttet.

 

 

Varmt møte

Da Guldbrandsen landet i Tallin fredag 27. november dro hun og musikerne rett til Peetelikirken, for å være med på et show for barna på barnehjemmet i Peeteli, deltagere på Juleflyet og innbudte gjester.

? Da jeg stod der og sang kom det to gutter frem og bare sto og holdt rundt meg, sier Guldbrandsen, som ble varm om hjertet av opplevelsen.

? Jeg er vant til barn som ikke kommer frem hvis ikke de kjenner deg, disse var så kontaktsøkende, sier Guldbrandsen som møtte mange barn med en tung forhistorie under sitt besøk i Tallinn.

 

Bergensartisten forteller om mange hjertevarme møter i Tallinn.

Bergensartisten forteller om mange hjertevarme møter i Tallinn.

 

 

? Reis en tur selv

Da er Mati Sinisaari, bestyreren på barnehjemmet, et lys i mørket. Han har kjempet for menneskene i Tallinn i mange år.  

? Barnehjemmet kan være den lille forskjellen som hjelper ungene i Tallinn, og som gjør at de kan ha en fremtid, sier Guldbrandsen og fortsetter:

? De ansatte klarer faktisk å holde 50 prosent av barna på barnehjemmet unna kriminalitet og det er fantastisk å høre, sier Guldbrandsen.

 

BESØK: Christine Guldbrandsen fikk besøke en av familiene som fikk hjelp fra Juleflyet.

BESØK: Christine Guldbrandsen fikk besøke en av familiene som fikk hjelp fra Juleflyet.

 

 

Etter en tur med Juleflyet sitter de fleste igjen med mange tanker og nye perspektiver.

? I det daglige tenker man ikke like mye på fattigdom, men her blir du konfrontert med det på en måte som tvinger deg til å stoppe opp, sier Guldbrandsen. 

Artisten påpeker at ingen tjener penger på Juleflyet. I en tid der enkelte utrykker skepsis til å hjelpe mennesker i nød, har hun en enkel oppfordring:

?  Vær med en tur selv og se hva de gjør. Det nytter.

REISEN MED JULEFLYET

Forrige helg var jeg med SAS sitt Julefly til Tallinn. For fjerde gang var jeg med som fotograf. For fjerde gang ble jeg møtt på flyplassen av ildsjelen Mati og glade barn og unge som blir godt tatt vare på.

På grunn av Juleflyet.

For fjerde gang ble jeg også invitert med inn til folk som ikke har det bra. Som lever mer uverdig enn det går an å forestille seg for oss nordmenn.

I 30 år har Juleflyet tatt av med destinasjon ett eller annet sted i Europa der mennesker trenger hjelp.

Hvor mange tonn med varer som har funnet veien til trengende er det nok ingen som vet. Men vi som har vært med på en tur eller flere vet at det kommer frem til de som virkelig trenger det.

Han som var med og startet det hele for tredve år siden, er Karsten Midtun. Den gang var Midtun flykaptein i Norving, fylte et fly med varer, og dro av gårde til Gdansk i Polen. De siste tolv årene har turen gått til Tallinn, hovedstaden i Estland. Der er det fortsatt mer enn nok nød å ta av.

Hjelpeaksjonen er også overtatt av SAS, der Karsten Midtun senere har arbeidet i mange år. Etter hvert har Kaptein Karsten pensjonert seg, og har overlatt stikkene til en annen bergenser, også han flykaptein i SAS, nemlig Finn Jørgen Steen.

Han skal styre Juleflyet videre i årene som kommer. For planen er at hjelpesendingene til Tallinn skal fortsette.

Det er et privilegium å få være med de fantastiske folkene som er med på å jobbe med denne aksjonen nærmest hele året. En finere gjeng med STORE hjerter skal en lete lenge etter.

Noe av det sterkeste og som har gjort mest inntrykk på meg er å komme til Kopli. Området med fabrikkarbeiderboliger i Tallinn som ble forlatt av russerne da Sovjetunionen falt i 1991.

Menneskene jeg har møtt der har gjort et sterkt inntrykk. Som kvinnen i en mørklagt leilighet uten strøm, vann, eller andre bekvemmeligheter. Lukten der inne var ubeskrivelig.

To uker etter vårt besøk ble hun slått i hel fordi noen ville ha hennes usle husvære. Rått og brutalt.

Juleflyet kunne ikke berge livet hennes, men det kan gjøre en forskjell for mange.

MAGNE TURØY, fotograf i BA

20

Sandra Lyng er søt og alt mulig hun og har masse følelser og deler villig av segselv med andre.....helt hele tiden får vi vite omtrent alt om henne. Og det er sikkert en fin ting det -for all del....eg sier ikkje noe galt om henne som person...syns hun er råsøt....

Men disse sangene hun lager.....

Eg mener eg dauer av latter av Ylvis med alle de sprø tekstene de skriver og vi et alle de er MENT som spøk og er ment å være tøys og noe vi kan le av og kose oss med....

men her er jo det en sanger som er seriøs om sin musikk......eller er hun? eg mener seriøst....denne tenkten er vel det lammeste eg har sett på lenge.....helt i tråd med 90% av mye pop for tiden....

Er nok meg som er litt kravstor om ønsker meg litt mer mening enn Night after night og bla bla bla...

 

vidoene var hysterisk morsom fordi hun har fått hele halve kjendisverden.....og derfor syns eg den er seerverdig -desverre vet eg denne blir en øreplage mellom julesangene......og ønsker meg heller heismusikk enn dette...beklager.....

 

hva syns du? er eg for gammel?

 

Link her

 

 

 

 

 

4

her fant eg en utrolig fin en 

Seer reddet Tv vert da hun så et bilde som avslørte dødelig sykdom

 

klikk på linken :)

 

Takk for at hun brydde seg <3<3

2

VG.no

 

Fornøyelig intervju med en sjarmerende *ung* mann :)

Klikk på linken for videoen :)

 

De gamle er eldst <3

 

Ønsker dere en vakker tirsdag<3

8
Ganske rystende at så mange dyr er i fare og står nå på rødliste
les mer på DB.no
(Dagbladet): Det er fem år siden forrige rødliste ble lansert i Norge, og den nye lista som ble lagt fram i dag bekymrer ekspertene.

Av de 20 915 artene som nå er vurdert, står 4438 arter på Norsk rødliste for arter 2015, ifølgeArtsdatabanken. Av disse er 2355 arter vurdert å være truet.

- Cirka hver femte art står i større eller mindre fare for å bli utryddet, sier generalsekretær Christian Steel i Samarbeidsrådet for biologisk mangfold (SABIMA).

Levestedene forsvinner

Han forteller at man kjenner til at det siden 1800 har dødd ut 114 arter fra norsk natur. Ytterligere 30 arter antas å være utdødd, men det er det foreløpig ikke endelig konkludert med. 

- Normalt skal det på verdensbasis gå 600 år mellom hver gang for eksempel et pattedyr dør ut. Den utdøingsfarten vi ser nå er kanskje 1000 ganger raskere enn vanlige tempo, sier Steel.

Hovedårsaken til denne utviklingen er at «vi mennesker breier oss ut for mye», mener Steel.

- Vi bygger boliger, veier og industri. Vi hogger skogen, intensiverer landbruket og lar beitemarker gro igjen. Da blir det ikke plass igjen til artene, fortsetter Steel.

- Levstedene deres forsvinner, sier han.

Klimaendringer

Forurensing og/eller klimaendringer har foreløpig hatt ganske liten betydning for artsbestanden i norsk natur, mener Steel.

- Men om temperaturene stiger bare to til tre grader, vil det ha konsekvenser, sier han.

Noen steder ser man imidlertid allerede at varmere klima har negativ effekt for enkelte arter.

- Mange fjellfugler gjør det dårlig, blant annet begge rypeartene, sier Steel.

Ny på lista

Det er særlig arter som er avhengig av is som trues av klimaendringer, ifølge WWF. En av disse er hvalrossen.

- Hvalrossen trenger isen, og er tilpasset et kaldt liv i Arktis. Sammen med isbjørn og flere selarter er hvalrossen blant isavhengige arter som sliter på grunn av klimaendringer, sier WWFs naturmangfoldrådgiver Sverre Lundemo.

I tillegg til rype, er også hare nå for første gang kommet med på rødlista. Haren blir hvit om vinteren, noe som gir god kamuflasje. Men når snøen uteblir, blir den hvite haren lett synlig og sjansen for å bli tatt øker, skriver WWF.

- Klimaendringene gjør at vi må ta ekstra hensyn i forvaltning av rype og hare. Flere steder er det allerede innført begrensninger på jakt sier WWFs generalsekretær Nina Jensen.

Ingen naturlige fiender

Innføring av fremmede arter truer også norske arter, ifølge Steel i Sabima.

- Brunskogsneglen er et eksempel på en slik art. Den hører ikke naturlig hjemme i Norge, og har ingen naturlige fiender her. Den tar over økosystemene fullstendig, sier han.

Det samme gjelder harlekinmarihøna.

- Denne introduserte marihøna spiser de norske marihønene, som holder kontroll på bladlus, sier Steel.

Pollinerende innsekter

Blant andre artene som er truet er det mange representanter fra de såkalte pollinerende insektene. Dagbladet snakket tidligere i år med kløverbonden Per Oskar Ømren, som var bekymret for årets avling.

Kløverhumla er nemlig en av artene som står på lista.

Steel forteller at man var redd kløverhumla skulle gå «sterkt truet» til «kritisk truet» på den nye lista, men humla har beholdt den nest verste plasseringen.

Uten humler og andre bier ville store deler av verden sett ganske annerledes ut. De utgjør nemlig viktige komponenter i økosystemer gjennom sin rolle som bestøvere eller pollinatorer, og sørger for bestøving av blant annet eple, kirsebær, blåbær, rips, solbær, stikkelsbær, kiwi, tomat, melon, squash, rødkløver og soyabønner.

Refser politikerne

 

Steel i Sabima mener norske politikere må ta innover seg at noe må gjøres for at ikke enda flere arter skal dø ut i norsk natur.

- Når man vet så godt hva som kan skje, og hvilke skumle konsekvenser det kan ha for samfunnet, er det merkelig at landbruksminister Sylvi Listhaug fortsetter å intensivere landbruket, og at kommunalminister Jan Tore Sanner gjør det enklere å bygge ut. Det tas ikke nok grep, sier Steel.

- Det er behov for en langt strengere arealpolitikk, det må vernes mer skog og vi må ta bedre vare på kulturlandskapet, sier han.

Arealendringer påvirker 2125, eller 90 prosent av de truete artene, ifølge Artsdatabanken:

? Tidligere eller nåværende arealendringer knyttet til kommersielt skogbruk antas å påvirke 975 truete arter negativt.

? Totalt er 335 truete arter antatt å være negativt påvirket av jordbruksaktivitet, særlig oppdyrking og drenering.

? Gjengroing på grunn av opphør av eller redusert beite og slått er antatt å påvirke 685 arter
10

en bitteliten notis i VG

22:56

AFP: Minst 30 døde i bombeangrep i Nigeria

En bombe eksploderte tirsdag kveld på et grønnsaksmarked i byen Yola nordøst i Nigeria. Minst 32 mennesker ble drept og 80 skadd.

Det opplyser Røde Kors.

Markedet ligger like ved hovedveien i bydelen Jimeta i Yola, som er hovedstad i delstaten Adamawa. Eksplosjonen fant sted rundt klokka 20.

Alhaji Ahmed, som eier en butikk på stedet, forteller at likene lå strødd etter angrepet.

? Jeg hjalp til med å løfte 32 døde kropper inn i fem biler, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

Foreløpig har ingen tatt på seg ansvaret for angrepet, men opprørsgruppen Boko Haram har tidligere gjennomført lignende angrep i regionen. Tusener av mennesker er drept i konflikten, som har pågått i seks år. (NTB)
Ingen av de andre avisene eg leser hadde noe info -Ikkje DB.no
Der var det fremdeles Kongen av Jordan som var hovedsaken og mer sport
Ikkje Bt.no
Der hadde en Nrk medarbeider som desverre gikk bort  blitt en av hovesakene -selvom dette skjedde i forgårs og var da bare en bitteliten notis. Og Shaiima ( en asylsøker jente som ble utvist i fjor )har kommet tilbake til Norge
Ikkje Ba.no
Her er fremdeles Brann hovesaken -ja spilleklubben, ikkje en brann...og Tertnes...mer sport altså
Det er ikkje nett Paris.....men flere burde nevnt det -eg bare sier det....alle er mennesker<3
Sånne tanker får eg i natten
24

Beklager å måtte dele dette innlegget rett etter min gladsak i går. Dette betyr ikkje at det eg sa i går ikkje er sant,men dette må man få slutt på. HELT UAKSEPTABELT!!!!!

 

Cecilies datter (14) har blitt drapstruet og terrorisert i tre måneder

«Alle hadde blitt så takknemlig om du dør. Ta selvmord!!!»
Av BENTE-LINE SVELLINGEN FLATEKVÅL, MARIE SKARPAAS KARLSEN OG VIDAR LANGELAND (FOTO)
Publisert
DEL

Cecilie Andersen sitter ved kjøkkenbordet med flere telefoner og ipader foran seg. I flere plastmapper har hun utskrifter av 135 meldinger som hennes 14 år gamle datter fikk tilsendt i løpet av to dager i begynnelsen av juni.

Grove meldinger

Da startet et nesten ubeskrivelig mareritt for familien i Bergen vest. I tre måneder har 14-åringen blitt terrorisert på det groveste på internett.

? Dette er så sykt, at du vil ikke tro det. Folk har problemer med å forstå det. Ja, jeg har problemer med å skjønne det selv, sier Andersen ærlig.

 

DØ!! JÆVLA FITTE HORE INGEN LIKER DEG KAN DU IKKE BARE FORSTÅ DET! BORTSKJEMTE FEIGE LILLE DRITTUNGE. BARE DØ

Meldingene hennes datter mottar på sosiale medier er så grove at det er vanskelig å fatte. I tillegg har det de siste månedene florert med falske profiler på Facebook, Instagram og chattetjenesten Kik, alle med hensikt å sverte og trakassere 14 åringen.

 

? De skriver til alle døgnets tider. De kontakter alle i vennekretsen hennes, utgir seg for å være venner, de sprer rykter, truer med at de skal drepe henne, sier at hun er verdiløs...

Andersen snakker på inn- og utpust. Hun er sint og fortvilet.

Lever i et mareritt

De siste månedene har hun og familien brukt alle krefter på å komme til bunns i den vanvittige mobbesaken. Hun er tatt ut av skolen, saken er politianmeldt, og flere andre familier har anmeldt tilsvarende meldinger.

? Det er som å leve midt i et mareritt. De har fratatt min datter muligheten til å leve som en normal tenåring. Dessuten har de fratatt meg muligheten til å beskytte mitt eget barn. Det kommer jeg aldri til å tilgi dem, sier Andersen rørt.

Hun sier konsekvent «de» om mobberne, for omfanget familien har opplevd er så stort, at hun er overbevist om at her står det flere bak.

? Vi har våre mistanker om hvem det kan være, og flere har vært inne til avhør, uten at saken er løst. Uansett så opererer de på en sånn måte at de kaster mistanke over på andre, for meldingene er så mange og kommer fra alle steder. Vi har blitt helt paranoide, vi stoler ikke på noen lengre, sier Andersen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

 

 

Minneord om datteren

Lørdag toppet det seg da en falsk Facebook-profil med datterens navn skrev minneord om 14-åringen.

? Da var det nok. Meldingen ble spredt blant vennene hennes, og jeg fikk mange bekymrede telefoner. Da bestemte jeg meg for å skrive på min egen Facebook hva som hadde skjedd, og har utlovet en dusør på 10 000 kroner til de som kan løse denne saken. Vi kan ikke leve sånn mer, sier Andersen.
 

Søndag kveld er det sterke innlegget hennes delt mer enn 9500 ganger og har fått 90 kommentarer.

? Jeg gjorde dette i sinne over den situasjonen noen har satt oss i. Vi må stoppe dette nå før det går for langt. Foreldre der ute må våkne, det er deres barn det er snakk om. Og de som gjør dette må få hjelp. De er alvorlig syke, sier Andersen til BA.

Som lyn fra klar himmel

Moren beskriver sin datter som en helt vanlig jente som er glad i musikk og teater. Hun aner virkelig ikke hvorfor datteren blir truet på denne måten, hvorfor det er hun som skal tas.

DREP DEG SELV ELLERS GJØR VI DET

 

? De første tekstmeldingene kom som lyn fra klar himmel. Hun fortalte det ikke til oss med en gang, men betrodde seg til en venn. Hun fortalte det til oss, og vi anmeldte det umiddelbart, forteller Andersen og viser oss utskrift av meldingene.

135 meldinger av typen over mottok altså 14-åringen i løpet av to dager tidlig i sommer. Samme typen meldinger har haglet gjennom ulike sosiale medier de siste tre månedene.

? Det er et psykologisk spill. De setter vennene hennes opp mot henne, sender ut falske meldinger i vennenes navn. De ønsker å drive henne til å ta livet sitt. De ønsker at hun skal ende opp helt alene uten noen rundt seg, og de prøver å ødelegge livet hennes. Det skal de ikke klare, sier Andersen bestemt.

Funnet styrke i seg selv

? Er du redd for at noen skal ta livet av datteren din?

? Nei!

Trebarnsmoren svarer raskt og kontant, før hun legger til:

? Men jeg er redd for at de skal drive henne til å ta sitt eget liv. Hun har riktignok funnet frem en styrke i seg selv jeg ikke visste hun hadde, og sier at dette skal vi klare sammen. Samtidig er jeg redd for de mørke tankene hennes. Det hun opplever kunne tatt knekken på hvem som helst. Noen dager er det bare snott og tårer, dette spiser oss opp.

? Vi lever midt i et jævlig mareritt, sukker Andersen.

Truslene fortsetter

Fra å være en glad jente, har 14-åringen gått til å bli isolert mot sin egen vilje. Hun er tatt ut av skolen og har startet på ny skole et annet sted.

I MORGEN!!! DU MÅ STILLE OPP! ALENE! SIER DU DET TIL NOEN TAR VI EN ANNEN DU ER GLAD I

Moren følger henne alle steder og er ved hennes side 24 timer i døgnet.

 

Likevel opplever hun fortsatt trusler. Senest denne uken mens hun var på et kjøpesenter. Mens hun satt på do, tikket det inn meldinger med bilde av dodøren hun satt bak og beskrivelse av klærne hun hadde på seg.

? Vi kontaktet politiet, og flere personer ble pågrepet. Men jeg aner ikke om det var de skyldige som ble tatt. Det er jo det som er litt av problemet, vi skjønner ikke hvem som står bak. Vi føler oss overvåket, og vet ikke hvem vi kan stole på. Vi må behandle alle som fiender, sier Andersen.

Fantastisk støtte

Trebarnsmorens intensjon med å stå frem i media er ikke å få sympati, og slett ikke å starte en heksejakt på de skyldige.

? Vi må løse denne saken og få en slutt på dette marerittet. Dette må bare stoppe, vi må få livet vårt tilbake, sier hun sint.

I tillegg klarer hun å tenke større. Hun har kjent en annen utfordring på kroppen også.

? Det må gjøres noe med systemet som håndterer nettmobbing. Jeg har fått fantastisk støtte fra politiet i Bergen vest. Men de har ikke nok ressurser eller riktig kompetanse til å stoppe dette. De falske profilene opprettes og slettes så raskt at politiet ikke klarer å spore dem, sier hun.

Sterkere samhold

? Hva har dette gjort med dere som familie?

? Tenk deg selv. Bare prøv å forestille deg at dette var ditt barn. Dersom vi alle kommer ut av dette med psyken i behold, er det en seier i seg selv. Dette er i ferd med å spise oss opp, men vi står sterkt sammen. Vi får et sterkere samhold enn vi har hatt før, og vi ser hvem som er våre virkelige venner.

OG JEG MENER ALVOR JEG GIR MEG IKKE FØR DU ER VEKKE FRA VÅRE LIV ALLE HADDE BLITT SÅ TAKKNEMLIG OM DU DØR TA SELVMORD!!

 

? Det er noen der ute som gjør dette mot jenten min, og de har foreldre. Mange vet hvem som står bak, mange er involvert. Tenk hvis det var ditt barn som sendte sånne meldinger. Jeg forteller denne historien til dere fordi jeg vil at folk skal få vite hvordan folk kan være mot et barn.

Opplevd det samme?

Ved Andersens side på kjøkkenet sitter en 41 år gammel venninne. Også hun har en 14 år gammel datter.

Torsdag fikk også hun grove trusler tilsendt på Facebook.

? Hva med dem vi leser om i avisen som har tatt sitt eget liv, og alle dem vi ikke leser om. Har de opplevd det samme som hun opplever nå? Kunne de vært reddet dersom vi kunne stoppet nettmobbing tidligere, spør hun seg.

Andersen får et innbitt drag over ansiktet mens hun hører venninnen snakke.

? Da dette startet, var jeg lei meg og fortvilet. Nå er jeg bare sint. Inderlig forbannet. Dette må stoppes nå, før det går galt, sier hun stille.

(Saken fortsetter under bildet)

SLIK BESKYTTER DU BARNET DITT PÅ NETT:

Personlig informasjon og bildebruk

Bevisstgjør barna på hvor mye informasjon de kan gi om seg selv, og tilrettelegg råd etter barnets alder og hvilke nettsteder de er aktive på.

Kildekritikk

Lær barna at de skal være kritiske til informasjon de finner på Internett.

Holdninger

Fremelsk gode holdninger hos barnet ditt, og understrek at de samme reglene for positiv og fornuftig oppførsel vi forventer ellers i livet også må gjelde på nettet.

Regler

Ha kontroll på tid og sted, og våg å sette rammer rundt barnets bruk og tilgang til nettet.

Bevisst plassering

Sett datamaskinen i fellesrom dersom det er praktisk mulig. Da blir det enklere for foreldre å være oppmerksomme og veilede, og mer forpliktende for barnet å bruke maskinen fornuftig.

Følg aldersgrensene og les vilkårene

Sett deg inn i vilkår og betingelser før barnet får registrere seg i onlinespill og sosiale nettverk. Vurder nettsidene barnet har lyst til å bruke.

Ukjente nettvenner

Insister på at barna aldri møter noen de bare har kommunisert med på Internett uten at de klarerer dette med dere som foreldre.

Ha kontroll på utgiftene

Mobil og fasttelefon fungerer i mange tilfeller som kredittkort ved anskaffelse av alt fra ringetoner og medlemskap, til virtuelle møbler og klær i spill på nettet.

Teknisk sikkerhet

Sørg for at datamaskinen har brannmur og antivirusprogram, og lær deg selv mest mulig om Internettsikkerhet.

Lær barna om digital mobbing

Fortell barna om mobbing på Internett og mobil. Forklar at hvis de blir mobbet eller de ser at andre blir det, bør de fortelle det til en voksen med én gang.

Inviter barnet til å prate

Spør ikke bare om hvordan barnet ditt har hatt det på skolen eller trening, men også om hvordan han eller hun har hatt det på nettet.

Snakk med andre foreldre

Det kan være lurt å snakke med andre foreldre og eventuelt gjøre noen avtaler om felles holdninger og rammer rundt barnas nettaktivitet.

Kilde: Barnevakten.no

Politiet har gjort beslag

Politiførstebetjent Svein Føllesdal ved Bergen vest politistasjon bekrefter overfor BA at de har mottatt flere anmeldelser om trusler de siste ukene, og at en etterforskning pågår.

? Vi jobber for fullt med å spore opp avsenderen eller avsenderne, forteller han.

Føllesdal forteller at de har gjort beslag av telefoner og nettbrett hos flere ungdom. Til nå har ikke innholdet på beslagene ført frem til noe.

Flere har mottatt trusler

Hovedleder i ungdomskoret 14-åringen deltar i, kan fortelle at mellom åtte og ti av sangerne i koret har mottatt flere trusler de siste månedene. Det skal være både trusler og falske rykter.

Hun ønsker ikke å stå frem med navn i BA, men vil fortelle at de har håndtert situasjonen på best mulig måte:

? Vi har vært involvert fra første stund, og fikk se de første truslene som ble sendt på sms. Når flere av sangerne fikk trusler har vi i samråd med politi og foreldre bedt ungdommene om å slette og blokkere det som kommer inn.

Hun sier at de som har mottatt trusler har følt det ubehagelig, men hun har ikke hørt noen uttrykke at de er redde og at truslene mest sannsynlig er tomme ord. Videre forteller hun at politiet har vært godt involvert i saken, men at de foreløpig ikke har funnet den eller de personene som truer flere ungdommer.

? De gjør nok hva de kan, men det virker som at de er litt låst på både hender og føtter.

Hovedlederen sier at de i ungdomskoret er flinke til å ta vare på hverandre, og gjør det de kan for henne og de andre involverte.

 

? Ikke umulig å finne dem som står bak

 

Leder for råd- og veiledningstjenesten Slettmeg.no, Hans Marius Tessem, mener denne saken er svært alvorlig.

 

? Den eneste måten å få slutt på slike handlinger, er at de som står bak det blir tatt. Vi må forby slike ting, fordi det er sjelden teknologi som er problemet, men idiotisk bruk. Vi kan ikke bare tenke at dette sikkert er ungdomsstreker, sier han.

Videre forteller Tessem at han synes det er merkelig at politiet ikke har fått fatt på dem som står bak truslene.

? Jeg skjønner at det kan være en utfordrende jobb å etterforske. Men det i seg selv er ikke et argument for å la være å gjøre noe.

Tessem sier at det i noen tilfeller kan være vanskelig å løse slike saker, men at det i svært få tilfeller blir beskrevet som umulig. Han sier det må jobbes mye internasjonalt for å finne frem til de anonyme avsenderne.

Ikke bare kan det være en utfordring å finne de som står bak profilene, men også det å finne ut hvem som har hacket kontoer.

? Man kan plutselig spore opp innloggingen til et gratis trådløst nett på McDonalds, og det er godt mulig de ikke har logger som kan vise til hvilke enheter som har vært pålogget.

Han sier at mange unge i dag er flinke til å skjule sporene sine, men at det som regel ligger igjen noen rester av spor. Tessem mener det alltid finnes eksperter som vet hvor de skal lete.

Uvettig nettbruk

Det er en lang vei å gå for å få en slutt på slik bruk av sosiale medier, mener Tessem. Først og fremst bør man bli bedre på folkeskikk, sier han.

? Det vi ser nå er uvettig bruk, men vi blir stadig bedre. På samme måte som at vi ikke lenger publiserer like mange bilder av mat på Facebook, skjerper vi oss også på andre områder.

Han mener fokuset bør være på dem som gjør noe galt i en slik sak, og at offerklandring i form av utsagn som «ikke post bilder av deg selv på nett, for da kan du få stygge kommentarer», blir helt feil.

? Det blir litt som å ta debatten om hvordan kvinner skal kle seg for ikke å bli voldtatt, sier han.

Leder i Slettmeg.no forteller at de får inn en del slike saker, og at mange av de er stygge og rettet mot personer. Om det skal kalles mobbing eller trusler kan variere, forteller Tessem.

? For å illustrere, så får vi mange henvendelser med spørsmålet «kan dere sjekke om jeg blir mobbet på nett?». Det er stadig flere som sitter med en slik følelse, men det er ofte vanskelig for oss å sjekke om noen blir mobbet.

Bidrar med 10.000 kroner til tipsdusør

? At den jenten fremdeles står oppreist er helt utrolig, sier teatersjef i Fyllingsdalen teater, Jørn Kvist.

Han forteller at han har jobbet med barn og unge i mange år, og aldri opplevd lignende saker. Nå føler han og resten av det lille teatermiljøet i Fyllingsdalen seg hjelpeløse, etter flere måneder hvor 14-åringen har mottatt alvorlige trusler og oppmuntring til selvdrap.

Kvist forteller til BA at de nå skal samle inn 10.000 kroner, som skal bli betalt ut til den eller de som kommer med tips i saken, som fører til at de som står bak meldingene blir tatt.

? Dette kaller man dugnad, og pengene betaler vi med glede bare denne saken blir løst, om det så må gå fra min egen lomme, sier han.

Han har helt siden dette startet vært i tett dialog med Cecilie Andersen. Kvist forteller at både han og teateret støtter familien og andre involverte fullt ut. Nå mener han alt er opp til politiet og skolen. Men også foreldre må bli flinkere til å snakke med barna sine om nettvett:

? Denne saken må belyses av to hensyn, hvor det viktigste er henne, som har blitt forsømt lenge nok. Men det er også viktig å belyse det som er et større problem, nemlig mobbing på arenaer mange voksne ikke kjenner godt nok. Foreldre må være mer årvåkne, sier teatersjefen.

 

 

sakset fra BA.no

20

i morgen av min kjære søster...så har eg jobbet og er ganske sliten.....blir litt lite blogging de neste dagene siden eg vil utnytte tiden med henne

 

ha en smashings helg fineste vakre alle dere <3<3<3

 1721

og kan ikkje opereres bort....

 

kom over et fantastisk innlegg i BA og måtte dele

Plastisk kirurgi gjør det ikke spesielt mye enklere, i hvert fall ikke for jenter. Det er ikke så enkelt, dette med sex.

Særlig er det vanskelig i begynnelsen. De årene da man knapt vet hva man selv liker og ønsker, og i hvert fall ikke vet hva andre liker og ønsker, bortsett fra at litt for mange av dem du vil ha ikke vil ha deg!

Nei, jeg lengter ikke tilbake til ungdomstiden i så måte. Dikteren må gjerne skrive vakkert om «når knopper brister»,  men i min verden var det helst illusjoner som brast.

Det er ikke så enkelt med utseende heller. De færreste av oss er helt fornøyde med eget utseende eller egen kropp. Vi kan alle ramse opp mangler og skavanker med oss selv uten å blunke. Aller mest interessant er det at det ikke synes å spille noen rolle hvor bra man ser ut, sånn rent objektivt sett. Selv de vakreste av oss har åpenbart en indre kritiker hvis jobb er å gnage i vei inntil selvtilliten vår er nede på grunnfjellet.

Aller verst blir det selvsagt hvis vi kombinerer de to ovennevnte områdene.

For all del, de henger jo sammen allerede. Sex og utseende er på mange måter siamesiske tvillinger. Vi pynter oss for å få sex, men heldigvis funker det andre veien også. Et begjærlig blikk er nemlig et tolerant blikk, og i det ligger det en slags trøst.

Men når jeg snakker om å kombinere sex og utseende så mener jeg det helt bokstavelig. Verden, har jeg forstått, er nå full av unge damer som bekymrer seg dypt og inderlig for symmetrien og fargetonene på kjønnsorganet sitt. Det har kvinner kanskje gjort til alle tider, hva vet jeg, men før i tiden var oppskriften på å komme over slikt, å bli voksen.

Nå er løsningen kirurgi.

Jeg går inn på hjemmesidene til Oslo Plastikkirurgi og leser til øyet blir stor og vått. Her kan kvinner raskt lese seg til problemer de ikke ante at de hadde. Visste du for eksempel at bollemus åpenbart er ute? Annerledes kan ikke jeg lese tilbudet om fettsuging av venusberget!

Eller kanskje ikke, for muligheten for labiaforstørring ved hjelp av eget magefett (såkalt kortreist kirurgi) er en annen mulighet for de som kanskje opplever sine egne kjønnslepper som litt i skrinneste laget.

Mer vanlig er visstnok det motsatte problemet.

Operasjon av Labia Minor, altså de små kjønnsleppene, forstår jeg er det hotteste nå for tiden. Jeg siterer direkte fra klinikkens hjemmeside: Formen på labia minor kan være avvikende, og dermed skjemmende.

Rene ord for pengene, dette! Her er markedsføring som virkelig tar en rask sving utenom både den store og den lille hjernen og henvender seg direkte til stedet hvor vi tar våre viktigste beslutninger, nemlig det kjente angst-senteret, plassert et sted mellom dine asymmetriske Labia Minor og din altfor brede rumpe.

Opp med hånden, jenter, den av dere som vil ha en avvikende, og dermed skjemmende, fitte!

Her trengs det mot-propaganda. Noen må heve stemmen til protest i det offentlige rom, for ufødte kvinners skyld. Noen må stå opp for det labiale artsmangfoldet. Noen må beskytte det vaginale kaos, noen må redde det svulmende, kjøttfulle Mons Veneris før det blir skrapt ned til beinet av en plastikkkirurgibransje mer grådig og mer prinsippløs enn både tobakksprodusenter og våpenindustri.

For hør her, jenter i alle aldre.

Jeg har rundet seksti år, og har kledd kvinner naken i omtrent fem og førti av dem. Ikke spesielt mange kvinner, heller ikke spesielt få, og da mener jeg i forhold til mine jevnaldrende, men noen er det blitt i løpet av et langt liv. Av og til har det skjedd som et resultat av langvarig og målrettet arbeid, andre ganger på ren slump. Slik er livet. Og slik har det seg altså at jeg har kommet i nærkontakt med et utvalg kvinnelige kjønnsorgan.

Variasjonen, hva angår farge, form og symmetri, har vært påfallende, men med hånden på hjerte kan jeg si at jeg aldri har støtt på et som jeg ikke har likt! Hver gang har vært en gave og en glede, og ikke en eneste gang har jeg tenkt: «Hey, dette var i overkant usymmetrisk, jenta mi! Det får da være måte på rot!»

Så vær så snill, jenter, ikke la dere lure. Ikke bli med på enda en tur i skjønnhetstyranniets idiotkarusell. Jeg vet at det er vanskelig med sex og sånn, men problemene sitter der de alltid har sittet, i hodet, ikke mellom beina, og de kan dessverre ikke opereres bort.

14

Vi damer klarer oss helt fint, så da er det kjekt at menn noen ganger tar frem den litt strenge siden av segselv og krever at noen skal ta dere sene skift så vi kan bli litt bært rundt......det er fordi vi fortjener det :)

 

God helg vakre fantastiske dere ....eg blir litt borte pga eg skal på messe .....nyt alt dere kan <3<3<3

 26

 Fantastisk!!!

Far har hørt denne litt vel mange ganger tror eg..når han ikkje bare kan lipsynce sangen,men måten datteren synger på hahaha eg dauer

Vgtv

 

trykk på linken og kos deg :)

 

«HVERDAGSKOST»: - Det er nok hverdagskost dette, sier Jørgen Pedersen til DBTV om badeseansen med sin lille datter Tilde (3). Hun synger den norske versjoenen av Disneys «Let it go» av full hals, mens han mimer. Video: Jørgen Pedersen

 

23

Datteren min sendte meg denne fra FB

 

de får det sagt de ungene :)

 

Gullkorn fra barnemunn!
Romvesener bor like i nærheten av gud, men jeg tror ikke de er omgangsvenner for å si det sånn.
Pia 6 år


Musklene er noen slags nakkekoteletter som vi har i armene.
Sindre 6 år


Onkelen min gikk ned tretti kilowatt. Etter det måtte han operere bort forhuden.
Christer 7 år


De mest hovne mennesker er de som har allergi.
Tora 7 år


Antioksidanter er sånne som alltid går i tog i gatene og roper store, veldig sinte ord.
Christian 7 år


Når man dør er det akkurat som å forlate en skrothaug. 
Halvdan 6 år


'Kroppsvæske' kan være laget av stoff eller skinn. Det kommer helt an på prisen. Det finnes også skuldervæsker.
Thilde 7 år


'Kroppsvæske' er noe man bruker når man skal vaske seg, for at ikke bakteriene skal informere seg. 
Olav Hermund 7 år


Et øyeeple er når man plutselig får øye på et eple, nesten uten å vite det
Nina 7 år


Indre verdier betyr at man har vært så uheldig å svelge en tikroning.
Ole Adreas 6 år


Morfar mistet jobben sin fordi de ga ham opp der han jobbet. Men nå er han omskjært til snekker.
Adrian 7 år


Suspendert er en måte å gå på. En veldig fin måte som rike folk gikk på i gamle dager. Det er det samme som å spankulere.
Jonathan 8 år


Høner suspenderer, fordi de trekker beina etter seg på grunn av at de har hoftekam på hodet.
Anna Maria 7 år


Det finnes hjernedøde dyr, sånne som består av bare en sædcelle. De bor ofte i vannet. Jeg har hatt dem rundt anklene når jeg bader.
Ella 7 år


For ikke å snakke om hai. De er finske på ryggen.
Liv Mira 6 år


Barns forklaringer på ord og uttrykk:


Menn driver mer med reisning enn det damer gjør.
Noen damer har veldig store pupper, mens andre nesten er toppløse.
Den største forskjellen på menn og damer er at damene har mer orden i sysakene mens menn har mer redskaper enn damene.
Damer har kurver mens menn har stresskoffert.
Når man kommer inn i puberteten forandrer kroppen seg så mye at man nesten ikke kjenner den igjen. Guttene får utvekster, mens jentene blir blødere.
Da begynner man å få øynene opp for at man kan bruke guttene/jentene til forskjellige ting.
I befruktningsøyeblikket smelter moren sammen med faren. Først blir moren bestøvet. Så fester støvet seg og begynner å slå røtter. Etterpå kommer babyen ut av en luke i enden av moren.
En gynekolog er en som titter inn i folks private eiendeler.
Nesa beveger seg i alle retninger som en radar, til den har funnet ut hvor stanken kommer fra. Da roer den seg ned.
Musklene er noen små ballonger som er fylt med spinat.
En ektefelle er den fellen man går i når man gifter seg.
Kroppen må ha mat for å overleve.
Bevisstløse folk er ofte veldig slappe.
Inni tarmene er det gjørme.
Hjernen sitter i nøtta.
Hjernen svømmer omkring inni hodet.
Inni hodet er det celler. Jeg tror de heter hjerneceller eller sædceller eller noe sånt.
Hvis du går en tur og hjernen faller ut, så finner vi ikke veien hjem for da kan vi ikke tenke klart lenger.
Bak pannen ligger hjernen på lur.
Egentlig er hjernen et kålhode.
Mennesker er dekket av lær, mens dyr er dekket av garn.
Hvis man blir redd, kan man få frostskader i hodebunnen.
Negre har sort hud, men det er ikke pent å si høyt.
Det som er forskjellen på mennesker og dyr er at når grisen er passe feit, så blir den spist.
Kroppsspråk er når man promper.
Når kjøttet er gått i oppløsning, skjønner man at man er død.
Det kan være veldig irriterende for kroppen å dø. Da får den aldri se familien sin igjen.

11

får du ikkje opp bildene? trykk på linken her http://www.vg.no/nyheter/utenriks/sosiale-medier/ville-bare-danse-men-naa-faar-sean-en-skikkelig-fest/a/23410238/

 

Engelske Sean dro et av sine «moves» på en konsert i London, men stoppet brått da han merket at noen gutter tok bilder av ham og lo:

«Spotted this specimen trying to dance the other week. He stopped when he saw us laughing», var tittelen til bildet, som ble lastet opp på delingssiden 4chan torsdag. Flere medier har nå dekket det utrolige som har skjedd med Sean.

Amerikanske Cassandra Fairbanks så innlegget og startet en voldsom kjedereaksjon på sosiale medier, etter denne posten på Twitter:

Det brakte frem følelsene i folk og førte til en stortilt internettjakt etter Sean, anført av blant annet denne invitasjonen til en storstilt fest med over 1700 jenter:

Og en liten stund senere gjorde Sean dette:

 

<p>«HER ER JEG»: Sean gjorde seg til kjenne på Twitter med dette bildet, under navnet @Dancingmanfound.<br/></p>

«HER ER JEG»: Sean gjorde seg til kjenne på Twitter med dette bildet, under navnet @Dancingmanfound.

«Dancing Man» var funnet.

Men som om en fest med bare jenter ikke var nok. Flere artister hang seg på, med lovnader om å underholde. Blant dem var superstjernene Pharrell Williams og Moby:

Med andre ord virker det som om Sean kommer til å få en ganske så grei kveld med dansing. Uten å måtte føle seg mobbet for hvordan han ser ut.

Når festen går av stabelen er ennå ikke bestemt, men at det kan bli liv ser det definitivt ut til.

På nettsiden «Go Fund Me» er det nemlig samlet inn hele 30.000 amerikanske dollar ? eller nærmere 235.000 kroner til festlighetene.

25

 

So it's nothing more than a small box.

Okay... so it gets a little bigger. NBD.

Not sure what happened here exactly but it's still, like, whatever. I'm not impressed.

Okay this box just officially got bigger, and not box like.

Okay def not a box.

SOOOOO not a box anymore.

What?

How?

Okay, so from what I have gathered thus far, this used-to-be box somehow turned into a desk, a closet, a chair, and some other small boxes. Right.

Oh and a shelving unit. Duh.

Okay WTF is going on?!!

Are you serious, box?

Bed. Yep thats a bed. A bed you can sleep in.

This small box just turned into a bedroom.

A bedroom that has everything you could ever need. LIKE EVER.

31

helt klart det sier seg jo selv.....

 
2510

seriøst NÅDELØS? hva betyr det ordet for det? neppe sammebetydning som for journalisten som klekket ut DENNE overskriften om Jorhaug

Klikk på linken............

 

http://dbtv.no/4071493013001?dbtvl=6#Therese_til_journalisten:_-_Nå_må_du_gjøre_jobben_din

 

Therese nådeløs mot journalist: - Nå må du gjøre jobben din kar

 
 19

for sen innlevering av utlånt bok ved Biblioteket i Bergen.... litt spesielt at den ble returnert etter 25 år :D

 

 

De ble glad for at den kom tilrette igjen da,men siden ingen husket satsene fra 80tallet så slapp damen å betale.

du kan lese resten her om du vil http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Leverte-boken-9292-dager-for-sent-3293473.html

Har du glemt å levere tilbake en bok?

 

 

19

Sånn kan det gå........

 

 25

Kjempeoverskrifter over dette bildet på forsiden av Kate der de har nedtelling til fødselen

 Det de reagerer på er at bildene er ulike selvom det er samme bildet. Og at øynene hennes er lysere og leppe rosa.....

Ok at dette er samme DAG kan være da hun har likt hår og lik jakke.....men vi jenter pleier da ofte å ta på leppestift i løpet av dagen.....oghun kan ha valgt en annen litt senere på dagen.

Det er jo heller ikkje SAMME bildet? Det er ikkje samme bildet de har retusjert, de har et annet likt bilde som er brukt. Joda øynene er lysere, men det er et annet lys på henne for hudtonen er anderledes og leppene er mer rosa,men hun smiler jo mye mer -er det retusjert på?

 

Eg må jo si at min reaksjon er mer at hun ser ut som hun er nærmere 50 enn i begynnelsen av 30 årene på bildet pga fargene og konturene på bildet. Ellers reagerer eg ikkje på rosa lepper eller mer glød i øynene. Tar du 10 selfies er de forskjellige og alt etter hvordan lyset faller vil hudtonen osv se anderledes ut,men forhåpentligvis ser du ikkje over 10 år eldre ut som Kate gjør her.

 

Hva mener du?

 

19

 

 4

stjålet fra http://www.sol.no/bolig/2015_01_22_36126_17-naboklager-du-neppe-vil-fa-pa-dora.html

 

 

1. Kan noen vennligst levere tilbake t-skjortene?

2. Til frøken Superstønn

3. Det er nødt til å være en hipster

4. Hæ?

5. Like greit å si det via WIFI

6. Trinn for trinn

7. Gode sanseopplevelser bør verdsettes

8. Heldigvis slipper resten av blokka å kjøpe seg anlegg

9. Forbanna taggehue..

(FOTO: Trond Alsvik, SOL)

(FOTO: Trond Alsvik, SOL)

 

10. Noen bør skaffe seg briller

11. Drittnabo?

12. Rett på sak

13. Ingen hip hop, lover

14. Hallapåræ

15. Tyggis faktisk

16. Mvh. sliten student

17. Lei Melissa Horn

24

 

Tilogmed Nissemor har problemer med gubben


14

nydelige sangen da.........klikk på linken plzzz <3

 

http://www.ba.no/Noah___Josefine___s_t_musikk_-5-8-766.html

 

 

? Det er den fineste gaven jeg har fått, sier Josefine Skjold Hansen (6).

Gjennom hele barnehagetiden har hun og Noah (5) vært bestevenner og kjærester. De har hengt sammen som erteris, men i høst ble turtelduene splittet da Josefine begynte på skolen og Noah ennå hadde et år igjen i barnehagen.

? Det var litt trist at Josefine sluttet i barnehagen, sier Noah Christensen Leirstein.

LAGT UT TIL STREAMING

Sammen med pappa, Stian Leirstein, skrev han låten som fikk navnet nettopp «Josefine».

? Det hele startet hos frisøren. Noah fortalte henne om kjæresten sin og at han hadde sunget på avslutning i barnehagen. Da frisøren spurte om han hadde laget sang til kjæresten sin, fikk han en idé. Teksten  diktet vi i bilen på vei hjem, forklarer faren som står for gitar på låten.

I utgangspunktet skulle den bare være bursdagsgave til Josefine, men etter en prat med produsent Bengt Bakke ved Studio 7b, tok de skrittet et steg videre.

? Han mente låten var såpass god at vi burde få den ut til flere, sier Stian.

Låten er nå tilgjengelig på streamingtjenester som Spotify og Wimp.

RELEASEPARTY

Denne uken var det duket for releaseparty hos Studio 7b i Åsane, med pølser og champagnebrus.

Til stede var den vesle artisten, familie, produsent og selvsagt, Josefine.

? Vi feirer sangen min, sier Noah mens han heller oppi det fjerde glasset med champagnebrus.

Det er åpenbart at det unge kjæresteparet er veldig glad i hverandre.

? Josefine er snill og så har hun så fint hår, forklarer Noah.

Det har han også tatt med i sangteksten.

Noah elsker å synge, og sammen med kordamene tar han mer enn gjerne enn liveopptreden for Josefine og de andre oppmøtte.

«Nå savner jeg deg sånn, livet uten deg er helt på bånn», synger 5-åringen.

? Ja, det har vært litt kjedelig for Noah etter at Josefine begynte på skolen. Men heldigvis bor vi ikke så langt ifra hverandre, så de får muligheten til å treffes ofte, forklarer faren.

? De er herlige. Da Josefine hadde bursdagsselskap var det bare jenter som var invitert og selvfølgelig Noah. Han hadde ingen problemer med å stå foran alle jentene og synge til Josefine. Det var den beste gaven hun hadde fått, sa hun, forteller Josefines mor, Birte Skjold Hansen.

? VI SKAL GIFTE OSS

Noah ser frem til sommerferien er over.

«Jeg begynner snart på skolen og du kan glede deg. Josefine, du og eg og vi to e jo kjærester», synger han til Josefine av full hals.

? Vi har vel egentlig ikke forstått talentet som Noah har. Kanskje ikke han selv heller, sier Stian.

For Noah har låten endret fremtidsplanene.

? Jeg skal gifte meg med Josefine. Før ville jeg bli politimann, men nå skal jeg jo bli rockestjerne, sier han som om det er den største selvfølgelighet.

Han har planer om flere sanger og har et stort idol:

? Bon Jovi, han synes jeg er kul, sier den lille sjarmøren.

0

eller uinformert...eller for ung? Eller levd under en sten hele livet eller WTF?

 

Hvem er Paul Mac Cartney? Og de mener at Kanye er så flink å fine nye talenter og hjelpe dem frem........ OMGAWD all you need is love sier bare eg hahaha -altså vi må bare elske folk som er så utrolig narrowminded :P  De trenger litt kjærlighet og støtte nemlig. 

http://www.dagbladet.no/2015/01/05/kultur/kanye_west/kim_kardashian/musikk/beatles/37017216/

 

Hyller Kanye West for å sette fart på McCartneys karriere

Kanye-fans spør: - Hvem er Paul McCartney?

 

Ved nyttår kom låta «Only One», et samarbeid mellom Kanye West og Paul McCartney. Det har gjort Kanye-fansen forvirret, for det var ikke alle som oppfattet det som et stjernesamarbeid. 

West og McCartney startet samarbeidet i begynnelsen av 2014, men da låta ble sluppet 1. nyttårsdag var det flere som på sosiale medier spurte seg: Hvem er denne Paul?

«Jeg vet ikke hvem Paul McCartney er, men Kanye kommer til å gi denne mannen en karriere med denne sangen», «Hvem er Paul McCartney? Han kommer til å bli stor takket være Kanye!» og «Hvem er Paul McCartney? Dette er grunnen til at jeg elsker Kanye, han hjelper ukjente artister frem» er bare noe av det som er skrevet.

 

Engasjerte i sosiale medier

Skuespilleren James Woods, kjent fra TV-serien Shark, har også slengt seg med i diskusjonen

I tillegg er det flere andre som har utrykket sin fortvilelse over dem som hevder ikke å vite hvem Beatles-stjerna er, han som med resten av bandet har gitt oss låter som «Let it Be» og «Yesterday». En Twitter-bruker hevdet at han holder på å miste troen på menneskeheten. Andre skriver at det ikke kan være mulig ikke å vite hvem McCartney er.

Oppklarte på Twitter

Og det er jo lov å håpe at flere nå vet hvem han er, etter at saken har vært omtalt i medier verden over. Eller at noen av innleggene har vært skrevet med en klype sarkasme og ironi. 

Uansett, nylig la McCartney ut følgende tweet for å oppklare:

- For dere som lurer på hva jeg gjorde sammen med Kanye West, her er resultatet, skriver han og legger ved en link til Wests nettside og teksten til «Only One».


Kanye Wests kone Kim Kardashian West har allerede lagt sin elsk på låta «Only One», som er en hyllest til deres datter North «Nori» West. Hun skriver på Twitter at sangen får henne til å gråte hver gang hun hører den.

 

8

i det Gamle Året.........veldig merkelig å tenke på egentlig.....at 2014 gikk så fort.....eg syns ikkje 2013 gikk så fort????!!!

Gikk det fort????

 

 
Ønsker alle en smashings dag på jobb i morgen -om det er din siste dag i år eller om du har etpar til :)

 

 

4

I anledning juletiden så tenkte eg å dra fram en liten vri på en gammel sortkvitt klassiker som mange av oss kjenner

 Klikk på linken under så ser du vrien :)

 

http://www.vgtv.no/#!/video/104545/comedy-clan-tante-pose-parodien

19

for en hel evighet siden. Folkens SLUTT å lage problemer -de kommer av segselv....

Barbie er en dukke.en fantasi, Hello Kitty er en tegneseriefigur som alle har trodd var en katt ,men som er en liten jente.....tøydukke anna er en filledukke.....merkelig at ingen har klaget på henne....når eg tenker meg om....Playmobilfigurerne er leker..ingen vil se ut som dem.... en spade er faktisk en spade!!!!

At folk klarer å blande inn sexualitet og kjønn her er for meg et eventyr i segselv...sier mer om dem enn om lekene kanskje?

og nå altså Ole Brun er beskyldt for å være en 

 

 
 

«hermafrodittisk nudistbjørn skapt av en forstyrret gammel mann»

 

WTF!!!!!!! folkens gi dere, snu før all kultur og barndom og litteratur til flere generasjoner går åt skogen.......jeez altså!!!

nei eg har ikkje blitt gal.....men i Polen er de hvertfall ikkje bare i mangel av en skrue og to,men en hel snikkerbod!

http://www.dagbladet.no/2014/11/22/kultur/utenriks/ole_brumm/litteratur/36374246/

 

?If the person you are talking to doesn't appear to be listening, be patient. It may simply be that he has a small piece of fluff in his ear.? 
― A.A. MilneWinnie-the-Pooh

jaggu mange med fluff i ørene spør du meg!!!

 

?When you are a Bear of Very Little Brain, and you Think of Things, you find sometimes that a Thing which seemed very Thingish inside you is quite different when it gets out into the open and has other people looking at it.? 
― A.A. MilneWinnie-the-Pooh

 

?If ever there is tomorrow when we're not together... there is something you must always remember. you are braver than you believe, stronger than you seem, and smarter than you think. But the most important thing is, even if we're apart... I'll always be with you.? 

 

 

Er du lei nå? alt kroppspresset, lekepresset,mobbegreiene og alt som er dritt, det holder og har holdt lenge.....eller hva mener du?

17ha en smashings fredag fine folkene <3<3

14

sorry ikkje 50 shades og grey her,bare en litt mer vanlig problemstilling hahaha

 

 

 

 

27

Hva betyr dette????? Eg blir så fasinert eg av at journalister skriver dårligere gramatikk enn eg gjør :D

11

Her kan du lese hele artikkelen http://www.vg.no/nyheter/utenriks/her-eksploderer-romflyet/a/23326938/

 

Dette bildet er tatt da et romfly sku teste nytt drivstoff i dag. Pilot ble dsverre drept og en passasjer ble svært skadet.

Er det bare meg eller ser bildet ut som en romfarer?

Eller en robot eller noe med glødende hodet bredeskuldre og armer før den har en lengre kropp som forsvinner i et slags slør

Selvom det selvsagt er aller mest utrolig trist....Så syns eg  dette bildet var utrolig fasinerende,

 Hva syns du?

23

wow kom over denne FLOTTE artikkelen på http://www.side2.no/underholdning/18-later-du-aldri-kommer-til-a-kline-til-igjen/8500269.html

og måtte bare stjele den. Eg vet mange av dere er litt for ung til å ha hørt dem,men kanskje på tide nå?

 

18 låter du aldri kommer til å kline til igjen

Men som du definitivt BURDE kline til hele tiden!

Husker du ditt første kyss? Selvsagt gjør du det! Fomlende, spennende, kanskje ikke helt som du hadde trodd - men magisk allikevel.

Og sjansen er stor for at du husker soundtracket til opplevelsen også. Disse deilige, pompøse balladene som alltid kom på stereoanlegget på slutten av kvelden, mens du vettskremt klemte deg opp til veggen og lurte på om det kom til å bli en siste dans, eller om det ble veggpryd i kveld igjen.

Vi har plukket ut 18 av de aller mest minneverdige klinelåtene - som vi dessverre aldri kliner til lenger. Men vi har garantert glemt noen. Hva var din favorittklinelåt? Legg den inn i kommentarfeltet.

Og husk å kline litt i dag!

1. Right Here Waiting - Richard Marx

 

2. Glory of Love - Peter Cetera

 

3. I want to know what love is - Foreigner

 

4. Love don't bother me - Stage Dolls

 

5. Promise me - Beverly Craven

 

6. These Dreams - Hearts

 

7. (I Just) Died in Your Arms - Cutting Crew

 

8. First Time - Robin Beck

 

9. I Just Can't Stop Loving You - Michael Jackson and Siedah Garrett

 

10. Will You Still Love Me? - Chicago

 

11. Almost Paradise - Mike Reno and Ann Wilson

 

12. Thorne in my side - Eurythmics

 

13. Bye, bye, Johnny - Return

 

14. Nothing's Gonna Change My Love for You - Glenn Medeiros

 

15. Wishing Well - Terence Trent d'Arby

 

16. Love Bites - Def Leppard

 

17. Every Rose Has Its Thorn - Poison

 

18. Baby, I Love Your Way / Freebird - Will To Power

17

DRITTLEI kropppressdiskusjonen.......og at det er greit å gi F og klage og syte på alle som gidd å gjøre en pøkk med kroppen sin....

Har til dags dato ALDRI sett noen se ut som meg uten klær......og de fleste ser da for pokker ut som FOLK flest MED klær!!!!

Og derfor poster eg i protest ikkje en eneste naken bakdel elller et hengebryst -sorry - eller ikkje egentlig :D

 

jeeeeeeeez

 

Kommer mer fra meg om dette senere,men please les dette fantastiske innlegget i mellomtiden!!

 

Avslutt  strekkmerkefesten NÅ!!!!

sakset fra http://www.dagbladet.no/2014/10/29/kultur/meninger/kommentar/kropp/35981027/

Nei, jeg vil ikke se deg naken

Det er på tide å avslutte strekkmerkefesten.

Plutselig var de overalt: Hverdagskroppene.

Bleike, valkete, strekkmerkede, hårete, dissende, dinglende - og noen få slanke og veltrente - hverdagskropper velter mot oss fra bladstativ, nettaviser og Facebook-feeds.

«Slik ser kvinnekroppen egentlig ut - Denne moren viser sannheten etter fødselen», skriver Side2, og bildelegger saken med strekkmerker og løs hud.

«Slik ser kvinnekroppen ut etter fødsel» slår Klikk.no fast, og illustrerer det hele med et bilde av det eieren selv beskriver som en «elefantmage».

«Sorry gutter, sånn ser vi virkelig ut etter fødselen», nedslående nyheter fra TV 2, som har valgt et bilde av en ammende mor med antydning til mageheng.

VGHelg har fast spalte med hverdagskropper hver uke.

Kvinnebladet Kamille selger oktoberutgaven sin med coversaken «Ja vi elsker kroppen vår! 5 kjente damer lar kjolen falle».


Dora Thorhallsdottir, som i Kamille er avbildet mens hun sitter på do kun iført stiletthæler og hårhåndkle, fulgte denne uka opp i Dagbladet med saken «Det holder nå. Vi vil ikke ha kunstige damer mer. Vi vil ha ekte kropp».

Facebook-gruppa ektekropp.no, som ble dannet som en aksjon mot kles- og kosmetikkbransjens kropps- og retusjeringsfokus, har i skrivende stund over 11 000 medlemmer.

Det er flott.

Unge mennesker utsettes for et voldsomt kroppspress.

Retusjering bidrar til å skape falske ideal.

Det kan være forferdelig slitsomt å ha kropp i 2014.

 

 

Men hvorfor betyr det at lanseringsaktuelle b- og c-kjendiser på død og liv må kle av seg?

Hva er det med rumpa til Hanne Sørvaag som skal få meg til å revurdere synet på egen bakdel?

Hvorfor må Sandra Borch stille i bh og oppkneppet ola-shorts for at jeg skal føle meg vel?

Fungerer strekkmerkebildene i det hele tatt på noen annen måte enn avskrekkende på unge kvinner som vurderer å få barn?

Og for å være helt ærlig, det er da kikkermentaliteten i oss som gjør at vi klikker på disse sakene, er det ikke?

Slik er det i hvert fall med meg.


Og så angrer jeg, selvfølgelig.

For det nytter ikke å nøytralisere retusjerte reklamekropper med Anne fra Krokstadelva.

Det blir bare enda mer kropp - i tillegg til alle de andre kroppene vi får dyttet opp i fleisen på daglig basis.

Så her er min parole: Slipp kroppen fri.

Kle på dere.


23

Solgte øl for å å gi 200 mennsker vann for et helt LIV!

 Nå får de kjeft forbi rus ikkje er forenelig med frivillig bistand....oh jeez....vet du hva......ingen tvang noen til NOE -ingen satte postol i nakken til folk og truet dem til å drikke mer!

Og at de tjente penger på å koble ølsaget til en god sak-ikkje forenelig med alkoholpolitikk -bufrigging hu

 

Kunne de ikkje bare få en liten klaps på hånden og si at dette er ikkje rett måte neste gang,men tusen takk for at dere REDDER 200 mennskers rettigheter til vann for et HELT LIV

De er kreative og finner på en måte og få sine kunder til å være litt menneskelig og gi litt mer enn kanskje de ellers ville gjort og å rekke ut en hånd og hjelpe mange samtidig.

Ikkje verdens ende i mine øyne....vi må faktisk noen ganger se The bigger picture

Kan faktisk også være at ikkje alle kjøpte mer enn de ellers ville gjort og kanskje noen av dem muligens bare GA penger uten å kjlpe øl

Ne å tenke på -hva mener du?

hel saken her 

http://www.dagbladet.no/2014/10/28/nyheter/alkoholpolitikk/innenriks/35951958/

 

 

11

http://reisetips.nettavisen.no/de-50-mest-mystiske-stedene-i-verden/?partner=ba

Vi har samlet de femti mest mystiske stedene i hele verden i en veldig stor guide. Hell deg en god kopp kaffe, sett deg ned i en god stol med en bærbar skjerm ? og les om alt fra sivilisasjoner som forsvant til byggverk vi ikke klarer å fatte hvordan ble laget, utenomjordiske teorier og mye, mye mer.

Vi har valgt ut femti mystiske steder i verden. Listen er ikke rangert.

505886603

 

1. Bermudatrianglet

Bermuda-Florida-Puerto Rico. Flere forsvinninger og mysterier enn man kan få plass til i en sak. Samtidig er det et område på 2,5 millioner kvadratkilometer så det er forsåvidt et stort område å besøke?

Finn billige flyreiser her

Volcan_Masaya2

2. Helvetes munn, Nicaragua

Det virkelige navnet på denne vulkanen er Masaya, og ble visstnok brukt som menneskeofringssted i tidligere tider ? noe conquistadorene fikk oppleve på nært hold da de kom til området.

Kanskje det billigste landet i Karibien som har luksusen og komforten som en norsk turist vil kreve er Nicaragua. De har noen perler i Nicaragua også, sjekk bare her.

mount

3. Mount Weather Emergency Operations Center, Virginia

Dette er stedet hvor de viktigste i USA vil bli sent hvis de virkelig store ulykkene eller naturkatastrofene skulle inntreffe. Hvis zombiene skulle ta over, for eksempel. Det er ikke tatt alt for mange bilder av bygningene, men?

Sjekk hoteller hos hotels.com her

Sjekk pakketurer hos Expedia her

Sjekk hoteller hos Booking her

220px-Naiku_01

4. ISE Grand Shrine, Ise, Japan

De eneste som har lov til å gå inn her er den japanske keiserfamilien og yppersteprestene i Japan. Ingen vet hva som befinner seg innenfor veggene, eller hva det hellige stedet brukes til. Visstnok skal et hellig speil være der og hvert tjuende år blir de hellige alterne revet ned ? og bygget opp igjen. Byggingen skjer parallelt to steder, hvor de to gruppene som bygger ikke kommuniserer direkte med den andre ? så ingen får se helheten unntatt yppersteprestene og keiserfamilien.

300px-Woomera-warning-sign

 

5.Woomora Test Range, Australia

USA har kanskje sin Area 51, men det er vissnok her de virkelig hemmelige tingene blir testet.

Offisielt drives stedet av RAAF (det australske militæret), men det må være en grunn til at over 60 000 turister drar hit hvert eneste år?

Mellom 1955 og 1963 ble det gjort atomtester her, men det har vært mange rapporter om alt fra rare flyvende objekter til merkelige lys ? og mye annet her.

Så spørs det vel hvor mange episoder du har sett av X-files hva du egentlig tror?

View_down_the_Well

6. Quinta da Regaleira, Portugal

Dette er en serie med romantiske og sjarmerende palasser, samt noen brønner som er mer enn bare litt mystiske. Brønnene ble brukt som opptaktssted for tarotkulter i Portugal. Det som gjør det hele såpass spesielt er den sentrale plasseringen av disse brønnene i byen Sintra, en av Europas mest utrolige byer.

yay-146021-digital-1024x667

7. Machu Picchu, Peru

Inkaenes tapte by. Arkeologiske undersøkelser har vist at Machu Picchu ikke var en vanlig by, men en landsens «ferieby» for de øvre klasser i inkasamfunnet. Anlegget består av omkring 200 byggverk med en rekke funksjoner. Samtidig har man ikke klart å forklare hvordan byen ble bygget, og det er fortsatt mange mysterier knyttet til Inkaene totalt sett.

Selv om den var godt kjent lokalt så var det oppdageren Hiram Bingham som skulle trekke byen frem fra tåka og inn i publisiteten. Bingham «gjenoppdaget» byen i 1911, men byen kunne allerede da bli funnet på kart datert så langt tilbake som 1874. Du kan velge mellom buss eller føttene for å komme deg opp til byen, og husk at dersom du skal gå de gamle Inka-stiene så må du bestille plass i forveien.

Sjekk dette luksushotellet rett ved

Paulding_Light

8. Spøkelseslysene (Aleya), Bengal, India

Ikke det at junglene i Bengal ikke er skumle nok fra før av (om du ikke er Fantomet, da), men hva om det er uforklarlige lys som leder deg til den sikre død i tillegg? Forskere har hevdet at dette er naturlige gassforekomster som lager forklarlige lys, men hvem vet?

India er for øvrig med på vår liste over de 20 beste stedene for vegeterianere

Sanqingshan_1461

9. Mount Sanquin, Kina

Dette fjellet er et hellig taoistisk fjell, og besøkende har forklart hvor rolige de blir av å besøke fjellet og området rundt. I tillegg mener man at tåken rundt fjellene er sjeler som leter etter evig hvile. Uansett er det litt av et sted for både det visuelle og det mystiske.

Søk etter billige flyreiser her

hopeless

10. Moguicheng, Kina

Dette er en ørken i Kina, og direkte oversatt betyr det noe sånt som djevelens by. Navnet har ørkenen fått fra de mange merkelige lydene og tingene som skjer i byen. I samme land finner du også spøkelsesbyen Fengdu, en by som skal være en evig kamp mellom godt og ondt ? og er ment å være en spøkelsesby. Akkurat som at Kina ikke var litt småskummelt uansett.

Pueblo_Bonito_Aerial

11. Pueblo Bonito, New Mexico, USA

Anasazi-folket, eller urinnvånerne fra det som i dag er Utah, New Mexico, Arizona og Colorodo, bygget mange utrolige byer slik som deres smått utrolige fjellhus. Det er kanskje likevel det som muligens var deres hovedstad som er mest imponerende.

Historien til folket er sterkt bundet opp til mange legender, alt fra kannibalisme til ekstrem spiritualisme. Deres legender har blitt brukt i alt fra X-files til en mengde skrekkfilmer. Fra 900-tallet e.Kr. og omkring 300 år framover nådde anasazikulturen sitt høydepunkt. Navnet betyr «de eldgamle fiendene» på Navajo, og man tror at mange av legendene om dem kommer fra nettopp navajoene.

Det arkeologer har funnet ut er at de hadde et svært avansert handelssystem og ? basert litt på hvem man tolker ? trodde på guder som kom flyvende i noen runde fartøy?

Det er mulig å kjøre innom noe av det som er igjen fra denne utrolige kulturen hvis du tar tidenes roadtrip i USA ? sjekk vår guide

1280px-Castle_Leap,_Birr,_Ireland

Foto: D.Brands/Wikimedia Commons

12. Leap Castle, County Offaly, Irland

Etter sigende er dette stedet hvor «It» bor ? eller «The Elemental.» I 1532 døde den beryktede lederen av O?Carroll-klanen. En bitter arvestrid fulgte, og nådde sitt blodige høydepunkt da den eldste sønnen ? Thaddeus, som også var prest, ble drept mens han holdt gudstjeneste og blødde ihjel på alteret. Da slottet skulle pusses opp i 1922 fant arbeidsmenn igjen det blodige kapellet, som hadde blitt stengt etter døden til Thaddeus. De fant ikke bare ett lik, ikke to, men så mange at man trengte tre store vogner for å frakte bort alle skjelettene. De aller fleste hadde dødd ved å bli sluppet gjennom en åpning i gulvet i hovedsalen ned på spissede trestokker, hvor de ble forlatt for å dø.

En annen historie fra slottet er velkjent for de som har sett en viss fantasiserie. Soldater fra en alliert kom til slottet for å få sin betaling, men ble først invitert til et etegilde. Det de ikke visste var at maten var forgiftet, og alle døde slik at O?Caroll-klanen skulle slippe å betale sin gjeld?

Hvis ikke dette var grunn nok til å reise til Irland kan du sjekke ut 20 andre grunner her

1280px-The_Door_to_Hell

13. Døren til helvete, Turkmenistan

At det begynte å brenne på dette gassfeltet etter at sovjetiske ingeniører tente på det er ikke så rart, men at det fortsatt brenner over 40 år senere? vel, det er litt rart.

kirkeruin

14. Nes kirkeruin, Disen

Disse kirkeruinene på Disen skal etter sigende være ett av de mest hjemsøkte stedene i Norge.

Mytene er mange rundt disse ruinene, blant annet skal presten Finkelhagen ha hengt seg inne i kirken, et brudepar skal ha druknet i elven rett nedenfor og et uvær er grunnen til at kirken brant ned og i dag bare er ruiner.

De som har ferdet her kan fortelle historier om ukjente krefter som legger deg i bakken og lommelykter som slutter å virke. En av mytene sier at du kan oppleve at bevegelsene du gjør kan bli veldig seig, som om du gjør de i vann. Det er også en del som har opplevd at elektronikken i biler slår seg vrang. Lys begynner plutselig å blinke og sentrallåser nekter å låse seg opp.

Har du sett vår kåring av de 200 beste hoteller?

ESP

Foto: Thesab/Wikimedia Commons

15. Eastern State Penitentiary, Pennsylvania, USA

Hvis du er av typen som tror på spøkelser og er kriminell er det dårlige nyheter for deg med hvis du havner i dette fengslet. Dette var det første amerikanske fengslet som innførte isolat, og brukte det i stor grad. Noe som førte til flere dødsfall og flere fanger som det rett og slett tippet over for (mer enn tidligere for en del av dem). Senere har kjente fanger som Al Capone også vært i fengslet, men det er mest kjent for å være det mest hjemsøkte stedet i verden ? om man skal tro spøkelsesteoretikerne. Uansett er det ikke et hyggelig sted. Det har vel ikke hjulpet på at forkortelsen er ESP?

Woodloch Pines Resort, Pennsylvania, USA kom på en 4.plass på mest familievennlig hotell i verden for noen år siden.

Dette All-inclusive anlegget som du finner du altså i Pennsylvania mente mange burde vunnet førsteprisen den gangen, så hvis man blir lei av spøkelsesjakt kan man ha det fint med familien etterpå. De kan friste med et stort utvalg av aktiviteter som blant annet tennis, golf, go-cart, klatring, ridning, spa og karaoke samt innendørs og utendørs svømmebasseng. Med andre ord ? en ferie for deg som ikke vil ligge på latsiden.

Klikk her for å sjekke ledige rom
Klikk her for å sjekke hoteller i nærheten
Klikk her for å sjekke billigste fly

 

Richat_Structure_-_SRTM

16. Saharas øye

Dette er en serie med sirkler i Sarahara-ørkenen i Mauritania med en diameter på 4 mil. Den nøyaktige forklaringen på hvorfor disse sirklene har blitt dannet har man ikke funnet?

Plainofjars_2

Foto: Wikimedia Commons

kommer del 2 snart,men ble litt mye i en gang likssom :)
Likte du disse mystiske stedene?
Har du hørt om disse før eller vært der?
12

 

and ill show you

I dag er det jobb igjen og så vips slips er det helg

 

ha en super dag!!

12

 

 

 God søndag folkens :D Eg later meg for hundejentene er på overnatting :)11

og tro det er OK å være kriminell.

Man kan heller ikkje skylde på tradisjon og kultur og la andre leve under kummerlige forhold -SKAM DEG og måtte du havne i fengsel og måtte du bli noens bitch.......måtte dine verste drømmer bli manifestert og så kan VI si at kulturen her i landet er at folk må betale for den uretten de gjør mot noen svakere enn segselv. Og når man oppfører seg som en kriminell blir man behandlet deretter.

Måtte du få et langt og innholdsrikt fengselsopphold....

 

sakset fra http://www.bt.no/nyheter/lokalt/--Kjopte-jente-13-til-sin-sonn-3219902.html

 

Kjøpte en 13 åring til sin sønn.........jada....fint med kultur , men vi har en hjerne og den er lov å bruke...

 

En 52 år gammel mann fra Romania er i Bergen tingrett funnet skyldig i grov menneskehandel. Sammen med sin kone, som tidligere er dømt i saken, kjøpte han den 13 år gamle jenten fra hennes foreldre i 2010. Jenten, som også tilhørte romfolket, er nå 17 år og bor på hemmelig adresse i Norge.

- Lurte sexkunder

For fire år siden ble hun tvunget til å gifte seg med parets sønn som også var 13 år. Høsten 2010 kom hun til Bergen. Her ble hun pågrepet av politiet 16. oktober sammen med en annen jente. Begge var forkomne.

I retten forklarte hun at jentene ble utnyttet til tigging og salg av smykker. De ble også brukt til å lure fulle sexkunder. Mennene betalte penger for å ha sex med henne og andre romjenter. Jentene ble med, men stakk av eller gjorde anskrik slik at mennene forsvant, heter det i dommen.

- Kynisk brukt

Hvilket omfang dette skjedde i er uklart, men jenten forklarte at det skjedde i flere norske byer, blant annet Bergen.

- Hun er kynisk brukt av tiltalte som verktøy i en kriminell virksomhet, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen, som var aktor i saken.

Saken er en del av den såkalte romsaken som gikk i Bergen i 2012. Der ble seks personer dømt for grov menneskehandel, deriblant 52-åringens kone og sønn.

Tradisjoner tema

Kort tid før hun kom til Bergen ble hun utsatt for seksuelle overgrep av den da 13 år gamle ektemannen i Sverige. Hun motsatte seg dette, og ble holdt av andre mens han skulle gjennomføre samleie, ifølge dommen.

Spørsmålet om Rom-folkets tradisjoner var tema da den store saken gikk i retten i Bergen for to år siden.

- Påtalemyndigheten er fornøyd med at vi har fått gjennomslag for at man ikke kan utnytte og begå overgrep mot mindreårige barn og gjemme seg bak en kultur. Alle barn som befinner seg på norsk jord har krav på den samme beskyttelse, også barn av Rom, sier Christoffersen.

Han er svært glad for at Bergen tingrett slår fast at tradisjoner og kultur ikke fritar noen for overgrep og utnyttelse av mindreårige barn.

Mistet kontakten

Retten synes det er skjerpende at jenten er blitt «opplært i kriminell virksomhet og er satt i dels potensielt farlige situasjoner. Hun har ikke hatt noen reell mulighet til å komme seg ut av dette. Hun har levd under kummerlige forhold og vært i en situasjon hvor hun har opplevd hjelpeløshet, redsel og fortvilelse».

I dag har jenten mistet mye av kontakten med sin familie og det er farlig for henne å reise tilbake til Romania, går det frem av dommen.

- Møtt med rasisme

52-åringen er også dømt for heleri eller hvitvasking av 136.922 kroner. Han må også betale 60.000 kroner i erstatning til jenten.

- Denne form for menneskehandel er et voksende problem i Europa fordi profittpotensialet er så høyt. Når politiet tar tak i denne type saker, blir vi ofte møtt med påstander om rasisme og at politiet forfølger mennesker fordi de er sigøynere. I mange saker er det nok dessverre slik at mange har sluppet unna fordi politi og barnevern ikke har hatt evnet å se barnas behov for beskyttelse, sier Christoffersen.

52-åringens forsvarer Fredrik Undheim har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

17

dårlig språk

  

Etter å se sett denne tok eg BT sinn språktest, eg fikk 17 av 20 og beskjed om at nerder er også folk hahaha

Hvor mange klarer du?

http://www.bt.no/spesial/spraktest/#!/

11Om man er litt kreativ og litt teknisk........hahaha eg er ingen av delene,men kan fint bli starstruck av folk som KAN og da vil eg gjerne dele 

22

som min datter sa det så fint...da hun sendte meg denne saken

No sjitt svarte eg henne

Pappaen i 7.ende himmel som er prest og snakker om moral og respekt og himmelske ting....whatever that is.....er da anklaget for overgrep av barn og innrømmet det på tape. Serien taes umiddelbart av skjermene.

Forferdelig skummelt - familie program om verdier og forholdet barn foreldre og så er *pappa*figuren en av dem man må passe seg for?

WTF sier bare eg

- «7TH HEAVEN»-PAPPA INNRØMMER OVERGREP MOT BARN

Privat samtale skal ha blitt tatt opp i hemmelighet. Der snakker Stephen Collins om overgrep mot flere barn under 14 år.

 

sakset fra http://www.seher.no/kjendis/7th-heaven-pappa-innr-mmer-overgrep-p-barn-74823

SEOGHØR.NO: Skuespilleren Stephen Collins (67), som blant annet spilte prestepappa i TV-serien «7th Heaven» er under etterforskning for å ha forgrepet seg på barn.

Det er nettstedet TMZ.com som kommer med den sjokkerende nyheten. De har også lagt ut selve lydopptaket.

Collins går for tiden gjennom en knallhard skilsmisse med skuespiller Faye Grant, og det er i den anledning nyheten kommer ut.

Skuespillerstjernen skal nemlig ha innrømmet det hele da han gikk til terapi i 2012. Grant var til stede, og samtalen ble tatt opp på lydbånd.

I California er det ikke forbudt å ta opp en samtale i hemmelighet for å samle bevis på at en person har begått et lovbrudd.

faye grant, stephen collins.SKILSMISSE: Collins går gjennom en bitter skilsisse med Faye Grant, og det er i den anledning at lydbåndet er frigitt. All Over Press


I samtalen beskriver Collins i detalj hva som har skjedd. Og det han sier er rystende.

 

Blant annet snakker han om en hendelse som skal ha skjedd med en 11 år gammel jente.

I lydopptaket beskriver han i detalj hvordan han fikk jenta til å beføle ham.

Det skal også være snakk om hendelser med i hvert fall to andre jenter under 14 år.

Nå bekrefter politiet i New York at de er i besittelse av båndet, og at saken er under etterforskning.

TMZ har vært i kontakt med skuespillerens representanter, som ikke har ønsket å kommentere saken.

I «7th Heaven» spilte Collins blant annet mot Jessica Biel, og for kort tid siden samlet hele gjengen seg til gjenforening.


- Første gang på åtte år, glede, latter! Dave, gravide Beverley Mitchell, meg, Jessica Biel, Barry Watson, Cath. Ingen Mackenzie, skrev Collins på Twitter, og så veldig lykkelig ut.

Stephen CollinsKJENT ROLLE: Collins spilte prest i TV-serien 7th Heaven. All Over Press

17

imponert over folks kreativitet. Og selvom eg ikkje er så veldig flink med kamera selv så betyr ikkje det at eg kan sette pris på utrolig fotokunst og eller morsomme ting folk gjør med kamera og tilbehør :)

 

Enjoy While my Son sSeeps

 
25

sakset fra http://www.ba.no/nyheter/article7587630.ece

 Samme ovn wow effekten uteble ikkje

hele saken kan lese på linke over,men her er fremgangsmåten

 

Hah! Sett ovn på 150 grader om kvelden:

1. Fyll 2,5 dl salmiakk i en ildfast beholder

2. Slå av ovn

3. Kok opp 1 liter vann

4. Sett salmiakken øverst og vannet nederst

5. Klask igjen og vent tell i mårra.

Så tar du ut salmiakken, bland m 2 ts Zalo, vask. Bling bling

Hun utdyper framgangsmåten slik: Varm opp oven til 150 grader slik at den blir god og varm, på kvelden. Deretter heller man 2,4 dl salmiakk i en bolle som tåler varme. Kok opp en liter vann med en vannkoker. Ha vannet i en bolle som tåler varme. Slå av ovnen. Sett risten midt i ovnen. Ha bollen med salmiakk øverst i ovnen. Vannet setter du nederst i ovnen. La det stå over natten med ovnsluken lukket.

Det som skjer da, er at vanndampen blander seg med gassen fra salmiakken. Så står det og godgjør seg i det varme rommet over natten. Fettet blir mykt.

Neste dag, da jeg skulle vaske, tok jeg ut bollen med salmiakken. Jeg tilførte to dash med Zalo oppi bollen. Deretter blandet jeg det i en liten bøtte med varmt vann fra springen.

Så begynte jeg å skrubbe. All skitten bare rant rett av. Alt var så løst og lett å vaske.

? HAR PRØVD DYR SPRAY

Jensen forteller videre at hun har prøvd dyre sprayflasker med kjøkkenrens.

 Man skubber og skrubber, og får i seg masse gasser. Men her har salmiakken gasset seg ferdig i løpet av natten. Man får ikke den eimen som kjennetegner salmiakk. Jeg følte meg ikke forgiftet underveis.

Jeg har fått tilbakemelding også fra andre om at det virker.

 

 

Har du testet dette?

Har du et bedre tips enn dette, eller andre vaske tips som fønker?

29

ja sånn gjør eg ofte, drømmer og våkner og tenker pokker eg HAKKJE gjort det enda.....

 

Har du sånne drømmer??

 
15

 

 

 

Til alle som er født på 40- 50- 60 og 70-tallet.

En beskjed til de som var så heldige å vokse opp i gamle dager.
Illustrasjonsfoto: TV-serien Brady Bunch. 

«Alle som er født i 1940- 1950- 1960- og 1970-årene se her:»

Slik åpnet Facebook-posten til Villy Roar Hornberg fra februar 2011; en post som endte opp med å bli delt over 16.000 ganger. 

Men den fortjener et enda større publikum. For som Hornberg så treffende skriver det, ikke bare er det en påminnelse over hvordan ting var før, det kan også være fortreffelig lesning for den yngre garde, de som tror at ting alltid har vært slik de er nå. 

Vi gir ordet til Hornberg: 

«For det første overlevde vi å bli født av mødre som røkte og/eller drakk mens de var gravide med oss, og levde i hus fulle av asbestmateriale.

De brukte aspirin, spiste muggost, rå eggeprodukter, mengder av bacon og fet mat ? for ikke å snakke om mat tilsatt alskens farge- og tilsetningsstoffer, tunfisk rett ut av boksen og vi ble ikke testet for diabetes eller alvorlige kreftsykdommer.

Etter det marerittet ble barnesengene og trillevognene dekket med alskens blyholdige stoffer i pastellfarger.

Det fantes ingen barnesikringer på medisinboksene eller på farlige vaskemidler eller barnelås på skap og skuffer. Når vi syklet på syklene våre hadde vi ingen hjelm eller sykkelsko på - for ikke å snakke om den risikoen vi tok ved all haikingen med fremmede. 

Som barn satt vi i biler uten sikkerhetsbelter eller airbag. Og aller helst lå vi i hattehylla.

Vi drakk vann fra hageslangen og IKKE fra flasker kjøpt på butikken.

Take-away food var begrenset til pølse & chips, eller pølse og brød. Ingen Pizza Hut, McDonalds, tacos, baguetter eller kebab. Enda butikkene stengte klokka 5 på ettermiddagen og var stengt i helgene. På en eller annen måte var det ingen som sultet ihjel på grunn av det.

Vi delte ofte en flaske brus med våre venner og alle sammen drakk fra samme flaska ? uten at noen egentlig ble dødssyke av det.

Vi kunne finne på å samle inn tomflasker å veksle dem inn på butikken på hjørnet for å få nok penger til å kjøpe karameller og tyggegummi eller kinaputter som vi smalt av inn i yttergangene til folk etter å ha ringt på døra.

Vi spiste smørkaker, loff med ekte smør på, upasteurisert helmelk, brus med sukker i og vi var ikke overvektige fordi: 

Vi alltid var ute og lekte!

Vi kunne gå ut om morgenen og ikke komme hjem igjen før etter at gatelysene ble tent om kvelden.

Ingen kunne få tak i oss i løpet av hele dagen. Og vi var OK. 

Vi kunne bruke timer på å bygge en Olabil av gamle planker og vognhjul og sette utfor en kjempebakke bare for å oppdage at vi hadde glemt å lage bremser.

Vi bygde trehytter og demninger, lekte ved elvebredden/sjøkanten med selvlagde korkbåter eller lekebiler i sanden.

Vi hadde ikke Playstasion, Nintendo Wii, X-Box. Ingen dataspill i det hele tatt, ingen TV med 999 kanaler å velge i, ingen video eller DVD filmer. Ingen mobiltelefon, ingen bærbar datamaskin, ikke Internett, blogg eller chat-room på nettet

Vi hadde venner og vi gikk ut og traff dem!

Vi falt ned fra trær, skar oss på tollekniver, brakk bein og tenner og det var ingen anmeldelser eller saksøkning etter slike skader.

Bare jentene hadde hull i ørene.

Vi spiste mark og leirekaker laget av søle, og marken levde ikke i oss i evig tid..

Til jul og påske malte og lagde vi pynten selv.

Vi fikk luftgevær og lagde sprettert i 10 års alderen, vi syklet eller gikk til våre venners hus og banket eller ringte på døra, eller bare ropte på dem.

Fotball eller slåball-lagene hadde lag-utvelgelse og ikke alle fikk være med på laget. De som ikke fikk være med måtte lære seg å takle det. Tenk deg det! Å komme med på laget krevde dyktighet eller ry.

Lærerne brukte å gi oss en lusing og bøllene regjerte i friminuttene på skolen.

Tanken på at foreldrene skulle hente oss hvis politiet hadde tatt oss i å gjøre noe ulovlig var utenkelig. De sto faktisk på politiets side.

Våre foreldre fant ikke på idiotiske navn til barna sine som vi hører i dag.

Vi hadde frihet, feiling, suksess og ansvar og vi lærte å takle det. 

Og du er en av dem. 

GRATULERER!

Kanskje du vil dele denne med andre som har vært så heldige å vokse opp som barn før livene våre ble regulert til vårt eget beste altfor godt.

Nå du først er i gang; send det til dine barn slik at de får vite hvor tøffe og modige deres foreldre var». 

19

Sorry det finnes ikkje i mitt DNA sa hun så freidig -altså da hun ble mobbet for sin manglende barm

Genialt spør du meg og beviser det eg tror at ikkje alle jenter er offer for press og tror på alt de leser og ser på nett i blader og i aviser.

 

Noen har et hodet og klarer fint å tenke selv -det burde flere av oss gjøre istedetfor å alltid legge ansvar på alle andre og følge strømmen som en sild i flokk -seriøst kan en jente på 17 som er i offentlighetens lys si sine mobbere midt i mot så kan du også stå på dine egne ben og eie dine personlige egenskaper isetdetfor å strebe etter hva som likssom skal være det *perfekte*

 

les hele artikkelen her http://www.kjendis.no/2014/08/02/kjendis/aller/adelen/musikk/adelen_steen/34602325/

 

Horten-jenta Adelén Rusillo Steen (17), tok Norge med storm da hun deltok i MGP i fjor med låta «Bombo». Hun har også gjort stor suksess med VM-låta «Olé», regissert av selveste Ray Kay.

 

Men suksessen har ikke bare vært lett for den unge artisten.

 

Netthets

Til Se og Hør forteller hun nemlig at hun ble utsatt for kraftig mobbing i sosiale medier, på grunnlag av bryststørrelsen.

 

- Jeg la først ut en video på Instagram av en koreografi, hvor det kom mange kommentarer om at jeg var flatbrysta og sånne ting, sier Horten-jenta.

Derfor la den tidligere MGP-stjerna ut samme video en gang til, med teksten;

«Sorry for puppene. Det er bare ikke i mitt DNA.»

 

Prøver å ignorere

Dette førte til at hun fikk positiv respons, og artisten sier at hun ikke er vant til å tenke på kroppen sin på den måten.

 

- Jeg har aldri brydd meg om det, og skjønner ikke hvorfor det skal være om å gjøre å ha størst mulig pupper. Har aldri tenkt på kroppen min på den måten, og skjønner ikke hvorfor andre skal gjøre det for meg, sa hun.

Artisten har også opplevd nettmobbing tidligere, men forteller at hun ikke tenker på det nå lenger.

 

- Jeg ignorerer det, jeg går ikke inn og leter etter det, så akkurat nå er det helt ute av fokus, sa hun.

Eg ser ikkje noe feil med henne -gjør du?


9hahahahaha se videoen her http://www.side2.no/underholdning/sjekk-den-frekke-ltrste-krabben/8465882.html morsomt.

Har du mistet ølen din til en krabbe???

4

Ønsker meg en halvliter med øl i godt lag!
Ønskes kjøpt Fraktalternativer

Beskrivelse

Lekker tørst kar og kvinne i 20 årene ønsker en venn med penger som kan spandere en øl eller flere en god kveld på byen.
Har ingenting å si hvor eller når. 
Det er aldri feil med en kald en.

Om det skulle være av interesse å være i det spandable hjørnet, kan jeg gjerne stille opp med en grovis eller to for å lette på stemningen.

Kanskje du skulle kunne få tatt med fruen på dansegulvet også. 
Eller by meg opp til stundom på gølvet.

Kun seriøse henvendelser!
SKÅL!Tilstand: Ny

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=49776747&searchclickthrough=true

 

Hahahahaho godt da eg så denne annonsen på finn.no -ønskes kjøpt.....:P

11

 

Har du FB or er du avhenging av laikes, selvom Livet ditt ikkje er fantastisk?

27

wow sjeldent kjent meg så igjen i en stripe hahahahahaha, hva med deg? Opplevd dette før?

 

16

12 June, 2013 in ArticleImages | Comment

Loren Stump from California has created a ?loaf? of glass that, when sliced, reveal a painstakingly detailed work of art in cross-section.

cool-glass-art-rocks-cut-technique-far

cool-glass-art-rocks-cut-technique-near

Each ?loaf? of glass is created out of carefully layered glass rods which the artist calls a ?murrine.?

 

cool-glass-art-rocks-Mary-angels

cool-glass-art-rocks-workshop-hands

His greatest work is called ?Madonna of the Rocks,? but all of his murrini are incredible works of art and craftsmanship.

cool-glass-art-rocks-women-face-design

cool-glass-art-rocks-old-man-hats

The most impressive thing about his work is that the resulting image can only be seen in its entirety after the murrini is cut.

16

til ting som like gjerne kan ramme unge spreke mennsker???

Hva om DITT barn ringer deg og sier mamma eg vet eg dør , men ingen hjelper meg!! Eg ble helt dårlig av å lese dette -heldigvis sr det ut til at hun har det fint nå<3

 

Denne historien om en ung artist fra Sverige er et eksempel på at noen leger desverre er diskriminerende når folk er ung og pen og pga dette får de ikkje hjelp.

sakset fra http://www.kjendis.no/2014/06/10/kjendis/marie_picasso/idol/idol_sverige/tv/33771302/

 

(Dagbladet): I 2011 ble den svenske artisten og «Idol»-vinneren Marie Picasso (35) operert for hjernesvulst.

I radioprogrammet «Kropp & själ» på svenske P1 fortalte hun ifølge Expressen i dag om hvordan hun ikke fikk hjelp før det nesten var for sent.

 

Mistet synet

I årevis var enorme smerter og trøtthet en del av artistens hverdag.

 

- Det føltes som om jeg hadde en øks i hodet. Iblant kunne halve ansiktet henge fordi det verket sånn. Det føltes som om jeg hadde en glassbolle over hodet. Jeg var aldri helt til stede. Alt var uklart, sier hun i programmet ifølge Expressen.

Hun forteller om hvor dårlig hun hadde det, at hun kastet opp før hun gikk på scenen. Én dag våknet hun uten syn på det ene øyet, og dro til akutten.

- De slo litt på knærne mine og sa at det gikk fint. Så fikk jeg dra hjem. Jeg tror at alt begynte der, sier Picasso.

 

- Ingen hjelper meg

Picasso forteller videre om hvordan hun ble sendt hjem av legene, og bryter ut i tårer, ifølge Aftonbladet.

 

- Jeg ringte mamma og sa: «Jeg vet at jeg dør nå». Jeg kjente virkelig hvordan alle organene ble rammet. Jeg hadde utslett over hele kroppen, gikk opp 20 kilo, og hadde store, store smerter. Det brant i ørene, jeg ringte og sa: «Jeg vet, mamma, at jeg ikke har lang tid igjen, men ingen hjelper meg», forteller hun.

I 2010, da Picasso var med i svenske «Det store korslaget», forverret tilstanden seg.

- Jeg fikk blackouts. Jeg kunne ikke telle eller finne veien hjem. Jeg klarte ikke tenke. Jeg var så utbrent. Det var så mange år der ingen hjalp meg, sier hun, ifølge Expressen.

 

Komplikasjoner

I desember 2010 fikk hun omsider diagnosen. Hun hadde hjernesvulst, ble hun fortalt av legene, og operasjonen ble planlagt umiddelbart.

 

Picasso brydde seg ikke om hvilke komplikasjoner som kunne oppstå. Hun ville bare bli kvitt svulsten. Og det oppsto komplikasjoner. 35-åringen fikk hjernehinnebetennelse, og måtte tilbringe en måned på sykehuset.

I dag, tre år etter operasjonen, jobber hun fortsatt med rehabiliteringen, og er fortsatt syk. Én gang i året går hun til røntgenkontroll for å sjekke at ikke svulsten er tilbake.

Artisten er innstilt på at det gjerne vil ta flere år før hun er tilbake for fullt, men ser fram til å ha sin første spillejobb på årevis i september, på en galla i Göteborg.

- Det kommer til å bli stort for meg. For første gang kommer jeg til å opptre og kjenne at jeg er lykkelig. Det blir en ny start, sier hun til P1 ifølge Expressen.

Marie Picasso, hvis egentlig navn er Lilly Marie Pettersson, slo gjennom som artist i Tyskland tidlig på 2000-tallet og deltok i svenske «Big Brother» i 2002.

 

Hun ble for alvor kjent da hun deltok i «Idol» i 2007, som hun vant foran Amanda Jenssen med 51,3 prosent av stemmene. I 2010 kom hun på andreplass i svenske «Körslaget».

 
17

i ny stripe i avisen.

Skal vi ikkje bli fornærmet nå og føles oss mobbet og utsatt? Skal vi ikkje alle legge oss ned og skrike og grine og syns uutrolig synd i oss selv -skal ingen bli fornørmet på våre vegne? Hvor er likestillings -og diskrimineringsombudet når man trenger dem? wææææææææææææ synd på oss:((((

 

 

eller skal vi faktisk innse at dette er humor?

 
vet ikkje med deg, men eg lo faktisk litt :P

33

 

Som dere vet er eg da altså Dronningen av Finn.no og må bare titte innom og se etter alt mulig og i dag altså tror eg at eg fant det perfekte Nailed it på Finn.no

Hva er egentlig dette her ? Er det noe de har samlet gjennom flere år og hentet ut av sluken eller?

Eller får man kjøpe ett og ett eller flere eller pr gram?

Hårstrå???!!!

 

 

 

38Tror eg syns litt synd på han fyren som ligner sånn på de stive trynene på pengene :P

22 

sakset fra http://www.dagbladet.no/2014/06/04/kultur/medier/mediekritikk/tegneserie/tegneserier/33668329/

Hver så snill og fortell meg hvorfor svensker skal være fornærmet på Afrikanske menns vegne???? ( har du sett et eneste dokumentarprogram om mange land i Afrika er det konene som jobber så er det derfor de er sure? -sjalu altså?)

Vi kan spøke om Gud og Jesus og død og politikere og sånn,men vi må jammen ikkje spøke med folk fra Afrika -hvor lenge skal slavekortet brukes?

Hvor lenge skal de få bli sure og lei seg for alt mulig? For noen år tilbake så ble de fornærmet her i Norge pga en stripe med noen kanibaler som sku spise noen safai reisende. Jeeeeezzzz ramaskrik -hallo?

 

Fra nå av skal eg bli drittforbanna hver eneste gang en eller annen idiot sammenligner nordmenn med vikinger med hjelm eller som Ola Dunk med rygg sekk lusekofte og ski.

Hver enste gang noen ikkje VET hvor Bergen ligger og at nei Oslo ikkje er hovedstaden i Sverige.

Så hver eneste gang noen tror vi ikkje har internett i Norge og eg må spørre om de har hørt om Graham Bell..... eller at de tror vi alle er fiskere og alle kun spiser bacalao her skal eg bli sur og fornærmet og deprimert og knust fordi de ikkje aner noe om MEG om mine problemer og MIN historie og alt det fæle vi har gjennomgått av innvadering -av Sverige og Danmark og Tyskland og alt det andre fæle som har skjedd med oss oppigjennom.

Og eg vil at ALLE andre land skal bli fornærmet på mine vegne om noen sier så mye som et fiskepudding ord om min bleke hud eller mine krumpspring på ski -for fyttikatta altså her skal eg jaggu meg begynne å ta megsjøl usannsynlig alvorlig og all humor er nå kastet ut vinduet

 

Så det så !!

 

 Blir DU fornærmet på andres vegne? 

Liker DU at Ottar forteller deg hvordan du skal være kvinne? Barbert på hodet og uten bh selvsagt

Tåler du spøk om DIN kultur?

 

21

9

http://www.iknowthatmagazine.com/2014/05/25/herrejemmini-vi-fyller-1-ar-og-feirer-med-gavedryss-til-dere/

 

På inken over kommer du til innlegget som gir deg mulighet til å vinne gavedryss fra iknowthatmagazine.com NB DU kan IKKJE VINNE PÅ DENNE SIDEN, klikk på linken ok:))

 

De av dere som har fulgt meg en stund vet at eg også skriver for en felleblogg som er som et onlinemagasin som folk er ganske fornøyde med :) Vi ble nominert i 3 kategorier til Vixen award og selvom vi ikkje vant var det supergøy å bli nominert!!!

 

Ok over til det aller viktigste . Du kan vinne gaver fordi vi har 1 års dag og ved å klikke på linken over kommer til innlegget som gir deg muligheten til nettop det.

Supermasse lykke til alle dere fantastiske menneskene <3

 
her er hva Tove skriver til dere :

 

For ett år siden, akkurat på denne tiden ? satt jeg med hjerteklapp, svette hender og sommerfulger som hadde forvillet seg fra magen og langt ned i stortåa av glede.

I åresvis hadde jeg drømt om, og i det stille planlagt, www.iknowthatmagazine.com.

I ukesvis hadde jeg satt drømmen og planene ut til live ? drømmen om å lansere et eget online-magasin for og av jenter.

I det jeg trykket på ?åpne siden for lesere?-knappen (som på ingen måte heter det, derfor stor takk til Svigerbror for hjelpen!) virket det som om tiden sto stille mens jeg ventet på dere?dere fantastiske lesere <3

At det nå er ett år, 503 artikler og 153.428 lesere siden www.iknowthatmagazine.com ble en virkelighet som så mange lesere har valgt å trykke til hjertet sitt på en så fantastisk fin måte, med kommentarer, heiarop og støtte ? er ikke annet enn rørende (og ikke bare fordi det er søndag i dag!).

Jeg startet med en drøm om at mote og skjønnhet ikke måtte handle om press, den såkalte ?drømmeverden? hvor det perfekte oppleves som en definert mal eller høytidelighet.

 

de første artiklene iktm de første artiklene II

Etter å ha oppfordret lesere og skribenter til å ta kontakt hvis de hadde noe på hjertet og ville skrive for iknowthatmagazine.com, strømmet det inn med henvendelser ? mye tydet på at det ikke bare var jeg som var klar for en forandring.

På IKTM ønsker vi at flere skal bli hørt, og gjennom det siste året har flere kommet, noen gått videre til spennende prosjekter og skribent-potten vår fylles stadig på.

Det har ikke alltid vært lett å skulle holde et gratis nettmagasin gående, når man er i mer enn full jobb som freelance journalist og makeupartist med mange reisedager i året, mann og to stebarn ? men takket være et knirkefritt samarbeid mellom skribentene og meg, så har det liksom bare fungert fordet.

Støtten fra familien har også vært enorm og uunnværlig.

Vi har vel villet det nok <3

Noen har vært med siden begynnelsen, så det blir umulig for meg å ikke spesielt nevne:

Lin som er vår egne skjønnhetsprodukt-geni som er spesieltrå på hjemmefarging.

Sonja Gundersen Durand som genialt reflekterer og setter lys på samfunnsdebattertabuer og ikke minst med et godt øye til mote og trender.

Jeanette som er ansvalig for å få meg på Netflix-kjøret og har full kontroll over tv- og filmverdenen.

Julie Hjermstad som satser alt for skribentkarrieren og jobber hardere enn noen annen 17-åring jeg kjenner til i tillegg til å ha et veldig bevisst samfunnssyn.

- Takk for at dere hadde trua, og holder ut ? for tro meg folkens, det er ikke lett å ha en Redaktør som meg med hundre baller i lufta, på andre siden av kontinentet, med store drømmer og lite tid :)

Men vi får det til å funke, takket være dere lesere som forstår når vi ikke klarer å publisere en dag eller to og som gir oss maks driv til å fortsette videre via kommentarer, delinger og til og med sender inn deres egne produkt-test saker eller historier!

Når jeg leser mitt aller første innlegg som jeg skrev 25. Mai 2013, ?Dette er smaken av andre Boller?, må jeg nesten få lov til å være litt stolt.

iktm første innlegg

13
17

jeeeeez må være det dummeste eg oen gang har sett -hallo?????

 
20

Låner et flott innlegg som skjønneste Sonja Durand som ble publisert på den andre bloggen eg skriver for

Hun skriver også en egen blogg med mye lekkert fashion og endel litt dypere innlegg også. 

Sjekk gjerne den ut også http://sonjadurand.com/

 

Men tilbake til hva denne saken sku handle om-og slik eg tolker endel overreaksjoner med hensyn til rasisme er manglende stolhet av egen bakgrunn og arv,ellers hadde de neppe blitt så fornærmet om andre snakker om dem  -i positv vendinger eller ei.

 

husker eg traff noen hyggelig gutter i London engang, vi snakket og hadde det hyggelig og eg spurte dem hvor de var fra hvorpå han ene svarte Im an from africa, cant you tell? Are you stupid?

Eh ok, hallo, eg ahr bodd i USA og alle sorte der borte kommer ikkje fra Afrika-og eg spurte ikkje om for hundrevis av årsiden, eg spurte I DAG,

Min familie kommer nemlig fra Tyskland og Mongolia ,men eg presenterer jo ikkje nett meg som det -om ting som skjedde for hundrevis av år siden.

I så fall ,om vi skal tro vitenskapen så kommer vi ALLE fra Afrika, are YOU stupid? hahahaha

nei hva syns dere?

http://www.iknowthatmagazine.com/2014/05/06/rasisme-kaker-na-har-jeg-hort-det-ogsa/

Rasisme-kaker?! Nå har jeg hørt det også!

 

Det har rast en stor debatt i Sverige, i bladet Expressen, etter at det ble kjent at et konditori solgte kaker på pinne.

Enkelte har ment at disse kakene var et uttrykk for rasisme. Det er slik jeg forstår det fordi de forestiller ansikter, med forskjellige hudfarger, og håret kan vel bli tatt for å være krusete ? hvis man vil tolke det sånn, sier nå jeg.

image
(Foto: Expressen.se , les artikkelen HER)

Konditoriet forsvarer seg med at sjokolade faktisk for det meste er brun ? katching! 1-0 til konditioriet ;)
Og faktisk er noen av ?kake-fjesene? i hvit sjokolade. Katching! 2-0 til konditoriet ;)

Noen tenker kanskje at jeg ikke er en minoritet, og derfor tar slike ting for lett. Jeg skal ikke bestemme hva folk skal ta seg nær av. Jeg er selv gift med en svart mann, så jeg kan også kjenne rasisme på kroppen iblant. Men, faktisk, det meste er ikke rasisme, men ulikt syn på hva hensikten bak uttalelser er. Jeg har blant annet vært i helt saklige diskusjoner der folk bruker uttrykket ?neger?, der jeg forsøker å forklare at det ordet er så belastet at det ikke er helt akseptert å bruke. Mange forstår rett og slett ikke hva jeg mener, og det er IKKE fordi de ønske å såre noen, men fordi de rett og slett prøver å beskrive et utseende. Mange i Norge har ingen negative hensikter eller opplevelser av slike ord som ?neger?, ?negerboller? eller til og med en liten (eller stor) glipp som ?mokkamann? som aldri var ment å såre noen.

Det er sant at det finnes hverdagsrasisme. Vi mennesker er naturlig skeptiske til det ukjente, det er slik vi har overlevd i generasjoner. Når det ukjente begynner å bli kjent, og disse holdningene fremdeles er sterke, handler det kanskje om noen fastlåste ideer om hvordan andre er. Vi har lett for å generalisere, i stedet for å tillate oss å bli kjent med enkeltmennesket. Det er trist.

image

Men?.

Se litt opp fra navlen da, dere! Alt er faktisk ikke ment rasistisk!! Ha litt humor, le litt av de små forskjellene, og ta deg en neger-bolle uten at det skal definere hvem du er og hva andre synes om deg! Humor bygger broer! Jeg vil gjerne ha en av kakene, jeg. Gi meg en av hver farge. Jeg tror at jeg og mannen min hadde ledd godt av det, jeg!

Få høre hva dere synes!

 

 

3115

Fant denne artikkelen i BT.no i dag, kanskje endrer den de etter de ser den svært dårlige norsken, så eg legger den ut her nå

 

altså Politiet mener at dødsfall kan skyldes FB trend, det er overskriften i artikkelen og den første paragrafen ser HELT TYDELIG dette

Politiet mener dødsfall kan skyldes Facebook-trend

En kvinne i 50-årene ble fredag funnet død i sjøen, ikledd badetøy, i Melbu i Vesterålen. Politiet mener det er mulig at dødsfallet kan henge sammen med Facebook-farsotten «hopp i havet».

 

Ok da har vi gått fra  at politiet mener det kan skyldes en FB trend til at det er mulig at det skyldes FB farsotten til det som følger i neste setning :

Det er ikke sånn at politiet tror det er en sammenheng mellom dette dødsfallet og disse hopp i havet-utfordringene, men vi kan ikke utelukke det. Det er jo veldig mye av dette nå for tiden, spesielt her oppe i nord, sier operasjonsleder Grete Birkeland i Midre Hålogaland politidistrikt til NTB.

«Hopp i havet» handler om å ta seg et bad i det iskalde vannet og samtidig utfordre venner og bekjente til å gjøre det samme gjennom Facebook.

Ifølge Avisa Nordland ble den omkomne funnet ved en flytebrygge ved en nedlagt sildoljefabrikk i Melbu havn i Vesterålen. Hun var ikledd badetøy og et badehåndkle ble funnet på brygga.

 

Politiet understreket allerede da meldingen kom inn i 21-tiden fredag at det ikke var mistanke om at noe kriminelt hadde tilstøtt kvinnen.

 

Hvis dette er FB trenden så skal noe filme henne for å bringe utfordringen videre -har noen filmet og stukket av da hun druknet?Isåfall sier det mye mer om den personen enn noe annet.

Og da mine damer og herrer konkluderer vi med at en dame i badetøy er desverre funnet død samtidig som en FB trend oppfordrer folk til å bade i iskaldt vann -og egentlig er vi ikkje noe klokere enn vi var da vi begynte å lese.

Ikkje tro eg tar lett på død eller dennes kvinnen og hennes familie, det eg snakker om her er tonen i artikkelens innhold som endrer seg drastisk fra den superfete overskriften til litt lettere mumling nedover i artikkelen.

Hvis dette er FB trenden så skal noe filme henne for å bringe utfordringen videre -har noen filmet og stukket av da hun druknet?

Artikkelen er fra NTB og du finner den i BT.no

http://www.bt.no/nyheter/innenriks/Politiet-mener-dodsfall-kan-skyldes-Facebook-trend-3110932.html#.U2T_1q1_s0g

11

og med sommeren kommer agurknytt...............

stakkars journalistene som er satt til å skrive sånt ræl . Når eg tenker meg om er det ikkje rart det er krig når man GIDD å intervjue folk og skrive flere storyer om baken til Pippa i et kongelig brullypp -seriøst?

 

-hun visste milliarder ville se på og fant da altså ut at det var på tide å anskaffe jukserumpe -ikkje det faktum at hun kanskje tenkte hun sku i brylluppet til søsteren og sku gå i en kjole som hun trengte pent undertøy i og ville se best mulig ut?

Eg bruker bøyleBH md push up, ikkje fordi eg har innlegg og trenger MER pupper,men ellers er ikkje stoffet tykt nok til å holde hele meiereriet. Er eg da forfengelig eller praktisk fordi eg ønsker puppene i normal høyde uten at nakken slites ut?

Og min bakene er rimelig flat, sku eg gått i den kjolen hadde eg nok hatt hold inn undertøy for lutefiskmagen OG løftetruse for den minimalebaken, OMGawd kan noen lage en story om meg? OG dokumentar på TV for den ahr eg også sett. Trodde vi sku lære noe om henne,men de meste bygget da altså opp til fakebaken i brullyppet. jeeeeeeeez

Eg hadde et kjapt crush på Kate fordi hun så ut som en drøm <3

At søsteren var flott joda eg så det også,men antageligvis er eg mer opptatt av bruden enn alle andre rumpefikserte i resten av verden, bla de på FB isden om pippas bak............herlighet.

 

Vil du lese resten av hvorfor eg blir så oppgitt kan du klikke her på linken

Dagbladet http://www.kjendis.no/2014/05/01/kjendis/pippa_middleton/kongelig_bryllup/kate_middleton/rumpe/33073816/

 

Eller du kan bare se på bilde og tenke selv om ditt liv vil kun bestå av å løse mysteriet rundt Pippas ende :)
33

http://minmote.no/#!/artikkel/22939416/journalist-forvandlet-med-retusjering-skjoennhetsideal-paa-1-2-3

 

Retusjerte bilder og reklame kan medføre alvorlig kroppspress blant unge, mener eksperter. MinMote viser hvordan retusjeringsprosessen kan foregå.

Daglig blir vi eksponert for bilder, magasiner og reklamefilmer med tilsynelatende «perfekte» kvinner og menn. De slanke kroppene og de plettfrie ansiktene er skjønnhetsidealene mange sammenligner seg med, men som det nærmest er umulig å oppnå selv. 

MinMote har tatt med VG-journalist Ingvill Dybfest Dahl (36) til Postproduksjon, et av Norges fremste billedbehandlingsbyråer.

De har fått i oppdrag fra MinMote å totalforvandle journalisten ved hjelp av retusjering. Dette er ikke representativt for alle motebilder, men et ekstremt eksempel på hvor mye retusjering som kan ligge bak et bilde som fremstår som «perfekt».

LES VG-JOURNALISTENS KOMMENTAR OM RETUSJERINGSOPPLEVELSEN.

Kan påvirke selvbildet

Etter timevis med sminke og hårstyling, blir det tatt hundrevis av bilder av journalisten i et lyssatt studio. Dagen etter bruker Postproduksjon flere timer på å retusjere bildet. Resultatet er at journalisten har gått fra å være en «normal» kvinne til å ligne på det vi ofte forbinder idealene vi ofte forbinder med glansede magasinforsider: Hun har fått en langt slankere midje, tynnere lår, glattere hud og en hårmanke som ligger perfekt dandert.

Ingela Lundin Kvalem, psykolog og førsteamanuensis ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo, har forsket på unges selvbilde og kroppsbilde i en årrekke. Hun forteller at kvinner er den gruppen som oftest er mest kritiske til sitt eget utseende. Retusjering av bilder både på nett og i sosiale medier er en faktor som kan påvirke selvbildet på en negativ måte.

 

IKKE RETUSJERT: Etter mange timer foran kamera og flere hundre bilder ble dette bildet plukket ut som det beste av VG-journalisten. I forkant av fotograferingen brukte makeup-artisten om lag tre timer på å sminke og ordne håret hennes. I tillegg måtte fotografen lyssette studio for å få journalisten til å se best mulig ut. Foto: Tove Sivertsen

IKKE RETUSJERT: Etter mange timer foran kamera og flere hundre bilder ble dette bildet plukket ut som det beste av VG-journalisten. I forkant av fotograferingen brukte makeup-artisten om lag tre timer på å sminke og ordne håret hennes. I tillegg måtte fotografen lyssette studio for å få journalisten til å se best mulig ut. Foto: Tove Sivertsen

? Urealistisk

LANG PROSESS: Det tar mange timer med omhyggelig pirk bare å få modellen klar for fotografering. Her danderer make up-artist Silje Noreng og fotograf Tove Sivertsen hårr. Foto: Mattis Sandblad / VG

LANG PROSESS: Det tar mange timer med omhyggelig pirk bare å få modellen klar for fotografering. Her danderer make up-artist Silje Noreng og fotograf Tove Sivertsen hårr. Foto: Mattis Sandblad / VG

? Poenget er at idealet som blir presentert er urealistisk. Det gjelder ikke nødvendigvis bare retusjering, men også styling. Når man ser bilder av kjendiser på rød løper er det fjernt fra virkeligheten. Ekstremt få har så glatt hud, ingen fettvalker og ser så «perfekte» ut, sier hun.

NORSKE MOTEREDAKTØRER INNRØMMER AT BILDER I MAGASINET BLIR RETUSJERT. Presseeksperter MinMote har vært i kontakt med er kritiske, og mener magasiner som retusjerer bilder utover lys- og fargejusteringer BØR KLAGES INN TIL PFU.

I SIFO-rapporten «Retusjert reklame og kroppspress», laget på oppdrag fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, ble 242 elever under 20 år ved to videregående skoler spurt om kroppspress. 85 prosent av de spurte jentene oppga at de opplever kroppspress enten på sine egne eller andres vegne. Over 67 prosent av jentene svarte at det er reklame som er den største årsaken til kroppspress, etterfulgt av blogg (50 prosent), mote (44 prosent) og TV (41 prosent).

Frykter ung slanking

RETUSJERT: Etter to dager, flere timer i sminken og fotografering, har billedbehandlingsbyrået Postproduksjon retusjert bildet av VG-journalisten. De har forandret på hele kroppsfasongen ? journalisten har fått smalere midje og skuldre, tynnere lår, glattere hud og klarere øyne. Foto: Postproduksjon

RETUSJERT: Etter to dager, flere timer i sminken og fotografering, har billedbehandlingsbyrået Postproduksjon retusjert bildet av VG-journalisten. De har forandret på hele kroppsfasongen ? journalisten har fått smalere midje og skuldre, tynnere lår, glattere hud og klarere øyne. Foto: Postproduksjon

Lundin Kvalem presiserer at ikke alle lar seg påvirke av retusjerte bilder. De som derimot tar til seg idealet som blir presentert gjennom media, reagerer negativt ? de blir mer misfornøyde med hvordan de ser ut, også i ganske lang tid etterpå, ifølge professoren.

Det skumleste er når unge jenter begynner å slanke seg på en overdreven måte, mener Lundin Kvalem.

? Tynnhetsidealet, der man retusjerer både ben og midje tynnere, er med på å påvirke dette, sier hun.

I NOVA-rapporten «Hør på meg ? Ungdomsundersøkelsen i Stavanger» som ble gitt ut tidligere i år, er resultatet slående: Antallet jenter som har et negativt kroppsbilde har økt fra 12 til 17 prosent i løpet av tre år.

? Er sårbare

? Medier som VG, moteblader, blogger, sosiale medier og bilder på internett formidler en illusjon om en mer perfekt verden, og det er det ungdommene sammenligner seg med, sier Kristinn Hegna, forsker ved Nova, som har jobbet med undersøkelsen.

Hun mener sosiale medier de siste årene har skapt et nytt rom for sammenligning og identitetsutvikling.

? Ungdommer er veldig sårbare for det trykket som kan komme når de møter det perfekte og glansbildeaktige som blir tilbudt på sosiale medier, billedmedier og internett.

VG: ? Gjør ingen fysiske endringer

VG og MinMote har som regel at bilder ikke skal retusjeres. Justeringer utover lyskorrigering og etterbelysning forekommer ikke.

? Vi gjør ingen fysiske endringer på bilder. Vi tar aldri bort noe eller legger noe til, sier Gisle Oddstad, seksjonsleder for VGs fotoavdeling.

Han legger til at såkalte glamorøse portrettbilder av store internasjonale stjerner, som blir kjøpt eksternt, kan være retusjerte.

? Vi får ikke tak i bilder av Cameron Diaz uten at de er det.

Dette er bilderetusjering:

 • Fotomanipulasjon, for mange kjent som bilderetusjering, handler om at innholdet i et bilde blir endret gjennom redigeringsteknikker.
 • Manipuleringen kan omfatte at man fjerner eller legger til elementer i et bilde eller «forskjønner» bildets motiv. Dette kan eksempelvis dreie seg om å fjerne urenheter i huden eller forandre kroppsfasong på en person.
 • Bruken av manipulerte bilder er mest utstrakt i reklame- og motebransjen.
 • Etterbehandling av bilder i pressen skal kun bestå i lys- og fargekorrigering. Pressen er underlagt Vær Varsom-plakaten som sier at bildets innhold ikke skal endres.

Kilde: Store norske leksikon

 

Hva syns dere? er dette ok å få oss til å ikkje føle oss pene nok? Hvis du ser reaksjonen på journalisten så får hun sjokk, en voksen dame med god selvtillit sitter og er helt sjokkert over endringene, selvom hun prøver å heve seg over det så hører du hva hun sier selv -jeg føler meg ikke tjukk til vanlig..

 

Syns det er helt feil med sånn retursjering av folk, idealene er fantasi og det er helt ok så lenge folk vet det er det,men å ta folks personligehet bort og fjøre dem til kopier av segselv er helt uforståelig for meg.

Selv fikk eg engang retusjert bilde av megselv av en fotograf -for gøy, eg hadde ikkje bedt om det og følelsen etterpå var egentlig litt sånn ekkel at han endret på alle mine *feil* i ansiktet som eg egentlig hverken har sett eller hengt meg opp i før

19

http://www.nordlys.no/nyheter/article7324160.ece

Video på linken over :/

 

usj

 

? Det tok litt tid før jeg skjønte hva det egentlig var, sier Haugseth Storø til Nordlys.

 

KASTET UT

I trestigen oppdaget hun noen hull med levende dyr i. Se video øverst i saken.

 

? Jeg hadde ikke lagt merke til hullene før, så jeg fant fram et bilde fra da jeg kjøpte stigen for noen uker siden. Da var ikke hullene der, så hullene har kommet etter at jeg kjøpte stigen, forteller hun.

 

Hun aner ikke hva det er slags skapninger som er inni hullene.

 

? Jeg har kastet ut stigen fra leiligheten, sa hun før hun tok turen til Åhlens i Tromsø tirsdags formiddag.

 

Senere sender hun en sms til Nordlys der hun forteller at alt ordnet seg på butikken.

 

? Stigen er levert tilbake, og jeg fikk pengene igjen. Jentene på Åhlens var nesten mer skremt enn meg, og skulle oppdatere meg om det som skjer videre i saken, sier Haugseth Storø.

 

RYDDER OPP

Nordlys kontaktet informasjonssjefen i Åhlens i Sverige, Cathrine Wigzell. Hun fikk se videoen som Haugseth Storø har redigert sammen, og blir svært overrasket.

 

? Dette har jeg ikke opplevd tidligere. Det ser ikke bra ut, sier Wigzell.

 

Hun lurer først på om kunden har kontaktet Åhlens før hun la ut video, men får vite at Haugseth Storø skulle ta med seg stigen til Åhlens i Tromsø etter klokken 10 når butikken åpner.

 

? Jeg har ikke så mye med kundeforhold å gjøre til daglig, men jeg kan si at dette må vi få orndet opp i. Det er helt klart, sier Wigzell.

 

Senere på dagen kontakter Wigzell Nordlys igjen. Hun sier at Åhlens trekker tilbake alle disse stigene fra sine utsalgssteder.

 

? Vi kommer til å ta stigene ut fra butikkene for å ta en skikkelig gjennomgang. Tre er et levende materiale og vi forsøker selvsagt å minimere forekomsten av eventuelle insekter i framtidas produksjon, sier Wigzell.

29

Eddik kan brukes til MYE, og eg har visst mye,men at syntetiske plagg som treningstøy etc ikkje skal ha skyllemiddel visste eg ikkje og heller ikkje at eddik fjerne vond sur -les kattepiss lukt fra syntetiske klær. Lærer noe nytt hver dag.

God helg fantastiske dere <3


 

Sakset fra http://www.kk.no/mote/tryll-bort-svettelukten-i-kl%C3%A6rne-26997

Når våren kommer blir vi ofte inspirert til å ta fram klærne fra i fjor. Vi legger fram lette kardiganer, silkebluser og lintøy på sengen, og ser om vi kan bruke dem om igjen. Pusler sammen nye antrekk, og oppdager kanskje at vi ikke trenger å kjøpe så mye nytt likevel?

Så tar vi på oss den elskede blomstrete toppen en solskinnsmorgen. Perfekt match til den slitte jeansen og boksfreshe sneakers.

Men utover dagen begynner det plutselig å lukte gammel moro. Svetten fra fjorårets piknik på stranden pipler fram, til tross for at vi både har dusjet og brukt deodorant.

Hvor var det det gikk galt? Heldigvis er det ikke sikkert at du må kaste klærne dine, for det er flere triks du kan ta i bruk.

Vask tøyet skikkelig godt

Det første du må gjøre er å ta med deg det illeluktende plagget inn på vaskerommet. Kanskje det er så enkelt at du glemte å vaske plagget før du pakket det bort for vinteren?

- Vask etter vaskeanvisning, og dersom du ikke får det rent og du derfor ikke vil bruke det, vasker du det bare på et tøffere program, sier tekstilekspert Ingun Grimstad Klepp, forskningsleder ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), til KK.no.

Og vil du vaske tøyet ekstra rent, skyller du det en ekstra gang etter første vask.

Skyllemiddel + syntetisk = tommelen ned

Du har kanskje funnet noen skatter i syntetiske materialer på loppemarkeder eller i vintagebutikker?

70-tallsinspirerte kjoler og skjorter er kult, men du bør faktisk styre unna skyllemiddelnår du vasker dem. Det legger seg som et lag på stoffet, slik at vaskemiddelet ikke kommer igjennom.

- Har syntetiske plagg vært vasket med skyllemiddel, vil det ta mange vask å få ut den vonde lukten, sier Klepp.

Og husk at bomull godt kan ha en mindre prosent syntetisk i seg, så kanskje er det skyllemiddelet som har skylden også når det gjelder bomullsklærne dine?

Grip fatt i eddikflasken

Dersom du har vasket og vasket til ingen nytte, er det bare å ta en tur inn i kjøleskapet og fiske ut salatdressingen.

Ifølge forfatter og vaskeekspert Jolie Kerr, er nemlig noen dråper eddik (den gjennomsiktige varianten) redningen når ingenting annet funker, skriver NY Magazine. Du vasker tøyet som normalt i maskinen, og så heller du i en kopp med eddik under skylleprogrammet.

For selv om vi gjerne forbinder den organiske syren med matlaging og deilige sommersalater, er produktet nemlig suverent til å desinfisere og fjerne vond lukt.

- Jeg lover at du ikke kommer til å lukte som salatdressing, sier Kerr.

 


FUNKER LIKE BRA I VASKEN SOM SALATEN: En slant eddik kan brukes til så mangt. Den organiske syren er blant annet perfekt for å fjerne vond lukt i tøy og tekstiler.
Getty Images/iStockphoto

 

Spray bort stanken

Og for å bli kvitt gule svetteringer og vond lukt under armene, så kan du spraye plagget med eddik og vann før du legger det i vaskemaskinen. Eventuelt kan du bare la det lufttørke litt.

Du kan også ha cirka 1/2 dl med eddik i forvasken, eller som hovedvask uten bruk av vaskemidler.

Har du en slant vodka stående? Ja, du må gjerne prøve å spraye på litt av det også, skal vi tro tipsene til Kerr. Litt fersk sitronsaft kan visstnok også ha en effekt.

Glem heller ikke at eddik er topp for å bevare fargen på olabuksene dine.

15192125

http://www.google.co.uk/intl/en/landing/translateforanimals/

 

Introducing Translate for Animals (beta):

Bridging the gap between animals and humans

 

 

Making the world?s information universally accessible is a key goal for Google. Language is one of our biggest challenges so we have targeted our efforts on removing language barriers between the species. We are excited to introduce Translate for Animals, an Android application which we hope will allow us to better understand our animal friends. We?ve always been a pet-friendly company at Google, and we hope that Translate for Animals encourages greater interaction and understanding between animal and human.

Translate for Animals is an application for Android phones that recognises and transcribes words and phrases that are common to a species, like cats for example. To develop Translate for Animals, we worked closely with many of the world?s top language synthesis teams, and with leaders in the field of animal cognitive linguistics, including senior fellows at the Bodleian Library in Oxford.

To remove Translate for Animals, go to Settings > Applications > Manage Applications > Animal Translate and select ?Uninstall?.

 

 

 

To get the app on your Android phone, use a barcode scanning application to download directly from this QR code.

Or simply search for Translate for Animals on Android Market.

 

 

 

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA genialt!!!!

 

Har DU blitt lurt i dag??????

 

 

29

What's depicted here might look creepy at first.
This is not an artifical leg.
Instead, this picture depicts the latest in 3D tattooing. The details and shadows in the following are so intricate and lifelike that they could make your skin crawl!
31Spesielt likte eg at dette er en avtalegiro hihihihi

12

sakset fra DB.no

Tenke seg til at for mer enn 4000 år siden var dette et svært høyt utviklet sted med kultur, forskning,og medisiner som var forløpere til ting vi bruker i dag.

http://www.dagbladet.no/2014/03/19/nyheter/utenriks/egypt/kairo/universitet/32384084/javascript:mctmp(0);
 

(Dagbladet): Denne videoen viser hvordan de mannlige studentene ved Universitetet i Kairo reagerte da en kvinnelig student dukket opp på campus med rosa topp og blondt utslått hår.

Mennene serverte kvinnen en voldsom pipekonsert. De samlet seg rundt henne og sjikanerte henne med høylytte kommentarer.

Ifølge nettavisa The Guardian og Al Arabiya News, som er den engelske nettutgaven av arabiske Al Arabyia News Channel, var den kvinnelige studenten egyptisk.

- Kan bli straffet

Rektor ved Universitetet i Kairo, Dr. Gaber Nasser, sa ifølge The Guardian til den egyptiske private tv-kanalen OnTV, at den egyptiske kvinnen burde ha visst bedre før hun dukket opp på campus i rosa topp og uten «abaya», som er et kappeformet ytterplagg som dekker hodet.

- Denne hendelsen skjedde fordi kvinnen tok av seg sin «abaya» på campus. Vi krever ikke at studentene har på seg uniform, men vi krever at studentene har på seg klær innenfor rammene av våre kulturtradisjoner, sa Gaber Nasser.

- Denne feilen av den kvinnelige studenten rettferdiggjør ikke behandlingen hun fikk av de - stort sett mannlige - studentene, og vi skal se på universitetets overvåkningskameraer for å avgjøre hvem som har skylda, kvinnen eller de mannlige studentene, la han til.

Kvinneforkjemper raser

Soraya Bahgat, lederen av organsisasjonen «Tahrir Bodyguards» som kjemper mot kvinnetrakassering gjennom demonstrasjoner i Kairo, reagerte med forakt over rektorens uttalelser om hendelsen ved Universitetet i Kairo.

- Jeg synes det er skrekkelig at rektoren ved kanskje det viktigste universitetet i Egypt skylder på jentas klær i denne hendelsen. Men en del av meg er glad for at disse forklaringene har kommet ut i media, da det tydeliggjør hovedessensen av hva som er feil med det egyptiske samfunnet: Nemlig at offerne for seksuell trakassering får skylda, sa Bahgat ifølge The Guardian.

Etter kritikken fra Bahgat, har Gaber Nasser kommet med en ny melding til delstatens offisielle lokalnettavis:

- Det har skjedd en misforståelse. Jeg legger ikke skylda på den kvinnelige studenten for hva som skjedde. Jeg beklager denne misforståelsen.


- Utfordrende å bo i Egypt

Norske Maria Abdli (22) har tidligere vært utvekslingsstudent ved det konservative og religiøse universitetet «Al Azhar» i Kairo i Egypt. Hun var godt vant med å dekke til håret for ikke å skille seg ut i de konservative omgivelsene.

Abdli har sett videoen av den egyptiske kvinnen på campus ved Universitetet i Kairo, og mener studenten må ha visst at antrekket ble oppfattet som provoserende.

- Hun trekker til seg oppmerksomhet ved å gå sånn på campus. Blonde jenter uten «hijab» får nok uten tvil mer oppmerksomhet. Jeg opplevde selv å få ekstra oppmerksomhet da jeg gikk uten «hijab», sier Abdli til Dagbladet.

- Noe av det som er mest utfordrende med å bo i Egypt, er den trakasseringen som kvinner generelt, men særlig vestlige kvinner uten «hijab», opplever. Som kvinne i Egypt må man regne med å både bli plystret og ropt etter. Men dette er en del av et større problem i Egypt. Også kvinner med «hijab» blir trakassert, legger hun til.

1710Kommer tl å være uten internettdekning til utpå mandagen engang,men har forhåndskrevet noen innlegg. Bla anbefaling av et blogginnlegg som eg håper faller i smak:)

11

Hvertfall ikkje når det går utover andres liv!!! 

 

Ventet i 30 år på dødsstraffen - ble løslatt i går

- Det føles bra, sier frikjente Glenn Ford (64)

 

 

(Dagbladet): I 1983 ble gullsmeden Isadore Rozeman (56) drept. Hun ble funnet skutt i sin butikk, og 64 år gamle Glenn Ford ble dømt til døden for drapet på henne. 

Drapsvåpenet ble aldri funnet, og det var ingen øyenvitner til forbrytelsen. En hvit jury dømte likevel Ford til døden i 1985.

Nye bevis

Siden har 64-åringen sittet inne. Han har hele tiden bedyret sin uskyld, og har forsøkt å anke saken gjentatte ganger - uten gjennomslag.

Men i går, etter nesten 30 år i fangenskap, slapp Ford fri. Ifølge BBC har nye bevis dukket opp i saken, som frikjenner ham.

Ifølge avisa Shreveport Times fortalte en informant i 2013 politiet at en annen mann hadde innrømmet å skutt og drept Rozeman. I tillegg har kvinnen som opprinnelig knyttet Ford til drapsstedet nå innrømmet at hun løy, ifølge BBC.

- Tankene mine går i alle retninger, men det føles bra, sa Ford til WAFB-TV da han ble løsløatt, skriver Times.

Barna er blitt voksne

Han sier videre 64-åringen kjenner på en harme med tanke på at han sonet nesten 30 år for noe han aldri gjorde.

- Jeg kan aldri reise tilbake og gjøre de tingene jeg skulle gjøre da jeg var 35, 38 eller 40 år gammel. Da jeg ble arrestert var sønnene mine barn. Nå er de voksne menn med egne barn, sier Ford.

Ifølge amerikanske medier er Ford den amerikaneren som har sittet lengst på dødscelle for så å bli løslatt. 

Norge er blant landene som tidligere har protestert mot USAs bruk av dødsstraff.

- Kan gå galt

Tidligere i år skrev Dagbladet om Michael Taylor (47) fra Kansas, som ble henrettet etter å ha sittet 25 år på cella.

Taylor ble dømt til døden i 1991, for å ha voldtatt og drept 15 år gamle Ann Harrison, og skulle egentlig henrettes i 2006, men det ble den gang utsatt, på grunn av usikkerhet knyttet til giften det var planlagt at han skulle få.

Amerikanske stater har de siste årene hatt problemer med å skaffe gift til henrettelsene,da flere selskaper ikke har villet selge legemidlene som fengslene bruker under gifthenrettelsene. 

Når bare ett stoff benyttes, økes sjansen for at noe kan gå galt under henrettelsen betydelig.

4

-sånn at du slipper en sjau 2 ganger i året!!!

 

Kjeder du deg i dag? Hahaha tenkte eg sku tipse deg om en super ting å gjøre :P

Husk det er bedre å HOLDE rent enn GJØRE rent :)

Husk kjøleskapet -tror det og microen er det folk glemmer mest :)

Hentet fra Bloggen Apartment Therapi

 
The kitchen, the heart of the home. It's one of the most used rooms of the house ? and frankly, it's probably crawling with more germs than any other. Following is a breakdown of tasks that will help keep your kitchen sparkling every day, week, month and year.

Daily

 • Empty dishwasher and dish drainer, as necessary.
 • Wash dirty dishes as they happen.
 • Wipe spills from counters, floors, and appliances.
 • Clean counters.
 • Sweep floor.
 • Run dishwasher, as necessary.
 • Wash out sink.
 • Set out clean rag for the next day.Weekly

 • Sort through leftover items in the fridge.
 • Clean outside of appliances.
 • Clean inside microwave.
 • Thoroughly disinfect the sink and clean faucets.
 • Sanitize sponges.
 • Mop floors.
 • Replace dish towels with clean ones.
Monthly

 • Inventory pantry items to see what's outdated and what needs to be restocked.
 • Take inventory of freezer items that need to tossed, eaten soon, or restocked.
 • Clean out refrigerator and wipe down shelves and drawers.
 • Clean inside of dishwasher if necessary.
 • Clean dish drainer drip pan.
 • Spot-clean grout.

 
Quarterly

 • Clean refrigerator coilsUnplug first.
 • Clean under refrigerator.
 • Clean oven.
 • Sort through and organize cooking utensils, pans, etc. Get rid of anything broken or unused (barring seasonal items) and duplicates.
 • Take inventory of spices and supplements, toss ones that are too old, and take note of what needs replenishing.
 • Look at your dishware. Toss anything chipped. Chipped items sap energy, according to feng shui.
7

Denne Twitter-meldingen tar av i sosiale medier

PÅ TWITTER: Gemma Worrall ble raskt et kjent navn med denne tweeten. ( Twitter )

Det gikk ikke helt som planlagt da denne 20-åringen skulle engasjere seg i konflikten mellom Ukrania og Russland.

Del på:
Del på FacebookDel på Twitter

Gemma Worrall (20) fra Blackpool i England skulle bare dele sine tanker om det turbulente forholdet mellom Ukrainia og Russland.

«Hvis barraco barner er vår president, hvorfor involverer han seg med Russland, skummelt», skrev 20-åringen på Twitter og da var det gjort.

Snakkis

Twitter-meldingen fikk raskt mye oppmerksomhet og så langt er innlegget blitt retweeted 6000 ganger, skriver Daily Mail. 

I tillegg har hashtagen #barracobarner spredd seg med rekordfast og det er også blitt opprettet flere kontoer med navnet «BarracoBarner» og «MichelloBarner».

Selv om 20-åringen nå har fjernet tweeten, har en skjermdump av meldingen gått som en farsott i sosiale medier. Twittermeldingen har til og med blitt vist på TV-show i blant annet Australia og Belgia.

Gemma Warroll bommet grovt da hun skulle skrive navnet til president Barack Obama, og ikke er han president i England heller...

 

Voldsom respons

Ifølge Daily Mail har Gemma beskrevet den enorme responsen på twittermeldingen for «helt utrolig».

Den britiske avisen skriver også at 20-åringen sier foreldre ble rasende og flaue da de fant ut om datterens melding på Twitter-samfunnet.

Selv om Gemma hevder at hun selv tar det hele med en god porsjon selvironi og humor så påpeker hun også at det er noen av kommentarene hun synes blir litt på kanten.

- Noen av tilbakemeldingene har vært morsomme og jeg kan le av meg selv, mens andre bare har vært helt grusomme og brutale, forklarer brunetten.

- Heldigivis klarer jeg å se humoren her, men jeg forstår godt hvordan nettmobbing kan ødelegge folks liv. Jeg får meldinger fra ukjente mennesker som kaller meg for «ei dum ku» og «oksygentyv», sier den unge damen.

Noen av kommentarene lyder som følger:

«BARRACO BARNER!!! MAGEN MIN TAKLER IKKE MER!».

«Å herregud, er det mulig?!» 

«Hvorfor er de dummeste jentene så vakre?», skriver en annen.

Garrell, som til daglig jobber i en skjønnhetssalong i hjembyen, har også blitt invitert til en rekke TV- og radioshow for å snakke ut om nettmobbingen.

Så langt har 20-åringen nøyet seg med å legge ut en ny tweet:
«Greit, jeg skjønner greia. Jeg kan ikke så mye om politikk. Jeg skal ti stille nå».

36

http://franciskasvakreverden.blogspot.no/2014/02/10-fantastiske-pinterest-prosjekter-som.html

fredag 28. februar 2014

10 fantastiske Pinterest prosjekter som ikke gikk helt etter planen!

De beste prosjektene, er ikke alltid de perfekte prosjektene!
Det kan komme mye god latter ut av prosjekter som ikke blir helt som planlagt.
Her er noen gode eksempler:

Smoores cookies:   

Minecraft kake laget av cupcakes:

funniest nailed it minecraft

Froske cake-pops:
funniest nailed it frog cake pop

Pinnsvin-kake
funniest nailed it hedgehog cake

Kakeskåler laget på muffinsbrett:

Regnbue-drink:
funniest nailed it rainbow drink

Påske-cakepops:
funniest nailed it chick cake pops

Nisse-jordbær:
funniest nailed it snowmen

Egg i paprikaringer:
funniest nailed it egg pepper

Blekksprut-pie:
funniest nailed it Cthulhu pie

Cakepops med strøssel:
funniest nailed it cake pops

Minion-kake:
funniest nailed it minion cake
12

eh hadde eg vært i denne situasjonen hadde eg vært rimelig VANSKELIG for å si det sånn

Fikk besøk av Jehovas vitner på soverommet

? Jeg skjønte ingenting. Det var litt skummelt, sier Malin (18).

 

 

 

Det var lørdag morgen at Malin Sveen Alfheim fikk et noe uventet besøk på soverommet mens hun ennå lå i sengen og sov. Hun var på overnattingsbesøk hos besteforeldrene i Villaveien og ble vekket på en måte hun aldri har blitt vekket før.

? Jeg hørte noen i gangen og trodde det var besøk til mormor. Jeg sa derfor «kom inn», forteller Malin.

De to damene som plutselig sto over henne ved sengen hadde hun aldri sett før. Det var fra Jehovas Vitner.

Ifølge Malin fikk hun brosjyrer lagt oppi sengen til seg.

? Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si, sier hun.

? UHØRT

Mormor Turid Krogh Sveen, reagerte da hun hørte ukjente stemmer fra soverommet til Malin.

? Jeg gikk for å undersøke. Det var stemmen til en voksen dame, så jeg forsto at dette ikke var noen venninner av Malin som var kommet på besøk, sier hun.

Da hun kom ut i gangen, så hun to ukjente personer og kremtet.

Ifølge Sveen snudde damene seg og ga også henne brosjyrer. Sveen hevder hun ikke fikk noe svar da hun spurte hvem de var og hva de gjorde.

? Jeg ble fryktelig sint.

VISTE DEM UT

Hun viste dem ut, og forklarte at hun synes de hadde gått altfor langt.

Videre hevder hun at verken hun eller Malin fikk noe beklagelse, og legger til at hun vil ta episoden opp med Jehovas vitner.

Ifølge Sveen var døren til leiligheten lukket, men ikke låst.

Hun forklarer at ytterdøren inn til huset, som består av tre leiligheter, vanligvis pleier å være låst. Men at hun hadde låst opp tidligere på morgenen så postmannen skulle komme seg inn.

Hun mener det er helt uforståelig at de ikke bare har gått inn i huset, men deretter inn i leiligheten og helt inn på soverommet.

? Det er uhørt, sier Sveen.

? BEKLAGER

BA har snakket med kvinnen som var ute og forkynte for Jehovas vitner denne lørdagsmorgenen.

? Alt dette var jo veldig beklagelig, sier Elin Haveland.

? Men det er en stor villa dette her og døren var åpen helt nede. Det er flere som bor i huset, og jeg gikk bare opp. Der sto døren åpen inn i entreen. Jeg ropte «hallo» flere ganger, og det var en som sa «kom inn», forklarer hun til BA.

Haveland gikk inn i leiligheten og inn på rommet hun angivelig trodde var en stue.

Det var her Malin lå og sov.

? Jeg visste ikke at det var et soverom, for jeg så en sofa der og alt mulig. Jeg sa unnskyld, for situasjonen var veldig pinlig, vedgår hun.

? Men du la likevel igjen blader og kontaktinformasjonen din?

? Ja, jeg gjorde det i tilfelle hun ville ha kontakt med oss når hun ikke sov, sier Haveland.

SKAL IKKE VÆRE SÅNN

Hun forklarer at det ikke er slik at Jehovas vitner bare skal gå rett inn i huset til folk.

? Men hun sa «kom inn», sier Haveland.

Hun forteller at situasjonen tilspisset seg da Malins bestemor kom.

? Jeg prøvde å forklare, sier Haveland.

? Skjønner du at hun synes du gikk litt for langt?

? Ja, men hun var rett og slett litt vanskelig å snakke med, sier Haveland til BA.

 

 

WTF????? det finnes ingen unnskyldning for at man legger fra seg brosjyrer og ikkje oppgir hvem man er når man blir tilsnakket.

 

Det eg har fått med meg av Jehoves vitner er at KUN et fåtall overlever når alle går åt skogen, da tenker eg at så mange de har vervet i sitt lille MLM foretak,så må det være fullt nå -ergo om DU blir omvendt til å være med i Jehovas vitner så har du ikkje nubbesjangs å få være med på etterfesten -med mindre et tonn melder seg ut.

De bekjenner seg å være blant «de 144 000 utvalgte» med et himmelsk håp,[94] noe som fram til nå har vært påkrevd

http://no.wikipedia.org/wiki/Jehovas_vitner

 

Har du pplevd noe lignende?

11

OMG så eg lo -det gikk bra -tross alt!

Snakk om å være kjapp i replikken!

 

- 10-åringen sa han var dverg og at han var på vei hjem for å hente førerkortet

Tok med sin 18 måneder gamle lillesøster på kjøretur.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

(Dagbladet): 10-åringen som grytidlig i dag tok med seg lillesøstera på en 15 kilometer lang kjøretur, skulle besøke bestemora si, forteller brøytebilsjåføren som møtte de to etter at de havnet i grøfta. 

- Når det gikk som det gikk, så er saken egentlig ganske morsom - selv om slikt selvfølgelig ikke burde skje. De to hadde tenkt seg til bestemora si i Valdres, forteller Bjørn Hagen. 

- Helt normalt

Han kjørte brøytebil da han i 06.30-tida oppdaget en gutt langs veien utenfor Nordsinni kirke ved Dokka. Ved innkjøringen til kirken lå en bil i grøftekanten. 

- Han sto og vinket etter hjelp da jeg kom kjørende. Det var ikke før litt etterpå, at jeg så at han hadde en baby i bilen. De oppførte seg helt normalt - det var som om det var helt normalt at de to hadde vært ute og kjørt bil, sier Hagen til Dagbladet. 

Da 10-åringen og hans 18 måneder gamle lillesøster havnet i grøfta, var de visstnok på vei til Bang i Valdres. 

Dit tar det omlag en time å kjøre. 

- De hadde kledd seg godt, og greier. Etter hva jeg forsto hadde lillesøstera sitti i barnesetet bak i bilen, men da jeg møtte dem var hun i passasjersetet foran. Det var veldig god stemning, sier Hagen. 

Hagen forteller at han snakket løst og fast med gutten i omlag en halv time før politiet kom. 

- Jeg ringte til dem uten å fortelle det til gutten, jeg ville ikke skremme ham. Han var opptatt av at jeg skulle hjelpe dem opp av grøfta, men jeg sa jeg ikke hadde utstyr til det og måtte ringe etter hjelp. Stemningen var god mens vi ventet, sier han.

- Sa han var dverg

Samtidig ringte han Mesta-kollega Harald Storsveen, som kom for å ta over da han selv måtte reise videre på jobb. 

- Til meg fortalte 10-åringen at han var dverg - at det var derfor han «så liten ut». Han sa han hadde kjørt av veien da han skulle snu for å kjøre hjem og hente førerkortet, sier Storsveen til Dagbladet. 

- Det var jo en artig forklaring. Han var veldig rolig og en veldig veslevoksen, fin gutt. Han var veldig opptatt av å komme seg opp av grøfta og videre til bestemora i Valdres, sier han. 

Både Storveen og Hagen er «glad» de barna havnet i grøfta, uskadd. 

- Det var godt, for ellers hadde de nok fortsatt ferden. Men han må ha vært en god sjåfør, han gutten, for han hadde bare såvidt bommet på innkjørselen til kirken, hvor jeg forsto at han skulle snu. Han må ha vært god til å kjøre bil, sier Hagen. 

Snakket med foreldrene

Politipatruljen som kom til stedet i morges, har vært i kontakt med barnas foreldre. 

- De var helt uvitende om dette helt til de våknet på morgenen. Det er jo ikke et straffbart tilfelle, men jeg regner med at de håndterer situasjonen, sier operasjonsleder Bård Christiansen. 

- Alt tyder på at det var et innfall gutten fikk, og så skal søstera ha vært våken - så da tok han med seg henne. Det var nok bare en gutt som ville ta seg en kjøretur, sier han. 

8

goes along way

 

Nemi - 4 januar 2014

 

 

6

eller what to NOT buy on Valentines Day?

 

 
2

han skal slite godt med å overgå segselv neste år <3<3

 


(Dagbladet): To millioner mennesker har sett Vas Alli treffe blink når det kommer til å gi kjæresten den perfekte julegaven.
Historien har de siste dagene blitt hyppig gjenfortalt gjennom flere internasjonale medier.

Kjæresteparet fra USA forlovet seg på julaften i 2012, og Vas Alli bestemte seg for å kline ekstra til på julaften i fjor.

Til Huffington Post forteller Jessica Crawford at hun og kosebamsen «Whitey»  har vært uadskillelige helt siden barndommen. Men tiden har aldret teddybjørnen mer enn den har aldret Jessica, og kosebamsen mistet etter hvert øre, nese og øye. De siste årene har den kjære følgesvennen fra barndommen vært stuet bort og glemt.

Helt til kjæresten tok den fram før jul.

Vas Alli saumfarte Internett og studerte nærmere 10 000 vintage teddybjørner for å finne én tilnærmet lik den Jessica Crawford en gang hadde. Deretter tok han en donor-teddybjørn og falleferdige «Whitey» med til et teddybjørn-sykehus i New Jersey. Der ble den lille tøybamsen lappet sammen og frisket opp til god gammel stand. 

I videoen øverst blir gaven overrukket Jessica. Det som tittet opp på henne bak gavepapiret var nok det siste hun forventet. Og kjæresten kommer nok aldri til å kunne overgå seg selv med gave igjen.

4
OMG hun gjør en kongejobb i å oppsummere karriereren til Miley. Eg er så drittlei av å lese om alt fjaset hun gjør. Miley sier she doesnt care -well frankly my dear I dont give a damn-either,men denne fortjente et blogginnlegg.

2

Nemi - 20 januar 2014

8

eller for liten telefon?

 

Dagens tegneseriestripe

0

Tor-Harald's sminketips

Som alle vet, så kan ikke jeg fungere ordentlig om morgenen før jeg har fått på meg grunnleggende sminke. I hverdager bruker jeg kun et minimum for å skåne huden for unødvendig slitasje, og på den måten har jeg en forståelse for at huden holder seg yngre i mange, mange år ekstra. anyway, jeg begynner alltid med å påføre pudder i HELE ansiktet for å få et særpreg over ansiktsformen og skjule ujevnheter. Av og til bruker jeg foundation, men jeg er ikke noen fast bruker av dette bortsett fra når jeg skal på byen, OMG!! 

Når jeg så har påført pudder er det bare å kaste på mascara, jo mer jo bedre. Jeg har dessverre en stygg uvane med å stikke meg inn i øyet med mascaraen, noe som gjør utrolig vondt og jeg kan lett begynne å gråte, noe som IKKE er bra ettersom jeg ikke er noen stor fan av vannfast mascara. Jeg tar lett til tårene, spesielt når jeg har dårlig en hår dag. Jeg bruker som regel å kjøre en hårkur i håret i løpet av uken for å få det silkemykt å levende, det er noe jeg kan sterkt kan anbefale. Ikke glem å stusse håret i ny og ne slik at tuppene ikke fliser seg opp å ser ut som ståltråd. 

Jeg bruker å avslutte den hverdagslige seansen med litt øyenskygge, men det er ikke noe must, jeg føler meg litt "bimbo" når jeg bruker øyenskygge. Eyeliner bruker jeg også som regel for å fremheve øynene ekstra mye, og det legger folk merke til. Ikke at jeg er oppmerksomhetssyk, men det er så utrolig deilig å se fresh ut når man for eksempel skal hente posten og kanskje møter naboen. Hvis jeg da ikke har sminket meg, så er hele dagen ødelagt og jeg kan bare gå rett i seng og gråte i timesvis. Jeg bruker stort sett bare Loreal sine produkter siden de er så lett å påføre og vaske bort, (med sminkefjerner selvfølgelig) legger ved noen bilder av meg under slik at dere kan se resultatet. Legg spesielt merke til hvor fin øyenskyggen er på bildet, en diskret og herlig øyenskygge som ikke vekker for mye oppmerksomhet når man f.eks er ute og shopper.Den nydelige skjorten jeg har på er utrolig fin, jeg er ikke helt sikker på hvor den er kjøpt ettersom jeg faktisk fikk den i julegave, men den er en av favorittplaggene mine.

Slik er mitt daglige rituale, og trenger du noen tips eller råd, så skal jeg selvfølgelig svare dere alle.

 

 

http://kaffekroken.blogg.no/1391073699_torharalds_sminketips.html

 

Lo du like mye som meg??

2

nesten 30 år etter de laget filme  Grease så laget noen Svenske soldater denne til sin avslutningsfest.

Den har fått mye oppmerksomhet inkl fra ham som laget filmen i utgangspunktet -han var veldig imponert 

Eg syns de er helt utrolig! Etter 2 dager klarte de å lage dette!
Hva syns du?

10

Nemi for fredag 17. jan. 2014

2

The miracle is not to fly in the air, or to walk on the water, but to walk on the earth.

? Chinese proverb

 

 

 

 

 

6

Ja, alle elsker Norge!

Nordlyset, akevitt, Lærdalstunnelen, isbjørner og «The Fox» er bare noen av grunnene til at Norge er det beste stedet på jorden.

 

 

 


Det mener i alle fall nettavisen Huffington Postsom har laget en liste med 25 begrunnelser for at Norge er «The greatest place on earth».

 

«Norge er uten tvil et av de vakreste stedene på jorden. Landet er hjem til flere naturlige underverker enn vi kan telle, har vakre byer, en fascinerende historie og veldig lykkelige mennesker», skriver avisen som konkluderer med at et
norgesbesøk er vel verdt det til tross for høye priser.

Her kan du se alle 25 grunnene til at nettmediet mener Norge er det beste stedet på jorden.

På listen trekker avisen frem bilder av en rekke vakre kjente - og kanskje noe mer ukjente norske steder og spesialiteter som de mener bidrar til å gjøre Norge til et vakkert land.

Direktør for reiseliv og kultur Audun Pettersen i Innovasjon Norge mener artikkelen med sine vakre bilder og beskrivelser er gull verdt for Norge som turistdestinasjon:

- Dette er kjempemorsomt og gull verdt for Norge. Jeg har sett artikkelen og synes den er strålende! Jeg ikke hvorfor de har valgt å profilere Norge slik, men forhåpentligvis skyldes det et godt håndverk fra oss i VisitNorway. Huffington Post sees jo på som en svært seriøs aktør, sier Pettersen til VG.

- Mener du noe manglet på listen til Huffington Post?

- Nei, egentlig ikke. Det er morsomt at de har trukket frem steder som kanskje ikke sitter like høyt i pannebrasken hos alle, som for eksempel festningen i Fredrikstad. Det tok ikke mange timene før artikkelen ble publisert før vi så et oppsving i søk på VisitNorway, så dette er bare kjempemoro, sier han.

Her er avisens tre øverste begunnelser for at Norge er verdens beste land:

1. «It's actually one of the happiest places on earth»

Den amerikanske nettavisen har fått med seg at Norge kommer godt ut i FNs kåring av verdens lykkeligste land. I rapporten «World happiness report 2013» kom vi nemlig på andreplass, bare slått av Danmark.

I tillegg til økonomiske forhold er det innbyggernes fysiske og mentale helse, i tillegg til stabile familieforhold, jobbsikkerhet, politisk frihet og lav korrupsjon som bidrar til at Norge havner på lykketoppen tett etterfulgt av Sveits, Nederland og Sverige.

2. «It's really safe»
Avisen trekker frem at det er lite kriminalitet i Norge sammenlignet med andre land, og viser til at drapsraten er lav.

3. «There's a law called "allemannsrett"»
Allemannsretten sikrer allmenn ferdsel, som avisen mener er ekstra bra med tanke på alle de vakre stedene det er Å se og oppleve i Norge- uten noen grunn til å bli stoppet.

Her er resten av stedene og attraksjonene somHuffington Postmener gjør Norge til det beste stedet på jorden:

4. Trolltunga
5. Kjeragbolten
6. Grønne lunger - selv i urbane områder
7. Fredrikstad festning med gamlebyen
8. Fjordene
9. «The Fox»
10. Rorbuer
11. Midnattsola
12. Vi er skisportens fødeland
13. Vi har flere innsjøer enn Finland
14. Hornindalsvatnet er den dypeste innsjøen i Europa
15. .. og Lærdalstunnellen er den lengste tunnellen i verden.
16. Utsikten fra Fløien i Bergen.
17. Nordlys
18. Villrein
19. Isbjørn
20. Norges nasjonaldrikk er akevitt!
21. Du kan gå på ski om sommeren
22. Ålesund er vakker på dagtid
23. .... og om natten!
24. Geirangerfjorden
25. Norskekysten

 

 

Hva er din favoritt ting ved Norge?

32

Utrolig lurt, noen ganger tenker eg herlighet hvorfor tenkte ikkje EG på det? Så lett kan det gjøres!

Mistet øredobben din, eller andre små gjenstander du helt ikkje VIL at støvsugeren skal forsyne seg av?

 

 

DER VAR DEN! Helt uten verken blod, svette og tårer. Foto: ELISABETH DALSEG

KJAPT GJORT: En nylonstrømpe over røret, og du kan plukke opp det som har falt bak vaskemaskinen som du ikke rekker. Foto: DINSIDE.NO

 

 

DinSide: Mistet noe bak vaskemaskinen, lengst inn under senga, eller i den lille kroken innerst, bak kjøleskapet? 

Noe kan flyttes på, men det er ikke alt det bare er å dra fram. Heldigvis er løsningen langt lettere. Alt du trenger er en støvsuger og en sokk. 

En støvsuger kan hente fram det meste, men da får du den lite hyggelige bonusen at du må rote gjennom kammer og pose. 

Bruker du derimot en sokk i tillegg, har du et smart filter som fanger opp det du har mistet, før det havner i støvsugerposen.

Kan feste med strikk

Ta av munnstykket, og tre en sokk over støvsugeren. Vi bruker gjerne en tynn nylonstrømpe for å få best mulig sugeevne. 

Er det så langt unna at du ikke får holdt fast sokken, fester du den med en strikk, så den ikke blir sugd inn i støvsugeren. 

Er det vanskelig å se akkurat hvor det ligger, kan det kanskje hjelpe med øye på stilk.

Som en bonus kan du også bruke trikset når du støvsuger steder du ikke kan se, som under senga eller bak sofaen. I tillegg er det perfekt for å fiske ut småting av tepper og ryer med lang floss.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

8

Eg visste det testosteron er nokke dritt!! Anbefaler å IKKJE la gubben lese dette!!!

 

Eller er det kromosonene? Fint med en unnskyldning da hvertfall gutter -eller hva???

 

 

En amerikansk forskningsrapport viser at menn blir sykere enn kvinner - og det er testosteronen sin skyld.

En velkjent myte sier at menn opplever influensasymptomer som verre enn kvinner, og at når menn først blir syke, blir detvirkelig syke.

 

Nå viser forskning at «myten» om menns sårbarhet for sykdom kan ha rot i virkeligheten. Immunologer ved Standfords medisinske universitet i USA har nemlig kommet frem til at høyt testosteronnivå kan kobles sammen med dårligere immunforsvar.

Mindre testosteron, mer antistoffer

- Dette er den første studien som viser tydelig sammenheng mellom testosteronnivå, genetikk og respons hos menneskers immunforsvar, sier forskningsleder Mark Davis i en pressemelding.

I alt 53 kvinner og 34 menn deltok i studien, som ble publisert i tiddskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences nylig. Det viste seg at kvinner og menn med lavt testosteronnivå responderte betydelig bedre på influensavaksiner, og produserte flere antistoffer.

De som hadde høyere testosteronnivå gjorde det ifølge studien dårligere - ogble dermed dårligere.

En jeger med dårlig immunforsvar

Forskningsleder Davis kan sammenhengen mellom høyt testosteron og dårlig immunforsvar ha med den (ur-)tradisjonelle mannsrollen, hvor mannens rolle som jeger, kriger og beskytter gjorde det mer sannsynlig å få infiserte sår.

Davis mener at et aktivt immunsystem lettere kunne føre til fatalt septisk sjokk, altså at kroppen overdriver motstanden mot infeksjonen, noe som igjen kan ha langt alvorligere konsekvenser enn selve såret.

- Historisk kan det altså ha vært smartere for menns overlevelse med et svakere immunforsvar, sier Davis.

Så spørs det om den moderne mannen - trolig mindre utsatt for sårskader, men ifølge studien fortsatt med nedsatt immunforsvar - er enig i akkurat dét.

Samme slutning - annen årsak

 Tidligere studier har hatt samme slutning, men pekt på noe litt annet som årsak:

I en artikkel publisert i forskningstidsskriftet BioEssays i 2011, skriver genforskere ved Gent universitet i Belgia at kvinner ser ut til å ha et langt sterkere og mer robust immunforsvar enn menn.

De belgiske forskerne mente at årsaken kunne ligge i det ene kromosomparet som gjør menn til menn og kvinner til kvinner: X og Y. Mens menn har en av hver, har kvinner to X-kromosomer. Dette gir kvinnen en snedig fordel:

Når et gen knyttet til X-kromosomet blir ødelagt, har hun alltids en «backup» - et ekstra X-kromosom i bakhånd.

 

DÅRLIG NYTT FOR MENN: En studie fra Standford i USA viser at høyt testosteronnivå kan ha sammenheng med dårlig immunforsvar. Illustrasjonsfoto: Ntb Scanpix

4

Nemi for mandag
6. jan. 2014

8

sakset fra bloggen til Agnes Matre http://agnesmatre.com/2013/12/30/ikke-vaer-skygge-for-ditt-eget-solskinn/

 

Ganske så fantastisk innlegg om å slutte å strebe etter perfeksjonisme og sitte pent og nysminket når man får besøk.

 

 

 

Er litt som i gamle dager dette,man måtte nesten varsle på forhånd i enkelte områder.

 

 

Mens på landet stakk man innom om man var kaffetørst eller nysjerrig på nyheter osv.

 

 

Ellers er det kanskje bare vi selv som krever at vi sitter nystrøkne og leker fin på det?

 

 

 

Eneste er eg er uenig om er at hun skal legge seg på sofaen og la huset flyte eller ber noe hjelpe henne.

 

 

Eg kjenner veldig på den at selvom eg er mamma betyr ikkje det at eg får hjelp til bosstømming eller fylle og tømme oppvaskmaskinen eller støvsuge. Det er jo en familie og folk må delta. Er ikkje som at ALT som heter drit er mitt ansvar -selvom det desverre ofte blir sånn her i huset.

Sier eg det må ryddes,så får eg ofte høre at de hjelper meg,men hører aldri at eg hjelper dem med klesvask eller skifting av sengetøy eller passer på alt det andre som mammer ofte gjør. Og som vi får pes og pepper for om vi ikkje gjør. Eg ler godt når gubben sier at det er 3 uker siden sist eg vasket hans klær. Han er en stor mann som skifter ofte og trener. Eg vasker 2 -3 maskiner for ham pr 1 maskin for resten av oss. Aldri gått 3 uker uten at eg vasker,men da mener han det som ligger på gulvet under sengen som han savner -og eg vasker aldri klær som ikkje er i skittentøyskurven eller på badet. 

 

Helttilefeldigmamma på  http://helttilfeldigmamma.blogg.no/ og eg diskuterte i dag om gubbeleifer som hun kaller dem. Om rot og klær som mirakuløst skal strykes vaskes etc på 2 sekunder før man skal ut. Min gubben bare kjøper nye klær han -rene kjerringen :P.

Eller han står på kjøkkenet og spør hvor eg har gjemt salatbollen eller om vi har visp. Da svarer nei det har vi sluttet med her i huset

 


 

Enough about me over til Agnes Matre

 

Ikke vær skygge for ditt eget solskinn ?

agnes-flink-nok-kk«Flink nok» het en artikkel som stod på trykk om meg i KK en stund etter at jeg hadde gitt ut boken min «Stryk meg over håret». I førjulstida var det flere lignende artikler som ble delt på Facebook. Flere mennesker har begynt å få opp øynene for hvor viktig det har blitt å være perfekt som menneske, med en perfekt karriere, perfekt kropp, perfekte unger og perfekt kosthold. Huset skal helst være skinnende rent og minimalistisk delikat, og en skal ikke på noen som helst måte vise at en er sliten, at en ikke klarer å følge med i svingene. En holder ut i det lengste. Ser på alle de andre vellykkede menneskene rundt seg og tenker: ? Jeg klarer litt til ? bare litt til.

Noen, etter hvert flere og flere, må til slutt gi slipp. En kan ikke lenger få luft i en badering full av hull.. Jakten på restene av selvtillit og sitt egentlige jeg, begynner. Noen er heldige og får hjelp til å finne tilbake. Andre forblir der, utenfor arbeidslivet, for godt. I verste fall utenfor livet og de andre.  Kroppen tenker selv. Påfører oss muskelplager og influensaer i god tid. Skriker fortvilet om oppmerksomhet, men dessverre oftest for døve ører. Noen stemmer høres bedre enn kroppens. Stemmene til de som aldri har vært syke, aldri har vært borte fra jobben, og som kanskje ikke helt forstår hva det vil si å slite seg ut fysisk og psykisk. De forstår kanskje ikke at for noen er livet alene så krevende at de må gi slipp på noe. En kollega av meg sa før jul: «Når ting blir så vanskelige på hjemmebane, så må en slippe det som er minst viktig en stund, nemlig jobben.» Det knyttet seg i meg da. Å sette privatlivet foran jobben er vel ikke greit?

Jeg er ansvarlig for å skape et liv jeg klarer å leve Foto: KK

Jeg er ansvarlig for å skape et liv jeg klarer å leve
Foto: KK

Det er flaut å være syk. Måtte gi beskjed til arbeidsgiver at en må holde sengen. Kravet om å være perfekt passer ikke sammen med sykdom. Følelsen av at noen synes en er svak som ikke kan gå på jobben, selv om en har litt feber eller sliter med migrene ligger og murrer, og forsterker følelsen av å ikke strekke til. Ikke være god nok. Det verste er når det er psyken som blir syk. Det vises ikke utenpå. Det er lett å bli oppfattet som lat. Arbeidsgiverne krever mer og mer. Er vant med oss «supermennesker» som ser ut til å tåle det meste. Dessuten har også de krav til seg. Krav om å piske oss lenger. Få oss til å jobbe mer, effektivisere, omorganisere, perfeksjonere, måle effektmål, resultatmål og sette inn tiltak.  De driver personalet som en bøffelflokk mot sporadiske vannhull i en tørr ørken. Hvordan lederne selv opplever denne rollen kan jeg bare tenke meg, og prise meg lykkelig over at jeg ikke har en slik rolle. Å piske mennesker inn i utbrenthet og sykemeldinger kan umulig være noen god følelse.

Jeg har møtt veggen en gang og kjenner faresignalene. Glemsomhet, muskelplager, irritabilitet, nærtagenhet, tårer og økt arbeidstempo. Økt arbeidstempo hører en ikke så ofte om, men det er like vanlig.  Når jeg girer opp og gjerne vil gjøre enda mer, være enda bedre, enda flinkere, er enda mer engasjert,  da ringer alarmklokken høyest, men jeg vil ikke høre den da. Registrer den, men regner med at jeg klarer litt til. Snart helg, snart ferie, er mantraen som da durer i hodet mitt og lover meg en pustepause. Når helgen eller ferien kommer, skjer det som jeg ikke forutså helt. Det perfekte livet slutter ikke når en forlater arbeidsplassen. Hjemme venter det andre. Treningen som en ikke orker å gå på nå heller, huset som en ikke orker å vaske, ungene som ikke får oppmerksomhet nok, skittentøyet som hoper seg opp,  for ikke å snakke om gleden som skal synes hvert minutt, hver time. Skuldrene heises, smilet klistres på ? bare litt til ? helt til det går opp for en at snart starter arbeidsdagen igjen, og en har glemt å hvile, fordi en hadde så mye en skulle ha gjort. Tvilen sniker seg inn. «Vil jeg noen gang få hvile»?

Kanskje drar jeg en tur til Silvan på Au Rendez Vous i Callian.

Kanskje drar jeg en tur til Silvan på Au Rendez Vous i Callian.

Hva gjør jeg så med dette, nå når et nytt år står for døren? Skal jeg lage noen nyttårsforsetter?
- Trene mer, spise sunnere, slutte å røyke igjen, gjøre en bedre jobb eller være en bedre mor, kone og bestemor? Holde huset ryddig hele tiden, ikke la ting hope seg opp. Nei, skriker det inni meg. Bare tanken på dette vrenger innsiden min ut.  Jeg har en annen plan:
- Jeg lover å bare trene når jeg føler jeg har lyst. Jeg vil spise når jeg er sulten. Legge meg på sofaen med en god bok oftere, mens jeg lar huset flyte eller ber noen hjelpe meg. Jeg skal senke arbeidstempoet på jobben og lukke ører og øyne for perfeksjonismens helvete. Ingen pedant skal få vippe meg av pinnen. Jeg skal elske mer, mye mer. Gitaren skal tas frem og jeg skal synge mer. Jeg skal drite i forventninger som kommer fra andre steder enn inni meg selv.

2013 var et innholdsrikt og travelt år. Mange bekymringer ville jeg gjerne vært for uten, og mange gleder ville jeg hatt flere av. Jeg priser meg lykkelig for at jeg ikke møtte veggen, men vet at den er der fremme. Den vil alltid være der. Jeg må bare holde stramt i tøylene slik at hesten holder seg i trygg avstand fra hindret.

Vi er alle ansvarlige for at vi lager oss et liv det går an å leve. Ingen der ute vil bremse den som er villig til å slite seg ut. Det er bare jeg som kan bremse meg. Bare jeg som kjenner mine grenser og mine behov. Jeg håper at 2014 er året da slagordet «her er rent nok til å beholde helsen, men rot nok til å beholde lykken» igjen blir innført. Kanskje ringer jeg på døren din, bare for å stikke innom på en kopp kaffe, uten å ha blitt invitert på forhånd. Slik vi gjorde det før. Den gangen det var ok å ta i mot venner i morgenkåpen og dele en drøs over frokostbordet.

17

 

VERDENSUTSTILLING: Bildet viser guvernør George Romney og hans sønn, Mitt, som ser ut over området hvor «New York World's Fair» ble arrangert i 1964. Det var i forbindelse med denne verdensutstillingen at forfatteren og biokjemikeren Isaac Asimov skrev en artikkel for New York Times om verden 50 år fram i tid. Arkivfoto: AP Photo ( bildet til venstre)

 

FORFATTER: Isaac Asimov var en russiskfødt, amerikansk forfatter og professor i biokjemi. Han var mest kjent for science fiction, og han skrev og redigerte mer enn 500 bøker og ca. 90 000 brev og postkort. Foto: United States Library of Congress ( bilde til høyre)

 

Ganske intressant å lese hva denne mannen -Isac Assimov -sa om 2014 for 50 år siden. Spesielt det med kjedsomhet og at psykiatrien vil vokse. Syns det er skremmende mange -spesielt unge- som sliter psykisk og mentalt og som får alt for lite hjelp når de trenger det. Selvom eg ikkje nødvendigvis mener at kjedsomhet fører til psykiske lidelser så er faktisk mye elektronikk skyld i angst og søvnproblemtaikk hos unge-i følge ny forskning.

Mangel på søvn fører igjen til mye sykdommer, bla fedme, osteperose ( benskjørhet) og angstlidelser.

Er veldig spennende å se hans spådom om fremtiden og se hva som faktisk har skjedd på disse 50 årene.

Han er bla forfatter av novellen som førte til denne filmen

 
sakset fra Dagbladet

 

 

 

(Dagbladet): I 1964 arrangerte New York «The World's Fair» for tredje gang. Verdensutstillingene foregår i forskjellige deler av verden, og har blitt arrangert siden det 19. århundret. I nyere tid har den fått navnet «Expo».   

Den kjente russisfødte forfatteren og professoren i biokjemi Isaac Asimov benyttet muligheten til å forestille seg en hvordan vår verden ville se ut i 2014. I en artikkel i New York Times med tittelen «Visit to the World's Fair of 2014» beskrev han sitt framtidsscenario. Og på noen områder tok han feil. Men veldig mange av hans spådommer må kunne sies å være riktige. 

Robotens framtid

Asimov var mest kjent for sine science fiction-bøker. Han var spesielt opptatt av roboter, noe som litteraturen hans bærer preg av. Filmen «I, Robot»er delvis basert på hans novellesamling med samme tittel.

Men til tross for den store robotinteressen, var han ikke så optimistisk når han beskrev robotene i det inneværende år: 

«Roboter vil verken være vanlige eller særlig bra i 2014, men de vil finnes» 

Han mente derimot at det ville finnes biler drevet av «robot-hjernre», og kjøre til enkelte destinasjoner uten sjåfør. Et prosjekt Google annonserte i 2010, og som ble testet på veiene i 2012. Volvo er blant selskapene som satser hardest på selvkjørende biler. Innen 2017 skal hundre førerløse biler ha blitt sluppet løs på veiene i og rundt Göteborg.

«Automåltid»

Asimov mente også at mennesket ville fortsette å bevege seg vekk fra naturen for å skape et miljø som passer dem bedre.

«Dingser vil fortsette å gjøre kjedelig arbeid lettere for folk. Kjøkkenutstyr vil kunne lage «automåltid», varme vann og gjøre det om til kaffe, riste brød, steke og posjere egg, steke bacon og så videre». 

Han skrev også at elektrisk utstyr vil være trådløst i 2014, og i stedet for være drevet på atomdrevne batterier. 

Asimov hadde også ganske korrekte antakelser om telekommunikasjonen:

«Du vil kunne både se og høre den du snakker med på telefonen. Skjermen vil også kunne brukes for å lese dokumenter, se bilder og lese utdrag fra bøker. Satellitter i verdensrommet vil gjøre det mulig for deg å ringe direkte til hvert sted på jorda, inkludert værstasjonene på Antarktis».

Kjedsomhet

«Verden i 2014 vil ha få rutinejobber som ikke kan drives bedre av en maskin enn av et menneske. Menneskene vil derfor ha blitt en rase av maskinoperatører. Skolene vil også gå i den retning. Alle elever ved videregående skoler», skrev han. 

Men samtidig var han pessimistisk når han beskrev hvordan hverdagen ville være i denne teknologiske tidsalderen:

«Menneskeheten vil bli rammet hardt av sykdommen kjedsomhet, en sykdom som vil smitte flere og øke i intensitet for hvert år som går. Dette vil få alvorlige mental, følelsesmessige og sosiologiske konsekvenser, og jeg vil våge å si at psykiatri vil være den viktigste medisinske spesialisthelsetjenesten i 2014.»

Asimov anslo verdens befolkning til å være  6,5 milliarder. Tallet er i skrivende stund er befolkningtallet 7,203 milliarder. I 1964 var tallet 3,276 millarder. 

Han advarte også mot overbefolkning:

«Verden vil være et eneste stort Manhatten innen år 2450, og samfunnet vil kollapse lenge før det. Det vil derfor bli verdensomfattende kampanjer og propaganda for å få ned fødselstallene, og i 2014 vil dette ha fått en tydelig effekt.» 

4

cool-snow-patterns-artist-drawing

 

 

Artist Simon Becks walk countless miles to create massive snow patterns 

 

Ganske imponerende hva denne mannen får til.

4

-and how her Child value Her.

Watch and be moved.

 
10

 

 

Da den filippinske avdelingen til hårprodukt-selskapet Pantene i november lanserte sin nye reklamefilm «Labels Against Women», hadde de ingen planer om at den skulle slå an og gå viral på nettet.

Reklamen, som tar utgangspunkt i at «70 prosent av menn mener kvinner må tone ned sin personlighet for å bli akseptert», ble bare lagt ut på Pantene Philippines' lokale Youtube- og Facebook-sider, og vist på filippinsk tv to ganger.

I videoen vises en rekke ulike scener hvor kvinner og menn i samme roller oppfattes helt forskjellig. 

Se reklamefilmen lengre nede i saken!

Men så ble Facebooks operative sjef, Sheryl Sandberg, oppmerksom på reklamen.

- En av de sterkeste videoene jeg har sett

Sandberg lot seg imponere og engasjere, og la ut videoen på sin egen Facebook-side:

«Dette er en av de sterkeste videoene jeg har sett, som illustrerer hvordan kvinner og menn gjør de samme tingene, men likevel blir oppfattet på helt forskjellige måter,» skrev hun.

Nå har over 8,6 millioner sett reklamen.

Dermed har også Procter & Gamble, som står bak videoen, bestemt seg for å satse hardere på promoteringen. 

Internasjonal mediekampanje

Nå planlegges det en internasjonal mediekampanje, og reklamen har allerede fått hashtagen #Shine&Strong.

 

 Does gender bias still exist? If the answer is no, then why is it that women who take charge tend to be called bossy, whereas men who do the same is just doing his job as a boss? Or why is it that when mothers are passionate about their career, they tend to be seen as selfish, while working dads are dedicated? It is also quite startling that a recent study said 70% of men feel that women need to downplay their personality in order to be accepted.

According to the 2013 Global Gender Gap Report, the Philippines ranks number 5 in gender equality. But a survey by the social news network, Rappler, revealed that gender bias is still very much prevalent. One thought-provoking statistic showed that 77% of males and 66% of females believe that men deserve employment more than women -- clearly reinforcing that bias exists in the workplace. Research findings show that both genders have prejudices and are prejudiced against.

Pantene, a brand that stands for empowering women to shine boldly, highlighted the issue of double standards and the culture of inequality that people have come to accept as the norm. Although initially approached from a local standpoint, the campaign resonated to the global market, recognizing an idea that was inspired by a hard-hitting reality that every woman faces.

Thus, #WhipIt was created. Urging women to leave labels behind, and be strong and shine.

Learn more about the movement and join the conversation here:http://www.rappler.com/brandrap/whipit

12

 

 

 

se hele bildeserien her http://www.dagbladet.no/2013/12/17/tema/bildeserie/fotografi/familie/30894757/

 

To år etter mor døde, gjenskapte far og datter brudebildene

 FAR OG DATTER:
For å hedre morens minne gjenskapte far Ben og datteren Olivia brudebildene. Foto: Melanie Pace, loft3pd
Photography
 HJERTEKNUSER:
Lille Olivia fyller mammas plass på det gamle brudebildet. Foto: Melanie Pace, loft3pd
Photography
 ALENEPAPPA:
Ben forsørger nå datteren alene. På dette bildet tar de farvel til huset Ben og Ali kjøpte sammen. Foto: Melanie Pace, loft3pd Photography
(Dagbladet): Olivia (3) fyller rommet der hennes mor sto for fire og et halvt år siden. I familiens hjem i Ohio i USA, ville den lille familien gjenskape brudebildene far Ben tok med sin kone, før hun døde av kreft. 

BRYLLUPET
På Ben og Ali Nunerys store dag i 2009, poserte de i det nye huset de hadde kjøpt seg. Tanken var at bakgrunnen for bryllupsbildene skulle være huset de ville fylle med gode minner og kjærlighet de kommende årene. 

MISTET MOR
Ett år etter bryllupet fikk de datteren Olivia, men så traff tragedien den lille familien. Mor Ali ble diagnostisert med lungekreft da datteren var bare ett år gammel.

Mor døde etter åtte måneders kamp, og tilbake sto Ben som alenefar til deres datter Olivia. 

FAMILIEHJEMMET
Det var Ben sin søster som tok de fantastiske bryllupsbildene i 2009, og da Ben og lille Olivia nå skulle forlate familiehjemmet, bestemte de seg for å ta nye bilder. Denne gangen med far og datter, ikke mann og kone. 

De rørende bildene viser hvordan Olivia nå er jenta i Bens liv. Der mor sto, står nå Olivia. 

- En av de tingene som gjør aller mest vondt, er når jeg ser Olivia gjøre de tingene som Ali fantaserte om at datteren hennes skulle gjøre før hun ble mor. Hun snakket om å ta med barna sin på ballett og se dem spinne rundt og rundt mens de lo og falt overende. Og det er nettopp det vi nå ser med Olivia, skriver fotografen Melanie Pace på sin blogg.
11

Har nett kjøpt meg nytt spisebord som eg kom over på finn.no. Likte veldig godt det eg hadde, men da vi har åpen stue og kjøkken løsning og slagbenk og mange storel ble det litt trangt rundt bordet for gubben som bruker dette som kontoret sitt. Ønsket meg et rundt bord med ileggsplater og at bordet kunne bli ca 2 meter når det avr slått ut. Men runde bord er ofte veldig store i diamter og blir da veldig digre og tar masse plass om de blir lange i tillegg.

 

Så falt eg for dette bordet, det er smalere, men lengre og klaffer man kan dra ut istedetfor ileggsplater. Klaffene er buete så eg fikk et bord som er litt rundere i formen,men smalere og lengre. Under bordet er det en stor skuff som er gjennomgående og man kan dra den ut i begge retningene. Så nå er det mulig å få ha bordet til å spise på da gubben kan ha kontorsakene i skuffen :) Win win

 Bordet er veldig enkelt,men med litt detaljer som gjør det søtt.  Damen som solgte dette hadde malt det kvitt og med drivved beis på selve platetoppen. Dette er ikkje mitt kjøkken, dette er fra annonsen.

Skuffen har søte knotter,men eg skal bytte dem ut og få ena mer unikt preg på bordet :)

 

 

 

Hun solgte stolene også,men eg har fantastiske stoler som eg fant på salg på en møbelfabrukk i Hardanger til en slikk og ingenting. Stolene mine har nemlig liggefunskjson. Oh YEZ, tenk når du er god og mett kan du trykke på en knapp og legge ryggstøet litt bakover <3 elsk <3

 

Men dette er da et innlegg om ting kjøpt på finn.no

 

Slagbenk med oppbevaring 

 

 

Hjørneskap som eg har på badet 

 

 

 

 Dette har eg foreløpig i gangen og oppbevarer hudpleie og makeup der. Oppbevarer du dette på badet så går produktene ut på dato før tiden :)

 

 

Disse koppene elsker gubben -akkurat nok til en kaffe i hans kaffemaskin

 

Dette er en av mine favoritter 

 

Og dette geniale skapet til gangen. Tar sykt mange par sko!!

 

 

Og masse annet eg har kjøpt og solgt via finn.no Også ting eg har kjøpt på finn som eg har resolgt da eg har flyttet eller skiftet stil etc.

Har du kjøpt noe på finn.no?

Eg kjøpte leiligheten min via finn og eg har selv solgt privat en leilighet. Syns finn.no er helt genialt <3 

12

Utrolig vakre er de 82 og 85 år og fremdeles toppmodeller!!!

 

Disse damene er over 80 år

 

 

Daphne Selfe (85)


Modellen Daphne Selfe er 85 år, og er med det en av verdens aller eldste supermodeller. 

Hun får fortsatt store modelljobber, og har blant annet nettopp gjort en stor reklamekampanje for TK Maxx.

Selfe begynte modellkarrieren på 50-tallet, og har siden den gang jobbet for blant annet Dolce & Gabbana, Vogue, Nivea og Olay.

 

DAPHNE SELFE: Modellen er 85 år, men stråler fortsatt som bare det.

 

 

Carmen Dell'Orefice (82)


Carmen Dell'Orefice gjorde sitt første cover for Vogue da hun var bare 15 år, og sitt (hittil) siste da hun var 82.

Modellen har operert begge knærne tidligere i år, men går fortsatt catwalkshow og jobber som bare det. De siste årene har hun blant annet jobbet for klokkegiganten Rolex og gått flere motevisninger under New York Fashion Week.

 

CARMEN DELL'OREFICE: Hun er 82 år, men hadde vel gjettet det ut i fra disse bildene?

 

For å si det sånn, ser eg sånn ut når eg er 80 så skal eg jaggu bli modell <3

2

http://www.bt.no/tv/The-Vossa-Rebels-3019774.html

 

 

 

 

 

At disse guttene er 9 ,12 og 13 år er helt utrolig. De har en stil og en musikkfølelse mange mye eldre musikere må øve for å oppnå.

The Vossa Rebels

The Vossa Rebels er eit rockabillyband frå Voss, med Sondre Hegg (13) på gitar og vokal, Eivind Dæmring Styve (12) på trommer, Sondre Dæmring Styve (9) på kontrabass, og Jakob Sjøtun (12) på rytmegitar.

 

 

- Bilene var bedre
før. Damene også.

 

 

 

 

 

 

 

 

0

It is one thing to make a video of your baby?s first year as a surprise for your wife. When that baby was born 15 weeks prematurely, scored the lowest he could on a test for bleeding in his brain and spent his first 107 days of life in a hospital with soaring heart rates, that gift becomes even more special.

At 25 weeks into her first pregnancy, Lyndsey Miller was at work and started having cramps that she thought were due to her morning workout. It turned out she was in labor. Her baby, Ward Miles, was born only four hours after her doctor sent her to hospital that day.

?It was all a blur on one hand, yet on the other hand I remember EVERY detail, every facial expression on the nurses? faces and every emotion I had,? her husband, Ben, a photographer and filmmaker, told HuffPost of Ward?s birth story. ?Two days earlier we were on vacation in a tiny town in Michigan. Who knows what would have happened if it happened then??

In the U.S., more than 450,000 babies are born too soon each year, according to the March of Dimes, which works aggressively to track -- and improve -- the country?s preterm birth rate. Their research has shown that risks associated with premature babies include everything from cerebral palsy, intellectual disabilities, chronic lung disease, and vision and hearing problems.

lyndsey ward

 

Ten days after Ward was born, the doctors did their first brain scan to look for bleeding. Out of a possible four grades, with four being the worst, the tiny infant scored a 2 on one side and a 4 on the other. ?We were devastated,? Ben said. "The bleeds could lead to severe problems down the road. And we couldn't do anything to fix it. The doctors couldn't do anything to fix it. It was a horrible feeling. All we could do was pray.?

But that night, something happened that Ben says he will never forget. He wrote about it in his journal:

At the 6:00 care time, we were holding his hand, looking at him, talking to him. His CPAP mask was off, and his feeding tube was out as well. He was feeling good since he didn't have any of that on. While we were watching him, he turned his little head towards us, and then opened his eyes. We know he can't see at this stage, but the fact that he opened them, and opened them so wide we had not seen before. He stared right at us. He held our gaze. Just looked right at us. Didn't blink. I had enough time to get a photo of it. After a little while he shut his little eyes and turned his head back to the ceiling. I will never forget that moment. I feel as if he was telling us 'I'm okay!!! Don't give up on me!

 

Ward is now 16 months old. He is just learning to crawl, but has been trying to walk for months, Ben says. He has some words, including ?dog? and ?Mc? (the name of one of the family dogs), though he is still working on ?puppy? and ?Samson? (their other pet).

The video was a surprise for Lyndsey?s 32nd birthday, which coincided with the one-year-anniversary of the day Ward came home from the hospital. ?I had tricked her into thinking I was working on other projects late into the night. I called her back to my office and as soon as she saw Ward on the screen she knew I had been working on something for her and she started crying.?

Ben jokes that Lyndsey has now watched the video so many times, she might make up half of its hits on Vimeo. But with over 250,000 views, and those numbers climbing, it?s more likely that he has done something amazing for the world beyond their little family.

As one NICU nurse wrote of the film on Tumblr: ?This is why I do what I do.?

Bravo, Ben. Happy Birthday, Lyndsey. We?re cheering for you, Ward.

ward miles lyndsey

 

benjamin miller


ward miles

12

 

Nei dette er ikkje et poto av Morgan Freeman

 

 

Vel eg syns Drawsomething er et veldig morsomt spill ,desverre ble eg kjent med det lenge etter de fleste g kjenner syns det avr blitt kjedelig. Så nå da eg har mange kule farger og sånn så har eg ingen å spille med :(

Anyway ganske sikker på at med all verdens farger blir mine tegninger ALDRI på dette nivået!!!

Kyle Lambert brukte en finger, tegneapp og en pad for å lage dette!

 

http://www.kylelambert.co.uk/gallery/morgan-freeman/

 
6

Det er ingen hemmelighet at eg er en stolt Bergenser :) Og når man ser noe SÅ VAKKERT så kan noen og enhver blir patriot

 

 

 

...

 

Espen Haagensen tok dette bildet på Fløyen tirsdag 19. november, da den aller første snøen kom. Siden den gang har bildet blitt publisert på flere ulike nettsider og sosiale medier. Foto: Espen Haagensen

 


2

sakset fra Dagbladet http://www.dagbladet.no/2013/11/30/kultur/fireri/ungkar/kjereste/kjerlighet/30598004/

 VILLE OVERRASKE: Når filmskaperen, Jordan Holland (33), finner ut at frieriet er avslørt, tar han i bruk sine mest kreative evner for å til slutt klare å overraske sin kjære likevel. Video: PAYOLAFILM

Lurte kjæresten til å tro han skulle fri gjennom hele kvelden

- Det var verdt alle skuffelsene.

0

Dancing with the Stars var ferdig i kveld i USA

Sakset fra VG

 

Ylvis hylles etter «Skal vi danse»-finalen i USA

... og Amber Riley vant sesong 17 av danseprogrammet

VGTV USA hyller Ylvis etter denne opptredenen  Se flere videoer fra VGTV
Publisert 27.11.13 - 08:24, endret 27.11.13 - 22:11 (VG NETT)
 • Skriv ut artikkelen

«Hysterisk», «utrolig morsomt», «jeg elsker Ylvis», «det beste som er laget noensinne». Ylvis hylles i sosiale og amerikanske medier etter opptredenen på «Dancing with the stars» i Los Angeles i natt.

VG Nett følger

Ylvis fremførte sin YouTube-sensasjon«What does the fox say?» under finalen av «Dancing with the stars» i natt norsk tid - og var i selskap med Lady Antebellum og Enrique Iglesias. Og det flommer over av positive reaksjoner.

Favorittrever

«Favorittrevene våre tok scenen, og vi kunne ikke la være å le. Vi var fans av Lady Antebellum og Enrique Iglesias sine opptredener i finalen, men Ylvis stjal showet totalt. Vi visste at disse gutta var morsomme, men hvem visste at de kunne lage et sånt show?», skriver nettstedet Hollywoodlife.com.

Også programleder Tom Bergeron var over seg av begeistring for Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåkers opptreden:

- Jeg elsker den låten. Det var fantastisk, sa han.

Det ble Amber Riley, kjent for sin rolle i TV-serien «Glee», som gikk av med seieren sammen med sin populære dansepartner Derek Hough. Mens Corbin Bleu ble nummer to, og Jack Osbourne ble nummer tre.

Lagdans

Ylvis fremførte «The Fox» mens fire av danseparene fremførte sin såkalte lagdans. Tidligere i høst fremførte danseparene den samme dansen til Ylvis-låten - og oppnådde den høyeste poengsummen noensinne for en lagdans i hele «Skal vi danse»-historien.

Det skal ha vært all oppmerksomheten denne dansen fikk, som gjorde at ABC valgte å invitere Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker til selve finaleshowet.

I Norge har den verste Ylvis-feberen lagt seg, men amerikanerne ser ut til å ikke få nok av «The Fox». Denne uken skal låten også fremføres i den populære TV-serien «Glee» - som nettopp «Skal vi danse vinner» Amber Riley er kjent fra.

Alle størrelser

Hun var i ekstase etter danseseieren - og kom med en oppfordring til alle kvinner:

- Jeg vil at alle kvinner I alle størrelser skal vite at du kan gjøre det du vil uansett hva det er - bare du bestemmer deg for det. Det spiller ingen rolle hvilken størrelse du er, hvilken farge du har. Du kan gjøre hva som helst - bare du vil det nok, sier Amber Riley i en kommentar til USA Today etter showet.

Hardkjør

Ylvis-gutta opplever litt av et hardkjør for tiden. De rakk såvidt hjemom Oslo etter Hong Kong - der de ble kåret til årets internasjonale artist under Asias største prisutdelingsshow.

Den ene dagen de var hjemme, prioriterte Ylvis å opptre på Statoils store julebord mandag kveld - før turen gikk videre til Los Angeles og «Dancing with the stars».

Ylvis tok Asia med storm i forrige uke - og brødrene uttalte at de nå har lyst til å reise til så mange asiatiske land som mulig fremover. Og 7. desember står de på den store arenaen Air Canada Center i Toronto - der de skal spille på MUCHs The Big Jingle.

Ylvis-videoen nærmer seg nå 250 millioner visninger på YouTube.
10

50 000,- direkte på radio da hun spilte Nakne Klassikere på Radio Norge.

Anders Høglund sa hun laget magisk radio

 

? Jaaaa, kødder du?, tuller du? Åååå, eg tok an. Eg vet ikke om eg ler eller griner, det e helt sinnsykt. Eg bare spreller rundt her hjemme.

 

 

les mer her http://www.ba.no/nyheter/article7009502.ece

Utrolig morsomt å høre hennes reaksjon http://multimedia.api.no/www.ba.no/archive/05202/benedikte_vinner_5202701a.mp3

 

 

...

 

Har du vunnet noe på radio eller lotterier eller flax kanskje?

4

http://www.dagbladet.no/2013/11/26/nyheter/aktiv_dodshjelp/paris/ektepar/dodshjelp/30514946/

BESTILTE FROKOST: Det 86 år gamle ekteparet ble funnet hånd i hånd på ett av hotellrommene på luksushotellet Lutetia i Paris. Foto: Hotel Lutetia

 

(Dagbladet): Den tragiske kjærlighetshistorien fant sted på et av Paris' mest luksuriøse hotell i helga:

86 år gamle Georgette og Bernard Cazes tok sine egne liv - og la igjen brev med en bønn om å legalisere aktiv dødshjelp. 

Paret bestilte frokost slik at de var sikre på å bli funnet etter å ha tatt sine egne liv, skriver flere medier om saken som nå rører og ryster Frankrike.

- Har betalt skatt, jobbet hele livet

Georgette, som i sin tid var lærer i litteratur og latin, uttrykte særlig et ønske om aktiv dødshjelp. I brevet skrev hun blant annet: 

«Under hvilke rettigheter kan en person bli tvunget inn i en grusom situasjon, når de ønsker å avslutte livet på en fredelig måte?»

«Er ikke min frihet bare forhindret av andres frihet? [Vi] har betalt skatt, har ingen gjeld til Staten, har jobbet hele livet og gjort frivillig arbeide.»

Det er den franske avisa Le Parisien som siterer brevene. 

Ifølge The Local, uttrykte Georgette tydelig at hun ble nektet «en fredelig død» på grunn av Frankrikes lover mot aktiv dødshjelp. 

- Redde for å bli avhengig av andre 


Ekteparets eldste sønn sier til avisa at foreldrene allerede for flere tiår siden bestemte seg for å ta sine liv sammen.

- De var mer redde for å bli separert eller avhengig av andre, enn de var for selve døden, sier han om de to. 

I 2005 ble det lovlig for leger å gi ut smertestillende piller som vil forkorte pasientens liv. Det har likevel hele tida vært ulovlig å ikke gi behandling eller næring som forlenger livet (passiv dødshjelp), eller å gi medisiner som vil forkorte livet til pasienten (aktiv dødshjelp), skriver The Local.

Ekteparets tragiske skjebne har gitt nytt liv til debatten om aktiv dødshjelp i landet. President Francois Hollande har lovet at han vil fremme et nytt lovforslag for myndighetene innen slutten av året. 

- Dessverre er parets skjebne typisk. Det er mange eldre franskmenn som er tvunget til å ta sine egne liv på svært utrivelige måter. Det er uten tvil på tide at loven endres. 

- Vi trenger en lovgivning som gir folk i lignende situasjoner retten til å søke om hjelp til å avslutte livene sine med verdighet, sammen med sine kjære, sier Jean-Luc Romero. 

- Elsket hverandre 

Han leder organisasjonen Right to Die with Dignity. 

Avisa har snakket med flere av naboene til det franske paret. De to skal ha vært uadskillelige. 

- De var så dynamiske, og hadde så sterk vilje, sier én til avisa The Local. 

- De elsket hverandre, det kunne man se. Jeg kan forstå hvordan det må ha virket umulig for den ene å måtte leve uten den andre, sier en annen.

Paret ble 86 år.

0

sakset fra Dagbladet http://www.dagbladet.no/2013/11/24/kultur/musikk/latskriver/britney_spears/30497959/

 

 

FULLTID: Joakim Harestad Haukaas driver ikke med annet enn å lage musikk. Det har gitt uttelling. Foto: PRIVAT

 

FULLTID: Joakim Harestad Haukaas driver ikke med annet enn å lage musikk. Det har gitt uttelling. Foto: PRIVAT

 

For tre år siden strøk han i lydproduksjon på

skolenTENKER IKKE PÅ PENGENE: Men Joakim Harestad Haukaas kan regne med royalties når Britney Spears' åttende album går i handelen til uka. Foto: PRIVAT

Nå skriver Joakim (21) fra Stavanger låter for Britney Spears.

 

(Dagbladet): Når Britney Spears til helga gir ut sitt åttende album, er det med ei låt skrevet av norske Joakim Harestad Haukaas (21). 

Han er kreditert medkomponist på «Tik Tik Boom», spor nummer fem på skiva og en duett med rapperen T.I.

- Jeg har ikke ord for hvor sinnsykt fett dette er. Britney er en legende og et navn absolutt alle har et forhold til. Hun er dessuten en artist jeg vokste opp med - jeg kan huske hvordan jeg som liten sto i senga mi og hoppet til «...Baby One More Time», jubler den unge låtskriveren.

En annen liga

For tre år siden strøk Stavanger-gutten i lydproduksjon på Noroff Fagskole. Det var et nederlag han har gjort opp for - og vel så det. I vår ble hans låt «You», framført av Robin Stjernberg i den svenske Melodifestivalen, en stor hit som lå fem uker på topp av de svenske hitlistene.

- Samt på topplistene i ti andre land. Men Britney Spears er en helt annen liga, sier Haukaas, som første gang dukket opp i rampelyset som tiåring og vinner av Melodi Grand Prix Junior i 2003.

Det var i august han var i Los Angeles og luftet musikalske ideer for den veletablerte produsenten og låtskriveren Anthony Preston. Preston beit seg merke i noen av 21-åringens synth-temaer, som Haukaas selv fort kunne forkastet.

Lager fler hits

- Men Preston ville jobbe videre med dem og foreslo å lage en låt som senere ble tatt videre til Britney. Det har vært en lang prosess som har gått gjennom mange ledd. Men resultatet er blitt den beste låta jeg noensinne har vært med på å lage - en kul, uptempo, urban poplåt med et hint av trap; bygget opp rundt et synthriff og iblandet organiske instrumenter. Jeg går simpelthen ikke lei den, sier han.

Å jobbe med folk på dette nivået har dessuten gitt ham uvurderlig erfaring.

Jeg har lært meg å tenke på en helt annen måte. Nå forstår jeg hvorfor det ofte er de samme folka - som Stargate, Anthony Preston eller will.i.am - som står bak hit etter hit. Det er ikke tilfeldig, men fordi de har knekt en kode, sier Haukaas.

- Nå som du også har knekt koden, kommer det kanskje flere hits fra din hånd?

- Jeg vil ikke se bort fra det! Jeg jobber hvertfall med mange spennende prosjekter og skriver musikk hver eneste dag. Det er det eneste jeg driver med, sier han.

- Og så blir man sikkert kjemperik av å ha med ei låt på ei Britney Spears-plate?

- Det er jo det alle spør meg om nå - men sannheten er at jeg har ikke peiling, for jeg har aldri hatt det før. Det tar lang tid å motta royalties, utbetalingene for Robin Stjernberg-låta kommer for eksempel først nå i desember. Det er klart det blir penger, men det tenker jeg ikke på, og det er ikke motivasjonen min. Her i Norge er vi jo alle rike, sier han.

 

KOMMER: Britney Spears' åttende album, «Britney Jean», lanseres over hele verden 29. november.

 

UNG ARTIST: I 2003 vant Haukaas Melodi Grand Prix Junior-finalen. Nå er han låtskriver for andre artister, og har akkurat tatt skrittet opp i toppdivisjonen. Foto: ANDREA GJESTVANG

UNG ARTIST: I 2003 vant Haukaas Melodi Grand Prix Junior-finalen. Nå er han låtskriver for andre artister, og har akkurat tatt skrittet opp i toppdivisjonen. Foto: ANDREA GJESTVANG

 

 

Follow your dreams sier bare eg -skoler IKKJE alt. Med dette sier eg ikkje at det er noe gale med utdannelse, bare at noen ganger er talent og kreativitet og engasjement og ståpå viljen viktigere enn hva du har papirer på at du kan!!

 

 

 

7

-men da kan det jo være du får med en lite grønn frosk på kjøpet 

 

Det fikk nemlig denne familien da de skulle spise Bama salat med Babyleaf som er håndplukket og optisk lest og sortert av en maskin.

Siden frosker ikkje tåler sprøytemidler så er dette da et godt tegn at salaten til Bama har vokst i gode vilkår og er giftfri. Alikevel syns eg lite om levende dyr i maten min :P

 

Mandag morgen tar Akvariet i Bergen i mot denne lille krabaten og gir den et godt hjem hvor den kan bli inntil 20 år gammel :)

 

resten av historien finner du på BT http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Spiste-salat-med-levende-frosk-3011693.html

 

Selv har eg opplevd åmer i brokkoli og i grønnsaksblandinger  -sist nevnte på Haukeland og sykepleieren fra Sri Lanka syns tydeligvis dette ikkje var noe stor sak -hun spurte bare ja vil du eg skal ta den ut av maten for deg da?

Da måtte eg si at eg vet ikkje hva du syns er delikatesse hjemme, men sånn vannbad dampete grønnsaker med åmer i er faktisk ikkje helt det eg forbinder med en akseptabel middag. Så eg er i grunn forsynt. Hun ristet på hodet og skjønte ingenting-en liten kokt åme likssom -so what?!

 

Hadde den vært så søt som denne hadde eg nok spist den :)

8

Lånt av BA http://www.ba.no/nyheter/article6995848.ece her følger fortsettelse på Bergenske ord , kan du de?

 

 

 

 

L

labbeleisten (gå med bare labber / uten sko)

labbe te (slå til)

laibis/laibikk (lebestift)

laiti (gøy, kjekt)

langløk (purreløk)

leke more (leke mor, far, barn)

lekse opp (irettesette, skjelle ut)

likesèl (likeglad)

logge (lagt: "har du logge i ovnen?")

lokten (luften)

lommeduk (lommetørkle)

luddi (artig, rart)

løkrull (dust - å være helt løkrull i hodet)

løpahjul (sparkesykkel)

løvang (langkost)

løsebrød (bergensk bakst, små rugkaker formet som et 8-tall)

løyen (rar)

låk (syk, nedfor)

 

M

mast (mistet)

madammen (fruen i huset)

melodont (melodi)

mammen (mamma)

makk (meitemark)

min mor og di (mor og far - og evt andre familiemedlemmer som bor med dem i samme hus)

minnesere (minke på målet/tilbudet)

molefonken (sur, trist, fornærmet)

myggel (mugg)

månebedotten (overrasket)

mårning (hilsen, brukbar hele døgnet: «Mårning, è du ute å lufter hunden?»)

 

N

naien (nesen)

natig (gnien, vanskelig, påståelig)

nebbenose (nesevis person (helst kvinne)

neglebit (neglesprett)

nusser (bryster)

 

O

oppe seg (oppsetsig, kranglete)

opplett (oppholdsvær mellom regnbygene)

 

P

pailabber (svære føtter)

pakke (sprette ballen)

pannestein (takstein)

pappen (far, pappa)

perka (god, ofte ironisk: "Ja, du è perka!"

petimeter (pinlig renslig og nøyaktig)

piketre ("no får du piketre se å skynde deg")

pikyrenes (liten, ubetydelig: "bokstavene va så pikyrenes små at eg nett så vidt så di")

pillekunter (småfisk, også brukt om noe som er generelt lite)

pillehivart (dram)

pisis (i stykker - gå te pisis)

pingse (gå ustøtt)

pitle seg (gå sin vei, i betydningen: "med halen mellom beina")

pjåte (fylle på, stikke inn, pakke for fast/mye)

planeten (hodet/pannen)

pløsete (opphovnet - eks "fylleansikt")

pottemonè (pengepung)

prikkevere (sette, rydde ting på plass/ta vare på)

pø pm pø (litt og litt)

pøse (striregne)

på'an (lett beruset)

på snei (i svært god stemning)

 

Q

-----

 

R

rabbagast (uværen person, ofte brukt om barn/unge)

rakkadis/raggadeis (uten mål, på lykke og fromme - å gå på raggadeis)

rannar (ransel, ryggsekk)

rattar (rattkjelke)

rævadilter (smågutt som går sist i buekorps / løper etter buekorps)

råse (kastevind)

råtapeis (lathans)

 

S

sabb (svær kar)

sabla (stor, god (forsterkende ord))

sagerusk (sagflis)

single (knuse)

si på `an (dranker: "Gustav`en è jaggu si på`an"

sitte seg ut for (risikere, sette seg i gjeld)

sjaine (ordne, pynte, pusse opp)

skabbeblomst (løvetann)

skapeli (ordentlig)

skeivaleist (skjellsord)

Skolten (Skoltegrunnskaien)

slimsete (tynn, dårlig kvalitet (om klær))

slitret (om tynn og hengslet person)

slit`an (vanlig uttrykk for å gratulere, tilkjennegi en persons nyanskaffelse (ofte om klær)

slomp (rest, tilfeldighet)

sløkket (helt utenfor, dum)

slåk (stor, stygg gjenstand eller person)

smale (sau)

smeise (slå, daske)

smite (snike i køen)

småtøs (brukt i alle varianter om jenter/damer, også tøs)

snadder (godt, bra)

snaie (sneie, kutte)

snask (altfor pratsom)

snasken (munn, i betydning: hold snasken!)

snau (snar, fort)

sneken (om surt, kaldt vær: "Gå kor sneken`an è i dag!")

snippeli (knapp, snau, tarvelig)

snøsokk (skjellsord for dum, klosset person)

snått (snørr)

snåttagutt, snåttabajas (snørrunge)

sos (saus)

sotte (sittet)

spante (spandere)

spelle (spille)

spikande galen (riv, ruskende gal)

spitord (spydighet, hånsord)

stolle (stjålet)

stompe kompen (stupe kråke)

sutle (søle)

svullefinger (svulst/betennelse på fingeren)

svitsen (bilnøkkelen)

søkke (synke)

 

T

tebrød (wienerbrød)

tefriss (tilfreds)

tese (oppr.: sabbe med føttene i stedet for å løfte dem, eks for buekorpsene. Dagligtale også: tuppe (til ballen))

tèser (utslitte sko, tøfler)

tett i boksen (treg i boksen)

tidi (morsomt)

tjommi (kompis)

tjusa deg! (heldiggrisen!)

toki (gal, tullete)

toskehovve (skjellsord)

travelark ((skjellsord) doven, stakkarslig person)

trènevvet (klosset)

tretall (dust)

tullemutt (rabalder, tumult)

tute (drikke av tuten på en flaske)

tyte (mase, prate masse)

tøler (bortgjemte redskaper eller stoff, klær)

 

U

Ufjelg (lite tiltalende, skitten, uordentlig påkledd)

unnse seg (skamme seg for)

undikk (underbukse)

 

V

vabbe (våse, mase)

valleslette (sludd)

vanne (tisse)

vikke (uke)

 

W, X, Y, Z, Æ

---

 

Ø

øge (øye)

 

Å

åder (en som er innpåsliten)

ålehåvve (dust)

åndikk (åndssvak)

 

0

...

 

 

 

Her e' di nye bergenske ordene

Ka hon?n! Endå fler bergenske ord? Ja, sier Bergen kommune.

 Dette e? de? luddi å lese. For trodde du de? va kjåka fullt i bergenske ord? Næ-hei! Her e? nokken fler viss du ska? kjakse me? kiket eller tjommien!

 • Kalla ord e? ditt bergenske favorittord? Diskutér i bunnen av saken!

I dag ble den nye list?n over bergenske uttrykk presentert. Di børr seffølgelig allerede vere på plass, men e? di?kje de?, må du fakerten ikkje vere en eitel.

«Knall i padden! Nå er listen vår over bergenske ord og uttrykk oppdatert etter innspill fra bergenserne,» meldte kommunen tidligere i dag.

Så då e? de? bare te å jenke seg kraftig ner å begynne puggingen. Vær no gem å la vere å drøle sånn. De? ikkje nåkke å få dånedimpen for.

E? du klar? Den e? brun!

 

Her e? hele list?n:

 

 


A

affisere (ikke ta notis av, ikke la seg bringe ut av fatning)

akkedere (forhandle, heftig diskusjon)

altereret (nervøs, oppspilt)

ani (komme borti)

 

B

badik (badebukse/badedrakt)

bal / å bale (stress - «de va'kkje ant enn bal» / å stresse, fomle)

bekkalokk (kummelokk)

Balaklavasvingen (Stølen)

belåten (forsynt)

belite seg (gi seg)

bennaren (bensinstasjonen)

bong bonger (drops, sukkertøy )

boss (søppel)

bossmann (personen som henter søppelet)

brelete (mammadalt, kosete)

brelonge (skikkelig mammadalt)

bråte (masse, mye)

buddaren (butikken)

 

C

----

 

D

daffe (gå sakte)

daier (er bergensk...hvis noen andre sier det, så har de fått det fra oss . Betyr: pupper, nusser)

di daiene! (store pupper)

disse (huske)

dissestativ (huskestativ)

dalje eller dabbe te (slå til noen)

de bøss (ingenting, "eg èkje de bøss redd deg")

den e' brun (den er grei)

dekarten (dæven - «dekarten å, eg glømte tannbørsten»)

derten (nett, rask, velskapt)

dette i do (bli helt slappfisk, falle i staver)

dies («det va'kkje dies skyld»(

dikkedarier (om og men)

doddegutt (pappagtt, snobb)

dorren (døren)

dråltunge ((sendrektig) liten unge)

dòtte (falt)

drag over kjeften (lusing)

drakse (slepe på)

druse te (sparke hardt til noe)

dryl'an! (fort deg!/dere!)

drøle (somle)

dulle med (drive med / somle med)

dørg (tvers gjennom, «hon và dørgende våt»

dånedimpen (nesten besvimt - «eg fikk dånedimpen")

 

E

eitel (hissig, vanskelig person)

 

F

fadduk (vaskeklut)

fakerten (søren (banneord))

fing (finger)

fjuge (fuske)

flais (hårsveis)

flonkane ny (helt ny)

forlotte (forlatt)

fortutlet (forvirret)

Frøken Dings (kallenavn for jente)

fyre (drikke mye alkohol i løpet av realtivt kort tid)

 

G

galen (vrien, sinnsyk)

gaptras (måpende person)

gefylen (å ha det på følelsen)

gem (grei, medgjørlig)

glont (bæsj)

gnitalus (gjerrig person)

grådig (veldig, "grådig god")

gå etter (være forelsket)

gå mann! (jøye meg!)

gå te pises (gå til helvete, gå i stykker)

 

H

hallaien (hallo)

hannes (hans)

han hinn (han andre)

heiete (vilter, guttegal)

heisent (voldsomt, tungt, vanskelig)

hele byen og halve sandviken (betegner mange mennesker)

hellane! (himmel og hav! (uttrykk))

henni (borti)

himla (svært, veldig)

hin siden (den andre siden)

hipse (løfte opp)

homlepong (dust)

Hon'n pitle! / Honen pitle! (For svingende! Jammen santen!

honnes (hennes)

hottalaus (vimsete, forvirret)

hovve (hodet)

hukk (krok, hjørne)

hussko (tøfler)

Hødden (Høyden, området ovenfor Fløybanens nedre stasjon)

høg på peren (overlegen)

 

I

i heiaren (...kraftuttrykk)

i siden (senere, "ka ska vi gjøre i siden?")

i vater (avbalansert)

 

J

jatte med (snakke etter munnen; også: tålmodig)

jompe (hoppe)

jubb (sigarettsneip)

jæla (veldig, svært, jævlig)

jænke seg (innordne seg)

 

K

kaffigrugg (kaffegrut)

ka hon?n / honen / hunen! (hva i alle dager!)

kanalje (slyngel)

kalla (hva slags, hvilken)

kanøfle (denge, slå, ta noen; gi en overhaling)

kjaks (mas)

kjitli (kilen)

kjik (kjæreste)

kjørler (samleord for kopper, tallerkener, glass, skåler osv)

kjuagutt (skøyergutt fra Bergen)

kjåka (forsterkende adjektiv: «det va kjåka fullt på Staddaen»

klabeit (komme i uneighet med - "komme i klabeit")

kleimet (klistrete, klebrig, svett)

klein (syk, dårlig)

klesse te (dra til, slå til)

klinke (slå ned)

knaiben (kjekk, tiltrekkende)

knall i padden (liv/ røre, kjempegreier, kuult)

knas (kjekk, grei, hyggelig)

kneke (gni, stryke, spare)

knollen (hodet)

knø (elte deig; eller: gi en overhaling)

knøte liten (veldig liten)

komple (klusse, bale)

konkelimonke (fare med fanteri)

kortik (kortebukse)

koss'n (hvordan, hvilken)

kovne (bli slapp, varm)

kromler (smuler)

krøsse (gå av veien for noe (noen): "eg krøsser hon ikkje")

kveppe (skvette, fare sammen)

kviefull (motløs, bekymret)

0

Kvinne gir bort ringen som ødela livet hennes

 

...

 

 

? Ringen vil gjøre livet 
ditt perfekt i starten, men
så vil den forvandle seg 
til en samvittighetsløs, 
egoistisk, lygende idiot

 

«Jeg gir bort en glinsende 14. karat diamantring,» heter det i en annonse på Finn.no

Selger skriver at hun har blitt fortalt at den er ekte, men er litt usikker på om kilden hennes ? ekskjæresten ? snakker sant.

Nordnes-kvinnen beskriver gjennom å omtale Ringen, forholdet hun har hatt til mannen som ga den til henne. Hun skriver at Ringen kommer med visse bivirkninger:

? Ringen vil gjøre livet ditt perfekt i starten: Du vil bli overlesset med fine gaver, få mange løfter og ønsker om å starte en familie, og du vil få en svær villa med båtplass utenfor. Men med en gang du flytter inn med ringen vil den forvandle seg til en samvittighetsløs, egoistisk, lygende idiot.

TALENTPROGRAM

Kvinnen har åpenbart også blitt «byttet ut» med en annen kvinne, noe hun ikke har satt så veldig pris på:

«Du vil melde ringen på et talentprogram for å vise verden hvor flink, talentfull og fantastisk den er. Du vil støtte ringen gjennom tre år med hard jobb, motgang og slit, men når ringen endelig når toppen av suksess vil ringen bytte deg ut med en annen blond ring.»

«Du vil kjøpe en dyr utenlandstur til ringen. Avtalen er at ringen skal spandere hele oppholdet, men ringen vil plutselig få influensa og vil ikke bli med. Og ringen vil i alle fall ikke tilbakebetale pengene du har spyttet ut,» skriver den noe forsmådde Nordnes-kvinnen.

GRESSKLIPPER

? Ringen vil også ? uten å avklare med deg ? bruke 29.000 på en gressklipper som ikke vil bli brukt, skriver hun.

Ifølge annonseteksten har hennes tidligere forlovede «plutselig glemt alle følelser, minner og fremtidsplaner».

Hun skriver at ringen vil «etter å ha sluppet påstandene om problemer stikke av i noen uker for å henge med andre ringer».

Selger skriver at hun de siste månedene har brukt ringen til å risse inn navnet mitt i flere av ekskjærestens eiendeler, som tannpirker og som flaskeåpner på fest.

 

? Jeg prøvde senest i går å skrape frontruten på bilen for is, men det viste seg at diamanten var for liten, skriver hun.

 

Denne sakst eg fra BA.no i dag -lo skikkelig godt, men er nok MER enn en smule sannhet i denne.

Har du eid en sånn ring noen gang?

 

4

Mamma Jessicas hjerte smelter når Theo (åtte uker) og Beau (23 mnd.) tar seg sin daglige lur - nese mot snute.

 

http://www.dagbladet.no/2013/11/17/nyheter/utenriks/dyrenes_nyheter/hund/barn/30367513/ 

Hvis du vil følge henne kan du gå her http://instagram.com/mommasgonecity

 

 

10

Lånt fra Dagbladet i dag

Denne vakre videoen viser at tvillingene kanskje ikkje vet at de er født enda <3

http://www.dagbladet.no/2013/11/16/nyheter/dbtv/babyspa/tvillinger/30356703/

 

«Tvillingene er nettopp født, men de vet det kanskje ikke ennå»

Utrolig video viser hvordan tvillingene koser i mammas mage.

 

 

 

 

 

Tvillingene nekter å gi slipp

 

 

(Dagbladet): Videoen av de nyfødte tvillingene som koser og kjæler på hverandre er sett over fem millioner ganger denne uka. Det er sykepleier Sonia Rochel (51) som har lagt ut videoen og hun mener hennes spesielle «babyspa» viser hvordan tvillingene har det i mors liv.


Som amerikanske Today skriver: «Tvillingene er nettopp født, men de vet det kanskje ikke ennå»

Tvillingene i videoen er noen dager gamle når de får oppleve Sonia Rochels babyspa ved Clinique de le Muette i Paris i Frankrike.

Rochel, som er barnesykepleier, koser og gir massasje til de små babyene mens de får bade og høre på avslappende musikk. Rochel ønsker å vise med videoen hvor fint det kan være for de små å få kose seg i babyspaen hennes.

Rochel er selv bestemor til seks og sier at hun fikk ideen om babyspa da hun tok en dusj og merket hvor deilig det er at vannet renner over ansiktet. Hun bestemte seg for å teste teknikken på nyfødte og merket hvordan vannet fikk dem til å bevege seg akkurat slik de gjør i mors liv.

Sykepleieren mener at nyfødte babyer fortsatt har minner om hvordan det var i mammas mage.

Sonia Rochel anbefaler forøvrig ikke amatører å bruke teknikken med å la vann renne over ansiktet til små barn.

6

Eg leser mye blogger om folk som sliter etter mobbing og plaging og  ønsker å støtte og hjelpe så godt eg kan.

Syns ofte at tingene en leser om er hjerteskjærende og at folk noen ganger må være helt ute når de kan skrive og gjøre som mange gjør i kommentarfelt og i hverdagen og hakker på og plager andre -egentlig helt uten grunn. ( eg heier alltid på de svake sa mammaen min ,så eg har vel lært da vet du)

Mødre skal jo være moralsk veileder og litt sånn fyrtårn når man mister gangsynet -eller noe i den dur,,,,,,,men her altså totally missed the mark!!!

Fantastisk rollemodeller !!! Eg hadde vært stolt -NOT

Kanskje har du lest dette alt og det er old news, men eg surfet litt på nettet og lette etter noe annet og endte da altså på denne siden.

Mobbing er ALDRI ok

Disse mødrene har nemlig stupt til det laveste av alle lavmål i mine øyne og antagelig stukket av med hele seieren -om da dette egentlig hadde vært et mesterskap

 

Er det bare meg eller?

Mer sjokkerende info om dette finner du på linken nederst.

 

 

 

FORARGET: En mor fant et bilde av sin for tidlig fødte datter på den omtalte siden. - Syke kjerringer, skriver hun.

 

 

 

(SIDE2): Flere mødre har tatt til motmæle etter at de oppdaget en Facebook-side som later til å være dedikert til å gjøre narr av babyer og småbarn.

- Verste jeg har sett

En forarget mor fra Florida i USA, Melissa Antenucci, sa at hun ble forferdet da hun ved en tilfeldighet kom over gruppen på Facebook, ifølgeHuffington Post.

Hun fortalte at gruppen, som i hovedsak skal bestå av kvinner som er mødre selv, tok bilder av barn fra Facebook for så å legge dem ut på siden, og gjøre narr av dem.

- Det er fryktelig. Disse kvinnenes kommentarer var noe av det verste jeg noensinne har sett. Jeg er en mor, og vet at de er mødre også, sier hun.

Antenucci sa at flere av gruppens medlemmer spesielt gjorde narr av barn med nedsatte funksjonsevner. Flere barn skal ha blitt kalt stygge.

«Under et bilde av en baby skrev en kvinne. «Det er fryktelig stygt». En annen kvinne kommenterte «Du kan desidert ikke fikse noe som allerede er stygt». En annen skrev «En side for stygge babyer. Jeg har dødd og kommet til himmlen. Hvorfor kan ikke dere bo nærmere meg, så kan vi gjøre dette over en cocktail eller to?», er noe av det som ble skrevet på siden ifølge Fox 10 News.

Fant datteren sin på siden

En mor ved navn Ellen Veach, som sier at hennes to år gamle datter har blitt gjort narr av på denne siden, sier at hun ble sjokkert da hun så bildet av barnet sitt.

- Jeg har naivt lagt ut bilder av barna mine, kun for mine venners øyne. Jeg innså ikke at det fantes en gruppe som kunne ta disse bildene, og gjøre narr av barna. Som om det noensinne er noe jeg ville ha tenkt at en annen mor eller voksen kvinne ville ha gjort, sier hun.

Nyheten om denne gruppen har satt en rekke sinner i kok. Nicole Fabian Weber fra foreldre og barn-magasinet The Stir , kaller dette kvalmende.

- Internettmobbing kommer sjeldent som et sjokk i disse dager fordi, dessverre, så har det blitt så vanlig. Men å gjøre narr av tilfeldige småbarn og babyer tar ting til et helt nytt nivå av lavmål, og gjør meg trist over menneskeheten. Tenk å finne et bilde av sitt eget barn på en slik nettside, med en rekke kommentarer under fra fremmede om hvor stygt de mener dette barnet er. Det er kvalmende, sier hun.

Ytringsfrihet?

Siden skal nå ha blitt rapportert inn, og har blitt fjernet. Mange av mødrene som var tilknyttet siden har også slettet sine private Facebook-kontoer, etter at flere medier har forsøkt å komme i kontakt med dem. Imidlertid har noen av mødrene som var tilknyttet gruppen gått ut og forsvart seg selv på bakgrunn av ytringsfriheten.

- Dette er Facebook, ikke heksejakten i Salem. Dette er et fritt land, og jeg lo fordi jeg synes det var morsomt. Takk for din kommentar, neste takk, skrev hun.

http://www.side2.no/foreldre/article3709113.ece

8

Eg skriver jo for http://Iknowthatmagazine.com og vi nomineres til Vixen award.

 

iknowthatmagazine.com

 

Så da føler eg at det er på sin plass og slenge inn innlegget her og om du ønsker det kan du stemme på oss i den kategorien du selv ønsker, hvis ikkje er det helt ok,men eg syns det var litt gøy å være med å bli nominert :)

 

Litt skryt er lov eller? Spesielt er det siden vi kun har holdt på i 6 måneder!! veldig gøy!

 

Ja det er ikkje viktigst å vinne,men er veldig veldig gøy å nomineres.

 

Har du ikkje lest noen av innleggene eller hørt om oss før? WHAT? neida, da kan du bare klikke inn på http://Iknowthatmagazine.com og lese mye om mote, fashion, makeup, hudpleie,inspirasjon,

Du kan lese om produkter vi tester, hvordan farge håret hjemme, hvordan å slite med vekten. Kule tips til filmer og serier. Bokanmeldelser, dagens outfit, hårtips, reiseguide og barnløshet og mye mye mer!!!

Vi har åpne kommentarfelt slik at du kan spørre om råd og veiledning eller be om tips til forskjellig ting du lurer på.

 

 Vårt fokus er at Iknowthatmagazine.com skal være for alle kvinner i alle aldre og fasonger. Målet er å vise at vi alle er vakre på vår måte og at det finnes hjelp og råd for hvordan kle seg etter kroppsfasongen din og du kan få hjelp til huden som oppfører seg litt som den er schizofren.. Vi dekker et vidt spekter av emner og innleggene varierer fra dypt alvor til litt mer humoristisk syns på livets sider. 

Vi skaper underveis og DU kan være med å gjøre nettopp det! Les, diskuter, være enig eller uenig, alt hjelper for å lage et enda bedre Iknowthatmagazine.com- kanskje har du tips til ting vi kan skrive om som opptar deg, kanskje bor det en skribent i deg eller du ønsker å dele din historie anononymt? Det meste er lov!

Så du er hjertelig velkommen til å komme å henge med oss :)

 

Ellers finner du noen av innleggene eg har publisert der her på min egen blogg også.

 

 

 

Kopi under er av innlegget skrevet av Tove Eggen som er redaktør for Iknowthatmagazine

og du kan lese hele på siden  http://www.iknowthatmagazine.com/2013/10/27/vi-nomineres-du-vinner-canon-videokamera-sweet-deal/

canon

 

Hei folkens! Som jeg skrev sist uke har flere lurt på om de kunne nominere oss til Vixen Blog Awards, og det var vi litt usikre på selv egentlig, men tenkte hvor gøy hadde det ikke vært å vunnet en pris som årets nykommer, skjønnhetsblogg eller inspirasjonsblogg?

Det har tydeligvis Vixen selv fått med seg ? for de har sendt oss en mail og bekreftet  at JADDA, vi skal nomineres og slang med to fancy knapper til oss som dere kan trykke på for å stemme:

 

 

Man skulle liksom bare velge én knapp som passet bloggen sin best?.haha?.men som jeg alltid sier: ?LESS IS MORE, BUT MORE IS BETTER!? ? og så er vi tross alt bloggmagazine (smoothe, Tove?).

Men hvis du ikke får opp de fancy knappene så kan du stemme HER!

Man kan stemme frem til 1. November, altså fredag!

Bloggnavn er:  Iknowthatmagazine

Bloggurl er: http://www.iknowthatmagazine.com

Så da håper jeg det er en enkel sak, og at dere har lyst til å nominere oss i én av kategoriene og jeg tror det er lov til å stemme på flere kategorier og så mange ganger man vil, men selv er vi fans av katergoriene årets nykommer, skjønnhetsblogg, inspirasjonsblogg ? og selvfølgelig, årets blogger ville vært heeelt fantastisk men?ja?stor konkurranse på den fronten?:)

I tillegg til å sørge for at vi hopper rundt av glede hvis vi nomineres, så kan du ogsåVINNE CANON LEGRIA videokamera til en verdi av 2790 ? sjekk det ut HER - MAN som jeg har lyst på den selv, tenk så mange flere videoer jeg kunne laget for dere da!

haha?.ok, fokuser Tove...

Takk for meg og håper dere har tid og lyst til å gi oss noen stemmer, og at leserne våre synes vi fortjener det :)

PASQUEJELEVABIEN ? eller noe sånt no..haha..

Klemmer fra Tove

 

********************************

 

Så da håper at at du kanskje har lyst å lese mer om oss og kanskje har du også lyst å stemme på oss :)

 

Kanskje har du en blogg du vil eg skal se på og kanskje stemme på?

6

-og syns alle andre har det mye bedre enn oss..........

 

da bør vi kanskje lese denne historien

 

Meet 98 year old Dobri Dobrev

 

This is the story of the 98 year old beggar Dobri of Bailovo village in Bulgaria who?s become the most generous benefactor of the largest Cathedral in Eastern Europe?

66135_201856419956360_1601265503_n
Dressed in his home-spun clothes and ancient leather shoes worn in winter and summer he could often be seen standing outside the church St. Alexander Nevsky in Sofia somewhat detached and silently clutching his tin-box for coins. I see him every day I pass by.

dobri

Grandpa Dobri holds the key to people?s hearts. Softened at his very appearance, we all rush to put a coin in the hands of the elderly man.
Apparently he gets up early every day and walks the 10 kilometre route from his village Bailovo to Sofia. He enjoys speaking to the busy passers-by and kisses the hand of everyone who stops for a chat.
To people in Sofia he?s been known for many years simply as Grandpa Dobri ? the beggar.
In 2010 during filming a documentary about the Nevsky Cathedral a journalist working for the Bulgarian national TV found in the church?s archives a shocking discovery ? the most generous private donation that the church ever received was by no other than the old beggar ? Granpa Dobri. It was an astounding EUR 40,000.

dobri-dobrev-10
The 98-year-old Bailovo saint has not touched even a single penny from the money we all thought he lived off. He apparently lives only off his 100 Euro a month retirement and what people kindly leave him ? mainly fruit and bread?
Now, having chosen a life of a hermit, he tours the churches on public holidays, raising money for temples and monasteries. 10 years ago, when he was ?still young??he says, he used to walk the distance from Sofia to Bailovo and other places ? now he travels around the city by bus?
Most likely Dobri?s good deeds will remain a secret. People say he?s also helped numerous needy people living in shelters. Yet, he doesn?t want to talk about it..
When you GIVE don?t do it for the PR or waiting to get something back, do it like grandpa Dobri ? from the heart?I believe that this is the reason for his unbelievable energy and life he?s got at his age

 

mer om han her 

http://thenigeriatoday.net/meet-98-year-old-dobri-dobrev/

 

Ikkje mange av oss som lever som ham-kanskje burde vi ikkje heller,men vi kan lære av ham at å gi med et rent hjerte er den største gaven <3

0

Christine Teigen 

 

les hele saken på Se og Hør sine sider

 

christine teigen

 

Hun legger ikkje skjul på at hun er ekte med strekkmerker og det hele.

 

På Instagram la hun ut dette

 

She's only human: The Sports Illustrated beauty Instagrammed a photo of her thigh complete with stretch marks with the comment, 'hi thigh stretchies I hate you but you are mine so I'll accept you'

 

Helt fantastisk syns eg!!!!!! all ære til sunne oppegående mennesker som henne

De vet at de er forbilder, og viser at de ikkje er laget av papir og glansbilder -men lik de fleste av oss med små skjønnhetsfeil <3

 

Hva syns du om bildet hennes?

0

Etter å ha lest http://martheborge.blogg.no/   i dag ble eg tipset om Norads NM i bistand og Født på ny

 

Vi er heldige i Norge.

 

Vi har gratis skole og vi har et helsevesen som ( stort sett ) fungerer som det skal.

 

Det hører med til sjeldenheten at vi blir tvangsgiftet og vi kan stemme og reise og omtrent gjøre alt vi vil.

 

Vi kan dusje lenge eller ta et bad.

 

Og vi kan kaste drikke som har blitt for varm,tam,kald og vi trenger ikkje spise opp maten vår for det er alltid mer.

 

Som oftest får vi greit betalt for jobben vår ,selvom hvert år har vi streiker for en 1 eller 3 kroner mer,

 

Vi har det godt i Norge -i det landet som er nest lykkeligt i verden -selvom vi er nok nesten best i å klage spør du meg.

 

Klaging og være negativ er en hipp og kul trend. Syting og leker offer er visst enda mer populært.

 

Mye vil ha mer sier de.

 

Mulig ,men eg ønsker å fokusere på det positive i hverdagen. Hvordan man kan ta vare på øyeblikkene og føle at hver dag har betydning.

 

Nei mitt liv er ikkje perfekt,men det blir hvertfall ikkje det av å klage og syte uten å gjøre noe med det :)

 

Håper du har en fantastisk dag med dine kjære eller om du er alene -at du koser deg og setter pris på Livet <3

 

God helg!!


 


Hvis du går inn på siden her kan du se hvem du hadde vært om du hadde blitt født et annet sted i verden.

Ditt liv, din familie og hvordan du lever.


Mitt liv er Lin Saaed født i Kosti Sudan

 

 

LIN SAAED
 • KOSTI, SUDAN
 • BARNESKOLE
 • RABAK
 • KOORDINATOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Tvangsgiftet

Jobber i dag som koordinator

 

resten kan du lese her

 

http://gjenfodt.no/40970/?first

 

 

Litt å tenke på ikkje sant?
Hvor hadde DU blitt født?
  
0

haha denne lånte eg av Bygdetullingen fantastisk kåseri!!!!!

 

Skal du stemme eller er du usikker enda?

https://www.facebook.com/notes/%C3%B8ystein-bygdetulling-tholo/stortingsvalget-2013-guide-til-deg-fr%C3%A5-meg/586281421436044

STORTINGSVALGET 2013! Guide til deg frå meg...

September 7, 2013 at 12:28pm

VALGUIDE

Kva skal du stemma på mandag ?

Her er ei lita oversikt over kva dei ymse partia står for, og litt kva dei kjem til å forandra på.

VENSTRE:

Venstre er eigentleg eit lærar-parti så skule står høgast på lista over viktige saker.
Venstre støttar og "Hold torsken-reklamen" på tv, då dei meinar den er viktigare en å finne olje i nordnorge.
Den typiske venstreveljaren har månadakort på buss og sykkel med korg framme.
Stemmer du venstre,så får norske lærarar lengre ferie og meir pengar.
Venstre er eit lite parti,men om dei skulle gå av med seier,så vil du snart sjå på Facebooken din at problem med ord deling og, komma kjem til forsvinna heilt.
Venstre har lite interne skandalar og er soleis eit kjedelig parti.
Synest du det er for lite syklar med korg på?

Stem Venstre!

 

 

MILJØPRTIET DE GRØNNE :

Miljøpartiet de grønne, har eit av dei lengste partinavna.
Med tanke på at det ikkje finnest parti som heiter "Miljøpartiet de gule" eller "Miljøpartiet de rosa", så er navnet i seg sjøl ganske snodig.
Men det har si forklaring i at Miljøpartiet de grønne er for alt som er grønt.
Dei meiner me har nok olje og bør bruka meir sykkel.
Dei er stort sett vegetarianarar som du finn ved grønnskadisken på ein økologisk gardsbutikk.
Hovedårsaken til at dei et grøntfor,er at at ulven dei likar så godt,har ete opp sauene.
Likar du fårikål uten får?
Synest du el-bil er dritkult?
Går du mykje i strikkegenser?

Stem Miljøpartiet de grønne!


KYSTPARTIET:

Kystpartiet er ei samling av fiskarar og fangstmenn.
Dei meiner alle bør fiska meir og at samane skal få ha fleire reinsdyr.
Den typiske Kystpartimann har minimum to sjarkar og har aldri vert i Oslo.
Er du glad i fisk og joikakaker? 
Huskar du Steinar Bastesen?

Stem Kystpartiet!

 SOSIALISTISK VENSTREPARTI :

Sosialistisk venstreparti ,eller SV som dei eigentleg heiter er veldig rettferdige folk.
Grunnen til at dei kallar seg SV og ikkje Sosialistisk venstreparti ,er for at det ska bli enklare å sei partinavnet.
Dei jobbar hardt for at miljøet skal bli bedre,men berre sånn passe.
Ikkje heilt på el-bil,men meir på Toyota Prius-nivå.
Av politiske utnevnelsar kan dei slå i bordet med bla :
Partiet som har svelgt flest kamelar.
Partiet som har den politikaren med den mest skrikande stemma.
Partiet som først lanserte hårsveisen til konkureande Siv Jensen frå FrP .
SV er veldig for likestilling.
Slagordet til SV er "DEL GODENE!" 
Dette må ikkje forvekslast med Kristian Valen sitt "ALLE SKAL FÅ"
SV meiner mykje ,men får lite gjort.
Likar du å sykla til jobb?
Er du svak for kvinnfolk i uniform ?
Går du mykje i strikkegenser og med strikka sjal?

Stem SV !

 

 
HØYRE:
Høyre,heretter kalla Høgre er eit av dei verkeleg store partia i landet vårt.
Det var i si tid faren til filmstjerna "ET" som grunnla Høgre.
Han heiter Kåre Willoch og styrte landet vårt ein gang på 80-talet.
Den tida kalla dei for "jappetida ". Då var alle veldig rike,men så plutselig vart alle fattige og ei sinna dame som heiter Gro måtte hjelpa Kåre litt med å få ting på stell att.
Dette er ikkje noko grunn til å ikkje stemma Høgre. Dei har mange gode idear og meiner sjølv at dei skal gå av med seier.
Av hjartesaker så finn me blandt anna privatisering.
Det er eit prinsipp som går ut på at alt som i dag vert dreve av staten,skal drivast av private.
Om dette gjeld gardane rundtom i landet er eg noko usikker på.
Høgre likar ikkje bønder.
Dei meinar at subsidiar bør gå til bilar og båtar framfor traktorar.
Om Høgre vinn valet,vil til dømes vil sjukehus verta private. Det vil du merka når legen din ikkje har kvit frakk ,men Hawaiiskjorte og sykepleiaren din går i dress.
Sjølv synest eg Høgre er litt kjedelig. Dei har ein og anna skandale, nokon homofile og fin farge på slipsa sine,men fortsatt kjedelige.
Har du stor seilbåt?
Har du mykje pengar ?
Er du lite glad i traktorar ?
Trur du at rema1000 lagar maten sin sjølv ?
Er du glad i å gå i dress?

Stem Høgre!

 

 
SENTERPARTIET :
Senterpartiet ( SP) består for det meste av bønder.
Den gjennomsnittlege veljar har kyr,traktor ,bur på bygda og går i ein grøn og gul onepice( også kalla Felleskjøpetdress), er glad i sau.
Gifte SP-veljarar har ofte same etternavn før dei giftar seg.
SP er i mot ulv og meiner i staden at det norske folk skal eta sauen sjøl.
SP likar ikkje byfolk og meiner bygda er best for alle.
SP er likevel ikkje framand for tanken på å leggja meir asfalt å byggja bedre vegar. Dette vert begrunna med at innavlet blandt bygdefolk bør ned med minimum 20% innan 2017.
SP har lite skandalar ,men til gjengjeld har politikarane deira artige dialektar som Oslofolk ikkje forstår ein drit av.
Er du interessert i traktor, synest ulven er dum og høyrer heime i eventyret med rødhette?
Føler du deg tiltrukke av søskenbarnet ditt eller av sauen til bonden som har bondegården ved sia av "landstedet" ditt?
Synest du at innkjøp av fransk ost ikkje sprenger budsjettet til familien din?
Meiner du at TORO lagar for mykje av maten vår?

Stem Senterpartiet !


ARBEIDERPARTIET :
Arbeiderpartiet (AP) har du sikkert høyrt om. Sjefen der heiter Jens og er statsminister i Noreg.
Hans jobb er å ta på seg skylda for alt som AP gjer.
AP har styrt landet siste 8 år og derfor er alt som er gale i dette landet AP sin feil.
Om du til dømes snublar i trappa og vrikkar foten din,er det Jens sin feil.
Fekk du ikkje råd til den BMW'n til 1,4 millionar ,er det Jens sin feil.
AP legger avgifter,skattar osv på alt som finnest. Hadde det ikkje vore for Jens&co,så hadde me alle kunna levd eit luksusliv med feite bilar,middels traktorar og asfalt på kvar einaste veg,fortau og tursti.
I staden for å bruka pengar på oss i Norge slik at me faktisk kunne hatt det noko lunde leveleg,så har Jens&co putta alle oljepengane oppi ein sparegris.
Denne sparegrisen heiter Oljefondet og er kjempestor. Det skal visstnok vera pengar nok til at me skal klara oss lenge etter det er tomt for oljeinntekter.
AP skjønar ikkje at desse pengane må brukast no. Me lever jo tross alt berre ein gang.
AP er veldig glad i negrar. ( det er ikkje lov å skriva neger lenger,men eg veit ikkje kva anna ord eg skal bruka)
Utan AP hadde einaste negeren i landet vore han på Ål Stasjon som Hellbilies syng om. ( Dei har heller ikkje bytta ut ordet neger i songen sin)
Brukar du lite av tida di på å klaga og har råd til fransk ost?
Kan overleva dagen sjølv om ein halvliter vatn på flaske er dyrare en ein liter bensin?
Meiner du at tv-programet "Midt i smørøyet" satte kursen med å alltid ha med minimum ein programledar som hadde ein anna etnisk opprinnelse en deg sjølv?
Synest du at det er greit at du slepp å sjekka kontoen din før du knekk foten fordi gipsen er gratis?
Er du einig i at det er livsfarlig med feil sand under leikeaparata i barnehagen?
Tenker du lite over at du kan stå i midtgangen på ein buss som kjører i 80km/t ,uten å halda deg fast...heilt lovleg?

Stem Arbeiderpartiet !

 

FREMSKRITTSPARTIET :
Fremskrittspartiet (FrP ), er eit fantastisk parti!( kva framskritt navnet stammar frå,har eg ikkje funne ut av)
Sjefen der heiter Carl I. Hagen. Han er eigentleg ikkje sjef,men han trur det sjølv. Ho som er sjef på papiret ,heiter Siv Jensen.
FrP har ein enkel politikk med slagord som:"for folk flest" og "en enklere hverdag"
Prinsippet er enkelt. Om FrP vinn valet og får bestemma,vil alt du kjøper verta mykje billigare ,eller tilnærma gratis . Faktisk heilt gratis i dei fleste tilfeller.
Ein ny bil som i dag kostar 1,4 millionar,vil då kosta kun 800 000kr, slik at alle kan få råd til den. Bompengar kan du berre gløyma å betala for vegane kjem ferdig på rull og vert trilla ut i 4-felts bredde allerede i frå tirsdag morgon om FrP vinn valet.
Her skal sparegrisen til Jens&co knusast!
Er me heldige,så kan muligens eit rom på gamleheimen komma opp mot standarden på ei fengselselle.
FrP har og fått det for seg at NAV er udugelige og at helsekøane er for lange.
Knekk du foten etter at FrP har kome til makta,så er du i full jobb att samme dagen.
Øl og brennevin kjem til å vera tilgjengeleg over alt heile tida, inkludert i lunchen på skulane.
Alle taxisjåførane kjem til å butta hudfarge.
All kriminalitet vil i framtida bli begått av kun nordmenn.
FrP meiner at det er for dyrt med bygdene i landet,så om du skal på hytta di eller "landstedet", så husk å ta med din egen sau( om ikkje ulven har ete den opp)
Husk og på at du må handla FØR du dreg på hytta,for lokalbutikken er borte.
Du kan og handla i Sverige der alt er billig. 
Synest du alt er for dyrt i dette landet?
Er det på tide å finna nokon andre å klaga på?
Kunne det tenkjast at det gjekk an å driva eit firma i Noreg utan å fylla ut 19 skjema kvar dag?
Brukar du over 80% av tida di på å klaga?
Meiner du at det er på tide med litt meir vegutbygging i osloområdet?
Kunne du tenkt deg å kjøpt øl på valdagen mandag 9 september ?
Er det på tide at Rema1000 og Toro får laga maten sin i fred uten at desse forbanna bøndene må blanda seg inn?

STEM FRP!

 

RAUD VALALIANSE:
Raud valalianse (RV) Har eg ikkje sett meg så nøye inn i.
Trur sjefen der er ein sinna fyr med langt hår.

Er du sinna og går i strikkegenser?
Har du ofte skjerf på deg?

Stem RV !

 

KRISTELEG FOLKEPARTI :
Kristeleg folkeparti ( KrF ) er ei gruppe av veldig snille mennesker.
Valgprogrammet deira er stort sett henta i frå bibelen.
Snittalderen på partimedlemmer er omlag 82 år.
Dei har den mest kjende sjefen av alle parti. Han heiter Gud.
Pressetalsmannen deira er berre eit par og tjue år og heiter Knut Arild Hareide.
KrF vil ha bort alt av alkohol,med unntak frå altervin. 
Då dei var konfrontert med at Jesus gjorde vann til vin,var svaret:
"Me veit det,men me like det ikkje"
KrF stammar frå Haugesund/Karmøy ,der dei i si tid bygde masse klubbhus også kalla bedehus.
Bedehus finnest i dei fleste bygder i Norge og vert mest brukt til Bingo og basar.
KrF ser helst at homofile sluttar å vere homofile, då lovverket deira ( meir kjend som bibelen ) meiner at homofili ikkje noko til greier.
På ei anna side så seier sjefen i KrF at han er glad i alle.
KrF vil at me skal dela med andre. Til dømes dela ut fisk og brød.
Derfor støttar dei til dels fiskarar og bakarar.
Dei vil at me skal veksa opp som glade trygge familiar der ingen bannar og alle er glad i alle.
KrF er og dei som brukar dei norske kirkene til andre ting til en dåp,konfirmasjon,bryllaup og begravelsar.
Er du litt glad i alle?
Synest du homofile kan vera vertfall litt mindre homofile?
Trivest du med ein dram&kjeksbit på ein søndag?
Kan du dei 10 bud?
Er du opptatt av trygghet for (nesten) alle?
Er du litt redd for at FrP og Høgre skal ta aldeles av?

Stem KrF !
Dette er ei meget rask oppsummering basert på fakta frå min eigen hjerne.
Guiden kan muuuuuligens innehalda ein del faktafeil og og skrivefeil ,men eg trur det greitt nok.
Det finnest andre parti og,men eg anar alt for lite om dei til å kunna bidra til ditt val.
Bruk stemmeretten din!

GODT VAL! 

Mvh Bygdetulingen

0

les den ganske hysteriske historien i VG i dag http://minmote.no/2013/08/sjekk-den-nye-skjonnhetstrenden-opererer-seg-til-evig-smil/

 

I henhold til asiatisk og da gjerne spesielt Kinesisk medisin handler alt om balanse og respekt for de eldre og tidligere generasjoner.

 

For meg ser det ut som endel av dette forsvant med Maos 1barns politikk der det nå selvsagt er en STOR mangel på jenter.

Alikevel ser det ut til at Asia generelt er det stedet det skjer mest mulig grotesk og rart innen kosmetisk kirurgi.

 

 

De ønsker seg øyelokk som dem i vesten.

 

De slenger seg på puppetrenden som resten av verden som du kan se under i denne utrolig sprø videoen

http://www.kjendis.no/2012/07/30/kjendis/mote/pupper/22740413/

Noen ønsker bagalhode ( aner ikkje kor dette kommer fra,men en avis i Tokyo skrev om det )

Litt mye SYFY og Anime anyone???

link til nettavisen som skrev om dette

http://www.side2.no/catwalk/article3481432.ece

 

Og nå altså permanent smil. Hallo????

 

storybild

 

Vil nesten ikkje tenke på hva de finner på neste gang

 

Hva mener du?

0

Im a sucker for youtube og alt morsomt, søtt, intressant, spennende eller informativt

Skjønne skjønne Ella Mae synger Elvis med enorm innlevelse!!

 

http://www.youtube.com/watch?v=fmWa1gKrp6Q

 

 

0

Nå pensjoneres verdens lab-sjimpanser!!

 

Denne videoen om disse fantastiske dyrene fikk meg til å bælje som en brannhydrant.

Nye forskningsmetoder eleminerer dyreforsøk i labratorier så sjimpansene blir pensjonert. De blir omplassert i helt spesielle habitater som er laget kun for dem og som legemiddelselskapene er med på å gå pengestøtte til.

 

Mange vil nok bli sinte fordi firmaene på denne måten fraskriver seg ansvar og at penger ikkje kan kjøpe tilgivelse.

Selv ser eg på dette en fantastisk løsning på en forferdelig situasjon.

Dessverre kan man ikkje forske på mennesker når det gjelder legemidler pga livslengden til en person er så mye lengre enn et dyr.

Skulle veldig gjerne ønske at både hunder,rotter,mus og kaniner slapp å sitte i bur og være den måten vi finner løsninger på medisinske problemer og hvilken medisiner som hjelper.

Nå etterhvert som de kan finne bedre måter vil dyreforsøkene bli færre -heldigvis

 

Og forhåpentligvis fullstendig eliminert etterhvert!!

I mellomtiden syns eg at det er en passende avslutning på lang og tro tjeneste disse sjimpansene nå får i Sveits

 

her kan du se den nydelig videoen som Dagbladet hadde i går

http://www.dagbladet.no/2013/08/13/nyheter/dyrenes_nyheter/sjimpanser/28684696/

 

Sol i ansiktet og gress under bena for første gang på 30 år

0

er grunnen til at eg IKKJE har Italiensk far!!

 Mamma traff en italiensk sjømann som ville se isbjørnene og var egentlig litt redd for å gå i gatene.

Hun forklarte at vi ikkje har isbjørner i Bergen og at han tok feil. Etter mye om og men trodde han henne tilslutt og sluttet å mase om isbjørn.

Da hun skulle møte ham igjen bare sa han at han ikkje ville ha noe med løgnere å gjøre og at han hadde SETT isbjørn i Vågen med egne øyne. Hun mente selvsagt at fyren var helt blåst og var veldig lite intressert i å ha noe med noen å gjøre som beskyldte henne for å lyge!!

 

Neste dag var da altså dette plastret ut over hele forsiden av Morgenutgavenher kan du lese hele saken http://www.ba.no/nyheter/article6783606.ece 

Mamma ble litt satt ut og syns samtidig dette var hysterisk morsomt. Hun ble hvertfall aldri italiensk mama og likegodt var det kanskje?

Slik ble det til at min far fikk en sjangs og kanskje er det best for oss,for ellers hadde jo eg kanskje ikkje blitt meg?

Så da har vi faktisk hatt isbjørn i gatene i Bergen og badende i Vågen :)

Kjenner du noen som var i sentrum og så dette?

 

2

For en tid tilbake sendte min søster meg en link om historien til en mann og hans hund.

Eg gråt som et pisket skinn over denne vakre mannen som bar hunden sin til sjøen for at hunden skulle få slippe smerter og få litt søvn

202491_10151117932056054_1927531573_o(1).jpg

 

Bildene ble raskt viral og fotografen  Hannah Stonehouse Hudson som tok noen bilder av sin venn John og hans hund Schoep var ikkje engang sikker på om hun skulle legge ut bildene på facebook eller ikkje,men hun hadde ALDRI trodd at responsen skulle bli så enorm!!

Folk samlet inn penger til behandling til hunden sånn at den skulle slippe smertene han hadde pga sykdom og alder.

Schoep var 19 år på bildet og John trodde dette var deres siste svømmetur. De har vært sammen siden John reddet Schoep på et rescuesenter da han var 8 mndr. Det er et lang liv for en liten hund. Og John og de som forelsket seg i disse to gjordet Schoeps siste år helt utrolig!

Eg tror engler kommer i all slags fasonger -og at dyr er noe av det vakreste vi har. Hunder elsker helt ubetinget og vi som forelsket oss i Schoep følte at vi kanskje hadde blitt berørt av noe helt spesielt.

Desverre døde Schoep i sommer ,antageligvis ganske mett av dage og muligens helt uvitende om at han har rørt ved en hel verden.

Eg tror hvertfall at mitt liv ble enda bedre fordi eg fikk lære historien til en mann og hans hund og deres uendelige kjærlighet til hverandre som de delte med hele verden.

http://www.youtube.com/watch?v=DMyI9RFU9pk

Hvil i fred Schoep <3 <3<3

 

2

Tilogmed jentepapegøyer er smartere enn de fleste menn eg kjenner

 

 

Se videoen om Pippi papegøyen som løser flere oppgaver uten assistanse -mye glupere enn menn som står foran kommoden og spør hvor er sokkene mine?

Eller 2 timer før de skal fly på foretningsreise sier eg har ikkje fler boxere....hmm hvem er det sin feil tror du? den som vasker eller den som ikkje legger boxerene i skittentøyskurven?!

Anyway det var digresjon,se den flotte Pippi her in action : http://www.dbtv.no/?vid=2527193484001

 

NB hun er utrent og dette er altså ikkje et triks hun har lært.

 

0

Anyway denne sto i avisen i dag om en fyr fra USA som måtte mellomlande 5 ganger før han kom frem til et sted han skulle ta ferge og den hadde selvsagt gått. Skulle ønske eg kunne være like veltalende når eg blir forbanna som ham,men det er eg desverre ikkje.

Her er brevet og resten av artikkelen kan du finne her http://reise.bt.no/reise/PS-Behold-bagen-Jeg-likte-den-ikke-uansett-46990.html#.UdLN0WLxpul

 

Dear LIAT,

May I say how considerate it is of you to enable your passengers such an in-depth and thorough tour of the Caribbean.

Most other airlines I have travelled on would simply wish to take me from point A to B in rather a hurry.

I was intrigued that we were allowed to stop at not a lowly one or two but a magnificent six airports yesterday.

And who wants to fly on the same airplane the entire time? We got to change and refuel every step of the way!

I particularly enjoyed sampling the security scanners at each and every airport. I find it preposterous that people imagine them all to be the same.

And as for being patted down by a variety of islanders, well, I feel as if I?ve been hugged by most of the Caribbean already.

I also found it unique that this was all done on 'island time', because I do like to have time to absorb the atmosphere of the various departure lounges.

As for our arrival, well, who wants to have to take a ferry at the end of all that flying anyway?

I?m glad the boat was long gone by the time we arrived into Tortola last night ? and that all those noisy bars and restaurants were closed.

So thank you, LIAT. I now truly understand why you are 'The Caribbean Airline'.

 Arthur Hicks

P.S. Keep the bag. I never liked it anyway.»

 

0

 

Takk for at du er en så vakker by. Takk for spisse gavler på de små husene folk bor i. Takk for skiferfortau og brosteinsgater, for grønne kobbertak og kirsebærtrærnes blomstring. Takk for skjeve vinkler hvor enn man retter blikket, de grønnmalte støpejernslyktene, de store åsene (og at de kalles for fjell), allmenninger og bratte trapper, små biter av bevart beite- og jordbrukslandskap innimellom, enorme bøketrær og gater som er så smale at du kan strekke ut armene og fylle dem. Takk for tusen spiralformer hugget i stein.

Og farvel til alt det rare med deg, Bergen. Farvel til den enorme mengden mennesker som tror at treningsklær og -sko er et passende antrekk, uansett situasjon. Farvel til busser som med busselskapets velsignelse går tre minutter før tiden, og har billetter som bare er gyldige «en vei». Farvel til den forstyrrende mangelen på folk med bakgrunn fra andre land.

Farvel til den tunge vinterluften som de stakkars sentrumsbeboerne får i gave av alle som bor andre steder og kjører til jobb. Farvel til nybygg som ikke snakker med omgivelsene sine, og til politikere som villig lar utbyggere rive hva de vil, kanskje fordi de tror at alle hus som ikke er nymalte, automatisk er råtne inni.

Takk for nå alle mennesker i Bergen. Takk til samboere i kollektiv og hybelhus, til blonde jenter på fest, til kjekke gutter i sengen min, til de blide ansatte på Ica Maaseskjæret, til den mystiske kvinnen som er stemmen til Bybanen, til mine engasjerte lærere, og til alle mine vakre og dialektforvirrede medstudenter. Takk til utadvendte folk i serviceyrker. Takk for nå, fulle striler og umusikalske gatemusikanter. Takk til gamle kollegaer, og alle gode venner jeg forlater her. Jeg vil savne dere. Takk til alle som snakker denne byens fantastiske språk, og til alle som bor i hus fra 1600- og 1700-tallet som om det var en dagligdags ting. Tusen takk til organisasjonsfolk og røde og blå politikere, for at dere bryr dere.

Tusen takk for været, Bergen! Det er svært undervurdert. Takk for å kunne gå med tøysko i snøfrie gater den første skoledagen i januar. Takk for plussgrader og duskregn hele året. Takk for de intense soldagene i mai og juni, som får byens hus og mennesker til å gløde. Takk for utrolige solnedganger over øyer jeg aldri har vært på.

Farvel til alle stedene jeg aldri fikk besøkt mens jeg bodde i byen. Til Lysøen og Arboretet, til innsiden av Forum kino og husene i Gamle Bergen, til Ulriken (!) og bøkeskogen på Lindås.

Du er en særegen by, Bergen, glem aldri det. Husk at du er løkkupler og flosshatter, kanonkuler i kirkefasader, de ekstatiske dunkene fra Finckens overetasje, Studentersamfunnets engasjerte debatter under pinnsvinets åsyn, engelske for- og etternavn og et enormt, rosa museum midt i byen. Husk at du er verdens beste kebab på Nirvana og mumiene på Høyden, rhododendron, kultursponsende millionærer, villaer midt i byen, kaien hvor man kan bade på skolen, hustak med en liten vipp nederst, plystrende barn og engasjerte lokalhistorikere. Du er et helt uforglemmelig sted, Bergen! Takk for meg, vi sees igjen.

 

Utrolig nydelig skrevet og berører en Bergensk Sjel veldig :)

 

Har du vært i Bergen?

0

Over 200 mennesker bodde under et marked i Moskva!!

Er jo rimelig CRAZY? nesten som en episode av Criminal Minds eller CSI Las Vegas ( sånn da fikk eg sagt at eg digger de!)

De hadde en fullt utstyrt og fungerende tekstilfabrikk ,-eh noen kjente kjeder vi ikke skal handle hos?

Videre hadde de kino, cafe og casino?! -casino faktisk!!

- og hønsehus...-vi vet vel hvorfor det... noe må de vel spise?

200 illegale innvandrere bodde her nede og hadde livet sitt her,med jobb,underholdning og et hjem.

se videoen her hentet fra Dagbladet TV

http://www.dbtv.no/?vid=2436400494001

Er dette bare toppen av isberget?

Finnes det flere slike samfunn tror dere,i de større byene rundt om i verden?

Man kan jo lure.......folk har jo døtrene sine i kjelleren i 18 år .

Eller man finner jenter som har vært kidnappet i 10-12 år,uten at naboer har ant en ting.

Men 200 er da ganske mange eller?

0

 

 

Kjenner hjertet banker litt ekstra stolt for denne smarte jenten.

Har hun lært noe av sangen til Rihanna  Take a Bow mon tro-dont get mad,get even?

 

Hørte HELT tydelig denne texten når eg leste atikkelen

You look so dumb right now
Standing outside my house
Trying to apologize
You?re so ugly when you cry
Please, just cut it out

Don?t tell me you?re sorry ?cause you?re not
And baby when I know you?re only sorry you got caught

?.
Grab your clothes and get gone
You better hurry up before the sprinklers come on

Har du dumpet noen på en smart,morsom,søt,heftig ,jævlig måte?

 

 

 

Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits