hits
8

Blir en smule forbanna over at man alltid skal ta hensyn til alt.
Ikkje alle har råd til bursdagsfeiring eller ferier eller dyre gaver eller kjøpekostymer.
Ikkje alle har råd til fest og alt mulig,men vet du at det er fullt mulig å lære seg å glede seg over det man har enn at alle må være like.
Du må lære barna dine at har dere ikkje hytte ved sjøen, på landet eller på fjellet , eller ikkje kan reise til syden 4 ganger pr år...så kan andre.
Andre kan faktisk ikkje la være å leve sine liv fordi du ikkje har råd.
Joda eg tror på solidaritet,men eg tror ikkje på at vi skal late som at folk som har mer penger ikkje fins...like lite som vi skal late som de med mindre penger ikkje fins.
Vårt samfunn har rom for ALLE-vi kan inkludere ALLE
Folk kan da ikkje la være å snakke om gavene sine, ferien sin etc fordi dine barn ikkje har samme mulighetene.
Eg har selv vokst opp med en mamme uten for tykk lommebok -vi barna har aldri savnet NOE, eg har aldri følt med fattig eller mindreverdig fordi eg ikkje hadde like mye råd som andre barn i klassen..eller senere som de andre ungdommene.
Da eg oppdro min egen datter var eg i lignenden situasjon....men da med kun 1, mamma hadde 3 og med mye mindre penger.
Datteren min er RAM på salg.hun ser helt smashing ut, hun er utrolig flink med pengene sine og hun mangler aldri NOE
Det gjelder om prioriterering. Men eg tviler på at hun hadde brydd seg katta om nabojenten hadde supergirl kostyme mens hun selv gikk i noe hjemmelaget.....eller om guttaboys i klassen gikk med superheltkostymer eller hva det enn måtte være.....hun er kreativ...hun har laget mange kostyner selv av nesten ingenting...
Man må lære barna om livet, lære dem om å være egne personer og ikkje sammenligne seg med alle andre hele tiden.
Vi kan fint ha karneval, anderlesedagen, fargedagen eller wth the heter..og vi kan også fint ha ferier og bursdager uten at det går utover livskvaliteten til de barna som ikkje har samme utgangspunkt. Som du sier det er foreldrene det står på.
Om barna lærer seg å føle seg mindre verdige pga dine tanker og følelser om ulike ting så vil de selvsagt også føle dette,men om du går foran med et godt eksempel og forklarer ting tydelig og gjør ting litt morsomt så spiller kjøpt eller selvkomponert ingen rolle -barn er kreative la dem være det,men vi må slutte med den putesyingen under armene og hjelm og kollisjonsputer i enhver ende for ellers føler eg vi aler opp en hel generasjon av  mennesker som forventer å bli pakket inn i bomull og at alle alltid skal ta hensyn til dem. The entitled ones....ikkje pga penger og status,men pga mangel på det skal de forståes ihjel. La barna våre helle vokse opp til å bli sterke og selvstendige, til å bli glad i segselv og gi en god F i å bli overbekyttet for at andre sine liv er ulikt ditt. 

 

Lurer du på hvorfor eg skriver denne posten ? les gjerne denne artikkelen

 

Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign