12

mange handler hos meg på VITA og mener at det er bedre å handle trygge kremer hos apoteket istedet for de vet hva de snakker om......vel....apoteket er utdannet innen medisiner og slikt og vet masse om mye,men de har ingen relevant utdannelse til hudpleie fex og de har heller ingen relevant erfaring for hva som passer til hvem untatt hva du kan selv lese til som står på bokser, tuber og krukker selv. Og det som står der er det kun hva produsenten vil du skal tro.

 

Eg har ved flere anledninger avslørt at ting ikkje er så nekelt som de fleste av oss later til å tro og det er derfor eg igjen og igjen forteller dere -kanskje til det kjedsommelige- hva eg kommer over som eg vil dele. På jobb kan eg selvsagt aldri fortelle ting om *konkurrentene* det gjør meg bare lavmåls og virker som eg slenger dritt enn informerer i kundenes øyner -så det gjør eg aldri.....men her på min egen blogg kan eg dele ærlig og oppriktig at eg mener de må for POKKER slutte å tillate all denne dritten i ting vi smører på oss og dere må slutte å betale for dritt gift og faenskap og handle gode ting som kroppen trenger. 

 

Dere vet dere trenger grønnsaker og frukt -de fleste av dere iallefall hva er det da som er så umulig med å skjønne at du ikkje spiser plast, heller i deg silikon,svelger unna kreft og hormonfremkallende stoffer,men at dere fint handler det til å smøre på huden leppe ha i håret osv ?

Og de av dere som sier ja det er derfor eg ikkje bruker kosmetikk - (bare maskara en gang i året i 10 år -da sikkert gjerne samme tube......som det står på at bør kastest etter 6 mndr pga bakterieinnhold )

nei ok.....du vasker deg aldri på hendene eller dusjer? Du bruker kun de sunneste dusjkremer eller såper og shampoo og tannkremer? Det er like mye gift og dritt i dem. Du vasker aldri opp eller vasker huset ditt eller klærene dine?

Våkn opp!! vi lever og puste og spiser hver dag møl ræl og dritt fordi vi ikkje setter ned foten og nekter å handle de tingene som inneholder dette. 

Eg vet flere av dere er flinke og flere av dere er litt bevisstløse og noe vet ikkje og eg dømmer ingen -hverken etter lommebok eller moral....eg bare vil informere om at du tror du ikkje omgir deg med farlige stoffer fordi du går gjennom livet *naken* på huden uten makeup og solkrem og krem og kosmetikk etc så tar du feil -du bruker jo klær ,men mindre de er økologisk ubleket bomull så har de vært gjennom fargeprosesser som oså kan inneholde gifter. Eg har skrevet om dette før i en egen artikkel om å vaske klær før du bruker dem pga det de er satt inn med for å se pene ut i butikkene.

 

Fordi dette blir et veldig langt innlegg da dette er noe eg brenner utrolig mye for så kommer det en del to med oversikt over de farlige kremene fra apoteket i denne linken HER 

4

denne artikkelen er fra VG pluss og forfatter er Marie Moen Kingsrød  20. mars 2016

Stor sjekk av 200 apotek-kremer: 1 av 5 kan inneholde helsefarlig stoff

Du har dem kanskje på badet. En ny sjekk viser at 1 av 5 kremer som selges på apoteket kan være helseskadelige. Forbrukerrådet mener kremene bør bort fra hyllene

 

 

Sykliske siloksaner, ofte forkortet D4 eller D5, er et stoff som tilsettes kremer, deodoranter og lignende for å gjøre dem lettere å smøre ut.

D5 kan, ifølge EUs vitenskapskomité for forbrukersikkerhet (SCCS), skade evnen til å få barn, samt ha negative effekter på lever- og ånderett. Stoffet i høye konsentrasjoner mistenkes også å skade fostre.

Mattilsynet, Miljødirektoratet og EUs konklusjon er at D5 kan brukes trygt i kosmetikk, med unntak av hudkremprodukter. Det er ikke helsemessig trygt, skriver EU. Det er fordi det gir for høy eksponering; stoffet fordamper lett fra kroppen etter innsmøring og kan derfor pustes inn. Dette gjelder primært kremer som skal brukes på større deler av kroppen. Stoffet er dessuten giftig for miljøet.

Likevel selges hudkremer med dette stoffet hyppig på norske apotek. Det viser en gjennomgang organisasjonen Framtiden i våre hender har gjort av 200 apotek-hudkremer. I 38 av dem ble det potensielt farlige stoffet funnet (se oversikten over produktene lenger ned i saken). VG har også gjennomgått innholdsdeklarasjonen på de aktuelle hudkremene.

Fire av produktene markedsfører seg til barn og babyer.

? Norske apotek, som bruker sin egen helsefaglige kompetanse for å få oss til å handle hos dem, selger produkter som kan være både helse- og miljøfarlige. Forbrukere må kunne forvente at det er trygt å handle på apotek. Det er det ikke nå, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

? Trekk produktene

Forbrukerrådet reagerer sterkt på funnene, og mener apotekene bør slutte å selge disse hudkremene.

? Man forventer at apotekene følger rådende anbefalinger og vitenskapelige vurderinger når de velger produkter til sitt sortiment. Som forbruker ønsker man å være sikker på at man betaler for trygge produkter, og at apotekene velger ut de beste produktene for oss. Det er derfor skuffende at Framtiden i våre hender sin undersøkelse finner flere hudkremer som inneholder D5, og spesielt da i apotekene. Apotekene bør trekke disse produktene ut av sitt sortiment og sørge for å inkludere SCCS?s sine konklusjoner i sine kriterier ved valg av produkter for salg, sier fagdirektør i Forbrukerrådet, Gunstein Instefjord, til VG.

Mattilsynet legger ansvaret på produsentene.

? Kosmetikkregelverket krever at produktene skal være trygge. Ansvaret for dette ligger hos virksomhetene som produserer og omsetter disse produktene, sier Rune Jemtland, seniorrådgiver i Mattilsynet.

Tilsynsmyndigheten presiserer at det primært er kremer med D5 som påføres på større deler av kroppen som er forbundet med helserisiko. 32 av 38 kremer i testen har enten ikke oppgitt hvor kremen 

skal brukes, eller at den er egnet til bruk på hele kroppen. De resterende kremene er egen til bruk på problemområder og/eller hals og ansikt.

? Det er viktig at forbrukere klarer å skille klart mellom kremer som er beregnet til å påføres store deler av kroppen («body lotion») og ansikts- og håndkrem. Eksponeringen blir veldig mye høyere om man smører seg inn over hele kroppen med en krem, enn om bare ansikt og/eller hender eksponeres for produktet.

Svært omdiskutert stoff

D5 er ennå ikke forbudt, men det er svært omstridt. I september i fjor meldte en av de største apotekkjedene i Sverige, Apoteket, at de var i ferd med å fjerne alle produkter som inneholder stoffet.

? For oss på Apoteket er det viktigste å agere raskt når nye fakta kommer frem og det finnes en risiko for at mennesker blir skadet. Siden 31. august har vi derfor fjernet alle produkter som inneholder sykliske silikoner fra Apotekets hyller. Vi håper at flere gjør det samme, sa administrerende direktør i apotekerkjeden, Ann Carlsson i en uttalelse.

Chris Jacobs, fag- og kvalitetsdirektør i Vitus, sier til VG at de har fulgt med på anbefalinger og uttalelser fra ulike fagmiljøer i etterkant av dette.

? Läkemedelsverket i Sverige som er myndighet for kosmetikk og hudpleieprodukter, har i ettertid uttalt at de vurderer at det er ikke er noen grunn til å forby sykliske siloksaner i hudprodukter av helsemessige årsaker, men at det for fremtiden kan bli aktuelt å sette et konsentrasjonsbegrensning. Vi vil ta hensyn til dette i Norge også dersom det blir føringer på det. Vi er kjent med at Miljødirektoratet anbefaler reduksjon av bruk av sykliske siloksaner av miljøhensyn. Vi har derfor i flere år oppfordret våre leverandører å fjerne stoffene fra produktene i vårt sortiment, sier Jacobs.

Det er ikke en selvfølge at produkter som blir ansett som potensielt farlige blir umiddelbart forbudt i Norge. Mange stoffer som mistenkes for å være farlige må først gjennom en prosess i EU. Det kan ta lang tid før klassifiseringer og lovverk endres.

? Norge følger et felles regelverk for kosmetikk i EØS og EU. Normalt blir SCCS? risikovurderinger fulgt opp i EU-kommisjonens arbeidsgruppe for kosmetikk, der Norge deltar ved Mattilsynet. Mattilsynet avventer den videre diskusjonen i EU kommisjonens arbeidsgruppe vedrørende utarbeidelse av bruksbetingelser før vi konkluderer med hvordan denne saken skal håndteres videre. Vi er opptatt av å beskytte forbrukerne og følger dette arbeidet tett, sier Jemtland i Mattilsynet.

Vil ikke trekke produktene

Boots er apoteket som, i Framtidens test, hadde flest produkter med D5. 23 av de 38 produktene med stoffet, selges på Boots.

? Boots er den suverene verstingen, og er den eneste apotekkjeden som bruker D5 i egne merkevarer. 40 prosent av produktene i seriene Boots og No7, som begge er Boots-apotekenes egne merkevarer, inneholder D5, sier Hermstad.

? Diskusjoner omkring siloksaner er vanskelige for alle bransjer ? akkurat som det var med parabener. Dette diskuteres også internasjonalt. Boots følger diskusjonene tett og er opptatt av å endre produktene våre så kundene til enhver tid er fornøyd og trygge. Samtidig er siloksaner lovlige og godt dokumenterte innholdsstoffer som har lav allergiprofil og som dermed er mye brukt. D5 er regulert gjennom Kosmetikkforskriften, følges tett av Mattilsynet ? og inntil det kommer endringer i lovverket på dosering eller forbud forholder vi oss selvsagt til gjeldende krav. Boots har en stor bredde i vårt hudpleiesortiment, og har mange alternativer uten D5 for å møte ulike kunders behov og ønsker. Kunder som ønsker å unngå ulike virkestoffer får god hjelp av våre medarbeidere slik at de alltid finner produkter de ønsker og har bruk for, svarer markedsdirektør Ida Cecilie Wille i Boots, på kritikken.

VG har informert apotekene om at Forbrukerrådet mener de bør trekke produktene. Det skjer foreløpig ikke.

? Vi i Apotek 1 er svært opptatt av at våre produkter skal være trygge i bruk. Vi følger derfor saken om D5 tett og har dialog med myndighetene og leverandørene våre om dette. Grunnen til at vi avventer nå er at EU ikke har konkludert med nye restriksjoner vedrørende bruken av ingrediensen. Det finnes heller ikke restriksjoner i den norske forskriften for kosmetikk. Selv om SCCS har funnet ingrediensen potensielt helseskadelig i body lotion er det her snakk om i veldig høye konsentrasjoner, noe som veldig sjelden er tilfelle i kosmetikk. Vi håper derfor at myndighetene kan konkludere om bruk så fort som mulig. Vi vil umiddelbart følge eventuelle nye anbefalinger, sier fagredaktør i Apotek1, Eirik Berteig Rustan.

Apotekforeningen ønsker ikke å kommentere saken.

Disse hudkremene inneholder D5

A-Derma Exomega Cream 50ml

Salgssted: Apotek1, Boots, Vitusapotek
Bruksområde*: Passer til ansikt og kropp. Til baby, barn og voksne

A-Derma Exomega Cream Sterile 200ml
Salgssted: Apotek1, Boots, Vitusapotek
Bruksområde: Passer til ansikt og kropp. Til baby, barn og voksne

A-Derma Skin Care hudkrem 50ml
Salgssted: Apotek1, Boots, Vitusapotek
Bruksområde: Den passer til hele familien og kan brukes både på ansikt og kropp

A-Derma Skin Repair Cream 40ml
Salgssted: Apotek1, Boots, Vitusapotek
Bruksområde: Ingen informasjon

Boots Extract Coconut Body Butter
Salgssted: Boots
Bruksområde: Kroppskrem

Boots Extracts Almond Body Butter
Salgssted: Boots
Bruksområde: Kroppskrem

Produkt: Boots Extracts Bergamot Body Butter
Salgssted: Boots
Bruksområde: Kroppskrem

Boots Extracts Brazil Nut Body Butter
Salgssted: Boots
Bruksområde: Kroppskrem

Boots Extracts Cocoa Body Butter
Salgssted: Boots
Bruksområde: Kroppskrem

Boots Extracts Mango Body Butter
Salgssted: Boots
Bruksområde: Kroppskrem

Boots Extracts Vanilla Body Butter
Salgssted: Boots
Bruksområde: Kroppskrem

Ceridal kuldekrem 50 ml
Salgssted: Apotek1, Boots, Vitusapotek
Bruksområde: Ceridal påføres utsatte områder eller hele kroppen. Ceridal er en meget mild og veltolerert fettkrem som trygt kan brukes av alle i familien, også babyen.

Produkt: Dermalogica body hydrating cream 237ml
Salgssted: Vitusapotek
Bruksområde: Fuktighetskrem til kropp

Dermalogica Stress Relief Oil 100 ml
Salgssted: Vitusapotek
Bruksområde: Aromaterapeutisk kroppsolje til bruk i badevannet

Dexeryl
Salgssted: Apotek1, Vitusapotek
Bruksområde: Ingen informasjon

Elizabeth Arden Eight Hour intensive kroppskrem 
Salgssted: Apotek1, Vitusapotek
Bruksområde: Fuktighetsgivende kroppskrem

Isispharma Secalia A. H. A kroppskrem 200ml
Salgssted: Apotek1
Bruksområde: Krem til kropp

Isispharma Secalia Ultra kroppslotion 200ml
Salgssted: Apotek1
Bruksområde: Formuleringen trekker lett inn i huden og gir umiddelbar og langvarig lindring av irritert og ekstremt tørr hud. Påføres problemområdet.

Isispharma Urelia 10 kroppskrem 150ml
Salgssted: Apotek1
Bruksområde: Påfør et godt lag på problemområdene én eller flere ganger daglig etter behov

Isispharma Urelia 50 kroppskrem 40ml
Salgssted: Apotek1
Bruksområde: Til punktpleie av for eksempel hæler, albuer, knær, negler eller hender.

La Roche-Posay cicaplast repair gelkrem 40ml
Salgssted: Apotek1, Boots, Vitusapotek
Bruksområde: Ingen informasjon

L'Occitane Almond Milk concentrate 200ml
Salgssted: Vitusapotek
Bruksområde: Passer til hele kroppen

No7 Beautiful Skin BB Cream Normal/Dry Fair
Salgssted: Boots
Bruksområde: Ingen informasjon

No7 Beautiful Skin BB Cream Normal/Dry Medium
Salgssted: Boots
Bruksområde: Ingen informasjon

No7 Beautiful Skin BB Cream Normal/Oily Fair
Salgssted: Boots
Bruksområde: Ingen informasjon

No7 Beautiful Skin BB Cream Normal/Oily Medium
Salgssted: Boots
Bruksområde: Ingen informasjon

No7 Beautiful Skin Normal/Dry Everyday Lotion Boots
Salgssted: Boots
Bruksområde: Lett fuktighetslotion til ansikt

Beautiful Skin Normal/Oily Day Cream
Salgssted: Boots
Bruksområde: Ingen informasjon

No7 Beautiful Skin Normal/Oily Night Cream
Salgssted: Boots
Bruksområde: Ingen informasjon

No7 Protect & Perfect Intense Body Serum
Salgssted: Boots
Bruksområde: Fuktighetsgivende kroppsserum

No7 Restore & Renew Day Cream
Salgssted: Boots
Bruksområde: Påføres ansikt og hals

No7 Restore & Renew Night Cream
Salgssted: Boots
Bruksområde: Påføres ansikt og hals

SH Hudpleiesalve/Abena Skincare Ointment
Salgssted: Apotek1, Vitusapotek
Bruksområde: Ingen informasjon

The Body Shop Mango bodybutter 200ml
Salgssted: Apotek1
Bruksområde: Kremet kroppssmør

The Body Shop Moringa bodybutter 200ml
Salgssted: Apotek1
Bruksområde: Kremet kroppssmør

The Body Shop Olive bodybutter 200ml
Salgssted: Apotek1
Bruksområde: Kremet kroppssmør

The Body Shop Strawberry bodybutter 200ml
Salgssted: Apotek1
Bruksområde: Kremet kroppssmør

* Basert på produsentenes informasjon

 

Fakta: Siloksan (D4/D5)

** D4 og D5 er forbindelser i stoffgruppen siloksaner som omfatter mange forskjellige stoffer.

** Bruken av stoffene i produkter er utstrakt ? noe som fører til at de slippes ut i miljøet i store mengder. D4 og D5 brytes langsomt ned i naturen, kan hope seg opp i levende organismer og finnes i mange deler av miljøet i relativt høye konsentrasjoner, blant annet i torsk fra indre Oslofjord og ørret fra Mjøsa og Randsfjorden. Stoffet er altså miljøfarlig.

** D4 kan skade evnen til å få barn. D5 kan ha negative effekter på lever- og ånderett, ifølge EUs vitenskapskomité.

** D4 og D5 har egenskaper som påvirker konsistensen i produkter som sjampo, kremer og lignende slik at det blir enklere å smøre dem ut/bruke dem.

** EUs konklusjon er at D5 kan brukes trygt i kosmetikk, med unntak av hudkremprodukter.

** Ikke alle produkter som inneholder D4 og D5, har ingrediensliste. Dersom produktet har ingrediensliste, kan du se etter: cyclomethicone, cyclotetrasiloxane, tetracyclomethicone, oktametylsyklotetrasiloksan, D5, cyclopentasiloxane, pentacyclomethicone og dekametylsyklopentasiloksa.

4

nydelig 

 


 

20

eg er syk igjen så her blir det stille..beklager folkens...ha en vakker uke

If I just lay here...og det stemmer, eg er sengeliggende....ugh


og siden eg koker med feber hadde det vært deilig med litt snø i mitt sahara

 


 

17

men de 50 som døde der i dag betyr like mye som de som døde i Brussel forrige dag....nå begynner dette å bli daglig.....eg er så lei meg..

 

LAHORE, PAKISTAN - AUGUST 31: Supporters of the Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) political party block the road with burning tires in Lahore, Pakistan on August 31, 2014. At least 4 people killed and more than 500 wounded in clashes between thousands of police and protesters in Pakistan's capital Islamabad Saturday, as a fortnight-long political impasse took a violent turn when opposition groups attempted to storm the prime minister's residence. (Photo by Rana Irfan Ali/Anadolu Agency/Getty Images)

 

7

eller i dette tilfelle Whitesnake gjør det......og de gjør det ganske så bra......

elsker denne versjonen <3

 


Har dere en nydelig påske folkens?

13

Pga sykdom må eg bytte en vakt i dag så når dere leser innlegg er eg nok på jobb.....

 

Håper dere får en fantastisk påskeaften og nyter påskefri...og dere som event har sol :) her er det appelsiner, kvikklunch, krim og ja selvsagt egg...

 

God påske  

6

Nydelig film for å demonstrere et viktig poeng!


 

21 

19

Når man ser seg rundt kan man lure på om verden revner og går opp i sømmene....eg forstår ikkje alt,men eg forstår at dette ikkje er normalt og at terror kryper nærmere dørstokkene for hver dag som går......Hva som får frem et slik hat i et menneske er meg helt uforståelig...og at man med viten og vilje dreper andre for en sak eg faktisk ikkje engang har klart å finne ut hva er....

 

enn så lenge er eg  Bryssel <3<3<3

 

 April 2004
Flags of the 26 member countries of NATO,
NATO Headquarters, Brussels, Belgium.

 

9 

12

vet du eg datt over en utrolig flott blogg -denne elsker eg og håper du vil like den også...eg lo og nikket gjenkjennende når eg leste meg gjennom innlegg etter innlegg..og teningene er bare helt fantastisk flotte!

 

dette innlegget tror eg mange kan kjenne seg igjen i

09.09.2015 - 06:30

Dette er til dere som ikke skjønner en goddamnshit, der dere sitter og tenker på en spesiell person dagen lang, sjekker mobilen hvert tiende minutt for å se om de har sett din siste Facebook-melding, eller lurer på hvorfor de mistet interessen i dine daglige gjøremål på My Story helt uten forvarsel. Har du gjort noe galt, tenker du, mens du går gjennom gamle chatsamtaler og tekstmeldinger, og prøver å analysere hver setning til en dypere, underliggende betydning.

Crushing er så kjedelig når man ikke vet om det er gjensidig.

Jeg tenker på alle de millionene med sangtekster som handler om kjærlighet, og sitter igjen med at det er fryktelig mange mennesker som har kastet bort altfor mye tid og energi på denne gåten. Vet du hvorfor? Fordi det ikke fins så mange nyanser som man så hardt prøver å tro at det er.

Det er faktisk ganske svart og hvitt. Og litt kjipt.

Eller:

Disse løgnene forteller vi oss selv og alle våre venninner når vi prøver å løse denne mystiske gåten. Men vet du hva? Når jeg liker noen skikkelig godt så kan jeg være midt i et svalestup ut fra 10-meter'n på Frognerbadet, jeg kan ha akkurat blitt bæsjet på midt i trynet av en hensynsløs måke eller ha 1005 e-poster som jeg må besvare innen de neste to timene- men jeg finner da fortsatt tid til å svare på én tekstmelding! Det tar deg hva, maks ti sekunder å skrive et par ord og et lite blunkefjes? Kanskje til og med en liten smiley med et slengkyss hvis duvirkelig mener alvor. 


Så, lurer du på om han/hun liker deg, sånn helt seriøst? Det er mange måter å oppdage om noen egentlig liker deg på. Her er noen eksempler.

Dere møtes, kanskje på en fest eller i en eller annen hip, sosial setting, og fyrer i gang et nytt og glohett forhold. Du vet, der man sliter med å holde hendene vekk fra hverandre, og det bruser som en ristet colaboks i årene hver gang man kysser. Man kan ligge og kline til den samme Spotifylista med fjortismusikk på repeat i timesvis, og søvn blir plutselig ikke så viktig, selv om man skal opp tidlig dagen etter.

Ukene går, den staselige ny-fasen er i ferd med å sakte, men sikkert ebbe ut til null - dette er det kritiske "make-or-break" punktet, forresten. Blir det et forhold ut av denne hete flingen, så er det ca. nå du vil få dette bekreftet.

Men ofte så blir det til at man plutselig ikke treffes hver eneste kveld, men kanskje hver tredje, så hver femte, så plutselig har det gått to uker siden dere hang sist. Du spør om dere skal finne på noe over en tekstmelding. "Jada! Vi kan finne på noe en dag, vettu!:)" er svaret du får. Du blir glad og litt håpefull, dumme meg, tenker du, alt skjedde jo i hodet mitt. Trikset er nemlig å spille med og si ja, men aldri tidsfeste et møte. På denne måten slipper man å konfrontere personen, og lar de heller lure seg i hjel i noen uker før de forhåpentligvis skjønner tegninga selv. Det kalles å "fase noen ut". 

Man kan ofte sitte og lure lenger enn man burde, spesielt fordi det å bli avvist eller ikke få oppmerksomhet fra noen man liker, bare forsterker de følelsene man allerede har. Lemmy fra Motörhead hadde helt rett da han sang "The chase is better than the catch", og ofte er jakten så lang og kampen så hard, at man aldri kommer helt over det. Seriøst, det er folk som jeg ikke fikk for 11 år siden som fortsatt gir meg sommerfugler når vi møtes tilfeldigvis på butikken. Latterlig, jeg vet. De "uoppnåelige" får en slags heltestatus i hodet ditt og det er ganske kjedelig å leve med noen ganger.

Det er jo ganske trist å tenke på at de fleste kjærlighetssanger er skrevet av en stakkars taper som sitter og griner over gitaren sin, mens personen han synger om knapt vet at han eksisterer. Er det så romantisk å digge noen som gir fullstendig faen i deg? Jeg synes ikke det.

Det rare er at med en gang noen ikke viser den interessen de en gang viste, så blir du plutselig så mye mer interessert i å fange den på nytt. Her kommer jaktinstinktet frem igjen. Akkurat idét personen er i ferd med å komme over deg må du huke tak i de på nytt, rive hjertet deres i filler, tygge litt på det akkurat nok til at det blir godt og seigt, så spytter man det ut på det harde, våte fortauet og lar det stå til. På' n igjen. Iskaldt, jeg vet. Men er det ikke litt tilfredstillende å ha en liten fanklubb etter seg til enhver tid?

Så, det jeg egentlig prøver å si er at hvis du virkelig liker noen, så er det beste du kan gjøre for å få de interessert, å bare ignorere de totalt. Digger de deg, så ignorerer de deg tilbake... Er det "meant to be" så kommer skjebnen og gjør sin greie uansett... tror jeg? 

Når jeg tenker etter er det nesten litt utrolig at det blir noe av forhold og ekteskap i disse dager, med så mange spill, kyniske apps og vanskelige regler som det er i nåtidens überkomplekse dating game.

Lykke til, da. Alt ordner seg vel til slutt...

 

 

 

 

her er bloggen 

25

Du er vakker !!

uansett om du velger å gå med eller uten makeup og eg syns ikkje det ene er bedre enn det andre -eg syns vi skal bygge hverandre OPP og ikkje mene så mye om hva andre skal og ikkje skal....

Eneste eg kanskje håper er at du bruker makeup fordi det er GØY og fordi det er deg og du elsker å leke med farger og stiler......ikkje fordi du vil gjemme deg.....

 

Eg mener det er stor forskjell på være naturlig og å gi f@n

-og det å være Barbie og ta vare på segselv.....

 

Husk at alle som er vakre inni kan umulig være stygge utenpå..det går ikkje an....hjertet skinner igjennom....

...........men er du mindre pen inni deg kan du jo ikkje spise makeup.....så man må også være en god person....hjelper ikkje bare å være pen for å være vakker <3


 

19

Ønsker dere alle en vakker fredfyllt deilig helg med gode turer i solskinnet og kose dere alene, med familie og venner eller med kjæresten kanskje :)

Nyt en bedre middag, lytt til musikk og kjenn at våren kommer og du bare lengter etter mer varme mer sol og mer...ja liv:)

 

Eg skal kose meg denne frihelgen...sist helg var så travelt at eg har slitt litt med å komme til hengslene igjen så det skal bli deilig og nyte vårsolen ute og slappe av og være lat  - eg trenger det

 

God til til alle dere fantastiske flotte nydelig skjønne vakre mennesker :)

  

 

31

mens eg er og griner og kvir meg og alt det der kan du kose deg med disse og vite at det er helg ;D

 

Nydelig versjon av She is every Woman av Billie Joel :)

L69X-e3ftN8

Just be Hopeful <3

 
Søte han her da.....<3
 


 


  

16

Vi kan være enig om at han kanskje har en stemme som en syk hund - eller hvertfall som kun en mor kan elske,men er jo mange mange mange tusen som følger ham på FB. Han har jo over 90 000 visninger på videoene....eg dauer av latter for en herlig fyr <3<3<3

 

Thomas Fosbæk hadde neppe vunnet Idol sier han selv...men for en gledesspreder :) klikk på navnet hans for å se videoen fra DG.no

27

I går var det nydelig vær i Bergen by med solskinn og varmegrader og litt lunk i solen..dog kjøligere i skyggen.

Eg elsker wordfeud og har spilt dette i mange år nå og fant ut at en har holdt ut med meg i sikkert 4.5 år på Wordfeud . Eg sendte ham en meldign og sa at eg er den kvinnen han har hatt lengst forhold til uten å se i hele sitt liv.....han var enig...vi chatter sammen også og syns jo det var veldig hyggelig at vi da bestemte oss for å møtes i går for en te :)

 

Vi snakket som gamle kjent om alt og ingenting før vi måtte gå hver til vårt...veldig hyggelig møte og vi møtes nok igjen -både på og utenfor Wordfeudbrettet :)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er ikkje mitt ord,bare et lånebilde fra nettet tilfelle du ikkje vet hva Wordfeud er :)

Et slags Scrabble som er oppfunnet av en Nordmann :)

 

15

usikker på om dette kvalifiserer......

 

eg kjøpte meg  denne i går da eg mistet bussen og innså at eg kom senere hjem enn planlagt. Eg var sulten og asiatisk er nå godt da.

 Usikker på om dette kvalifiserer til middag....????Fant 4 kyllingbiter i og de var jo gode....ellers var sausen god..men hjelper jo lite når du må spise 3 knekkebrød etterpå for å late som du blir mett....

Ikkje middag i mine øyne..knapt lunch

 

12

side opp og ned med abb med bilder og fet overskrift...ikkje gi ham oppmerksomhet...bruk tid på andre utrolig mye viktigere ting som at det er krig i verden, hva kan vi gjøre med det????

som dere ser bruker eg liten skrift og ikkje fet skrift når eg nevner ham...forid han burde glemmes...ikkje hva han gjorde,men hvem han er...

han oppnår alt han vil......og det burde han nektes...han kan utleveres til et land som ikkje bryr seg så veldig om folks rettigheter som vi gjør....mulla krekar....osv bare for å nevne noe.seriøst..vi må slutte å være så forbanna dumsnille....og bli mer smart og sterk!

20

«Du var Charlie, du var Paris. Kommer du til å være Ankara?»

Facebook-post fra brite i den tyrkiske hovedstaden engasjerer.

sakset fra DB.no

 

Eg er helt enig....er det verre at de ble drept i Paris enn i Ankara? Neppe......men folk bryr seg ikkje så veldig mye om det er litt betryggende lengre vekke enn *nabolaget* har eg en følelse av.

37 er drept over 100 er såret grunnet to selvmordsbombere........

Dette så eg i går i avisen etter eg kom hjem fra en hektisk helg..men hadde ikkje anledning å kommentere det eller skrive et innlegg om det da...nå er egentlig innlegget alt skrevet.....av en på FB.....og spørsmålet er.....

 

Er Du Ankara???? 

Det er eg <3<3<3<3

 

23  Ha en magisk helg folkes <3

8Pingvinen Dindim svømmer 8000 kilometer hvert år for å være sammen med mannen som reddet den

- Jeg tror den elsker meg.

KHAN FAROOQ er journalisten som skrev dette, sakset fra DB.no

(Dagbladet): Historien kunne vært som tatt ut av en Disney-film; hvert år de siste fire åra har Magellanpingvinen Dindim svømt fra kysten av Chile og Argentina til Rio de Janeiro i Brasil for å besøke sin venn João Pereira de Souza (71). 

Reiseruten til pingvinen er over 8000 kilometer lang, og forhistorien til bestevennene er mildt sagt spektakulær. 
 

Dekket av olje

I 2011 fant hobbyfiskeren den lille pingvinen dekket i olje på stranda på øya der han bor like utenfor Rio de Janeiro.

Pereira de Souza renset pingvinen og matet den med fisk i ei uke slik at denne kunne komme til hektene. Han døpte pingvinen Dindim, og da fiskeren ville sette pingvinen fri, nektet den å gå.

- Han ville ikke dra. Han bodde hos meg i 11 måneder, før han like etter at han fikk nye fjær stakk, sier Pereira de Souza til Globo TV ifølge The Independent.
 
- Alle sa at han ikke kom til å komme tilbake, men han har kommet hit og hilst på meg de siste fire åra. Han kommer i juni og svømmer hjem igjen i februar. For hvert år blir han gladere for å seg meg, sier han videre til tv-kanalen.
 

Mistenker preging

Marinbiolog Geir Johnsen ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim (NTNU) blir overrasket når Dagbladet forteller han historien til Dindim og fiskeren.

- 8000 kilometer, sier du? Gudene vet hvorfor pingvinen kommer tilbake hvert år for å besøke mannen den ble reddet av, men hvis pingvinen var veldig ung da den ble funnet kan det hende at den har blitt preget, sier marinbiologen til Dagbladet.

Ifølge Johnsen er preging et fenomen hvor dyrearter i en bestemt avgrenset periode av sin utvikling er mottakelige for spesifikke stimuli som kan påvirke atferden deres.

- Hvis befrukta egg av høne blir klekket foran et menneske kan kyllingene som kommer ut tro at det mennesket er moren. Det gjelder som regel de fleste dyr som legger egg, og hvis denne pingvinen var ung, ble funnet alene og ikke hadde sett andre artsfrender, så er det stor sannsynlighet for at dette er grunnen til at den har fått et slik forhold til dette mennesket. Dette er en solskinnshistorie! sier han.

Det samme mener tydeligvis fiskeren som heller ikke legger skjul på at de har fått et helt spesielt bånd til hverandre.

- Jeg elsker pingvinen, som jeg elsker mitt eget barn. Og jeg tror at den også elsker meg, sier Pereira de Souza.
 

Utsatt for klimaendringer

Pingviner kan leve opp til 25 år og er kjent for å visene sin lojalitet til sine partnere og bor med hverandre til de dør.

Magellanpingvinene er kjent for å migrere flere tusen kilometer nord på jakt etter mat, men ifølge The Independent har flere pingviner de siste åra blitt skyldt opp på land langs kysten av Brasil. 

Sterkere havstrømmer ved Falklandsøyene forårsaket av klimaendringene har blant annet skyldt pingviner sel, hval, delfiner, skilpadder og andre pattedyr opp langs strendene.

 

14

Så langt for meg har denne uken egentlig bare vært super...med gode nyheter over hele linjen....og eg håper dette fortsetter utover i uken....eg skal i kjent stil jobbe på messen i helgen så eg blir ikkje mye å se her på nett. Blir noen forhåndsskrevne innlegg muligens....og eg skal jo sjekke blogg og sånn når eg har tid,men håper eg er tilgitt for at det blitt kanskje litt lite aktivitet. Denne helgen hvert år er som en batterilader for meg....hvert år er det deilig å møte venner og si hei og tulle litt og få nye ideer og impulser....så med dette innlegget ønsker eg egentig god helg...selvom eg skal være hjemme innimellom slagene også :)

 

og i ånden med batterilading.....

denne sangen får meg til å tenke på sol og sommer....kanskje har du gode minner fra den også?

 

og du dør du av dansemovza og klærene.

så lukk øynene og bare hør :D

 


samme med denne selvom den er av LITT nyere årgang...

 


 

 

 

 

11

Noen av dere husker ham fra 


mens andre av oss har hært mye på ham utenom bare denne sangen som gjorde ham kjent her i Norge.

Han ble kjent hjemme i Australia med Jesus Christ Superstar.....og fremdeles i dag hadde han roller og spilte konserter....han sku ut på turne i mai og desverre døde av komplikasjoner under en operasjon

Han er likssom bare en i den lange rekken av kjente kjære som har forlatt oss i år......

 


Nydelige Jon <3<3

19

seriøst......Ilands problematikk.sorry

 

eg syns det er vanskelig nok å tyde emojis ( smiley for oss gamle ) og derfor er smileyene sånn generelle for at alle skal kjenne dem igjen..og tilogmed der drar de med seg kvinnekamp.......og at nå skal de da ha jenteemoji som er politi, detektiv ,brannmann osv......da må vi ha tilsvarende for menn..mannebruder....mannefrisør osv....hvor i huleste mange smiley skal vi HA????????

 

Folkens get over yourself.......kvinnekampen er større enn dette....

smiley

16

Eg er en rimelig moderne person som gleder meg over mitt frie liv som kvinne i et land som for mange fremstår som at det flyter av melk og honning.....

Alikevel vil eg kanskje sjokkere endel av dere når eg sier dette...........eg er i mot likestilling...

Vi kan aldri bli og burde aldri strebe etter å bli identiske og like.....nå høres eg vel kanskje litt mer ut som megselv igjen eller?

Vi er er alle like verdige og det er DET vi bør strebe etter. 

Folk sier vi trenger ikkje feire 8 mars for kvinner gjør som de vil i dag..........ok......kanskje........men er det ikkje en markering over når vi ble mer likeverdige?

Det er som å si at vi ikkje trenger 17 mai fordi det er lenge siden vi ble fri.....vel..er vel det markeringen handler om?

 

Eg tror på likeverd for alle.......lik lønn for likt arbeid....ha samme respekt og at alle uansett rase eller kjønn, etnisistet eller legning måles etter samme mal.

Eg tror ikkje på en uniformell utforming av kvinner eller menn...eg tror å individets unikhet i egenskap av segselv og at vi er alle frie til å være oss selv uansett om vi velger tradisjonelt eller ikkje.

For dette ser eg på som problemet...

Ottar og andre kvinneforkjempere skal behandle oss som porselensdukker som ikkje vet vårt eget beste....vi skal fortelles når vi må føles oss forulempet, når vi skal bli fornærmet, når vi skal føle oss diskriminert og trakkasert....Vi skal informeres om hva som er passende underholdning og hva som er humor....og det blir for meg litt som med folk fra Afrika som kan bruke N ordet og si at de er sorte..men Gud hjelpe om noen andre gjør det.

Så lenge damer selv snakker om underliv og er vulgære så er det morsomt og frigjørende og på sin plass og alle ler og er fornøyd om at vi er så tøffe i kjeften.....men når en mann gjør det samme er han en gammel gris og er respektløs.....go figure...

Eg føler meg mer diskriminert av Feminister og Ottar enn eg noen gang har følt meg av en mann.....

Eg blir nemlig ikkje svakere av at en mann åpner døren for meg....eller om eg velger å gå hjemme med barn eller om eg velger et yrke som hovedsaklig består av jenter og nydelige homofile menn......

Eg blir heller ikkje en svak person om han skifter dekk for meg, bærer de tungene varene hjem fra butikken,behandler meg pent og sier hyggelige ting til meg. Eller om eg vasker klærene og handler interiør og passer på at alle får de rette gavene til jul.....

At eg kan bygge et kjøkken eller 5 og montere skap til bad, legge flis og male og bo alene og betale alle regninger selv og oppdra en datter alene betyr ikkje at eg blir mer sterk som kvinne....det betyr at eg er en person et individ som er kapabel til å klare megselv......betyr ikkje at eg ønsker å være alene fordi eg KAN......men dagens kvinenr gjør seg nesten uavahenging av en mann og de føler ofte at de er mer verd, de skal ha i pose og sekk.....han  skal behandle dem som en prinsesse,men han skal selv være myk og følsom og forstå henne på alle plan...det har du venninner til!!!.....

Det hander om balanse og det handler om respekt og det å gi og ta..selvom om det fins mannfolk -la det aldri gå utover at det fins flotte voksne menn der ute.........akkurat som det fins kjerringtroll og kvinner...

Vi har ulik oppbygd hjerne..muligens er dette for at vi skal utfylle hverandre og ikkje for å utslettet forskjellene....og bli identiske.

Vi er fødd ulike..for en grunn.....hvis det var meningen vi sku være like hadde alle blitt fødd som reke....

 

Gratulerer med dagen damer....<3

8

av søteste Spisogspar

 

 

Her er reglene for nominasjonen:

1. Nevn bloggeren som tagget deg og takk for nominasjonen

2. Svar på de 11 spørsmålene som du blir stilt

3. Nominer så 11 nye bloggere og tagg dem

4. Gi dem 11 spørsmål som de kan svare på

5. Gjør de du har valgt oppmerksom på nominasjonen.

 

 

Her er de 11 spørsmålene hun stilte meg 

 

1. Hvorfor startet du å blogge ?

 

Eg ble bedt av en å jobbe med henne på en annen blogg der vi snakker hovedsaklig om hud hår og slike ting og den bloggen skriver eg jo på enda. Denne ble som et sideprosjekt sånn at eg kunne snakke mer om alt eg brenenr for og syns er morsomt og gøy osv :)

2. Leser du mange blogger fast hver dag ?

 

ja det blir endel eg må innom hver dag :))

 

3. Hvor er favoritt reisemålet ditt ?

 

London <3<3 og Hardanger <3<3

 

4. Favoritt middagsretten din ?

 

eg liker jo mye, men kanskje middagssalat?

 

5. Hva er en god venn for deg ?

 

En som er der i all slags vær -ikkje bare en solskinnsvenn....men som er som et familiemedlem 

6. Hva er en dårlig venn for deg ?

 

en som kun vil være venn med deg om de kan få noe ut av det.....enten tjenester, spare penger etc.men gir ingenting

7. Hva er drømmejobben din ?

Å hjelpe folk....inside out er en drømmejobb...en kombinasjon av flere av mine talenter burde vært mulig..ellers kunne eg ønsket meg en tesalong med bøker og litt økologisk hudpleie?

8. Har du  kjæledyr ?

 

ja fineste Tussi og Fendi mine hundejenter <3 eg mangler jo en da Buffy<3,men hun er her med oss

9. Hva gjør du når du har fri ?

er lat hahaha, neida ikkje alltid men blir endel blogglesing, bingeserietittingm lesing....husarbeid....surfing på nett og min favoritt YOUTUBE :D

10. Hva  gjør en blogg interessant for deg ?

 

Den må trigge noe..alle sier fine bilder og sånt joda..men eg har sett tomme blogger med bare bilder som sier meg null og nix-den må fenge meg....ha litt X factor....noen ganger er det hva de ikkje sier som får meg til å stoppe opp å sjekke ut bloggen. Ellers er matblogger og de fra hverdagslivet og litt humor de beste....kreativitet og personlighet er et must :)

11. Hvilke  gode egenskaper har du ?

 

Har et godt hjerte,er lidenskapelig både for ting eg liker og ikkje liker....eg er en god venn og støttespiller og eg er oppbyggende...eg stiller alltid opp om noen trenger meg,ærlig ,kreativ og veldig grei hahahaha :D

 

 

 

Ble også nominert av astmaogallergi

 

og her er hva hun spurte

 

 

1. Hva er ditt mest leste innlegg?

dette desverre vil ikkje linkene fønke så du må kopiere og lime inn i adressefeltet i ny fane for å lese.

http://www.iknowthatmagazine.com/2013/07/03/do-this-dont-farg-haret-selv-men-sjekk-dette-forst/

 

2. Hva liker du best med blogging?

 

Man kan snakke fritt og om alt og bli kjent med flott folk og møtes på kryss og tvers av landegrenser og møtes uansett alder...man finner en slags kjemi og blir kjent...veldig kjekt :)

 

3. Nevn en/ ei person som betyr mest for deg og hvorfor.

 

Det er jo flere det da.....men må bli datteren min<3

grunnen er vel ganske klar fordi hun er min datter og min skatt og pusegnatt og vakrest og smartest og alt det der :)

 

4. Har du opplevd urettferdighet i løpet av livet?

 

hhahahaha hvor lang tid har vi :D

ja det har eg fra offentlig hold da mamma døde bla kanskje det verste av urettferdighet.

 

5. Din flaueste opplevelse.

 

Bør ikkje komme på trykk hva som er min flaueste opplevelse hahaha husk det kan være barn tilstedet :D

men eg kan dele en søt flau opplevelse.

Eg var resepsjonist i Hardanger og siden det var lavsesong vakkje det mange gjester på hotellet. Eg var plutselig alene med ansvar for resepsjon og mat tilfelle noen kom. Og et Amerikansk par kom inn -de var på bryllupsreise og ønsket å bestille 3 retters med vin og hele pakken.

Eg tok bestilling og ordnet med vin og de fikk suppe. Eg gikk og sjekket dem etpar ganger og tenkte det avr rart de stirret i suppen og på hverandre og i suppen og på hverandre,men spiste ikkje. Eg trodde jo noe var galt med suppenså eg spurte om alt var ok. Og de var litt flaue og sa...vi syns det er sn søt skikk her i Norge i drikke fra skålen,men hjemme pleier vi spise suppe med skje.....OMAGWD hahaha :D

6. Beste sjekketrikset uansett om du er single eller gift.

 

Min beste venn og eg samlet på dårlige sjekketricks her er et av de som faktisk fønker

Hakkje eg lagt med deg før........?

 

7. Hva kan du ikke leve uten i livet?

Kjærlighet<3

 

8. Har du blitt facerapet, snaprape eller instarape?

Nei :)

 

9. Hvis du hadde vunnet masse penger - hva ville du gjort?

 

Delt med mange og laget en stor fest og sikret megselv og familien for livet. støttet rescuesentre rundt omkring og barnehjem i Kina for jenter ,listen er lang min venn listen er lang med mange som hadde tjent på at eg ble rik :)

 

10. Fortell 3 rare fakta om deg selv.

 

hahahaha bare tre?

Eg drømmer ofte fæle ting som skjer -før de skjer-rimelig unødvendig spør du meg siden eg ikkje kan gjøre noe med det

Eg kan bli litt parttime OCD, eg kan høre samme sang i flere dager eller etpar sanger om og om igjen til eg er litt lei, samme med mat, kan spise samme middag eller samme lunch i flere dager osv

Eg er impulsiv og kan farge, klippe eller krølle håret kl 4 om natten eller bake kake eller bestille tur til London på sparket eller begynne å ommøblere. Eg er et nattdyr og er veldig kreativ når andre sover....men eg elsker å sove så det er litt konflikt med lakenskrekken :D

 

11. Hva ville du gjort om du fikk forandre verden for en dag?

 

Hvis eg kunne gjort hva eg ville hadde det vært å lage systemer som ivaretok de svake, utdannet dem og matet folk ,avsluttet kriger og fått  satt ting i system så ingen kunne være diktatorer og folk aldri tengte å flykte fra krig ,nød fofrølgelser. Eg ville fjernet rasisme og diskriminering og alle vil blitt respektfulle og ville lære av hverandre og ha gjensidig nytte av å utveksle ideer og danne grupper som var til det beste for alle i verden. Ville selvsagt avsluttet alle dyreforsøk med umiddelbar virkning.

Eg hadde vært utrolig flink til å redde verden -helt garantert, hadde bare kanskje trengt en uke? :D

 

 Eg nominerer de følgende og eg blir ikkje sur om de er nomnert av andre eller ikkje ønsker å nomineres eller delta...dette er jo ment for å bli kjent med fler blogger og lære ting om hverandre, ikkje et kjedebrev der det blir lovet fæle ting om du ikkje gjør som det står :D

 

here is my list

http://tujanka.blogg.no/

http://tib.blogg.no/

http://maritaw92.blogg.no/

http://margarites.blogg.no/

http://textbytina.blogg.no/

http://missmusicalqueen.blogg.no/

http://ict.blogg.no/

http://makeupbyjenny.blogg.no/

http://movingon.blogg.no/

http://aleksi.blogg.no/

chicktopia

 

desverre fønker ikkje linkene da eg ikkje fikk lastet opp linker med den nye greien oppe i verktøylinjen....når eg la inn linker bare sto det ingenting:( Så du må kopiere adressen for å lese bloggen.sorry kanskje kan eg fixe det senere :D

 

her er spørsmålene mine til deg

1 Hva er glede for deg?

2 har du noen gang vært helt og fullt lykkelig-om bare for et øyeblikk?

3 favoritt sted å være i hele verden?

4 Beste gaven noen kan gi deg og hvorfor ?

5 Favoritt bok og eller film?

 6 Hvis du kunne gjøre hva du ville for en hel dag uten konsekvenser, hva ville det vært?

7 Hva betyr mest for deg i livet ditt?

8 Hvis du kunne bestemme en hel dag over hele verden hva ville du gjort og hvorfor?

9 om du kunne levd i enn annen tid eller på en annen planet eller i en annen verden hvor ville det vært?

10 Drømme jobb?

11 hva fikk deg til å begynne å blogge?

 

 

 

 

 

18

De som kjenner meg vet at denne overskriften og meg stemmer dårlig overens........i går var eg MYE ute.........døren til terassen sto nemlig åpen i flere timer !!!

  

14 

16

dommen over drittelendinge produkter folk handler i syke mengder bla på VITA fordi det lukter godt og er da pr definisjon den beste shampoen vi har.........de andre dyre med gode ingredienser er selvsagt kun kulisser ikkje sant??????

Nederst i saken kommer svar fra produsentene og de forsvarer selvsagt sine produkter.

I denne artikkelen så er det en slags billedkavalkade med info om de farlige stoffene i de produktene listen omhandler nederst...de er fulle i gift, løgn og ødelegger miljøet vårt og er nedbrytende for liv i sjøen og havet...samt at de ulike patentene er litt sånn *luftslott*

Folk VIL lures og de VIL handle billig men forstår ikkje konsekvensene sine.....

håper dere klarer lese denne artikkelen for eg kopierer den fra en side eg abbonerer på og du kan kun lese den om du betaler ellers

Ønsker du handle trygt og sunt og rent og giftfritt? Da anbefaler eg Skinlove.no , Greenspirit.no eller Kim4u.no

Ellers finnes anne gode produkter men du får dem ikkje for 50 lappen på Rema, VITA, Cubus, Meny osv

 

 

 

Sakset fra VG.plus

Advarer mot helsefarlige stoffer i sjampoen din

Produsentene lokker med «provitaminer», «silkeproteiner» og «mikroteknologi». Men eksperter fnyser av salgspåstandene - og advarer mot flere ingredienser i de mest populære sjampoene.Av Karoline H. Flåm   4. mars 2016

VG har fått tre uavhengige fagfolk til å gjennomgå ingrediensene i ti av de mest solgte hårpleieproduktene i norske dagligvarebutikker.

Resultatet er egnet til å få håret til å reise seg hos noen hver:

Samtlige av produktene inneholder nemlig en rekke allergifremkallende stoffer som eksperter advarer mot. Enkelte inneholder også stoffer som mistenkes å være hormonforstyrrende. I tillegg er flere av ingrediensene skadelige for miljøet.

? Det er en del problematisk kjemi i disse produktene, fastslår farmasøyt og ekspert på kosmetiske ingredienser, Monika Andersen.

Også kjemi-professor Martin Ystenes ved NTNU og seniorforsker Berit Granum ved Folkehelseinstituttet har vurdert innholdet for VG.

Hormonforstyrrende

En av ingrediensene som trekkes frem i gjennomgangen, finnes i sjampoen Elvital Color-vive, og er et stoff som mistenkes å være hormonforstyrrende for mennesker.

Hormonforstyrrende stoffer kan ha en rekke konsekvenser, som tidlig pubertet hos jenter, forsinket pubertet hos gutter, misdannede kjønnsorgan på guttebabyer, dårlig sædkvalitet hos menn og økt risiko for testikkelkreft.

Stoffet (Ethylhexyl Methoxycinnamate) er imidlertid lovlig og godkjent som UV-filter i kosmetikk i dag ? men det kan bli strengere regulert etter hvert:

? Stoffet er på EUs screeningliste fra 2015 over stoffer som vil bli utredet nærmere. Det pågår nå et arbeid i EU-kommisjonen for å etablere felleseuropeiske kriterier for hormonforstyrrende stoffer, opplyser seniorrådgiver Rune Jemtland i Mattilsynet.

To av produktene, Elvital Color-vive og Body & Hair Dobbel Dusch, inneholder også et annet mistenkt hormonforstyrrende stoff, UV-filteret Benzophenone-4.

UV-filtrene er også allergifremkallende og har negativ effekt på miljøet, ifølge farmasøyt Monika Andersen. Hun tror de gjør liten nytte for håret:

? Sjampoen skal jo skylles av, og håret skal tørkes, og dermed er det begrenset hvor mye filter som egentlig blir igjen på hårstråene. Det meste ender nok i avløpet og er med på å forurense miljøet, sier hun.

Også et annet produkt trekkes frem: Palmolive Naturals Delicate Care. Navnet indikerer riktignok delikate og skånsomme ingredienser, men produktet inneholder i virkeligheten en rekke allergifremkallende stoffer ? blant annet ett som EUs vitenskapelige komité for forbrukersikkerhet (SCCS) mener bør totalforbys.

I en rapport fra 2012 skriver komiteen at dette stoffet ? Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde (HICC) ? gir «eksepsjonelt» høy risiko for å utvikle allergi, og at «fortsatt eksponering mot HICC ikke kan anses som trygt for kundene». «HICC bør derfor ikke brukes i forbruksvarer», heter det i rapporten.

EU skal i løpet av 2016 avgjøre om stoffet skal forbys.

? Det er et problem for mange forbrukere at det brukes allergifremkallende stoffer i kosmetikk, og vi jobber med dette inn mot EU for at disse stoffene skal reguleres til det beste for forbrukerne, sier Jemtland i Mattilsynet.

Flere av produktene inneholder også det omstridte konserveringsmiddelet Methylisothiazolinone (MI), som flere har fått kraftige reaksjoner på.

Produsentene sier til VG at de er klar over debatten rundt konserveringsmiddelet MI, og at det er en frivillig enighet i industrien om å fase ut stoffet fra såkalte «leave-on» hudpleieprodukter. De mener at stoffet er trygt når det skylles av, men vil samtidig følge tett med på EUs vurderinger av dette videre.

Fått bivirkninger

En halv million nordmenn har fått bivirkninger av kosmetikk, og andelen som melder fra har økt de siste årene.

Ekspertene stusser på flere av salgspåstandene som brukes på hårpleieproduktene. «Filloxane substance creator» som angivelig trenger inn i håret, vann-aktivert «Scent Burst Technolgy» for bedre lukt, eller «cement-ceramide» som kanskje høres ut som noe fra byggindustrien, men som her skal bidra til å fylle ut «huller» i hårene.

? En del av disse begrepene kan misforstås eller virke villedende. De er jo ofte en blanding av vitenskapelige uttrykk, fremmedord og overdådige begreper, som får forbrukeren til å tro at dette er noe eksklusivt og revolusjonerende, sier farmasøyt Andersen.

Kjemi-professor Martin Ystenes mener de avanserte begrepene ofte tildekker at det egentlig ikke er så mye nytt under solen:

? Det har riktignok skjedd en stor utvikling av sjampoer over tid, det er ingen tvil om at de er bedre nå enn for noen tiår siden. Men rommet for å gjøre store utviklingssprang på dette feltet er mindre nå. Dermed blir hovedfokuset å gi kunden en følelse av at produktet har blitt bedre ? blant annet ved å bruke fine, vitenskapelig-lydende begreper, sier han.

Professoren humrer blant annet over Palmolive Naturals Delicate Care, som skal være beriket med melk og mandel.

? Før i tiden fantes det en egg-melk-såpe, så det er jo interessant at man nå går tilbake til å reklamere med melk i sjampo, sier han.

Dette svarer produsentene

Elvital-produktene og Fructis

? Alle våre produkter og ingredienser har gjennomgått en meget streng sikkerhetskontroll. Vi jobber tett med ledende hudleger og vitenskapelige eksperter, for å sikre at produktene er trygge. Det samme gjelder de ingredienser som er mistenkt å være skadelig for miljøet, sier kommunikasjonsdirektør Cathrine Stabel.

Om de tekniske produktpåstandene, sier hun:

? L?Oréal har utviklet molekylet Céramide R. Dette gjenoppbygger håret ved å erstatte de cellebindinger som er nedbrutt i et skadet hår. Også Filloxane er et hårpleiemolekyl utviklet av L?Oréal. Under visse forhold har den evnen til å endre seg fra flytende til fast form. I materialvitenskap kalles dette Sol-Gel teknologi. Molekylet penetrerer hårstrået og skaper et nettverk på innsiden av hårfiberet. Effekten er dokumentert i ulike tester.

Palmolive

? Etter krav fra EU gjennomgår alle våre produkter en grundig sikkerhetsvurdering før de når hyllene, og de er trygge når de brukes som anvist. Ingrediensene vi bruker er tillatt, og de er merket på produktene etter krav fra kosmetisk regulering, sier marketing-ansvarlig Ole-Marthin Hexeberg.

? Vi er i en prosess med å endre sammensetninger og fjerne HICC fra eksisterende formler. Når det gjelder Palmolive Men, så er NaCl [saltet, red.anm.] tilsatt som pH-regulator og «lukt nøytraliserende teknologi» er en del av produktets formulering.

Body & Hair Dobbel dusch

? Alle våre ingredienser har blitt grundig evaluert, og er i tråd med gjeldende EU-regelverk. Det finnes ikke beviser, hverken gjennom forskning eller vår markedserfaring, for at våre produkter kan være skadelige for kundene, sier pr-ansvarlig i Norden, Camilla Kumar. Hun fastholder at det mulig hormonforstyrrende stoffet ikke er farlig:

? Vi overvåker kontinuerlig den vitenskapelige diskusjonen omkring kosmetiske ingredienser, og kan forsikre at våre ingredienser ikke er skadelige. Benzophenone-4 brukes i svært liten dose i produktet, derfor er det ingen risiko knyttet til dette.

Til påstanden om at ingrediensen gjør liten nytte i håret, sier hun:

? Dette brukes for å beskytte produktet mot sollys for å gi bedre produkt-stabilitet, mer enn som et UV-filter for hud eller hår.

Define Weightless Shine/Sunsilk Mineralt

? Vi oppfyller alle europeiske lover og retningslinjer når det gjelder kosmetikk. Forbrukernes sikkerhet er av høyeste prioritet for oss. V i jobber kontinuerlig med å forbedre produktene våre, både med hensyn til miljø, sikkerhet, effekt og brukeropplevelse, sier informasjonssjef Anne Gjemdal.

Hun fastholder at Define-sjampoen faktisk inneholder silkeproteiner, og sier det er «dokumentert at slike proteiner bidrar til å bevare fuktighet i håret». At ekspertene sår tvil om effekten av «mineral- og vitamineksplosjonen» i Sunsilk, kommenterer hun slik:

? Sjampoen inneholder et kompleks med flere ulike mineraler som trenger inn i hvert hårfiber. De har evne til å glatte ut overflaten på hårfibre slik at de styrkes og ikke brekker så lett.

Head & shoulders 2in1 classic

VG har vært i kontakt med selskapets pressetalsmann i Norden, men selskapet har så langt ikke svart på VGs spørsmål knyttet til denne saken.

26

"Gjør en forskjell - challenge"! fra Missmommy

Her kommer det:

Dag 1:

Gi et kompliment til en person! Det kan være hvem som helst, hvordan som helst. Jeg vil gjerne høre om hvordan denne ble utført og evt virkningen av dette.

Dag 2:

Skriv ned tre ting du liker ved deg selv! Vær helt ærlig med deg selv, og jeg vil gjerne høre hva de tre tingene er.

Dag 3:

Hjelp en fremmed! Det kan være å åpne en dør, gi fra deg setet på bussen eller lignende..

Dag 4:

Ta bilde av noe vakkert, noe som du oppdaget i løpet av dagen, som bare gjorde inntrykk på deg.

Dag 5:

Gjør noe bare deg selv! Noe DU har lyst til. Jeg vil gjerne få høre om hva det er.

Dag 6:

Send en koselig SMS til en du setter stor pris på! Og hvorfor.

Veldig vanskelig denne her, eg har ikkje sendt masse superkoselig sms denne uken,men derimot mange hyggelig mail.....

Men min datter er eg jo utrolig glad i og setter stor pris på og hun fikk seg en god latter i går da eg fikk microblading på øyenbrynene . Etter man er ferdig kliner de godt på med pigment som skal trekke inn og eg tok bilde og sendte til henne.

Da skrev hun tilbake 

What the hell det er ikke sånn du spiser sjokoladekake!!!

Så hun fikk seg en god latter der eg lå til spott og spe og så ganske udelikat ut med røde sprengte øyelokk og noe som så ut som sjokoladepålegg på brynene :D:D:D:D:D

Så eg tror det må bli mitt sms bidrag :)

 

Dag 7:

Nevn 3 ting du er takknemlig for fra uken som har vært!

***Eg fikk endelig tatt microblading -noe eg har hatt lyst til i flere år!!!

*** Det begynner å bli vår

*** Eg har blitt kjent med nye utrolig koselig mennesker siste tiden og det setter eg veldig stor pris på <3

Da anser eg meg som ferdig med denne veldig sæte anderledes challengen og ønsker dere alle en aldeles magisk helg <3

 

 

34

fine nydelige dere...eg vil gjerne be om om en liten tjeneste <3

 

Min datter og hennes kjæreste har meldt seg på en konkurranse og trenger stemmer. Eg har ikkje selv FB regner med du må stemme der.....så har du anledning og lyst å hjelpe dem så vær så snill å stemme på disse to skjønningene som etter noen år som ikkje har vært bare a picnic in the park..så fortjener de å vinne en tur <3<3

 

http://tipptopptur.no/bidrag/4010

 

Klikk på linken og stem <3<3<3 på forhånd tusen takk !!!!

 

 

12

http://cuskima.blogg.no/1456674536_gjr_en_forskjell__cha.html

 

"Gjør en forskjell - challenge"! fra Missmommy

Her kommer det:

Dag 1:

Gi et kompliment til en person! Det kan være hvem som helst, hvordan som helst. Jeg vil gjerne høre om hvordan denne ble utført og evt virkningen av dette.

les mer om dette HER

Dag 2:

Skriv ned tre ting du liker ved deg selv! Vær helt ærlig med deg selv, og jeg vil gjerne høre hva de tre tingene er.

les mer om dette HER 

Dag 3:

Hjelp en fremmed! Det kan være å åpne en dør, gi fra deg setet på bussen eller lignende..

les mer om dette HER

Dag 4:

Le mer om dette HER 
 

Dag 5:

Gjør noe bare deg selv! Noe DU har lyst til. Jeg vil gjerne få høre om hva det er.

***

I dag har eg gjort noe eg har hatt lyst til lenge -eg fikk bryn i salong.

Altså microblading som betyr permanent øyebryntatovering,men med en smal kniv med nåler på heller enn en nål som tatoverer.

Det kommer et eget innlegg om dette....det avr helt pyton vondt,men mest fordi eg har jo ofte helvetsild og da er nervetrådene på ene siden av kroppen min mye mer sensitiv enn på andre siden..så eg gråt meg fillete.....på ene øyet hahaha :D

Ble veldig lekkert.men kan ikkje vise bilder av meg rett og slett for eg ser ut som eg fikk bank....hun sa det du er jo pen med bryn men på bildene ser du ut som du har vært i (bokse)ringen :D:D

So far very happy!!!!!

Dag 6:

Send en koselig SMS til en du setter stor pris på! Og hvorfor.

Dag 7:

Nevn 3 ting du er takknemlig for fra uken som har vært!

 

38 

Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits