16


 

Rip

34

I de tusen hjem hver helg venter familier på sine som kommer fra Nordsjøen med helikopter hjem i dag mangler 13 stykker....i dag mangler det pappaer og kanskje mammaer,søsken,brødre,fedre,sønner,døtre.....i dag helt uten forvarsel mister et helikopter roret foran øyner på vitner nær land og deretter krasjer helikopteret i berget ned mot sjøen....

Nå er 11 funnet og de leter enda etter 2......i dag vil 13 Sjeler ikkje komme hjem til middag...til fotballkamp på TV, til øl med gutta...til klem og kyss fra familien....til en helg på hytten....til en rolig kveld hjemme med rødvin og god mat.....til trening.....til kjæledyrene sine....til kjærestene.....til babyene.....til hagearbeidet.....til båtpussingen..

I dag kommer ikkje 13 stykker hjem....hvis du kom hjem klem dine kjære litt ekstra..sett litt ekstra pris på dem....si gjerne eg er glad i deg eller eg elsker deg minst en ekstra gang i dag og vær takknemlig og ydmyk for at du kom hjem og fremedeles har muligheten til å gjøre alle disse tingene og mer.

Og kjenner du noen av de dette gjelder kondolerer eg.....men dere andre husk at de som mister noen i ulykke vil sjeldent være alene i sin sorg...tilby å handle...lage mat..være skulder å gråte på....ta vare på hverandre....<3

Eg er glad i deg <3

 

i anledning at offshore helikopter krasjet på Sotra i Bergen 

 

16

endelig besvist at flere har matallergi enn leger kan påvise......siden eg lenge ikkje ble trodde var dette slitsomt for meg...eg tåler ikkje melk og tåler mel dårlig..eg har pollenallergi og da blir det jo kryssallergier spesielt i sesongen for de matvarerne som er i samme familie som pollenet eg reagerer på.....

 

 

sakset fra lommelegen.no

 

Skrevet av Ida H. Bergersen

Onsdag 20. april 2016

Oppdatert dato: Torsdag 28. april 2016

Matvareallergi kommer av at immunforsvaret overreagerer på allergener i visse matvarer, og utløser en allergisk reaksjon.

Typiske symptomer på matvareallergi

Symptomene kan komme fra nesten alle organsystemer, men symptomer fra hud og mage/tarm er vanligst.

 • Utslett/elveblest
 • Pustebesvær
 • Surkling
 • Hoste
 • Hevelse i luftveier
 • Astmalignende symptomer
 • Mage- og tarmproblemer
 • Mage- og tarmproblemer
 • Oppkast
 • Diaré
 • Magesmerter
 • Hevelser i ansiktet
 • Nese- og øyesymptomer
 • Tretthet
 • Symptomene på matallergi vil variere avhengig av hva man er allergisk mot. Noen får plager over tid, mens andre får akutte symptomer. 

  ? Ofte er ikke allergiplager alvorlig, men de kan være det. Er man veldig allergisk mot en matvare, kan man i verste fall få allergisk sjokk, sier Bente Krane Kvenshagen, spesialist i barnesykdommer ved Best Helse Nordstrand. 

  Allergisk sjokk

  Allergisk sjokk, også kalt anafylaktisk sjokk, er den mest uttalte allergiske reaksjonen man kan ha etter å ha blitt eksponert for noe man er allergisk mot. En kraftig betennelsesreaksjon oppstår, slik at hud og slimhinner hovner opp, og det samler seg væske under huden, rundt øynene og andre steder. 

  De fleste av kroppens organer blir rammet, men spesielt blodomløpet og luftveiene. Dette kan gjøre situasjonen livstruende, da man kan få alvorlig pustebesvær og sirkulasjonskollaps.

  Matallergi bør diagnostiseres av spesialist

  Ved mistanke om matvareallergi bør fastlegen henvise pasienten videre til en spesialist. Dette gjelder både barn og voksne.

  ? Vi vil hovedsakelig eliminere den mistenkte matvaren først, for så å provosere ved å gi pasienten denne maten for å se an reaksjonen. Det er viktig at dette blir gjort av en spesialist, råder Kvenshagen.

  Blodprøver kan ikke påvise at man har en allergi, bare at den mistenkte matvaren bør undersøkes videre.

  Langt flere har allergi enn det som lar seg avdekke ved prøver

  Det finnes flere former for reaksjoner mot mat, og ettersom mekanismene er forskjellige har man ikke nøyaktige tall på forekomsten.

 • ? Det er mange flere som reagerer allergisk på en eller flere matvarer enn det man er i stand til å påvise med de metodene man har tilgjengelig, sier Ellen Namork, seniorforsker i Folkehelseinstituttet.

  Den «ekte» matvareallergien er en immunologisk betinget reaksjon, og avgrenses til reaksjoner mot mat som kan påvises ved spesifikke IgE-antistoffer i blodet.

  ? I Norge og land vi kan sammenligne oss med, regner vi med at 5-8 prosent barn og 1-3 prosent voksne har allergi mot mat som lar seg objektivt påvise.

  Matvarene som oftest gir alvorlige allergiplager

  Namork forklarer at ifølge innmeldte rapporter til Matallergiregisteret ved FHI, er de vanligste alvorlige reaksjonene hos barn mot egg, peanøtt, hasselnøtt og melk.

  ? De fleste barna vokser av seg egg- og melkeallergi før skolealder. Allergi mot nøtter, og særlig peanøtter, varer ofte livet ut.

  Hos voksne er det reaksjoner mot hasselnøtt, peanøtt, hvete og selleri som er vanligst. Skalldyr er det også mange som reagerer på, mens reaksjoner mot fisk sjelden rapporteres.

  ? Reaksjoner mot hvete og selleri regner man med er kryssreaksjoner på grunn av allergi mot pollen fra henholdsvis timotei og bjørk, sier Namork.

  Årsaken til matvareallergi er ukjent

  Det er ingen som vet helt konkret årsaken til at noen utvikler matvareallergi, men det er mest sannsynlig en kombinasjon av arv og miljø.

  Det foregår mye forskning på dette området, og det kan komme på grunn av svikt i immunsystemet i mage og tarm, eller «dårlig» hud. 

  ? Matallergener penetrerer huden fordi den ikke har en normal hudbarriere, og vil initiere allergiutvikling fordi underhuden ikke er ment å skulle tåle matvarer, og dermed oppfatter disse allergenene som fremmede og farlige, sier Kvenshagen.

  De vanligste matvareallergiene er melk-, egg- og nøtteallergi. Allergi mot frukt og grønnsaker er sjelden, det vil oftest være en allergisk kryssreaksjon.

  ? Man bør i hovedsak alltid få legehjelp for å diagnostisere matallergi, fordi dette er svært vanskelig. Det er veldig viktig at man ikke bare tar en allergitest og stoler på den. Mer enn halvparten av personene som slår ut såkalt positivt på en spesifikk matvare i en allergitest, har ikke allergi mot den bestemte matvaren.

8

nyhetsbrev fra skinlove.no

Eg tenkte dette kanskje var intressant for noen av dere og derfor deler eg det her

 

Vask frukt og grønnsaker før bruk

by LivSkinlove

Etter forespørsel fra kunder så har vi tatt inn Bentley Organic sitt økologiske vaskemiddel for frukt og grønt. Bruk det til å vaske salat, frukt og grønnsaker før bruk.

Det naturlige vaskemiddelet har bevist effekt mot bakterier som e-coli, salmonella og listeria, samt at den renser bort rester fra sprøytemidler som kan ligge utenpå frukt og grønnsaker. Produktet er sertifisert vegan og er selvsagt ikke testet på dyr.

vaskemiddel-salat-frukt-gronnsaker-naturlig-skinlove

 

PAKKETILBUD!

Kjøper du 4 - 5 vaskemidler får du 10% rabatt på produktene.

Kjøper du 6 - 8 vaskemidler får du 15% rabatt på produktene.

Rabatten trekkes fra automatisk i handlekurven (kan ikke kombineres med andre tilbud).

16

the pipes are going.....

eg dauer av latter....stakkars han....hahahahahahaha

 

Does this leakage build the ocean?

Heldigvis så var eg ikkje sånn da eg var hos tannlegen :D


 

36

hei 

Her blir det likssom aldri vår her..........det er likssom sol ute,men ingen varme ,ingen fugler, ingen blomster ingen insekter.....det er en sånn merkelig vente tilstand likssom...mellom vinterdvale og hva skjer nå da....vår.......for vi ahr jo sol ene dagen med varme...så haggel snø og regn og vind neste dag...tåke helt ned til sjøen.......

 

Håper det endelig blir vår nå for det trenger vi bergensesere ekstra mye nå da vi hadde nul vår i fjor....bittelitt sommer og 3 meter regn...3 meter....kan du fatte hvor mye regn det er? 3 meter regn over bakken over hele byen....nesten som å gå i et middelsdypt basseng hele tiden....ikkje avr det varmt heller..vind vind vind og surt regn..nei nå fortjener vi vår.....

 

har du vår?lånt fra google 

8

Musiker, Humanitær, hjalp barn og unge, hold konserter steder der han kunne gå inn i organisere ting slik han kunne gi og finne ut av ting for å hjelpe....som hans venn sier han var aldri der en solskinnsdag,men når du hadde du hadde det fælt var han den første til å ringe deg......og spørre hvordan han kan hjelpe.

Mange visste ikkje engang at de fikk hjelp av Prince fordi han ikkje ville ha noe oppmerksomhet.


 

8
 
Your dreams own you.....they choose you <3


Denne er helt fantastisk.........han er så flink å si de rette tingene som treffer så veldig....og får oss til å tenke.....<3

ha en magisk lørdag mine venner <3

31
 

16

bare 57 år gammel er Prince i dag funnet død i sitt hjem.....

les mer her  og her

 

Now we are crying Purple tears while doves fly

 og kanskje visste du ikkje at dette er en Princelåt -siden en annen stor artist gjorde den kjent.......men som passer utrolig godt i dag........<3


Og når vi er ferdig og sørge skal vi feire hans liv....1999


 

 

 

29

Eg er helt hysterisk redd for nåler og det at eg frivillig har gått og bestilt meg time for å få permanente bryn - eller microblading som det heter når de lager små hår istedetfor et helt bryn dekket med tatovering-er meg en gåte:)

Forklaringen ligger i at eg er veldig langsynt, eg ser ikkje øyenbrynene mine og syns det er vanskelig å nappe dem og å stelle dem og siden hårene er utrolig lyse på ene siden blir det lett litt ugjevnt resultat med pudder blyant mm Eg mangler også endel hår pga eksem i øyeområdet og det gjør jo også at brynene ikkje så lett blir like.


Som du ser nesten null og nix egne bryn og veldig lite hår på høyre side og de som er er veldig lyse og tar ikkje til seg farge om eg farger dem med brynfarger kun med hårfarger. Slitsomt
 

Bryn skal jo ikkje være identiske som tvillinger sider de....men mer som søstre...vel mine var nesten mer som distant cousins som de så fint sier på engelsk så da en deal kom tikkende inn på mailen min bestilte eg meg microblading hos Olga :)

 

Salongen hennes heter Blush Beauty og ligger i Bergen sentrum. Den er litt eklektisk med gamle kule møbler et flygel og store tunge gardiner som deler opp rommet.

 

Olga er veldig effektiv og veldig professjonell. Hun forklarer deg hva som skjer i korte trekk og jobber kjapt. Hun tegner opp bryn og bruker måleinstrumenter for at det skal bli helt presist og passe ditt ansikt. Hun finner ut hvilken bryntype som passer best for deg og i mitt tilfelle løftet hun brynene min litt høyere opp slik at eg nesten fikk en liten facelift....eller sånn så det ut.

Eg skal ikkje lyge det er vondt -eg gren som et pisket skinn, ikkje hulkegrining altså ,men tårene rant fordi det var smertefullt og mulig fordi eg har hatt så ofte helvestesild så er mine nervetråder ekstra sensitive. Hun måtte gi meg mer bedøvelse enn hun pleide fordi eg hadde så vondt. 

Etter hun bruker kniven med de små nålene på så må vi ha på pigment som skal sette seg der hun har tatovert de små hårene


Dette bildet sendte eg datteren min og hun spurte meg om eg ikkje visste hvordan man spiser sjokoladekake :D
 Her der du hun har tatovert inn hår med kniv/nålene de mørke strekene er hår og beklager alle sorte prikker det er da rester av pigment og ikkje min skitne hud :D Utrolig fint arbeid ser helt ut som ekte hår og oppå her må man da selvsagt farge egne hår for å få helthet,men det kan man ikkje med engang pga huden er åpen og litt øm. Man må bruke etterbehandlingskrem -lik som for tatovering - og når det er grodd kan man farge :)Innen 8 uker må man ha påfyll fordi enkelte steder kan man mangle pigment og da må man bare gå over en fylle inn der man mangler. Her har eg ikkje farget mine egne enda siden det bare var gått 3 uker og man skal vente ca 3-4,men eg ville vise hvor mye fargen kan fade i enkelte tilfeller så derfor ventet eg til eg hadde farget brynet og tok bildet så dere kan se . Ja eg sku ha nippet bryn også,men som eg sier eg er nesten blind og før alt er grodd og hun er ferdig med meg vil eg ikkje nippe eller bruke treading på bryn så de må bare være litt buskete. Når eg har vært på jobb har eg kun brukt litt blyant for å fylle i der det manglet.

 Her ser du det er fyllt på igjen ( av blodårene som står ut i tinningen ser du eg har hatt det au og at de er blanke er tatoveringskrembeskyttelse :) )

 Etter det har grodd og skorven er falt av

 

Her er det ingen makeop på brynene .den forskjellen mellom før og nå uten makeup er ganske påfallende. Hva syns dere? Var det verd all auen? Eg syns :)

Vil dere ha time hos Olga?

Klikke her for mer info 

Vil du vite mer om hva Olga sier om Microblading?

 

FÅ FLOTTE BRYN!

Den mest naturlige måten å få drømmeøyenbrynene på er med touch-MICROBLADING: 3D-rekonstruksjon med tattoverte hårstrå for å forme og heise opp øyenbrynet!

 

MICROBLADING

Microblading (eller øyenbrynsbrodering) er en ganske ny, manuell form for permanent makeup. Den anses å være semi-permanent på lik linje med maskinell permanent makeup. Det vil si at du helst bør ha påfyll en gang i året for å vedlikeholde fargen. 

Teknikken består av å tilføre pigment til huden ved hjelp av et veldig fint blad bestående av mange små nåler på rekke. Fordi fargen implanteres nærmere hudoverflaten enn ved tradisjonell tatovering, ser hårstråene veldig skarpe og naturlige ut. 

Metoden er ideell for alle som vil fremheve brynene sine. Om det bare er å fylle med noen hår eller om du ønsker deg helt naturlige bryn som ikke ser sminket ut. Fargen matches din egen for at hårstråene skal blende inn med dine naturlige hår.

 

RESULTATET

Resultatet er lekre, naturlige og fyldigere bryn. Brynene virker mørkere med en gang, men dette blekner betydelig over en to ukers periode. Det er vanskelig å forutsi hvor godt huden holder på 

fargen. Resultatet kan vare alt fra 11 til 18 måneder, avhengig av ulike faktorer som påvirker prosedyren. Det er imidlertid anbefalt én behandling i året for å holde på formen og fargen. 

 

BLUSH BEAUTY

Behandler har flere års erfaring og har vært student hos Branco Babic, som er grunnleggeren av Microblading Acadamy.


  

17

er helt fantastisk serie om nydelige skjønne herlige smarte talentfulle barn

Programmet er laget av Ellen og Steve Harvey

Eg er overbevist om at barn som er så dyktig på ting så er de født talentfulle....kanskje døde de og snudde i døren og kom rett ned igjen til oss for å ha det gøy engang til? Ikkje vet eg,men eg vet at det er flere og fler av disse fantastiek ungene <3

 

 

 

 


hun her er bare såååååå søt <3

og vi må jo skryte over hun her........og se hvor utrolig imponert han er....


 

 

 

 


 

26

så skjer det ting som gjør at eg er flau over å være menneske...........begynnelsen på denne videoen er en av de gangene....at man kan gjøre sånn mot ikkje bare en hund,men skapet slossmonstre av andre hunder.....

 

A bait dog named June <3


 

14

Tenk hvordan livet ditt kan endres på noen minutter........som å flytte en trerot......ødelegge ryggen din sånn at du ønsker bare å dø

Her er Muns reise


 

34
Produkt Informasjon Funn
A- derma Lip Balm. Foto. A-derma
Lip Balm
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
Balmi Moisturising Lip Balm Coconut. Foto. Balmi Moisturising
Lip Balm Coconut
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
Balmi Super Cube Lip Balm. Foto. Balmi Super Cube
Lip Balm
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
 Bamse Lip Balm. Foto. Bamse Lip Balm
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon
Blistex Daily Lip Conditioner. Foto. Blistex Daily
Lip Conditioner
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
 Blistex Lip Relief Cream. Foto. Blistex Lip
Relief Cream
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
 Body shop lip balm. Foto. Body shop lip balm
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Body shop lip butter jordbær. Foto. Body shop lip
butter jordbær
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon
 Body Shop Lip Care Stick. Foto. Body shop Lip
Care Stick
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon
 Body shop solid oil lips. Foto. Body shop solid oil lips
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon
 Bull Dog Original Lip Balm. Foto. Bull Dog Original
Lip Balm
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Burt's Bees Replenishing Lip Balm. Foto. Burt?s Bees Replenishing
Lip Balm
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Carmex Classic Moisturising Lip Balm (tube). Foto. Carmex Classic Moisturising
Lip Balm (tube)
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
 Carmex Classic Moisturizing Lip Balm (boks). Foto. Carmex Classic Moisturizing
Lip Balm (boks)
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
Depend Aloe Vera Stick. Foto. Depend Aloe Vera Stick
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
 Dermica Daily lepeppomade. Foto. Dermica Daily leppepomade
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon
Dermica Sensitiv Leppepomade Hypoallergen. Foto. Dermica Sensitiv Leppepomade
Hypoallergen
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon
 Disney Frozen Lip Balm. Foto. Disney Frozen Lip Balm
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
 Disney Frozen Lip Smacker. Foto. Disney Frozen Lip Smacker
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
Disney Star Wars Lip Balm. Foto. Disney Star Wars Lip Balm
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
 EOS Lip Balm Pomegranate Rasberry. Foto. EOS Lip Balm
Pomegranate Rasberry
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 EOS Lip Balm Strawberry Sorbet. Foto. EOS Lip Balm
Strawberry Sorbet
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon
 Eucerin Acute Lip Balm. Foto. Eucerin Acute Lip Balm
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
 Feelosophy Lip Ball Cherry. Foto. Feelosophy Lip Ball Cherry
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
H&M Disney Frozen Lip Balm. Foto. H&M Disney Frozen Lip Balm
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
 H&M Lipbalm (Hund). Foto. H&M Lipbalm (Hund)
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
 H&M Lipbalm (Ugle). Foto. H&M Lipbalm (Ugle)
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
 L'Occitane Lip Balm. Foto. L?Occitane Lip Balm
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Lypsyl Active Rescue. Foto. Lypsyl Active Rescue
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
Lypsyl Aloe Vera. Foto. Lypsyl Aloe Vera
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
 Lypsyl Original. Foto. Lypsyl Original
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
 Maybelline Baby Lips Electro Berry Bomb. Foto. Maybelline Baby Lips
Electro Berry Bomb
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Maybelline NY Baby Lips Hydrate. Foto. Maybelline NY
Baby Lips Hydrate
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
Mentholatum Soft Lips Pomegranate Blueberry. Foto. Mentholatum Soft Lips
Pomegranate Blueberry
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
Miners Clitzy Kitz Lipbalm Orange. Foto. Miners Clitzy Kitz
Lipbalm Orange
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Miners Clitzy Kitz Lipbalm Pouch Banana. Foto. Miners Clitzy Kitz
Lipbalm Pouch Banana
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Miners Clitzy Kitz Lipbalm Rasberry. Foto. Miners Clitzy Kitz
Lipbalm Rasberry
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Miners Clitzy Kitz Lipbalm Strawberry. Foto. Miners Clitzy Kitz
Lipbalm Strawberry
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Nille Black Duck. Foto. Nille «Black Duck»
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
Nille White Duck. Foto. Nille «White Duck»
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
 Nivea Care & Colour Red. Foto. Nivea Care & Colour Red
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
 Nivea Hydro Care Spf 15. Foto. Nivea Hydro Care Spf 15
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon
 Nivea Lip Butter Rasberry. Foto. Nivea Lip Butter Rasberry
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
PL3 Ceratet. Foto. PL3 Ceratet
Hormonforstyrrende og allergifremkallende Rødt surt fjes, ikon

 

Sanrio Hello Kitty Lip Balm. Foto. Sanrio Hello Kitty
Lip Balm
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
 Savex Original. Foto. Savex Original
Allergifremkallende Gult skeptisk fjes, ikon
 Smith's Strawberry Lip Balm. Foto. Smith?s Strawberry
Lip Balm
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon
 Tiger Lipgloss Strawberry. Foto. Tiger Lipgloss
Strawberry
Hormonforstyrrende Rødt surt fjes, ikon
 Vita Harmoni Leppepomade. Foto. Vita Harmoni
Leppepomade
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon
 Vita Harmoni Leppomade Spf 30. Foto. Vita Harmoni
Leppomade Spf 30
Ingen skadelige stoffer Grønt smile fjes, ikon

 

Dette er en ny test hos forbrukerrådet 

41

1. Eg er elendig på matlaging  eg brenner omtrent vann, eg kan ikkje bake eller lage noe mat, eg er ubrukelig på kjøkkenet og lever nesten bare på ferdig middag og takeaway eller håper noen lager middag til meg. Det beste eg får er youghurt og skyr med frukt og bær til frokost. Ingenting slår en skikkelig sunn frokost og eg føler eg spretter opp av sengen bare for å få spist og kommet i gang med dagen :)

 

***Fleip

Eg er faktisk veldig glad i å lage mat og lage gjerne mat midt på natten for den sags skyld,er det noe eg ikkje kan fordra så er det youghurt,skyr og sånne ting og eg kan garantere deg at siden eg er en nattugle så er eg ikkje så veldig intressert i frokost :D

2. Brian May gitarist fra Queen og eg har vært på samme fest i London etter et show der han spilte noen låter -han er en jordnærfyr  bare med litt rart hår :D

 

*** Fakta 

Min søster har jobbet for We will Rock you showet i 7 år og Brian May kommer ofte til teateret og da det hadde show nr 1000 kom han og trommeslageren og spilte endel av låtene i showet. Etterpå var det fest for hele ensamblet og han avr der også og en veldig hyggelig fyr...eg fikk en god klem i tillegg :) <3

3. Eg er så redd for nåler at eg ikkje engang tør sy på symaskin, eg har kjøpt og solgt eller gitt bort mange symaskiner pga dette problemet. Av samme grunn strikker eg kun med store strikkepinner :) 

*** Fakta

Eg pleide å sy mye før,men så fikk eg helt nåleangst, eg er så pisseredd sprøyter nåler og slikt at eg har solgt 3 symaskiner eg ikkje har turd å pakke ut engang...og en har eg gitt bort :)

 

4. Min største drøm er å hoppe i fallskjerm eller paraglider -tenk så deilig å bare fly avgårde i full fart som en fugl :)

*** Fleip

no frigging way....er du gal? hoppe ut av et perfekt fungerer fly? never!!!

 

5. Laks er favorittfisken eg får om mulig hadde eg spist denne mange ganger i uken-desverre så kan eg bare 2 oppskrifter så det ville blitt kjedelig.

***Fleip

Eg kan ikkje fordra laks eg syns det smaker sølvpapir og aluminiumsfolie - eg elsker torsk <3

 

6. Eg elsker youtube og kan sitte der i timesvis og lære nye spennende ting, høre musikk, høre om forskning,se en film osv. Kan fullstendig miste tid og sted når eg først er der inne :)

*** Fakta

Eg ELSKER youtube og eg tror at alle dere som noen gang har lest min blogg vet at eg har en mega interesse i youtube <3

 

7. Eg er utdannet innen reiseliv og har gått på sekretærskole og jobbet på ulike avdelinger ved forskjellige hotell, bla på Beitostølen, i Hardanger ,i Bergen og i Oslo 

*** Fakta

Eg er fra en resturauntfamilie og eg har utdannelse innen reiseliv, eg har jobbet på en god del hotel og eg har jobbet på mange avdelinger ved ulike hotell :) Eg elsker kundeservice,men eg elsker hud mer så eg er en hudnerd..og derfor er det hud som er mitt hjertebarn, kanskje med unntak av å hjelpe folk..på alle plan :)

8 . Eg er adoptert fra Vietnam og kom hit med fly på Flesland i Bergen der mine foreldre hentet meg sammen med en haug med andre foreldre fra hele Norge som adopterte samtidig. De fikk tildelt en lapp med navn og alder og barnehjem på meg ellers ingen info eller pass da vi var smuglet ut av landet og reddet av etpar frivillig fra Bergen samt en ganske sprø pilot som satte mye på spill for nettopp denne turen.Det står om denne rednigsdåden i avisene fra den tiden.

*** Fleip

Dvs alt dette er sant.....men dette er ikkje MIN sannhet....et fly kom faktisk til Bergen med barnehjemsbarn fra Vietnam og piloten risikerte utrolig mye ved å fly ulovlig uten lov fra Vietnam til Bergen med alle disse barna som fikk nye liv. Mange tror eg er fra asia så derfor måtte eg kaste den inn der ;))

9. Eg har nesten ingen familie,bare datteren min og mine søsken, samt søskenbarn, ellers mine søskens far -så eg låner likssom litt familie via dem siden eg selv ikkje har foreldre besteforeldre eller onkler tanter mm.

*** Fakta 

Dette er som endel av dere vet sant,mine foreldre er borte og eg har oppdradd mine søsken <3

10. Siden eg elsker å bade så er eg en badenymfe og har alltid hatt lyst på dykkersertifikat. Så spennende med alt livet under havets overflate og det å bevege seg litt sånn vektløst nesten nede i vannet. Flyte fritt og nesten være som en del av det hele selv :)

*** Fleip

Eg er veldig klaustrofobisk så tanken på å ha ting i munnen som eg kan få luften min gjennom...og å være under vannet....og kanskje ikkje komme opp når eg vil......wææææ,men eg elsker elsker elsker å se film om live i havet,men ikkje så glad i å se dykkerene hahhaa, rart men sant :)

11. Eg er veldig glad i å gå på ski og er ofte å finne på Geilo der exen min er fra -om sommeren blir det jo endel Hardanger og spesielt på skiskolen i Jondal.........finnes ikkje noe bedre enn snø og sol og ski kombinert -helt magisk :)

*** Fleip

For en frysepinn som meg og som ikkje kan fordra å flagre opp og ned fjellisider og tilogmed med ski på beina så trodde eg at dere visste at eg ikkje elsker dette :D men joda eg er mye i Hardanger, men da helt lengst vekke fra snøen :D

12. Eg har lappen på både bil og MC,men bruker ingen av dem lengre da eg bor så sentralt og syns bil fex er fryktelig dyrt og litt unødvendig for meg - I en peridoe vurderte eg å ta lappen på stor bil så eg kunne bli sjåfør da eg elsker å kjøre bil og se ulike steder :)

*** Fleip

Eg elsker å kjære bil........som passasjer..eg har aldri hatt lappen pga en skade i foten min da eg hadde kjøretimer. I flere år hadde eg problemer med å gå skikkelig på ene foten og kunne ikkje løpe eller sånne ting. Og enda sliter eg med å finne sko. Dette pga dårlig oppfølging og dårlig behandling på en studietur da eg trakket over og slet over et leddbånd i ankelen. Og NOE trenger vi jo menn til :) I ettertid har eg problemer med dybdesynet som og gjør det umulig for meg å få lappen :)

13. Eg har 2 tatoveringer -de betyr egentlig ikkje så veldig mye,eg tok dem meste fordi eg hadde lyst og syns det var en lur ide da eg tok dem :)

**** Fakta 

Ja eg er sykt redd nåler....men eg ser så elending eg er overlangsynt og sliter med å se de små lyse hårene i brynene mine. Så eg bestemte meg da eg mottok et tilbud i innboksen på mailen min og få tatt microblading. Dette kommer i eget innlegg:) Så jo de betyr ingenting -annet enn at eg slipper bry meg om å styre med dem om morgenen:))

 

14. Eg elsker å lese bøker og og har gjerne flere bøker på gang samtidig, en bok i vesken, etpar på nattbordet, en på stuebordet osv. Eg leser mye forskjellig og noen litt vanskelig bøker og  trenger noen ganger avbrekk med en annen type bok. Og handler bøkene om personer man utvikler et forhold til har eg vanskelig for å lese slutten på siste boken i en serie fordi eg er redd slutten ødelegger alt serien har bygget opp :P

*** Fakta

Dette er faktisk sant...eg har en stabel av ca 8 bøker liggene som eg skal lese, holder på med å lese osv..Og eg er helt tullete eg blir så glad i de eg leser om at eg noen gang ikkje vil lese slutten av siste boken :D

 

Hvor mange rette hadde du? Var eg mer galen enn du trodde? Lærte du noe?

 

ønsker deg en magisk helg <3

7

Man sku nesten tro at det er det som skjer her......

 


Hanntigeren vekker hunntigeren og likksom som som gutter er...erter og woaaaaaaw det humøret..eg sku egentlig bare ha litt vann....eg går opp her eg......

 

 

Du rekker enda og gjette på Fleip eller fakta innlegget mitt i går om du vil :)

Klikk HER  kan være de andre har svart feil :) Lykke til ;)

25

Eg leser Marthe Borge blogg og leste et innlegg som eg syns var så utrolig morsomt at eg skal lage et eget;)

 

Fleip eller fakta ,du skal gjette hvilken er hva og skrive det i kommentarfeltet.

I morgen blir det avslørt hva som er hva....er du klar?

1. Eg er elendig på matlaging  eg brenner omtrent vann, eg kan ikkje bake eller lage noe mat, eg er ubrukelig på kjøkkenet og lever nesten bare på ferdig middag og takeaway eller håper noen lager middag til meg. Det beste eg får er youghurt og skyr med frukt og bær til frokost. Ingenting slår en skikkelig sunn frokost og eg føler eg spretter opp av sengen bare for å få spist og kommet i gang med dagen :)

2. Brian May gitarist fra Queen og eg har vært på samme fest i London etter et show der han spilte noen låter -han er en jordnærfyr  bare med litt rart hår :D

3. Eg er så redd for nåler at eg ikkje engang tør sy på symaskin, eg har kjøpt og solgt eller gitt bort mange symaskiner pga dette problemet. Av samme grunn strikker eg kun med store strikkepinner :) 

4. Min største drøm er å hoppe i fallskjerm eller paraglider -tenk så deilig å bare fly avgårde i full fart som en fugl :)

5. Laks er favorittfisken eg får om mulig hadde eg spist denne mange ganger i uken-desverre så kan eg bare 2 oppskrifter så det ville blitt kjedelig.

6. Eg elsker youtube og kan sitte der i timesvis og lære nye spennende ting, høre musikk, høre om forskning,se en film osv. Kan fullstendig miste tid og sted når eg først er der inne :)

7. Eg er utdannet innen reiseliv og har gått på sekretærskole og jobbet på ulike avdelinger ved forskjellige hotell, bla på Beitostølen, i Hardanger ,i Bergen og i Oslo 

8 . Eg er adoptert fra Vietnam og kom hit med fly på Flesland i Bergen der mine foreldre hentet meg sammen med en haug med andre foreldre fra hele Norge som adopterte samtidig. De fikk tildelt en lapp med navn og alder og barnehjem på meg ellers ingen info eller pass da vi var smuglet ut av landet og reddet av etpar frivillig fra Bergen samt en ganske sprø pilot som satte mye på spill for nettopp denne turen.Det står om denne rednigsdåden i avisene fra den tiden.

9. Eg har nesten ingen familie,bare datteren min og mine søsken, samt søskenbarn, ellers mine søskens far -så eg låner likssom litt familie via dem siden eg selv ikkje har foreldre besteforeldre eller onkler tanter mm.

10. Siden eg elsker å bade så er eg en badenymfe og har alltid hatt lyst på dykkersertifikat. Så spennende med alt livet under havets overflate og det å bevege seg litt sånn vektløst nesten nede i vannet. Flyte fritt og nesten være som en del av det hele selv :)

11. Eg er veldig glad i å gå på ski og er ofte å finne på Geilo der exen min er fra -om sommeren blir det jo endel Hardanger og spesielt på skiskolen i Jondal.........finnes ikkje noe bedre enn snø og sol og ski kombinert -helt magisk :)

12. Eg har lappen på både bil og MC,men bruker ingen av dem lengre da eg bor så sentralt og syns bil fex er fryktelig dyrt og litt unødvendig for meg - I en peridoe vurderte eg å ta lappen på stor bil så eg kunne bli sjåfør da eg elsker å kjøre bil og se ulike steder :)

13. Eg har 2 tatoveringer -de betyr egentlig ikkje så veldig mye,eg tok dem meste fordi eg hadde lyst og syns det var en lur ide da eg tok dem :)

14. Eg elsker å lese bøker og og har gjerne flere bøker på gang samtidig, en bok i vesken, etpar på nattbordet, en på stuebordet osv. Eg leser mye forskjellig og noen litt vanskelig bøker og  trenger noen ganger avbrekk med en annen type bok. Og handler bøkene om personer man utvikler et forhold til har eg vanskelig for å lese slutten på siste boken i en serie fordi eg er redd slutten ødelegger alt serien har bygget opp :P

 

Så nå gjenstår det for deg og avsløre hvor mye du vet om meg som person og gjette fra 1-14 hva som er fleip eller fakta Siden eg har åpent kommentarfelt trenger du ikkje resonnere deg så veldig frem til svarene, bare gjett hvilke punkt som er fleip eller fakta så kommer avsløringen i morgen :)

 

Er du med? Lykke til!!!

 

 

14

Anbefaler å handle trygt hos Skinlove.no

Kim4u.no

og GreenSpirit.no

 

Forskere fra universitetene UC Berkeley og Clinica de Salud del Valle Salinas har sammen undersøkt hva sminke, sjampo, hudkremer og andre kosmetiske produkter gjør med kroppen vår.

Studien, som tar for seg hormonforstyrrende stoffer, ble publisert i mars, og får nå stor oppmerksomhet verden over.

100 jenter

Forskerne ga rundt 100 tenåringsjenter fra 12 forskjellige skoler og universiteter spesielle produkter som ikke inneholdt hormonforstyrrende stoffer eller andre skadelige stoffer.

Kosmetikken jentene fikk inneholdt hverken parabener, ftalater, triclosan eller oxybenzone.

Disse stoffene finnes ofte i sminke, hårprodukter og andre ting som er del av skjønnhetsrutinen til mange, skriver University of California på sine nettsider. 

KK har tidligere omtalt en undersøkelse som viser at man blir utsatt for opptil 515 ulike kjemikalier hver dag gjennom produktene man bruker. Men det har lenge vært mye usikkerhet om hvordan dette påvirker hormonsystemet.

Markant nedgang

Da tre dager var gått, samlet forskerteamet inn urinprøver av alle jentene. Resultatene viste, ifølge forskerne, en markant nedgang av kjemikalier og andre skadelige stoffer i urinen til jentene, skriver Dagens.dk.

 • Nivået av visse parabener falt med 44-45 prosent.
 • Nivået av ftalater falt med 27 prosent.
 • Nivået av triclosan og benzophenone-3 falt med 36 prosent.

? Fordi kvinner er primærbrukere av mange produkter til personlig pleie, kan de blir uforholdsmessig utsatt for disse kjemikaliene. Tenåringsjenter kan blir spesielt utsatt fordi kroppen deres fortsatt utvikler seg, og fordi forskning har antydet at de bruker mer skjønnhetsprodukter om dagen enn en gjennomsnittlig voksen kvinne, sier Kim Harley, hovedforfatteren bak studien, ifølge Collectiv-Evelution.com.

0

har du lyst å prøve Herbalife skin og bor i Bergen?

 

I så fall kan du kontakte meg så får du låne med deg et sett i 7 dager uten å betale for det. Ønsker du å kjøpe et etter det.vel da kan du selvsagt få lov til det.

parabenfri:)

DETAILS

The Herbalife SKIN 7 Day Results Kit Kit includes:

 • Soothing Aloe Cleanser
 • Line Minimizing Serum
 • Daily Glow Moisturizer??
 • Protective Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Sunscreen
 • Replenishing Night Cream?§
 • Purifying Mint Clay Mask??

Plus complimentary packets of:

 • Polishing Citrus Cleanser??
 • Firming Eye Gel§§
 • Hydrating Eye Cream***
 • Instant Reveal Berry Scrub

 

se link her  

 

Eg har testet ut Herbalife Skin for en venninne som selger dette da hun vet eg har ganske god erfaring fra hudpleie siden eg nå engang er hurdnerd.

Det er noen ganske gode produkter i denne pakken og den passer for de fleste ,både menn og kvinner og ulike hudtyper :)

 

Så har du lyst å teste helt gratis i en hel uke uforpliktende så kontakt meg på LinSatori@gmail.com så får du låne et sett og ser om dette passer for deg. Ganske utrolig ikkje sant? Du får aldri den muligheten i en butikk :)

 

Gi meg en lyd om dette er av interesse eller om du har noen andre spørsmål :)

NB!!! eg selger ikkje Herbalife og tjener ingenting på dette, dette innlegget er ikkje sponset da eg ikkje har fått produkter eller blitt sponset for å fortelle om dem. Eg forteller om dem på eget initiativ og tilbyr dere å teste som eg selv gjorde :)

15

Det er endel kurs på jobben min samt noen andre kurs eg tar utenom -så tilogmed de dagene eg egentlig har fri så er det noe som skjer.

 

Eg liker å holde meg oppdatert og eg liker å utvide horisonten og lære nye ting...desverre så må likssom noe vike da eg ikkje har kapasitet til både å jobbe..ta kurs .....lese blogger og kommentere så for tiden blir det litt sånn hips om happ fra meg. 

Beklager dette ,men vil forklare selvom eg egentlig ikkje trenger det...eg bare føler at noen kanskje tror eg har sluttet å lese....det har eg ikkje, eg bare har ikkje mulighet å kommentere hos alle da...så med dette sier eg 

Eg leser dere er skjønne tusen takk for alt morsomt seriøst viktig mindre viktig daglige og merkedager dere deler med oss..eg setter utrolig pris på dere og at dere er innom meg selvom eg ikkje har hatt innlegg hver dag nå :)

 

From me to you


 

 

 

 

25

Nyte dagen alle dere fine vakre nydelige mennesker <3<3 

34

eg overlevde Eg har vært hos tannlegen og borret....og fikk bare et lite sammenbrudd i dag.......han er flink han tannlegen min...noen ganger får man noe man ikkje ba om,men som kanskje er bedre enn hva man ba om :)

 

Eg begynte hos en ny tannlege som er kjempeflink med tannlegeskrekk...og neste gang eg kom fikk eg en ny....han kjefter litt og er amerikaner og tror på omvendt psykologi...det gjør ikkje eg...men eg tror på å ikkje ha vondt i tennene....eg var redd det sku ta så innmari lang tid å bli henvist til sånn narkosefjas at eg ikkje turde vente fordi eg hadde et megahull under fyllingen min som måtte fikses om eg ikkje ville rotfylle....eg vil aldri rotfylle...så blir det noe dritt med samme tann nå så må han trekke den.eg rotfyller ikkje!!heldigvis har vi det ikkje slik

 

 

Anyway eg var så knallflink i dag etter å ha sovet minimat i natt så eg skal hvile meg litt :)

  

ha en overraskende god fredag <3<3<3

22


ha en spruldende dag !!!

30

En av mine favoritt forfattere er Khalil Gibran og hans bok poeten er nok en av mine viktigste bøker.

Dette er nok et av de viktigste tingene han kan lære oss om barn

 

On Children
 Kahlil Gibran

Your children are not your children.
They are the sons and daughters of Life's longing for itself.
They come through you but not from you,
And though they are with you yet they belong not to you.

You may give them your love but not your thoughts, 
For they have their own thoughts.
You may house their bodies but not their souls,
For their souls dwell in the house of tomorrow, 
which you cannot visit, not even in your dreams.
You may strive to be like them, 
but seek not to make them like you.
For life goes not backward nor tarries with yesterday.

You are the bows from which your children
as living arrows are sent forth.
The archer sees the mark upon the path of the infinite, 
and He bends you with His might 
that His arrows may go swift and far.
Let your bending in the archer's hand be for gladness;
For even as He loves the arrow that flies, 
so He loves also the bow that is stable.

  

 

 

27

Eg gleder meg så utrolig til den nye versjonen av Jungelboken kommer på kino......eg husker denne som min første kinofilm med min far som barn....og eg elsket det...........men var så trist da filmen sluttet.....eg ville jo vite hva som skjedde videre.....eg ville ikkje at han sku dra til landsbyen sin...han sku jo leke med Baloo og Baghera.....og alle ulvene...

 

gammel Jungelbook ( litt dårlig kvalitet på filmen )


 

 

 

 

ny Jungelbook kommer på kini 15 april :)


eller for de som liker litt voksnere eventyr så kommer denne godbiten i sommer

Tarzan 


Skal du på kino og få med deg litt jungeleventyr fremover?

15I disse dager kunne dette vært på sin plass :)

<3<3<3<3

24

oppfattes forskjellig......når man gjør ulike ting....

 


 

Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits