18 

Hatten av for fotgrafen <3

16

Noen hundeiere er tette i kalotten....hvem i huleste beskylder katteeier for at de har en rasekatt ute i sin egen hage....at den burde vært inne når hans hund kommer inn på privatområde og DREPER katten foran øynene på eierene?

Om det var en unge eller en utekatt eller en annen hund så er jo uansett problemstillingen den samme....hans hund slet seg fra sitt bånd -noe som kan skje alle hunder...joda enig i den,men da beskylder eg ikkje andre for feil....når mine ødelegger sine bånd.

Min største frykt har alltid vært at mine dyr skal skade noen -derfor er eg ekstra påpasselig og går gjerne tur med en og en hund for å unngå situasjoner der mine føler seg truet. Dette fordi eg KJENNER mine hundejenter og 2 av dem er verdens snilleste inne.....og er ikkje så grei ute...desverre. Ingen får hilse på dem...og eg plukker dem gjerne opp om en situasjon kan bli litt vanskelig. 

Eg går gjerne en omvei unna en større hund av samme grunn med mine små fordi eg vet de også kan fremprovosere en situasjon med å oppføre seg bjeffete og gneldrete.

Dessverre får eg ikkje samme respekt tilbake -mange bare trakker i vei omtrent OVER mine hunder om de tisser eller skal på do siden de er så små -og selvom eg har bedt folk vente litt så eg får tatt dem opp, tatt opp bæsj eller flyttet meg bare masjerer folk rett frem. Da kan mine hunder bli stresset og engang hang den ene i buskebenet på en dame og eg fikk DET blikket. Eg prøvde forklare at eg hadde bedt henne være snll å stoppe 3 ganger før hun nesten trakket på hunden min....og hun  bare snudde seg og gikk etter å ha nesten stirret meg i senk med *the death stare*

Alikevel ville eg aldri finne på å beskylde noen om mine hundejenter hadde tatt seg inn i noens hage og skadet noen....og ment det var dem sin feil.....sånn går ikkje an...

sakset fra BA.no  Katt drept i egen hage av løs hundSendte SMS

BA har fått tilgang til tekstmeldinger sendt mellom Knutsen og hundeeieren sendt sent fredag kveld.

Knutsen: «Vår kjæreste Maine Coon katt Opus ble avlivet i kveld etter å ha blitt angrepet av din hund i vår hage. Han tok nakkegrep på henne og knekte ryggen på få sekunder. Det første som skjer i morgen er at saken bli anmeldt til politiet».

Hundeeier: «Skal rådføre med advokat og mitt forsikringsselskap over helgen. Høres rart ut og ha en rasekatt løs ut i hagen. Dette er jo en innekatt».

Knutsen: Saken er at din løshund angrep min katt i min hage. Skjønner hvor du legger lista. Enhver skikkelig hundeeier vil legge seg flat når hunden hans har drept en annen kjæledyr. Og vise omsorg om medfølelse. Du vil bruke advokat. Les hundelovens § 18».

Hundeeier: «Min hund har slitt seg fra båndet sitt. Og det kan skje alle hundeeiere».

Knutsen: «Det er bare en uansvarlig hundeeier som kan uttale seg slik til en som nettopp har mistet et kjært familiemedlem».

Anmeldt

Lørdag anmeldte ekteparet kattedrapet. Nå venter de spent på politiets videre håndtering av saken.

? Slike hunder har bør ikke gå løs. Vi ønsker at hunden avlives. Sånt skal ikke skje. Det er ikke normalt at en hund går rett i angrep for å drepe, sier Serigstad.

Ekteparet frykter at hunden vil gå til angrep flere ganger.

? Den hunden vil gjøre det samme igjen. Tenk hvis det hadde sittet et lite barn der på gresset, hva da? spør Knutsen.

Begge synes hendelsen er forferdelig, og sliter med å begripe hva som har skjedd.

? Vi fikk henne i mai i fjor, og var veldig glad i henne. Hun var en innekatt, og var rundt oss hele tiden. Når hun var ute, var vi alltid sammen med henne, sier de.

Ekteparet har ikke ønsket å oppgi hundeeiers navn til BA.

? Vi ønsker fokus på hendelsen, ikke på ham, sier de.

Dette sier loven

Ifølge hundelovens § 18 bør en hund som ved ensidig angrep har vesentlig skadet andre husdyr, medregnet andre hunder, normalt avlives hvis dyrets eier ber om det.

En hund som har gått ulovlig løs eller uten godt nok tilsyn, etter at politiet har gitt hundeholderen mer enn én skriftlig advarsel i løpet av de siste tre år, kan avlives eller omplasseres av politiet.

Dette gjelder uten hensyn til om advarselen gjelder samme hund. Vedtaket kan omfatte alle de hunder som hundeholderen har hånd om. Advarselen regnes ikke som enkeltvedtak.

14

Hun er mer å finne på instagram enn på blogg for tiden og derfor er det ekstra hyggelig NÅR hun titter innom.

Hun deler vakre bilder fra Danmark og nydelige solnedganger og er generelt opptatt av foto og flotte motiver .

For en tid tilbake ble eg så inspirert av hennes flotte makeover i stuen og etter litt diskusjon med megselv og henne ble eg faktisk så inspirert at eg kjøpte meg en kvit skinnsofa.....EG av alle .....hahaha vært helt i mot det,men har aldri angret et sekund ,så TUSEN TAKK <3

Sofa

Åse Helen skriver alltid koselige kommentarer på bloggen din når hun er innom . Hun  er en godjente og bor med sine to menn, en lite og en stor og er stadig på farten.

Utflyttet trønderjente som for tiden bor i Sandefjor der hun sprer rundt seg med store smil og koser seg på den flotte uteplassen sin.

Dette er en nydelig person inside out som eg håper vi ser mer til når høsten igjen kommer og hun ikkje er så travel lengre .bilde lånt fra bloggen hennes 

I dag har hun bursdag og eg ønsker henne det aller beste året så langt.

Måtte alle dine drømmer bli manifestert Åse Helen

Super masse gratulerer med Dagen til deg fra meg

 

Klemmetingene <3

 10

Søndag ble eg inspirert av Lady August til å lage meg pannekaker -hun snakket nemlig om vaffler....og da kom eg på at eg hadde noe egg og noe dessertfløte eg måtte bruke opp.....og siden det er søndag og alt annet var frossent....eller tomt..ble det det:D

 

Forrige dag spiste eg jordbær med fløte og prøvde eg en ny som er ment til dessert,men kan piskes...ikkje til kake,men som topping til gele eller kakao eller sånne ting. Denne måtte jo brukes opp så eg laget pannekaker og brukte denne blandet med litt vann istedetfor melk.

Eg har pannekakerjern så det er så enkelt...du lager røren og slenger innpå jernet og vips ferdige panniser...genialt.

 Eg tømte og fyllte oppvaskemaskinen mens eg laget middagen -er det mulig å være så effektiv????

Kjøkkenet trengte virkelig en ryddings -etter å ha fyllt opp oppvaskemaskinen ar eg minst en halv maskin igjen på kjøkkenbenken..........

- hva da lat?????

 

Det var frodith som inspirerte meg til å rydde og vaske  -siden hun skrøt av nedvasket gamle leiligheten sin og at nå er det snart ferie. Eg skal nemlig på jobb i dag helt plutselig -mandag er min søndag for eg har alltid fri....så i går ble det likssom plutselig ikkje søndag lengre....eller mandag.....ble ryddedagen...

Og Tujanka og eg har gjorde det samme i går.....hun har besteget et digert berg der hun bor langt på landet -eg har også besteget et berg.....ja nesten da....eg har hvertfall beseiret......hva er det med kleshaugen på spisestuen? Den formerer seg...I swear....seriøst eg har jo nesten ikkje så mye klær som eg finner i den haugen der noen ganger.....crazy!

 

 

Anyway tilbake til pannekakene

Min pannekake stekejerndings kan lage både store og små panniser..... brukte  en liten øse og da ble de små,men gode :D

 Purrrrfect size

 

 

 

hva har du gjort i helgen?

 

 

 

 

12

Terracotta Sunless' Tinted Self-Tanning Gel 

Denne har en lekker gyllen tone, gelen er farget så du ser hvor du har smurt deg.  Lukter rose når man smører den på,etter en stund blir det litt selbrunerlukt. Huden blir veldig myk pga arganoljen i gelen. Og fargen er nydelig,men litt lite farge for mitt behov, passer bedre for lysere hud. Etter 3 påføringer er eg fremdeles ikkje spesielt brun,bare litt solkysset. Det er helt ok på vinteren, men på sommeren er jo poenget med selvbruning at eg gjerne vil ha litt god farge uten å være så *fake*

 

Eg har eksemhender og er veldig tørr. Ikkje utbrudd nett nå,men huden er tørrere på hendene enn på kroppen og desverre ble hendene

knallorange. og flekkete. De ser ut som en kasse gulrøtter har eksplodert over dem...

Selv etter selvbruningsfjerner er eg fremdeles orange.NB!!! eg pleier alltid ha på håndkrem når eg tar på selvbruning for å slippe disse flekkene,men siden fargen er såpass lys på kroppn tenkte eg at eg ikkje trengte det....så feil kan man ta. TØRR HUD BLIR MYE BRUNERE siden det er den tørre huden du farger når du bruker selvbruning 

Tom her ser du etter 3!!! omganger med denne gelen er eg fremdeles ikkje spesielt brun på armen, men du ser nedover mot hånden er den mye mørkere, til tross for selftanremover. 

Hadde eg blitt like brun på kroppen som det mørkeste å hendene så hadde eg kanskje likt den litt bedre,men eg er MYE lysere på armene enn på hendene..

Fargen forsvinner pent av segselv ,ikkje flekkete, bare fader helt naturlig -DET er en stor pluss!!

 

Alikevel eg kommer ikkje til å kjøpe denne igjen fordi den ikkje passer til mitt behov -eg har allerede en selvbruner til vinteren som eg elsker.

Den passer bedre for en med lysere hudtype enn meg som vil ha glød og litt farge på sommeren .

På VITA exslusive fant eg denne til kr 462,-

 

***Eg har brukt denne kun to ganger på armene og brystet så den er nærmest full. Har pumpeflaske så den er helt lukket.

Eg planlegger å selge denne så er du intressert og dette er noe du kunne tenke deg så får du den for 100,- pluss porto.

Send meg en lyd i kommentarfeltet eller på mail Linsatori@gmail.com

 

Neste eg planlegger å kjøpe er VITA LIberata :)

Kjenner du til noen av disse? Har du et bra forslag?

Eg vil ikkje ha St Tropes

 

6
DIN REKORD: 31 RESULTAT: 31 ANTALL FEIL: 1
20

<3<3<3Gratulerer <3<3 USA<3<3<3

  

 


3

God lørdag alle dere fine flotte fantastiske <3

17

Selvom skiltet er litt skjeivt er det vel ikkje bare eg som reagerer på stavingen???2

Magisk

  

24

ble en søt jente født og hennes (blogg)navn er Fidolina 

 

Vi er nesten naboer vi to fant vi ut da vi begge deler en pasjon for regnbuer og hun viste oss på bloggen sin en flott tatt nedenfor terassen....og da så eg at hmm..ser veldig ut som min utsikt og min terasse :)

 

Hun elsker barn og kommer stadig med morsomme historier fra barnehagen hun jobber i og serveres oss gullkorn fra barnemunn titt og ofte til vår store glede.

Servere liker hun også og da gjerne bakverk...hun er flink å bake -red velvet er visst en favoritt...og hun elsker å ta bilder av flotte fugler.

Nå har hun nett flyttet og fikk tak i en deilig Daybed som eg misunner henne mer enn bittelitt siden min terasse bare er en liten flik av hennes er det desverre ikkje plass her i heimen..

 

Hun er også kreativ og liker å gjøre litt morsomme ting -hun var den som introduserte meg til Wreck this journal når alle andre sku fargelegge i mindfullness fargebøkene sine....eg endte opp med en prikk til prikk til prikk bok istedet,men inspirasjon er inspirasjon.so thank you :)

Gleder meg til å bli mer kjent med denne blide søte jenten som nå nesten er blitt stor ;) og ønsker deg en superduper Bursdag og en fantastisk helg i Oslo som er din bursdagsgave :)

 

( sett bort fra hun synger om en gutt og at hun snakker om the birthday suit...)

Syns denne sangen passet så bra....litt leking, morsomt og litt baking....og selvsagt regnbuer<3 

 

10

Min lillebror er skuespiller og med i denne filmen. Noen av dere har kanskje sett den før-det hadde ikkje eg...

btw min bror er da han som er i begynnelsenDu finner ham også på VGtv og eg bare elsker ham som Jesus

Siste nattverd

 

Nå finner du ham som Jonathan i Kardemommeby i Dyreparken Kristiansand de neste 3 ukene :)

 

29

Dyr altså....

Blinde Glenn har en bestvenn og førerhund i Buzz-de ble funnet forlatt i en tunnel.....og nå ønsker rescuehjemmet å adoptere dem bort -sammen

De bor i UK så ingen av oss kan gjøre dette,men eg håper så inderlig at noen vil ha dem begge..<3

Glenn har vært blind hele livet...og klarer seg veldig fint ,båndet mellom disse to er sterkt og de bør ikkje skilles. De er ca 9 -10 år gamle. 

 

  

Her kan du lese historien deres VG.no

2010

Hevder Nord-Korea har funnet kur mot mers, ebola, sars og aids

 


 sakset fra VG.no

 Da er det litt merkelig at de etterlyser hjelp til vann da de har den verste tørken på 100 år!!!.........men altså all verdens sykdommer og epidemier er kurert...

Desverre oppfører Kim seg som et godt ævhol og faktisk nektes de hjelp nå....

Ganske forferdelig at et lands beboere skal lide av VANNmangel pga at verden ikkje liker lederen deres.....DB.no

Hva syns du -er det rett å nekte noen vann?

Blir det ikkje nesten som å nekte folk mat eller luft?

 

16

Ny blekkspruttype er funnet.....den er så skjønn at det er det forskerene vil kalle den.....

ser ut som en slags fluffy elefant med kort snabel og fra andre vinkler ser den ut som  de små trollene i pacman....<3

 14

God helg folkens -elsker du såpebobler like mye som meg ?

 

 og her en i bedre lys...selvom den på kvelden er magisk 

 

8

Ganske skummelt...presten øver seg for preken og tar opp på Iphone og så kommer stenen rasende ned fra taket -rett der meningheten ville oppholdt seg under nattverd i domkirker.

 

Sjekke videoen HER

 29

Altså voksne oppegående mennesker mener at å stjele, fange ,flå levende, slå og brenne hunder skal gjøre den MER smakfull til en festival som holdes 23 juni .....eg har faktisk ikkje ord....

Eneste eg trøster meg med at er karma is a bitch og at dyr som lider under uverdige forhold og grusom død, må nødvendigvis ha den energien i seg og da kan man jo tenke at denne energien overføres til den som spiser dem også....så måtte de som spiser mat på denne måten få kjenne ettervirkningene av redsel frykt, traume, smerte,terror og grusomheter og så får vi se hva sånn gjør med kroppen...for dette er jo noe kineserene selv tror på. De er jo de som er mest opptatt av meridianer og kinesisk medisin er jo praktisert mange plasser og i mange terapiformer.

  

Dette må jo helt klart stoppes. At de for noen tusen år siden kanskje ikkje visste bedre er sånn neste forståelig...men i dag,,,,eg fatter ikkje at dette går an i dagens samfunn...

Eg mener som tidligere sagt at Kina er ondskap satt i system...spesielt når det kommer til dyr....og eg finner dette merkelig siden kulturen alltid baseres seg på balanse, energier, yin og yang, respekt for eldre og dyr og natur....man kan lure på hva skjedde...

saken er sakset herfra 

 

 

28

I Japan vettu bor det haugevis med folk ,men der er litt lonely OG bor ofte på små steder og bygger i høyden -så siste nye oppfinnelse er nå da altså pappkassekino-----jepp du leste rett

 

Du en pappkasse og en Ipad eller en smarttelefon skal da altså bli kino.....

 

Eg ser det for meg.....du blir invitert på kinodate....to side by side med hver sin kasse og lange sugerør ned i brusen....popcornet er kanskje litt vanskelig å få til?

 

anyway tror du eg tuller? sjekk HER og HER på Norsk

  

 

4

Den nydelige sønnen som lette etter ny mann til mammen sin? Innlegget er ADAM her 

Eg lovet jo oppdatering og kan fortelle at de har mottatt flere tusen hendvendelser!!!

han har fått tilbud om Jimmy Kimmel og tur til Hollywood om tilbud om å kjøpe rettighetene til historien så de kan lage film!!!

Han asia med dette og det har tatt helt av!!

 

Det kommer ny oppdatert video om Looking for Adam senere så følg med folkens :D

Her kan du se siste intervjuet med siste nytt HER20

med 13 grader i skyggen på terassen og knall blå himmel og strålende sol må man si seg fornøyd. ( Vi snakker ikkje om tempraturen ute,men vi kan si det sånn at EG frøken frysepinn kunne lufte hundejentene KUN i fleece UTEN å fryse....må neste si oss fornøyd med den)

I en solkrok er det nok ganske høye tempraturer tenker eg,men luften er nesten sånn vårskarp så man må være litt på vakt.

Åh så deilig -ønsker deg en solfyllt dag -hvorhen du enn befinner deg i verden <3

 10

For tiden er det så veldig populært med disse fargebøkene -Mindfullness og Hemmelig hage og slike ting. I dag var eg og sjekket og fant ut at nei -dette er faktisk ikkje helt i min gate -litt trist for eg var egentlig helt sikker på at DET var det.

Sku nett til å gå ut av butikken da hun sa hun heller ikkje hadde Wreck this Journal som er en mer hands on bok....med litt mer enn bare å fargelegge.

......men så så eg denne og åpnet den og ble SÅÅÅÅÅÅÅ glad -plutselig var eg jo barn igjen.....fra prikk til prikk til prikk så får du frem et bilde..........åh superglede!!!!

 

Dette er jo da voksenversjonen......ikkje bare etpar prikker likssom.......men flere hundre- STORE bilder....

Eg kan jo google og finne ut hva disse bildene kommer til å bli -for DET er umulig...men eg vil heller bli overrassket.....som vi ble som barn....

Og hvis eg VIL kan eg jo alltid fargelegge det bildet som kommer frem.....ikkje sant?

 

åhhhh som eg gleder meg......

 

 

 Tomas Pavitte heter forfatteren

 Han har også dot-dot-dot kjente portretter og etpar andre bøker også. Portrettene var ganske enkle å se hva de ble så derfor valgte eg denne som er mye mer enn bare portrett.....selvom her på forsiden ser du et veldig kjent bilde......Girl with pearl earring

 

Har du sånn fargelegging bok?

Liker du sånne puslebøker med prikk til prikk?

Tror du dette blir gøy?
 

12

Eg kjøpte meg jo nye produkter fra Kim4u og skrev om min erfaring om produktene og hvorfor eg liker de så godt HER

Nå har pakken kommet og eg skal teste ut et nytt produkt som er kommet siden sist eg handlet der.

Vanligvis liker eg best kremfoundation, gjerne kremtilpudder foundations. Da eg ble kjent med dette merke fantes bare mineralfoundation og eg er veldig begeistret for den, faktisk et av mine favorittprodukter i serien.

Men nå er det kommer foundation i kremform i 5 nyanser og eg valgte meg fargene Golden Olive og Olive Honey så da får vi se hvordan de er. Den store testen er en vakt på jobb i sterkt lys fra spotter i taket :) det blir på tirsdag :)

 

 
Her er beskrivelsen av foundation

En medium tykk flytende foundation som også gir fuktighet og pleie til huden. Den er vannbasert og er laget av rene mineral pigmenter, på samme måte som i Mineral Foundation. Den inneholder også aprikoskjerneolje, Avocado Butter, Aloe Vera Gele, Glycerin, Lecithin, Allantoin og Vitamin E olje. Alle fantastiske ingredienser som gir huden fuktighet og pleie. Zink Oksid har en beroligende effekt på huden, og fungerer også som naturlig solbeskyttelse. Den lukter av eteriske oljer, som foruten å gi lukt også gir pleie til huden. Lavendel som virker beroligende. Geranium og Clary Sage som har en foryngende effekt. 

 38

Buffy har fått mye oppmerksomhet på bloggen min fordi hun er har vært endel syk siste året.

Fendi har fått mye plass siden det har vært litt diskusjon da hun er adoptert fra Spania.


Tussi får sjeldent plass på bloggen så i dag får hun et helt innlegg helt alene -uten noen andre til å ta plassen...

Hun har vært gjennom mye Tussi fra å bli påkjørt til livstruede sykdom og operasjoner.

Eg har *forhandlet* med de *som bestemmer* og gitt bort endel år av mitt liv for at hun skal være her med meg.

Så her er hun Tussi nydeligste hun med de vakreste øyene som ser rett inn i Sjelen din <3


 38

Eg elsker alle typer grønne og turkise farger og falt for denne da eg sku kjøre igang med ny runde gel lakk

  Og som vanlig tuller MACEn seg og legger bildet på skjeive,men men poenget var å se fargen og glansen. Eg legger ikkje lakken helt inntil neglebåndet med vilje ,men ser eg kunne gått en mm lengre inn,var bare at denne fargen var veldig vanskelig å jobbe med. Måtte 3 lag på for å dekke og eg syns kanskje ikkje den er helt heldekkende enda. Fargen er nydelig,men lakken var dårlig og eg ville ikkje ha masse lakk PÅ neglebåndet for det aldri bra når en herder i lamep. Lakken trekker seg mer sammen første døgnet og da kan man få sår på sensitive neglebånd og huden rundt .

Men men den får duge nå i sommer :)

Nå kaller jobben-god lørdag alle fine vakre fantastiske dere <3

 

hva syns du?

Bruker du neglelakk?

14

OMGAWD er det bare meg som er helt sprø når det gjelder flash tatoo? Har hatt SÅ lyst å teste det ut lenge,men har ikkje blitt til-før nå.

 

SE hva eg fikk i posten!! Dette har eg gledet meg til å vise dere .helt supert til sommerfesten eller i syden eller rett og slett bare fordet du vil ha litt bling og flashe litt ekstra :)

Disse lekre flash tatooene  er fra FruPoverud-Hansen ,trykk på linken og du finner fler bilder og design og tips til hvordan du kan bruke dem samt priser mm du kan også sjekke FB siden hennes HER hvor hun nå holder en kjempeGIVAWAY -sånn liker vi. Klikk på linken for å lese infoen og å delta. Lykke til!!!!

 

Helt fantastiske flotte motiv og ulike typer -større,mindre, veldig små....for all occasions sant?

 

Hvilken likte du best? Kommer fler bilder -og bedre  kvalitet håper eg - når eg fått prøve disse på -gleder meg :DDen med påfuglfjær og leopardmønster er jo rålekker

 

 

Det indiske mønsteret er spennende og eg liker at det er så mye variende her.

 Måtte ha større bilde av denne flotte egyptistek figuren og se de lekre fargene i den turkise med sort og gull detaljer.

 

Husk å klikke deg innpå FB siden om du vil delta i Giveawayen HER Vinneren trekkes 18 juni så du har god tid Lykke til!!

God helg alle dere fine vakre nydelige <3

14

hva i helvete foregår???

Når du ser videoer av søte ville dyr på youtube, som blir kilt og matet så ligger det grusom tortur for dyrene bak

Om dyr er søte skal de med engang bli kjæledyr likssom og ingen tenker på BEHOVET til dyret.

Dovendyr sover lenge -derfor heter de dovendyr -de beveger seg lang strekninger om natten og har derfor store øyne for å se godt i mørke. Sterkt lys liker de ikkje. De liker ikkje å bli kilt....de er kjemperedd og det syns folk er SØTT!!!Tennene deres er  blir de KLIPPET AV MED TANG uten bedøvelse WTF???!!!
DETTE er helt ulovlig og svært umenneskelig og utrolig uverderdig.....vær så snill vær så snill

ALDRI KLIKK LIKER PÅ EN VIDEO AV VILLE DYR SOM KJÆLEDYR-det er slikt som fostrer industrien og gjør disse dyrene så populære...ikkje del disse videoen heller....

 

Hjertet mitt blør ......

ikkje så søtt som vi trodde Norsk side med mer info og video

 

Dette er ikkje et dyr som vil bli kilt MER,den prøver å strekke armene opp for å få tilgang til giften i kjertlene i armene så den kan beskytte segselv....Den er LIVREDD!

 
se videoen her da eg ikkje fant en på youtube -den er slettet - som er om kiletoturen,bare om de *søte* dyrene hjemme hos folk

ticklingtorture

 

 

6
En av de få skuespillerene igjen i verden som alle generasjonene som lever i dag har et forhold til.

93 år gammel gikk han bort. For 2 år siden spilte han inn sin andre heavy metal plate.

Snakk om å leve livet til det fulle.

Han spilte inn sin siste film i fjor som ikkje er kommet ut enda,men han var også med på Ringenes Herre og Hobitten filmene.

Tenk for et langt innholdsrikt liv han hadde, og nesten 300 filmer har han spilt inn...ganske fantastisk,

Mange sier han er ikkje død han bare sover...og referer da til han som Dracula :)

En kjent og kjær og utrolig skuespiller som spillte på mange strenger.

 
 

Rip Sir Christopher Lee

13

Dette er et innlegg eg kom over som Treningsfrue la ut på sin blogg og vi har begge lest samme innlegg som hun hadde, bare hun skrev så sabla bra at eg lar henne snakke !!!

 

Bilde lånt fra Treningsfrue

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å blogge noe mer i dag, men så kom jeg over et innlegg fra en blogg som både rørte meg, fikk meg til å tenke og ikke minst fikk meg til å innse hvor heldige vi er som har en kropp som fungerer som den skal.

Vi er fryktelige bortskjemte ved at vi glemmer hvor heldige vi er som faktisk har en kropp som fungerer i hverdagen. Små og store ting som f.eks trene, ta seg en løpetur, spille fotball med barna eller klatre på en fjelltopp. Det er ting vi tar for gitt, og kanskje ikke setter like stor pris på som man burde. Istedenfor er vi opptatt av den jævlige sommerkroppen (unnskyld språket), men det er det samme jaget hver eneste sommer. Hvorfor skal man måtte lese i overskrifter ?bli slank på 5 uker?, eller ?få sommerkroppen etter bare 5 uker.? Søren, tror man virkelig på dette tullet og tror man at dette er langsiktig?

Hva med åretrundtkroppen? Den du faktisk skal være glad i 365 dager i året og den som skal fungere i hverdagen uten å måtte gå gjennom sjokk slankekurer kun for at du skal føle deg litt bedre i bikini? Jeg skal fortelle dere en sak; Jeg kan virke selvsikker i treningsklær, kjoler og skjørt, men når det kommer til å kle av meg til bikini er jeg like usikker som folk flest. Jeg er ikke den typen som kler av meg til bikini og føler jeg har selvtillit herfra til månen, og Jørgen blir like oppgitt av meg hvert år. Jeg tror jeg har fått en cellulitt på låret ? fader, jeg hater den, men samtidig merker jeg at jeg gir litt mer faen ettersom tiden går. Jeg er 35 år om to dager, og jeg er takknemlig for at jeg har en velfungerende sterk kropp som forhåpentligvis kommer til å være på lag med meg en god stund til.

Mitt råd til dere som higer etter den sommerkroppen vi alle snakker om:

1. Bli glad i den du er og den kroppen du har
2. Sett deg langsiktige mål du selv føler er realistiske i forhold til en sunn og sterk kropp; ikke kjør på med kortsiktige slankekurer
3. Ikke sammenlikne deg med andre (det er det verste du kan gjøre) ? vi er alle forskjellige og har alle ulike utgangspunkt.
4. Vær takknemlig for at du har en kropp som fungerer
5. Jeg har troen på kontinuitet, langsiktige mål og en fin balanse med ?litt av alt? ?alt med måte?. Klarer du å trene regelmessig, spise nogenlunde sunt og næringsrikt kan du også med god samvittighet unne deg ting i hverdagen. Det verste som finnes må jo være å nyte en iskrem, få panikk for antall kalorier etterpå for deretter å jogge/trene det av seg. Hvorfor spise isen i det hele tatt da om du ikke nyter det? Nei, livet er fort kort til å bare telle kalorier ? du skal leve litt også!

Jeg vil gjerne at dere leser innlegget til Heidi her. Det får deg faktisk til å stoppe opp litt å tenke, reflektere og sette pris på den kroppen du har. Del gjerne

Camilla 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

Få med dere galskapen på snapchat Treningsfrue


14

 
Overskriften kan kanskje få noen av dere til å tro at eg nå er Kardashian fan...eller at min nye flamme heter Kim...men det er ikkje helt sånn som det kan virke med engang,men eg har falt pladask og vi kommer til å være sammen lenge vi to :)

For en tid tilbake leste eg mye om å leve sunt og grønt og hvor lite grønn og trygg kosmetikk som fins på markedet-spesielt i Norge og at det som fins gjerne er veldig dyrt fordi det er importert og naturlige ingredienser er dyrt osv. Eg trålte nettet etter gode sider som tilbød hudpleie og farget makeup og testet ut MYE forskjellig med variendere resultat. Mye føler eg ikkje passer min hudtype og det er ofte vanskelig å finne MIN farge i vanlig makeup -og ofte har renere makeup et veldig begrenset utvalg av farger.det er rosa, beige og veldig brun likssom......eh eg er ingen av delene. 

Eg har funnet gode alternativer også,men ingen har likssom.....hva skal eg si....swept me off my feet? Og det vil eg gjerne at makeup skal gjøre. Eg vil elske den om eg skal bytte...ellers kan eg bare bruke opp det eg har likssom. Eg har en veldig vanskelig hudtype som er fet men tørr oppå og det betyr at eg til tiden kan både flasse og være fet...ikkje litt blank som noen av dere føler dere er,men GLINSENDE blank og flasse....samtidig og gjerne samme sted.

Eg bytter makeup og hudpleie gjevnlig for elles blir huden kranglete og i perioder blir eg MØKK lei fordi noen fungerte i går og ikkje i dag osv

I en sånn irriterende periode drev eg jo og søkte som sagt og fant et innlegg hos en søt jente eg leste bloggen til før som heter Ida Holm  og der ble eg introdusert til Kim cosmetics av Kim4u.....eg ble SÅ nysjerrig og måtte vite mer og lære mer og prøve ut.....

For hva skuer mine himmelblå.. - som da er mørkegrønne i utgangspunktet...men who cares....JO dette!!

 

 

 

!!!!!!NORSK NATURLIG  MAKEUP AV KVALITET!!!!!!!!

 

Er litt usikker på om du helt klarer å skjønne hvor flott dette er så eg skal forklare.

Norsk naturlig makeup, laget hjemme i Norge med full kontroll over produksjon og ingredienser.

Hvert produkt er testet og sjekket til det tilfredstiller ALLE krav til kvalitet,utseende,lukt,holdbarhet osv. 

Utrolig godt utvalg i farger som kan kle alle typer hudtyper og hudtoner -både til ansikt lepper og øyne og kinn

Vegetariske -ikkje veganske da det brukes bivoks i leppeproduktene

og best av alt......de fønker -der er

SUPERGODE!!!!

 

Eg bestilte sporenstreks en haug med produkter og testet ut. 

 

Mine krav til foundation er at den er like pen hele dagen -det er vanskelig,men ikkje umulig....problemet for meg har vært å finne rett farge og cruetly free produkt -før har eg vært nødt å godta at fargen ikkje var helt match til min hudtone for å få ønsket resultat

-NULL problem ,her kan du velge og vrake blandt nesten 50!!!!!!!  mineralfoundations -skal litt til om du ikkje finner en HER

og foreløpig finnes det 5 kremfoundations å velge mellom HER

Og du finner blush i mineral og i kremform i et flott spekter HER

For lepper kan du klikke deg inn HER 

Øyemakeup finnes også og det finner du HER

 

 

Som du ser er det utrolig flott utvalg og mye supre produkter med fint fargespekter og gode kvaliteter. For meg er dette utrolig viktig og det er også viktig at det er minst mulig dårlige ingredienser og crueltyfree. her er man garantert det siden alt er laget i Norge :)  Eg har nemlig vært kanin...ja forsøks kanin...for ansiktsrens og fuktighetskrem ....for hos Kim4u testet produkter på hud -mennskehud!! Eg liker de begge to,men dette innlegget skal handle om den fantastiske makeupen.

JIPPIII tenk det da, garantert crueltyfree!!!!

 


Mine favoritter hos Kim4u er så langt er 

Mineralfoundation

 
 

Som tidligeren evnt var eg skeptisk til mineralfoundation ,men testet den ut alikevel og den besto den største styrkeprøven som er en vakt på jobb på VITA under supersterke og varme takspotter som koker oss i hodet hele dagen og veldig lett gir meg blank hud i pannen og nesen og området rundt nesen ut mot kinnene på de verste dagene. Eg fikk komplement for huden min av flere kunder og kollegaer og en taxisjåfør  :)

OG i tillegg tålte faktisk mineralfoundation en dag i frisørstolen -da altså var eg solgt!!

Fargen er super og kvaliteten god og prisen er svært god 149,-

 

Kremblush

 
 

Denne bare smører du på med fingrene på kinnbena for et naturlig eller dramatisk resultat alt etter ønsket effekt. 

Nydelige farger og svært god pris 119,-

 

Leppestift

 
Utrolig god leppestift som sitter godt uten å være tørr og gir et nydelig resultat. De eg har prøvd har vært litt matte,så ønsker du de mer glossy må du kanskje ha en gloss utenpå eller velge en av dem med mer glans i. 

Lekre smakfulle farger og god pris 159,-

 

**Eg har betalt for mine produkter selv så min mening er ærlig -noen den uansett ville vært,men for de av dere som er ekstra skeptisk ville eg bare poengtere dette. Eneste eg fikk var hudpleien eg testet ut som kanin :)

 

Eg syns at Kim skal selv få fortelle deg om sin bakgrunn for hvorfor hun ville lage kosmetikk selv.og mer om det kan du lese på bloggen hennes på linken under.

Kim4ubilde Sian_B lånt fra kim4u

Hvor opptatt er du av at det du smører i ansiktet skal være naturlig og giftfritt? Og visste du at mineralsminke faktisk kan beskytte huden din? Mineral Foundation feks, gir deg solbeskyttelse i form av naturlige ingredienser, og roer ned betent og sensitiv hud.

Det er selvfølgelig ikke bare èn ting som hjelper på problematisk hud, og hudens tilstand påvirkes av mange faktorer. Men bruker du sminke og hudpleieprodukter og sliter med sensitiv hud, så hjelper det å bruke noe som ikke irriterer huden din.

Det er flere og flere som får problemer med allergier og overfølsomhet i forhold til produktene vi bruker. Og personlig så slet jeg med rennende øyne og irritert hud som klødde. I tillegg var jeg veldig hoven rundt øynene og i resten av ansiktet når jeg våknet. Den tiden er forbi.

Nå er det selvfølgelig vanskelig for meg å være helt objektiv, det er jo "barna mine" det er snakk om. Men gode tilbakemeldinger, faste kunder og egne erfaringer opprettholder troen på at det går an å lage sminke og hudpleieprodukter med skånsomme naturlige ingredienser.

Og selvfølgelig vil jeg at du skal handle hos meg. Da kan jeg fortsette å lage produkter jeg er stolt av. I tillegg kan jeg få vist at det ikke må koste skjorta å kjøpe noe med kvalitet. 

Takk til alle dere som kjøper produktene mine, og til dere som har gitt meg gode tilbakemeldinger. Og sist, men ikke minst, takk til dere som har kommet med konstruktiv kritikk som har hjulpet meg å gjøre produktene enda bedre. I love u all.

KIM

 

 

 

<3<3<3

Hva syns du-er dette spennende nytt?

Eg håper det for det kommer snart en konkurranse der du kan velge selv hva du vil vinne av mine favoritter så følg med og ta deg gjerne en tur innom hos Kim4u og se hvilke farger du kunne tenke deg :)

 


19

Dette er skummelt folkens...du skal bare......etter 3o min i en bil ser en pizza slik ut 


Har du barn som ikkje er gamle nok til å ta ned vinduet selv eller dyr i bur så ikkje la dem være alene i varmen i bilen er du snill <3

Stay safe!

7

   ha en vakker ønsdag vakre du <3

38
Dagen latter......for en søt katt,heldigvis ikkje min støvsuger for da hadde både tungen OG katten røket med i dragsuget :P4

Her 

SLUTT: Bandet Hellbillies besluttet seg for å slutte å framføre sangen "Neger på Ål stasjon" i forrige uke, ikke alle er like fornøyd med det. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

Nekrolog over Neger på Ål stasjon

Det er den såkalte godhet vi nordmenn har i oss som tok knekken på deg til slutt.

Kjære Neger.

Det var med sjokk og vantro jeg hørte om din bortgang i Norges medier. Du som har fulgt oss i en årrekke. Fra perrongen på Ål stasjon. Du var ofte med oss. På lange bilturer med volumet på maks opp en fjellovergang og på en solskinnsdag der du taktfast kom ut gjennom Nitimens trofaste spalter. Til og med på Norsktoppen tronet du. Ikke dårlig av deg siden du var utlending. 

Men etter hvert ble du jo norsk som få. «Alle» hadde et forhold til deg og hadde gode ord å si om deg. Men nå har tiden innhentet deg. Neger! Du vil bli savnet. Du hadde dobbeltspent frakk, og norsk det kunne du fra første stund. Du sa jo takk. Det hørte vi med en gang. Den gjensidige respekten mellom to fremmede var dermed på plass allerede da. Du var et fantastisk innslag i vår kultur. Vi var bare nysgjerrige på hvem du var. Noe du selv visste. Siden den gang da du praiet drosjen til Per var du med oss.Vi lurte på hvor du skulle. Det fant vi aldri ut. Ble aldri kjent med deg på den måten. Men likevel var du en sensasjon. Du var en eksotisk bris fra en stor verden her i brunostens ystekar.

Nå har dine skapere har gitt etter for presset fra de snille. De som forstår og skal bestemme over deg og meg. Det paradoksale er at det er den såkalte godhet vi nordmenn har i oss som tok knekken på deg til slutt. Vi forsto deg i hjel. Vi ville deg vel på alle måter og vi mistet et kjært minne på veien. Det som også er sårt å tenke på er at det ikke var din familie som ropte høyest på din bortgang. Det var mennesker i flagrende fargerike gevanter som haltet til venstre når de gikk i toget og når de skrev om deg i avisene. De ville ikke vite av deg lenger. De ropte høyt. Og til sist fikk de det som de ville. 

Men blant Norges menn og kvinner finnes en annen historie. Den om å verdsette Neger som sto på Ål stasjon. Du vet at et navn bare er et navn og ikke et menneske. Farger er til for å elskes. Sort og hvit, gul og grønn, lilla og til og med blankt! Neger. Du bar ditt navn med stolthet. Det gjør du fortsatt når du nå tar med din kamerat Negerkongen fra sydhavet. Pippis pappa. Sammen vil dere nok seile og kjøre med statsbanen på de evige hav og skinner. Hvil i fred. Hilsen din venn

***************************
det er heldigvis ikkje bare meg som syns dette er helt tullete.....tom en ekte neger fra Norge syns dette er ganske tullete 
Møt Bjørn Ole Gundegjerde 


han er Hellbillies fan og syns folk overreagerer..og siden Norske ikkje har lov å mene noe på andres vegne unntatt å ikkje trakke på deres tær, ja så slenger eg med hans ord her 

- Dette må folk tåle

Hellbillies-fan Bjørn Ole Gundegjerde (31) fra Etne i Hordaland er skuffet over bandets avgjørelse. 

I protest publiserte han et bilde han tok i vinter på Facebook-siden til Hellbillies, der han har fått flere tusen likes og kommentarer: En selfie fra Ål stasjon.

- Låta er både fin og bra, og det er jo faktisk den mest kjente låten deres. Det er veldig dårlig at de har bestemt seg for å ikke spille den lenger, sier Gundegjerde til Dagbladet.
og i hans ånd kanskje siste gang *lovlig postet * 
26

NRK utsetter Dagsrevyen med nesten to timer

- Det er ikke ofte det skjer. Årsak? Fotball, selvfølgelig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

les innlegget HER

Er helt klart meg det er noe galt med....og ikkje nistirrer eg på Dagsrevyen heller så det er ikkje poenget.....men utsette Dagsrevyen for fotball er helt tullete i mine øyne....

 

Vet ikkje HVOR mange ganger programmer eg ser, serier, filmer etc er utsatt eller bare kansellert pga fotball.

Eg forstår mange er intressert,men ikkje ALLE, om det aldri mer var fotball i verden ville neppe mitt liv vært endret....altså eg ser ikkje på det....hater det ikkje eller noe, har bare ingen interesesse.....og respekterer at *alle* andre er veldig intressert.....men at det tar opp tid, ødelegger sommerferier for endel barnefamilier.....og alt annet blir likssom satt på hold for en haug med folk som jakter en ball....bokstavelig talt...i En gland på 1100 tallet sparket de en ball fra en landsby til en annen........spesielt...anyway just my point...

 

hva mener du?

Har fotball blitt avlyst pga søndagens romantiske komendie eller barneTV?

Hva om vi hadde hatt VM i Såpeoperaer slik som VM i fotball...hadde da damene hatt glamfester med bobler i glasset og sendt mennene på Norway cup med ungene,mens de forvandlet hjemmet til et prinsesseslott?

 

Er det bare meg som syns dette er helt tullete?

 

29

I julegave av en av mine aller beste venner fikk eg konsertbilett til TOTO !!!

 

Eg ble SÅÅÅÅÅÅ glad og så rørt  og i dag skal eg endelig få gå....gleder meg stort og håper at været holder.....trenger ikkje være supervarmt,bare ikkje plaske ned!!!

 

Kjenner du til TOTO?

 

 

I will remember you

 

 

Africa 

 

 

Stop loving you

 Roseanna

 
2 aldeles nydelig video om et aldeles nydelig budskap.....<3

38

Nå folk begynner å dumpe dyrene sine.....fans idioter!!!

 

Lurven ble forlatt i skogen i bur med med noe som ser ut som et teppe,men uten mat og vann

Det var Ida Sjo fra Fredrikstad som fant hunden da hun skulle gå tur onsdag kveld.

? Den sto der uten hverken mat eller vann. Hunden ble utrolig glad og ellevill da den  så meg, så han hadde helt sikkert vært forlatt i en stund, sier Sjo til VG. Det var Sarpsborg Arbeiderblad som var først ute med historien.

Hunden satt innesperret i et lite bur i skogkanten ved Veum i Fredrikstad. Sjo fant ut, etter ha å pratet med beboere i nærheten, at hunden hadde blitt sett på samme sted i buret flere timer før Sjo fant ham.

? De som fant ham tidligere på dagen ringte politiet. Da fikk de beskjed om å la hunden stå litt, tilfelle eierne kom tilbake. De ga han vann så lenge. Da jeg fant hunden, flere timer etter dette, forsto jeg at han var forlatt - eierne kom aldri, sier Sjo.

resten av historien finner du ved å trykke på Lurven 


  

 

Fine lurven, hvem finner på sånt?!!!

27

I disse dager da alle maser om at det er så mye kroppspress fra alle kanter -blogger, media,blader,magasiner,realityshow,kjendiser mm...tror eg fremdeles at mesteparten av problemene ligger i folks hoder...sorry ja eg mener nemlig at vi må ta litt ansvar selv og slutte å legge ALT ansvar på alle andre.

Er du 4 år og ikkje vet så masse er du tilgitt, er du 13 og har bodd litt skjermet vel da er du vel også tilgitt,men når voksne jenter og gutter lager relgler for når de kan spise ditt og dat og hva som er rent og bra osv da må man faktisk kanskje erkjenne at man har et problem.

Det er viktig med åpenhet og eg tror på å samle familien til måltidene..i hvertfall 1 til 2 pr dag så man kan sette en slags mal for hva som er naturlig og normalt forhold til mat,

Har du det ikkje selv kan du heller ikkje forvente at barna dine skal lære deg helt selv -da lærer de seg matvaner via andre.....ønsker du egentlig det?

I går leste eg i avisen  - kanskje ikkje nytt for andre , men nytt for meg - at det er kommet nye spiseforstyrrelser som følge av trening og sunt kosthold.

Eg regner med du enten tenker I knew it!!!, eller WhaT? går det an og nå også...ja faktisk

Flere og flere spesielt unge lager regler for mat og trening som kanskje ikkje er forenelig men hva som faktisk ER sunt.

Man diskutere i forum og på trening og på blogg i media osv....men vi er alle forskjellig og har alle ulike behov.

I vår familie spiste vi likt alle fikk det samme -ingen forskjell eller andre valg...alikevel vokste vi opp til å bli helt ulike kroppsmessig...

Som voksne kan vi styre mer selv,men eg mener at da vi var barn fikk vi like mange skiver, like mye middag like mye godterier og like mye brus,saft,chips osv fordi mamma ikkje hadde så mye penger så var det viktig at alt ble helt likt fordelt.

Alikevel forbrenning, benstruktur osv er ulik hos oss og vi ser helt forskjellig ut....først nå som voksen at min bror ikkje er en tynn liten flis.....eg er fremdeles en tynn liten flis,mens min søster har alltid vært rundere....hvis eg så ut som en X så hun ut som et 8 tall formfull og fager med runde hofter,byste og skuldre..mens eg var mer firkantet. Huner også mye høyere enn meg.

Det betyr altså at helt identisk diett utgjorde ingen forskjell hos oss....hun var større som barn og er større i dag. Ikkje overvektig eller noe,bare mykere og rundere enn meg som er litt mer kantete. Tilogmed da eg la på meg mange kg pga medisiner så var eg alikevel mer firkantet enn henne.

Kg betyr null og nix, kalorier og dietter er ikkje likt for alle....eneste som teller er et sunt forhold til kroppen din og maten din.

Vi har nemlig begge veid identisk og da ser eg overvektig ut og hun radmager og innhult ut....fordi vi har ULIK KROPP

For å trekke denne enda lengre har eg en datter som kan spise en mann under bordet og tillegg til shaker og trening klarer hun såvidt å karre seg opp noen kg hun mistet da hun var allergisk mot medisnene sine. 10 ned på 6 mndr har hun da altså brukt nesten 18 mndr på å nesten få tilbake...

Vi er ulike folkens.....slutt å måle deg opp mot andre..ikkje følg alle andre sin diett....lytt til kroppen og er du helt i usync med den lytt til folk som kan og vet kropp.

 

Det var en lang intro til dagens tema......nye spiseforstyrrelser.

 

hentet fra HER 

Nye spiseforstyrrelser

 

Det er vel kanskje feil å kalle de nye spiseforstyrrelser, men de har ikke dukket noe særlig opp i søkelyset før i den senere tid.

De fleste har vel nå hørt om anoreksi, bulimi og tvangsspising, men ord som megareksi og ortoreksi, er kanskje mindre kjente begrep hos mange. Vi begynner med megareksi:

 Megareksi

 

Megareksi, eller kroppbildeforstyrrelse, kan man kalle det motsatte av anoreksi. Man bruker all sin fritid på å trene, spise riktig og noen ganger dope seg for å få svulmende muskler.
 
Mens anoreksi som oftest rammer kvinner/jenter, så er megareksi mest vanlig blandt menn/gutter. Megareksi er et resultat av mannens vrangforestillinger om egen kropp. De føler at de ikke har store nok muskler, at de er pinglete og dermed ikke har en bra nok kropp som de syntes at de selv burde ha. Realiteten er ofte det stikk motsatte, at kroppen er muskuløs. Megarektikeren har et dårlig selvbilde og manglende kjønnsidentitet. For megarektikeren finnes det ingen grenser for hva som er stort nok. Mannens dårlige oppfatning av seg selv påvirker hele hverdagslivet i negativ forstand. Og selv om de holder seg til en streng diett og trener i timesvis hver dag, blir de aldri fornøyde. 

Fenomenet kommer fra det amerikanske kroppsbyggermiljøet, og har vært kjent i USA i minst hundre år. I Norge har megareksi vært lite omtalt og det er ofte vanskelig å oppdage. Om lag 6,5 prosent av menn har tegn på megareksi.

 
 

Økt kroppsfokusering

Den økte kroppsfikseringen både hos jenter og hos gutter kan resultere i uheldige kroppsidelaer. Dette gjelder for alle typer spiseforstyrrelser. Både materielle, kulturelle og psykologiske årsaker ligger til grunn for denne utviklingen. Det handler om manglende kjønnsidentitet, forventningene til livet og krav fra samfunnet om hvem man bør være.

Tar man i tillegg anabole steroider er sjansene store for å få alvorlige skader som infertilitet, impotens, større bryster og humørsvinger bl.a. Behandlig trengs, og er ikke så ulik som for andre typer spiseforstyrrelser. Det mest effektive er samtaleterapi, siden det er underliggende problemer som er årsak i en spiseforstyrrelse. Det er også viktig med et trygt sosialt nettverk rundt seg, som venner og familie som kan støtte og hjelpe.
 

 Ortoreksi

Har man ortoreksi, så er man sykelig opptatt av å leve sunt. Man er så opptatt med dette at man bruker det til å dekke følelsesmessige vansker. Dette går utover livskvaliteten. 

Det er bra å spise sunt og å være opptatt av helsa. Men noen blir så fokuserte på det å være sunn at det blir en besettelse. Disse vil gjerne oppnå motsatte effekt - det kan bli svært usunt, som i verste fall kan resultere i døden. Man kan få alvorlig underskudd på livsviktige vitaminer og mineraler, og ved å leve med en slik ekstrem opptatthet av å leve på kun de og de matvarene, kan dette fort gå ut over også den psykiske helsen.

- De kan for eksempel bli rigide på hva sunn mat er. Det styrer hvordan du legger opp dagen din og hvordan du styrer din sosiale omgang. Et typisk eksempel er: jeg kan bare spise de og de matsortene. Kanskje på de og de tider av døgnet. Eller at man bruker så mye tid og energi på å tenke på hva som er sunt og hva som ikke er sunt, at man ikke får overskudd til andre ting, sier Ellen Berg Ottesen ved Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser.
Forskjellig fra andre spiseforstyrrelser

Det som skiller ortoreksi fra andre spiseforstyrrelser som bulimi og anorexi, er at den rammede er fokusert på matens kvalitet og ikke selve mengden. Men det som er like plagsomt med alle lidelsene er at man bare er fornøyd i livet dersom man klarer å overholde sine egne matregler, og at man blir selvbebreidende dersom de avvikes. 

- Spiseforstyrrelser handler om at man har det følelsesmessig vanskelig på en måte. Man tenker at hvis jeg bare går ned i vekt, får kontrollert maten eller bestemmer over det, og får alt til å gå som jeg vil, da blir alt så mye bedre. Når man bruker så mye tid og energi på dette, så slipper man unna det som egentlig er krunglete og vanskelig, sier Berg Ottesen.

Test: Står du i fare for å utvikle ortoreksi?

 

 

 

 

 

11

you might actually get it.........

 

På jobb er det mange som er redd for diverse ingredienser,men de færreste setter seg INN i hva de er redd for og hva de event er allergisk mot. De spør om det er sånne skumle p greier i produktene -altså parabener.....og eg føler at du må gjøre litt undersøkelser selv om du er urolig for noe. Du må gjerne spørre i butikken,men siden de færreste er utdannet innen kjemi så kan ikkje alle svare på alt -ei heller er det ikkje alltid enkelt å følge med når de endrer navn på ting.

 

Lenge har fokuset vært på parabener....som er hormonforstyrrende, eller hvertfall endel av dem. Parabener er stoff som er i kremene for at kremen skal ha holdbarhet.....uten parabener blir produktet lettere ødelagt.

Bare for å si det sånn så finner du parabener i makrell i tomat og i knekkebrød også....så dette gjelder ikkje kun kosmetikk,selvom det er det vi skal snakke om i dag.

For de av oss som er bevisst dette så er det null problem,eg vet at mine økologiske kremer,dusjgeleer og deoer,hårfarge og shampoo går ut på dato lenge før de fleste av dine gjør det -med mindre du tenker som meg.

Folk har lenge krevd alternativer til parabener -vel det ene er altså økologisk ferske produkter som må brukes når du kjøper det -du kan ikkje ha en maskara i mange år -som ( jo eg ser du rister sjokkert på hodet,men MANGE kjøper maskara og har i flere år -eg hører det ukentlig i butkken) ikkje lukter rart når du åpner den om den er uten parabener.

Og ikkje vil du betale for noe heller -det er derfor folk kommer til meg og spør om Sunsilk til 18,. kr er den beste shampooen eg har.....den vasker håret rent svarer eg da,men ville heller brukt mitt økologiske oppvaskmiddel hjemme enn det......if you ask my opinion. Anyway siden du ikkje vil betale så mye så finner de andre rimeligere varianter av ingrendienser som kan være preserverende....altså gjøre at produktet holder litt lengre enn bare i hyllen.....og da kom en ny problemstulling.....nemlig akuttallergianfall med ofte sykehusinnleggelser og kortisonbehandling....stoffet det er snakk om er MI

Nå har det vært skrevet endel om dette i media og derfor ville eg gjerne ta det opp.

Vær gjerne bevisst på hva du tar på huden og i håret og gjerne prisbevisst,men ikkje klag over kjipe ingredienser om du ikkje betaler mer enn 50 kr for en ansiktsrens eller 18 for en shampoo....hovedsaklig er dette da VANN; FYLLMASSE; MI og endel andre kjedelig kjipe stoffer. Du VET jo like godt som meg at å spise på en resturaunt som tar 50 kr for en biff og en som tar 300 kr ikkje servere samme type biff....kan du da klage over at den kjipe biffen er den til 50 kr?

Ja selvsagt,men man kan ikkje kreve den biffen til 300,- for de 50,- du er villig til å betale.Følger du meg? Eg sier ikkje at vi skal godta at det selges dårlige produkter som vi ikkje VET er dårligere....når reklamen sier noe annet. Men velger du det aller rimelugste i hyllen, da kan du risikere å få ting du ikkje ønsker. Fjerner de parabenen OG MI fra alle produktene folk pr i dag forventer skal ha den kvaliten de mener den har, vil de få sjokk om i morgen koster samme produkt dobbelt OG går ut på dato innen noen mndr. 

Mener eg det er ok at MI finnes i stoffer? NEI!!!

Som forbruker bestemmer DU hva du vil kjøpe. Vil du kjøpe kjipe produkter til kjip pris.....eller vil du investere litt mer i degselv og unne deg bedre produkter. med mindre giftstoffer, mindre fyllstoffer og generelt bedre for miljø og aller helst også for dyrene.

Det er forskjell på tilbud/salg og veldig billig dårlige produkter altså bare så det er sagt -og JA alle dyre produkter merker og serier er ikkje alltid best heller.....bare sånn at dere ikkje tror eg bare leker advokat for dyre merker. For meg spiller prisen mindre rolle,for meg handler det om kvalitet og minst mulig tilsetningsstoffer og kjemiske ting som påvirker kroppen min negativt. Da eg fikk barn var eg pissforbanna på fødeavdelingen på Haukeland som ga ut pakker med Natusantoalettmappe til babyen som inneholder så mye dritt at for noen år tilbake måtte Natusant trekke sortmentet sitt og omgjlre på endel av produktene. Desverre er noen like forferdelige som de var før -babyolje fex.

Det finnes gode rimelige merker som inneholder mindre kjemikalerier enn andre - er du mer opptatt av at produktene er sunnere og bedre for deg og kanskje ikkje så opptatt av dyretesting så er

Yves Rocher et fantastisk merke, banebrytende, helt greie priser og noe for de aller fleste hudtyper og lommebøker.

Dette var et av mine favorittmerker før,men de datt litt på listen da de begynte å selge i Kina og der kreves dyretesting -så rent teoretisk tester altså aldri YR selv ,men selger altså til Kina. Så klarer du se forbi den biten så er det et merke å anbefale

EmerginC organics fra Vakkerhud.no er et annet flott økologisk merke eg anbefaler.

Ole Henriksen liker mange -litt aggressivt for min hud,men eg liker spesialproduktene

Korres er et merke fra Hellas som er basert på holistisk medisin -på innpakningen står det alle ingrendiensene som de ikkje inneholder...altså mange av de farlige tingene er fjernet.

Pai og Suki som du finner hos Skinlove.no er helt rene produkter testet og prøvd ut av de som innehar nettbutikken og bloggen.

Denne hadde eg glemt å legge til og fortjener en link Greenspirit mye forskjellig til hud og hår og solkremer

Det finnes mye forskjellige og selvsagt mange flere serier som er bra enn de eg nevner her- eg bare nevner dem tilfelle du ikkje har hørt om dem før så kan du event sjekke dem ut.

 

Vi må kreve parabenfrieprodukter så langt det lar seg gjøre,men da må DU som forbruker være villig til å betale for hva det koster med produkter som er renere og som krever høyere standard på ingrediensene slik at de ikkje råtner i krukkene og flaskene. Vil DU bare handle billig billig, ja da får du som forbruker bare billig billig....desverre.....det er ikkje butikke i å lage gode produkter til fornuftig pris som ikkje holder i hyllene -folk må da kjøpe dem slik at de ikkje blir sittende på hyllene og dermed finner produsentene billig fyllmasse for å holde dem ferske......altså ingredienser som ikkje er testet nok eller som nå MI som er erstattere på parabener i mange av produktene.

Du er ikkje laborant eller kjemiker du heller,men du må lære deg hva du er redd så du ikkje løper i andre retningen og rett i armene på noe vi knapt vet hva er. Er du allergisk mot noe -sett deg INN i hva det er, lær deg alle versjonene av navnet så du slipper komme hjem med ting du ikkje tåler. Har du parfymeallergi er det enkelt, da ser du etter parfyme, perfume eller fragrance

Ønsker du et produkt skal være SLS fritt altså fri for sulfater.....som er det som skummer sykt mye i Colgate og i dusjsepen din og i mange shampooer -ja da ser du om det står Sulfatfri, Sulfatefree eller SLS free

Står det SODIUM LAURETH SULFAT så har det sulfater og er det som stripper huden din for naturlige oljer og fettstoffer og sån gjør at hårfargen fader lettere og at hodebunnen klør og at babyen din sin hud blir tørr og irritert. Står det andre versjoner av Sodium laureth sulfat så er dette naturlig versjon av såpe og ikkje giftig,men rengjørende på en mild måte.

Vil du at produktene dine skal være fri for mineralolje så heter det som oftest liquid parafinium nå slik at du ikkje skal vite det er mineralolje....som høres bra ut sant? nei....det er mulig linket til revmatisme, atopisk eksem og leddgikt....dette er avfallstoff fra oljeindustrien og kan ødelegge bilmotorer......så hvorfor smøre det i ansiktet? Fordi det gjør at du blir glatt og myk med engang og da tror du det virker.....Lypsyl er ren mineralolje, vaseline likeså.... På steder der de behandler mineralolje står det skilt. Får du dette på hendene fjern umiddelbart....hvorfor står det det om det er mykgjørende og bra for oss?

Listen er lengre enn lang og eg kan gjerne skrive mer om dette om dere ønsker det,men eg setter en strek for nå

 

 

Her er produkter med MI som du bør styre LANGT unna spesielt om du er litt sensitiv og allergisk i utgangspunktet
Helt sikkert mange fler,men det kjemiske navnet er 

** Methylisothiazolinone (MI) er et konserveringsmiddel. Det er et kraftig og svært allergifremkallende biocid.

** MI har de to siste årene stadig oftere blitt brukt hud- og hårpleieprodukter, samt såpe og maling. Bruken av stoffet har blitt over fordoblet de siste årene.

** Ifølge Miljødirektoratet bør ikke MI brukes i produkter som skal påføres huden. Likevel er det haugevis av slike produkter i norske butikkhyller som inneholder MI.

** Den siste tiden har EU og norske myndigheter registrert at det har eksplodert av antall forbrukere som får allergiske reaksjoner som følge av å ha brukt produkter med MI. De får senere konstatert MI-allergi. EU beskriver en dramatisk økning.

** Nå vurderer derfor EU å i enkelte produkter forby stoffet, eventuelt å faremerke det.

** Symptomer på allergi mot MI er rødhet, svie, stikkende fornemmelser, flassing eller skorpedannelse i huden. Verkende blemmer kan også forekomme. 

Kilde: Haukeland Universitetssykehus, Mattilsynet, Wikipedia.

 

 

les om vippelim med MI  HER

 

 

Mener du at myndighetene må stramme mer inn på giftcoctailen de tillater produsenetene å ha i produktene?

Ønsker du mer klar ingrediensliste som er forståelig?

Vil du betale litt mer for ordentlige produkter enn eller vil du bare handle billig?

Er pris eller kvalitet viktigst?

Var dette informativt eller uintressant?

61

hele testet leser du HER 

Testen går KUN på ingredienser som er hormonforstyrrende og allergifremkallende-ikkje på hvordan de oppfører seg i vann etc

Uansett bedre å smøre seg oftere for å være sikker enn å smøre seg med en coctail av ingredienser som er mindre heldig.

 

Verstinger er desverre Nivea
 

Disse er heller ikkje veldig bra og inneholder farlige ingredienser -noe eg syns er rart siden Green people er organisk,men ingrediensene lyver ikkje. merk at også Cosmica er ikkje så bra som en sku tro

  


 

Disse kan du bruke uten å bekymre deg for giftstoffer,nanoer og hormonforstyrrende ingredienser

 
 

 

 

 

Problematiske stoffer

Hormonforstyrrende stoffer: Ifølge Miljøstatus, brukes hormonforstyrrende stoffer som betegnelse på stoffer som kan påvirke hormonbalansen hos mennesker og dyr og gi effekter som for eksempel reproduksjonsskader. Forskere frykter også at de kan gi økt risiko for sykdommer som ulike kreftformer, fedme og diabetes 2.

Allergifremkallende parfymestoffer: Allergi er blitt en svært vanlig lidelse som øker i omfang. De mest allergifremkallende parfymestoffene er det pålagt å merke på kosmetikkproduktene. Hvis man først blir allergisk mot et kjemikalie, kan det bli en livslang plage som forverres over tid og ved gjentatt eksponering.

Kjemikalier i nanoform: Kjemikalier i nanoform brukes i kosmetikk og en rekke andre forbrukerprodukter uten at man vet tilstrekkelig om mulige skadelige helseeffekter. Det er svært begrenset kunnskap om langtidsvirkninger av nanostoffer. Og det er mangelfull kunnskap om hva som skjer når stoffene påføres skadet hud ellersår hud.
(Kilde: Forbrukerrådet og miljostatus.no)
10

fant denne i avisen...tror mange kjenner seg igjenDusør utloves til den som finner sommeren

 

 

 

les saken her HER

6

Litt spesielt å spørre etter organdonasje i et kommentarfelt på blogg?????

Som flere av dere vet skriver eg også for en annen blogg og noen ganger venter kommentarer for godkjenning av dem som skriver innlegget. Eg skrev et innlegg om aluminiumsfrie deodoranter og fikk da denne kommentaren:

 

Comment: 
Attn,
Velkommen til Zealand Health
Har du overvinne interessert i å selge nyrene alle dine økonomiske problemer, Velkommen til SafeMedTrip. Vi tilbyr gratis, uforpliktende støtte for internasjonale pasienter å finne verdensklasse medisinsk behandling i India. Zealand helsetjenester for førsteklasses medisinsk behandling, for eksempel hjertekirurgi, Cancer Care, spinal fusjon kirurgi, sleeve gastrectomy kirurgi, og andre store operasjoner. Zealand Healthcare tilbyr en engangs kostnads- og kvalitetsgevinster fordi det verdensklasse sykehus og globalt trente og erfarne kirurger i hver spesialitet. Enten du er cervical plate erstatning operasjoner, hjernesvulst kirurgi i India, hjerte ventil erstatning kirurgi, eller prostata kreft behandling i India, vi tilbyr støtte og tjenester til omsorg som du trenger for å gjøre det lettere. Vi hjelper deg å finne den beste hjerte -Hospital i India, IVF klinikk i India, eller for å finne den beste kreftsykehus i India. kontakt oss nå på: zealandhealthcare@gmail.com. Lykke Til
Hvis du velger, vil vi hjelpe deg med å planlegge arrangementer, søke om medisinsk visum og gjøre avtaler for oppholdet. Lykke til

22

hører sammen med masse som ikkje skjer i mitt liv for tiden...sol, bikiniskille, solbriller,ferieplaner,hyttetur,grillings, båttur, fisking, familie...osv.....men man kan jo fikse noen av disse tingene selv....så eg kjøpte meg noen innmari gode moreller <3

DET er sommer det.

Om sommeren i Hardanger kan du kjøre langs fjorden og regelrett bli mett på jordbær og moreller....mange små boder står i veikanten der man legger fra seg pengene i en liten boks og tar med seg så mye bær man har handlet for. Tenker det er neppe lenge før denne tradisjonen forsvinner.....men det er så hyggelig..og minner meg sånn om barndommen....

Vi hadde et digert morelltre i hagen eg elsket å klatre i og plukke og spise....rett fra grenene...hang i det treet, klatret utpå de tynneste geenene...hadde dette vært i dag hadde eg hatt tjukkas under treet og armbeskyttere og hjelm...når eg tenker meg om hadde eg neppe fått klatre 6 meter opp i treet i dag -naboen hadde ringt barnevernet...

Min onkel og tante hadde en hel *skog* med villmoreller..de litt mindre....åh for en lykke å vokse opp med sånne minner.....og muligheter...i dag ser ungene knapt opp fra paden...og aner ingenting om hva som er utenfor vinduene i bilen der de suser av gårde og synger let it go fra baksetet mens de ser på Frozen singalong....

 
 

Liker du moreller?

18

eg tror værgudene ikkje har sjekket kalenderen...seriøst er dette global oppvarming???? ikkje vet eg,men det er hvertfall ikkje sommer med 6c og regn ute

 

Vinden herjet i natt og som da Nina sto på som verst merket eg ingenting

Her er et random bilde

 
ellers meldes det om knekte trær og brutte strømlinjer ,stiv kuling på flyplassen .

Forløpig ikkje kommet så mye nedbør som fryktet/varslet....men fjelloverganger er stengt pga uvær flere steder i Norge 

Hvordan er været der du er?

 

 

 

 • 5
  Øyrane, på strekningen Florø - Førde

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 15 minutter på grunn av dekkelegging.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 21:00

 • 7
  Hardangervidda

  Hordaland Buskerud - Midlertidig stengt

  Stengt for kjøretøy med totalvekt under 7,5 tonn og kolonnekjøring for kjøretøy med totalvekt over 7,5 tonn på grunn av uvær.

  Ventetid opp mot 4 timer.

  Gjelder fra 01.06.2015 13:46

 • 55
  Sognefjellet i Sogn og Fjordane

  Sogn og Fjordane - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av uvær.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 13:48

 • 52
  Hemsedalsfjellet

  Sogn og Fjordane Buskerud - Vær- og føreforhold

  Vekslende snøslaps, bart og vått. Klokken 13:30 var det 3 grader, liten storm og sluddbyger.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 13:44

 • 53
  Tyin - Årdal i Sogn og Fjordane

  Sogn og Fjordane - Vær- og føreforhold

  Vekslende snøslaps, bart og vått. Klokken 13:30 var det 0 grader, frisk bris og sluddbyger.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 13:38

 • 698
  Eitrånatunnelen, på strekningen Lote - Tvinnereim

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Forsinkelser på inntil 30 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid.

   

  Gjelder fra 02.06.2015 04:00

 • 722
  Berganetunnelen, på strekningen Storesunde - Flo

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Forsinkelser på inntil 30 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 19:00

 • 613
  Nostunnelen, på strekningen Tvinnereim - Nos

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Forsinkelser på inntil 30 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid.

   

  Gjelder fra 02.06.2015 03:00

 • 13
  Vikafjellet

  Hordaland Sogn og Fjordane - Vær- og føreforhold

  Stort sett bart og vått, stedvis snøslaps. Klokken 13:30 var det 0 grad, frisk bris og sluddbyger.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 12:39

 • 613
  Blaksettunnelen 1 - Blaksettunnelen 2, på strekningen Steinsåker - Blekesvingen

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Forsinkelser på inntil 30 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 23:00

 • 50
  Hol - Aurland i Sogn og Fjordane

  Sogn og Fjordane - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av uvær.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 10:17

 • 243
  Aurlandsfjellet

  Sogn og Fjordane - Vinterstengt

  Vinterstengt.

  Ny vurdering onsdag 03.juni kl.12:00

  Gjelder fra 01.06.2015 08:43

 • 134
  Haukelifjell

  Hordaland Telemark - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av uvær.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 07:58

 • 16
  Filefjell

  Sogn og Fjordane Oppland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vegarbeid. Anbefalt omkjøring via Rv 52, Fv 51 og Fv 53.

  På Fv 53 er det høydebegrensning på 4,0 meter.

  Gjelder fra 01.06.2015 06:00

 • 16
  Trengereidtunnelen - Gudvangatunnelen, på strekningen Trengereid - Gudvangatunnelen

  Hordaland Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Manuell dirigering på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag til torsdag fra 22:00 til 05:30 (neste dag).

  Kan bli stengt inntil 30 minutter. Kun en tunnel om gangen. Vent på ledebil.

  Gjelder fra 01.06.2015 22:00

 • 55
  Opptun - Rystølen, på strekningen Sogndal - Prestesteinsvatnet (Oppland grense)

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Manuell dirigering på grunn av dekkelegging. Ventetid ca 30 minutter.

   

  Gjelder fra 03.06.2015 19:00

 • 5
  Kaupangerkrysset - Amlatunnelen, på strekningen Sogndal - Mannheller

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Manuell dirigering på grunn av dekkelegging i periodene: Mandag, tirsdag og torsdag fra 19:00 til 07:00 (neste dag). Forsinkelser må forventes.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 19:00

 • 188
  Sædalstunnelen, i Bergen kommune

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Tirsdag til torsdag og mandag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Lokal omkjøring. Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 26.05.2015 22:00

 • 39
  Munkebotntunnelen, på strekningen Gamle Bergen - Sandviken, i retning mot Sandviken

  Hordaland - Redusert framkommelighet

  Manuell dirigering på grunn av vedlikeholdsarbeid.

  Kolonnekjøring med ledebil

  Gjelder fra 03.06.2015 22:00

 • 555
  Lyderhornstunnelen, på strekningen Beinastaden - Nygårdstangen, i retning mot Nygårdstangen

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Søndag og mandag til torsdag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 31.05.2015 22:00

 • 555
  Lianakktunnelen, på strekningen Nygårdstangen - Beinastaden, i retning mot Beinastaden

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Søndag og mandag til torsdag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 31.05.2015 22:00

 • 557
  Knappetunnelen, på strekningen Skraneflaten - Liavatnet, i retning mot Liavatnet

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag til fredag fra 10:00 til 14:00. Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 10:00

 • 557
  Knappetunnelen, på strekningen Skraneflaten - Liavatnet

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag til torsdag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 22:00

 • 555
  Harafjelltunnelen - Kipletunnelen, på strekningen Beinastaden - Nygårdstangen

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid. Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 02.06.2015 01:00

 • 39
  Fløyfjellstunnelen, på strekningen Nygårdstangen - Vågsbotn, i retning mot Vågsbotn

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag og torsdag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 22:00

 • 39
  Fløyfjellstunnelen, på strekningen Vågsbotn - Nygårdstangen, i retning mot Nygårdstangen

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Tirsdag og onsdag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 02.06.2015 22:00

 • 39
  Eidsvågtunnelen - Glaskartunnelen, på strekningen Nygårdstangen - Vågsbotn, i retning mot Vågsbotn

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Tirsdag og onsdag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 02.06.2015 22:00

 • 39
  Glaskartunnelen - Eidsvågtunnelen, på strekningen Vågsbotn - Nygårdstangen, i retning mot Nygårdstangen

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag og torsdag fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Utrykningskjøretøy kan passere.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 22:00

 • 16
  Arnanipatunnelen, på strekningen Indre Arna - Trengereid

  Hordaland - Redusert framkommelighet

  Manuell dirigering på grunn av vedlikeholdsarbeid.

  Kolonnekjøring med ledebil

  Gjelder fra 04.06.2015 22:00

 • 39
  Lavik

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 15 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 09:00

 • 541
  Hestaneset - Tjong, på strekningen Langevåg - Rubbestadneset

  Hordaland - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 30 minutter på grunn av sprengningsarbeid i periodene: Mandag til torsdag fra 07:00 til 22:00. Fredag fra 07:00 til 15:00.

   

  Gjelder fra 07.04.2015 07:00

 • 569
  Eikjetotunnelen, på strekningen Dalseid - Romarheim

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Stengt på grunn av øvelse.

   

  Gjelder fra 09.06.2015 17:00

 • 39
  Bømlafjord tunnel, på strekningen Våg - Føyno

  Hordaland - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 2 timer og nedsatt hastighet til 50 km/t på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag til fredag og søndag fra 20:00 til 06:00 (neste dag).

  Mellom klokken 20:00-23:00 og klokken 05:00-06:00 ventetid inntil 30 minutter. Mellom klokken 23:00-05:00 ventetid inntil 2 timer.

  Gjelder fra 25.05.2015 20:00

 • 39
  Jektevik - Sandvikvåg, på strekningen Føyno - Sandvikvåg

  Hordaland - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 30 minutter på grunn av sprengningsarbeid i periodene: Mandag til fredag fra 07:00 til 20:00.

   

  Gjelder fra 07.04.2015 07:00

 • 16
  Bogetunnelen - Kjenestunnelen, på strekningen Trengereid - Dale

  Hordaland - Nattestengt

  Nattestengt i periodene: Alle dager fra 23:00 til 05:00 (neste dag).

  Utrykningskjøretøy kan passere.

  Gjelder fra 28.05.2015 23:00

 • 555
  Storavatnet - Loddefjord, påkjøringsveg, i Bergen kommune, i retning mot Loddefjord

  Hordaland - Midlertidig stengt

  Påkjøringsveg stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Alle dager fra 22:00 til 05:30 (neste dag). Anbefalt omkjøring via Fv 197.

   

  Gjelder fra 28.05.2015 22:00

 • 607
  Flekke - Straumsnes

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 20 minutter på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag til fredag fra 07:00 til 19:00. Lørdag fra 07:00 til 14:00.

   

  Gjelder fra 08.06.2015 07:00

 • 15
  Stårheim - Eid, på strekningen Stårheim - Nordfjordeid

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Manuell dirigering og stengt i korte perioder på grunn av dekkelegging i periodene: Torsdag og fredag fra 19:00 til 07:00 (neste dag). Mandag til onsdag fra 20:00 til 07:00 (neste dag).

   

  Gjelder fra 28.05.2015 19:00

 • 39
  Mo, på strekningen Førde - Anda

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Lysregulering på grunn av sprengningsarbeid i periodene: Mandag til fredag fra 07:00 til 16:00.

   

  Gjelder fra 27.05.2015 07:00

 • 57
  Undaltunnelen, på strekningen Sløvåg - Rutledal

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 3 timer på grunn av vedlikeholdsarbeid i periodene: Mandag til onsdag fra 07:00 til 18:30. Torsdag fra 07:00 til 15:00.

  Stengt klokken: 07:30 - 08.15, 08:25 - 09:10, 09:20 - 10:30, 11:00 - 14:10, 14:20 - 15:10, 15:15 - 16:05, 16:20 - 17:25, 17:35 - 18:30.

  Gjelder fra 27.05.2015 07:00

 • 152
  Alstokka, i Balestrand kommune

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Forsinkelser på inntil 30 minutter på grunn av vegarbeid i periodene: Mandag til onsdag fra 07:00 til 19:00. Torsdag fra 07:00 til 15:00.

   

  Gjelder fra 01.06.2015 07:00

 • 7
  Trengereid - Granvin, på strekningen Trengereid - Granvin

  Hordaland - Redusert framkommelighet

  Manuell dirigering på grunn av vedlikeholdsarbeid.

  Kun en tunnel av gangen. Vent på ledebil.

  Gjelder fra 28.05.2015 07:00

 • 569
  Høgabergtunnelen, på strekningen Dalseid - Romarheim

  Hordaland - Redusert framkommelighet

  Redusert framkommelighet og manuell dirigering.

   

  Gjelder fra 22.05.2015 16:58

 • 39
  Sande - Alvera, på strekningen Sande - Førde

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 30 minutter på grunn av vegarbeid i periodene: Mandag til fredag fra 07:00 til 22:00. Lørdag fra 07:00 til 11:00.

   

  Gjelder fra 07.04.2015 07:00

 • 39
  Økslandsvatn - Åbergselva, på strekningen Vadheim - Sande

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 30 minutter, stengt i korte perioder på grunn av vegarbeid i periodene: Mandag til fredag fra 07:00 til 22:00. Lørdag fra 07:00 til 11:00.

   

  Gjelder fra 07.04.2015 07:00

 • 617
  Måløy nord - Raudeberg

  Sogn og Fjordane - Redusert framkommelighet

  Kan bli stengt i perioder på inntil 1 time i periodene: Mandag til fredag fra 07:00 til 19:00. Lørdag fra 07:00 til 15:00. Utrykningskjøretøy og rutegående trafikk kan passere.

   

  Gjelder fra 19.05.2015 11:49

 • 92
  Leinene bom - Hestfossen, på strekningen Matre - Bjordalen, Stordalsstølen - Bjordalen

  Sogn og Fjordane - Vinterstengt

  Vinterstengt.

  Forventes åpning ca medio juni pga mye snø og stor rasfare.

  Gjelder fra 19.05.2015 08:03

 • 7
  Lussandvegen, i Granvin kommune

  Hordaland - Redusert framkommelighet

  Nedsatt hastighet til 40 km/t på grunn av vegarbeid.

  Manuell dirigering ved sprengningsarbeid. Ventetid ca 10 minutter.

  Gjelder fra 19.01.2015 07:00

 • 520
  Breiborg - Røldal i Hordaland

  Hordaland - Vinterstengt

  Vinterstengt. Ventes åpnet i midten av juni.

   

  Gjelder fra 15.05.2015 08:13

 • 39
  Ådland bru - Hagbergselva

  Hordaland - Redusert framkommelighet

  Manuell dirigering på grunn av dekkelegging i periodene: Mandag til lørdag fra 20:00 til 06:00 (neste dag).

  Vent på ledebil.

  Gjelder fra 18.05.2015 20:00

FargeforklaringKartet viser trafikkflyten akkurat nå hvor grønn er normalt til stiplet rød som er sakte.

SISTE FRA VEGRAPPORT

Vegrapport

 

23

på tiden med en resprise som faktisk fortjener å glede og å skremme nye lesere.....og kanskje husker noen av deres om har lest bloggen min en stund denne......

 Tranformation Owl.......3 i 1....helt unik!!!
Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits