18


 

16

Dere vet at eg er veldig opptatt av å holde ting mest mulig giftfri og økologisk og at mye vi kjøper i butikkene desverre er for dårlig kvalitet...og at mange av dere tror for mye på myndighetene som skal *passe på oss* 

 

Husk å bruke sunnere solskrem se solkremtesten til forbrukerårdet HER

 

Nyhetsbrev fra Skinlove 

Noen av de fremste forskerne i verden på hormonhermende ingredienser finner vi ved universitetssykehuset i København. Niels Skakkebæk har i mange år forsket på sammenhengen mellom stoffer vi omgir oss med i hverdagslivet og forstyrrelser av hormonene våre som kan gi nedsatt forplantningsevne, fosterskader o.l.

I april presenterte disse forskerne en ny studie som viser at typiske ingredienser i solkrem kan ødelegge spermkvaliteten.  Av de 29 UV-filtrene som ble testet så var det 13 som viste seg å ha evnen til å herme etter hormonet progesteron.

Progesteron har en vital rolle i modningen av sædcellen og for befrukningen av eggcellen. Det kontrollerer blant annet sædcellens evne til å bevege seg og til å forsere hinder for å nå egget.

Forstyrrelser i dette systemet leder ofte til infertilitet. UV-filtrene hadde hormonforstyrrende effekt i  selv lavere mengde enn det som finnes i kroppen etter at man har smurt inn hele kroppen med solkrem. Det viste seg også at flere av disse UV-filtrene fikk en hormonhermende effekt når de var blandet sammen (cocktail effekt) selv om de hver for seg hadde for lav konsentrasjon til å ha effekt.

De UV-filtrene som hadde hormonhermende effekt var avobenzone, homosalate, meradimate, octisalate (også kjent som octyl salicylate), octinoxate (eller octyl methoxycinnamate), octocrylene, oxybenzone (også kalt benzophenone-3 eller BP-3) og padimate O.

De samme forskerne publiserte en studie i 2014 som viste at en rekke andre ingredienser som brukes i kosmetikk har en lik hormonforstyrrende effekt på sædcellene. Dette var blant annet triklosan, parabener og ftalates.

Kilder:

https://www.endocrine.org/news-room/current-press-releases/some-sunscreen-ingredients-may-disrupt-sperm-cell-function

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.15252/embr.201438869/abstract

 

14

Har du lyst å jobbe med meg?

Er du flink med data, websider og landing pages

I så fall kan eg tilby deg coaching som betaling hvertfall til å begynne med:)

Coaching er en som hjelper deg nå de målene du har satt deg.

Eg er en Law of a Abundance coach og det betyr at eg kan lære deg å skifte energiene dine og vibrasjonene dine til å oppnå ting du ønsker.

  

Samtidig kan eg helpe deg med å finne ut ting som blokkerer deg i energiene dine -som gjør at du ikkje alltid får hva du ønsker deg eller ser klart hva du vil ha.

Å hjelpe deg å bygge selvtillit og egenverd, samt å se ting fra nye vinkler. kanskje hjelpe deg med personlige problemer du har er bare noen av fordelene med en egen coach.

Så tilgang til din helt egen private coach og du betaler meg ved å hjelpe meg med å sette opp websider og landingpages så eg kan nå ut til flere.

Eg er helt ny innen markedsføring på nett og trenger hjelp til dette.

Du må kunne Norsk og Engelsk :)

Hvis du hjelpe meg til å hjelpe deg og mange flere? I

så fall kontakt meg ved å sende mail til  Lin_Satori@gmail.com og så ser vi om vi passer for hverandre :)

Hvis dette ikkje passer for deg og du fremdeles er intressert i å finne ut hva en coach er og gjør så kan du også kontakte meg og så får du gratis coaching session av meg .

 

Håper å høre fra deg snarest :)

ha en magisk dag <3

 

0

sterke ord og veldig sant -noe som gjelder for mye..mange definerer seg som en diagnose og eller en sykdom og eller et traume...en hendelse.....men vi er da mye mer enn det....ellers blir vi bare offer.....og det er det ingen som er tjent med.....

 


 

20

Mye mulig eg er lite tolerant her,men vi snakker om noe erkenorsk og eg føler at skal du gå med bunad så går du med bunad.

Det finnes hodeplagg til ulike bunader hun kunne valgt istedet-eg syns det er å ta av å bli rasistisk,men eg syns personlig det blir helt feil å tilegge en bunad tilbehør fra andre kulturer og tradisjoner.

Hva ville skjedd om vi tok andre sine kulturelle drakter og la til bunadsølv og Harndagersøm? Ellers ellers endret på draktene? Det finnes jo Nordmenn i utlandet som bruker sin bunad uten å tillegge hverken turban eller andre hodeplagg eller tilbehør- Kanskje er eg veldig Norsk og oppfører meg litt strutsete her....siden eg egentlig er for å inkludere alle......men samtidig er eg også for unikhet og være tro mot segselv. Så den siden av meg er jo enig ,men desverre er resten av meg fullstendig uening og syns dette er tullete sorry-enten går du i hbjab eller så går du med bunad

 

hva føler du? er det innafor eller utenfor?

 

Bunad og hijab

10

 

 

 

 

12

hva feiler det folk..seriøst.......det er som om katter er fritt villt.....helt sykt.......går jo ikkje an..stakkars pusen.sender gode tanker og masse kjærlighet til den <3 eg legger ikkje ved bilder,men du kan lese saken i BA.no i dag 

 

Huskatten Shawnpo (2) gikk ut tidlig fra hjemmet sitt i Loddefjord lørdag morgen og ble borte til mandag morgen.

Da dukket hun opp med pusteproblemer, åpen munn og veldig slapp. Hun hadde flere sår på kroppen, forteller veterinær Merete Grødem ved Dyreklinikken Vergen vest til BA.

? Da vi undersøkte henne og tok røntgenbilder, viste det seg at hun var skutt to ganger, sier Grødem.

? Vi er usikre på hva hun er skutt med. Det ligner verken hagl eller luftpistolkuler, legger hun til.

? Prosjektiler i nesen

Det ene prosjektilet hadde gått inn på ene siden ved brystet og ut igjen på andre siden, forteller veterinæren.

? Det andre skuddet har gått inn gjennom halsen fra nedsiden, opp gjennom kjeven og ganen. Vi kan se at Shawnpo har rester av prosjektilet igjen inni nesen, forklarer Grødem.

Det var allerede kommet fluelarver i sårene, derfor har katten trolig gått med sårene en stund før hun kom seg hjem, sier hun.

Vet ikke om hun overlever

Jentepusen måtte bedøves mens hun fikk stelt og renset sårene.

? Hun har fått kraftige blødninger i tungen og halsen, og nesen hennes er tett på grunn av skadene, men hun er våken, har fått smertestillende og hviler ut i et oksygenbur nå. Vi må bare vente og se om hun kommer seg og overlever, sier Grødem.

Eieren har tatt med seg rapporten og røntgenbildene fra veterinæren til politiet.

? Eieren er sjokkert og skulle anmelde saken, sier veterinæren.

? Helt vanvittig

Grødem sier hun har sett katter som har blitt skutt tidligere.

? Ikke ofte vi ser katter som er blitt skutt, men jeg har sett det noen få ganger før, kanskje annethvert år, sier veterinæren.

  • LES OGSÅ:Katt døde etter å ha blitt skutt med luftvåpen
  • LES OGSÅ:Katt skutt med luftvåpen

Hun er rystet over det som har skjedd med 2-åringen Shawnpo.

? Jeg synes det er helt vanvittig at noen kan få seg til å gjøre noe slikt mot dyr. Jeg blir kjempesint og helt oppgitt. Det helt forferdelig og uforståelig, men dessverre så skjer det, slår Merete Grødem oppgitt fast.

Artikkeltags

Les mer om:      

19
4

 Idag vil eg gjerne invitere dere til noe spennende,og eg håper og tror du kanskje syns dette er spennende også!!!

Eg har laget en facebookgruppe for Selfcare inside out altså denne gruppen handler om å ta tiden og kraften din tilbake og være flinkere til å ta vare på deg selv både med hud hår og egenpleie ( event spesielle problemer du måtte ha eller trenger råd til å finen gode produkter etc) og insiden -altså selvtillit, egenverd, hvordan finne tilbake til å ønske deg ting å finne glede og lykke igjen.

Denne gruppen tilbyr selvsagt veldig mye mer enn bare dette,men det må du melde deg inn i gruppen for å finne ut av:)

Denne gruppen er pr i dag kun ved de som er inviterte og i dag iviterer eg ALLE i Blogglandia som har støttet meg og lest min blogg i manage år og kommentert og delt av sitt liv og blitt venner eller bare gjester og lesere til å bli medlem.

I dag er wouldnt it be nice wednesday og i dag er enda mer spesiell fordi eg GIR bort gratis konsultasjoner/coaching på Skype i 30 minutter til deg om du bestiller hos meg denne uken.

Dette er selvsagt HELT GRATIS! ja du leste riktig, dette er helt GRATIS for deg om du bestiller et skypemøte med meg denne uken!!! 

Har du ikkje skype kan vi selvsagt ta dette på telefonen -ingen problem-event freeconferencecall eller zoom.

 

Har du lyst? Har du spørsmål om alt mellom himmel og jord som omhandler Selfcare ( Selfcare er å ta vare på seg selv FØRST og er veldig vanskelig spesielt for kvinner og gjerne de med små barn) Eg lærer deg hvordan og hjelper deg finne ut av ting du kan gjøre for degselv slik at du kan lage en liten oase for degselv i hverdagen.

 

Denne gruppen er på engelsk og for de av dere som ikkje forstår engelsk holder eg på å lage samme gruppe med kun norsk diskusjon,men du kan alikevel være medlem i begge gruppen fordi du får mer igjen siden det blir flere mennesker å lære sammen med og fra.

 

Kanskje begynne å utforske nye ting du ikkje engang har tenkt på før?

Hva sier du?

Er du med?

Kjenner du noen andre som trenger en sånn gruppe eller en slik samtale med meg?

Så eg håper eg ser deg der<3 Velkommen skal du være vakre vidunderlige du <3

https://www.facebook.com/groups/1090599581002153/1091536864241758/?notif_t=like&notif_id=1465389719134356

De av dere som leser fast og kommenterer som ikkje har FB send meg en email på Linsatori@gmail.com <3
 

 

Let me help you take better care of you <3

NB Aldersgrense er 20 år kanskje kommer det andre grupper som dette for dere yngre også,men ikkje på dette tidspunktet. 

 

21

SOLVETTREGLENE

1. Ta pauser fra solen - unngå å bli solbrent

Nyt solen, men unngå å bli solbrent og å få mye intens sol ? det både øker risikoen for hudkreft og lager rynker og pigmentflekker i huden. Tar du noen pauser fra de sterke solstrålene mellom klokken 12 og 15, er faren for å bli solbrent mindre.

2. Bruk klær, solhatt og solbriller

Klær og solhatt beskytter godt. Vinterblek hud blir lett brent. Sol deg sakte og ta hensyn til hudtypen din. Lær barna gode solvaner ? solbeskyttelse er viktig gjennom hele livet. De som har rødt hår eller lys hud, trenger ekstra beskyttelse.

3. Bruk solkrem med minst faktor 15

Skygge og klær beskytter best - solkrem er nødvendig når huden ikke er beskyttet på annen måte. I Norge gir faktor 15 med UVA nok beskyttelse for de fleste, hvis du smører jevnt og rikelig - en håndfull krem til en hel kropp. I solrike land er både høyere faktor og flere pauser nødvendig.

4. Unngå solarium

Solarium kan øke risikoen for hudkreft, spesielt hvis du har lys hud. Det er 18-årsgrense. Risikoen øker jo mer du bruker solarium og jo yngre du er når du begynner. Tar du solarium rett før solferien kan du likevel bli solbrent ute, fordi huden ikke har fått godt underlag. Dessuten øker du UV-dosen, og dermed kreftfaren.

Kilde: Kreftforeningen

 

 

les om tiltaket til solpatruljen i Bergen :)

 

Ha en magisk solskinnsdag folkens <3

22

med hva som foregår i Livet mitt nå.

Tiden flyr og eg ser dagene bare blender seg med hverandre....eg leser blogger,men ser meg ikkje tid til å kommentere alle hver eneste dag.....og forventer selvsagt da heller ikkje at *alle* kommenterer hos meg,men for de av dere som leser bloggen min og titter innom 

 

Eg har som endel av dere allerede begynt på skole igjen..og eg gleder meg til hver eneste forelesning.det er så kjekt.....og eg lærer så mye <3

Vi studerer endel på egenhånd så mye tid går med til å lese bøker og høre på youtube clips og diskutere med andre i klassen. Det er et relativt tett program og handler mye om å endre måten man tenker på og snu ting så de blir fokusert på en posutiv måte. Nå gjør eg jo dette i utgangspunktet hvilket gjorde at valg av skole for coaching passet meg som hånd i hanske,men eg finner jo ut ting om megselv hele tiden og det er veldig gøy og lærerikt!!

Det handler også om å jobbe endel på egenhånd og med segselv og gjøre om på ting som kan endre ting for deg på en positiv måte....eg syns dette er nesten som magi.....de tingene eg har opplevd er helt fantastisk og nesten ikkje til å tro,men eg føler meg heldig, takknemlig,lykkelig og utrolig velsignet :)

 

Da eg bestemte meg for å begynne på skolen igjen var det jo flere grunner til dette...men det var en slags følelse av å ikkje helt få lov å gjøre det eg ønsker på min vanlige jobb......eg vil nok fremdeles jobbe der.....men eg trengte å ha noe MER-noe som kunne få meg til å føle at eg vokser og utvikler meg...og kunne lære meg noe...Eg hadde egentlig ikkje råd og lurte på om eg måtte leve på bønner i ett år for å ha råd til dette.Men eg kjente langt inn i Sjelen min at DETTE er det eg skal gjøre.

Eg trodde eg måtte flytte for å bo billigere.....men eg refinasierte leiligheten min og differansen mellom gammelt lån og avdrag contra det eg betaler nå er samme sum som skolen koster pr mnd!!!

Eg ønsker å jobbe i et team og ikkje være selvstendig og bygge alt fra bunnen av selv....så etter 3 uker vant eg en coaching session med en dame som er utrolig flink.....og eg ble tilbudt jobb på hennes team etter kun 30 minutter....eg får min egen coach som skal hjelpe meg med å sette opp siden min der eg skal jobbe fra og samme legger vi en plan for hvordan eg skal bygge opp plattformen min så eg kan jobbe fra nettet og kanskje tilogmed kutte ned på vaktene eg har i dag :)

Det har skjedd mye mer også,men skryter eg mer tror dere meg neppe -det har tross alt bare gått en mnd....men du verden....hver dag skjer det nye vidunderlige ting <3

 

I feel Grateful Thankful and Happy in my life <3

 hits