16

Fidolina inspirerte meg da hun la ut et innlegg om TV2 hjelper deg-så eg legger ut selve testen her fra forbrukerrådet.

Grønne fjes betyr lite eller ingen farlige ingredienser

Røde fjes er ikkje bra

Resenservietter for ansiktet

 

 

  Produktnavn Produsent Hormon Allergi (MI) Allergi (parfyme)
Harmoni renseservietter copy Harmoni renseservietter Vita godkjent godkjent godkjent
Neutral makeup remover wipes copy Neutral Makeup Remover Wipes Unilever godkjent godkjent godkjent
Formula 10 Formula 10.0.6 So Totally Clean Aspire Brands godkjent godkjent veldig_darlig
Aqua derma sensitiv mineral facial wipes copy Aqua Derma Sensitive Mineral Facial Wipes Lilleborg godkjent godkjent godkjent
Urban Cosmetics Make-up remover copy Comodynes Micellar Cleanser Dermofarm godkjent godkjent godkjent
Simple regeneration age resisting cleaning wipes copy Simple Regeneration Age Resisting Cleaning Wipes Unilever veldig_darlig godkjent godkjent
Simple kind to skin cleansing facial wipes copy Simple Kind to Skin Cleansing Facial Wipes Unilever veldig_darlig godkjent godkjent
Lindex cleansing facial wipes (rosa striper) copy Lindex Cleansing Facial Wipes Lindex godkjent veldig_darlig godkjent
Lindex
facial
cleansing wipes (hvit) copy Lindex Facial Cleansing Wipes Lindex godkjent veldig_darlig godkjent
Nivea Pure cleansing wipes copy Nivea Pure Cleansing Wipes Beiersdorf veldig_darlig veldig_darlig godkjent
Nivea refreshing cleansing wipes copy Nivea Refreshing Cleansing Wipes Beiersdorf veldig_darlig veldig_darlig veldig_darlig
Depend Make-Up Removal Wipes (aloe vera) copy Depend Make-Up Removal Wipes Depend Cosmetic godkjent godkjent godkjent
Soft & gentle Make- up remover copy Soft & Gentle Make-Up Remover House of Wellness Sweden AB godkjent godkjent veldig_darlig
Garnier Skin Naturals cleansing wipes copy Garnier Skin Naturals Cleansing Wipes Garnier godkjent godkjent veldig_darlig
Soft Style Ansikts servietter copy Soft Style ansiktsservietter K. Ungh AB for Reitangruppen godkjent godkjent godkjent
L'oreal Sublime Fresh copy L'Oréal Sublime Fresh L'Oréal godkjent godkjent godkjent
First Price Ansiktsrens copy First Price ansiktsrens NorgesGruppen godkjent godkjent godkjent
Vaseline Intensive Care Aloe Vera Vaseline Intensive Care Aloe Vera Lilleborg godkjent godkjent godkjent

Testens nest dårligste produkt er også fra Nivea: «Nivea Pure Cleansing Wipes». Dette produktet får to sure fjes for funn av både hormonstoffet methylparaben og allergistoffet MI. Nivea kom for øvrig også dårlig ut i Forbrukerrådets solkremtest tidligere i sommer (lenke).

Begge renseproduktene fra Lindex fikk også et surt fjes hver fordi analysen avdekket MI i begge. Dette er alvorlig ettersom MI ikke er deklarert på disse to produktene, og forbrukerne dermed blir lurt til å tro at produktet er MI- fritt.

 For baby

Seks produkter har fått gule føre-var-anmerkninger for et konserveringsmiddel som det hersker noe usikkerhet rundt.

  Produktnavn  Hormon Allergi Phenoxy-
ethanol
MI
Libero Wet Wipes Libero Wet Wipes godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent
Coop X-tra våtservietter Coop X-tra våtservietter godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent
Natusan baby Natusan Baby First Touch Extra Sensitive Wipes godkjent godkjent godkjent godkjent
Unik Sensitiv Unik sensitiv våtservietter godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent
Soft style våtservietter Soft Style våtservietter godkjent godkjent godkjent godkjent
Pampers sensitive Pampers Sensitive Baby Wipes godkjent veldig_darlig ikke_helt_godkjent godkjent
Coop Anglamark baby wipes Coop Änglamark Baby Wipes godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent
Neutral baby wipes Neutral Baby Wipes godkjent godkjent godkjent godkjent
First Price våtservietter First Price våtservietter godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent

Pampers er testens taper

Testens taper er våtserviettene fra Pampers som til tross for at de er merket «parfymefri», inneholder et av de mest allergifremkallende parfymestoffene som tillates brukt i kosmetikk. Stoffet benzylalkohol er blant annet forbudt å bruke i leker fordi det er dokumentert å gi kontaktallergi.

Produsentene er pålagt å merke produkter med de mest allergifremkallende parfymestoffene. Forbrukerrådet mener barn og unge bør unngå disse produktene. Hvis man først blir allergisk mot et stoff, kan det bli en livslang plage som forverres over tid og ved gjentatt eksponering.

Eg anbefaler denne for baby totalt giftfri kjøpes hos Skinlove.no gratis frakt!!!-nei ikkje betalt reklame:)


Våtservietter er mye brukt på de minste og vi er glade for å kunne tilby et trygt alternativ her hos oss. Dette er milde, parfymefrie våtservietter som ikke inneholder noen skadelige stoffer som kan påvirke babyens hormonsystem.

I våre pakker med økologiske våtservietter så får du 72 enkeltservietter i rikelig med pleiende aloe vera for såre stumper og klissete fingre. Våtserviettene er 100% nedbrytbare og inneholder ikke alkohol, klorin, parabener eller andre skadelige ingredienser.

Serviettene er sertifisert økologiske av britiske Organic Food Federation.

 

0

hentet fra Ba.no

? Takk til Raymond på Spar og Linda på Rema 1000. Utrettelig går dere på jobb slik at jeg både får mat og et hyggelig smil i en stressende hverdag. I dag hyller Filip Rygg «sosialarbeiderne» i kassen...

SPALTIST DEBATTJeg har flere ganger hyllet landets lærere, ansatte i helsesektoren og politiske kollegaer. De har fortjent den hyllesten, men det er flere mennesker som samvittighetsfullt bidrar til at samfunnet går rundt. De gjør mer enn å bare heve en lønn.

I noen yrker er lønnen ekstra lav, som i dagligvarebransjen. Dagens spalte er en hyllest til deg som på tross av lav lønn, krevende kunder og ukurante arbeidstider, sørger for at butikkene over hele Norges land kan holde åpent.

Du finner aldri «butikkarbeider» på topplisten over yrker studenter foretrekker, men heldigvis er det nettopp mange studenter som tar seg en deltidsjobb i dagligvarebransjen. Samtidig er jeg nok mer imponert over de som i årevis trofast stiller på jobb.

Jeg kjenner dere ikke mer enn på fornavn, det er som regel det som står på navneskiltet. Ofte blir jeg flau når jeg overhører kunder i kassen. Noen kommer med pinlige og lite morsomme kommentarer som at «nei, tror du virkelig at jeg kan bære alle varene uten pose» eller «hva i alle dager skal jeg bruke kvitteringen til». Andre vil krangle på noen få kroner fordi de må betale for posene. Enkelte tar en full prisdiskusjon selv om de vet at den som sitter bak kassen har ingenting med prisingen å gjøre. Likevel holder man ut.

I Norge har vi en lei tendens til å omtale noen jobber som mindre viktige enn andre. Jeg har sikkert gjort det selv. Det beklager jeg herved.

Dette er ingen liten bransje, verken i antallet sysselsatte eller i omsetning. Rundt 90.000 personer jobber nå i dagligvarehandelen, det viser en rapport rapport fra Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning. Dagligvarebransjen har en omsetning på nærmere 160 milliarder kroner i 2014, som er en vekst på 4,4 prosent fra året før. Av samlet detaljhandel i Norge stod dagligvarebutikkene for 36 prosent.

I motsetning til sine kollegaer i detaljhandelen, må man i langt større grad arbeide på såkalt «ukurante» arbeidstider i dagligvarehandelen. Noen butikker har nå åpent fra kl 05 om morgenen til 01 på natten! Pussig nok vil enkelte politikere øke presset på de ansatte ytterligere ved å også åpne for søndagsåpent. Det kan ikke bety noe annet enn at man har en ganske lettvint holdning til hvilke konsekvenser slike åpningstider kan få.

«Hva jobber du med?» er et ganske vanlig spørsmål å få når man treffer nye mennesker. Tanker om status-yrker kommer fort, og flere har i media sagt at de ikke har lyst til å svare på slike spørsmål. De synes det er flaut. Ifølge et raskt google-søk er det mange som synes det er flaut å si at de jobber i kassen. Det bør vi endre.

For det første må vi slutte med denne inndelingen i hvilke yrker som ansees som viktigere enn andre. For det andre handler ikke valg av yrke om alle andre, men om deg selv. Om hva vi trives med. Hva som gir mening og innhold i hverdagen.

Når mange mennesker havner utenfor arbeidslivet, skal vi være sjeleglad for alle som er innenfor og som bidrar til at samfunnet går rundt. Det er som kjent med skatter fra oss alle at vi kan ha en velferdsstat som fungerer.

Veldig mange yrker krever nå lang akademisk utdanning. Det er på noen måter et godt tegn siden utdanningsnivået stadig øker. Samtidig er det ingen tvil om at vi aldri vil ha en befolkning hvor samtlige kan sitte med en lang akademisk utdanning. Jobb i butikker er et sted hvor man ofte ikke trenger lang formell kompetanse, men heller kan opparbeide seg god erfaring. Det er et gode for Norge og for arbeidsmarkedet. Problemet og grunnen til at denne spalten skrives er blant annet at vi liker å knytte høyere status til det som krever formell kompetanse. Det blir feil.

Det skjer utrolig mye i kassen. Vi løper alle forbi. Mennesker i alle slags livsfaser og med alle våre ulike behov. Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000 skrev i Adressa (29.04.13) om sine mange ansattes jobbhverdag: ? Sitter du i kassa på Rema 1000 er du ikke bare en butikkmedarbeider. Jeg vil heller kalle det en sosialarbeider.

Jeg har selv møtt noen av disse sosialarbeiderne. Dessuten finner vi mange av landets beste komikere i kassen. Ja, i det hele tatt er det også slik at mange av landets mest hyggelige mennesker er ansatt i en dagligvarebutikk.

Dette er folk vi alle trenger.

Like viktig som det du og jeg driver med.Og eg sier tusen takk til deg Fillip som gidder å annerkjenne oss *som sitter i kassen*

-nå jobber eg ikkje i dagligvare ,men i manges øyne er nesten ikkje en medarbeider i buikk noe særlig over pølseselger på bodene på 17 mai .

Eg er også sosialarbeider ,medarbeider,mamma ,venninne,vertinne, guide, turistoperatør,kassadame,opplysningen Lærdal på min jobb......men eg er egentlig veldig glad i både kollegaer og jobben og kundene og sjefen min.

 

ha en magisk onsdag godt folk 

<3

 

10

Fra Madeleine S. Aarø (21), fra VestfoldAnn Brown , fra HordalandJan Erik Bjørk (50) tatt med teleskop Rolf Dybvik (63) Lindesnes fyrSondre Bryn (22) BergenTom Ånonsen (35) Sauda Jarle Kvam (57) Arendal

 

Magisk eller????? vil du se fler kan du klikke her

12


(Dagbladet): 28. september kan nordmenn bli vitne til to spektakulære himmelfenomener på en og samme dag. På denne dagen vil fullmånen nemlig være både på sitt mørkeste og lyseste.

Men, hvordan er det egentlig mulig?
 
- Månen vil være uvanlig nær jorda når formørkelsen skjer, derfor vil månen se ekstra stor ut. Samtidig er det fullmåne, så man kan på en måte si at månen vil se ekstra lys ut, sier professor emeritus ved Institutt for teoretisk astrofysikk, Kaare Aksnes.

Total måneformørkelse

Samtidig oppstår det total måneformørkelse. Dette skjer når sola, jorda og månen ligger på linje og månen ligger helt i skyggen av jorda, slik at det meste av sollyset ikke når måneoverflaten. Måneskiva blir imidlertid ikke helt mørklagt.

Noe lys fra sola vil passere jordatmosfæren i bue og reflekteres fra månen, som dermed farges og blir alt fra grå og brunaktig, til oransje eller dyp rød. På grunn av dette kalles en total måneformørkelse også «blodmåne», og fenomenet er opphav til mange myter verden over.

Men det er enda mer som er ekstraordinært med denne måneformørkelsen.

- Det er mye støv i atmosfæren, og at lyset fra månen ser rødt ut når det treffer jorda, sier Aksnes.
Dommedag

Når supermåne og total måneformørkelse forekommer samtidig kalles fenomenet, litt uhøytidelig, for supermåneformørkelse.

Mennesker verden over har knyttet ulike ritualer til blodmåner, for å beskytte seg, ifølge Illustrert Vitenskap. Felles for flere er likevel troen på at månen en dag vil gi tapt og bli slukt, og at det er begynnelsen på verdens undergang.

Innen deler av jødedommen er det en sterk tro på at fire blodmåner på rad, som også sammenfaller med jødiske høytider, er hint om at en forestående omveltning for jødene. Mandagens måneformørkelse er nettopp en slik. Den skal også være tegn på at bibelens profetier om verdens undergang snart går i oppfyllelse.

51 år siden sist

Dommedag eller ei. Slike supermåneformørkelser er det ikke ofte man ser i Norge.

Sist var i 1982, men den var ikke like stor som den vi får se mandag.

- Vi må tilbake til 1964 for å finne noe liknende her til lands, og neste gang er nok svært lenge til. Dette blir temmelig unikt og verdt å få med seg, sier astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard til NTB.

Den totale formørkelsen av supermånen finner sted mellom klokka 04.11 og 05.24. Man kan se den over hele Norge, selv om det ikke er helt skyfritt.

Neste gang blir i 2033, men altså ikke i Norge.
816
Hentet fra VG.pluss

Forkjølelsessesongen er i gang ? og mange tyr til nesespray for å føle seg bedre. Men pass på, det kan være starten på en avhengighet ? og konstant rennende nese.

På ti år har salget av nesespray i Norge har økt med 40 prosent, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Bare i det første halvåret i 2015 har det blitt solgt 2,5 millioner pakninger med nesespray mot nesetetthet. Det er en økning på syv prosent fra samme periode som i fjor.

Stadig flere nordmenn blir avhengig av å bruke nesespray ? til tross for at det aldri skal brukes mer enn i ti dager sammenhengende.

Brukes feil

Nesespray inneholder de adrenalinlignende stoffene xylometazolin og oksymetazolin.

? Alle legemidler som brukes av mange brukes også feil. Normal bruk av nesespray er trygt. Stoffene i nesespray får blodårer og slimhinner til å trekke seg sammen. Når du da slutter med sprayen etter langvarig bruk hovner slimhinnene opp, og du føler deg mer tett i nesen enn før du begynte. Dette ender i en evig ond sirkel, sier lege og medisinsk fagsjef i Legemiddelverket, Steinar Madsen, til VG.

 

Legemiddelverket sier de har diskutert hvordan salget av nesespray bør reguleres.

? Vi ser en kraftig økning i bruk, og det er et spørsmål om det er nødvendig å gjøre noe. Siden de aller fleste bruker nesespray riktig har vi gjort den enkle vurderingen at det blir en unødvendig belastning på helsevesenet dersom vi for eksempel skulle gjøre nesespray reseptbelagt, sier Madsen.

Det finnes også nesespray til barn. Legemiddelverket fraråder å benytte slike produkter på barn under to år.

De skriver på sine nettsider at effekten av nesespray til barn uansett er lite dokumentert:

«En sammenstilling av forskningsrapporter viser at virkningen av slimhinneavsvellende medisiner ved forkjølelse hos barn under 12 år er lite dokumentert.»

Gravide bør heller ikke bruke nesespray, ifølge Felleskatalogen.Slik bruker du nesespray riktig

Nesespray med virkestoffene xylometazolin og ipratropiumbromid kan brukes ved tett og rennende neste i forbindelse med forkjølelse. Produsentene anbefaler ikke bruk i over syv dager. Slik bruker du nesesprayen riktig:

■ Reseptfri bruk av slimhinneavsvellende nesespray skal begrenses til kortvarige og akutte tilstander, som forkjølelse. Annen bruk skal avtales med lege.

■ Nesespray behandler et symptom, men ikke nødvendigvis problemet. Kontakt apoteket for råd og informasjon om behandling.

■ Du må kontakte lege dersom symptomene dine forverres eller ikke bedres innen ti dager.

■ Har du andre type lidelser som gjør at du har tett nese, kontakt lege for å få riktig medisin for din tilstand. Kontakt lege eller apotek dersom du får plagsomme bivirkninger eller du merker bivirkninger som ikke er nevnt i pakningsvedlegget.

■ Bruk saltvanndråper eller saltvannsspray mot tett nese til barn under to år. Ikke gi barn under to år nesespray uten at du har snakket med lege, apotek eller helsesøster.

■ Barn bør ikke bruke nesespray eller nesedråper i mer enn fem sammenhengende dager.

Kilde: Legemiddelverket

Slik slutter du

■ Dersom du plages mye med slim og tett nese ? dra til legen. Det kan være andre årsaker enn forkjølelse.

■ Dersom du ikke klarer å slutte med nesespray på dagen, kan du prøve å trappe ned på følgende måte:

1. Spray i fire uker i annen hvert nesebor, tre ganger daglig (tre spray i venstre ene dagen, deretter tre spray i høyre neste dag osv).

2. Spray deretter i to uker kun to ganger daglig, men fortsatt i annen hvert nesebor.

3. Spray tilslutt to uker i annen hvert nesebor kun én gang daglig.

■ Forbered deg på at å slutte med nesespray blir vanskelig. I denne perioden blir nesetettheten som regel svært plagsom.

■ Det kan hjelpe å puste inn kald luft ? de fleste opplever lindring av nesetetthet når de er ute.

■ Det kan hjelpe mot nesetetthet å ha en ekstra pute eller to under hodet når du ligger. Nesetettheten blir alltid verre når man legger seg ned.

■ Klarer du ikke å slutte med nedtrapping, kan du vurdere å gå på kortisontabletter i en periode. Noen synes også det blir lettere ved bruk av saltvannsspray.

■ Husk at det kan ta flere uker før du føler deg bedre etter at du har sluttet.

Kilder: Norsk Helseinformatikk, Onlinelege.no, Legemiddelverket.

 

14

hadde den gjort det hadde den ikkje vært så gammel før den så regn for første gang i sitt liv hahahahaha :D

 

God fredag fintfolk<3

 16


Veldig skjønn dame som minner oss på noe viktig <3

 -tusen takk til alle dere supre skjønne fantastiske som har vært innom bloggen og kommenterte og sendt meldinger og brydd dere om meg når denne persillekroppen ikkje gidder å spille på laget gir dere alle en megaklemmeting <3

Eg skal prøve meg på jobb i dag så ser vi hvordan hvordan det går 

ha en vakker dag<3

20

en 6 år gammel jente er klokerer enn de aller fleste voksne<3

vm0UNn7tJ5o

A 6 year old girl give her mom a wake up calls a lesson of life after her parents been divorced

NEW YORK (Nettavisen): Barn er som regel svært godhjertede, selv om menneskets medfødte egoisme kan være vanskelig å skjule. Barn kan også være oppsiktsvekkende smarte. Det kjenner de fleste foreldre til.

Nå vet også foreldrene til Tiana dette, om de ikke allerede var klar over det.

New York Daily News skriver at Tiana tok en alvorsprat med sin mor etter at moren hadde kranglet med sin eksmann om et skostativ.

- Mamma, er du klar for å bli venn med ham?

- Ja?

- Prøv å ikke være så høyt oppe. Jeg vil at alt holdes nede. Bare gjør så godt du kan, sier Tiana.

- Jeg prøver ikke å være slem. Jeg vil bare at alle skal være venner. Hvis jeg kan være snill, tror jeg alle kan være snille. Jeg prøver ikke å være slem. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste i mitt hjerte. Ikke noe annet.

Se hele alvorspraten i videoen.

- Jeg tror at dere kan klare det, forsikrer Tiana.

Så følger hun opp med veldig kloke ord:

- Mitt hjerte er verdt noe. Alle andres hjerter er også verdt noe. Hvis vi lever i en verden hvor alle er slemme, vil alle være monstre i framtiden.

Moren til Tiana har delt videoen på YouTube og Facebook. Ifølge New York Daily News er den nå sett av mer enn ti millioner mennesker.

6

Eg er ikkje helt i form enda og kommer neppe helt tilbake i fullt bloggemodus før ut i uken,men eg bare MÅTTE dele dette innlegget her med dere.

For det finnes nemlig ikkje bare  blonde sukkerspinn tyggegummirosa bloggere.....uten at det er noe galt med det -vi SKAL ha et åpent rom med plass til alle. Anyway nuff said..... værsågod Tina

 

Kjære feminister

Jeg skulle gjerne kalt meg feminist. Jeg bryr meg om kvinners rettigheter, lik lønn ved likt arbeid og et delt ansvar når det gjelder hjem og barn. Jeg bryr meg om kvinners rett til å bestemme over egen kropp, og lite vekker like mye avsky inne i meg som å høre om voldtekter og seksuelle overgrep. Når jeg hører saker om jentebarn som blir tvangsgiftet til eldre menn lurer jeg på hva faen som er galt med verden, det samme når kvinner steines til døde for hendelser som ikke en gang er en forbrytelse. Likevel vil jeg ikke kalle meg en feminist, fordi jeg ikke klarer å ta sakene dere fronter i media seriøst. 

For en stund siden løp ei jente maraton med menstrasjonsblod rennende nedover lårene, for et par uker siden poserte ei jente med en menskopp opp i trynet mens hun lot blodet renne nedover hendene og denne uken brukte en kunstner sitt eget menstrasjonsblod til å male et bilde av Donald Trump. Alle hendelsene med samme budskap: Vise hvor naturlig menstrasjonen er og bryte ned fordommer om at mensen gjør kvinnen uren slik tradisjoner sier i mange uland. Det er mye som kan sies om dette, blant annet at avføring er enda mer naturlig da det gjelder alle mennesker hele livet og ikke kun kvinner fra ca. 12-50 år. Man ser likevel ikke folk posere med diaré rennende nedover fingrene. Men vekk fra motbydelig bilder i hodet og over til mer seriøse fakta rundt saken. 

De aller fleste er klar over at kvinner menstruerer, og newsflash: De aller fleste bryr seg ikke. De bryr seg ikke med mindre man får det trykket rett i fleisen, som dere så fint har oppnådd. Ingen har noensinne hatt behov for å se andres mennesker eksrementer, om det så er snørr, urin, sæd eller menstrasjonblod. Det er kort sagt ubehagelig. Disse bildene skaper ubehagelige reaksjoner, og gir motsatt resultat av det dere kjemper for. Når det gjelder tankegangen som finnes i noen tradisjoner om at kvinnen er uren under menstrasjon, tror dere vel ikke oppriktig at bildet deres når landsbygda i India eller Pakistan? For å fjerne disse fordommene er det sanitære forhold som må til. Tilgang på toaletter, vann og ikke minst bind og tamponger. Tenk hvilken forskjell dere kunne skapt hvis dere heller hadde laget en innsamlingsaksjon for dette i stedet for å ta selfies med deres egen mens? Jeg bare sier det.
 


For noen måneder tilbake eksploderte det blant mammaer på sosiale medier. Sakene omhandlet gutte- og jenteklær, gutte- og jentefarger og ulike hendelser de mente var seksualisering av jentebarn. Før sommeren ble det ramaskrik om at kjedebutikkene solgte bikinitopper til jenter ned i treårsalderen. Jaha, er det ikke bare å la være å kjøpe den om de plager deg så jævlig tenkte jeg stille for meg selv, før jeg oppdaget at det største problemet dems var at bikiniene kom i sett. Som feministene på 70-tallet brant BH-er, brenner mødre bikinitopper for barn i 2015 (hvert fall ikke langt unna). Jeg har derimot flere løsninger på problemet: Kjøp settet men kast toppen, kjøp en badedrakt eller kjøp en badetruse på gutteavdelingen. Verre er det ikke. Og med tanke på alle de syke menneskene som finnes der ute, ville jeg selv dekket til min unge med både truse og topp på stranda. 

Rundt skolestart ulmet det opp nok en krise. Det var på tide med innkjøp av matbokser, og en mor som var i bokhandelen hadde fått spørsmål om matboksen skulle være til en gutt eller jente. Uhørt! Det ble debattert rundt i diverse forum og kommentarfelt om hvor ille det var at jentenes matbokser var rosa med hjerter og prinsessekroner mens guttenes var grønne og blå med dinosaurer eller tøffe biler. Dette kommer sikkert til å komme som et sjokk for dere, men det er faktisk mulig å kjøpe den grønne med dinosaurer om jenta di ønsker seg det. Og en annen ting: Det er også mulig å bruke matpapir. Så mens norske mødre hyler over matboksfarger og bikinitopper blir norske jentebarn med utenlandsk bakgrunn tatt ut av landet for å bli omskjært og giftet bort. Hvor mange har du sett rope like høyt om det? Nettopp.


Som feministene på 70-tallet brant BH-er, brenner
mødre bikinitopper for barn i 2015. 


Mens du er redd for selvfølelsen til åtteåringen din fordi hun får rosa matboks, får en annen norsk åtteåring kuttet av store deler av kjønnet. Et inngrep stort sett utført uten bedøvelse, som fører til infeksjoner, smerter ved vannlating, smerter ved menstrasjon, smerter ved samleie og så store komplikasjoner under fødsel at både mor og barns liv står i fare. Mens du banner over bikinitopper blir et annet norsk barn giftet bort til sin 20 år eldre fetter og opplever vold og voldtekter daglig, på en liten kropp som egentlig skulle vært ute og lekt. Hva hvis alle kvinner hadde brukt like mye energi på omskjæring og tvangsekteskap som feil farge på matbokser? Hva kunne vi klart å oppnå? Igjen, jeg bare sier det. 

Jenter skal bestemme over sin egen kropp og sin egen seksualitet, men er du som kvinne stolt av kroppen din og stiller opp på framsiden av et manneblad som Vi Menn eller FHM kan du forvente ramaskrik fra feministene. Da undergraver vi det dere har kjempet for. Ødelegger for alle kvinner. Hører dere selv hva dere sier? Hører dere at samtidig som dere kjemper for at kvinner skal bestemme over sin egen kropp skal vi samtidig dekke oss til og skjule vår seksualitet? Hvor finner dere logikken i dette? Det er uendelige ganger mer kvinneundertrykkende å bli tvunget til å kle seg i store gensere som skjuler formene våre enn å frivillig stille opp lettkledd i et magasin for menn. Vår kropp, vårt valg. Hvorfor ikke la kvinner være stolte av kroppene våre og bruke dem til noe postivt? Å oppfordre jenter til å dekke seg til blir som å si det er greit å seksuelt trakassere kvinner som velger det motsatte.

Det er uendelige ganger mer kvinneundertrykkende å bli tvunget til å kle
seg i store gensere som skjuler formene våre enn å frivillig stille opp
lettkledd i et magasin for menn.  


Det som står på agendaen nå er retusjering av bilder i magasiner og reklame. Fordi det skaper et urealistisk bilde av hvordan man skal se ut. Dere roper høyt om at det fører til lavere selvtillig og spiseforstyrrelser hos unge jenter. Og nei, jeg skal ikke si motebransjen er uskyldige innen dette. Men er dere klare over at målgruppen til magasinene dere snakker om er voksne kvinner i 20-årene? Hvis man som 20-åring ikke skjønner at bildene i et magasin er retusjert uten at det står med en minimal skrift under ville jeg si hun har større problemer enn akkurat kroppspress. For det er ikke magasiner og annonser som appellerer til de unge jentene dere snakker om. Det er de nye sosiale mediene. Og det gjør det heller ikke bedre at vi hver dag spyr ut artikler og kommentarer om hvor grusomt kroppspresset er, vi er alle med på å helle bensin på bålet ved å gjøre dette. 

Hvis du noen gang har besøkt instagram vet du hva jeg snakker om. Her flommer det over av perfekte bilder av tilsynelatende helt perfekte vanlige jenter. De er ikke modeller, skuespillere eller popstjerner. De er vanlige jenter i size 0, med thighgap, hipbones og sixpack. Det er vanlige jenter med hylle på hylle med designersko og vesker. Det er vanlige jenter på fjorten som er flinkere til å sminke seg enn de som er 25. Det er vanlige jenter som er så pene at man blir sittende å måpe. Er bildene retusjert? Det kan man ikke vite. Vet en 14 åring hvordan man retusjer bilder? Kanskje, kanskje ikke. Men det er privatpersoner man følger, man føler man kjenner dem, lar seg rive med. Stoler på dem. Har du noen gang søkt opp #ana på Instagram? Her har du et helt samfunn av unge jenter som deler wheight-goals, eplet de spydde opp, målene rundt midjen og hvor tynne lårene dems er. Tror dere ikke dette påvirker unge jenter i en verre retning enn et magasin med overprisede klær basert på en annen målgruppe? Igjen, jeg bare spør. 


Hvilket av disse bildene vil du tro påvirker en usikker 14-åring mest? Det skrevet av andre fjortenåringer eller en moteserie fra Vogue? 

Jeg skulle ønske jeg kunne kalle meg feminist, men så lenge dere skriker over dere om gutte- og jentefarger, mensen og retusjering av bilder klarer jeg det ikke. Så lenge det ikke er 50/50 sjanse for hvem som blir gravid etter et samleie og føder ungen er vi ikke hen. Det vil alltid være forskjeller, så hvorfor ikke kjempe for det som betyr noe i stedet? Kjempe for de viktige sakene? Kjempe mot kjønnlemlestelse, tvangsgifting, vold mot kvinner, sanitære forhold i u-land og propaganda for spiseforstyrrelser. Den dagen det skjer skal jeg stolt kalle meg feminist. Men ikke før. 

5

Du må ikkje lese hele teksten under for å se hva det handler om-men der er mer bilder om hvordan hun blir behandlet.

Eller du kan bare se videoen <3

her er link til artikkelen UP

Amy Pence-Brown woke up terrified on Aug. 29, 2015, after a restless night's sleep.
She was about to do something she'd never done before: stand in a crowded farmers market in a bathing suit. Alone and blindfolded.4


"I was scared that I might get asked to leave by the police," Pence-Brown, a mom of three, wrote on her blog. "Or that people would yell terrible things at me." 

You might be thinking: Why would anyone want to do that?
Pence-Brown, who admits she's struggled with low self-esteem, didn't strip down because she craves attention. She was curious to see how the world would react to her body. 

 

Image courtesy Melanie Folwell Photography. What do you think?

At Upworthy, we tell stories for a better world.
Like us on Facebook to get them first:

A few weeks ago, a similar social experiment made waves online. A woman who'd struggled with an eating disorder stripped down to just her underwear and encouraged strangers to write on her. It caught Pence-Brown's attention.

"How would it be received if the woman had been less socially acceptable in appearance, like, fat? And, say, a mom who's nearly 40-years-old? And in a place that was more conservative and less progressive than London like, say, Boise, Idaho?" 

So she took the clothes off, put the blindfold on, and propped up a sign that directed passersby on how they could support her cause:

I'm standing for anyone who has struggled with a self-esteem issue like me. Because all bodies are valuable. To support self-acceptance, draw a heart on my body."Moments later, Pence-Brown's nerves were gone, replaced by love and admiration.
People didn't just draw hearts ? they shared hugs and tears with her, too. And, throughout the nearly one hour she stood there, pedestrians covered her body with empowering words she never anticipated: 

 

Badass. THANK YOU. You are gorgeous. You look great. Inspire. Love. Strong.

 

 "It seems people have, in so many cases, been waiting for someone else to stand up with them and say, 'I'm tired of hating myself, too,'" she said."Body shaming, either by yourself or others, causes so much harm and never helps."

"You are more than a number on a scale. In fact, you are more than your body at all."

Sometimes it takes standing in a bathing suit ? in a crowded farmers market and blindfolded, no less  to remember that

"in a society that profits from your self-doubt, liking yourself is a rebellious act.

11

er det mulig sier du ja sier eg Helvetesild og spysyken 

persillekroppen orker ikkje mer og inntar sengen.

 

Feber og bøtter og saltkjeks og pepsi og litt hyling ned i porselenet.....life is grand....

 

Ill be back

 

8


Eg lar meg villig imponerer over folks kreativitet :D

5

Nydelig må deles <3 funnet på nettet og kopiert så mange ganger eg aner ikkje hvem sm er opphavet....men siste eg fant var WRITINGSFORWINTER:

 

The morning after I killed myself.The morning after I killed myself, I woke up.

I made myself breakfast in bed. I added salt and pepper to my eggs and used my toast for a cheese and bacon sandwich. I squeezed a grapefruit into a juice glass. I scraped the ashes from the frying pan and rinsed the butter off the counter. I washed the dishes and folded the towels.

The morning after I killed myself, I fell in love. Not with the boy down the street or the middle school principal. Not with the everyday jogger or the grocer who always left the avocados out of the bag. I fell in love with my mother and the way she sat on the floor of my room holding each rock from my collection in her palms until they grew dark with sweat. I fell in love with my father down at the river as he placed my note into a bottle and sent it into the current. With my brother who once believed in unicorns but who now sat in his desk at school trying desperately to believe I still existed.

The morning after I killed myself, I walked the dog. I watched the way her tail twitched when a bird flew by or how her pace quickened at the sight of a cat. I saw the empty space in her eyes when she reached a stick and turned around to greet me so we could play catch but saw nothing but sky in my place. I stood by as strangers stroked her muzzle and she wilted beneath their touch like she did once for mine.

The morning after I killed myself, I went back to the neighbors? yard where I left my footprints in concrete as a two year old and examined how they were already fading. I picked a few daylilies and pulled a few weeds and watched the elderly woman through her window as she read the paper with the news of my death. I saw her husband spit tobacco into the kitchen sink and bring her her daily medication.

The morning after I killed myself, I watched the sun come up. Each orange tree opened like a hand and the kid down the street pointed out a single red cloud to his mother.

The morning after I killed myself, I went back to that body in the morgue and tried to talk some sense into her. I told her about the avocados and the stepping stones, the river and her parents. I told her about the sunsets and the dog and the beach.

The morning after I killed myself, I tried to unkill myself, but couldn?t finish what I started.

 

 By Meggie Royer

8

eg kunne ikkje vært mer enig...og dette er jo en av grunnen til at eg ikkje har annet enn blogg-selvom kanskje instagram hadde vært lurt.....men alt det andre? Neitakk

Eg ønsker meg en hverdag med mer høflighet og respekt og et språk som ikkje kun består av slang og halsnakkete ord og kuttete setninger.

Hjemme har vi alltid lekt med ord og tøyset oss med Engelsk og Norsk og hatt et eget språk innad i familien -som andre har stjålet noen av de, -litt morsmt. Men noen personlige ord tar ikkje fra et helt folk et ordentlig vokabular -om noe så legger det TIL noe.

Eg hærte et intervju med en jente på radioen, eg aner ikkje hvem da dette var på jobb og vi får ikkje alltid med oss alt. Hun fortalte om krig i hjemlandet sitt og at moren måtte rømme med henne på ryggen fra soldater som skjøt etter dem OG traff -både henne og moren.

Dete var egentlig HELT rystende,men var ganske vanskelig å føle at HUN syns det siden hun ordla seg omtrent slik.

 

Ja altså var det noen soldater som lissom ikkje var så veldig greie da og min mor måtte bare løpa avgårde med meg på ryggen lissom og så ble vi lissom jaget og sånn da, ja av de soldatene altså. Ja det var sånn bare tenk på degselv og redde segselv greie.Og så begynte dem lissom å skyte og sånn da og traff oss og min mor bare løp videre, Og det var lisson sånne atte en dame da senere hun så atte det rant blod da vet du nedover skulderen.....

 

 

oeg fikk ikkje høre mer for en ny kunde trengte min oppmerksomhet,men ... det hørtes nesten ut som hun snakket med venninnen sin om atte så han atte så sa hun atte og da lissom veit du da bare gjorde jeg lissom sånn vettu

Egentlig sku eg gjerne visst hva dette handlet om,men altså det fikk eg ikkje. Hun har tydeligvis vært i Norge lenge og er helt integrert for eg visste ikkje hun hadde rømt fra krigen før hun sa det-ingen accent og ingen dialekt,bare bokmålish 

Håper det går veldig bra med henne <3<3

 

Hvordan ble vi egentlig fanget av tommel-monsteret

Så ofte som mulig besøker jeg min morfar og samtalene våre er ofte ganske enveis. På et bra sett altså. Jeg stiller spørsmål, og han forteller. Han bruker ord som har blitt borte med årene, og han bruker dem slik de skulle brukes. «Adjø», «Fjernsynet», og «Kortbukse». Gjerne etterfulgt av et kremt, eller en mine som gjør at jeg forstår at ordet er viktig.

Det er mye å lære av de som har levd litt lengre sa mine besteforeldre alltid, og med det i bakhodet har jeg alltid forsøkt å suge til meg lærdom fra de vise med lang fartstid i bakspeilet..

Det er liksom noe med den tryggheten som roen og erfaring gir. Noe trygt og godt med å vite at det meste vi ser og opplever har vært sett og opplevd også tidligere.

Når tok de sist en drosje når de skulle i selskap fru Hansen

Morfar titulerer naboene sine med etternavn, og tilhørende herr og fru i forkant. Han tar av seg lua i møte med naboer på veien, og treffer han en kvinne som ikke er gift så får hun automatisk tittel frøken etterfulgt av etternavnet. Gammeldags og utgått tenker du kanskje?

Nei, jeg vil si at mye av de gode skikkene og fantastiske ordene som vi hadde her til lands har blitt byttet ut med billig amerikansk hamburger slang, og det blir ikke bedre av at verden snurrer stadig raskere.

Vanlige høflighetsfraser er i ferd med å bli byttet ut med Chatte-språk i verbal form,

Hva skjer a? LOL, WTF, og DOD.

Hun nabojenta som morfar ville kalt frøken Hansen har plutselig blitt en spa kæbe, og naboen fru Fjeld har blitt til MILF. Pappaen i Fjeld familien er en DILF, og sønnen er en Hipster. Som om ikke det er nok er de stort sett alltid Online på IPADS, om de da ikke sitter på Callingen i huset, eller ruller ned til naboen på Segways.

Fjernsynet avgikk med døden for flere hunde-år siden, men det vil ingen ha fått med seg for vi er mer opptatt på Youtube.

Sommerkveldene går vi som regel glipp av fordi vi bare skal Knipse det perfekte Instagram bildet før vi ruller videre, og lykken må selvfølgelig deles på Face, om den da ikke blir Snapchattet med noen tusen følgere i sanntid.

Hva skjedde forresten med gode gamle foto-album? Sånne i imitert skinn som mamma hadde i brune og blå fra det glade 70 og 80 tall med bilder av søster, og meg. Hva skjedde med all den tiden vi hadde til å nyte hverandres selskap?

I 2015 spinner jorden så fort rundt at gleden over en opplevelse er borte så snart en ny opplevelse har fått flere «likes». Gleden over en fantastisk prestasjon er borte så snart en kar på den andre siden av kloden har klart noe enda mer imponerende. Vi ser selvfølgelig denne karens prestasjon via en app, som forteller oss at vi nå er forbipassert.

Hans suksess blir godt dokumentert i både «likes», og «delinger». Sekunder senere er en ny mann best!

Som morfar ville sagt det. Gutten min, det er mye glede i en andreplass. Vinneren han får så mye mas han.

Nei, jeg har, tatt en avgjørelse som jeg skal slite med men like fullt den er tatt.

'Resten av 2015 skal jeg kjøre nett-fri fredag etter arbeidstid.

Jeg skal gjøre ting som folk gjorde før vi ble redusert til en tommel opp eller tommel ned i et tomt sosialt skall av en nett-plattform.

På den måten kan jeg finne tilbake til en tid da mennesker fortsatt hadde en grunnleggende verdi som gjorde at vi behandlet hverandre mer med respekt. Det er flott å dele, men noen ganger deler vi så mye at spenningen i hverdagen blir borte, og da deler vi oss til et mindre respektfullt og sivilisert samfunn.

Det er ikke alltid at sharing is caring.

Ikke del denne bloggen. Bruk tiden med dine nærmeste. Skru på fjernsynet, snakk med hverandre og finn fram kortbuksa. Det er tid til å ta tilbake kontrollen fra tommelsymbolet, og dens djevelske fangenskap.

 

Livet starter nå, og da har vi ikke rom for digitalt  "pølsevev"


Glade gutter & gode venner! - Vi sier ikke "hade" vi sier "Adjø". Alle gentlemenn gjør jo det. Eller var det kavaler det het?

17

Eg har klutenallergi....eg hater kluter...unntatt vaskekluter til ansiktet ,de elsker eg <3

Men kluter til kjøkkenbenk og til nedi sluken til vasken eller hvor en enn fjerner ting fra....ugh

Eg har i mange år hatt masse eksem .kontakteksem og nikkelallergi. Mange ting trigger nikkelallergi og kontakteksem er gøy for det krever mer behandling da utselettet ofte er både vått og tørt...

Eg har mistet huden på hendene før og derfor sluttet eg å vaske opp-uansett vaskemiddel og uansett oppvaskehansker eg brukte fikk eg utslett. Hendene ble hovne og vonde og eg tenkte at det var ikkje verd det. For meg er det veldig viktig at ting er hygienisk og rent pga nedsatt immunforsvar er baskelusker min verste fiende -og tro det eller ei,men vaskekummen inneholder fler forskjellige bakterier enn toalettet. Klart ikkje alle er like farlig -og kanskje ikkje for deg, men for meg er det oppvaskemaskin som gjelder her i huset.

En og annen ting kan eg selvsagt vaske for hånd -med økologisk oppvaskmiddel,men tok lang tid før eg fant en som eg ikkje klødde av.

Og da drive å styre med våte kluter og sånn forstår du kanskje ikkje er helt min greie...skylle og være mye i vann.

Så da har eg kjøpt en sånn dispenser for oss med klutenallergi :D

100 tørk ferdig til bruk -eg beklager på forhånd for miljøet,men til mitt forsvar bruker eg økologisk vaskemiddel,dusjseper,oljer og i de fleste tilfeller ækologisk kosmetikk og hårpleie...så da håper eg at eg er litt tilgitt.

Ellers resirkulerer eg papp og slikt i bosset som seg hør og bør :)

IKKJE SPONSET!!! betalte selv på Rema 1000 forrige lørdag -im happy

Har du klutenallergi?


Har du klutenallergi eller andre allergier?

4

Wikepedia :

Menneskesmugling vil vanligvis bety det å assister personer med å krysse en grenseulovlig. Dette kan foregå mellom land, innad i et land, eller i enda mindre målestokk som inn og ut av en bygning.

Eksempler på menneskesmugling kan være å hjelpe en ettersøkt eller dømt person å reise ut av et land eller en stat, eller bringe en kidnappet person fra et land til et annet (kriminalitet). Det kan også være innførselen av en spion eller propagandist usett inn i et område (politikk/krig/terrorisme), eller å hjelpe en person å flytte til et land denne ikke har oppholdstillatelse eller statsborgerskap i (migrasjon). I dagligtale og offentligedokument blir begrepet «menneskesmugling» først og fremst brukt om den internasjonale, profesjonelle og dermed straffbare formen.

Strengere grensekontroller i Europa har ført til økt bruk av menneskesmugling avasylsøkere, og Kripos har anslått at så mange som 80-90 % av asylsøkerne som kommer til Norge har fått hjelp av et smuglernettverk under sin migrasjon.[trenger referanse]

 

Norske  Politi og grensevakter :

Nordmennene kjørte over brua og over til Norge med fire syriske flyktninger som de hadde plukket opp i Svinesund.

En av de anmeldte er en 26 år gammel kvinne fra Oslo. Hun raser mot politiet:

Ingen forståelse

- Politiet behandlet oss som om vi hadde med oss terrorister, og viste oss ingen forståelse, selv da vi forsøkte å forklare at de var imigranter. Vi forsøkte å forklare at de var flyktninger, men møtte ingen forståelse, sier hun.

-I natt ved klokka 04.45 ankom det to norske personbiler med fire syriske flyktninger til Svinesund. Det var fire nordmenn i bilen, og de er nå anmeldt for menneskesmugling. Asylsøkerne er tatt hånd om av norsk politi og får behandlet sine asylsøknader, sier politiadvokat i Østfold politidistrikt, John Skarpeid.  

 

Straffesak

Han opplyser nordmannen er løslatt, men at det opprettes straffesak.  

-Vi vil nå etterforske om de har hatt profittmotiv for sine handlanger, sier Skarpeid.

Nordmennene fikk vite via Facebook at det sto syriske flyktninger på Nordby og frøs. De dro derfor for å hente dem.  

- Vi forstår folks ønske å hjelpe, men i dette tilfelle kan dette bli en belastning for flyktningene. De er vitner i saken, og blir dermed en del av etterforskningen. Dette kan igjen føre til at asylprosessen blir forsinket, sier Skarpeid.

Oppgitt
Det var i 03-tiden i natt at de fire nordmennene kjørte til Svinesund for å hente flyktningene. Da hadde kvinnen blitt kontaktet av ei jente som hadde kjørt de fire syrerne fra Malmö til Göteborg. Deretter ble de fraktet videre til Svinesund av andre privatpersoner.

- Vi kjørte bevisst gjennom tollen fordi vi ikke hadde noe å skjule. Vi har bare plukket opp haikere, vi. Nå er vi plutselig anmeldt for menneskesmugling, sier hun oppgitt.

sakset fra DB.no

 

De hadde vel strengt tatt ikkje kun tatt opp haikere,men eg ser hva hun mener....og uansett eg forstår at de skal skjermes mot traficcing.....men politikerne må få øynene opp NÅ, folk VIL hjelpe -de vil hjelpe så mye at de blir sett på som kriminelle....

Det fins nettverk i Sverige, Danmark og Norge for å få flyktninger reddet.

Eg vil minne igjen om at i 1940 årene trengte VI hjelp og folk stakk SIN nakke frem for å redde OSS -vi betaler bare tilbake .

Politikere....VÅKN OPP!!!!

25

lager faktisk bare innlegg av en mail eg sendte i fortvilelse til min søster ca 3.45 natt til onsdag-glem tastaturdysleksi og min alvorlige Bergenske fargerike språk....ok her we go :

 

De som inbilder seg at  pensjonisthunder er søte......
vel eg skal til legen i morgen og har skiftet på sengen min og sku legge meg tidlig....eller tidligere enn dette hvertfall.....
Eg styrte med en jæla nabo som bare aldri kan slutte og snakke når man sier man er opptatt. Eg måtte ordne ditt og datt og snakke vaktmester for henne og bladifrigginbla...endte med at vaktmesteren ble pissforbanna på begge....og eg brukte for lang tid ute....en dame sku kjøpe stolen min og dermed ble jo tiden ute foran på fortauet lengre enn planlagt og eg rakk ikkje gå inn å sjekke hundejentene pga naboen.....
da eg kom inn var det DRIT overalt
Fendidrit.... blitt bæsjetrengt...greit nok ,men ikkje å  drite i stuen..er det krise driter vi på badet..
Eg syns de bæsjet overmye ute ETTER at Fendi bæsjet inne....
anyway alle har gått på do alt er greit....så ser eg jo spannet på gulvet under en spisestuestol.....og skjønner de tok den da eg var ute med naboen . Et sånn plastspann med nam...hundenam men dog -er jo nok i det som var igjen til sikkert 20 ganger....
Eg kjefter Buffy i bur, Fendi i bur og Tussi på badet...
Så skal eg legge meg og Tussi har da vært på badet og hun oppfører seg fint......men blir så merkelig..løper inn i sengen roter til og stormer inn i stuen og legger seg på sofaen.....eg spør hva som feiler henne.....og sender henne i seng.
Eg kler på meg pysj og pysj sokker og skal til å ta på meg dyne og et teppe eg bruker.......teppe er klissvått........DRITTBIKKJEN HAR PISSSET I SENGEN MIN ??!!!
- køddar du med meg??????.....i  he@%$#"  eg kunne kaldkvelt hun.....fy fader noen ganger føler eg de bare finner på jævelskap for å plage meg.....eg har vasket etter de allerede en gang  etter jobb i dag. og hun satt på BADET der er det LOV å tisse og drite om det er krise og det VET HUN, koffor i helvete vente til hun kan tisse i sengen?????
Rev både hun og Fendi ut på gaten tredde på de bånd og sa gå på do......og Tussi dreit dreit og dreit som en voksen mann......var jo heldig hun ikkje gjorde DET i sengen min da....da hadde hun faktisk dødd, for eneste unnskyldningen hadde vært alzenheimer eller døden....men tisse nei det vet du vakkje nødvendig...hadde jo tisset INNE i sengen jo
Fendi tisset og bøæjet hun også...
begge inn igjen og her sitter eg med VASKEMASKINEN PÅ midt på natten...kan jo ikkje la fleecepleddgreier ligge med gammelt hundepiss på til i morgen -kan jo ikkje koskes på 95 C så hadde jo aldri fått vekk flekk eller lukt......så joda...er så glad eg sku legge meg tidlig.....og for at eg har hunder som ihvertfall har næringsvett nok til å ikkje sulte ihjel hos meg........men er dum nok til å pisse i sengen...Tussi sover på badet i natt -hele sengen for megselv.......wohooo.......karma is a bicth honey

 Englebarna
oppdatering onsdag morgen- eg forstår jo at Tussi tisset i sengen fordi hun var fornærmet for å ha blitt sendt på badet......hun vekket meg kl 8, da var hun kald og ensom på badet .så eg måtte jo hente henne inn i sengen min og sove litt til <3
Lærte og at Fendi fikk mesteparten av hundenammen i spannet....for hele buret hennes var fullt i nammespy.....jepp så mye at teppe under buret var fullt -så i dag har vi da altså vasket bur,hundejente og tepper inni og under bur...-kjempegøy siden eg var på vei til legen da eg så hvordan ståa var i buret. Har nemlig tepper over burene så de skal sove når det er natt, eg åpner og lukker bare  luken og så derfor ikkje når hun kom ut til frokost og tissetur.....ble nesten forsinket til legen....mer om resten av den dagen kan eg heller skrive om i et annet innlegg :)
Tussi sov selvsagt hos mammaen sin i natt som hun pleier-alt er tilgitt for lenge siden for de som var bekymret for hennes ve og vel :D
Ha en super torsdag <3
 

 

 

 

15

var utrolig flink!!!! og Annebe, du ar rett det er noen flinke i år også <3 

17

For en tid tilbake vant eg en en konkurranse hos fineste Frodith 

Dette hadde eg helt glemt til hun hintet om noen var på vei i posten til meg....hæ likssom?

Jepps.....så kjekt da gleder man seg vet du og eg lurte på hva det var. Eg blir jo glad for hva som helst eg er enkel sånn så derfor ble eg jo enda mer superglad over disse fine tingene......Utrolig søte sokker <3 og den nydeligste pungen...den var så fin med fargene og blomstermotivet :)

Ene er gevinst og den andre en liten bursdagsgave<3

Tusen takk skjønneste Frodith min venn -så heldig eg er som har deg i mitt liv <3

Hva syns du? var eg heldig?

4

Dyr er smarte!!!

En hund redder en gutt fra å dø fordi moren er apedritings....eg er helt i sjokk..av moren OG av hunden

 

Hunden Reina reddet gutt (2) med å gi ham melk. Mora var døddrukken

 

 

(Dagbladet): En hund reddet livet til en to år gammel gutt, ved å gi den melk. Gutten var underernært da han ble funnet av Chilensk politi, torsdag forrige uke, skriver The Independent.

Et vitne så hunden Reina, mate gutten ved en bruktbilverksted i ørkenen Port of Arica, som ligger med enn 150 mil fra Chiles hovedstad Santiago.

Sendt til sykehus

Gutten led også av hudinfeksjon og skal ha hatt lus, skriver 24Hora.cl.

Ifølge The Associated Press ble gutten ble skrevet ut av sykehuset på fredag. Han blir nå tatt hånd om av barnevernet.

Guttens mor skal ha ankommet døddrukken til sykehuset. Hun vil ikke få fengselsstraff fordi gutten ikke var fysisk skadd.

Umenneskelig

Men landets nasjonale tjeneste for mindreårige, har sendt en melding om omsorgssvikt. Og organisasjonen leder, Marvela Labraña, takket vitnet som fant gutten og informerte myndighetene.

Lokale medier skriver at Labraña kaller hendelsen umenneskelig og forkastelig.

Hendelsen skal opp i familieretten i Chile 22. september. Da blir det avgjort hvem skal ha omsorgen for gutten.

24

Beklager å måtte dele dette innlegget rett etter min gladsak i går. Dette betyr ikkje at det eg sa i går ikkje er sant,men dette må man få slutt på. HELT UAKSEPTABELT!!!!!

 

Cecilies datter (14) har blitt drapstruet og terrorisert i tre måneder

«Alle hadde blitt så takknemlig om du dør. Ta selvmord!!!»
Av BENTE-LINE SVELLINGEN FLATEKVÅL, MARIE SKARPAAS KARLSEN OG VIDAR LANGELAND (FOTO)
Publisert
DEL

Cecilie Andersen sitter ved kjøkkenbordet med flere telefoner og ipader foran seg. I flere plastmapper har hun utskrifter av 135 meldinger som hennes 14 år gamle datter fikk tilsendt i løpet av to dager i begynnelsen av juni.

Grove meldinger

Da startet et nesten ubeskrivelig mareritt for familien i Bergen vest. I tre måneder har 14-åringen blitt terrorisert på det groveste på internett.

? Dette er så sykt, at du vil ikke tro det. Folk har problemer med å forstå det. Ja, jeg har problemer med å skjønne det selv, sier Andersen ærlig.

 

DØ!! JÆVLA FITTE HORE INGEN LIKER DEG KAN DU IKKE BARE FORSTÅ DET! BORTSKJEMTE FEIGE LILLE DRITTUNGE. BARE DØ

Meldingene hennes datter mottar på sosiale medier er så grove at det er vanskelig å fatte. I tillegg har det de siste månedene florert med falske profiler på Facebook, Instagram og chattetjenesten Kik, alle med hensikt å sverte og trakassere 14 åringen.

 

? De skriver til alle døgnets tider. De kontakter alle i vennekretsen hennes, utgir seg for å være venner, de sprer rykter, truer med at de skal drepe henne, sier at hun er verdiløs...

Andersen snakker på inn- og utpust. Hun er sint og fortvilet.

Lever i et mareritt

De siste månedene har hun og familien brukt alle krefter på å komme til bunns i den vanvittige mobbesaken. Hun er tatt ut av skolen, saken er politianmeldt, og flere andre familier har anmeldt tilsvarende meldinger.

? Det er som å leve midt i et mareritt. De har fratatt min datter muligheten til å leve som en normal tenåring. Dessuten har de fratatt meg muligheten til å beskytte mitt eget barn. Det kommer jeg aldri til å tilgi dem, sier Andersen rørt.

Hun sier konsekvent «de» om mobberne, for omfanget familien har opplevd er så stort, at hun er overbevist om at her står det flere bak.

? Vi har våre mistanker om hvem det kan være, og flere har vært inne til avhør, uten at saken er løst. Uansett så opererer de på en sånn måte at de kaster mistanke over på andre, for meldingene er så mange og kommer fra alle steder. Vi har blitt helt paranoide, vi stoler ikke på noen lengre, sier Andersen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

 

 

Minneord om datteren

Lørdag toppet det seg da en falsk Facebook-profil med datterens navn skrev minneord om 14-åringen.

? Da var det nok. Meldingen ble spredt blant vennene hennes, og jeg fikk mange bekymrede telefoner. Da bestemte jeg meg for å skrive på min egen Facebook hva som hadde skjedd, og har utlovet en dusør på 10 000 kroner til de som kan løse denne saken. Vi kan ikke leve sånn mer, sier Andersen.
 

Søndag kveld er det sterke innlegget hennes delt mer enn 9500 ganger og har fått 90 kommentarer.

? Jeg gjorde dette i sinne over den situasjonen noen har satt oss i. Vi må stoppe dette nå før det går for langt. Foreldre der ute må våkne, det er deres barn det er snakk om. Og de som gjør dette må få hjelp. De er alvorlig syke, sier Andersen til BA.

Som lyn fra klar himmel

Moren beskriver sin datter som en helt vanlig jente som er glad i musikk og teater. Hun aner virkelig ikke hvorfor datteren blir truet på denne måten, hvorfor det er hun som skal tas.

DREP DEG SELV ELLERS GJØR VI DET

 

? De første tekstmeldingene kom som lyn fra klar himmel. Hun fortalte det ikke til oss med en gang, men betrodde seg til en venn. Hun fortalte det til oss, og vi anmeldte det umiddelbart, forteller Andersen og viser oss utskrift av meldingene.

135 meldinger av typen over mottok altså 14-åringen i løpet av to dager tidlig i sommer. Samme typen meldinger har haglet gjennom ulike sosiale medier de siste tre månedene.

? Det er et psykologisk spill. De setter vennene hennes opp mot henne, sender ut falske meldinger i vennenes navn. De ønsker å drive henne til å ta livet sitt. De ønsker at hun skal ende opp helt alene uten noen rundt seg, og de prøver å ødelegge livet hennes. Det skal de ikke klare, sier Andersen bestemt.

Funnet styrke i seg selv

? Er du redd for at noen skal ta livet av datteren din?

? Nei!

Trebarnsmoren svarer raskt og kontant, før hun legger til:

? Men jeg er redd for at de skal drive henne til å ta sitt eget liv. Hun har riktignok funnet frem en styrke i seg selv jeg ikke visste hun hadde, og sier at dette skal vi klare sammen. Samtidig er jeg redd for de mørke tankene hennes. Det hun opplever kunne tatt knekken på hvem som helst. Noen dager er det bare snott og tårer, dette spiser oss opp.

? Vi lever midt i et jævlig mareritt, sukker Andersen.

Truslene fortsetter

Fra å være en glad jente, har 14-åringen gått til å bli isolert mot sin egen vilje. Hun er tatt ut av skolen og har startet på ny skole et annet sted.

I MORGEN!!! DU MÅ STILLE OPP! ALENE! SIER DU DET TIL NOEN TAR VI EN ANNEN DU ER GLAD I

Moren følger henne alle steder og er ved hennes side 24 timer i døgnet.

 

Likevel opplever hun fortsatt trusler. Senest denne uken mens hun var på et kjøpesenter. Mens hun satt på do, tikket det inn meldinger med bilde av dodøren hun satt bak og beskrivelse av klærne hun hadde på seg.

? Vi kontaktet politiet, og flere personer ble pågrepet. Men jeg aner ikke om det var de skyldige som ble tatt. Det er jo det som er litt av problemet, vi skjønner ikke hvem som står bak. Vi føler oss overvåket, og vet ikke hvem vi kan stole på. Vi må behandle alle som fiender, sier Andersen.

Fantastisk støtte

Trebarnsmorens intensjon med å stå frem i media er ikke å få sympati, og slett ikke å starte en heksejakt på de skyldige.

? Vi må løse denne saken og få en slutt på dette marerittet. Dette må bare stoppe, vi må få livet vårt tilbake, sier hun sint.

I tillegg klarer hun å tenke større. Hun har kjent en annen utfordring på kroppen også.

? Det må gjøres noe med systemet som håndterer nettmobbing. Jeg har fått fantastisk støtte fra politiet i Bergen vest. Men de har ikke nok ressurser eller riktig kompetanse til å stoppe dette. De falske profilene opprettes og slettes så raskt at politiet ikke klarer å spore dem, sier hun.

Sterkere samhold

? Hva har dette gjort med dere som familie?

? Tenk deg selv. Bare prøv å forestille deg at dette var ditt barn. Dersom vi alle kommer ut av dette med psyken i behold, er det en seier i seg selv. Dette er i ferd med å spise oss opp, men vi står sterkt sammen. Vi får et sterkere samhold enn vi har hatt før, og vi ser hvem som er våre virkelige venner.

OG JEG MENER ALVOR JEG GIR MEG IKKE FØR DU ER VEKKE FRA VÅRE LIV ALLE HADDE BLITT SÅ TAKKNEMLIG OM DU DØR TA SELVMORD!!

 

? Det er noen der ute som gjør dette mot jenten min, og de har foreldre. Mange vet hvem som står bak, mange er involvert. Tenk hvis det var ditt barn som sendte sånne meldinger. Jeg forteller denne historien til dere fordi jeg vil at folk skal få vite hvordan folk kan være mot et barn.

Opplevd det samme?

Ved Andersens side på kjøkkenet sitter en 41 år gammel venninne. Også hun har en 14 år gammel datter.

Torsdag fikk også hun grove trusler tilsendt på Facebook.

? Hva med dem vi leser om i avisen som har tatt sitt eget liv, og alle dem vi ikke leser om. Har de opplevd det samme som hun opplever nå? Kunne de vært reddet dersom vi kunne stoppet nettmobbing tidligere, spør hun seg.

Andersen får et innbitt drag over ansiktet mens hun hører venninnen snakke.

? Da dette startet, var jeg lei meg og fortvilet. Nå er jeg bare sint. Inderlig forbannet. Dette må stoppes nå, før det går galt, sier hun stille.

(Saken fortsetter under bildet)

SLIK BESKYTTER DU BARNET DITT PÅ NETT:

Personlig informasjon og bildebruk

Bevisstgjør barna på hvor mye informasjon de kan gi om seg selv, og tilrettelegg råd etter barnets alder og hvilke nettsteder de er aktive på.

Kildekritikk

Lær barna at de skal være kritiske til informasjon de finner på Internett.

Holdninger

Fremelsk gode holdninger hos barnet ditt, og understrek at de samme reglene for positiv og fornuftig oppførsel vi forventer ellers i livet også må gjelde på nettet.

Regler

Ha kontroll på tid og sted, og våg å sette rammer rundt barnets bruk og tilgang til nettet.

Bevisst plassering

Sett datamaskinen i fellesrom dersom det er praktisk mulig. Da blir det enklere for foreldre å være oppmerksomme og veilede, og mer forpliktende for barnet å bruke maskinen fornuftig.

Følg aldersgrensene og les vilkårene

Sett deg inn i vilkår og betingelser før barnet får registrere seg i onlinespill og sosiale nettverk. Vurder nettsidene barnet har lyst til å bruke.

Ukjente nettvenner

Insister på at barna aldri møter noen de bare har kommunisert med på Internett uten at de klarerer dette med dere som foreldre.

Ha kontroll på utgiftene

Mobil og fasttelefon fungerer i mange tilfeller som kredittkort ved anskaffelse av alt fra ringetoner og medlemskap, til virtuelle møbler og klær i spill på nettet.

Teknisk sikkerhet

Sørg for at datamaskinen har brannmur og antivirusprogram, og lær deg selv mest mulig om Internettsikkerhet.

Lær barna om digital mobbing

Fortell barna om mobbing på Internett og mobil. Forklar at hvis de blir mobbet eller de ser at andre blir det, bør de fortelle det til en voksen med én gang.

Inviter barnet til å prate

Spør ikke bare om hvordan barnet ditt har hatt det på skolen eller trening, men også om hvordan han eller hun har hatt det på nettet.

Snakk med andre foreldre

Det kan være lurt å snakke med andre foreldre og eventuelt gjøre noen avtaler om felles holdninger og rammer rundt barnas nettaktivitet.

Kilde: Barnevakten.no

Politiet har gjort beslag

Politiførstebetjent Svein Føllesdal ved Bergen vest politistasjon bekrefter overfor BA at de har mottatt flere anmeldelser om trusler de siste ukene, og at en etterforskning pågår.

? Vi jobber for fullt med å spore opp avsenderen eller avsenderne, forteller han.

Føllesdal forteller at de har gjort beslag av telefoner og nettbrett hos flere ungdom. Til nå har ikke innholdet på beslagene ført frem til noe.

Flere har mottatt trusler

Hovedleder i ungdomskoret 14-åringen deltar i, kan fortelle at mellom åtte og ti av sangerne i koret har mottatt flere trusler de siste månedene. Det skal være både trusler og falske rykter.

Hun ønsker ikke å stå frem med navn i BA, men vil fortelle at de har håndtert situasjonen på best mulig måte:

? Vi har vært involvert fra første stund, og fikk se de første truslene som ble sendt på sms. Når flere av sangerne fikk trusler har vi i samråd med politi og foreldre bedt ungdommene om å slette og blokkere det som kommer inn.

Hun sier at de som har mottatt trusler har følt det ubehagelig, men hun har ikke hørt noen uttrykke at de er redde og at truslene mest sannsynlig er tomme ord. Videre forteller hun at politiet har vært godt involvert i saken, men at de foreløpig ikke har funnet den eller de personene som truer flere ungdommer.

? De gjør nok hva de kan, men det virker som at de er litt låst på både hender og føtter.

Hovedlederen sier at de i ungdomskoret er flinke til å ta vare på hverandre, og gjør det de kan for henne og de andre involverte.

 

? Ikke umulig å finne dem som står bak

 

Leder for råd- og veiledningstjenesten Slettmeg.no, Hans Marius Tessem, mener denne saken er svært alvorlig.

 

? Den eneste måten å få slutt på slike handlinger, er at de som står bak det blir tatt. Vi må forby slike ting, fordi det er sjelden teknologi som er problemet, men idiotisk bruk. Vi kan ikke bare tenke at dette sikkert er ungdomsstreker, sier han.

Videre forteller Tessem at han synes det er merkelig at politiet ikke har fått fatt på dem som står bak truslene.

? Jeg skjønner at det kan være en utfordrende jobb å etterforske. Men det i seg selv er ikke et argument for å la være å gjøre noe.

Tessem sier at det i noen tilfeller kan være vanskelig å løse slike saker, men at det i svært få tilfeller blir beskrevet som umulig. Han sier det må jobbes mye internasjonalt for å finne frem til de anonyme avsenderne.

Ikke bare kan det være en utfordring å finne de som står bak profilene, men også det å finne ut hvem som har hacket kontoer.

? Man kan plutselig spore opp innloggingen til et gratis trådløst nett på McDonalds, og det er godt mulig de ikke har logger som kan vise til hvilke enheter som har vært pålogget.

Han sier at mange unge i dag er flinke til å skjule sporene sine, men at det som regel ligger igjen noen rester av spor. Tessem mener det alltid finnes eksperter som vet hvor de skal lete.

Uvettig nettbruk

Det er en lang vei å gå for å få en slutt på slik bruk av sosiale medier, mener Tessem. Først og fremst bør man bli bedre på folkeskikk, sier han.

? Det vi ser nå er uvettig bruk, men vi blir stadig bedre. På samme måte som at vi ikke lenger publiserer like mange bilder av mat på Facebook, skjerper vi oss også på andre områder.

Han mener fokuset bør være på dem som gjør noe galt i en slik sak, og at offerklandring i form av utsagn som «ikke post bilder av deg selv på nett, for da kan du få stygge kommentarer», blir helt feil.

? Det blir litt som å ta debatten om hvordan kvinner skal kle seg for ikke å bli voldtatt, sier han.

Leder i Slettmeg.no forteller at de får inn en del slike saker, og at mange av de er stygge og rettet mot personer. Om det skal kalles mobbing eller trusler kan variere, forteller Tessem.

? For å illustrere, så får vi mange henvendelser med spørsmålet «kan dere sjekke om jeg blir mobbet på nett?». Det er stadig flere som sitter med en slik følelse, men det er ofte vanskelig for oss å sjekke om noen blir mobbet.

Bidrar med 10.000 kroner til tipsdusør

? At den jenten fremdeles står oppreist er helt utrolig, sier teatersjef i Fyllingsdalen teater, Jørn Kvist.

Han forteller at han har jobbet med barn og unge i mange år, og aldri opplevd lignende saker. Nå føler han og resten av det lille teatermiljøet i Fyllingsdalen seg hjelpeløse, etter flere måneder hvor 14-åringen har mottatt alvorlige trusler og oppmuntring til selvdrap.

Kvist forteller til BA at de nå skal samle inn 10.000 kroner, som skal bli betalt ut til den eller de som kommer med tips i saken, som fører til at de som står bak meldingene blir tatt.

? Dette kaller man dugnad, og pengene betaler vi med glede bare denne saken blir løst, om det så må gå fra min egen lomme, sier han.

Han har helt siden dette startet vært i tett dialog med Cecilie Andersen. Kvist forteller at både han og teateret støtter familien og andre involverte fullt ut. Nå mener han alt er opp til politiet og skolen. Men også foreldre må bli flinkere til å snakke med barna sine om nettvett:

? Denne saken må belyses av to hensyn, hvor det viktigste er henne, som har blitt forsømt lenge nok. Men det er også viktig å belyse det som er et større problem, nemlig mobbing på arenaer mange voksne ikke kjenner godt nok. Foreldre må være mer årvåkne, sier teatersjefen.

 

 

sakset fra BA.no

20

Dette er IKKJE et sponset innlegg....alt eg handler på Nille betaler eg selv,

Eg vil bare dele den fine nettsiden de har fått. Bare de siste årene er det veldig stuerent å handle på Nille -før var det nesten et skjellsord. Veldig artig er det da at mange av de fine tingene eg får komplementer for faktisk ER fra Nille og ikkje fra de siste årene.....men ting eg har kjøpt for lenge siden. Morsomt :)

 

Anyway smakebiter fra høstens nyheter.  

Man ser at det er et helt klart dyretema som holder trenden i år.

Mye fint syns du ikkje? 

og prisene? veldig ok....løvet 25 kr

koppen 30,. osv

 

Handler du hos Nille eller føler du at det er en litt sånn butikk....

Eg er Nillefan <3

 

9

Helt utrolig gøy å lese i avisene i Bergen i dag at det er for MANGE som tilbyr husrom til flyktninger. Tenk det da? Bergen har allerede ordnet nok bolig til de flyktningen som skal komme hit.

Eg ble skikkelig glad når eg leste dette for eg har hatt dårlig samvittighet fordi eg ikkje har meldt meg for kommunen.

Nå viser det seg at de ikkje trenger flere og flere står i kø allerede .....gankse supert spør du meg.

 

Gir meg tro på menneskeheten igjen!!!

så da må eg bare legge ved denne

 Reach out to oneanother <3

6

 

 and we are gonna party like its birthday.....

vel den delen må du nesten klare -da eg skal på jobb så ikkje så veldig mye fest på meg :)

Hva skal man si om denne jenten da .......hun elsker hester...Bliss er en av favorittende.....hun elsker å bake....og gleder sine medarbeidere med red velvet cupcakes og får masse skryt.......hun elsker barn og derfor jobber hun i barnahge og hun er nok like tøysete som de innimellom tenker eg :)

Hun er en kreativ dame som liker å sykle og gå tur i fjellet......men eg tror ikkje eg overdriver når eg sier at mesr av alt så

ELSKER HUN COUNTRY MUSIKK.....

hennes største ønske for tiden er å møte dem i Lady Antebellum.....og det er et mål hun har drømt om en god stund...

I et annet liv var hun nok en cowgal tenker eg og ble serenadet av de flotte killebåyzene....hun er likssom litt sånn:) Og hun er deilig sprø i hodet..hallo,hvem andre enn hun.......( eg hysj) baker cupcakes og annet snadder på kjøkkenet med venninnen midt på natten ? hahahaha

Eg håper noen som er like crazy som deg søte du feirer deg skikkelig i dag med gaver og god mat og kake.....og fordi eg vet du er så glad i dem får du denne av meg,,,,,

 

MrXBATtOtFY 

Graulerer med Dagen din og måtte den blir superfantastisk <3

 

4

et fantastisk tiltak spør du meg -av står det ca 300 boliger av disse parat på kort varsel om det trengs. I tilegg gir han 2 millioner til Unicef øremerket til å hjelpe barn.

Helt utrolig insats og idioten som skriver artikkel i VG om det MÅ kline inn at han er en av Norges rikeste.....so what????? Er vel andre rike som kongefamilien?

Eller  Mohn han som redder Brann hele tiden  her i Bergen, må da for pokker være noe vettug å bryke de pengene på en FOPPAL i et lag som konstant taper......sorry eg er Bergenser,men eg er ikkje blind ,eller døv.....

Eller Røkke? Eller Reitan eller RimiHagen? eller alle disse andre rike folkene...har ikkje hørt et pip om de tilbyr hverken takly eller penger

Så når Stordalen åpenr opp og bekrefter skriftelig ovenfor det offentlige at han kan huse 1000 og donerer penger som er en utrolig flott gave og kjempehjelp for mange mennesker.....så skal likssom det koke ned til jaja han er jo rik.....

Ingen av de andre gadd de er også rike. Ikkje har eg hørt om at de har tilbudt en neste hybel eller en hytte. 

Thon eier jo massevis han er en av Norges rikeste og sier ingen skal arve ham,her er en gylden mulighet til å hjelpe andre OG bli kvitt av formuen sin.

Norge er med i Nato og alle i Nato er ansvarlig for denne katasrofen...Karma is a bitch folkens and its biting us in the @$$ for så lenge vi tar ut alle de *onde* nedi der vil det kravle fram andre. USA startet dette hvorfor stepper ikkje de opp og sender fly ned og HENTER folk?

Nei de bare reddet verden fra de stygge ulvene og så lot de lokalbefolkningen sloss for segselv....lurt...

Nei heia Stordalen sier bare eg <3<3<3<3

Bob Geldof og konen hans har forresten tilbud å huse 4 familier, 3 i sitt hus og en i London så lenge de ønsker....noen er fantastiske mennesker.....

les hele saken her 

 

Og en ting til -vi kan fint sitte her og føle avstand til dette og mene alt mulig om ditt og datt ,men sannheten er og de som er gammel nok vet det og burde ikkje være av dem som knepper igjen lommeboken eller trekker til seg den utstrakte hånden........i 1940 årene trengte VI hjelp og vi fikk det og det og oljen er en av grunnen til at vi har det så godt i dag.

Husk helt andre kunne styrt Norge om noen fikk det som de ville og vi hadde neppe feiret 17 mai.....just saying

 

Dagens utblåsning.....takk for at du leste

ha en fantastisk dag og klem dine nærmeste ekstra og vær takknemlig

 

14

for noen av dere.....for meg er det jobbehelg og eg har sistevakt i morgen som vanlig:)

Det er ikkje så fælt eg tjner jo penger og lørdager går fort....men det betyr også at sånne uker er litt lange.

Anyway i dag er det regnvær her i Bergen,men de lover oss fint vær neste uke også så da får vi jo bare tro på det.

I mellomtiden er det på sin plas med en vakker perle kanskje ikkje så mange av dere har hørt.....han er svært kjent for en annen sang nemlig American Pie som bla Madonna har samplet fra..men dette er en vakker sak med et utrolig språk og han maler likssom med ord...

 

Don Mclean Empty Chairs nyt <3

Morsom fun fact

Don Mclean er mannen som er inspirasjonen til Killing me softly med Lori Lieberman som er mer kjent med Roberta Flack  for de fleste av oss.....hun hørte Empty chairs og ble så grepet at hun skrev et dikt som er det som ble teksten til sangen.

Det er ok alikevel denne versjonen som er mest kjent i dag

Killing me softlyGod helg <3 

14Ønsker dere en strålende torsdag <3

8

I avisen i dag står det å lese at Christine Stinessen fra Bergen er med i en innsamlingsgruppe om å få inn bæreseler og bæresjal til flyktningene som i dag strømmer i tusenvis over grenser for et bedre liv. 

De samler inn bæresjalene og bæreselene så det skal være lettere å bære barna sine.....en veldig fin tanke og har sikkert god nytte om de når fram til dem som trenger dem. For hvor går flyktningene? Er de ikkje blokkert overalt fra å komme inn i forskjellige land med piggtrådgjerder osv.

Man kan ikkje bare søke dem opp på GPS likssom og finne dem,og hvem skal frakte alle disse tingene som blir samlet inn? De må jo frivlilige gjøre. Og mange er hjelpsom og engasjett.

Eg blir så imponert over folks engasjement-eg kan selvsagt også gi en bæresele og noen sjal om det hjelper.eller sengetøy og penger.......men når de da er kommet en plass,hvor skal de bo?

 

Har eg plass til flyktninger hos meg? Ja eg har et gjesterom som er ikkje så veldig ofte besøkt annet enn fra familie som kommer langveis fra i julen og ellers i året-samt venner osv.

Har eg plass til flyktninger i mitt liv er heller spørsmålet? For eg vet jo eg har plass-rommet er et stort dobbeltrom og med en god del skapplass og vindu og man kan gå rett ut i gangen og ut døren til gaten-praktisk. Men alle trenger å bruke badet og alle trenger å bruke kjøkkenet og det er jo litt småstusselig å sitte på et soverom likssom så da vil man kanskje også bruke stuen.

Hva snakker man med flyktninger om? Trøster man,lar man dem være?

Hvordan ville eg blitt tatt i mot som flyktning i et annet land i noen andres hjem?-bare tanker gjør meg så utrolig takknemlig for at eg pr i dag slipper å være redd for at det er meg....men hva ville eg ønsket? Ville eg ønsket at de eg bodde hos delte sin hverdag eller at den var seperat? 

Alt dette er bare tankespinn og hadde eg hatt en hybel eller noe mer avdelt fra leiligheten kunne dette vært en fin tanke -har tenkt tanken tidligere på å leie ut til en student...men e har kommet til en konklusjon at når de er kommet til Norge og trenger hjelp så skal eg fortsette å bistå med ting som eg pleier til de som er vanskeligstilte.

Dyner,sengetøy,klær osv.....og penger

Eg har bodd med studenter og leieboere i mitt hjem i flere år for å å få ting til å gå rundt økonomisk da det var boligkrakk i 2008 og eg har også sittet  med 2 boliger og begge var ute på markedet mens eg selv bodde på sofaen til familiemedlemmer og betalte ned utgiftene mine. Til slutt solgte eg den ene og etterhvert også den andre og ble gjeldfri og kjøpte meg ny bolig. Så kom livssituasjonsendring og det ble igjen flytting på meg der eg bor nå.Og for første gang i mitt liv bor eg alene,eg og hundejentene mine og nyter dagene og koser oss her.

Og så kommer denne følelsen om at man har mulighet og man kanskje burde åpne opp for å gi plass til andre i nød...eg ville jo ønsket at i samme situasjon at 

NOEN KUNNE HJELPE MEG!!!

og eg burde løftet av røret og eg burde ringt å meldt fra til min kommune om at eg har et gjesterom og eg føler meg som et litt dårligere menneske over beslutningen om å ikkje gjøre det........mens eg taster etpar ekstra  sms til Unicef på 2040 med ordet LIV og sender 40 kr til flyktninger

 

 

sakset fra BA.no

FAKTA OM ANTALL BÅTFLYKTNINGER

  • Totalt er 315.458 migranter ankommet Europa via Middelhavet i år.
  • 2.373 er omkommet i forsøket på å krysse havområdet.
  •  Blant flyktningene er 88.204 fra Syria og 32.414 er fra Afghanistan.
  • 93.540 (11.823 barn) er ankommet via Italia.
  • 134.624 migranter er ankommet via Hellas.

Kilde: Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Tallene er et minimumsanslag per 26. august.

 

? Grunnleggende ting

Line Hegna, kommunikasjonssjef i Redd Barna, sier de også opplever et fantastisk engasjement for flyktningene.

? Mange tar kontakt og spør hva de kan gjøre for å hjelpe både her i Norge og i landene flyktningene kommer til først. Mange vil bli frivillige.  Vår første oppfordring er å engasjere seg. Det er viktig å gjøre det gjennom koordinerte nettverk for at hjelpen skal komme frem. Bruk for eksempel Facebook-grupper som tar på seg koordinering, sier Hegna.

Å gi penger til de store, etablerte hjelpeorganisasjonene som jobber ute i felten og ved mottak i Norge, er viktig og konkret hjelp, påpeker Hegna.

? Frivilligheten trengs

Hun forteller at det er viktig å koble seg på etablerte nettverk dersom man reiser ned for å være frivillig i for eksempel Hellas.

? Organisasjonene klarer ikke å hjelpe alle som trenger det, så frivilligheten trengs.Vi får beskjed om at det trengs klær, vann, såpe, mat, solkrem, bleier, bleiekrem - helt grunnleggende ting, sier Hegna i Redd Barna.

Hun oppfordrer også folk til å utfordre politikerne i sin kommune til å ta imot flyktninger.

? Det som skjer ute i Europa og hjemme henger tett sammen. Signaliserer ikke Norge at vi vil ta en større del av ansvaret, blir vi nok et europeisk land som ikke åpner landet for flyktninger, påpeker Hegna, og legger til:

? Si ifra til kommunen om du har ledig hybler eller plass i hjemmet ditt til flyktninger.

 

 

Hva gjør du? åpner du opp hjemmet ditt eller lommeboken din?

9

 Denne virker  spennende da, en dame med masse tatoveringer funnet i en bag som er egentlig et kart over koder som hun skal følge for å løse mysterier,men hun har ingen personlige minner.....

Ill give it a chance:)

 


Hva skjer hvis Lucifer ikkje lengre gidder å hang around in hell? Er det mulig egentlig, eller må han dra hjem å gjøre jobben sin?

Som han selv sier the 7th of Never through the 155th of Aint Gonna Happen 

Dont know,men gleder meg til å finne ut :)

 

Kommer en ny Criminal Minds med kjente fjes fra CSI Ny Gary Sinise


Har du noen favorittserier?

Skal du se noen nye serier denne høsten?

Hva ser du på?

Tips mottaes, men glem ting som OTH og PLL og sånne -eg liker spennende og intressante ting,ikkje serier der alle jentene ser nesten identisk ut og halve episoden er om hvem ligger med hvem :P

 

18

I dag er dagen litt travel her så eg stikker bare kjapt innom for å ønske fortsatt god uke og en super tirsdag <3

 Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits