12

hva feiler det folk..seriøst.......det er som om katter er fritt villt.....helt sykt.......går jo ikkje an..stakkars pusen.sender gode tanker og masse kjærlighet til den <3 eg legger ikkje ved bilder,men du kan lese saken i BA.no i dag 

 

Huskatten Shawnpo (2) gikk ut tidlig fra hjemmet sitt i Loddefjord lørdag morgen og ble borte til mandag morgen.

Da dukket hun opp med pusteproblemer, åpen munn og veldig slapp. Hun hadde flere sår på kroppen, forteller veterinær Merete Grødem ved Dyreklinikken Vergen vest til BA.

? Da vi undersøkte henne og tok røntgenbilder, viste det seg at hun var skutt to ganger, sier Grødem.

? Vi er usikre på hva hun er skutt med. Det ligner verken hagl eller luftpistolkuler, legger hun til.

? Prosjektiler i nesen

Det ene prosjektilet hadde gått inn på ene siden ved brystet og ut igjen på andre siden, forteller veterinæren.

? Det andre skuddet har gått inn gjennom halsen fra nedsiden, opp gjennom kjeven og ganen. Vi kan se at Shawnpo har rester av prosjektilet igjen inni nesen, forklarer Grødem.

Det var allerede kommet fluelarver i sårene, derfor har katten trolig gått med sårene en stund før hun kom seg hjem, sier hun.

Vet ikke om hun overlever

Jentepusen måtte bedøves mens hun fikk stelt og renset sårene.

? Hun har fått kraftige blødninger i tungen og halsen, og nesen hennes er tett på grunn av skadene, men hun er våken, har fått smertestillende og hviler ut i et oksygenbur nå. Vi må bare vente og se om hun kommer seg og overlever, sier Grødem.

Eieren har tatt med seg rapporten og røntgenbildene fra veterinæren til politiet.

? Eieren er sjokkert og skulle anmelde saken, sier veterinæren.

? Helt vanvittig

Grødem sier hun har sett katter som har blitt skutt tidligere.

? Ikke ofte vi ser katter som er blitt skutt, men jeg har sett det noen få ganger før, kanskje annethvert år, sier veterinæren.

 • LES OGSÅ:Katt døde etter å ha blitt skutt med luftvåpen
 • LES OGSÅ:Katt skutt med luftvåpen

Hun er rystet over det som har skjedd med 2-åringen Shawnpo.

? Jeg synes det er helt vanvittig at noen kan få seg til å gjøre noe slikt mot dyr. Jeg blir kjempesint og helt oppgitt. Det helt forferdelig og uforståelig, men dessverre så skjer det, slår Merete Grødem oppgitt fast.

Artikkeltags

Les mer om:      

26

så skjer det ting som gjør at eg er flau over å være menneske...........begynnelsen på denne videoen er en av de gangene....at man kan gjøre sånn mot ikkje bare en hund,men skapet slossmonstre av andre hunder.....

 

A bait dog named June <3


 

7

Man sku nesten tro at det er det som skjer her......

 


Hanntigeren vekker hunntigeren og likksom som som gutter er...erter og woaaaaaaw det humøret..eg sku egentlig bare ha litt vann....eg går opp her eg......

 

 

Du rekker enda og gjette på Fleip eller fakta innlegget mitt i går om du vil :)

Klikk HER  kan være de andre har svart feil :) Lykke til ;)

8Pingvinen Dindim svømmer 8000 kilometer hvert år for å være sammen med mannen som reddet den

- Jeg tror den elsker meg.

KHAN FAROOQ er journalisten som skrev dette, sakset fra DB.no

(Dagbladet): Historien kunne vært som tatt ut av en Disney-film; hvert år de siste fire åra har Magellanpingvinen Dindim svømt fra kysten av Chile og Argentina til Rio de Janeiro i Brasil for å besøke sin venn João Pereira de Souza (71). 

Reiseruten til pingvinen er over 8000 kilometer lang, og forhistorien til bestevennene er mildt sagt spektakulær. 
 

Dekket av olje

I 2011 fant hobbyfiskeren den lille pingvinen dekket i olje på stranda på øya der han bor like utenfor Rio de Janeiro.

Pereira de Souza renset pingvinen og matet den med fisk i ei uke slik at denne kunne komme til hektene. Han døpte pingvinen Dindim, og da fiskeren ville sette pingvinen fri, nektet den å gå.

- Han ville ikke dra. Han bodde hos meg i 11 måneder, før han like etter at han fikk nye fjær stakk, sier Pereira de Souza til Globo TV ifølge The Independent.
 
- Alle sa at han ikke kom til å komme tilbake, men han har kommet hit og hilst på meg de siste fire åra. Han kommer i juni og svømmer hjem igjen i februar. For hvert år blir han gladere for å seg meg, sier han videre til tv-kanalen.
 

Mistenker preging

Marinbiolog Geir Johnsen ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim (NTNU) blir overrasket når Dagbladet forteller han historien til Dindim og fiskeren.

- 8000 kilometer, sier du? Gudene vet hvorfor pingvinen kommer tilbake hvert år for å besøke mannen den ble reddet av, men hvis pingvinen var veldig ung da den ble funnet kan det hende at den har blitt preget, sier marinbiologen til Dagbladet.

Ifølge Johnsen er preging et fenomen hvor dyrearter i en bestemt avgrenset periode av sin utvikling er mottakelige for spesifikke stimuli som kan påvirke atferden deres.

- Hvis befrukta egg av høne blir klekket foran et menneske kan kyllingene som kommer ut tro at det mennesket er moren. Det gjelder som regel de fleste dyr som legger egg, og hvis denne pingvinen var ung, ble funnet alene og ikke hadde sett andre artsfrender, så er det stor sannsynlighet for at dette er grunnen til at den har fått et slik forhold til dette mennesket. Dette er en solskinnshistorie! sier han.

Det samme mener tydeligvis fiskeren som heller ikke legger skjul på at de har fått et helt spesielt bånd til hverandre.

- Jeg elsker pingvinen, som jeg elsker mitt eget barn. Og jeg tror at den også elsker meg, sier Pereira de Souza.
 

Utsatt for klimaendringer

Pingviner kan leve opp til 25 år og er kjent for å visene sin lojalitet til sine partnere og bor med hverandre til de dør.

Magellanpingvinene er kjent for å migrere flere tusen kilometer nord på jakt etter mat, men ifølge The Independent har flere pingviner de siste åra blitt skyldt opp på land langs kysten av Brasil. 

Sterkere havstrømmer ved Falklandsøyene forårsaket av klimaendringene har blant annet skyldt pingviner sel, hval, delfiner, skilpadder og andre pattedyr opp langs strendene.

 

8

Dog and parrot <3<3

 

helt nydelig, bare trykke på linken over <3<3

 

 

12

eg ser jo at Spania ikkje er helt klar i hodet.

De er jo med i Eu og dermed ikkje lov å drive med dyretesting i kosmetikk-det hindrer dem jo ikkje i å ha et ufattelig elendig forhold til dyr.

På Engelsk heter det animal cruetly og at kosmetikk skal være cruelty free...det betyr uten at noen dyr ahr lidd. Denne loven gjelder også i Spania og alikevel kan de oppføre seg slik med dyrene sine????

Min egen rescuedog Fendi er en gatehund fra Spania som bodde på gaten og var funnet da hun var ca 2 år hennes historie aner vi faktisk ingenting om -hvorfor ble hun kastet på gaten, var hun en turisthund, har hun rømt hjemmefra, var hun forlatt?

Ingen svar,men hun krever medisin resten av livet og oppfølging på patella -falle ut knær -som antageligvis er en av grunnen til at hun avr uønsket.

Vi adopterte henne via et adopsjonsbyrå hvor hun var chippet, sterilisert og vaskinert før hun kom hit helt lovlig med eget pass.

Noen av dere er jo kjent med noen av hennes eskapader som at hun stakk av i 13 timer en vinter, spiser et halv kjøleskap om mulig osv. Vi ville uansett ikkje vært uten denne lille ballen med kjærlighet -hun passer likssom til oss -vi er så rare alle sammen :)

Du kan lese Fendi sin historie HER

 

Det eg ville ta opp i dag er at 1 februar avsluttets harejakt sesongen i Spania og da avliver de 50 000 Galgoer -mynder samt andre jakthunder så rundt 150 000 hunder og lar dem bare ligge på bakken...den slags dumping for døde hunder blandt knokler og nylig døde.

Det går fan ikkje an...eg får helt vondt i hele meg...hvorfor får de ikkje straffer for dette - Hunder er da for pokker ikkje bruk og kast?????

Som hun sier i artikkelen så hadde jo det blitt ramaskrik om dette hadde skjedd i Norge...folk hadde gått mann av huse for å straffe de som hadde gjort noe slikt. -Desverre bryr vi oss ikkje like mye om kyr,griser, sau , fugl og pelsdyr her som våre kjære hunder -det burde vi!

 

Men denne saken gjorde meg helt kvalm..fordi eg allerede VET at vaddeløps hunder i Spania blir avlivet på grusomme måter når de er ferdig som løpshunder.

Rescuesenteret eg fikk Fendi fra reddet en Greyhound fra at noen hadde hengt ham som man henger et menneske i et tre for å dø. Problemet er at disse hundene har for sterk nakke antageligvis til å bli hengt -så han hang bare der og led lenge før de fant ham. I dag bor han i et skur LIVREDD for mennesker. Unntatt hun som mater ham kan han ikkje ha kontakt med folk fordi han er så ufattelig redd og traumatisert.

For de av dere som vil og orker å lese mer om Dia del Galgo så klikker du HER

20

syns du fremdeles det er helt stuereint med pels på kragen så lenge du ikkje fryser????

disse revevalpene har sittet i bur fra fødselen og som du ser mangler de poter..den ene har kun 2 og den andre har 3 pga dårlig hygiene og infeksjon...

Joda du ønsker neppe dyreføtter på pelskragen din...men tenk på smertene de gjennomgår for å bli en litt varm dekor...

Hadde vi spist de dyrene vi tok pelsen fra -som reinsdyr og sau og ku mm så kunne eg nesten forstå pelsfarming....men kun for pels...der resten av dyret kastes etterpå...blir helt feil for meg

 

her blir revevalpene reddet  fra pelsfarmen ,tislyn av veterinær og et mye bedre liv -se som de koser seg <3

DB.no

 

14

veldig unormalt og er svært traumatisert etter å ha manglet mors kontakt- Hun klemmer seg selv og stanger hodet i veggen og er hjerneskadet.

Husk at aper er det våre nærmeste slektninger så det er ikkje veldig unormalt og tenke at barn også kan oppleve lignende traume om ingen er der for å holde dem og stelle dem- Hvis du ser på hemmelige opptak av jentebarnehjem i Kina ser du litt av de samme symptomene rent bortsett fra at de jentene ikkje klemmer segselv,men er ofte mentalt tilbalbakestående og underutviklet og ofte sitter og gjynger eller dunker

Elefanter trenger klem før de legger seg så eg i en artikkel....ofte får de ikkje sove uten klemm fra passerene sine.

Hudkontakt og klemming er viktig.....klem noen ekstra i dag <3<3<3

Klemmetingene30

siden eg ikkje har vært i toppform har det blitt lite lek og litt lite av å følge med på disse to trollungene....så de har underholdt seg selv....

Vært endel sofatjeneste og  mye sløving...så da eg sku reise meg og hente noe drikke trakket eg nesten på en leke..og skubbet den unna med foten fordi eg ikkje vil trakke på noe som er vondt. Leken rullet avgårde og eg så det var en potet....ok....tok den med tilbake til kjøkkenet og la den på plass i posen. Hentet drikke og satte meg på sofaen igjen.

Etter en stund hører eg alvorlig smatting og gnaging...Fendi pleier å spise opp lekene sine og sutte litt på noen av dem så egentlig ikkje uvanlig....

Så begynte Tussi og smatte og styre og snøfte veldig og eg lurte litt på hva i all verden HUN tygget på for hun liker ikkje å tygge på lekene, det har hun aldri likt -hun liker å sove med de. Så da måtte eg jo sjekke hva som var så digg....hun så på meg og klamret seg fast til *byttet* sitt......en halv rå potet!!! WHAT????? joda under stuebordet lå det jo selvsagt 5 poteter strødd rundt ,men eg hadde jo ikkje sett dem når eg gikk forbi og plukket opp den ene...

Seriøst.....rå potet....jaja....eg søkte på nettet  og der sto det jo at poteter er vomfyll for hunder og ikkje næringstoff. Så sto det at hunder kan bli forgiftet av poteter og så sto det så du kan gjerne gi potet til hund uten at det er noe problem........eh ok......

Dagen etterpå gikk hun på do sikkert 4 ganger...MYE potet..hahahahaha disse to altså.....hvertfall aldri kjedelig.Hvam kan bli sint på disse englefjesene ? 

 

Stjeler dine dyr mat?

 

 

 

12

en gårsdarbeider kaster seg over grisunger og klemmer dem ihjel? HVA I HELVETE FEILER DET FOLK?????????

 

du trenger ikkje se videoen for å vite at dette er sinnsvak oppførsel......han *bader* i drepte grisebabyer....eg rett og slett begynte å brette meg med tanke på hva folk er istand til...

 

DB.NO

 

I går leste eg om en mann som fortvilet prøver å redde grisene sine fra å fryse ihjel og ender opp med en feil og gasse ihjel nesten 200 dyr...nå er det så mye elendighet ute og går....

Han gjorde det jo ikkje med vilje...og dette er en tragedie...

DB.no

 

Samtidig leser eg at 10 mndr for å drukne Lucas en liten hund ikkje er nok og de krever høyere straff fra han som utførte drukningen på sin egen hund..eg er enig.....men han fikk 10 mndr for å drukne 1!!!! hund og han som drepte sine nesten 100 kyr fikk 100 dager....tenk litt på den.....

Det må da være likt uansett hva slags dyr du dreper med vilje..den hunden uansett hvor søt den er jo ikkje mer verd enn 100 kyr.....

Eg har hunder selv så ikkje tro eg ikkje vet hvordan det er å være hundemamma....men eg kjenner også bønder med navn på sine kyr og kalver som tar vare på dem med kjærlighet og omsorg og respekt. Og en bekjent hadde en ku han hadde hatt i en mannsalder og da hun måtte avlives var han helt knust. Han hadde mange dyr på gårder,men hun var likssom hans spesielle.

 

Alle som er glad i dyr vet at man er ikkje stygge med deg, heldigvis er de ungdomme i Spania arrestert for å drepe grisebabyene og eg håper detblir strengeste straff for han som drepte Lucas og han som drepte hele kuflokken sin også....

 

 

Dyr har rettigheter og selvom eg ikkje er vegetarianer kan eg sette pris på og respektere dyr. Eg sier alltid takk for maten -selvom ingen er der...takk til dyret eller fisken som har ofret seg for meg.

Eg tror på et bærekraftig husdyrhold der vi bruker hele dyret....eg er motstander av pelsoppdrett og dårlig behandling av gjess -foi grass og fjærnapping.

Eg er motstander av Morino ull der de kutter stykker av bak på sausen så ikkje pelsen skal bli misfarget..hallo..folk gjør så mye syke ting mot dyr at eg blir helt uggen

Dyr er avhenginge av oss -det er ikkje rart de tar hevn innimellom.....haiangrep, krokodiller,folk drept av bjørn og slange og tiger mm...edderkopper og veps..

 

 

 

 

22

Db.no

 

Vogntog med 7000 kyllinger veltet tirsdag morgen og det endte med døden for ca halvparten, resten klarte seg og er i god form sier de.

Stakkars fuglene <3<3<316

fordi statsadvokaten mener at 100 dager for å sulte ihjel 100 kyr er altfor lite....egentlig når du tenker over det må han sone ca 1 dag pr ku......kjenn på den litt du......om han sultet ihjel hunden sin eller 5 hunder...eller 100, hadde han fortjent kun 1 dag for hver?

Husk at han sikkert får strafferabatt for tid han har sittet i avhør og bla bla bla og summa sumarum blir det null og nix

 

Heia Statsadvokaten vær så snill og straff mannen ordentlig og konen for medvirkning

 


 

Håper de kyrene har det slik nå i kuhimmelen<3

DB.no

 

20

Når du med vilje sulter ihjel 92 kyr -du nekter dem mat o gvann i over 3 mndr og lyger til kone -som må være rimelig BLÅST i hodet selv.....og venner og andre om hvorfor høyballene dine ikkje minker og hvorfor du aldri er i fjøset......for faren din er syk.......og du er litt lei deg........

Da feiler det deg seriøst noe som heter medilidenhetsgen.....

Mannen er tilregnelig.altså bare en ond jævel som syns så fordømt synd på seg selv at han gir så totalt fan i nesten 100 liv.....

 

Kan tenke deg hvordan de har hatt det? Stå i sin egen bæsj og tiss, ingen ny mat og da vannet frøs så fikk du heller ikkje det......så da dør du og vennene dine sakte men sikkert..de sterkeste varer lengt og segner om rett før hjelpen kommer...uansett måtte dere nok blitt avlivet av barmhjertighetsgrunner.....

Og så blir dere alle dradd ut og brent og gravd ned ute på gården.......og den som sku passe på dere og være glad i dere og gi dere omsorg faktisk bare ga opp en dag bare låste han døren og så seg aldri tilbake.....og fikk 3 mndrs fengsel og litt klaps på hånden........

 

Det kommer ikkje bilder av dette her på bloggen

Kjører du i fylla får du strengere straff......fyttifan........dyr er ikkje verd en dritt......

 

Eg er faktisk for lei meg og for trist til å bli sint.....eg bare griner på deres vegne...... ;((

 

 

unnskyld <3 

 

DB.no

 

ps

Karma -det hadde vært fint med litt poetic justice her.....e coli forgiftning?

24

hvor redd du må være for å skrike sånn etter hjelp når noe bare vil gi deg kjærlighet og kose meg deg? Han aner faktisk ikkje hva dette betyr og er så redd henne at han skriker for livet -måtte akrma bite de sykt hardt i æven de som er så vond med en liten krabat som kun vil elske livet og glede de i flokken sin 

 


Heldigvis går det så fint nå...lykke til kjæreste du <3

14

Tenk om din kjære ble så glad for å se deg som en hund blir for å se eieren sin

 9

og med en liten historie fortalt ved hvert bilde

 

Den med jenten som sa til hunden at om hun var flink hos dyrlegen så sku hun få en leke etterpå gjorde mest vondt for meg, for Buffy fikk aldri leke etter sitt siste besøk selvom hun avr aldri så flink.....ikkje kom hun hjem igjen heller  RIP <3

 

Når det er sagt tror eg at alle var vakre skjønne barn og kaskje han første er den som gjør mest inntrykk på alle fordi det virker så stort.....men eg syns alle viser utrolig empati og kjærlighet

 

klikk på linken......bilder sier mer enn ord barn med god oppdragelse 

 

 

God lørdag ,her blir det litt stille for eg har blitt syk igjen og har sovet 11 timer alikevel ønsker eg bare å sove mer nyt dagen fineste vakreste dere <3

 

2

seriøst.....denne elefanten er 62 år gammel og har vært på bla sirkus i 55 år......lengre enn de fleste som leser min blogg har levd har altså denne elefanten vært underholdningen.......NÅ ER DET NOK.

 

Vær snill å skriv under så vi får frigitt Momo <3<3<3

 55 years in captivity. 55 years shaking her hips for visitors. 55 years watching her friends die off one by one. This is what it is like to be Mo Mo the Elephant.

When Tiffany woke up on her birthday this year, she did not expect to learn that she shares the day with an elephant named Mo Mo. And she definitely didn't expect to find out that Mo Mo, who was turning 62, had spent the last 55 years being forced to dance for visitors at the Yangon Zoological Gardens. Tiffany could not let this injustice continue, so she created a Care2 petition demanding that the zoo release Mo Mo to an elephant sanctuary. Will you sign her petition?

Mo Mo was born in 1953, and was given to the zoo on June 6, 1961. As if living out her days in captivity weren't bad enough, she was trained to play the harmonica and shake her hips to the music to entertain the zoo's visitors. A trick she is still forced to perform today.

Over the years, other elephants were trained to dance with Mo Mo, but they have all died. While Asian elephants can expect to live 60-70 years in the wild, the life expectancy of those living in captivity is closer to 30-35 years.

Mo Mo's old age is a miracle that should be celebrated, but not in the way that the Yangon Zoological Gardens likes to do it. This year they dressed her up in a sparkly outfit, gave her a feast of bananas, and released 62 birds in her honor. It was a huge spectacle, and probably made the zoo a lot of money, but it is doubtful that this was how Mo Mo would have chosen to spend her birthday.

Instead of releasing 62 birds for her birthday, they should have released Mo Mo. She has spent long enough in captivity and deserves a rest.Please sign this petition demanding that the Yangon Zoo release Mo Mo to an elephant sanctuary where she can live out her final years with peace and dignity. If enough people speak out, the Yangon Zoo might cave to public pressure and free Mo Mo.

 

SIGNER HER

12

 

When You See What This Hungry Dog Did To A New Born Baby You Will Be Shocked

Image Credit: Petsfans
This is the most disturbing post, yet the most inspiring post you will lay your eyes on today, and its about a dog. Viewer discretion is strongly advised. Most of you already know that the world we live in today is full of cruel people, people from all walks of life ready to jab the life out of another soul just to be comfortable.

It happens, and you might think I?m a little out of sync, but look at the abandonment. People abandon their pups just because they don?t want their carpets to be ruined. Don?t believe me? Check this out. Then others abandon their pups because they?re ?defective?. There are all sorts of people in the world, really, but what you?re about to see today is horrific. But no matter how cruel people are to dogs, especially the stray ones, this post is going to show you just how dignified stray dogs are.

 Just because they?re homeless doesn?t mean they don?t deserve life. One day on the streets of Oman, a stray dog was searching the street for some food to eat, but instead of finding food, the dog found a newborn baby. It is assumed that the baby was just a few hours old and still had it?s umbilical cord attached to it. The dog was hungry, very hungry, so he picked up the baby.

dog
Image Credit: Petsfans

But here?s the thing. The dog didn?t want to eat the baby, not at all. He wanted to only make sure that the baby was out of the street and into a loving home. The dog picked up the baby and walked towards the closest house. He gently put the baby down on the porch and started barking for attention.

dog
Image Credit: Petsfans

The family in the house heard the loud barks and immediately opened the door only to be shocked with what the dog brought to them. They immediately took the baby to the hospital and because of the dog and his thinking, the baby was still alive. The stupid parents of this baby may have dumped it like trash, but a dog saved it and gave it a second chance to life.

This dog is my hero and he proved to the world that no matter how badly you treat strays, you have to remember that it?s not their fault they?re strays?I love you dog for saving the baby and for being there. Don?t forget to share this AMAZING post with your friends.

 

 

sakset fra HER

28

Sleeping Beauty 

  

My precious 

 Did you wake me up for this?

Have a great week end <3

5

for en tid tilbake hørte eg at flere tigre lever som kjæledyr i Texas enn i frihet i villmarken...da er noe galt....

Dette er  også galt...at av 175 løver i dyreparker i Romania lever hvertfall 24 stykker i nedlagte dyreparker uten veterinærtilsyn eller plass å boltre seg på.

Nå ble 5 løver reddet,men fremdeles er altfor mange fanget og lever i trange kår 

 

Når skal folk lære?

les mer HER

 

Etter 15 år er endelig Lidia fri etter å ha tilbragt livet i fangeskap51

Min Dronning

Nydelig vær i dag, du spiser godt og vi går tur,ikkje så lang for eg skal gjøre noen ærend.

Du snuser og koser deg og vi går inn til de to andre igjen. Eg begynner å gjøre meg klar til å dra og du blir litt rar...litt klengete -ikkje vanlig for å være deg....du er jo egentlig litt sånn lat anlagt og forventer litt oppvartning du....og at eg nesten skal bære deg i buret for du syns det er så kjedelig. Sånn har du alltid vært ......eg ler litt nå når eg ser deg for meg sånn...vente til siste minutt..har nesten mistet bussen til jobb pga deg :P

Du begynner å lage en merkelig lyd og eg spør deg hva du tøyser deg med....du løper inn i stuen og legger deg på sofaen....men du skjelver og fryser og tennene skrangler i munnen din. Pelsen din stritter og du rister skikkelig....eg legger eg teppe på deg og du fortsetter å skjelve og å lage denne rare brummelyden...i all verden tenker eg dør du?

Så legger du deg på siden og roer deg litt,men du brummer fortsatt.....eg må ringe til Pusegnatt og dyrlegen og sier noe er alvorlig galt...Eg avbestiller timen hos frisøren og hun er veldig forståelsesfull og i et litt sånn ubetenktsomt øyeblikk sier hun slapp av og kos deg du..for meg hørtes det litt bisarr ut.....men hun mente det nok vel.....

Du er den stilleste av mine hundejenter så denne lyden fra deg er veldig urovekkende......og plutselig stormer du ut på badet og kaster opp....sikkert over en time sliter du deg ut og eg prøver å hjelpe deg,mens vi venter på bil....hver gang eg går ut av badet blir du urolig og vil helst at eg skal klappe deg hele tiden....det vil du egentlig aldri ellers....du blir for lei....og vil heller sove....men i dag blir du visst aldri lei...

Du er helt utslitt og eg bærer deg inn i stuen og vi setter oss på sofaen....dr kommer Tussi og Fendi og skal sleike og ligge inntil deg...de skjønner noe er galt....de har kjent deg hele livet så de vet hvordan du er...de føler seg litt lost og Tussi piper mye.....Fendi ligger litt mer sånn på avstand....eller de sloss på gulvet..oppfører seg irrasjonelt....

 Plutselig lukker du øynene og blir helt stille.....og eg lurer på om du endelig får sove......nei det er ingen pust?......jo du reiser deg igjen og vil ligge tettere inntil meg.... og etter en stund slik så kommer de endelig med bil.......da spretter du opp og farer til døren..og eg føler at eg overreagerer.du spretter og sleiker Pusegnatt og er helt degselv....men når hun plukker deg opp så brummer du fremdeles og du skjelver igjen. Vi tar med dynen og varmepleddet ditt og setter oss i bilen og kjører til dyrlegen.....der vet de vi kommer og et rom er klart til oss...

Dyrlegen er en ny en men har lest hele historien din og vi føler oss så tatt vare på....hun forteller infoen hun ahr og hun sjekker deg....vekten sier at siden forsommeren har du gått ned enda nesten 1 kg på din så skranglete tynne kropp......og du er litt dehydrert og har høy puls....hun mener vi trenger mer utredning på hva vi gjør videre....blodprøver...medisiner....og vet du hva eg ser på deg og sier at det skal du få slippe...Pusegnatt griner og mener du har hatt nok styr med oppkast og slitsomme netter på badet i vinter....og mer utredning betyr hva? litt lengre tid.....mer plager...skal du brumme slik -du har vondt,men vi aner ikkje hvor....kanskje overalt?.....

Vi går en tur ut og du får snuse på blomstene i solskinnet....en vakker høstdag....du tisser litt på noen blomster noe andre har vært før.....du får gå litt rundt, men du skjelver og fyrser så veldig....så bestemmer oss for å gå inn igjen....

Når vi har bestemt oss for å gi deg bedøvelse så slutter du et øyeblikk å brumme..nesten som du samtykker....og når hun stikker deg syns du ikkje det var godt......men du legger deg ned og så strekker du forlabbene mot meg og legger hodet ditt på fanget mitt....så der sitter vi Pusegnatt og meg med en halvhund hver på fanget...vi ler litt og mimrer over alle dine påfunn og alt dere to har gjort sammen oppigjennom årene.....og vi forteller deg at vi elsker deg.....vi to hentet deg for mange år siden og vi to følger deg.....det er bare rett og rimelig....

Du var der for meg da eg ble syk første gang...du var den som fikk meg ut av sengen og ut av huset og eg måtte tenke på andre ting enn en persillekropp....du var den første .....og nå sitter vi her med deg og overøser deg med kjærlighet som vi ellers nesten aldri får lov til....eg får holde deg i labben og kysse deg på hodet uten at du prøver å stikke av...vi ler og vi griner -du er helt våt....men du bare sover og bryr deg ikkje......endelig får du sove og brummingen er borte....

Når vi legger deg på teppet åpner du øynene og ser på meg...ingen anklaging ingen sorg.....bare ro....eg elsker så så høyt.....du får sprøyte nr 2 og vi er der med deg hele veien......ved dine side....som vi har vært hele tiden som ditt hoff....min Dronning......

Når solen gikk ned gikk du din vei<3<3Takk for 13 år  Buffy  Arina Oiny Talata til vi sees igjen<3

 

 

 

20

hentet fra Elin Slåen sin blogg

Hund- Pass dere for Hoggormbitt i Oktober!

Man er jo litt uheldig når man greier å bli bitt av Hoggorm, spesielt i Oktober, syns jeg. 

 

Vi tok en tur i skogen i dag, men det blei en greit kort tur etter at Wolfgang viste tydelig tegn på å ikke ville gå mer og han tydelig ikke ville gå på det ene bakbeinet. Jeg sjekket han nøye, men så ingenting rart med det.

Likevel gikk vi bare hjem igjen. Jeg har ikke lyst til å plage hunden mer enn nødvendig når han tydelig ikke ville. Til vanlig går han rett inn på hunderommet for å tømme vannskålen når vi kommer hjem.

I dag gikk han bare rett inn på plassen sin og der lå han uten å bevege en muskel. Jeg begynte så klart å undersøke beinet hans og oppdaget at han hadde et bitte lite stikksår som blødde litt.

I tillegg var den ene tåen hoven. Han hadde nesten 39.2 i feber, så jeg ringte oppdretter til Petter for å spørre hvor stor sjansen var for å bli bitt av Hoggorm nå i Oktober når det er så kaldt i tillegg.


Fra turen vår i går.

 

Hu hadde faktisk nettopp hørt om en mann som hadde blitt bitt av Hoggorm, så hu ville ikke utelukke det. Jeg fikk så klart noen gode råd og at jeg bør ringen veterinæren ganske så snart hvis hevelsen ikke gikk ned.

Han var som sagt kun hoven i den ene tåen. Etter ca. 20 minutter følte jeg at hevelsen begynte å spre seg oppe i beinet. Det var fortsatt kun den ene tåen, men syns vel kanskje det begynte litt lenger opp i beinet også.

Så jeg ringte bare veterinæren med en gang og forklarte det jeg kunne se og kjenne. Hu hadde hatt et Hoggormbitt på en hund for 3 uker siden, så hu ville absolutt ikke utelukke Hoggorm hu heller. 

Vi satte oss i bilen med en gang og reiste inn til henne i Kristiansand. Når vi kom frem var det ganske så mye blod i bilen og beinet hans hadde seriøst hovnet til det dobbelte! Nå var det hele poten og opp etter beinet.


Det syns ikke så godt når man ikke kan sammenligne med den andre poten, men den er maks hoven altså!

 

Veterinæren var ikke i tvil om at det var Hoggormbitt. Det er visst ingenting annet som får de til å hovne opp så mye på så kort tid. Likevel var Wolfgang i passe fin form, selv om han hadde litt feber.

Han pustet normalt, var på beina og virket ikke direkte slapp liksom. Vi hadde tross alt nylig vært på en times tur, så han var jo naturlig sliten i tillegg. Hu satte han på drypp og forklarte samtidig litt gangen i det hele.

Han har ikke pr. nå fått motgift, av en grunn jeg ikke helt husker, men jeg må følge veldig med til i morgen. Blir det verre til da så må vi rett til veterinæren for å få motgift. Og så må vi så kart på oppfølgingstime for å sjekke at giften eventuelt ikke har gjort noen skade på andre organer. 

Han er fortsatt fin i formen, men jeg følger nøye med på hevelsen. Han får jo ikke lov til å gå tur på minst én uke, så det kan jo bli litt utfordrende når du har to andre hunder som må ha tur. Vel, vi gjør det beste ut av det. Pass dere for Hoggormbitt i Oktober!

 

Har din hund blitt bitt av Hoggorm noen gang?

 

___________________________________________________________________________

#hund #hoggormbitt #hoggorm #veterinær

40
Mine hundejenter finner på de merkeligste ting......ingen av dem er superglad i regn og siden Buffy ikkje er helt frisk for tiden slipper hun jo litt unna med ting......men nå vet du er dette det nye vi har begynt med.....

Hun er ikkje flink å si at hun må på do så eg må passe på...sjekke om hun har vært på badet eller om det er en stund siden vi har vært ute....

Siden hun ikkje er veldig glad for å få kjeft og tror eg kjefter på henne om hun går på do på badet -det gjør hun ikkje -det er eneste godtatte plassen og det vet de....men igjen.....

Hun har begynt å gå inn på badet lukke ?!! døren inntil for og så bæsje bak døren så eg merker det gjerne ikkje før eg skal på do og lukker døren selv flere timer senere....hallo? Du tenker at dette sikkert stinker,men mine hundejenter spiser økologisk-det lukter egentlig svært lite faktisk.

Noe ganger syns eg det er rart de sier dyr ikkje tenker....hun vikkje ha kjeft -derfor bæsjer hun BAK døren så eg ikkje skal oppdage det.

Problemet med denne lure løsningen er at hun får kjeft fordi hun nekter å gå på do ute.....hadde eg visst hun alt hadde gått på do inne ville eg jo ikkje dradd henne som en gal rundt hele nabolaget og maaaaaast på at hun må på do nååååååååååååååå før eg blir gaaaaaaaal

 

De to andre har sine greier.....

 

Har du dyr med personlighet som er morsom.tullete eller smart?

 

 

 

25

lager faktisk bare innlegg av en mail eg sendte i fortvilelse til min søster ca 3.45 natt til onsdag-glem tastaturdysleksi og min alvorlige Bergenske fargerike språk....ok her we go :

 

De som inbilder seg at  pensjonisthunder er søte......
vel eg skal til legen i morgen og har skiftet på sengen min og sku legge meg tidlig....eller tidligere enn dette hvertfall.....
Eg styrte med en jæla nabo som bare aldri kan slutte og snakke når man sier man er opptatt. Eg måtte ordne ditt og datt og snakke vaktmester for henne og bladifrigginbla...endte med at vaktmesteren ble pissforbanna på begge....og eg brukte for lang tid ute....en dame sku kjøpe stolen min og dermed ble jo tiden ute foran på fortauet lengre enn planlagt og eg rakk ikkje gå inn å sjekke hundejentene pga naboen.....
da eg kom inn var det DRIT overalt
Fendidrit.... blitt bæsjetrengt...greit nok ,men ikkje å  drite i stuen..er det krise driter vi på badet..
Eg syns de bæsjet overmye ute ETTER at Fendi bæsjet inne....
anyway alle har gått på do alt er greit....så ser eg jo spannet på gulvet under en spisestuestol.....og skjønner de tok den da eg var ute med naboen . Et sånn plastspann med nam...hundenam men dog -er jo nok i det som var igjen til sikkert 20 ganger....
Eg kjefter Buffy i bur, Fendi i bur og Tussi på badet...
Så skal eg legge meg og Tussi har da vært på badet og hun oppfører seg fint......men blir så merkelig..løper inn i sengen roter til og stormer inn i stuen og legger seg på sofaen.....eg spør hva som feiler henne.....og sender henne i seng.
Eg kler på meg pysj og pysj sokker og skal til å ta på meg dyne og et teppe eg bruker.......teppe er klissvått........DRITTBIKKJEN HAR PISSSET I SENGEN MIN ??!!!
- køddar du med meg??????.....i  he@%$#"  eg kunne kaldkvelt hun.....fy fader noen ganger føler eg de bare finner på jævelskap for å plage meg.....eg har vasket etter de allerede en gang  etter jobb i dag. og hun satt på BADET der er det LOV å tisse og drite om det er krise og det VET HUN, koffor i helvete vente til hun kan tisse i sengen?????
Rev både hun og Fendi ut på gaten tredde på de bånd og sa gå på do......og Tussi dreit dreit og dreit som en voksen mann......var jo heldig hun ikkje gjorde DET i sengen min da....da hadde hun faktisk dødd, for eneste unnskyldningen hadde vært alzenheimer eller døden....men tisse nei det vet du vakkje nødvendig...hadde jo tisset INNE i sengen jo
Fendi tisset og bøæjet hun også...
begge inn igjen og her sitter eg med VASKEMASKINEN PÅ midt på natten...kan jo ikkje la fleecepleddgreier ligge med gammelt hundepiss på til i morgen -kan jo ikkje koskes på 95 C så hadde jo aldri fått vekk flekk eller lukt......så joda...er så glad eg sku legge meg tidlig.....og for at eg har hunder som ihvertfall har næringsvett nok til å ikkje sulte ihjel hos meg........men er dum nok til å pisse i sengen...Tussi sover på badet i natt -hele sengen for megselv.......wohooo.......karma is a bicth honey

 Englebarna
oppdatering onsdag morgen- eg forstår jo at Tussi tisset i sengen fordi hun var fornærmet for å ha blitt sendt på badet......hun vekket meg kl 8, da var hun kald og ensom på badet .så eg måtte jo hente henne inn i sengen min og sove litt til <3
Lærte og at Fendi fikk mesteparten av hundenammen i spannet....for hele buret hennes var fullt i nammespy.....jepp så mye at teppe under buret var fullt -så i dag har vi da altså vasket bur,hundejente og tepper inni og under bur...-kjempegøy siden eg var på vei til legen da eg så hvordan ståa var i buret. Har nemlig tepper over burene så de skal sove når det er natt, eg åpner og lukker bare  luken og så derfor ikkje når hun kom ut til frokost og tissetur.....ble nesten forsinket til legen....mer om resten av den dagen kan eg heller skrive om i et annet innlegg :)
Tussi sov selvsagt hos mammaen sin i natt som hun pleier-alt er tilgitt for lenge siden for de som var bekymret for hennes ve og vel :D
Ha en super torsdag <3
 

 

 

 

4

Dyr er smarte!!!

En hund redder en gutt fra å dø fordi moren er apedritings....eg er helt i sjokk..av moren OG av hunden

 

Hunden Reina reddet gutt (2) med å gi ham melk. Mora var døddrukken

 

 

(Dagbladet): En hund reddet livet til en to år gammel gutt, ved å gi den melk. Gutten var underernært da han ble funnet av Chilensk politi, torsdag forrige uke, skriver The Independent.

Et vitne så hunden Reina, mate gutten ved en bruktbilverksted i ørkenen Port of Arica, som ligger med enn 150 mil fra Chiles hovedstad Santiago.

Sendt til sykehus

Gutten led også av hudinfeksjon og skal ha hatt lus, skriver 24Hora.cl.

Ifølge The Associated Press ble gutten ble skrevet ut av sykehuset på fredag. Han blir nå tatt hånd om av barnevernet.

Guttens mor skal ha ankommet døddrukken til sykehuset. Hun vil ikke få fengselsstraff fordi gutten ikke var fysisk skadd.

Umenneskelig

Men landets nasjonale tjeneste for mindreårige, har sendt en melding om omsorgssvikt. Og organisasjonen leder, Marvela Labraña, takket vitnet som fant gutten og informerte myndighetene.

Lokale medier skriver at Labraña kaller hendelsen umenneskelig og forkastelig.

Hendelsen skal opp i familieretten i Chile 22. september. Da blir det avgjort hvem skal ha omsorgen for gutten.

13

åh mitt hjerte synger og eg er superglad.

I dag fikk Norge dyrepoliti for første gang...jippiii!!!!!!!

Et stort skritt i riktig retning for dyrs rettigheter <3<3<3

les mer her DB.no

og VG.no

 

Måtte disse og alle andre dyr eg ikkje har bilde av som hamster,marsvin,kaniner,gullfisk,mink,rev,hjort,rein,selv osv også få beskyttelse av dyrepolitiet. 

Er du også glad`

8

Hva i huleste feiler det folk?

Ja...eg er av dem som elsker krabbeklør...men da vil eg jo helst at de andre i familien spiser resten av krabben vi koker....slik at ikkje noe går til spille....

Den nye trenden er nå da altså å rive av krabbeklørene på krabbene og kaste dem ut i havet igjen...er folk FULLLL???????

Hva går det av folk...ja klærene kan vokse ut igjen,men hva skal krabben spise med i mellomtiden og hvordan skal den forsvare seg....herlighet verden er faktisk fullstendig full av komplette idioter!!!!!

FY FAN sier eg!!!

Db.no

Knekker du klørne på krabbene og kaster dem tilbake i havet, bryter du dyrevelferdsloven. Å hensette dyr i hjelpeløs tilstand, slik krabbene blir uten klørne sine, går under samme paragraf som sier at vold og seksuell omgang mot og med dyr er ulovlig.

 Krabbe altså MED klør slik de skal se ut så lenge de lever.....og når du skal spise dem kan du ta av klørene,

ikkje før din tosk!

 10

og fikk det <3<3

DB.no

(Dagbladet): Et bilde av hundene Kala og Keira har rørt hundeelskere i USA og store deler av verden etter at organisasjonen «Angels Among Us Pet Rescue» publiserte det på Facebook tidligere i juli.

Bildet viser Kala som holder labbene rundt Keira - og bildet har fått massiv respons på sosiale medier og i amerikansk presse.

«Et hjerteskjærende bilde av to hunder som klemmer hverandre», skriver blant annet TV-stasjonen CBS News.

 Hun blir tatt fra meg.....hvis ingen redder oss....

Hundene holdt til i delstaten Georgia i USA og kort tid etter at de ble publisert på internett - ble bildet spredt til tusenvis av personer.

Det begynte nemlig å haste for å redde de to forlatte dyrene.

Dyrevernorganisasjonen la dermed ut følgende kreative bildetekst:

«Jeg er Kala. Dette er Keira. Vi er så redde her inne. I dag er vår «deadline». Hvis ingen kommer og redder oss er vi de neste.. Hvis ingen redder oss, vil hun bli tatt fra meg».

Bildeteksten fortsatte:

«Jeg synes jeg ser henne gå ned langs gangen. Hun vil aldri komme tilbake og jeg gråter. Så kommer de og tar meg seinere. Vi har støttet hverandre mens vi har vært her. Hun ga meg håp da jeg trodde alt var sluitt. Nå er alt snart over».

Ifølge CBS News tok det to timer før personer meldte seg og reddet hundene.

Selvsagt tok personen både Kala og Keira.

 Helten <3<3<3

 

16

Hund i båt skal heller ikkje være alene -selvom den har tilgang til vann og luft fins andre farer....

sakset fra BA.no 

SIKKERHET OM BORD OG PÅ LAND

 • Lær hunden å gå av og på båten på kommando. Hjelp hunden slik at den ikke faller.
 • Ha redningsvest på hunden i båten og på bryggen.
 • Gi hunden en rolig og kjølig liggeplass om bord
 • Hunden skal ha tilgang til friskt vann, skygge og kjøling om bord
 • Tilpass farten med motorbåt og hjelp hunden med balansen under kryssing
 • Husk at fire, fem timer på havet er lenge for hunden - selv om den trives i båt

KILDE: Agria.no

 

Det var dramatiske scener på Hellesøy utenfor Bergen fredag ettermiddag i 15-tiden.

Hang fast

Peter Kunert og sønnen Marcel kom tilfeldigvis forbi en fortøyd ved en kai på Hellesøy i Øygarden i rett øyeblikk.

? Det var to hunder på båten, og ingen mennesker i nærheten. En av hundene falt på sjøen, men hang fast etter halsbåndet, forteller Peter Kunert til BA.

Båten skal ha vært en cabincruiser på rundt 20 fot. Hunden skal ha blitt hengende delvis nede i sjøen, får BA forklart.

Sønnen Marcel hoppet resolutt i sjøen og fikk frigjort hunden.

? Den hadde dødd uten hjelp, sier Peter.

? Var på butikken

Sommeren byr på mange utfordringer for hundeeiere. Varmere temperatur, insekter og huggorm er bare noe av det de firbeinte og eierne deres må passe seg for.

SE OGSÅ: SommerABC for hundeeiere

Odd Magne Skjerping har ferieleilighet like ved kaien på Hellesøy, og kom til etter at hunden var reddet fredag ettermiddag. Skjerping forteller at familien i båten med hundene kom tilbake fra butikken etter rundt 20 minutter.

? Vi leser stadig oppfordringer om at hunder ikke skal forlates i varme biler, sier han til BA.

Han mener det er viktig at de som har med seg hunden i båt, også passer godt på.

? Ikke forlat hunden i båten din slik at den kan falle over bord. Denne hunden hadde dødd ved henging der. Det er ikke tvil om det. Kjempeflott av både far og sønn, roser naboen.

Redningsvest

Dyreforsikringselskapet Agria fraråder på det sterkeste å binde hunder i vanlig kobbel og halsbånd på båt. Årsaken er nettopp det som skjedde på Hellesøy fredag:

«Om hunden skulle finne på å hoppe over bord eller i land når båten ligger ved kai kan den bli hengende i kobbelet og det kan få alvorlige konsekvenser.»

 

 

 

 

10

Yang Xiaoyun (65)

 En fantatisk dame i Kina som ruinerer seg på å redde flere tusen hunder i Kina

  

Endelig viser det seg at flere Kinesere faktisk bryr seg MER om dyrevern enn vi har tidligere trodd.

Eg påstår fremdeles at Kina er ondskap satt i system når det gjelder dyrevern,men den enkelte Kineser begynner tydeligvis å åpne øynene for det barbariske som foregår i Kina.

les mer her 

Eg håper at vi er på vei for en mer rettferdig verden for dyr i Kina og i hele verden generelt <3<3<3

 

 

 

 

16

Noen hundeiere er tette i kalotten....hvem i huleste beskylder katteeier for at de har en rasekatt ute i sin egen hage....at den burde vært inne når hans hund kommer inn på privatområde og DREPER katten foran øynene på eierene?

Om det var en unge eller en utekatt eller en annen hund så er jo uansett problemstillingen den samme....hans hund slet seg fra sitt bånd -noe som kan skje alle hunder...joda enig i den,men da beskylder eg ikkje andre for feil....når mine ødelegger sine bånd.

Min største frykt har alltid vært at mine dyr skal skade noen -derfor er eg ekstra påpasselig og går gjerne tur med en og en hund for å unngå situasjoner der mine føler seg truet. Dette fordi eg KJENNER mine hundejenter og 2 av dem er verdens snilleste inne.....og er ikkje så grei ute...desverre. Ingen får hilse på dem...og eg plukker dem gjerne opp om en situasjon kan bli litt vanskelig. 

Eg går gjerne en omvei unna en større hund av samme grunn med mine små fordi eg vet de også kan fremprovosere en situasjon med å oppføre seg bjeffete og gneldrete.

Dessverre får eg ikkje samme respekt tilbake -mange bare trakker i vei omtrent OVER mine hunder om de tisser eller skal på do siden de er så små -og selvom eg har bedt folk vente litt så eg får tatt dem opp, tatt opp bæsj eller flyttet meg bare masjerer folk rett frem. Da kan mine hunder bli stresset og engang hang den ene i buskebenet på en dame og eg fikk DET blikket. Eg prøvde forklare at eg hadde bedt henne være snll å stoppe 3 ganger før hun nesten trakket på hunden min....og hun  bare snudde seg og gikk etter å ha nesten stirret meg i senk med *the death stare*

Alikevel ville eg aldri finne på å beskylde noen om mine hundejenter hadde tatt seg inn i noens hage og skadet noen....og ment det var dem sin feil.....sånn går ikkje an...

sakset fra BA.no  Katt drept i egen hage av løs hundSendte SMS

BA har fått tilgang til tekstmeldinger sendt mellom Knutsen og hundeeieren sendt sent fredag kveld.

Knutsen: «Vår kjæreste Maine Coon katt Opus ble avlivet i kveld etter å ha blitt angrepet av din hund i vår hage. Han tok nakkegrep på henne og knekte ryggen på få sekunder. Det første som skjer i morgen er at saken bli anmeldt til politiet».

Hundeeier: «Skal rådføre med advokat og mitt forsikringsselskap over helgen. Høres rart ut og ha en rasekatt løs ut i hagen. Dette er jo en innekatt».

Knutsen: Saken er at din løshund angrep min katt i min hage. Skjønner hvor du legger lista. Enhver skikkelig hundeeier vil legge seg flat når hunden hans har drept en annen kjæledyr. Og vise omsorg om medfølelse. Du vil bruke advokat. Les hundelovens § 18».

Hundeeier: «Min hund har slitt seg fra båndet sitt. Og det kan skje alle hundeeiere».

Knutsen: «Det er bare en uansvarlig hundeeier som kan uttale seg slik til en som nettopp har mistet et kjært familiemedlem».

Anmeldt

Lørdag anmeldte ekteparet kattedrapet. Nå venter de spent på politiets videre håndtering av saken.

? Slike hunder har bør ikke gå løs. Vi ønsker at hunden avlives. Sånt skal ikke skje. Det er ikke normalt at en hund går rett i angrep for å drepe, sier Serigstad.

Ekteparet frykter at hunden vil gå til angrep flere ganger.

? Den hunden vil gjøre det samme igjen. Tenk hvis det hadde sittet et lite barn der på gresset, hva da? spør Knutsen.

Begge synes hendelsen er forferdelig, og sliter med å begripe hva som har skjedd.

? Vi fikk henne i mai i fjor, og var veldig glad i henne. Hun var en innekatt, og var rundt oss hele tiden. Når hun var ute, var vi alltid sammen med henne, sier de.

Ekteparet har ikke ønsket å oppgi hundeeiers navn til BA.

? Vi ønsker fokus på hendelsen, ikke på ham, sier de.

Dette sier loven

Ifølge hundelovens § 18 bør en hund som ved ensidig angrep har vesentlig skadet andre husdyr, medregnet andre hunder, normalt avlives hvis dyrets eier ber om det.

En hund som har gått ulovlig løs eller uten godt nok tilsyn, etter at politiet har gitt hundeholderen mer enn én skriftlig advarsel i løpet av de siste tre år, kan avlives eller omplasseres av politiet.

Dette gjelder uten hensyn til om advarselen gjelder samme hund. Vedtaket kan omfatte alle de hunder som hundeholderen har hånd om. Advarselen regnes ikke som enkeltvedtak.

16

Ny blekkspruttype er funnet.....den er så skjønn at det er det forskerene vil kalle den.....

ser ut som en slags fluffy elefant med kort snabel og fra andre vinkler ser den ut som  de små trollene i pacman....<3

 29

Altså voksne oppegående mennesker mener at å stjele, fange ,flå levende, slå og brenne hunder skal gjøre den MER smakfull til en festival som holdes 23 juni .....eg har faktisk ikkje ord....

Eneste eg trøster meg med at er karma is a bitch og at dyr som lider under uverdige forhold og grusom død, må nødvendigvis ha den energien i seg og da kan man jo tenke at denne energien overføres til den som spiser dem også....så måtte de som spiser mat på denne måten få kjenne ettervirkningene av redsel frykt, traume, smerte,terror og grusomheter og så får vi se hva sånn gjør med kroppen...for dette er jo noe kineserene selv tror på. De er jo de som er mest opptatt av meridianer og kinesisk medisin er jo praktisert mange plasser og i mange terapiformer.

  

Dette må jo helt klart stoppes. At de for noen tusen år siden kanskje ikkje visste bedre er sånn neste forståelig...men i dag,,,,eg fatter ikkje at dette går an i dagens samfunn...

Eg mener som tidligere sagt at Kina er ondskap satt i system...spesielt når det kommer til dyr....og eg finner dette merkelig siden kulturen alltid baseres seg på balanse, energier, yin og yang, respekt for eldre og dyr og natur....man kan lure på hva skjedde...

saken er sakset herfra 

 

 

38

Buffy har fått mye oppmerksomhet på bloggen min fordi hun er har vært endel syk siste året.

Fendi har fått mye plass siden det har vært litt diskusjon da hun er adoptert fra Spania.


Tussi får sjeldent plass på bloggen så i dag får hun et helt innlegg helt alene -uten noen andre til å ta plassen...

Hun har vært gjennom mye Tussi fra å bli påkjørt til livstruede sykdom og operasjoner.

Eg har *forhandlet* med de *som bestemmer* og gitt bort endel år av mitt liv for at hun skal være her med meg.

Så her er hun Tussi nydeligste hun med de vakreste øyene som ser rett inn i Sjelen din <3


 14

hva i helvete foregår???

Når du ser videoer av søte ville dyr på youtube, som blir kilt og matet så ligger det grusom tortur for dyrene bak

Om dyr er søte skal de med engang bli kjæledyr likssom og ingen tenker på BEHOVET til dyret.

Dovendyr sover lenge -derfor heter de dovendyr -de beveger seg lang strekninger om natten og har derfor store øyne for å se godt i mørke. Sterkt lys liker de ikkje. De liker ikkje å bli kilt....de er kjemperedd og det syns folk er SØTT!!!Tennene deres er  blir de KLIPPET AV MED TANG uten bedøvelse WTF???!!!
DETTE er helt ulovlig og svært umenneskelig og utrolig uverderdig.....vær så snill vær så snill

ALDRI KLIKK LIKER PÅ EN VIDEO AV VILLE DYR SOM KJÆLEDYR-det er slikt som fostrer industrien og gjør disse dyrene så populære...ikkje del disse videoen heller....

 

Hjertet mitt blør ......

ikkje så søtt som vi trodde Norsk side med mer info og video

 

Dette er ikkje et dyr som vil bli kilt MER,den prøver å strekke armene opp for å få tilgang til giften i kjertlene i armene så den kan beskytte segselv....Den er LIVREDD!

 
se videoen her da eg ikkje fant en på youtube -den er slettet - som er om kiletoturen,bare om de *søte* dyrene hjemme hos folk

ticklingtorture

 

 

38
Dagen latter......for en søt katt,heldigvis ikkje min støvsuger for da hadde både tungen OG katten røket med i dragsuget :P38

Nå folk begynner å dumpe dyrene sine.....fans idioter!!!

 

Lurven ble forlatt i skogen i bur med med noe som ser ut som et teppe,men uten mat og vann

Det var Ida Sjo fra Fredrikstad som fant hunden da hun skulle gå tur onsdag kveld.

? Den sto der uten hverken mat eller vann. Hunden ble utrolig glad og ellevill da den  så meg, så han hadde helt sikkert vært forlatt i en stund, sier Sjo til VG. Det var Sarpsborg Arbeiderblad som var først ute med historien.

Hunden satt innesperret i et lite bur i skogkanten ved Veum i Fredrikstad. Sjo fant ut, etter ha å pratet med beboere i nærheten, at hunden hadde blitt sett på samme sted i buret flere timer før Sjo fant ham.

? De som fant ham tidligere på dagen ringte politiet. Da fikk de beskjed om å la hunden stå litt, tilfelle eierne kom tilbake. De ga han vann så lenge. Da jeg fant hunden, flere timer etter dette, forsto jeg at han var forlatt - eierne kom aldri, sier Sjo.

resten av historien finner du ved å trykke på Lurven 


  

 

Fine lurven, hvem finner på sånt?!!!

23

på tiden med en resprise som faktisk fortjener å glede og å skremme nye lesere.....og kanskje husker noen av deres om har lest bloggen min en stund denne......

 Tranformation Owl.......3 i 1....helt unik!!!
17


The bird is a European goldfinch and these birds are commonly kept as pets because of their beautiful colours and unique whistling voices. But never have I ever seen a European goldfinch take a bath in its owner?s hands. I guess there?s a first for everything. You know the saying, ?Happy as a pig in sh*t?? Well they should definitely change it to, ?Happy as a European goldfinch in a human bird bath?.

27

desverre ser vi at helvete for mange ofte er her..midt blandt oss.....og spesielt for dem som er avhenging av oss...og trenger vår kjærlighet og omsorg....

Hvem finner på sånn? Måtte karma bite de noe grasalt i æven

Pga denne dustene oppførselen som er på grensen til psykopati så miste kanskje valpen på 15 mndr  tungen-eller livet i verste fall...Tape igjen munnen på en hund????? så den ikkje får drikke eller spise....tungen er i klem som du ser....og veldig mørk,kanskje allerede død det vet de ikkje før de fjerner tapen

 

 

 
Ellers tapen er fjernet ser nemlig hunden sånn ut og det er snutepartiet som er hovnet opp til dobbel størrelse pga blodtilførsel og skader i munnhulen og selvsagt hudirritasjon av å fjerne tapen

Eg har ikkje ord.....stakkars stakkars hund <3<3<3<3<3

Fyttif..........det er så utrolig mange onde mennsker der ute...eg forstår det ikkje

VG.no 

8

 HELDIGVIS og i god behold bare litt pjuskete i pelsen!!!! <3<3<3<3

les hele saken  her DB.no

 

(Dagbladet): De to apene Harald og Nano ble natt til onsdag stjålet fra Oslo reptilpark. Parken var svært bekymret for dyrene og fryktet de kunne være døde tidligere i ettermiddag. Onsdag kveld kom imidlertid gladmeldingen om at apene var tilbake, i god behold. 

 - Apene er tilbake. Stemningen er ekstastisk, sier dyreansvarlig i Oslo reptilpark, Camilla Bjerke, til Dagbladet like før klokka 23.00 onsdag kveld.

Hun forteller at de ble levert anonymt seint onsdag kveld.

 

- Pjuskete i pelsen

- Det hele var ganske absurd. Vi stengte egentlig 18.00, men hadde et møte i lokalene som varte til rundt 22.00. Vi sto på parkeringsplassen og småprata, og var egentlig på vei hjem. Plutselig kom en mann i en taxi med to pappesker med apene, sier hun.

- Apene var litt pjuskete i pelsen og litt skeptiske, men det gikk bra med dem, sier hun. 

39

Har folk gått totalt av henglsene? Er det mangel på sol og sommer og agurknytt eller er det bare at folk har null grenser og oppfører seg moralsk forkastelig? Hvem i alle dager bryter seg inn i reptilparken for å stjele aper????

Seriøst....hva i huleste feiler det egentlig folk for tiden???!!!!!!

 

DB.no

 

ser du aper til salgs på FB eller noen som plutselig har en ape meld fra!!

  Ja de er nydelig og søte ,men de er ikkje DINE

Dette er liv, respekter det og stress kan gjøre at de dør

Vær så snill å lever dem tilbake så du kan redde dem

 

 

 

syns du det er unormalt mye rart for tiden og at folk oppfører seg veldig merkelig?

Lite respekt....manglende moral, lite grenser....eg er veldig overrasket

14

men den største samlingen av ansjos noen gang oppdaget og filmet på over 30 år

 


 Kan du TENKE deg mengden når du ser hvor stor denne flekken er???????

29

OMGAWD min største frykt........

EDDERKOPPREGN!!!!!!

 DB.no -om du tør lese mer om dette fenomenet.......

27

Mn datter sendte meg denne

Tenk deg godt om før du du gir bort en så viktig gave......som den som la ut på FB sa så traff denne meg veldig....i hjertet <3

 

Kortfilmen «Gift» forteller historien om familiefaren som adopterer en jente. I filmen fremstilles jenta som en gave til familiens datter.

Etter hvert som tiden går, blir familien mindre og mindre begeistret for «gaven». De distanserer seg fra henne og stenger henne ute. De har gått lei av henne. Og i stedet for å hjelpe henne, velger de en enkel, men grusom løsning ?

Filmen er selvsagt en fiksjon. Men den har et viktig budskap. Du må se hele filmen for å få med deg hva gaven egentlig er ?( kopiert fra FB)
21

eg er sjeldent enig med Noah desverre....men NÅ er eg 150% enig.

Russen må stå til snavr for hva deres oppførsel førte til og advokaten må slutte å gnåle om at de er utsatt for unødeig press pga feil fra Atlanterparkens side. Hva med TRAUME pingvinforeldrene gikk gjennom?

Nå har altså Noah anmeldt russen Db.no

 

 

De fire var siktet for å sette dyr i hjelpeløs tilstand, etter at tre pingvinkyllinger var blitt borte fra parken. Siktelsen endres til å gjelde inntrenging i et området etter straffelovens paragraf 355. 

Nå velger dyrevernsorganisasjonen NOAH å anmelde saken. 

- Etter at politiet ønsker å endre siktelsen av personene som brøt seg inn hos pingvinene i Ålesund fra pingvintyveri til ulovlig inntrenging, velger NOAH å anmelde saken etter Dyrevelferdsloven § 3, sier leder i NOAH, Siri Martinsen, til Dagbladet.


§3 i Dyrevelferdsloven slår fast at dyr skal«beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger».

10

Som viser seg at desverre ble pingvinene drept antagelivis av stressete foreldre og andre pingviner....pga innbruddet og forstyrrelsene i hekketiden.

Så muligens viser det seg at russen ikkje kidnappet disse små alikevel,men at de tross alt bidro til pingvinbaby ihjeltramping er neppe til å komme unna.

 

Fremdeles mangler det pingvinbaby og egg....men disse er kanskje også døde...

Russen er alikevel skyldig i mine øyne -de gjorde innbrudd og forstyrret dyrene og skremte dem som fikk fatale følger....eg syns de alikevel sku hatt straff for dette. 

 

Så eg syns dette fremdeles er forkastelig oppførsel og lurer fremdeles også på hva slags knute russen får for indirekte dyrebabydrap?

 

Just my opinion

Db.no

 

så liten var de
37 and right now i hate you pretty much.....

måtte karma bite deg noe sinnsykt i æven....

wtf har de fortjent for at du sku stjele dem OG på den måten antageligvis drepe dem?????

Idiot unger - eg er utrolig glad eg ikkje er foreldrene til en av dere....det hadde nemlig ikkje vært mitt stolteste øyeblikk....at barnet mitt fikk sitt 15 min of fame pga kidnapping av forsvarløse uskyldige pingvinbabyer....hakkje ord 

Håper du får fengselsstraff!!

 

vet du ikkje hva eg snakker om så les her DB.no

 

 

14

hva feiler det russen?

VG.no klikk på liken og les om russen som kindappet pingvinbabyer 

 

ansvarløst,respektløst.....og moralsk forkastelig i mine øyne

 
 

 

17Ikkje fortell meg at hunder er dumme, eller at de må læres opp -denne hunden spiste eieren sin mat og eieren måtte sette opp kamera fordi de forsto ikkje hvor maten ble av.....ingen har lært denne noe -den har lært segselv...

 

Alle hunder er ikkje supersmart -helt klart.....Buffy da hun var valp hoppet hun oppå benken og spiste en hamburger som stekte på pannen....uten å brenne seg...da eg sku ut å sjekke den på kjøkkenet var stekepannen tom....og ett stykk hun kom sleikende rundt munnen ut fra kjøkkenet....ingen stoler i nærheten...ingen andre hjemme....

Fendi klatret på ryggen til lenestolen min forrige dag for å hente et målebeger med hundemat som sto på kjøkkenøyen....Fendi er 25 cm høy og knær som hopper ut...alikevel spankulerer hun som en katt på ryggen av lenestolen som da sto litt vel nærmt kjøkkenøyen pga eg flyttet rundt for å lage plass til min nye sofa....OG hun gjør KUN sånt om eg er ute med en av de andre hundene eller på badet -da vet hun at hun har tid. Oppfører seg veldig fint ellers hahaha

8

Noen reklamer......gjør at vi må nesten le litt

 

Geit med selvtillit er en av dem

 
14

WTF????????? hvem gjør sånt?

 

Etter fjøsstellet har da altså noen tatt seg inn i fjøset og  og hengt et nyfødt lam opp i en bjelke...

 

noen ganger...er eg flau over å være menneske.....

 

vet du noe om dette -har du sett noe?

 

Lørdag ble dette lammet funnet hengt i fjøset. Nå belønnes tips som fører til oppklaring med 5.000 kroner.

 
 

Det var da sauebonde Liv Astrid Varlo Kårmo (31) i Åmot i Buskerud gikk inn i sauefjøset før helgen at hun fant et dødt lam hengende etter halsen i et tau.

Tauet var uten tvil knytt av mennesker, og saken er nå under politietterforskning.

Mandag ble det kjent at Dyrevernalliansen utlover 5000 kroner i dusør for tips som fører til å oppklare saken.

 

? Å mishandle dyr på denne måten er kriminelt, og har en strafferamme på opptil tre års fengsel, sier informasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind i Dyrevernalliansen.

? Det er helt uforståelig hvordan noen kan gjøre dette mot et nyfødt og harmløst lam.

 

 

2

Her poserer han med dagens fangst,men linselusen var ikkje helt enig.....

 les mer her 

10

Sånn sku de gjort mer av....at folk *kaster* dyrene sine.....og de blir reddet og oppdratt i fengsel til familiehunder....servicehunder og tilogmed hunder i tjeneste......menneskets beste venn......hunden <3 

 

21

Takk til min fineste søster som sendte denne til meg.....sånt må deles....

For de av dere som ikkje er så stø i Engelsk så vil eg kort fortelle at denne hunden ble reddet da en dame skulle fotografere at 1000 hunder var stappet i bur for å bli kjørt bort til å bli middag..........Hun trodde den ene hunden alt var var død der den hang nesten kverket i buret,men da den hørte blitzen reagerte han -åpnet øynene og ble reddet.....ja et Mirakel og det heter han....Miracle.....og han er bestevennen til en liten gutt med ganske hard autisme og CP...Han døde nesten ved fødselen som hans tvillingbror gjorde.....men han og Miracle ble reddet og begge har et veldig spesielt bånd nesten telepatisk sier mammaen Amanda.

Amanda reddet ham ved å spose ham med penger til medisinsk hjelp...og etterhvert adopterte hun ham....hun har 9 rescuedogs fra hele verden....itillegg til at de avler sledehunder selv.

 

Denne videoen er en del i en kampanje Eukunuba har hvert år om å feire båndet mellom dyr og menneske.....

 en annen favoritt er Ellie May -en hund som er tereapi hund for eldre som er demente....hun bestemte seg en dag for å ikkje bli med matmor hjem,men å bo på hjemmet med de eldre og passe på dem ,natt og dag....veldig spesiell hund med en veldig spesiell jobb....

Det er ingen tvil i min Sjel at dyr er terapeuter for mennesker....

 
12

Hvordan er dette engang mulig?

les resten her på linken http://www.dagbladet.no/2015/02/22/nyheter/utenriks/truede_dyrearter/37857011/
 

Vietnamesiske myndigheter fant 42 levende utrydningstruede skjelldyr. Så solgte de dem videre til restauranter

Var fanget av tjuvjegere.

29

Eg var så supertrøtt i gårkveld og la meg kjempetidlig........alle hundejentene hoppet opp i sengen med meg og vi sovnet.....dvs tok litt tid for meg da eg ahr en snorker.....er det mulig at en bitteliten klump på 4 kg klarer å snorke som en voksen mann????!!!!

Eg sov til litt over 1 da vekket Fendi meg-magen skrek og hun ville på do......så vi sto opp de fikk litt nattmat og så var det tissetur i pysj og morgenkåpe rett utenfor . Fendi setter seg tisser og bøsjer og alt er fint uder 30 sekunder -rett nedenfor fortaunskanten utenfor......Buffy bæsjer.....

Tussi går i frø....skal ingenting....så nå etter 45 min fikk eg endelig henne til å gå på do -dvs eg måtte kjefte true, trygle rose be men hun holder på gulldråpene og bæsje diamanten sin.....hun ruger og sparer og skal bare ikkje dele...og Buffy nei hun skal hvertfall ikkje tisse.

Egentlig burde eg drite i det,men poenget er at da vekker Tussi meg i 5,6 7 tiden med at hun MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ sånnn på do at eg ikkje aner det engangggggg, og Buffy hun tisser i buret.....så....ja nei vi måtte gå tur. Så eg måtte da inn og kle meg til tur....og da bruke over 30 min får å lokke disse verdisakene ut......da vi endelig var ferdig....og sku gå hjem.da sku de fader tisse på hver flekk de så.......eg mener er det mulig????? Noen ganger tror eg at hundene mine blir besatt av onde småaliens.....mens mine skjønne nydelige koseklumper sitter helt sånn bodysnatched inni kroppen og aner ingenting......eg blir så irritert........kald og sur gikk eg og la meg igjen kl 155.......lurer på hva eg kommer til å drømme om............. sov søtt folkens.

 

Må du på ufrivillige tisseturer? Har du hunder med paraplyører som aldri vil tisse når de skal?

10

http://dbtv.no/4046095956001#Den_døve_valpen_Bambi_kan_tegnspråk

 

Flink eller??

 

Nyt fredagen folkens!! <3

15

Sånn ser det ut når eg ser på TV og alle hundejentene skal ligge på fanget...i stolen........

 

 

For de som lurer......sort pels med kvitt på er Fendi.......kvit kosedress og blondt hår er Tussi........Blå (grå/brun) pels er Buffy

 


Sild i tønne -fineste hundejentene <3

0

sakset fra http://www.sol.no/underholdning/2015_02_02_37150_23-hunder-som-trodde-de-aldri-skulle-bli-oppdaget.html

 

1. Den var sånn. Lover.

2. Hvil i fred.

3. Han ba meg gjøre det!

4. Blir det bleie på Bob fremover?

5. Greit med noen som tar på seg skylden.

6. Genial hund.

7. På tide med nytt bur, tydeligvis.

8. Mor er den heldige utvalgte.

9. Bikkja til Bill Gates?

10. Mel. Overalt.

11. Man kan ikke kjefte på det fjeset der?

12. Tidenes furteleppe.

13. Eieren kan neppe klage på dårlig ånde en stund fremover.

14. Flau?

15. Denne er ikke så lett å skjule?

16. Man spiser det som er tilgjengelig.

17. Hunden er i alle fall fornøyd?

18. Lærdom: Ikke la søppelposen bli stående.

19. Sko er digg.

20. Flink jente.

21. Tepper er definitivt best med hull.

22. Denne er ikke like lett å skjule?

23. Noe selskapssyk frøken.

23. Noe selskapssyk frøken.

16

Tussi er veldig bekymret for Buffy, når hun har de dagene hun kaster opp endel ligger Tussi på halvåtte i sofaen med ørene på og reagerer på hver lyd. De har vært sammen hele livet-til tross for ulik rase og at de ikkje alltid er like intressert i hverandre så er de søsken på godt og vondt. De er veldig var på hverandre når det er ubalanse  og mangler den ene så lurer den andre på hvor den ene er. Eg gleder meg ikkje til den dagen de ikkje lengre kan være sammen her hos oss.

 

 

Fineste Brutus mister broren sin om natten og våker over ham da eieren våkner. Han nekter å flytte seg og bare hviler hodet lett på tvillingbroren sin

Eieren har reddet disse hundene og gitt dem et hjem og da er det ekstra trist at brustus mister broren som han har levd hele sitt liv sammen med.

 

Vil du ser mer av tvillingene har de egen Facebookgruppe og er mye videoer på youtube om dem siden de ble kjent da han reddet dem <3


 

14

Se da Kjerti......kjærlighet <3<3

 


 Dumme eieren som ler......:P

7

Helt fantatisk!!!
26

Fant denne gladmeldingen på bloggen til  http://evasidagbok.blogg.no/

og ble så superglad at eg måtte dele. Jippi!!!! endelig skal det atså skje!!!

 

heia dyrene !!!!

 
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Norge-far-dyrepoliti-7869584.html#.VL-cYkvznBE.facebook

 

Regjeringen skal gjennomføre et prøveprosjekt for dyrepoliti, varsler landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp), ifølge Nationen.

- Det er ingen hemmelighet at Frp har vært opptatt av at vi skal få til en form for dyrepolitiordning. Jeg og justisministeren har innledet et tett samarbeid der vi skal se på hvordan vi kan organisere et slikt arbeid, sier Listhaug.

Arbeidsgruppe

Listhaug opplyser at Justisdepartementet og Landbruks- og matdepartementet har satt ned en arbeidsgruppe som skal se på hvordan man skal opprette ordningen. Gruppen skal finne en modell som skal styrke politiets rolle i saker som omhandler kriminalitet mot dyr.

Onsdag deltar hun på et seminar med Mattilsynet, Økokrim og flere politidistrikter for å diskutere hvordan samarbeidet mellom politi, domstoler og Mattilsynet kan bli bedre i slike saker.

Lave straffer

Mattilsynet mener dagens straffer for dyremishandling er mye lavere enn loven tilsier, og at lav kunnskap om dyr hos politiet er en av hovedårsakene.

- Vi har vært kritiske til politiets vilje til å prioritere dyrevelferdssaker, og til politiets kompetanse og vilje til å etterforske dem. Politiets innsatsvilje varierer for mye fra sak til sak og fra sted til sted i landet, sier tilsynsdirektør Ole Fjetland hos Mattilsynet til Nationen.

Under 2 prosent av anmeldte dyremishandlingssaker de siste seks årene har endt med fradømmelse av retten til å holde dyr, ifølge Politidirektoratet og Mattilsynet.

Live Kleveland, jurist i Dyrevernalliansen, mener det må en holdningsendring til.

- Vårt inntrykk er at holdningen hos mange i politiet har vært at «det er jo bare dyr». Dessuten har mange lite kunnskap om hvordan de skal etterforske dyrekriminalitet, sier hun.

26

enjoy, mange av disse ser helt fake ut!!

helt fantastisk!!!

 
0

ja dette kunne vært en historie om meg -da eg er en Løve hahaha -men er en sann historie fra en Zoo i Linton 

 (Dagbladet): Løvene ved Linton Zoological Gardens i Cambridgeshire i Storbritannia har fått en mengde gamle juletrær å kose seg med som forsinket julepresang, skriverBBC.

- Ekte juletrær er somkattemynte for løver, sier Linton-direktør Kim Simmons. 

Kattemynte er en urt som kan gjøre katter svært oppspilte og få dem til å rulle seg, gni seg, hoppe, sprette og male av glede og velbehag.

I videoen øverst i denne saken kan du se hannløven Zuri rulle seg rundt på gresset med et godt grep rundt ei gammel julegran. Zuri ble født i Linton Zoo 30. november 2005.

- Timevis med glede

Derfor er det svært populært blant løvene i den britiske dyrehagen at privatpersoner og utsalg har levert et stort antall gamle juletrær til den zoologiske hagen.

Trærne blir brukt som leketøy av de store kattene, men også som biobrensel som gir dyrehagen ekstra varme til oppvarming av bygninger.

- Vi har allerede fått inn en god del trær, noe som gir løvene timevis med glede, sier Kim Simmons, ifølge BBC.

Truede arter

Juletrær som fremdeles har røttene i behold blir plantet på nytt i snøugleavdelingen.

Linton Zoo har mange spennende dyr, og løvene er ikke de eneste store kattedyrene. Dyrehagen har også tigre og snøleoparder.

Dyrehagen har også en rekke truede dyrearter som de ønsker å redde fra utryddelse.

5 Altså i dag ble 4 luker åpnet, luke 21/22 og 2 advents søndags luker og vinnerene er *TROMMEVIRVEL*

 

Dere har vært superflinke å gjette gjennom hele kalenderen og tror ikkje en har hatt feil en eneste gang :)

 

Så med glede kan eg informere om at Pippijenten vant 3 advent og Marita vant 4 advent og det var på tide!!! De to har vært med på mange trekninger og gjettet og gjettet:)

 

Desverre var det ingenting bak luke 21 og 22,men 2 luker igjen!!

 

Gratulerer til alle vinnerene!!!!!!!

 

NB I morgen trekker eg luke 23 og 24 da eg tar juleferie noen dager. Eg har besøk fra utlandet og fra familie som eg kun ser i julen Husk å gjette Det er to luker igjen og KANKJE ligger det  en stor gevinst igjen???


6

 

Kleenex warning 

 
13

hhahahaha for en nydelig video

 

fineste dyreviskeren?

 

Mammaen sier hun har et utrolig dyretekke....se de fine bildene av henne og kuen <3<3<3

15812

http://www.dagbladet.no/2014/11/28/nyheter/utenriks/religion/hinduisme/36481509/Hundrevis av politimenn ble plassert i området for å sørge for at det ikke brøt ut sammenstøt mellom tilbedere og dyrevernsaktivister.

- Det er et ritual som henger sammen med folkets tro. Vi kan ikke såre dem og forby praksisen, sier assisterende leder Yogendra Dulal i Bara-distriktet hvor tempelet ligger.

 

eh JO det kan de!!!! Fordi noen er ultur og religøst går det an å finne andre måter å gjøre dette på!!

Kristne kastes ikkje lengre til tigre og løver......Vikinger driver ikkje med voldtekt og raning i  Tors og Odins navn....joda noen idioter kanskje...men ikkje i utbredt skala.....

 

Hvis vi ser så generelt er vel ikkje nett folket i Nepal de med mest styrke, makt og kraft her i verden, kanskje på tide de innser at å avle dyr og fugler til masse ofring hvert 5.år er IKKJE veiein å gå for å oppnå det de trenger og ønsker......

Herlighet sier bare eg............

 

- 500 000 dyr ofres i hindu-festival i Nepal

Nepalske hinduer begynte i dag slaktingen av tusenvis av dyr og fugler med sverd i et ritual til ære for gudinnen Gadhimai.


18

Eg luftet hundejentene ikveld....og siden vi bor sånn midt ved en vei er det sjeldent eg tar ut alle 3.Så først var det Tussi og Fendi som fikk lufte seg og gjøre det de skal..snuse og ja hundeting....og så gikk vi hjem og tørket av labbene for de var møkkete og hundene mine er i sofa og hun ene sover eg med så her skal vi ikkje ha inn noe skitt!!

 


<3Tussi i rosa klær, Fendi til venstre nederst og Buffy til høyre<3

 

Så var det Buffy sin tur -litt fordi hun i det siste også har kastet opp på tur og da litt vel stress med 3 hunder som oppfører seg som tanglopper i bånd..altså overhodet ikkje :P

 

Pleier være veldig stille på denne tiden her hos meg så begynte det komme trailere og ditt og datt som i en kolonne ikkje sant.

Eg ble litt satt ut og Buffy prøvde å gå på do snuste hit og dit. Så så eg en blinkende bil -utelukket de som dudadudadudaer og tenker ok sikkert noe bred last for synet er jo ikkje nett optimalt. Han så jo meg da for han hadde jo en milliard julelys omtrent på bilen sin.

Så svingte han inntil og oppå fortauet vi sto på og eg tenkte at eg klarte skimte RENHOLD på taket.

OK da flytter Buffy og meg seg  slik han kan kjøre oppå fortauet og begynne å bruke sånne digre koster vet du og gjør gjør meg klar til sånn svisjelyd.

Så eg beveget meg for å komme bak ham så han komme starte meg kostingen ser eg at han SALTER.

Joda  altså hvem vil gli på frossent fortau? og det er kjølig,men WTF? Han saltet  PÅ meg OG Buffy....seriøst sprayingen med saltet fløy mot oss.

Eg grep Buffy så hun ikkje sku skade potene sine opp i armene mine mens eg snudde ryggen til så saltet landet på meg og ikkje henne - og han kjørte forbi.

HVA FEILER DET FOLK?????

Sto jo ikkje SALTING på skiltet i så fall hadde eg snudd meg å gått kjapt mot overgangsfeltet lengre nede i gaten og krysset gaten for det var null trafikk i den filen -kolonnen var sikkert pga saltingen så da han kjørte oppå fortaunene før ham kom til meg slapp de andre jo forbi. Eg ble jo utrolig paff der eg sto med salt på buksen og en forvirret hund i armene smed hjertet som banket super hardt for hun var vel litt mer redd den store bilen på fortauen enn akkurat saltet i segselv. 

Knappen for salting kunne han vel slått av så eg fikk kommet meg over gaten? Han kan ikkje unngå å ha sett meg-i så fall burde han ikkje ha lov å kjære natt - og han syns tydeligvis det var greit å salte på hun som sto der med hundepose i neonfarge og en en flis av en hund i bånd likssom.....

 

jeez folk er så utrolig merkelig noen ganger,men denne tror eg nesten topper litt av kaken av det eg har opplevd av arroganse på lenge.

Har du blitt saltet ned?

Syns du han var dum ?

Hva feiler det folk?

26

TRIST: En pingvinmor sørger over sin døde baby og prøver å gjenopplive den. En annen pingvindame kommer for å trøste henne

 

http://dbtv.no/3906767698001?dbtvl=6#Pingvinmammaen_får_trøst_når_hun_finner_sin_døde_baby

 


Hun griner jo og sørger og en annen kommer å støtter henne og viser synpati og medfølelse

 

<3<3


13

Denne hunden hadde det ikkje så godt hos sine eiere og da den ble reddet av paret han bor hos nå bestemte hun seg for å finne en måte å vise hvor glad hun er i sin nye posisjon.


fine Ashlie som pakker inn Summer <3

17

eg vet hva mine hadde gjort hahahaha

 

 

Han vant ikkje konkurransen,men eg tror han følte han vant <3

 

 

22

Dyr er fantastiske.....Ally forstår ikkje hvordan hoppeselen fungerer så da må jo vovvene hjelpe....utrolig skjønn video

Sånn må du gjøre vet du -hopp hopp hopp hahaha eg lo, fine vovven

 
 

 

9

de av dere som leser bloggen min vet at eg elsker hundejentene mine. Den dagen de skal gå hjem står for meg som noe veldig skremmende -til tross for at eg ikkje tror på døden som noe endelig,så vil jo den daglige kontaktetn forsvinne.

Drfor ble det selvsagt en halv box med kleenex her da

 

23 år gamle Maria Sharp fra Cleveland i USA har vakt oppsikt blant dyrevenner over hele verden med sitt nære forhold til sin hund «Chubby».

Maria tok i oktober farvel med hunden hun hadde hatt som fast følgesvenn i 16 år, siden hun var sju år gammel.

Men før hunden døde, rakk Maria å lage et fotoprosjekt om sitt lange forhold til kjæledeggen, som nå har blitt en nett-hit.

Maria fikk en fotograf til å dokumentere den siste tiden hun hadde med «Chubby».

http://www.seher.no/dyresiden/deres-siste-farvel-r-rer-millioner-75485

 resten av artikkelen kan du lese på linken over.

7

http://www.tk.no/nyheter/article7671237.ece

Utrolig søt historie om en fin baby oters som var forlatt og alene uten en mamma.

Hver morgen kl 7 dukker den opp hos familien og vil ha flaske med melk og sushi

Den øverste linken er til en litt kortere video

http://www.dagbladet.no/2014/11/02/nyheter/innenriks/dyrenes_nyheter/oter/36031160/

Denne linken er litt lengre video og ikkje helt lik så du kan fint se begge om du vil

 

De har ham ikkje i bur og han bor ute så kanskje vil han dra sin vei en dag.

Foreløpig er han utrolig heldig og utrolig søt<3

 
15

Eg har lett etter en stor hundekurv til alle 3 jentene,men de fant en selv -sjeselongen min 

 7

hvorfor kommer alle da for å redde denne elefantbabyen når den roper? Neppe instinkt.....
15

Eg syns det sku vært SELVSAGT og at det skulle være NATURLIG og helt unøvendig å være nødt å bli påminnet om at du skal ta vare på dyrene dine. 

Skal du ha dyr -husdyr eller kjæledyr er de DITT ansvar og DU skal passe på dem fra de kommer i din varetekt til de forlater denne jord. 

Mattilsynet har endelig grodd en ryggrad og vedtatt større bøter om du som privatperson mishandler eller en bedrift tjener penger på mishandling av dyr.

Desverre vil dette ikkje dekke all vanskjøtsel av alle dyr,men det er et steg videre og eg håper så inderlig inderlig at vi får ordentlig dyrepoliti i Norge snart. PÅ DET området er vi faktisk e U-land. Vi innbiller oss i Kardemommeby at alle er snille og greie mot våre firbente og våre fjærkledde og alle de andre typer dy og fisk vi mennsker omgir oss med.

Uansett i kjent Polyanna stil feirer eg hver eneste lille seier og dette er faktisk en litt større enn på LENGE!!!

 

 

Eg skal faktisk ikkje legge ut bilder av vanskjøtte mishandlete dyr -tilfelle noen trodde det,men heller vise dere noe fint


 Lånt av Charlotte 1987.blogg.no


lånt fra Seogher.no


lånt fra adferdstrening.wordpress.com

 

her er artikkelen sakset fra http://www.dagbladet.no/2014/11/01/nyheter/dyremishandling/innenriks/36027839/

 

Bønder kan få flere tusen kroner i gebyr, mens bedrifter kan få millionbøter for dårlig dyrevelferd.

I forrige uke innførte Mattilsynet og Landbruksdirektoratet en mulighet til å frata produksjonstilskuddet til bønder som vanskjøtter dyrene sine. Nå går Mattilsynet enda lenger, skriver Nationen. 

- Vi har mulighet til å utstede overtredelsesgebyr for brudd på store deler av dyrevelferdsloven. Overtredelsene gjelder brudd som omfatter tilsyn, stell og levemiljø, sier seniorrådgiver Baard Birkeland i Mattilsynet. 

For privatpersoner vil bøtene variere fra 3.440 kroner til 17.200 kroner, og for bedrifter fra 6.020 kroner til 1.325.500 kroner. 

- Det høyeste beløpet vil kunne utstedes til bedrifter som har tjent penger på vanskjøtting av dyrene ved for eksempel å transportere altfor mange dyr eller bruke altfor små fjøs, sier Birkeland. 


For de groveste bruddene på lovgivningen vil Mattilsynet fortsette å politianmelde framfor å utstede bøter. (NTB)

6

hundejentene satte eg på badet da eg måtte løpe ut og møte en fyr som ville kjøpe møbler av meg som sto i gamleleiligheten

Dette kom eg hjem til

 

 

Ser ut som de har rpøvd å vaske klær og dusje og lage seg et nytt rede hahahaha

Fendi er helt galen etter fyll i hundesenger og hundeleker...så nå vet eg at hun må nok være i buret når eg er borte..de to andre legegr seg ned og sover på badet de<3

 

Har du dyr som lager sånt?

Eller barn? elelr en mann kanskje?

9

Dette handler om den dødsyke mannen som sluttet å spise ,kunne nesten ikkje snakke lengre  og ble sykere og sykre til noen tok med seg hunden hans Bubba-som savnet sin eier like mye som han savnet  hundevennen sin<3

Mirakelhunden heter Bubba nå -for etter det andre besøket snudde James helt om og begynte å spise igjen!!!

Bubba hadde heller ikkje spist mens den var i fosterhjem, snakk om å være på bølgelengde?! 

Nå snakker sykehuset om å endre sine egne regler ang å få lov å ha dyr på besøk<3

Dyr er mirakelarbeidere og de er terapeuter og små og større kjærlighetsvesener<3

Du må ikkje lese hele innlegget,men du kan jo se på videoen litt lengre nede :)

 

 

The power of (puppy) love! Dying man has 'complete turnaround' after being reunited at the hospital with his beloved one-eyed Chihuahua named Bubba

 • James Wathen, 73, wasn't eating and couldn't speak above a whisper before his reunion with Bubba
 • The 8-year-old Chihuahua mix who was staying with foster family also stopped eating 
 • Nurses at Baptist Health Corbin in Kentucky contacted animal shelter and had staff bring Bubba to Wathen in violation of no-pets policy 
 • A shivering Bubba was carried in a blanket to Wathen, who burst into tears 
 • After their second meeting, the patient sat up in bed and starting eating again 
 • The hospital now plans to implement a new pet visitation policy  

Just call him Bubba, the one-eyed miracle dog.

The 8-year-old Chihuahua mix has been credited with giving his dying owner the will to live after the two were reunited at a Kentucky hospital.

Bubba's owner, James Wathen, 73, from Whitley County, Kentucky, has been at Baptist Health Corbin since mid-September. 

Scroll down for video  

Just what the doctor ordered: James Wathen, 73, wasn't eating and couldn't speak above a whisper before his reunion with his beloved dog, Bubba, last weekend 

Just what the doctor ordered: James Wathen, 73, wasn't eating and couldn't speak above a whisper before his reunion with his beloved dog, Bubba, last weekend 

Wathen, 73, from Whitley County, Kentucky, has been at Baptist Health Corbin since mid-September. 
His 8-year-old pooch, pictured here during their second meeting, has been staying in a shelter 

Health crisis: Wathen, 73, from Whitley County, Kentucky, has been at Baptist Health Corbin since mid-September, and his 8-year-old pooch, pictured here during their second meeting, has been staying in a shelter 

Healing power of love: After Bubba's second visit, the dying patient sat up in bed and starting eating again

Healing power of love: After Bubba's second visit, the dying patient sat up in bed and starting eating again

Course of treatment: Wathen is expected to meet with Bubba on a regular basis as he continues his recovery

Course of treatment: Wathen is expected to meet with Bubba on a regular basis as he continues his recovery

Sick man making recovery after reunion with beloved dog

In recent weeks, his health has taken a turn for the worse as Wathen stopped eating and speaking above a whisper. 

One of the social workers at the hospital recently visited the patient and learned from him that Wathen was pining for his beloved rescue Chihuahua, Bubba.

What neither Wathen nor the hospital staff knew at the time was that Bubba also quit eating.

?We pulled out all the stops and found the dog,? Kimberly Probus, chief nursing officer at Baptist Health Corbin, told WKYT

After making some phone calls, nurses at Baptist Health found out that Bubba, who lost his right eye in a fight years earlier and who is missing his lower teeth, was taken to the Knox-Whitley Animal Shelter after his owner was hospitalized nearly six weeks later.

Employees at the rescue center reached out to a foster family that has been caring for Bubba and scheduled to bring the pup to Baptist Health in violation of the hospital?s visitation policy, which did not allow pets.

Bruiser: The 8-year-old Chihuahua mix lost his right eye in a fight, and his tongue is hanging out of his mouth because his bottom teeth are missing 

Bruiser: The 8-year-old Chihuahua mix lost his right eye in a fight, and his tongue is hanging out of his mouth because his bottom teeth are missing 

 

Last Saturday, little Bubba was carried to James Wathen's hospital bed, and those who witnessed their reunion said there was not a dry eye in the room.

?He was so sad at first. We had him wrapped in a baby blanket and he was shivering,? shelter president Mary Ann Smyth told Today.com. ?The minute we got about 20 steps from this guy?s room... his little head went up,? ?His eyes got real bright and he was like a different dog.?

The experience has left both the ailing dog owner and his four-legged pal completely transformed.

As soon as he set his one good eye on Mr Wathen, a previously listless and distraught Bubba came to life, and his owner began to cry tears of joy. 

In what nurses at Baptist Health described as a 'complete turnaround,' following Bubba's second visit Tuesday James Wathen sat up in bed for the first time in a long while, and started speaking and eating again.

A video recorded by Ms Smyth during that repeat visit shows Wathen lovingly petting Bubba, and the pup snuggling up to him and licking his gaunt face.

While Mr Wathen is not out of the woods yet in terms of his medical condition, hospital staff say he is no longer at death?s door.

Bubba, who has been staying at an animal shelter and then with a foster family, stopped eating around the same time his owner did at the hospital 
Bubba pictured in the arms of a shelter staffer

Special bond: Bubba, who has been staying at an animal shelter and then with a foster family, stopped eating around the same time his owner did at the hospital 

 

?He doesn?t even look like the same man,? nurse Kimberly Probus said. ?I didn?t expect the improvement to be this good.

Wathen is expected to meet with Bubba on a regular basis as he continues his recovery, and the hospital is now planning to put in place a new pet visitation policy so that other patients could spend time with their four-legged friends.

?It makes you realize that animals are not just pets,? staff at the Knox-Whitley shelter wrote on their Facebook page, ?they are loved ones.?
8

hos gubbexen sånn at han kan kjøre henne til dyrlegen kl 8 i morgen tidlig. Hun skal være hos dyrlegen fra 8 til 17 og ta en haug med prøver og bli sjekket ut siden hun fremdeles driver og sliter med oppkast. Etter eg begynte med håndforing -en og en bit med mat som hun tygger og svelger-tar tid,men NULL oppkast.

Problemet er ang vann -hun drikker og drikker og så renner det ut av nesen og hun kaster opp alt vannet.

Vi har tatt fjaksti tester før,men de finenr ingenting. Dyrlegen sier at enten er problemet for lite til å se på ultralyd og eller røngten og vi må vente til det er større -ellers så sitter noen fast.

Hun er så levende og hun koser seg og elsker livet så det er vanskelig å se henne for seg så veldig syk-så eg håper jo at det er noe lite som de lett kan ordne

 

krysser fingrene for hundeprinsessen min <3<3<3

 Her er hun mens hun nyter solen i sommer på Costa del Terasse

 

<3<3 Nydelige Buffyen<3<3

21

sakset fra http://www.ba.no/nyheter/article7621708.ece

hallo? hva fan feiler det folk?

 

Mann stjal hund og løp DYREPOLITI NÅ!!!!!!

 
 

? Han tok Tinka, puttet henne i jakkelommen og løp

Hundeeieren var på tur i skogen i Fana i Bergen da et voksent par tok kontakt. Minutter senere var chihuahuaen stjålet.

 

? I mine øyne virket de som helt normale folk, sier hundeeieren til BA.

Bergenskvinnen er langt nede, og orker knapt å snakke med avisen. Likevel vil hun at folk skal få vite om den sjokkerende hendelsen.

? Mitt største ønske er at noen skal ringe og si at hunden er funnet, sier hun.

? DE FIKK KLAPPE OG HOLDE HENNE

Hun var på tur med Tinka og en annen hund i en skog ved Steinsviken, i nærheten av der den nye bybanetraseen bygges.

Den ni uker gamle valpen har hun ikke eid lenger enn siden tirsdag, da hun kjøpte henne fra en oppdretter i Oslo.

? Jeg hadde ikke bånd på den, det var ikke nødvendig. Jeg bar den. Så traff jeg på et par, og de var interessert i hundene, forteller hun.

? De fikk klappe og holde henne. Men plutselig grabbet mannen henne til seg, puttet henne i jakkelommen, og så løp de. Det er jo bare 600 gram hund. Jeg løp etter, men jeg hadde ikke sjans, sier hun.

Hun forteller at paret trolig var i 30-årene, og at de snakket bergensdialekt. Hun hadde blondt hår, og han var mellomblond.

? PÅ TOPPEN AV GRUSOMHETSSKALAEN

Maria Haugan, som er oppdretteren valpen kommer fra, er sjokkert.

? Dette er på toppen av grusomhetsskalaen. De satte seg ned og fikk tillit hos eieren, og så tok de bare valpen og løp, sier Haugan.

? Hjertet mitt gråter for henne.

Eieren har meldt saken til politiet. Hun håper de som tok den skal angre seg og levere den tilbake. Hvis noen vet noe om saken, kan BA formidle kontakt med eieren. Send en epost til tips@ba.no. Politiet kan tipses på telefon 02800.

18

Eg syns både tyvene og de som driver Spydeberg Rideklubb overdriver en smule

At det er helt UHØRT at noen bryter seg inn og KLIPPER av halen på hestene, men hallo? Det er ikkje dyremishandling på det verste.....det finnes MYE verre ting som hører under den kategorien 

sakset fra http://www.dagbladet.no/2014/10/02/nyheter/innenriks/innbrudd/dyremishandling/35553301/

 
 

(Dagbladet): Under et innbrudd i Spydeberg ridesenter i Indre Østfold i natt, så ble fem hester delvis haleløse. Innbruddstyvene, eller tyvene, hadde nemlig klipt halen av hestene. 

- Det tar jo flere år før de gror ut igjen. Det går kanskje greit nå på vinteren, men om sommeren trenger de jo halen for å ta bort fluer og sånn. Vi skjønner ikke hvem som kunne ha gjort dette. Det er gjort på pur faen,  sier Hans Marius Schie, kasserer Spydeberg Rideklubb, til Dagbladet.

De har vært plaget med innbrudd før, men aldri før har noen skamklipt hestene. 

- Vi er i sjokk alle sammen, dette er dyremishandling på sitt verste, sier  Schie til Dagbladet. 

Han anslår at de kan ha stjålet utstyr for hele 100 000 kroner.

Ifølge NTB har politiet undersøkt åstedet og oppretter sak. De ber folk kontakte politiet hvis de har tips om innbruddet.

26

Den er tilbake frem til 1 november -folk har vært rasende og dyr har faktisk dødd i natt og morgentimene pga denne dustete avgjørelsen som ble satt i verk 1 oktober. Etter 1 november  håper vi at det kommer en mer permanent løsning i denne saken -at det blir fortsatt smådyrvakt og og at kommunen fortsetter å støtte denne ordningen. Slik at dyr som blir syk og eller skadet etter kl 16 også får behandling

 

JIPPIIIII FOLKENS -det hjelper å bli forbanna!!

sakset fra http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Redder-smadyrvakten-3210878.html

 

Redder Smådyrvakten !!

 

Støtten vil fortsette i kommunal regi frem til 1. november.

- Frem til det vil kommunen jobbe med å finne en permanent løsning. Smådyrvakten vil være operativ så fort det praktisk lar seg gjøre, skriver Helge Stormoen, byråd for kultur, næring, idrett og kirke i en pressemelding.

Helene Dahl, etatsleder for Etat for landbruk, forteller at telefonen til smådyrvakten skal være oppe å gå allerede fra i morgen av.

- Det er det viktigste at vakten nå er oppe og går igjen, så får vi se hvordan vi kan finne en god løsning den kommende måneden, sier hun.

 

resten av saken kan du lese ved å trykke på linken ovenfor.

 

Nå ble eg jammen glad <3<3<3

14

Smådyrevatn er nedlagt i Bergen!!!

Det betyr i oraksis at om hunden elelr kaninen eller undulaten din blir syk etter kl 16 så får de ingen hjelp.

Du vet vel selv at du neppe kun blir syk mellom 8 og 16 og blir du det ahr du ofte tilgang til en legevakt.

Vel på legevakten slipper du unna med rundt 300 ,-, på dyrevakten koster det 2000,- for fremmøte OG deretter konsultasjon og event medisiner og eller inngrep......dette VET vi som har dyr -Tussi hadde vært død hadde denne ordningen eksistert for 3 år siden.  Da dro vi dit midt på natten og satt med henne i 10 timer før de turde slippe henne hjem...hun avr død da vi fikk henen til væterinæren,men eg hylte henne faktisk tilbake..sa hun kunne våge seg gren og ba som en tulling,men her ligger hun prinsessen min frisk som en fisk ved min side.

 

<3<3<3TUSEN TAKK LODDEFJORD DYREKLINIKK OG VIVI <3<3<3

 

Problemet nå er at kommunen sa opp avtalen og dermed er denne lagt under stordyrvaktken

Det det betyr i praksis er at om en ku skal kalve eller  får jurbetennelse så prioriteres den over din påkjørte katt. Bonden trenger kuen for å leve og du trenger ikkje katten -er likssom beskjede. Veterinærene som har ansvar for stordyrvakten nekter å ta telefoner som innebører små dyr.

 

Noen var jo selvfølgelig FULL i gjerningsøyeblikket da de fant ut at dette avr skikkelig lur ide.

VI TRENGER DYREPOLITI i Norge og  dette er uansett helt feil retning for å hjelpe dyrene og ta vare på deres rettigheter!!!

 

Dette er i strid med loven og vi burde faktisk gjøre noe når ikkje engang politikerene kan lovverket?

Eg håper at noen med litt mer energi og ressurser kan sette i gang en kampanje som eg kan være med å støtte og event spre videre slik at vi fortsetter å ha dyrleger tilgjengelig for våre SMÅ dyr som er STORE skatter.

Hvem i huleste fant ut at man kun blir syk i kontortiden?

Hva skal man gjøre om man finenr en påkjørt katt? Eller at noen er stygg med en kanin eller en hund som har vært i slagsmål? Skal man sette seg i en bil og kjøre til en kommune som ahr smådyrsvakt? Må eg avlivet dyret selv?

WTF?

Eg har ikkje bil, skal eg ta bussen? Taxi? Eller skal dyret mitt eller andre sitt dø av prinsipp pga kommunene driter seg lodrett ut?

 
 

her er selve artikkelen sakset fra http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Syke-dyr-far-ingen-hjelp-i-kveld-3209954.html

 

Hva syns du om denne ordningen? 

Har smådyrvakten reddet ditt kjæledyr?

13

kleenex folkens kleenex en hel haug!!!

 

fans folk altså og en eneste persons kjærlighet............<3

 

This abandoned little kitten was found wandering the streets, and every time people saw him they?d shy away from him because he looked ugly and sick. His name? Ugly the cat. One man took pity on the poor thing and shared his love with Ugly, before he died in his arms.

 

1

2

27

http://dbtv.no/3764293784001?dbtvl=6#Se_hvordan_genifuglen_Figaro_lærer_bort_smarte_knep

 

 
 

 

Fant ingen video å publisere her for dere desverre så du må trykke på linken over.

Figaro er en kakadu som har funnet ut noe lurt og viser dette trikset til en venninne i bur. 

Så gjør Kiwi samme trikset selv .altså de lærer seg det SELV, ingen mennesker som trener dem.

 

Bli imponert

http://dbtv.no/3764293784001?dbtvl=6#Se_hvordan_genifuglen_Figaro_lærer_bort_smarte_knep

 

http://www.bbc.com/news/science-environment-28990335

29

Har egenhending stjelt dette fra http://hunderogtur.blogg.no/ og dere som kjenner meg vet jo at vofser er viktig for meg <3

 
17

Skjer ikkje ofte,men når det skjer bør det komme ut!!!

 Ganske skummel situasjon dette og vi aner ikkje forholdene og forløpet her,men pusen jaget hunden vegg i mellom. Eg er drittredd kattene her i nabolaget for mine hunder,men denne katten fortjener applaus!!!

11

Som du hører på videoen er dette nok et land i Østen som ikkje nett er kjent for sin dyrekjærlighet -unntatt for å spise dem.

At denne hunden er mer dyrevennlig -i dette tilfelle fiskevennlig og vil redde fiskene er helt utrolig

 

Ser ut som de er an AKITA som er en nasjonal hund i Japan, i såfall er ikkje de så grusom som Kina er ang dyr.
9

Du ar vel hørt at fiskere alltid skryter over the one that got away som var superduper svær ikkje sant?

 

vel..................

this one didnt get away og det er IKKJE LOV å selge disse

sakset fra http://www.dagbladet.no/2014/08/05/nyheter/utenriks/kina/dyrenes_nyheter/34644435/

 
 

 

(Dagbladet): Innbyggerne i Xiangzhi, en bydel i byen Quanzhou i den østlige provinsen Fujian i Kina, fikk seg et spesielt syn på fredag. 

Gjennom byens fiskemarkedet i byen kom det en traktor lastet med et merkverdig vesen, skriver blant annet Washington Post. 

Verdens største fisk

Lokale fiskere hadde nemlig fanget en hvalhai. Verdens største fisk, ifølge Store norske leksikon er verdens største registrering en fisk på 20 meter og 34 tonn. Hvalhaien kan leve i hele hundre år.

I tillegg til å være verdens største fisk, er også hvalhaien svært sjelden.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal de lokale fiskerne som fikk hvalhaien i garnet først ha trodd det var «et sjømonster».

Den aktuelle hvalhaien i Quanzhou skal imidlertid ha vært et noe puslete eksemplar av hvalhaien og var «bare» 4,5 meter lang og to tonn tung, ifølgeShanghaiist.

Svart marked

Fiskeren, Cai Chengzhu, sier ifølge avisa at han og kollegene så et stort hull i garnet da de dro det opp. 

Da han dro opp hvalen og la den på traktoren sin, hadde han ifølge avisa planer om å selge hvalhaien for rundt 20 000 kroner, selv om det verken er lov til å selge eller kjøpe eksemplarer av fisken. 

Ifølge Washington Post er imidlertid hvalhaien høyt verdsatt på det svarte markedet. Miljøvernorganisasjonen WildLifeRiskkom tidligere i år med det de mener er bevis på tidenes største hvalhaislakteri sørøst i Kina. På slakteriet skal 600 av arten ha blitt slaktet i året, og oljen fra haien skal ha blitt brukt i «helsekostprodukter.»

13
Forstår ikkje hva som går av folk :((((
Måtte Karma komme hardt og fort!!!
Eg orker faktisk ikkje ha bildet av de 43 marsvinene drept plastert utover bloggen min så du kan finne det på siden eg har linket dette fra
Oppdretter Lene Rasmussen er knust og sjokkert etter at noen tok seg inn i boden og drepte alle 43 marsvinene hennes.

Vet du noe om saken? Tips VG!

 • MMS/SMS: 2200
 • E-POST: 2200@VG.NO
 • TLF: 22 00 00 00

Torsdag morgen våknet marsvinoppdretter Lene Rasmussen (26) til et sjokkerende syn.

- Jeg står opp for å sjekke på marsvinene, men finner ikke nøkkelen til boden der de er. Jeg går til boden for å se, døra er låst, så jeg kikker inn gjennom vinduet, forteller hun til VG.

Det Rasmussen får se er alle marsvinene, døde. Hun ringer samboeren sin som kommer med et brekkjern og får brutt opp døra.

- De var helt tydelig slått i hjel. Én av dem var fortsatt i live, men hun var redd og unnvikende, hadde endret adferd totalt. Hun døde dagen etter, av sjokk, tror jeg, sier oppdretteren.

Ble slått ihjel

Rasmussen eide totalt 43 marsvin, og har drevet som registrert og godkjent oppdretter siden 2008. Halvparten av dyrene var av rasen «Skinny». De har lite eller ingen pels.

- Blåmerkene vistes derfor svært godt. Én hadde fått ansiktet knust, én annen hadde blåveis. Noen hadde knekte negler, og noen knekte ribbein, forteller hun.

I tillegg var en aircondition-ledning revet ut med makt, ifølge Rasmussen.

- Den var montert fast i anlegget og kan ikke ha falt ut av seg selv. Noen har revet den ut og det har ført til at den har spydd ut varme. Det er nok gjort for å være sikker på at ingen av dyrene skulle overleve, sier hun. 

<p>SPYDDE UT VARME: Denne aircondition-ledningen skal ha vært godt festet til anlegget, og er revet ut med makt, tror oppdretter Lene Rasmussen.<br/></p>

SPYDDE UT VARME: Denne aircondition-ledningen skal ha vært godt festet til anlegget, og er revet ut med makt, tror oppdretter Lene Rasmussen.

Foto: LENE RASMUSSEN

Bod-nøkkelen borte

Når nøkkelen til boden ble tatt og hvor den er blitt av, er et mysterium. Rasmussen oppdaget først torsdag morgen at den var borte fra den faste plassen sin rett på innsiden av hoveddøra i huset der hun bor.

- Etter å ha sjekket på marsvinene onsdag kveld, låste jeg boden og la nøkkelen på sin faste plass. Deretter tok jeg med hundene mine på en rask luftetur på framsiden av huset, uten å låse hoveddøra. Jeg kom tilbake, låste den og gikk og la meg. Jeg kan ikke huske at jeg sjekket om bodnøkkelen var der da.

Nøkkelen til boden er fortsatt borte. Rasmussen og samboeren har byttet lås flere steder etter hendelsen, av frykt for at noen har tatt flere nøkler.

-Vi vet jo ikke hva de kan ha vært ute etter. Jeg er lei meg, knust, sjokkert, forbanna og redd. Sjokket kommer fordi jeg overhodet ikke forstår hvorfor noen har gjort dette. Jeg har aldri opplevd noe liknende tidligere, jeg har ingen fiender, har aldri kranglet med noen og aldri fått noen klager, sier hun.

Nabo hørte skritt

En nabo med soveromsvindu ut mot gårdsrommet til Rasmussen skal ha hørt skritt i gården rundt to-tiden natt til torsdag.

- Han reagerte ikke noe særlig på dette, fordi han trodde det var meg. Jeg er ofte oppe og ute på noen ærend relatert til dyrene i løpet av natta. Men det var altså ikke meg denne gangen, sier Rasmussen.

<p>KNUST: Marsvinoppdretter Lene Rasmussen er knust, sjokkert og redd etter at hun fant marsvinene sine slått ihjel torsdag morgen.<br/></p><p/>

KNUST: Marsvinoppdretter Lene Rasmussen er knust, sjokkert og redd etter at hun fant marsvinene sine slått ihjel torsdag morgen.

 

Foto: PRIVAT

 

Rasmussen holder til i Oltedal i Gjesdal kommune i Rogaland.

- Dette er en liten plass, en liten dal, og jeg hadde aldri kunnet tro at noe slikt kunne skje her, sier hun.

Politiet etterforsker

Politiførstebetjent Anders Herrebrøden ved Gjesdal lensmannskontor tok i mot anmeldelsen fra Rasmussen.

- Politiet etterforsker dette videre og er svært interessert i tips fra folk som bor i området og omegn. Dette har skjedd på et lite sted langt ute på landet, og for å løse saken er vi avhengig av at noen har sett eller hørt noe, sier han til VG.

Herrebrøden opplyser at politiet ikke har noe mistenkte i saken.

- Vi går ut i fra at det er noen fra området som står bak. Når det gjelder motiv ser dette ut som rent skadeverk. Vi mistenker ikke noen aksjon av noe slag, det dreier seg om kjæledyr, dette, og er neppe angrep av typen vi har sett vært rettet mot pelsdyroppdrett, sier Herrebrøden.

4

 

Supersøt video og skamfulle Charlie <3<3

4

frem med kleenexene-haugevis

 

Hallo for en hund, er det mulig???

 
21

I disse dager når man finner ut hvor grusomme mennesker kan være -at de dumper levende katter i bur for at de skal dø, eller i kartonger i containere eller hva det enn er. Nå folk skal på ferie er det høysesong for dumping av kjæedyrene våre. helt uverdige av dyreeiere!! Og selvom barena vil på ferie vet ded neppe at prisen på badeland i Tyrkia er mye dyrere og høyere enn de kanskje er villig til å betale.

 

Så for å vise at alle dyeeieren IKKJE tenker på å kvitte seg med dyrene sine på billigste enkleste måte så vil eg dele denne historien om en fantastisk families siste dag med sin beste beste venn <3

 

Kleenex waning!!!

 

 

I Died Today. By, Duke Roberts

robyn arouty dukey 2014-1And I ate a lot of hamburgers. We had a party.

robyn arouty dukey 2014-2And I laughed.

robyn arouty dukey 2014-3

And I thought about how much I?m going to miss it here.

robyn arouty dukey 2014-4

We told jokes.

robyn arouty dukey 2014-5

We were serious.

robyn arouty dukey 2014-7

My friends from next door came to see me. They?re twins. When someone offered them one of my hamburgers, one said, ?No thank you. I don?t want to take any from Dukey.?

robyn arouty dukey 2014-8

Kristen came to see me. She?s a hoot. She?s my groomer. And my buddy.

robyn arouty dukey 2014-9

While we were waiting for the vet to come Kristen said we were going for a walk. Then someone said, ?How about a play in the water at the splash park down the street?? So off we went!

robyn arouty dukey 2014-10robyn arouty dukey 2014-11?You know I?m going to miss you, right??

robyn arouty dukey 2014-12

?And you too, right??

robyn arouty dukey 2014-13

?I need you to help me watch over my family.?

robyn arouty dukey 2014-14

?Did you hear me? This is all I want!?

robyn arouty dukey 2014-15

We got wet today.

robyn arouty dukey 2014-18We smiled today.

robyn arouty dukey 2014-17

We felt grateful today.

robyn arouty dukey 2014-19We broke the rules today.

robyn arouty dukey 2014-20

I listened to the kids play off in the distance. And thought about my two babies at home. I loved protecting them.

robyn arouty dukey 2014-21

I relaxed today.

robyn arouty dukey 2014-22

I felt no pain. Even though the tumor grew so big.

robyn arouty dukey 2014-23

I felt the love today.

robyn arouty dukey 2014-25

I said goodbye to my beautiful friend Kira. She ?saw? me standing over everybody before the doctor said it was time. I was excited & jumping & happy.

robyn arouty dukey 2014-26

Well, I didn?t say goodbye. I said ?til we meet again.

robyn arouty dukey 2014-6

God, I was lucky. Our time was short. But you both gave me a second chance & we lived it up together. You love when I look at you. I?ll never stop.

Always,

DUKEY

robyn arouty dukey 2014-24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hvis du ikje får se bildene trykk på linken under.

http://www.robynarouty.com/i-died-today/

Hvis du ikkje leser engelsk så godt trykk på denne linken 

http://m.side2.no/underholdning/jeg-dde-i-dag/8466530.html

Grunnen til at han sier de fikk så kort tid samme er at de adopterte ham for 3 år siden <3

<3<3Fineste vovven og fineste mennskene hans <3<3

13

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem har sagt at dyr ikkje kan vise kjærlighet og være god med hverandre <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leste bloggen til Sophie Elise http://sophieelise.blogg.no/ og kom over disse overnydelige bildene av disse vakre dyrene og deres barn. Måtte bare dele fordi eg er en mushball når det gjelder dyr -alle slags dyr som dere sikkert vet allerede.

Får dere ikkje opp bildene klikk her 

http://sophieelise.blogg.no/1404590338_de_steste_yeblikkene.html

 

 

 

Noen ganger må man dele nydelige ting også som skjer i naturen <3

 

 

 

Liker du dyreprogram?

 

Liker du dyr?

 

Har du dyr selv?

 

Hvis du kunne valgt hvilket som helst dyr hva ville du hatt?

9

De sier at en elefant aldri glemmer.........

Eg håper så inderlig at dette ikkje er sant og at elefanten kan glemme det HELVETE den har vært igjennom gjennom 50 ??!!!

Vært kjøpt og solgt over 20 ganger og levde på godterier fra turister ,plast og papir fordi han ikkje fikk mat :(((

Hjertet mitt blør og eg får så vondt av dyr som lever på denne måten fordi folk bare rett og slett ikkje har NOE medfølelse. Og har dyr til underholdning og de lever som fanger.

Hvordan de behandler elefantvalper blir behandlet for å skremme dem til å være underdaning er helt grusomt.

Hvis du ser på videoen så vil du se at dette er den tynneste elefanten du har sett. Forfra kan man ikkje se kroppen hans og en vanlig elefant som lever fritt, i dyrehage eller hvertfall hos dem som behandler dem godt ser du at elefanten har en STOR kropp.

Lenge leve Raju <3<3<3

 

http://www.dagbladet.no/2014/07/07/nyheter/utenriks/dyrenes_nyheter/mishandling/dyremishandling/34236663/
(Dagbladet): Elefanten Raju er blitt holdt lenket i nagler og kjetting av ulike eiere de siste 50 åra, og hans siste narkomane eier har tvunget ham til å tigge penger for seg i India, skriver britiske The Independent.


Nå kan Raju endelig bevege seg fritt rundt etter at dyrevernere på nattlig raid reddet den mishandlede elefanten fra sin plageånd.

London-baserte Wildlife SOS hadde lokalmyndighetenes velsignelse da de gikk til aksjon natt til 4. juli for å frigjøre Raju fra den sikre død.

Slått og sultet

Raju har nemlig blitt slått og sultet i en årrekke, og har måttet spise papir og plastikk for å fylle magen. Lenkene og naglene den narkomane eieren hadde surret rundt elefantbeina har gitt Raju smertefulle sår og leddgikt, og han levde i konstante smerter inntil han ble reddet.

Representanter fra Wildlife SOS klarte midt på natta torsdag å sette Raju fri, til tross for at eieren hadde forberedt seg på aksjonen med folk til å blokkere veien og ekstra lenker på elefanten.

Dyreeksperter jobbet i timevis med å vinne elefantens tillit ved å gi ham frukt og klapp. Det hjalp ikke hvor mange kommandoer den tidligere eieren skrek for å tirre opp elefanten, for til sist gikk Raju med på å gå om bord i en lastebil som tok ham til et senter for mishandlede elefanter.

Tårene trillet

Frivillige sier de så tårer renne nedover Rajus ansikt da han ble reddet.

- Gruppa var lamslått over å se tårene trille nedover fjeset hans under redningsaksjonen. Det var utrolig emosjonelt for alle sammen, sier Pooja Binepal i Wildlife SOS Storbritannia og fortsetter:

- Vi visste i våre hjerter at han skjønte at han ble reddet.

Dyrevernerene ser likevel ikke bort fra at noen tårer også presset seg fram som et resultat av smertene elefanten måtte tåle da naglene og kjettingen endelig ble fjernet.

- Noen tårer var uten tvil et resultat av smerte, men han syntes også å forstå at en forandring var i ferd med å skje, sier grunnlegger av dyrevernorganisasjonen, Kartick Satyanarayan.

Underernært

Nær to dager senere var Raju framme på senteret i Mathura hvor veterinærer brukte 45 minutter på å frigjøre ham fra nagler og kjetting.

- Vi hadde alle tårer i øynene da det siste tauet med den siste naglen var kuttet og Raju tok sine første skritt i frihet, sier Satyanarayan.

Raju er fortsatt kraftig underernært, og skal nå få noen dager å komme seg på før han introduseres for andre elefanter ved senteret.

Elefantens hale er nær hårfri fordi hans tidligere eier har nappet ut hårstrå for å selge dem til turister som lykkebringere.

Rajus kropp var dekket av dype sår fra nagler, kjettinger og et spyd eieren brukte til å disiplinere ham med.

Wildlife SOS ble grunnlagt i India i 1995. 

23

da skjer dette Sånne type hunder trenger mye mental og fysisk stimuli så denne var helt genial :D

18

Mr G bodde på en gård der eieren knapt kunne ta vare på seg selv og hun var en hoarder. Jellybean var Mr Gs bestevenn,men de ble begge plassert på hver sin gård.

Mr G ville ikkje spise eller bevege seg, han bare lå inne i et hjørne alene på gården og ble sjekket -helt frisk,men full i sorg og deprimert :((

Det viste seg at Jellybean på sin  gård var veldig lei seg også og savnet vennen sin. 

 

Rescued from years of neglect by a hoarder in Southern California, a goat named Mr. G found a new home at an animal sanctuary in the Sacramento area earlier this month.

goat2

Mr. G and Jellybean were reunited earlier this month. (Credit: Animal Place/First Spark Media)

But Mr. G was depressed, refusing to eat or move for some six days after being relocated to Animal Place in Vacaville, according to a post on the organization?s website.

He had been taken away from a female burro named Jellybean, who had been adopted by a different rescue organization.

?For a decade he lived with a burro on the property of a woman who could barely care for herself, let alone the dozens of dogs she hoarded and three barnyard animal,? the post stated. ?The two were separated in order to save their lives. We didn?t know the depth of their bond.?

Parted from his good friend, Mr. G apparently was ?in mourning,? barely lifting his head, the post stated. He refused to go outside or eat, but there was nothing physically wrong with him.

?Animal control said he was raised with a burro, and that they were best friends. When they were separated, the burro really brayed and cried a lot. We said ? ?Maybe he?s grieving for the loss of his friendship,?? Animal Place caregiver Jan Galeazzi told San Francisco television station KPIX.

A volunteer at Animal Place drove 14 hours roundtrip to pick up Jellybean and reunite the pair. When the donkey arrived, Mr. G?s transformation was quick.

goat

Mr. G was forlorn and refused to eat for six days after being parted from Jellybean. (Credit: Animal Place/First Spark Media)

As Mr. G heard Jellybean being unloaded, he picked up his head, his nostrils quivering, a YouTube video from Animal Place shows.

He ran outside, scampering around Jellybean.

?It seemed that Mr. G could barely believe that Jellybean was there,? the YouTube video captions stated.

As Jellybean was fed, for the first time since his arrival at Animal Place, Mr. G ate too.

?Right away, his personality changed,? the caption stated. ?Animals have the ability to form friendships and feel deep emotions, just like us.?

Since it was posted May 20, the video of their reunion has been viewed more than 3.5 million times on YouTube, and their unlikely friendship was winning hearts across the Internet.

Animal Place has chosen to keep the pair together as permanent residents on the organization?s 600-acre property in Grass Valley.

It asked supporters to donate financially to help purchase a new trailer like the 25-year-old one that hauled Jellybean, or to give to other animal rights groups.
17


Du kna bare trykke litt ut i filmen om du syns det blir mye det samme, for den er superflink å danse - spesielt fra 3 min tar den av hahaha11

De SKAL inn til babyene sine
 

 

42

M med mais er visst populært skal vi tro Tussi som var hjemme alene i 45 minutter og da hoppet på spisestuebordet der en skål sto med bla en ny pose med M med mais, heldigvis har hun styrt mer med å få opp posen enn spist innholdet,men alikevel........

Hun anbefaler hvertfall......og mamsen må passe på om hun blir syk -da hunder ikkje tåler sjokolade

 
47

«Til dere jævler som nettopp kjørte over katten til vår datter, rygget tilbake for å filme, le og dra videre»


 

 

Denne katten var 2 år gammel og gravid, historien kan du lese her

http://www.dagbladet.no/2014/05/12/nyheter/innenriks/dyrenes_nyheter/katt/33259341


21

I går ble eg utfordret av fineste Mia på http://miastorp.blogg.no/1399579057_humlestafetten__spre_.html om å spre kunnskap og å gjøre en innsats for humlen.

Humlen holder på å dø ut og det må vi forhindre, den er viktig i naturen så nå skal vi da gjøre en liten innsats for å fortelle folk at ikkje bare delfiner og tigre og neshorn trenger vår hjelp,


Her er noe du selv kan aktivt bidra med 

 

1. Plant blomster som tilbyr mat til humlene! 
2. 
Ikke bruk gift!
3. 
Tilby bolig!
4. Spre budskapet og inspirer andre til å hjelpe!

Vil du vite mer om hvilke blomster humla liker og hvordan du kan bygge bolig til humlene gå inn på http://moseplassen.com/

30% av verdens matvareproduksjon er avhenging av pollinering av bier, det er bare at den sammen med humlen er på vei til å dø ut.
Nå skal eg finne noen planter på plantasjen og ha på terassen som humlene kan trives i Rhododendron er noe både eg og humlene liker godt <3


Da gjenstår det kun for meg å utfrodre noen videre og da velger eg meg 
32

ja eg har fått besøk nå kun en sneakpeak og så mer senere :)

 Lånebildet fra mammaen deres Fineste Frodith  http://frodith.blogg.no/

31

http://www.dagbladet.no/2014/04/23/nyheter/innenriks/dyrebeskyttelsen/32943924/

Denne overskriften burde være unødvendig, også loven om at det er ulovlig å dumpe dyr- burde være rimelig opplagt spør du meg!!!

Måtte karma ramme hardt og kjapt!

 
Fant levende kylling dumpet i søppelpose med malte påskeegg

Kvinne oppdaget kvitringen.

 

 

 

(Dagbladet): En kvinne oppdaget i dag en levende kylling, dumpet i en pose ved en søppelkasse på Økern i Oslo, melder Dyrebeskyttelsen i en pressemelding.

- Det var en kvinne som bodde i området, som oppdaget at det kvitret i posen som stod ved søplekasse. Da så hun at det var en kylling oppi den, som stod der uten mat og drikke, sier pressekontakt Linn Krogstad i Dyrebeskyttelsen Norge til Dagbladet.

Hun sier det er første gang de har opplevd at noen har funnet en kylling dumpet på denne måten.

- Vi får en del merkelige henvendelser, men vi har aldri opplevd noe som dette, sier Krogstad.

I posen var det også noen malte påskeegg.

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Men det kan se ut som at det var noen som syntes det var gøy å ha en kylling i påska, som nå ønsket å kvitte seg med den. Det er litt vanskelig å si hvor gammel den er, men den klekket nok ikke så lenge før påske.

Dyrebeskyttelsen hentet kyllingen, og vil gi den et nytt hjem på et småbruk utenfor Drammen.

Det er forbudt å dumpe dyr.

23
Secret Life of DogsFantastiske vovven <3 reddet mammaen sin

45

ka fan? unnskyld,men her måtte litt kraftig Bergensk til!!!!!!!!!!

Eg er bortskjemt med å leve nær en gård med dyr som har det utrolig fint og de har navn og blir pleiet kjempebra. nesten hele sommeren er de ute og beiter, sauene i fjellet og kyrne på markene.

Eg er bortskjemt med å bo ved Hardangerfjorden der laksen hopper og hummeren er lovlig stor nok til å ta med hjem.

Da blir eg forbanna dårlig når eg ser sånt som dette, hva mener han med at det er en GLIPP at en gris født med hull i huden ikkje er avlivet for LENGE siden?????

Det er jo ikkje som om at du kan UNNGÅ å se et gapende hull i ryggen på denne grisen????

Fyttifan! Det BØR bare finnes Karma!!!

 

sakset fra VG.no


 

Se flere av bildene på linken

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/slik-saa-det-ut-hos-en-av-norges-stoerste-svineboender/a/10147083/

 

Store kjøttsår, fastspent og utmagret. Det er noe av det Mattilsynet fant hos en av landets største svinebønder og hans to samarbeidspartnere.

 Vi utførte tilsyn i fire besetninger som vi tok under ett fordi vi forsto det slik at det er en utstrakt utveksling av dyr dem i mellom. Vi fant mangler både når det gjaldt dyrehelse og dyrevelferd, sier Kirsti Ullsfoss, distriktsleder ved Mattilsynets distriktskontor for Indre Østfold og Follo, til VG.

Det er hos svingiganten Henrik Mørk Eek og hans samarbeidspartnere Svein Engebretsen og Hamon Fabio Moaddab i Skiptvet i Østfold, at Mattilsynet har foretatt inspeksjoner. Tilsynet ble gjort på bakgrunn av en bekymringsmelding. Det var Nationen som omtalte saken først .

Mattilsynet avslørte flere alvorlige brudd på dyrevelferdsloven da de besøkte gårdene i Østfold.

Fastspent

Hos Eek skal purkene ha vært fastspent uten lovlig grunn, ifølge Mattilsynet.

- Et gjennomgående funn var fiksering av purker. Det vil si at de står så trangt at de bare kan stå eller legge seg. De har ikke mulighet til å snu seg, sier Ullsfoss.

Dette ble forbudt for mange år siden.

- Det kan gis tillatelse i enkelttilfeller, som for eksempel for å forhindre purka i å tråkke på grisungene under grising. Men det var hverken urolige dyr eller noe annet som skulle tilsi at de skulle stå slik, fortsetter hun.

- Vi ønsker å fiksere minst mulig, men gjør det også av hensyn til dyrevelferd. Bingene vi har i dag fungerer for dårlig til løsgående drift, sier Ove Henrik Mørk Eek til VG.

Han forteller at de er i ferd med å bygge ut grisehuset, som vil stå ferdig i løpet av året.

- Vi må fiksere mer nå enn om vi hadde fått lov til å bygge i 2008 da vi først søkte om byggetillatelse, sier han.

Mattilsynet fant blant annet ulovlig fastspente purker, magre purker og en pattegris med et gammelt, stor og dypt sår. Her er det dårlig renhold, kun strø i smågrishjørnet og ikke tørr og ren liggeplass. Foto: MattilsynetMattilsynet fant blant annet ulovlig fastspente purker, magre purker og en pattegris med et gammelt, stor og dypt sår. Her er det dårlig renhold, kun strø i smågrishjørnet og ikke tørr og ren liggeplass. Foto: Mattilsynet

For tynne

Mattilsynet mener også at Eeks purker ikke fikk nok mat. I rapporten står det ifølge Nationen, at grisene hans manglet for med høyt fiberinnhold og at flere av dem framsto som magre.

- I den perioden purkene står i fødeavdelingen får de så mye for som de ønsker å spise, men likevel er det belastende for dyret å kunne fø frem så mange barn. I den forbindelse er det helt normalt at de blir noe tynnere og at de legger på seg etter at barna blir tatt fra dem, sier Eek.

Ullsfoss sier til VG at et gjennomgående problem i besetningene var at grisene manglet merking.

- Merking av dyr er viktig for å hindre smittespredning. Det er også viktig at dyrene følges opp med tanke på veterinær og dyresjekk, men det fantes ikke noe system som registrerte sykdom og behandling, sier hun.

Det er viktig både for dyrets velferd og med tanke på slakting og eventuelle reststoffer i kjøttet.

- Det ble avgjort at de ikke skulle merkes siden de kommer fra samme besetning. Derfor ble det vurdert at det ikke var nødvendig, men saksbehandleren som var her nå mente at det var det, svarer Eek.

Blant landets største svinebønder

Nationen skriver at Henrik Mørk Eek er en av Norges aller største svinebønder. I tillegg har han investert i store svinebesetninger i Latvia og Ukraina. Virksomheten i Norge og i utlandet er organisert i flere selskaper hvorav Mørk Engebretsen Invest as (MEI) er hovedselskapet.

Eek har de siste ti årene vært involvert i flere rettssaker på grunn av måten han driver svineproduksjonen på.

I fjor sommer fikk han en bot på tre millioner kroner for å ha overskredet makstallet på antall griser. Noen måneder senere fikk han i Borgarting lagmannsrett medhold i en sak om å få utvide grisehuset sitt i Skiptvet fra 1800 kvadratmeter til 3900 kvadramateter.

Stort, åpent sår

Hos Eeks nære samarbeidspartner og barndomsvenn, Svein Engebretsen, fant Mattilsynet en pattegris med et stort sår som var så dypt at det blottla muskulatur. Såret var tilgriset med fluer og størknet avføring.

- Det var tydelig at det ikke var et nytt sår, men at den hadde gått slik ei stund. Det er klart det er en stor lidelse for dyret og et brudd vi ser alvorlig på. Dette dyret burde vært behandlet eller avlivet umiddelbart, sier Ullsfoss.

- Den skulle vært avlivet, den var født med et hudløst parti. Den burde vært avlivet på et tidligere tidspunkt. Det er bare beklagelig at det har skjedd en glipp der, sier Engebretsen, til VG.

Også her fant Mattilsynet purker som ble fastspent regelmessig, de fant farlige hull i gulvet og flere magre griser.

- Jeg har tenkt å etterfølge deres krav, jeg driver med restaurering av nybygg slik at vi får mer ordning på det bygningsmessige, sier Engebretsen.

- Det er normalt at det er noen tynne purker, det er slett ikke uvanlig. De får det de vil ha under dieperioden, noen av dem klarer rett og slett ikke spise nok. Det er ikke en ukjent problematikk det. Man skal jo tilstrebe alt man kan for å gjøre noe med det, men noen er bare tynnere enn andre - slik er det jo bare, fortsetter Engebretsen.

Alvorlige brudd

Hamon Fabio Moaadab, som samarbeider tett med Engebretsen og Eek om svineproduksjon, leier ut purkene sine til Eek og selger smågrisene sine til Hampshire AS. Hampshire AS eies av MEI, selskapet til Eek og Engebretsen.

Hos Fabio Drift, som selskapet heter, ble det også avdekket flere alvorlige brudd. Moaadab sier til VG at han ikke ønsker å kommentere rapporten.

Ullsfoss sier til VG at besetningene driver med oppdrett av smågris som selges videre til slaktegrisprodusenter. Gris fra disse går videre til slakt og så ut på markedet.

- Men så lenge avvikene ivaretas så er det ingen grunn til bekymring for konsumentene. Vi har allerede vært på inspeksjon for å følge opp sakene og de mest akutte tilfellene ble fulgt opp på stedet, sier Ullsfoss.

9


27

- fordi mine medmennesker gjør slike ting som dette

 

 

Han ble funnet i en boss sjakt -er det MULIG? Kaste hunden???????

Kan du tro at dette er samme hund?

Og ja bildene er i riktig rekkefølge -utrolig nok!

Eg kan faktisk ikkje fatte og FORSTÅ at denne hundene kunne overleve sånn mishandling!!!!Vakre fineste Patrick i dag <3

 

Her kan du lese hele historien

http://sftimes.co/?id=336&src=share_fb_new_336

25

Her får kreftsyke Mario sitt avskjedskyss av sjiraffen han har vært dyrepasser til.
(Dagbladet): Etter at den nederlandske dyrepasseren Mario Eijs (54) fikk budskapet om at han har uhelbredelig kreft og bare uker igjen å leve, hadde han ett brennende ønske: å få ta farvel med «sine» kjære dyr og kolleger i Blijdorp-dyrehagen i Rotterdam, skriver avisa Algemeen Dagblad.

I over 20 år har den psykisk utviklingshemmede mannen nesten daglig, på frivillig basis, hjulpet til med å passe dyra i dyrehagen. Men kreftsykdommen satte en stopper for besøkene, og han er nå svært svak.

Hjulpet av stiftelse

Mario ble imidlertid hørt avStichting Ambulance Wens(Stiftelsen Ambulanseønske), som nettopp oppfyller dødssyke pasienters ønske om å bli brakt til steder de ellers ikke ville kunne besøke på grunn av sykdommen. De ville gjerne hjelpe til slik at dyrepasseren fikk tatt avskjed.
Vel framme i Blijdorp ble han rullet ut blant sjiraffene i sykesenga. Så, plutselig, kom en av sjiraffene bort til Mario og undersøkte ham med leppene - det så ut som et kyss.


- Dyra kjente ham igjen, og skjønte at alt ikke sto bra til, sier Kees Veldboer i ambulansestiftelsen.

- Svært spesielt

- Mario klarer ikke å røre noe særlig på seg, og å snakke er svært vanskelig for ham. Men ansiktet hans sa mer enn tusen ord - det var et svært spesielt øyeblikk, konstaterer han.

- Jeg kunne se på Mario at han syntes det var fantastisk, sier søsteren Petra.

I tillegg til møtet med sjiraffene tok Mario også farvel med de andre dyra i dyrehagen samt kollegene.

Flere studier, bl.a. denne fra 2007, publisert i New England Journal of Medicine, understøtter teorien om at dyr har evne til å sanse alvorlig sykdom hos mennesker.

22

Tussi og Buffy bak og Fendi foran <3Har vært veldig travelt her og manglet nett tilgang,men dere er flinke å kommentere på innleggene som eg hadde forhånds skrevet -Tusen takk <3

Og de eg event ikkje har rukket å svare -du er ikkje glemt,det ble bare utrolig hektisk begynnelse på uken.

Hunden min Buffy  ble dårlig i går og hun måtte fjerne 3 tenner i dag -høres ikkje så fælt ut med tanke på hun er 12 år,men hun må fjerne 9!!!!!!!!!!! til pga tannkjøttsykdom :(

Føler meg som en grusom hundemamma,men sånn er saken. Hvordan unngikk eg å merke dette? Aner ikkje -hun spiser tannsteinbein og sunn hundemat og har ingen problemer med å tygge.Så at 12 tenner må ut er jo crazy?

Heldigvis vil hun ha tenner igjen og kan leve godt med så få tenner :) Hovedmålet er en sunn frisk hund og at vi må passe mer på tannebissene.

Eg sto opp kl 7 i dag for å ta bussER for å komme til dyrlegen og vi hadde time kl 9. Desverre kom det inn et krisetilfele og de måtte prøve å redde den hunden og vi ble sittende å vente i over 1 time. Som er helt ok -andre har ventet når samme lege reddt min hund for noen år siden :)

Skulle hente henne kl 17,men fikk henne ikkje før 1920 pga manglende ansatte i dag. Utrolig slitsomt for de som var på jobb, med over 200 tapte anrop på telefone for de kunne ikkje svare for de måtte ta seg av de som alt VAR på klinikken.

Hun var i super form da vi kom hjem og spiste mat og hoppet og danset rundt i stuen så tydeligvis var dette bra for henne :)

Kl er nå snart 3 og eg er våken enda fordi eg kan ikkje sove helt enda. Har hatt en powernap etter dyreklinikken,men kjenner at de siste 3-4 dagene med lite søvn og korte netter blir litt mye. Så planen er å sover superlenge i morgen.

Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang dag med andre ord. 

 

Nattinatt alle dere søte skjønne fantastiske, morsomme folkene som gjør min blogg bedre og mitt liv bedre fordi eg har blitt kjent med dere <3

29

Noen ganger hater eg mennesker -litt

- og så elsker eg dem igjen når de gjør vidunderlige ting for dem som ikkje kan gjøre noe for segselv <3

 

Did you know that homeless animals outnumber homeless people 5 to 1? It?s not surprising to see an unwanted animal roaming the streets in even the smallest of towns. This is a heartbreaking reality we live with, but sometimes people find a way to help those dogs and cats in need.

A group in Canada, the Quebec Society for the Protection of Animals, found the dog you see below on the streets. He was so dirty and his fur was so matted, he could barely be recognized as an animal (let alone a dog).

It may be impossible to help every stray that you see, but every effort we make to help homeless animals counts. Contact the ASPCA or Humane Society if you?re interested in volunteering, donating or adopting. Our animal friends can?t help themselves, so we need to step in.

 

69

Først vil eg fortelle om vår Street Diva Fendi som levde på gaten i Andalucia, Spania fordi hun har patella ( hoppe ut knær.) Hun hadde også Leishmania ( sandflueparasitt)og en annen bakteriell sykdom.

Da eg skulle få henne hadde adopsjonsbyrået fått alle blodprøve svarene og sa at eg burde får en annen hund, med mindre plager og som ikkje trengte behandling og medisiner. De syns det avr trist og at det hørtes ut som et Paradis for henne å komme til meg,men nå ville nok ingen ha henne med alle problemene hennes.

 Jo svarte eg, EG vil <3

 Ingen avlivet meg da eg ble syk og vi kan ta pillene våre sammen hun og eg <3

Eg fikk ikkje vite før samme dag som hun kom fra Spania at de hadde plass på flyet til henne.

Så 10 august 2012 hentet eg henne på Flesland. En liten skjelvende utrolig møkkete klump av en hund.

Vi skrev under papirene og fikk pass og vaksinasjonskort og kunne ta med oss hjem prinsessen.

Første kvelden knuste hun hjertet mitt.

Vi hadde laget istand bur til henne med puter og tepper om hun ville ha en safe hule som bare var hennes.

Etter en stund hørte vi noen knitrelyder på kjøkkenet -vi hadde nett flyttet inn i huset og var ikkje helt på plass så

i det ene hjørnet hadde vi samlet opp en haug med plasposer som vi skulle samle sammen og ta i plasbosset.

Eg gikk på kjøkkenet og der fant eg henne i posene,laget et lite hi for segselv. da eg skulle ta henne ut av haugen var hun så redd og skalv.

Hun hadde aldri hatt eget bur eller eget teppe eller noe som var bare sitt så hun gikk for å legge seg i omgivelser hun var vant til :(

 

Her har hun og Tussi det veldig gøy selvom det høres veldig skummelt ut :P
Det er veldig vanskelig å tenke seg at denne redde bittelille tynne hunden er den lille gledesbylten som løper rundt hjemme hos meg og tøyser og tuller og leker med de andre hundene mine.

  For en tid tilbake leste dette hos skjønne Engla http://englas.blogg.no/1387023608_ingen_betaler_for_kjr.html som selv har en nydelig lite vovv <3

 

En bonde hadde noen valper han måtte selge. Han malte et skilt som averterte 4 valper til salgs, og spikret det på enden av gjerdet sitt. Mens han spikret opp skiltet kjente han noe som nappet i overallen. Han så ned og inn i øynene på en liten gutt. 

Unnskyld, sa gutten. Jeg vil kjøpe en av valpene dine. 

Vel, sa bonden mens han tørket sin svette nakke. Disse valpene har flott premierte foreldre og koster veldig mange penger.

Gutten så ned et øyeblikk. Så gravde han dypt ned i lomma, og dro opp en håndfull av mynter og sa : Jeg har 39 cents. Er det nok til å ta en titt ?

Selvfølgelig, sa bonden, og gikk bortover mens han plystret. Kom, Dolly!,  ropte han. 

Ut av hundehuset kom Dolly løpende med fire hårete nøster hakk i hæl. 

Den lille gutten presset ansiktet sitt mot nettinggjerdet og gjorde store øyne. 

Mens valpene nærmet seg gjerdet fikk gutten se en bevegelse ved hundehuset som fanget hans interesse. 

Sakte men sikkert stabbet det frem enda en pelsball, betydelig mindre enn de andre valpene. 

Den gjorde sitt beste for å holde følge med de andre. Den vil jeg ha!, sa gutten mens han pekte ivrig på det lille nøstet. 

Bonden satte seg på kne ved siden av gutten og sa: Gutt, du vil ikke ha den valpen. Han vil aldri bli i stand til å løpe og leke slik som de andre valpene.

Den lille gutten gikk et skritt bort fra gjerdet, han bøyde seg og begynte og dra opp det ene buksebeinet. 

Da så bonden at gutten hadde stålskinner på hver side av leggen, som var festet til en spesiallagd sko. 

Gutten kikket opp på bonden og sa :Du skjønner, jeg løper ikke så bra jeg heller, og han der vil trenge en som forstår.

Med tårer i øynene, bøyde bonden seg ned og plukket opp den lille valpen. 

Forsiktig la han den i armene på den lille gutten. Hvor mye koster den ?, spurte den lille gutten. 

Ingenting, svarte bonden. Ingen betaler for Kjærlighet...

11

De fleste menn er litt usikker i et møte med babyer eller flere småbarn samtidig. Så egentlig er vi kanskje ikkje så forskjellig -dyr og mennesker?
11

Naturen er vakker,her ser du hvordan forskjellige arter påvirkes av hverandre og det igjen kan endre landskapet og retningen elver tar.Dyrene trenger hverandre for å skape balanse og naturen trenger dyrene.

Yellowstone er en vakker naturpark i USA som også har verdens største vulkan.
20

sa en liten jente med downs og at pappaen hennes sier hun er en gave fra Gud. <3

Dette er Herman som ikkje liker å bli tatt på og Himalaya en nydelig hundemamma som er så snil og gjør sitt ytterste for at han skal forstå at hun ikkje er farlig.

Nå var jo mammaen tilstedet og filmet det hele så det var under trygge omstendigheter.

Ellers vet vi jo at barn med lite erfaring med hunder må være litt forsiktig og at barn - spesielt  med større hunder - bør ikkje være alene med hunder.

Himalaya er tydeligvis en helt spesiell hund som kan se noe kanskje ikkje alle andre kan. Kanskje fordi hun er en mamma? <3

 

enjoy

 


Hvis du vil lese mer eller se fler bilder om hva som hender etterpå kan du se her

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2440007/Heart-warming-moment-gentle-labrador-Himalaya-coaxes-reluctant-Down-s-Syndrome-boy-play-him.html

20 

Ved å skanne hjernen til hunder har ungarske forskere funnet likheter mellom hjernen til mennesket og dets beste venn, melder BBC

De ungarske forskerne fant at hundehjernen og menneskehjernen reagerte likt når de hørte mennesker prate, og på følelsesladde lyder som gråt eller latter. 

- Vi tror hunder og mennesker har en veldig lik måte å tolke emosjoner på, sier Attila Andics, som har ledet forskerteamet ved Eotvos Lorand-universitet i Budapest

11 hunder deltok i studien. Sammenlikningsgrunnlaget var bilder av 22 menneskers hjerne. Forskerne brukte i alt 200 ulike lyder i forsøket. 

Hjerneaktiviteten når dyrene og menneskene hørte lyden av menneskestemmer fant sted i omtrent samme område i hjernen. Hunder reagerte imidlertid sterkere på lyden av bjeffing, og mennesker reagerte mer på menneskestemmer. 

 

 
Tussi, Buffy og Fendi foran

 

Veldig spennende dette, selv har eg 3 helt forskjellige hunder, Tussi leser meg helt og eg henne, Buffy datteren min og de er bestevenner. Og Fendi begynner å finne sin plass, hun er nyeste i flokken og kommer fra et liv på gaten uten egne mennesker.

Hun har et annet språk enn de andre to og er bittelitt mindre sær. 

De er alle 3 veldig forskjellige og de er alle 3 individuelle-de kopierer hverandre og er søsken og venner og elsker og hater hverandre.

Nå da eg har vært syk har de alle 3 vært med meg hele tiden -og Fendi som er fra gaten i Spania er vel egentlig den som har forandret seg mest, fra å ikkje ville ligge så nært til å nesten ligge på fanget og gjerne oppå brystet mitt når eg sov i sengen ( hun er 4 kg så det går). Hun har oså begynte å lure de andre for å få plassen nærmeste meg og blitt mer kosete enn hun var før.

Så ja eg tror hunder leser oss, bedre enn vi dem <3

 

Har du hund?

06

sakset fra VG

 

 Det er ikke bare vi mennesker som lar vær og vind påvirke humøret.

Sterk vind og regnvær har nemlig hatt stor innvirkning på humøret til søramerikanske pingviner ved Sea Life Centre i Scarborough i England, skriver den britiske avisen The Guardian.

Pingvinene i Sea Life Centre er nå så lei av månedesvis med sterk vind og mye regn at de ansatte er bekymret.

Får antidepressiva

- De første ukene med regnvær reagerte de ikke så sterkt, men nå er de virkelig lei og har det elendig - i likhet med mange av oss andre, sier Lyndsey Crawford, som er ansatt ved senteret.

De blir nå medisinert med antidepressive midler for å komme seg gjennom den britiske vinteren, opplyser hun.

Pingvinene er ifølge The Guardian særlig følsomme for rutineendringer.

Håper på bedre vær

- Ved kysten i Peru og Chile kan man oppleve ganske ekstremt vær. Det pingvinene sliter med er at det regner nesten hver dag i ukevis - og at det er så sterk vind, sier Crawford.

Ifølge de ansatte på senteret kan depresjoner føre til redusert immunforsvar hos pingvinene. De antidepressivene midlene er derfor et tiltak for at ikke de skal bli mer syke.

- Hittil har medisinene gjort jobben, men vi ber for at været skal bli bedre. Vi håper på sol i minst et par dager - slik at pingvinene kan få den medisinen de virkelig trenger, sier Crawford.

0

Døde sjøfugl er fulle av VÅRT avfall.

Tannbørster, lightere og bruskorker fyller magene til albatrosser på Midway Island, en øy i Stillehavet hvor store mengder søppel skyller innover land.

 

Marin forsøpling

Marin forsøpling har fått økt oppmerksomhet etter at EU-parlamentet 14. januar vedtok en resolusjon der det står at plastavfall og visse plastposer bør forbys innen 2020.(Dagbladet): 3000 kilometer fra nærmeste kontinent ligger øya Midway Atoll. På tross av den fredelige beliggenheten og den store avstanden til fastlandsindustri, er øya blitt konsumets søppeldynge, midt i hjertet av Stillehavet.

Filmskaperen Chris Jordan fra Seattle i USA har studert fulgelivet på øya Midway Atoll Island i en årrekke. 

Gjennom fotolinsa har han fanget grusomme motiver av døde sjøfugler med magen full av bruskorker, rester av lightere, tannbørster og andre små og store plastrester. Se video øverst i saken.


De fleste som dør har mest plast i magen

Nettstedet Wilderutopia skriver at omlag 200 000 av 500 000 nyfødte albatross-babyer dør av dehydrering og sult på øya Midway hvert år. Enstudie gjort av biologer, finansiert av det amerikanske miljødepartetementet, viste at albatross-babyene som døde av overnevnte årsaker hadde dobbelt så mye plast i magesekken enn albatrossene som døde av andre årsaker.

Fikk med stjerneredigerer på dokumentar

Jordan ble både rørt og skremt av det yrende dyrelivet og de store funnene av bruskorker, tannbørster og lightere i fuglemagene. Fotoprosjektet resulterte etter hvert i dokuemtarfilmen "Midway", som er et samarbeid mellom Jordan og redigereren av den velrenommerte dyredokumentaren «March of the Penguins», med blant annet Morgan Freeman som forteller.

 

 

- Trenger radikalt skifte

Jordan understreker ifølge nettstedet Take Part at plastforsøplingen nærmer seg den absolutte smertegrensen. - Vi trenger et radikalt globalt skifte, og hvordan får vi til det? Jo, gjennom radikal endring av et globalt tankemønster, sier Jordan.

Miljøeksperter deltar på norsk konferanse

Førstkommende onsdag strømmer biologer, forskere, politikere og eksperter på marin forsøpling til Ballroom i Oslo for å delta på organisasjonen Hold Norge rents internasjonale konferanse om tema.

- Plasten vanskelig å rydde

 

Arrangør og marinebiolog i Hold Norge rent, Mali Hole Skogen, forklarte til papirutgaven til Aftenposten søndag hvorfor marin plastforsøpling er så farlig:
- Fordi plast brytes ned til mikroplast, ørsmå biter som blir fanget opp av plankton, siden spist av fisk og til slutt kan havne på matbordet. Problemet med mikroplasten er at den er utrolig vanskelig å rydde opp.Sjøfugl og hval kan tro plast er mat, og bli skadet når de spiser den. Den siste uttalelsen fra Skogen er Jordans dokumentar et bevis på, og filmskaperen sitter også i panelet når den internasjonale konferansen går av stabelen onsdag.

 

 

Hva med deg? resirkulerer du?

8Fantastisk vakkert!! Hva syns du?

6

Det finnes dyretolker som Amelia Kinkaid http://www.ameliakinkade.com/ som forteller utrolige historier som dyr forteller henne.

 

Selv har eg hatt dyretolk til mine hunder ved flere anledninger og tolken selv har ofte vært veldig sjokkert over at ting de sier til meg om hundene stemmer på en prikk! det kan være alt fra favorittmat - i vårt tilfelle for den ene hunden min så er brokkoli favoritt, ikkje vanlig hundemat akkurat.

Hun andre kunne fortelle om favorittlufteplassen til Italieneren min -heller ikkje en typisk hundeting å like - parkeringen foran Rema 1000 hahahaha - yeah I know 

Italieneren min syns også at mopsemixen min syter unøvendig mye og får for mye oppmerkesomhet. ( Hun har vært veldig syk og døde faktisk,men vi fikk liv i henne igjen) Og mopsemixen min syns hun er den lureste av de alle 3 og det skryter hun av haha-de er vittige.

Eg kan hverken dyretolking eller hundehvisker ,men den ene hunden min er mye lettere og forstå enn de andre. Og spesielt Italieneren sliter med at eg ikkje forstår henne. Hun kan sitte i 30 min og bare se på meg-drive me nuts. Hun har og sagt hun vet eg ikkje forstår henne og hun syns det er trist. Hvilket det jo er,men etter 11 år får vi det likssom ikkje til,men elsker hverandre for det <3

Forstår du dine dyr?

 

 

Datteren min sendet denne til meg i dag <3 helt fantastisk om Gorilla og Sjimpanser

 
2
13

Felix utested i Lillehammer går nye veier for å markere sin standpunkt ang dyremishandling og for å latterliggjøre andres kleskoder.

Eg bryr meg ikkje om grunn nr 2,men å nekte dem adgang sender et STERKT signal i mine øyne -heia Felix !!!

 

 

POPULÆR JAKKE:
Canada Goose-jakka er et populært plagg i Norge, særlig blant ungdom. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Aaron Vincent Elkaim

 

 

- Et symbol på dyremishandling

Sakset fra Dagbladet i dag

(Dagbladet):  Utestedet Felix i Lillehammer vil fra nå av nekte adgang til gjester som har på seg en jakke av merket Canada Goose. 

- Canada Goose-jakker er per i dag kanskje det mest brukte klesplagget i kategorien «klær som er skapt av lidelser». Det har på mange måter blitt et symbol på dyremishandling, sier Eirik Norheim på Felix til Gubrandsdølen Dagningen

I en pressemelding på Facebook viser han til informasjon fra dyrevernsorganisasjonen NOAH, som sier at jakkene har pels fra coyoter som er fanget i feller ved hjelp av fotsakser, noe som forårsaker undvendig mye lidelse. Og at de er fylt med gåsedun fra industrigjess som også brukes til kjøtt- og gåseleverproduksjon.

- Vi er først og fremst et utested, men det er mange i Felix-miljøet som er engasjert i dyrevernarbeid, og for oss er dette en symbolsk handling, sier han til avisa, og legger til at det også er ironisering over andre utesteders kleskoder.

Utestedet vil også nekte folk med pels å komme inn, men det er det ikke så mange av gjestene som har, sier han. 

I Danmark besluttet nylig landets største sportskjede, Sportmaster, å stoppet salget av «Canada Goose»-jakker. Begrunnelsen fra kjeden er at Canada Goose ikke har kunnet garantere dem at pelsen på jakkene ikke stammer fra dyr som lider unødig. 

18

Hvis ikkje må du lese denne vakre historien om en løve og hans mennesker. 

Ja for dyr mener at vi er menneskene deres-akkurat som vi mener de er hundene våre, eller kattene -i dette tilfelle en diger katt!

 

INGEN BLE DREPT: Eierne passet på at ingen dyr ble skadet av den lille løveungen. Her er Christian påsken 1971. Foto: Versal forlag


 


BLE EN ATTRAKSJON: Christian bodde over en butikk i King's Road. Han oppholdt seg ofte i butikken også, og både skremte og fascinerte kunder. Her er han på biltur i London med eierne sine. Foto: Versal forlag

 

 

 

LEKEN: Bare en eneste gang følte eierne at Christian var farlig. De lekte med ham også etter at han ble så stor at han var sterkere enn dem. Her tar løven mannen, og ikke ballen. Da han var åtte måneder gammel begynte Christian å kjede seg, og eierne hans så seg om etter nye muligheter. Det endte med at han ble skilt fra fosterfedrene sine og sendt til Kenya for å leve i frihet med andre løver. Foto: Versal forlag

 

 

VOKSTE OPP I LONDON: Christian sammen med fosterforeldrene John (t.v.) og Ace i trappen opp til leiligheten hvor de bodde i Chelsea i London. Her hadde løven en hage han lekte i, og han trivdes også innendørs, selv om han vokste veldig fort. Bildet er fra 1969. Foto: Versal forlag

 


(Dagbladet): Historien om de australske backpackerne som kjøpte en løve på Harrods i London har rørt en hel verden.

Anthony «Ace» Bourke og John Rendall fikk et innfall da de besøkte det eksklusive varemagasinet i 1969, og endte opp med å betale om lag 35 000 kroner for den nå verdensberømte løven.

Selv om det er lenge siden Harrods solgte eksotiske dyr som løver, pantere og elefanter, har varemagasinet fortsatt å selge mer vanlige kjæledyr som hunder, hamstere og katter - fram til nå.

Nå skal nemlig den verdenskjente dyreavdelinga stenge, skriver britiske Telegraph.

 

Mer mote

De siste husdyrene har blitt solgt, og det eksklusive spaet, som har tilbudt dyrepedikyr og hårstell til kundenes firbeinte venner, blir flyttet til nye lokaler i Fulham Road, skriver Standard.

 

Årsaken til nedleggelsen er at varemagasinet ønsker mer plass til damemote:

- Dyreavdelingen stenger for å lage plass til planlagt videreutvikling av vårt tilbud innen dameklær. De ansatte er informert, og Harrods jobber med å finne alternative stillinger i butikken så langt det er mulig, sier en talsperson for varemagasinet til avisa.

 

- En æra er over

I 1976 ble en ny lov som gjorde det forbudt å selge truede dyrearter innført, og Harrods kunne ikke lenger tilby sine kunder de mest eksotiske dyrevariantene.

 

Én av løven Christians «fosterforeldre», John Rendall, sier til Standard at nedleggelsen av dyreavdelinga er forståelig:

- Det var en helt annen tid, og verden har gått videre. Etter at den nye loven ble innført kunne de ikke lenger ha en dyrehage, og dyrebutikken var ikke lenger et stort trekkplaster, så jeg forstår at de måtte tenke på noe mer lønnsomt. Men en æra er definitivt over, sier Rendall.

 

RØRENDE GJENFORENING: Etter noen måneders atskillelse ble løven Christian gjenforent med fosterforeldrene sine i Kenya. Bildet er tatt i 1971. Foto: Versal forlag

 

Rørende gjenforening

Etter å ha kjøpt løven Christian på Harrods, oppdro de to adoptivforeldrene ham i sin egen leilighet i London, men løven vokste fort og ble raskt farligere. Christian ble derfor satt ut i det fri, i Kenya.

 

Ett år etter atskillelsen dro Bourke og Rendall for å treffe Christian igjen. Ingen trodde løven ville kjenne dem igjen, menvideoen som ble tatt opp har rørt mange gang på gang siden.

- Han stirret intenst på oss i noen sekunder, før han langsomt beveget seg mot oss for å ta en nærmere titt. Han gransket oss nøye. Han så fantastisk ut, og der oppe på stenen så han ikke større ut enn han gjorde sist vi så ham. Vi orket ikke vente lenger, vi ropte på ham. Med en gang begynte han å løpe mot oss. Knurrende av forventning og glede kom denne enorme løven rett mot oss og hoppet opp for å hilse, mykt og forsiktig.

 

- Forsvant i 1973

Siste gang Bourke og Rendall så Christian var i august 1972, da de dro tilbake for nok en gjenforening.

 

Denne gangen hoppet ikke Christian opp og hilste like entusiastisk. Han hadde fått mye annet å tenke på, blant annet en eskalerende konflikt med de ville løvene i nærheten. Han var blitt nærmere 250 kilo og hadde parret seg med en vill løvinne.

Bourke og Rendall så ham aldri igjen etter dette møtet.

- Han forsvant i Kenyas villmark i 1973, inn i det livet han var ment for å leve, men aldri var spådd ettersom han ble født inn i fangenskap i England, sa Rendall da han stilte i nettmøte for Dagbladet i 2009.

 

Hele dokumentaren -den er lang

 
9

 

 -eg liker ikkje Ricky Gervais, men her sier han noe eg ofte har lyst å si til dem som fremdeles driver med og handler dyretestete produkter

 

 


 

Ricky-Gervais-Quote

10

hei alle supre fantastiske mennesker som leser min blogg og har deltatt på pakkekalender.

 

 

Planen var å sende alle gavene etter jul slik at eg slapp så mange runder på posten,men desverre ble hunden min veldig syk og trengte tilsyn hele tiden. 

Pakken blir sendt denne uken og det kommer et innlegg når de er sendt -så da slipper dere lure på om det mangler eller ikkje har dukket opp osv.

 

 

Vi trodde kanskje nyrene hennes hadde røket,men heldigvis bare en kraftig urinsveinsinfeksjon. Nå får hun medisin og ligger med dyne på sofaen og bli frisksen <3

 

Fineste Buffy <3 og eg håper vi er tilgitt :)

 

 

12

denne har eg publisert før,men mange av dere har kanskje ikkje lest den eller sett videoen og eg syns den fortjener en second chance.

Noen av dere har kanskje ikkje fått med dere at eg er mot dyremishandling og bruker kun produkter som ikkje er testet på dyr så langt det lar seg gjøre.

Bruker også bare cruelty free husholdningsprodukter også.

Noen ganger gjør man feil og handler i god tro,men da har man lært og kjøper mer bevisst senere-man kan bare gjøre sitt beste ikkje sant.

 

 

Nå pensjoneres verdens lab-sjimpanser!!

 

Denne videoen om disse fantastiske dyrene fikk meg til å bælje som en brannhydrant.

Nye forskningsmetoder eleminerer dyreforsøk i labratorier så sjimpansene blir pensjonert. De blir omplassert i helt spesielle habitater som er laget kun for dem og som legemiddelselskapene er med på å gå pengestøtte til.

 

Mange vil nok bli sinte fordi firmaene på denne måten fraskriver seg ansvar og at penger ikkje kan kjøpe tilgivelse.

Selv ser eg på dette en fantastisk løsning på en forferdelig situasjon.

Dessverre kan man ikkje forske på mennesker når det gjelder legemidler pga livslengden til en person er så mye lengre enn et dyr.

Skulle veldig gjerne ønske at både hunder,rotter,mus og kaniner slapp å sitte i bur og være den måten vi finner løsninger på medisinske problemer og hvilken medisiner som hjelper.

Nå etterhvert som de kan finne bedre måter vil dyreforsøkene bli færre -heldigvis

 

Og forhåpentligvis fullstendig eliminert etterhvert!!

I mellomtiden syns eg at det er en passende avslutning på lang og tro tjeneste disse sjimpansene nå får i Sveits

 

 
 

Sol i ansiktet og gress under bena for første gang på 30 år

13
12
Frankie her ser helt ut som min lille Street Diva Fendi m ha sett ut som valp <3

http://www.trueactivist.com/gab_gallery/homeless-dog-living-in-a-trash-pile-gets-rescued-and-then-does-something-amazing/

 

 

A moving video of the extraordinary recovery -- and resilience -- of an abandoned dog who was left to die in a trash heap is reminding us this week of the healing power of love, friendship and second chances.

On Nov. 15, when Eldad Hagar first laid eyes on Miley, an abandoned dog living among piles of trash on the outskirts of Los Angeles, his heart broke.

"When I got there, I almost couldn't believe what I was seeing," Hagar, the co-founder of animal rescue organization Hope For Paws, told The Huffington Post of his first encounter with the pup. "It's almost as if this place was struck by a tsunami."

Miley, covered in mange and infections, was so lifeless and defeated that Hagar, who recorded the dog's rescue on camera, says she "didn't even have the energy" to run away from him as he approached her.

miley trash

Hagar says he rushed to Miley's side after he heard about the pooch's plight from a local resident. The tipster told him that Miley had been living in the trash heap for at least a few months. It is believed that she was abandoned by her owners.

Though he knew that Miley wouldn't be in good shape, Hagar says he was still shocked when he finally made contact with her. Her physical deterioration was "definitely one of the worst cases" he'd ever seen, he said.

He knew he had to get Miley to a hospital right away.

Gaining the pup's trust was no easy feat, however. Hagar says he offered her food and sat with her in the pile of trash for an hour before she was finally ready to leave with him. Then he got her into his car to be brought to the vet.

"She was very lucky we rescued her when we did, because her condition would have continued to deteriorate until she would have died a miserable and painful death," Hagar said.

After examining Miley, veterinarian Dr. Lisa Youn discovered that the pooch wasn't just suffering from mange and bacterial infections, but parasites and malnutrition, as well.

"She was in so much pain," Hagar said.

miley

Over the next two weeks, Miley got intensive medical care and was treated with antibiotics, medicine for parasites and frequent medicated baths. Slowly but surely, her spirits began to lift.

It wasn't, however, until Miley found a best friend that her recovery took a dramatic turn for the better.

Miley met Frankie the chihuahua after he was rescued from a sewer tunnel by Hagar and a friend. The tiny dog had almost drowned, Hagar said, because of a spell of heavy rain.

"He was so scared of everything," Hagar wrote of Frankie in the video. "Miley took Frankie under her wing and they quickly became really good friends."

miley dog

Miley and Frankie, who are wonderfully affectionate with each other, are said to be doing well.

The "worst part is behind [them]," Hagar told the HuffPost, adding that Miley should be "100 percent" in a few months.

Watch the adorable duo playing with each other in the video above. To find out more about the work that Hope For Paws does, visit the organization's websiteand Facebook page.
0

Denne hunden elsker vann,men ahr glemt å svømme.

 

Se de søte bena nedi vannet <3

 

 
8

Dette har eg hentet fra bloggen til http://www.nivadog.com/giftig-for-hunder.html

 

8
Min vakre Street Diva Fendi ( rescue dog fra Andalucia i Spania er om trent like glad som denne lille krabaten.


 

Vakre Fendi <3<3<3

 

Vi var litt redd hun skulle være redd for snø,men vi trengte ikkje bekymre oss for det 

 

 

Men tilbake til denne lille krabaten som sprudler av genuine livsbejaende glede -ja omtrent sånn ser Fendi ut hver dag , hun ELSKER livet og menneskene sine :)

 

 

Er dette verdens gladeste pingvin?

«Jippi! Sjekk sjøen da! Oooooooiiiiiiiiiiiiiiii» roper den ene pingvinen til de andre. Og de andre bare: «Eh... Og så da? Gidd det der.»

http://www.ba.no/nyheter/article7024345.ece

 

 

10

sakset fra min mote http://minmote.no/2013/11/gina-tricot-slutter-med-all-produksjon-av-angora-dun-fjaer-og-skinn/

 

Gina Tricot slutter med all produksjon av angora, dun, fjær og skinn

Tar grep etter forrige ukes angoraullavsløring

Den svenske kleskjeden Gina Tricot mener kontrollsystemet i tekstilbransjen ikke er tilstrekkelig for å være sikre på at dyr behandles godt nok, og slutter nå å produsere produkter i blant annet angoraull. 

Det skriver kleskjeden i en pressemelding. Dermed er Gina Tricot den første av billigkjedene i Skandinavia som i lys av forrige ukes angoraullavsløring velger å ta kraftige grep i sin produksjon.

«Den senere oppmerksomheten i spørsmålet rundt angora har fått Gina Tricot til vurdere om kontrollsystemet i tekstilbransjen virkelig strekker til for at policien skal etterleves. Konklusjonen er at dette ikke er tilfellet. Gina Tricot har derfor besluttet ikke lenger å anvende seg at verken angora, dun, fjær eller skinn i deres produksjon», skriver kleskjeden.

Utviklingen av nye produkter kommer til å skje uten bruk av disse materialene, og er en beslutning som vil gjelde frem til man med trygghet og sikkerhet kan gå god for både materialeinnhold, så vel som dyrevelferd. Produktene som inneholder materialene de nå slutter å bruke i produksjonen, vil fortsatt bli solgt i butikk til det er tomt.

Sjokkerende avsløring

Forrige uke omtalte minMote en avslørende video som viser hvordan angorakaniner på brutalt vis får pelsen revet av mens de hyler og skriker av smerte. Det er dyrevernorganisasjonen PETA som har filmet med skjult kamera på kaninfarmer i ni ulike asiatiske land, og de sjokkerende funnene har spredd seg til medier i hele verden.

minMote kunne fredag forrige uke fortelle at det svenske merket Acne Studios, som er et av Skandinavias største motehus, trakk tilbake samtlige av sine angoraplagg fra alle sine butikker og nettbutikk. Dette gjorde motehuset for å forsikre seg om at deres leverandører produsererer angoraullen etter merkets egne retningslinjer. Samme dag tok norske moteredaktører også til orde for at de heretter ikke vil anbefale angoraplagg i sine motemagasiner.

- Godt eksempel

Karen Frivik, informasjonsansvarlig i Dyrevernalliansen er glad for at Gina Tricot nå velger å slutte med angoraull og andre materialer som kommer fra dyr.

- Det er helt fantastisk. Dette er en stor kjede med godt fotfeste her i Norge, og det er veldig gledelig at de tar grep på denne måten og går foran som et godt eksempel. Penger er et språk alle forstår og dette ville være med på å legge press på land som Kina hvor dyremishandling nærmest er satt i system, sier hun til minMote, og fortsetter:

- At merkene ikke tar grep før oppslagene i pressen kommer viser at de prøver så lenge det går. De er selv med på å presse materialpriser ned og må ta ansvar for konsekvenser som dårlige forhold for dyr i for eksempel Kina. Forbrukere i dag blir mer og mer bevisste ? aktørene gjør derfor lurt i å sette dyrevelferd og miljø foran profitt. Jeg tror det vil lønne seg på sikt, sier hun.

SLUTTER MED ANGORA: Den store, svenske kleskjeden Gina Tricot sier onsdag ettermiddag at de vil slutte å benytte seg av materialer som angoraull, fjær og skinn. Foto: NTB SCANPIX

SLUTTER MED ANGORA: Den store, svenske kleskjeden Gina Tricot sier onsdag ettermiddag at de vil slutte å benytte seg av materialer som angoraull, dun, fjær og skinn. Foto: NTB SCANPIX

Aktualiserer behov for kontrollsystem

Videre i pressemeldingen sier den svenske kleskjeden at de ikke har indikasjoner på at vannskjøtsel av dyr har forekommet i produksjon av deres produkter, men at de fatter denne beslutningen ettersom personer og bedrifter har blitt dypt opprørt over den behandlingen angorakaniner har fått i videoen fra dyrevernorganisasjonen PETA.

«Det aktualiserer behovet for et kontrollsystem som bygger på felles verdier om dyrevelferd i bransjen», skriver Gina Tricot.

Det har ikke lykkes minMote å få en kommentar fra Gina Tricot onsdag ettermiddag.

Også miljøorganisasjonen Fremtiden i våre hender roser den svenske kleskjeden for å ta grep.

- At en kleskjede tar slike grep viser at de kontinuerlig jobber for å få en produksjon som er etisk forsvarlig. Som klesaktør finnes det flere etiske hensyn å ta, og om man vil vinne frem i konkurransen om kundene er det viktig å fremstå som troverdige, sier fagrådgiver i organisasjonens etikk- og næringslivsavdeling, Carin Lefer.

0

sakset fra Dagbladet http://www.dagbladet.no/2013/11/27/kultur/hollywood/dyr/film/usa/30542424/

Hvordan man skal stoppe dette vet eg ikkje faktisk. Vil folk slutte å gå på kino der dyr er med eller?

Dette skjer jo hovedsaklig i større produksjoner og ikkje så veldig sannsynlig i filmer som Beethoven

eller Turner og Hooch

 men heller mer av denne typen film

 

og 

HOLDT PÅ Å DRUKNE: Tigeren King som medvirket i suksessfilmen «Historien om Pi» holdt på å drukne under innspillingen. Foto: Scanpix

 

selvom det står på rulleteksten at ingen dyr ble skadet.

 

Tigeren i Pi druknet nesten under innspillingen og flere dyr døde under innspillingen av LOTR fordi de ble vannskjøttet.

Eg har ofte tenkt at det er utrolig god klipping og fantastisk filming og filmtricks i filmer med masse dyr siden ingen har blitt skadet-da eg ofte føler at noen av scenen er så spektakulære.

Nå fant eg altså ut at i noen tilfeller BLIR de faktisk skadet og det liker eg ikkje noe særlig.

 

Visste du dette?

http://www.dagbladet.no/2013/11/27/kultur/hollywood/dyr/film/usa/30542424/

5

De av dere som har lest bloggen min og det eg skriver på http://www.iknowthatmagazine.com/author/lin/ vet at eg er mot all dyremishandling og dyretesting.

Og i det siste kjenner eg også at eg har blitt litt anti Kina også.

 

I utgangspunktet er Kina et land med lange tradisjoner innenfor balanse medisin og yin og yang og respekt og alt skal være harmonisk.

Feng Shui er et fantastisk eksempel på dette ( ordentlig sådann, ikkje sånn dustebøker der du kjøper grønne frosker og bittesmå Buddhaer og henger opp speil og vips slips er livet ditt fantastisk )

Alikevel ser vi at 1 barns politikken har ødelagt mye balanse i Kina -i dag dømmes millioner av menn til å aldri kunne gifte seg eller starte familie -fordi det rett og slett mangler kvinner. Et gammelt kinesisk ordtak sier få en datter mist en datter, få en sønn få en datter. Dette betyr at de som får døtre må gi henne bort når hun er gift. De får ingen hjelp på sine eldre dager og vil kanskje ikkje ha et så trygt og lykkelig liv. De som får en sønn derimot vil få en datter når sønne er gift og får på den måten ekstra hender til å jelpe på gården og med annet praktisk når foreldrene blir eldre.

I noen provinser i Kina har man lov å ha flere barn enn ett,men mange steder er dette forbudt og man får bøter i bestefall. Rike kinesere kan selvsagt betaleog har råd til å ha en jente eller flere. Desverre i fattigere områder er det ikkje mulig og jentebabyer blir satt ut i skoegen for å dø eller kastet og gjemt blant søppel eller sent på barnehjem der de ikkje blir tatt veldig godt vare på. Skrekkens eksempel på dette så vi da den Amerikanske Lisa J Ling gikk undercover i Kina på barnehjemmene og viste oss dokumentaren som på Norsk ble kalt Dødsrommene eller Return to the Dyings Rooms som du kan lese mer om her http://www.taliacarner.com/thedyingroomsspecialreport.html

For kort tid siden ble det gitt amensti til barn født i skjul -disse barna har vært rettsløse i eget land -ingen papirer, ingen skolegang, tilgang til lege, tannlegen etc

Selvsagt fullstendig uvirkelig for oss og forkastelig at et land skal behandle sine barn på denne måten -så kan vi klage over hvor fælt vi har det i Norge. Selv mener eg at INGEN barn skal være rettsløse eller nektes tilgang til helt elementære ting og da spesielt i et I-land som da altså Kina er.I U-land er det jo vi andre som må steppe inn for å hjelpe dem til å hjelpe segselv, men det var en digresjon.

En annen trist ting er at mange kosmetikkmerker som alltid har vært crueltyfree blir nødt å bruke dyreforsøk for å få lov å selge sine produkter i Kina. 

Igjen er dette desverre om penger som det meste andre som skjer.

Heldigvis ser det ut som at Kina er i dialog om å nedlegge dyreforsøk i kosmetikkøyemed. Og skjer det, vil jo alle de merkene vi er glade i og som alltid har gitt oss fantastiske gode produkter UTEN dyretesting før gå tilbake til å utvikle produktene sine på samme måte som før.

Kina har da etterhvert i mine øyne blitt spesielialist på utrolig syke ting som blir en trend.

 

Flåing av levende dyr i pelsindustrien -for da blir pelsene mer glansfull -WTF??!!

Haifinnesuppe -fange haien og kutte av den finnen for deretter å kaste haien ut igjen slik at den drunkner - WTF??!!

Ribbing av kaniner til angoraplagg - WTF??!!

For ikkje å snakke alle dyrene som må bøte med livene sine for afrodisiaker og naturmedisin mm

Det går rykter om de har kattunger i flasker også som blir foret via en tube og en annen tube som fører avføring ut av flasken, eg finner ikkje noe om dette og håper ved Gud at det ikkje er sant.

Mye av dette kan vi ikkje gjøre så mye med over natten, men vi kan nekte å kjøpe ting med ekte pels. Ikkje kjøpe ekte angora pels og nekte å kjøpe produkter fra firmaer som enten tester på dyr i utgangspunktet eller har begynt å teste for å få selge i Kina.

Ja EU sier nei til dyretesting, men vi er desverre bare et lite spytt i havet i forhodl til resten av verden der det enda er lovlig.

Men det du KAN gjøre her og nå og som eg BER deg innstendig om å være så snill å hjelpe å stoppe Lykkenøkkelringer med levende babyskillpadder og andre smådyr.

 

 

 

https://secure.avaaz.org/en/petition/Petition_contre_les_amulettes_danimaux_vivants_en_Chine/?kUAylfb

 

 

 

 

http://www.treehugger.com/natural-sciences/live-animals-being-sold-as-keyrings-in-china.html

29

Født UTEN noe som helst sympati? mangler de noe-serieøst?

Nå trodde eg faktisk at de hadde nådd toppen på så mye dritt de klarer å gjøre mot dyr. RIBBE LEVENDE KANINER??????

Eg er så sint at eg ser rødt!

Er det ingen andre som er sjokkert????? DET HOLDER NÅ! FY FAN!!

hentet fra http://minmote.no/2013/11/klesbransjen-etter-sjokkvideo-av-angorakaniner-inhumant-og-brutalt/

 

 

 

Til nå har mange sett det som uproblematisk å kjøpe plagg i angoraull. Nå viser en sjokkerende video hylende kaniner som får pelsen revet av mens de er i live.

Av ODA MARIE MIDBØE og SONIA HUANCA VOLD

Den avslørende videoen som først ble omtalt av TV2, viser hvordan angorakaniner på brutalt vis får pelsen revet av mens de hyler og skriker av smerte. Det er dyrevernorganisasjonenPETA som har filmet med skjult kamera på kaninfarmer i ni ulike asiatiske land, og publisert de sjokkerende funnene på sine nettsider.

? Det var selvfølgelig forferdelig å se videoen. Vi er dyrevenner og mennesker, og det er helt naturlig å reagere på innholdet, sier Frode Grønvold, daglig leder for det norske merket FWSS til minMote.

NB: Sterke bilder: 

 

Kaninen kan komme i sjokktilstand

Merket står bak de svært populære angoraluene som mange kjendiser og forbrukere både i Norge og resten av Skandinavia har varmet hodet med de siste årene. Luene blir produsert i Kina, landet som står for 90 prosent av all angoraull-produksjon, ifølge tall fra FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO.

FWSS, som tar tydelig avstand fra pels, opplyser minMote om at de stiller strenge krav til sine samarbeidspartnere i Kina.

? De signerer på dokumentene med retningslinjer. Dessuten besøker vi alle fabrikkene våre og vi jobber tett med dem. Det er ikke så mye mer man kan gjøre. Det er viktig for oss å ha mest mulig kontroll på det, sier Grønvold, og fortsetter:

? Metoden våre leverandører bruker er «shearing», noe som innebærer at kaninens pels blir klippet og barbert og hele pelsen tas ikke vekk. Denne metoden har FN anbefalt, sier han videre.

I en rapport om kaninskinn og -pels til tekstilbruk skrevet av FAO står det at metoden der pelsen blir revet av dyret gir de lengste angorafibrene ? noe som i størst grad benyttes på de mer eksklusive angoraplaggene, såkalte «high fashion garment». Metoden er derimot ikke anbefalt: Ifølge organisasjonen kan angorakaninene komme i en sjokktilstand hvis pelsen blir plukket av på denne måten.

FWSS, som ikke benytter seg av lange fibertyper av angoraull, tar sterk avstand fra metoden.

? Jeg tror det er viktig å poengtere at videoen viser en veldig inhuman og brutal måte å drive angorafarming på, sier Grønvold.

- UNNGÅ LANGHÅRET ANGORA: FWSS-gründer Frode Grønvold mener forbrukere bør la være å kjøpe langhåret angoraull fordi den sannsynligvis har blitt plukket av levende kaniner. Foto: FWSS

? UNNGÅ LANGHÅRET ANGORA: FWSS-gründer Frode Grønvold mener forbrukere bør la være å kjøpe langhåret angoraull fordi den sannsynligvis har blitt plukket av levende kaniner. Foto: FWSS

? Plukking ikke tillatt

Den store og verdensomspennende kleskjeden H&M har også tydelige retningslinjer på at de kun bruker angora fra humane pelsdyrfarmer.

? Plukking er ikke tillatt under noen omstendigheter, og dyrene må behandles på en god og human måte under hårinnsamlingen. Voldsom eller hard behandling av dyrene er ikke tillatt. Farmene må følge våre krav til helse, næring og levestandard for dyrene, skriver presseansvarlig Kristin Fjeld i H&M Norge i en e-post til minMote, og fortsetter:

? Kaninene skal ha et godt levemiljø hvor de kan bevege seg rundt og spise og drikke uten noen vanskeligheter. De skal også ha godt med ly og egne hvileområder, skriver Fjeld videre.

Vil ha importforbud

Dyrevernalliansen i Norge mener norske forbrukere bør boikotte alle plagg laget av råvarer som kommer fra dyr som er produsert i Kina på grunn av landets manglende retningslinjer for dyrevelferd. Hun advarer også mot all type angoraull ? også den som produseres i Norge.

- Angorakaniner er avlet opp på grunn av pelsen og lever innestengt i små bur. Vi må ikke glemme å være kritisk til vårt eget dyrehold også. Det er ikke kun i Kina dyr utsettes for mishandling. Det er ikke etisk forsvarlig å produsere, selge eller kjøpe angoraull, dunjakker og oppdrettspels, sier informasjonsansvarlig Karen Frivik.

Dyrevernalliansen krever at norske myndigheter bruker dyrevelferdsloven som åpner for importforbud mot angoraull fra Kina.

Karen Frivik, informasjonsansvarlig i Dyrevernalliansen

Karen Frivik, informasjonsansvarlig i Dyrevernalliansen

- Det ville straks skapt sterke reaksjoner i Kina, og det er den beste måten å presse dem på. Det er på tide at politikerne tar dyrevelferd opp på et politisk nivå. Disse barbariske bildene er støtende og skaper reaksjoner blant forbrukerne ? noe som igjen rammer handelen. Det er viktig at Kina forstår dette, også for sin egen del,  Frivik, og fortsetter:

- Selv om forbrukeren har et ansvar, ligger hovedansvaret hos merkene og produsentene. Klesaktørene må ha strenge etiske retningslinjer. En god merkevareordning ville også gjort det enklere å handle etisk, legger hun til.

 - Orientere seg om de ulike metodene

Varner-gruppen, som eier kleskjeder som Cubus, Bik Bok, Carlings og Dressmann, skriver i en mail til minMote at deres angoraull også produseres i Kina, men at det er snakk om et svært lite volum.

? Varner-gruppen benytter seg av flere ulike leverandører og stiller strenge krav til dem. Alle våre krav er nedfelt i vår code of coduct, utarbeidet i samarbeid med IEH, også for dyrevelferd, skriver presseansvarlig Julie Bragli Eckhardt i en e-post til minMote.

? Vi garanterer at vi jobber aktivt og kontinuerlig for at alle våre leverandører skal forholde seg til våre krav. Vi tar all informasjon på alvor, som i dette tilfellet angoraull, og vil se nærmere på dette, skriver hun videre.

Frode Grønvold i FWSS mener både leverandører og forbrukere har et ansvar for å velge angoraull som er produsert med en human metode.

? Det er en fare for at hvis man kjøper angora med lange fiber som er 40 millimeter eller lengre, så er det i utgangspunktet sannsynlig at disse fibrene er plukket. Det er viktig at man som forbruker og leverandør orienterer seg om forskjellene på de ulike metodene som brukes for å lage angoraull, sier Grønvold.

 

minMote har vært i kontakt med både Gina Tricot og Acne, men har ikke lykkes med å få svar på spørsmål angående deres retningslinjer for samarbeid med angoraull-produsenter.

6

Tar ingen kreditt for å ha skrevet noe så velformulert som dette og har fått lov å dele på bloggen min

Husk å lese Tonje sin blogg om du vil vite mer om hennes engasjement!!

http://tonjekvamme.blogg.no/

 

NB sterke bilder og video

 

fantastiske Tonje Kvamme <3som er dyrens stemme skrev 101013

 

Kina er ikke noe annet enn ondskap satt i praksis.

 

Først må jeg bare si en ting. Jeg har skrevet om mye forskjellig siden jeg begynte å blogge. Men denne artikkelen ble jeg fysisk kvalm av å skrive og gjøre research til. Så om du ikke orker å lese den så har jeg full forståelse for det. Dette gjelder spesielt den nederste delen av artikkelen som omhandler kinesisk pelsindustri, og filmen jeg har lagt ved.

 

Hva tenker du når du hører "Kina"? Sikkert mye det samme som meg. Du tenker sikkert på alle de varene du har kjøpt oppover årene som er merket med; "Made in China". Eller kansje du tenker på den Kinesiske mur. Kinamat. Ettbarnspolitikk. Den himmelske freds plass. Beijing. You name it! Men Kina er mer enn som så. Kina er ondskap satt i praksis. Virkelig. Jeg tar sterkt avstand fra Kina, og alt de står for.

Greit nok, man kan sikkert være fasinert over mye rart der, men jeg hadde aldri i livet ville reist ned dit og støttet Kinesisk turisme. Og det eneste jeg kan gjøre er er å oppfordre deg til det samme. Hvorfor? Ikke pga den massive kritikken de har fått i forhold til brudd på menneskerettighetene. Bare det er nok til å sette spørsmål ved dette landet. Men på grunn av måten de behandler levende tenkende individer på 4 bein der nede. Dyr. Våre kjære uskyldige "earthlings". Vet ikke hvor jeg skal begynne engang for å få ut min frustrasjon. Eller sinne. Og jeg blir enda mer frustrert over at det ikke er noe jeg kan få gjort for å få stoppet noe av det! Ingenting. Ikke kan jeg be dere om å boikotte kinesiske varer heller. Det som selges i Norge er bare en bitteliten dråpe i havet. De eksporterer til alle land, ikke bare til lille "ubetydelige" Norge.

Her er noen fakta. 

Kinas hunder og katter blir kokt , knivstukket, druknet, kvalt ,forgiftet ,hengt, og de får elektrosjokk. De opplever uutholdelig smerte når benene deres blir rutinemessig knekt mens de blir hengt opp i lokale markeder for konsum, eller flådd levende og kastet som søppel for den avskyelige pels handelen.
Hunder [ både eide og bortkommende ] er nådeløst forfulgt av ' autorisert politi' som streifer rundt og slår ihjel hunder i tusentall, mens de skjuler seg bak "rabieskontroll."
Bjørner lider en uutholdelig smerte hele livet. De blir kirurgisk lemlestet og melket hver dag for sin galle. Bjørnene blir holdt sultne, for på den måten produserer de mer galle. Potene deres blir regnet  som delikatesser hos den kinesiske restauranten, eller de blir  malt til pulver som benyttes i medisiner. Bruken av bjørni det  tradisjonelle kinesiske markedet er den  viktigste grunnen til at bjørnearter faller rundt om i verden. Truede arter av bjørn blir raskt utryddet.

Nesehorn slaktes for sine horn og er nå sterkt truet. Dette pga ar etterspørselen av nesehorn er kjempestor i Kina, grunnet at hornet males opp og brukes i medisin. Effekten? Man kunne like gjerne brukt en menneskenegl...Men her igjen; De ser på dyret kun som et hvilket som helst produkt.Mellom 70 og 100 millioner haier per år får skjært av finnen sin, og deres døde kropper blir dumpet i havet. Dette  for å imøtekomme kinesisk 'voksende etterspørsel av haifinnesuppe.20 millioner skilpadder blir fortært i Kina hvert år . Slaktet i live og fullt bevisst blir de halshugget og knust ...Selv etter en skilpaddes hode er løsrevet fra kroppen, kan den overleve opptil en time. To tredjedeler av verdens skilpadder er nå truet av utryddelse.TONNEVIS av elefanttenner blir tatt og blir benyttet til pyntegjenstander.Eksempel; Salongbord-ben.Dyr brukes som " tørkede " ingredienser i tradisjonell kinesisk medisin, og de blir drept i milliardklassen .Tiger deler, krokodille galle , hjort, sjøhester , øgler, hunde peniser ++ bare for å nevne noen på en tilsynelatende uendelig liste . Dyrene anses ikke som noe annet enn "produkter", og blir misbrukt og drept på de mest uhyrlige måter.Tørkede selpeniser kan blir omgjort til aphrodisiacs. Teoretisk skal dette øke libido hos eldre menn, og i Kina engasjerer de seg i sex med asiatiske jenter,så unge som syv år gamle..Levende husdyr , samt kyr og høns , fôres til løver og tigre for "underholdning" av besøkende ved kinesiske dyreparker. Zoo-ansatte oppfordrer gjestene til å kjøpe husdyr på stedet, og mate dem til rovdyr gjennom spesielle vinduer som er montert på turistbusser. Slik at enkeltpersoner til å kaste høner og andre fult bevissthet dyr til det ventende rovdyret. For underholdning.

 

Dette er en prosentandel av den omfattende dyremishandlingen i Kina... Og her kommer dråpen.. Pelsfarmene der nede. Når pelsen skrelles av over dyrenes hoder, blir deres nakne, blodige kropper kastet bort i en haug av dem som har gått før dem. Noen er fremdeles i live, gisper etter luft i smerte, og blinker sakte. Noen av dyrenes hjerter kan fortsatt slå i fem til ti minutter etter at de er flådd. En etterforsker registrerte en flådd mårhund på haugen av skrotter, som hadde nok styrke til å løfte sitt blodige hode og stirre inn i kameraet...

Før de blir flådd levende, blir dyret trukket ut fra buret og kastet i bakken. Arbeidere slår dem med metallstenger eller smeller dem i hardt underlag så de brekker bein og får kramper. Dette fører ikke til en umiddelbar død. Dyrene ser hjelpeløst på arbeiderene som dreper sine egne på vei nedover radene...

Her er pelsindustrien i Kina på 1 minutt...Se videoen under...

Dette er det jeg forbinder med Kina, og jeg tar ikke feil når jeg sier at dette er et land der ondskap er satt i praksis. Aldri dra til Kina.

  

 

Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Add meg gjerne på Bloglovin'.

Follow on Bloglovin


Siste innleggBloggdesign
hits