24


Eg vil ha en sånn kjole <3<3

22

Ha en super søndag folkens her går ting i slow mo :D28

En god stund før jul bestilte eg julegaver til 2 menn i familien-de kom ikkje til lille julaften og eg måtte kjøpe nye gaver. Eg sendte etterlysning lille julaften og fikk en sånn automatisk svarmelding om at eg sku få svar snarest mulig. Den er grei eg visste jo at eg ikkje ville få svar i julen og at ingen kom til å ordne noe ,men mitt poeng var jo å melde fra at gavene manglet så snart eg visste det. Eg bestilte dem i november så eg trodde jo det sku rekke frem. Eg hadde jo ikkje mottat hentelapp, smsvarsling eller link til sporing eller noe så eg var jo litt lost for hvor disse ble av.

Anyway etter 2 nye purringer fikk eg da svar i går om at joda eg har mottatt pakke.....og de sendte meg sporingslink

På den står det at gavene er sendt til min postadresse, men gateadressen står ikkje nevnt,men at eg kl 04.42 har da mottatt pakken på en terminal som eg måtte tatt 2 busser for å komme meg til.......I så fall hadde eg nok klagd på at eg måtte reise rundt hele halve fylket for å hente pakken  og iallefall midt på natten......

Eg kontaktet Post Nord og de fant ut at firmaet som er brukt til levering leverer hjem til folks postkasser og de kjører natt.....det er jo fint. hadde de bare levert hos MEG i MIN postkasse..for pakken kom nemlig 17 desember. Så egentlig aner ingen hvor pakken er eller hvorfor den står utlevert til meg et sted eg ikkje bor. Har budet satt pakken min på postkassen min så kan den jo blitt stjålet-hvilket er jo utrolig elendig service-da den skal jo I postkassen er det ikkje plass blir den jo levert til postkontoret så du selv kan hente.

Uansett så har eg fått faktura på en pakke med varer eg ikkje har fått som eg ikkje får stoppet fordi internett sier eg har mottatt varen. Eg lyger altså....da blir eg provosert. Og eg sitter event tilbake med en pakke med varer eg ikkje trenger. om de finner den. 

 

Har du opplevd å bli dårlig behandlet av kundeservice når du har handlet på nett?

 

5

hei skal du handle på Kitch`n så kan du benytte deg av denne tilogmed 13 desember . Bare ta kopi av den og benytt den i butkken, værså god ;)

 

God jul :)

 10

selges grunnet kjøpt av ny mobil.

 

Eg kjøpte en ny samsung Galaxy s6 blå som etter kort tid ikkje fungerte optimlat. Den ble sendt inn til service og eg fikk en 95% ny telefpn i retur. Alt inni er nytt, skiftet batteri og bakdeksel og ny progamvare-nå er telefonen som rett fra butikken.

Det medfølger sikkerhetsgglass på skjermen og holder. Ligger i eske med ny lader, nye øreplugger alt er i plast og aldri benyttet.

da eg leverte inn telefonen kjøpte eg ny og bruker denne så telefonen eg selger er fristilt og åpnet og kan benyttes av hvilken som helst mobilleverandør.

Vil du vite mer kan du enten lese mer på annonsen min på finn.no eller kontakte meg på LinSatori@gmail.com

Ny Samsung Galaxy S6 uten abbonnement koster fra 5200,- og oppover se prisjakt her Skjermbeskytter i glass og holder koster ca 375 utenom dette er inkludert i telefonen

 

Eg selger min rimeligere til dere på blogg.no for 4500 ,- eller bud ved rask avgjørelse .

 

 

Trykk her for å lese annonsen 

 

 

11

Nå er endelig de ettertraktede øyenskyggepalettene fra ARTDECO her! Most Wantedpalettene består av 12 nøye sammensatte øyenskygger som du kan kombinere med hverandre for å skape forskjellige makeup-looks. Palettene har både skimrende, glitrende og matte øyenskygger, og passer derfor like fint på jobb som på julebordet!

Nå gir vi deg i tillegg -25% rabatt på all makeup fra ARTDECO. Benytt anledningen til å til å kjøpe årets julegaver, til å fylle på med favorittsminken din, eller til å teste ut noen nye produkter.

ARTDECO er tilgjengelig på vita.no og i VITA butikker. Les mer og kjøp her  

 

 

 

 

 

 

  

Du finner VITA.no her eller i din nærmeste butikk. Hvis du blir medlem får du poeng på alle kjøp og du kan ta ut varer GRATIS hos både VITA Exlusive og VITA 

 

Ønsker deg en vakker mandag <3

22

Hei eg kommer sterkere tilbake når eg føler meg bedre,men ønsker å begynne med litt advenstforberedelser allerede nå. Derfor passet det med å presentere denne tesne av lekeadventskalenderen for barn hentet fra BT.no Klikk på denne linken om noen av bildene ikkje syns eller linkene i innlegget ikkje fønker :)

 Det kommer mer tips for både voksne barn utover,men begynner sånn enkelt så folk får en mulighet til å sjekke litt før de betaler dyre dommer og siden du kjenner ditt barn ser du kanskje enklere hva som appelerer mer til din prinsesse eller prins enn hva de som lager kalenderene gjør.

Vil gjerne presisere at her var det noe for ALLE og alikevel frivillig valgte flere av jentene jentetingene og guttene gutteting. Så kan vi NÅ legge ballen død engang for alle at når barn får velge selv så velger de alikevel mer tradisjonelt enn moderne mødre ønsker? Alikevel liker din jente minions og playmo og sønnen din Frost har eg null problemer med det, bare mener at mange mødre i dag mener alle jenter før hadde kort hår og likte pippi og ikkje prinsessegreier. Nå hadde eg lite venner som barn og omgitt av brødre og ønsket å være Sølvpilen da eg vokste opp -Pippi syns eg sammen med Emil var noen uoppdragne drittunger som fant på så mye tull som eg aldri hadde giddet -alikevel lærte eg megselv å svømme under vann som 5 åring og klatret i trær OG hadde barbi OG biler og lego  og etter mye om og men endte eg opp med et meget feminint yrke etter å ha testet ut mye forskjellig. Så vi er hvem vi er om vi velger de eller de lekene som barn så mammaer der ute...slutt å stressse sånn og lag press. Om datteren din liker barbie eller gi joe blie hun den hun skal være når hun blir voksen uansett -samme med sønnen din. Om han liker dukker nå kan han likevel bli både frisør eller ingeninør som voksen.

Her er testen

 

Til årets adventskalendertest fikk vi hjelp av åtte barn fra barnehagen Hannes lekestue i Stavanger.

Vi delte barna i to grupper etter alder. Barna vi fikk god hjelp av heter Matheo (2 1/2), Dennis (3), Helena (3), Lotte (4 1/2), Lars (4), Elias (4), Gudleik (4) og Nora (4).

En del av kalenderene har tydelig kjønnsprofil, og stort sett ble resultatet at barn av ett kjønn ble oppslukt av innholdet, mens de andre var helt uinteresserte. Unntakene er testens vinner (Play-Doh) og taper (Minions).

En klar vinner i år

Play-Doh kalenderen var utvilsomt testens vinner. Den fenget alle barnehagebarna, på tvers av kjønn. Og de lekte lenge, uten hjelp.

Det var også den som lot kreativiteten flomme mest. Det finnes flere slike kalendere av ulike merker, men vi testet altså Play-Doh, og den var bra!

- Vi er heldige, sa Helena (3) da hun lekte med den.

Kjente merkevarer og kvalitet

Schleich er kjent for å lage gode, solide dyr i plast. Og de innfrir,  til dels. Det er verdt å merke seg at kalenderen var mer innholdsrik i fjor. Kalenderen inspirerer umiddelbart til lek, men har dessverre noen uinteressante luker.

Det er ikke tvil om at mange små jenter kjenner til My Little Pony, og elsker det meste med disse ponniene på. Kalenderen er en slags pyntekalender, og inneholder bare én eneste ponni. Men pyntetingene slår nok godt an for små jenter som liker å kle seg ut og/eller pynte seg.

Mange byggekalendere

De fleste av kalenderene har vært på markedet lenge. Lego Star Wars synes vi er blitt bedre, mens Lego Friends er ganske lik som i fjor. Playmobilkalenderene har annerledes innhold i år enn i fjor. Sjørøver har vært tidligere, men påkledningsrommet er helt nytt. Minions-kalenderen minner om Lego-kalenderene, men er ikke like bra.

Felles for alle disse fem kalenderene, er at de med fordel kan gis til kun de eldste barna i barnehagealder, og kanskje helst barn i skolealder. De krever god finmotorikk og en del bygging. Foreldre bør være forberedt på å hjelpe til!

Frost og Minions selger på navn, ikke innhold

Sjansene er store for at Frost-kalenderen og Minions-kalenderen blir kjøpt. Man kan sette logoene på det meste, og barna vil ha det. Men faren er også stor for at de blir skuffet. I hvert fall ble våre testpersoner og vi det.

Her er vår rangering av julekalendrene, fra topp til bunn

Prisene vi har oppgitt i testen er basert på det vi betalte i butikk hos Toys'r'us og BR Leker da vi kjøpte kalendere 2. november 2015.

Play-Doh

JANET MOLDE HOLLUND

Pris: 329 kr

Aldersgruppe: 3+

Les hele testen her

Konklusjon: En kalender på barnas premisser. De vet hva de skal gjøre, og kan leke lenge med den uavhengig av innholdet i lukene ? selv om de lar seg inspirere. Veldig kjekk for barn i barnehagealder. Testens beste kalender.

Schleich bondegård

JANET MOLDE HOLLUND

Pris: 329 kr

Aldersgruppe: 4-8 år

Les hele testen her

Konklusjon: Særlig minstemann, Matheo, elsker denne kalenderen. Alle fire leker fint med innholdet, og koser seg. Men det er en tredjedel av kalenderen som ikke blir lekt med i det hele tatt.

My Little Pony

Pris: 249,90 kr

Aldersgruppe: 6+

Les hele testen her

 

Konklusjon: Når alle kalendrene var åpnet, var det denne kalenderen både Lotte og Helena ville hatt hjemme. De elsket innholdet, og kunne lekt lenge med innholdet. Faktisk gikk de og hentet noen av tingene mens andre kalendre ble åpnet. Guttene var totalt uinteresserte.

Playmobil sjørøver

JANET MOLDE HOLLUND

Pris: 279,90 kr

Aldersgruppe: 4-10 år

Les hele testen her

Konklusjon: Guttene var begeistret, jentene ganske uinteresserte. En fin kalender for små sjørøver-fans.

Lego Star Wars

JANET MOLDE HOLLUND

Pris: 349 kr

Aldersgruppe: 6-14 år

Les hele testen her

Konklusjon: Har du en Lego-entusiast som kan dette, eller en forelder som deler interessen og gjør det til et felles prosjekt, er kalenderen fin. Men barna bør nok være i skolealder for at denne virkelig skal fenge ? i hvert fall hvis barnet skal ha glede av byggingen. Greit påfyll til Lego-samlingen.

Playmobil påkledningsrom

 

Pris: 279,90 kr

Aldersgruppe: 4-10 år

Les hele testen her

Konklusjon: En fin kalender for jenter som liker Playmobil og småting. Kanskje ikke den beste måten å introdusere barnet for Playmobil på? Her var det fort tydelig at interessen enten er der, eller så er den helt fraværende.

Lego Friends

JANET MOLDE HOLLUND

Pris: 249 kr

Aldersgruppe: 5-12 år

Les hele testen her

Konklusjon: Er barnet allerede Lego Friends-frelst, og liker å bygge småplukk, kan denne kalenderen 

være grei ? mest som påfyll til samlingen. En litt kjedelig kalender, egentlig.

Frost julekalender

JANET MOLDE HOLLUND

Pris: 279,90 kr

Aldersgruppe: Ikke oppgitt

Les hele testen her

Konklusjon: Dessverre en kalender som levde opp til våre lave forventninger. Figurene er morsomme, men det hjelper lite når 18 av lukene er ganske uinteressante.

Minions megablocks

JANET MOLDE HOLLUND

 

Pris: 249,90 kr

Aldersgruppe: 5+

Les hele testen her

Konklusjon: Testens taper. Ikke bare er kalenderen nesten umulig å bygge, men innholdet fenger heller ikke. Kanskje kan den være grei for fingernemme barn i skolealder, men den krever stor presisjon, fysiske krefter og tålmodighet.

Flere nyttige tips og inspirasjon nå når det snart nærmer seg jul:

 

12

Dette er et sånt produkt som høres bedre ut enn det er.....event kanskje føles bedre enn det ser ut......noen av disse bildene indikerer at eieren vil være terrorist eller bankraner og det ene bildet ser ut som han glemte jakken og bare tok på luen og på ett av dem så har han glemt det er en hette og trodde det var en lue. Ellers liker eg godt Robin Hood versjonen, den som viser at han hadde trengte en helt annen type lue på toppen av hodet :P

 

Har du en sånn og syns den fønker så er det supert.....men eg bare lo da eg så reklamen for denne...


Bildet er hentet fra Deals.

 

 

17

Eg har bestilt adventskalender til en i familien fra flotte Natheless

Gleder meg til å gi den bort i gave for den er utrolig flott med fine historier, oppskrifter og flotte bilder!!!

Bilde lånt av Natheless Dette er en flott gave til degselv eller noen som trenger en liten oppmuntring i advensttiden :)

Har du kalender?

Liker du advent?

 

ha en super mandag!!!

7

Husker dere at eg hadde en alvorlig shoppingbonanza for en stund tilbake?

Her er noen av produktene eg kjøpte fra Styvis  

Organic Lavender Hand Wash

A highly effective formula combining Organic Lavender oil and Aloe Vera designed to gently cleanse, restore and protect the hands. It delivers a rich, fragrant and deeply cleansing action leaving the hands incredibly fresh and naturally balanced. The powerful yet gentle antibacterial properties found in organic Lavender essential oil ensure the skin is left purified, perfectly conditioned and balanced.

Organic Lavender Skin Lotion

An intensely aromatic moisturising lotion based on Organic Lavender oil with Aloe Vera, Cocoa butter, Shea butter, Olive oil, Sunflower oil, Irish Moss, Vitamin A and Vitamin E. An intensely aromatic and moisture rich complex which combines the properties of organic lavender with cocoa butter and shea butter.

 

Denne hadde eg fra før av, elsker den, er den beste for mine hender som har tendeneser til eksem pga allergier bla 

Organic Royal Jelly Anti-Aging Hand & Nail Cream

A rich but daily use hand cream with Organic Royal Jelly, Algowhite, Aloe Vera, Sweet Almond Oil, Red Clover, Heather, Propolis, Beeswax, Honey, Vitamin C, Vitamin E plus cedar wood, lemon, Geranium, Patchouli, Petitgrain and Sandalwood Essential Oils. An intense treatment to protect and repair chapped hands while strengthening the nails against splitting and peeling. It also provides an invisible barrier against environmental damage from weather and sunlight and it neutralises free radical activity. guarding against further damage. It is formulated to restore moisture to dry, rough, ageing hands and to fight age spots, reducing the appearance of hyper pigmentation, and sun damage.

21

Eg elsker Trind og det er jo det som gjør at eg har negler -eg bruker det hele tiden -ikkje bare om vinteren :)Linken på bildet fønker ikkje,men linken lengre nede fungerer om du vil lese mer om Trind neglepleie :)

 

Glassfilen, cuticle balm, Nail balm og nail repair natural er mine favoritter. Disse finner du hos VITA og VITA.no

Min favoritt håndkrem er Dr Organics Royal Jelly -den finner du hos bla Styvis, Kinsarvik og sunkost 

Velpleide og fine negler er superlekkert, men dessverre ikke alltid like lett å opprettholde på denne årstiden. Skiftende temperaturer og tørr luft kan fort gjøre neglene skjøre og svake. Men fortvil ikke, vi har noen gode tips til deg;

1. Tilfør fuktighet; Trind Nail Balsam er den perfekte fuktighetspleien for skjøre og tørre negler. Påfør balsamen morgen og kveld, og masser balsamen godt inn i neglene. Balsamen er i tillegg oljefri, noe som gjør at du kan legge et lag med Trind Nail Repair når balsamen har absorbert.

2. Bruk en negleforsterker; Trind Nail Repair brukes som en kur hver dag i to uker. Dette er en effektiv negleforsterker som på kort tid styrker neglene slik at de kan vokse seg lange og vakre.

3. Husk alltid på håndkremen; avslutt alltid med en god håndkrem! Trind Hand Repair er en spesial håndkrem som stimulerer cellefornyelsen, og som etterlater hendene silkemyke!

Trind er tilgjengelig på vita.no og i VITA butikker. Les mer og kjøp her

0

 

NB!!!Eg er bare utrolig glad i disse produktene selv,men eg betaler alt selv og er ikkje sponset!!!!

  

Hele helgen: 15% rabatt på selvbruning og kroppsskrubb!!!

Det er den tiden på året igjen. Når dagene blir kortere, lufta kaldere, huden tørrere og gustnere og den lekre brunfargen vi jobbet så hardt for i sommer svinner hen. Ikke nok med det, men den største festsesongen er like om hjørnet! Så hva gjør vi for å bli festklare?

Vi har skrevet en bloggpost om hvordan vi gjør oss klare med kroppsskrubb og selvbruningsprodukter.

I tillegg så gir vi 15% rabatt på alle disse produkteneut søndag! :-) Tilbudet kan ikke kombineres med andre kampanjer, gjelder så langt lageret rekker.
 

Utvalget i dagens tilbud finner du ved å klikke her.


Vennlig hilsen,

Gunnhild & Liv

18 

endelig kom pakken fra skinlove.no -dvs endelig de sender pakker fort og denne kom i går med en haug med godsaker :D

Gleder meg til å prøve de tingene eg ikkje har testet før :)

 

Bestilte Face Tanwater også fra Eco By Sonya 

 

 Eco-Tan Face Tan Water - selvbruning for ansikt, 100 

 

NYHET fra Eco by Sonya. Siste tilskudd i serien med økologiske selvbruningsprodukter er Face Tan Water. Dette er et produkt du kan bruke i ansiktet i stedet for både toner og fuktighetskrem, men som også gir deg gradvis brunfarge.

 

I tillegg til å gjøre deg fresh og brun så er Face Tan Water formulert for å motvirke aldringstegn og urenheter. Den inneholder mye Vitamin-C for en friskere hud og inneholder ingen kunstige fargestoffer eller oransjefarger.

 

Anbefalt bruk

Påfør ren, tørr hud etter daglig rens.

 

Bruk fingrene eller en bomullspad til å påføre produktet så jevnt som mulig.

 

Dersom du ønsker det kan du påføre annen fuktighetskrem i tillegg, men Face Tan Water inneholder fuktighetsgivende ingredienser i seg selv.

 

Vent minst 8 timer før du dusjer - produktet egner seg best å ta på før du legger deg slik at du bare kan vaske det av neste morgen.

 

Bruk daglig (minst to dager - eller så lenge som du trenger for å få den fargen du ønsker).

 

Kan brukes alene for å få litt ekstra glød i ansiktet eller sammen de andre selvbruningsproduktene.

 

 

 

 

Aldri hørt om et sånt produkt så dette kommer det review på når eg har fått testet det litt :)

Ønsker dere en super dag selvom vi regnet vekk i Bergen kan vi drømme oss bort til varmere strøk med litt selvbruning :)

 

40På fredag var eg en liten tur på Vestkanten og så feil på bussruten og endte med å vente 50 minutter på bussen....not happening så eg gikk tilbake og handlet mer...sånn bare for det.

Handler masse mat fra Coop Obs -så nå er frysen full og eg har endel ting som man trenger pluss masse frukt -fantastiske epler fra Hardanger,plommer og kiwier bla.

På Nille handlet eg meg supergode ullsokker....eg måtte ha nye ullsokker for eg er en frysepinn og mine gamler var utslitt.

På Gina Tricot ble det en ulltights med sleng...drittkul -kul med både tunika og genser :D

På Kappahl ble det strikkekjole -tøff med splitt i sidene,kan brukes til jeans og tights.

på Buffy ble det hundenam og hver sin bamse til hundejentene -de ble glad :)

På Styvis ble det økologisk vaskemiddel fra ecover og ecoleaf, hårfarger fra tints of nature, økologisk og naturlig vingummi -spist opp, mint,mintkarameller og økologisk lakris. Lavendel bodylotion og håndsåpe fra Dr organics 

..........og siden eg er en liten flis med tynne spaghettiarmer ble det taxi hjem og ikkje buss :D

 

Kommer mer bilder senere -dog neppe av maten og noe av hundenammen og mennskenammen er kanskje borte :P

 

har du shoppet i det siste?

 

25

Dette sier leverandør

Eco-Tan Invisible Tan Selvbruning - medium til olivenfarget hud, 150 ml

Økologisk selvbruningskrem for deg med medium brun til olivenfarget hud. Gir lekker brunfarge over natten.

 

Fuktighetsgivende selvbruningskrem for hele kroppen, kun av naturlige ingredienser. Denne kremen passer fint for deg med medium- til olivenfarget hud. Denne kalles en "engangsbruning" som betyr at man får en lekker brunfarge over natten ved bare en påføring. Ønsker du en dypere farge kan den selvsagt påføres flere ganger.

 

Kan brukes alene eller utblandet med annen bodylotion eller ansiktskrem. Vi bruker den både til kropp og ansikt, men sørg for å skrubbe huden godt 24-48 timer før påføring for å unngå urenheter.

 

Selvbruningskremen lukter også mindre og sverter av mindre enn mange vanlige selvbruningskremer vi har prøvd. Anbefales påført om kvelden og la virke over natten (ca. 8 timer) for best effekt.

 

Selvbruningskremen er sertifisert økologisk av Australias Organic Food Chain som ligger under landbruksdepartementet og er sertifisert Toxic-Free av Safe Cosmetics Australia. I tillegg er den både sertifisert Vegan og Cruelty Free- altså ikke testet på dyr.

  

Hva syns eg :

 

Helt fantastisk!

Elsker denne<3

Nydelig farge

(-da eg var syk holdt fargen i 10 dager ,men da dusjet eg ikkje så ofte som eg pleier -eg hadde jo feber og lå i sengen og var uggen. Og pga det så fikk eg litt flekker rundt halsen der smykkene mine var -og da brukte eg bare en ansiktsskrubb og vekk med flekkene.)

Man kan ta på flere lag uten at det ser fake ut -de færreste tror ikkje eg bruker selftan engang.

Min farge holder 3-4 dager før eg tar på igjen. 

Føler ikkje den setter merker i klær eller sengetøy-har ikkje sett noe hvertfall 

Lukter omtrent ingenting selvbruning og når man dusjer neste morgen så er det null lukt annet enn dusjgelene min

 


Bildet ble litt rosa,eg er oliven i huden som du ser av bilde over før krem ,og du ser forskjellen fra min hud og selvbruningen

 

Slik gjør eg :

Eg bruker selvbruningshanske og tar på en gang, lar tørke etpar minutter til eg kjenner huden er tørr  og tar på en gang til.

Så har eg på ansiktskrem og håndkrem og så smører eg ansiktet og hendene med restene av det som er i hansken eg bruker

 

Hvor har eg kjøpt den :

Skinlove.no

36

Bleke håret? ikkje la deg lure av denne reklamen

Truly blond

 

På disse videoen viser de at du på vips slips kan bleke hele håret og få et super resultat.

Joda man KAN få supre resultat,men ikkje ved å gjøre dette.

Filmene viser at de bare tar litt bleking i og det likssom holder med en pakke til kjempelangt, skulderlangt og mellomlangt hår. FEIL

Litt hårfarge,lysfarge eller bleking i håret vil gi deg flekkete resultat. Du må være NØYE og jo lengre hår jo fler pakker trenger du. Noen ganger må man ha mer en en omgang med bleking, lysfarging mm for å bli blond, spesielt om du ser mørkere enn disse modellene eller om du har farget håret mye før. Da skal du nemlig fjerne mange lag med hårfarge- kanskje fler år for noen?

 

Tror du at det er hips om haps hvilken merke du bruker bare du bruker likt nummer som sist?

-seriene er ikkje basert på identisk oppbygging og hvor mye pigmenter det er i blandingen

Tror du at du får likt resultat som damen på bildet?

-damen på bildet har enten farget på jomfruhår -altså ikkje behandlet hår eller enda oftere håret hennes er photoshoppet

Tror du at alle hår tar hårfarge likt?

-glatt blankt hår suger ikkje like mye farge som krøllete tørrere hårtype. Noen grå hår tar ikkje farge

 Tror du at du kan farge håret for en kveld?

-med unntak av colorbug og etpar andre alternativer så kan man ikkje endre hårfarge for kortere periode enn noen uker.....og ALL bleking er permanent.

 Tror du at du kan få bare litt farge ved å skyll ut etter noen minutter?

-i verste fall kan du få grønt blått lilla eller orange hår -du må sitte minimum tiden med unntak av  noen hårfargevarianter,men der står det spesiefisert om du kan skylle ut tidligere. Jan Thomas Studio color ( permanent) og Manic Panic ( økologis toning ) er noen av alternativene

Det er nesten umulig å få lik farge som venninnen din -tilogmed med de samme produktene

-dere har ikkje identisk hårkvalitet, farge eller utgangspunkt.

De vanskeligste fargene å holde stabile er blondt, sort og rødt 

 

Vil du vite mer så skriver eg en annen blogg med noen andre tøffe jenter der eg har en kolonne som går på hårfarge hjemme. Hvis du ønsker deg mer info før du går løs på hårmanken din så les gjerne denne og kom med spørsmål om du lurer på noe. Eg hjelper så langt eg rekker og etter hva eg kan og har erfaring med. Husk dette er tips....det er ditt hår -du bestemmer :)

 

Her finner du link til innleggene mine om hårfarging hjemme 

Farge håret hjemme? Sjekke dette først!!

Glansvask,toning eller permanent hårfarge, hvilken gjør hva?

16

Fidolina inspirerte meg da hun la ut et innlegg om TV2 hjelper deg-så eg legger ut selve testen her fra forbrukerrådet.

Grønne fjes betyr lite eller ingen farlige ingredienser

Røde fjes er ikkje bra

Resenservietter for ansiktet

 

 

  Produktnavn Produsent Hormon Allergi (MI) Allergi (parfyme)
Harmoni renseservietter copy Harmoni renseservietter Vita godkjent godkjent godkjent
Neutral makeup remover wipes copy Neutral Makeup Remover Wipes Unilever godkjent godkjent godkjent
Formula 10 Formula 10.0.6 So Totally Clean Aspire Brands godkjent godkjent veldig_darlig
Aqua derma sensitiv mineral facial wipes copy Aqua Derma Sensitive Mineral Facial Wipes Lilleborg godkjent godkjent godkjent
Urban Cosmetics Make-up remover copy Comodynes Micellar Cleanser Dermofarm godkjent godkjent godkjent
Simple regeneration age resisting cleaning wipes copy Simple Regeneration Age Resisting Cleaning Wipes Unilever veldig_darlig godkjent godkjent
Simple kind to skin cleansing facial wipes copy Simple Kind to Skin Cleansing Facial Wipes Unilever veldig_darlig godkjent godkjent
Lindex cleansing facial wipes (rosa striper) copy Lindex Cleansing Facial Wipes Lindex godkjent veldig_darlig godkjent
Lindex
facial
cleansing wipes (hvit) copy Lindex Facial Cleansing Wipes Lindex godkjent veldig_darlig godkjent
Nivea Pure cleansing wipes copy Nivea Pure Cleansing Wipes Beiersdorf veldig_darlig veldig_darlig godkjent
Nivea refreshing cleansing wipes copy Nivea Refreshing Cleansing Wipes Beiersdorf veldig_darlig veldig_darlig veldig_darlig
Depend Make-Up Removal Wipes (aloe vera) copy Depend Make-Up Removal Wipes Depend Cosmetic godkjent godkjent godkjent
Soft & gentle Make- up remover copy Soft & Gentle Make-Up Remover House of Wellness Sweden AB godkjent godkjent veldig_darlig
Garnier Skin Naturals cleansing wipes copy Garnier Skin Naturals Cleansing Wipes Garnier godkjent godkjent veldig_darlig
Soft Style Ansikts servietter copy Soft Style ansiktsservietter K. Ungh AB for Reitangruppen godkjent godkjent godkjent
L'oreal Sublime Fresh copy L'Oréal Sublime Fresh L'Oréal godkjent godkjent godkjent
First Price Ansiktsrens copy First Price ansiktsrens NorgesGruppen godkjent godkjent godkjent
Vaseline Intensive Care Aloe Vera Vaseline Intensive Care Aloe Vera Lilleborg godkjent godkjent godkjent

Testens nest dårligste produkt er også fra Nivea: «Nivea Pure Cleansing Wipes». Dette produktet får to sure fjes for funn av både hormonstoffet methylparaben og allergistoffet MI. Nivea kom for øvrig også dårlig ut i Forbrukerrådets solkremtest tidligere i sommer (lenke).

Begge renseproduktene fra Lindex fikk også et surt fjes hver fordi analysen avdekket MI i begge. Dette er alvorlig ettersom MI ikke er deklarert på disse to produktene, og forbrukerne dermed blir lurt til å tro at produktet er MI- fritt.

 For baby

Seks produkter har fått gule føre-var-anmerkninger for et konserveringsmiddel som det hersker noe usikkerhet rundt.

  Produktnavn  Hormon Allergi Phenoxy-
ethanol
MI
Libero Wet Wipes Libero Wet Wipes godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent
Coop X-tra våtservietter Coop X-tra våtservietter godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent
Natusan baby Natusan Baby First Touch Extra Sensitive Wipes godkjent godkjent godkjent godkjent
Unik Sensitiv Unik sensitiv våtservietter godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent
Soft style våtservietter Soft Style våtservietter godkjent godkjent godkjent godkjent
Pampers sensitive Pampers Sensitive Baby Wipes godkjent veldig_darlig ikke_helt_godkjent godkjent
Coop Anglamark baby wipes Coop Änglamark Baby Wipes godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent
Neutral baby wipes Neutral Baby Wipes godkjent godkjent godkjent godkjent
First Price våtservietter First Price våtservietter godkjent godkjent ikke_helt_godkjent godkjent

Pampers er testens taper

Testens taper er våtserviettene fra Pampers som til tross for at de er merket «parfymefri», inneholder et av de mest allergifremkallende parfymestoffene som tillates brukt i kosmetikk. Stoffet benzylalkohol er blant annet forbudt å bruke i leker fordi det er dokumentert å gi kontaktallergi.

Produsentene er pålagt å merke produkter med de mest allergifremkallende parfymestoffene. Forbrukerrådet mener barn og unge bør unngå disse produktene. Hvis man først blir allergisk mot et stoff, kan det bli en livslang plage som forverres over tid og ved gjentatt eksponering.

Eg anbefaler denne for baby totalt giftfri kjøpes hos Skinlove.no gratis frakt!!!-nei ikkje betalt reklame:)


Våtservietter er mye brukt på de minste og vi er glade for å kunne tilby et trygt alternativ her hos oss. Dette er milde, parfymefrie våtservietter som ikke inneholder noen skadelige stoffer som kan påvirke babyens hormonsystem.

I våre pakker med økologiske våtservietter så får du 72 enkeltservietter i rikelig med pleiende aloe vera for såre stumper og klissete fingre. Våtserviettene er 100% nedbrytbare og inneholder ikke alkohol, klorin, parabener eller andre skadelige ingredienser.

Serviettene er sertifisert økologiske av britiske Organic Food Federation.

 

17

Eg har klutenallergi....eg hater kluter...unntatt vaskekluter til ansiktet ,de elsker eg <3

Men kluter til kjøkkenbenk og til nedi sluken til vasken eller hvor en enn fjerner ting fra....ugh

Eg har i mange år hatt masse eksem .kontakteksem og nikkelallergi. Mange ting trigger nikkelallergi og kontakteksem er gøy for det krever mer behandling da utselettet ofte er både vått og tørt...

Eg har mistet huden på hendene før og derfor sluttet eg å vaske opp-uansett vaskemiddel og uansett oppvaskehansker eg brukte fikk eg utslett. Hendene ble hovne og vonde og eg tenkte at det var ikkje verd det. For meg er det veldig viktig at ting er hygienisk og rent pga nedsatt immunforsvar er baskelusker min verste fiende -og tro det eller ei,men vaskekummen inneholder fler forskjellige bakterier enn toalettet. Klart ikkje alle er like farlig -og kanskje ikkje for deg, men for meg er det oppvaskemaskin som gjelder her i huset.

En og annen ting kan eg selvsagt vaske for hånd -med økologisk oppvaskmiddel,men tok lang tid før eg fant en som eg ikkje klødde av.

Og da drive å styre med våte kluter og sånn forstår du kanskje ikkje er helt min greie...skylle og være mye i vann.

Så da har eg kjøpt en sånn dispenser for oss med klutenallergi :D

100 tørk ferdig til bruk -eg beklager på forhånd for miljøet,men til mitt forsvar bruker eg økologisk vaskemiddel,dusjseper,oljer og i de fleste tilfeller ækologisk kosmetikk og hårpleie...så da håper eg at eg er litt tilgitt.

Ellers resirkulerer eg papp og slikt i bosset som seg hør og bør :)

IKKJE SPONSET!!! betalte selv på Rema 1000 forrige lørdag -im happy

Har du klutenallergi?


Har du klutenallergi eller andre allergier?

20

Dette er IKKJE et sponset innlegg....alt eg handler på Nille betaler eg selv,

Eg vil bare dele den fine nettsiden de har fått. Bare de siste årene er det veldig stuerent å handle på Nille -før var det nesten et skjellsord. Veldig artig er det da at mange av de fine tingene eg får komplementer for faktisk ER fra Nille og ikkje fra de siste årene.....men ting eg har kjøpt for lenge siden. Morsomt :)

 

Anyway smakebiter fra høstens nyheter.  

Man ser at det er et helt klart dyretema som holder trenden i år.

Mye fint syns du ikkje? 

og prisene? veldig ok....løvet 25 kr

koppen 30,. osv

 

Handler du hos Nille eller føler du at det er en litt sånn butikk....

Eg er Nillefan <3

 

10

Derfor skal du ikke kaste Silica gel-posene9 ting du kan bruke den hvite posen til.

(SIDE2): De små hvite silica gel-posene, eller silikagel, ligger ofte i en nyinnkjøpt veske, i lomma på klær eller i skoesken. Hvorfor?

Faktisk kan den lille posen brukes til mye. Silikagel har stor absorberingsevne og brukes til tørking av luft og andre gassarter.

Posene trekker ut fuktighet av luften inne i emballasjen du oppbevarer ting. Det hindrer at vanndampen forårsaker korrosjon. Posen kan derfor brukes til alt fra å unngå rust, til fjerning av vond lukt på tingene dine.

Her er 9 ting du kanskje ikke visste om posen:

1. Tar bort vond lukt:
Du kan legge posen i esker, klesskap eller i kommoden. Eller i treningsbagen hvis den lukter vondt. Den kan også ta bort vond lukt fra gamle bøker eller noe du har funnt på loppis. Plasser tingene eller bøkene i en pose sammen med silikagelposene for å fjerne lukt.

Silica Gel kan fjerne vondt lukt fra for eksempel treningsbagen din.

2. Smykker:
Oppbevarer du smykkene dine i en eske sammen med silikagel, så tar det bort fukt og smykkene bevarer glansen.

3. Bilder:
Fotografier og dokumenter holder seg ikke godt over tid. Men den hvite lille posen absorberer fukt, så du kan legge en pose eller to i esken hvor du oppbevarer viktige bilder og papirer.

4. Verktøy:
Har du en silica gel-pose i verktøykassen, så kan du unngå rustdannelser.

5. Mobilen:
Har du fått vann på mobilen, kan du legge den i en pose sammen med noen hvite silikagelposer. Dette bør ligge i minst ett døgn. Posene suger ut fukten. Ta ut batteri og sim-kort.

6. Fotoapparat:
Hvis du legger noen silikagelposer i kamerabagen så beskytter du både objektiv og kameraet bedre.

7. Barberhøvel:
Hvis du oppbevarer barberhøvelen i en boks sammen med de hvite posene, så varer barberbladet lenger.

8. Bilen:
Legger du en pose i frontruten av bilen kan du unngå at det dugger fort.

9. Reise:
Legg noen silikagelposer i kofferten når du skal ut å reise. Det kan danne seg fukt i bagasjen på grunn av temperaturendringer når du flyr. Posene unngår dette.

Ikke farlig

På silikagelposen står det «Throw away. Do not eat». Selv om man selvsagt ikke skal spise innholdet er det ikke så farlig som advarselen antyder. Ifølge Giftinformasjonene tas ikke silikagel opp i kroppen. Innholdet regnes som ufarlig, og det er ikke nødvendig med behandling. Skulle et barn vært uheldig å få i seg innholdet i posen, kan han eller hun få noe å spise, og kulene vil da få følge på veien ut, heter det på deres hjemmeside


 

Se Folkehelseinstituttets oversikt over hva som er farlig eller ikke i oversikten «Hvis ulykken er ute».

(KILDER: Expressen.se, omgfacts.com, Store Norske Leksikon, helsenorge.no)

22

siden eg har hatt bursdag har eg også unnet meg litt nytt....

Ny kosedress fra Cubusbilde lånt av grethedh

 

Noen nye bukser

sort,grønn,beige og grå  

 

 

Ny samsung 

 ja også nytt bad,men det vet vel de fleste nå :D hvis ikkje kan du klikke HER for å se :)

ha en vakker onsdag <3

22

Når kl er 8 kommer rørleggeren og sier dommen over vasken....om den kan reddes med fleksirør eller må erstattes med en dyr fra IKEA

Håper at alt passer og at de er fornøyd med å slippe å montere så mange skap for eg gjør jobben for dem.

Vil ikkje ha folk rekende i stuen med hundejentene -så planen er å ha alle skap klar så de konsentrerer seg om dusjkabinettet og montering, mer enn om skruing av IKEA møbler i stuen min.

Så da skrur eg skap nå og legger meg litt etterpå ..........og håper at når kl er 15 i morgen g rørleggeren går hjem så er badet mitt purrfect

 ha en vakker fredag

 

18

i flere sammenheng.

Å sette seg mål -supert

Oppnå mål, enda greiere og i enkelte tilfeller wohooooo eller wow..hadde eg aldri trodd.....

Så fins det andre mål....midjemål....høyde.....måle her og der og alt skal passe......og der vet du er eg en racer....ned til minste detalj....ja unntatt denne ene......

Hørt om ene tua som veltet stort lass....ja det er vel kanskje dit vi er nå....

Alt er målt opp

Skap og oppbevaring er tømt og pent plassert i ( HELE ) stuen -ante ikkje at det gikk AN å ha så mye på et bad med ett underksap og ett overskap....anyhuh.....

Fjernet dusjhjørne skrapt vekk silikon vasket og skurt

Kjøpt ny lekker sort heldekkende vask

Kjøpt nytt speilskap med lys og et annet overskap med god dybde og plass til mindre håndklær og div og min bror var så impa at turen til IKEA fra min dør og tilbake tok under 2 timer og ble en knallsukkess. Fikk det eg trengte alt er bare stas

Bestilt rørlegger/håndtverker som kommer fredag morgen klokken altfor tidlig.....

Alt er klart!!!!

Eg er rimelig fornøyd med meg selv.....tar et steg tilbake og ser på speil og skap og sier likssom takk nå er eg kvitt deg. neida sier gamlevasken og skapet hihihihihihi det er du ikkje..for du har målt feil......

Eg har gjort hva????!!!!

Du har målt feil...bare se selv

Når du ser inni skapet ser du at vasken er midtstilt og at sluk og vannlås og alt passer perfekt ikkje sant. 

Joda svarer eg og nikker -alt passer.....fine nye vasken :) 

Joda fortsetter gamlevasken og skapet og sier,men du har gjort feil -denne vasken er nemlig sidestilt.

Ja svarer eg, eg vet da...benk på ene siden og denne vasken er 90 cm og eg kjøpte 120 for det passet bedre med plassen.

Ja svarer gamlevasken og skapet.......men hullet til sluke og vannlåsen er jo like forbaska der den er uansett hvor lang eller kort din NYE flotte vask er. Og NÅ vil din lekre vaske henge 20 cm utenfor ANDRE veien utenfor skapet over brannslangen,mens du vil ha et ande større hull inne ved veggen der du ville fylle ut......så det!!!!

 

Eg MÅLTE alt!!! eg var så flink......men altså....helheten ......inni og utenfor skapet var ikkje helt den samme -vasken min har nemlig en hemmelighet. Inni skapet er vasken midtstilt -utenfor ser du forskjellen....og det er at den har en benk på ene siden og under der er det andre skapet du ikkje ser i når du ser inni skapet der vasken er


 her er da hvor vasken vil heeeeeenge utenfor

-jada eg hadde ikkje vasket ferdig gulvet...eg ble jo helt....matt


og her er da venstre side med det *skjulte hemmelige rommet man glemmer* når man ser inni skapet på neste bilde.

 


 Kan du SE hvor lett det er å bli lurt. Når eg ser inni skapet for å sjekke at rørene er fine og nye og avløpet er flott og vannlåsen perfekt -sku bare mangle den er faktisk max to år. Flett nytt og kan bruke igjen....tenker eg vips sparer penger på nytt blandebatteri og alt rørfjas....uhum.....

 

Min nye fine vask skulle etter denne løsninger her hatt en lang benk på ene siden -lengre enn den eg har -ikkje to vinger ut på siden som den har.....ellers må vannlås og alt flyttes ca 30 cm til høyre...vet ikkje om det går.

 

Tror du gamlevasken og skapet lo godt av meg der eg slukøret satt meg i sofan med en kopp te og tenkte jaja, eg får heller lage blogginnlegg om dette heller enn å grine...:P

 

HERLIGHET!!!!!!

Eg må nok kjøpe NY vask i morgen med vannlås som kan passe til å forlenge litt......eller har sidestilt vask....eller ny vannløs med ektra lang arm eller .......fader altså....

UGH!!!

Måler du feil?

 Wish me luck!!!

39

Eg har vaklet mellom nytt kjøkken og nytt baderomsinteriør lenge nå -siden eg flyttet inn fordi eg alvorlig HATER sånne utdaterte bademøbler med hylle i skapet der man finner ingenting. Så når man rydder har man 4 hårfjerningskremer og alskens,men man aner ikkje det når man står der med en hårløs legg og en med pelz fordi man var tom i tuben......I lands problematikk i know....

Anyway eg har funnet ut at kjøkkenet irriterer meg ikkje så utrolig mye som badet gjør så derfor blir det nytt kabinett ny vask ny oppbevaring og forhåpentligvis ny feeling der inne......Im aiming for SPAAAAAAAHHHH


Tasik Ria resort bilde fra Google

men pr i dag er da altså realiteten mer sånn 


ikke mitt bad,men et som ligner veldig-no Spa feel,bare kaldt sterilt og kjedelig...med sorte fliser på gulvet og pene fliser på veggene,men vask,skap og oppbevaring samt dusj er helt pyton....ikkje innbydende.....

Badet mitt ble tatt ca 18 mndr før eg kjøpte så gulv og fliser er litt over 2 år...det taes altså ikkje. Vegghengt toalett er også veldig bra,men altså utnyttelsen av badet er helt på trynet,og vasken tar halverommet og lager masse krøll for et hjørne som aldri kan utnyttes....helt tullete og er den gamle de hadde før de fixet badet-denne modellen er utgått for lenge siden og kostet 198 ny.....sier bare litt om alderen hahahahahaha.Så nå skal eg få ordnet dette sånn at badet utnyttes helt og blir mer min smak og noen andre kan like når eg engang selger:)

 

I dag er dagen da min bror skal komme å hjelpe meg demontere mitt dusjhjørne -det er helt greit det -for dem som liker sånn,men eg bare ORKER ikkje dusje og STÅ på gulvet.

Eg vet at etter dagens våtromsstandard skal bad tåle at flere dusjer pr dag,men de lærde strides, de sier vi dusjer ihjel badegulvene våre fordi de aldri får egentlig tørke HELT unntatt om alle er borte på ferie.

Nå bor det bare en her.....og 3 hundejenter...og trust me det gulvet får kjørt seg NOK.....så eg føler at et lukket dusjkabinett vil beskytte gulvet og veggene i lang tid og badet får lengre levetid og så kan eg alikevel vaske og spyle alt eg ønsker etter hundejentene. De minuttene det tar er omtrent ingenting mot all tiden eg bruker i dusjen pr dag. EG ER EN VANN NYMFE!!!

Om vinteren når leddene stivner dusjer eg gjerne for å myke opp kroppen og før eg legger meg for da sover eg bedre....

Eg har pusset opp flere bad, denne gangen skal eg jo bare pynte litt alt grunnarbeidet er gjort alt så dette blir veldig kjekt :)

Anyway eg har kjøpt nytt dusjkabinett og kan ikkje vente med å ta dette i bruk.....det er såååååå fint og prisen var ikkje avskrekkende...hvertfall ikkje når eg fant ut hva mitt gamle dusjhjørne uten bunn og bakstykke kostet for 2 år siden....wææææ 

Wish me luck....badet skal skrubbes ned så det er klart til nytt kabinett en av dagene....i mellomtiden blir det vel kattevask på meg :P

Liker du dusjhjørner best?

Liker du badekar?

Har du nytt bad?

Er du glad i badet ditt?

 

30

For en tid tilbake hadde fine Tone handlet endel på Ebay og eg falt for et lekkert skjørt og topp sett hun hadde kjøpt seg.

 

Siden det kostet omtrent ingenting kjøpte eg 2 sett i 2 strs da eg vet av erfaring at Asiatere er miniatyrer i forhold til oss og at Tone er lavere enn meg var eg litt bekymret for å stille i frimerke skjørt og langermet BH.....så eg klikket hjem strs S og Strs M

 


Womens Ladies Clubwear Strapless Playsuit Bodycon Party Jumpsuit Romper Trousers.HER 

Bilder og info hentet fra Tone

 

Eg syns settet er lekkert og gleder meg til å prøve og passer det ikkje ryker det kjapt ut på bloggen :P

 

Ellers fikk eg en hel del testere til Linda Johansens hudpleie serie som eg glerde meg til å teste også :)

 

ønsker dere alle en super dag <3

24
Heldige meg fikk full postkasse da eg åpnet den -noe var bestilt og eg visste det var på vei andre ting var hyggelige og veldig søte overraskelser <3<3

 

Første var Shai Det neste var 2 nummer av KK som eg ikkje hadde bestilt -gratis -de dumpet ned i posten, vet ikkje om dette da må merkes annonse eller om dette er sånn som mange får?

 

En pakke fra Skinlove som eg har gledet meg til -masse nytt å teste

 Og kort fra skjønne Elin <3 veldig hyggelig med sånn fin overraskelse i postenså utrolig mye fint og hyggelig å få i posten -ikkje bare regninger likssom....har du fått noe kjekt og uventet i posten?

0VI FYLLER TRE ÅR!

Tiden går fort når man har det moro og disse tre siste årene har gått utrolig fort! :-) Det føles litt som det var i forrige uke at vi bestemte oss for å starte vårt eget drømmeparfymeri - en nettbutikk hvor ALLE produktene som tilbys bare skal inneholde trygge og gode ingredienser.

For å feire oss selv og dere så gir vi BURSDAGSTILBUD med 15% rabatt på hele butikken (minus testere).

RABATTKODE:
skinlovebursdag

Tilbudet gjelder ut dagen og så langt lageret rekker, kan ikke kombineres med andre tilbud.

Ta en titt i butikken ved å klikke HER.

Hilsen,

Gunnhild & Liv

 

 

 

10

For tiden er det så veldig populært med disse fargebøkene -Mindfullness og Hemmelig hage og slike ting. I dag var eg og sjekket og fant ut at nei -dette er faktisk ikkje helt i min gate -litt trist for eg var egentlig helt sikker på at DET var det.

Sku nett til å gå ut av butikken da hun sa hun heller ikkje hadde Wreck this Journal som er en mer hands on bok....med litt mer enn bare å fargelegge.

......men så så eg denne og åpnet den og ble SÅÅÅÅÅÅÅ glad -plutselig var eg jo barn igjen.....fra prikk til prikk til prikk så får du frem et bilde..........åh superglede!!!!

 

Dette er jo da voksenversjonen......ikkje bare etpar prikker likssom.......men flere hundre- STORE bilder....

Eg kan jo google og finne ut hva disse bildene kommer til å bli -for DET er umulig...men eg vil heller bli overrassket.....som vi ble som barn....

Og hvis eg VIL kan eg jo alltid fargelegge det bildet som kommer frem.....ikkje sant?

 

åhhhh som eg gleder meg......

 

 

 Tomas Pavitte heter forfatteren

 Han har også dot-dot-dot kjente portretter og etpar andre bøker også. Portrettene var ganske enkle å se hva de ble så derfor valgte eg denne som er mye mer enn bare portrett.....selvom her på forsiden ser du et veldig kjent bilde......Girl with pearl earring

 

Har du sånn fargelegging bok?

Liker du sånne puslebøker med prikk til prikk?

Tror du dette blir gøy?
 

14

OMGAWD er det bare meg som er helt sprø når det gjelder flash tatoo? Har hatt SÅ lyst å teste det ut lenge,men har ikkje blitt til-før nå.

 

SE hva eg fikk i posten!! Dette har eg gledet meg til å vise dere .helt supert til sommerfesten eller i syden eller rett og slett bare fordet du vil ha litt bling og flashe litt ekstra :)

Disse lekre flash tatooene  er fra FruPoverud-Hansen ,trykk på linken og du finner fler bilder og design og tips til hvordan du kan bruke dem samt priser mm du kan også sjekke FB siden hennes HER hvor hun nå holder en kjempeGIVAWAY -sånn liker vi. Klikk på linken for å lese infoen og å delta. Lykke til!!!!

 

Helt fantastiske flotte motiv og ulike typer -større,mindre, veldig små....for all occasions sant?

 

Hvilken likte du best? Kommer fler bilder -og bedre  kvalitet håper eg - når eg fått prøve disse på -gleder meg :DDen med påfuglfjær og leopardmønster er jo rålekker

 

 

Det indiske mønsteret er spennende og eg liker at det er så mye variende her.

 Måtte ha større bilde av denne flotte egyptistek figuren og se de lekre fargene i den turkise med sort og gull detaljer.

 

Husk å klikke deg innpå FB siden om du vil delta i Giveawayen HER Vinneren trekkes 18 juni så du har god tid Lykke til!!

God helg alle dere fine vakre nydelige <3

22

Eg lurer veldig på hvordan eg skal ha stuen min

Eg bor i en ombygget butikk og har åpen stue kjøkken løsning med en diger søyle i stue...som er bæresøyle.....eg syns den gir karakter,men den gjør jo også at det er litt utfordrende å møblere

 

Lurer på om å ha noe sånt istedetfor vanlig sofaForan der med TV - eg har 2 stk men en står plassert hos familie,eg kan hente den selvsagt,men vikkje det før eg bestemmer meg

I så fall suplerer eg med 2 stoler og mine har armlener så det kan være en liten hjørnesofa om vi ble mange.

Til jul var vi 12 her......men det er 2 år til neste gang og eg kan ikkje bo sånn tilfelle man blir 12 hahaha :D Eg har gode spisestuestoler med lenefunksjon....de er fantastisk :)

 

Ellers vurderer eg jo en slik.....men må finne en liten nok


Ellers er jo dette lekkert

 

 

  

og dette er supertøfft:D

 

 

Husk eg bor alene uten noen hensyn -kan ha det tøft eller prinsesse......its my call.....bare plassen og lommeboken som bestemmer....:)

 

Leter videre eg :)

17

LETE etter eller å FINNE trakkasering overalt er noe helt annet

 

I en Icabutikk i Sverige la de ut denne og fikk et skred av kritikk.....eg mener hva feiler det folk???? kan man ikkje snakke om pølser,agurker,meloner og boller uten at folk MÅ ta det som sexprat og trakking på kvinner generelt??????

 

Eg for min del er pisselei av alle som skal mene noe på mine vegne om hva som passer seg og ikkje. Ale disse besserwisserene fører bare til at vi damer skal oppføre oss som pakket i bomull og at vi kan knuse av alt.

Ikkje rart menn er forvirret....på ene siden skal vi være pippi sterke som få og klare alt selv......på den andre siden tåler vi ingenting.....og alt tolkes som teakkaserring av oss....vi er papirdukker som må overbeskyttes.....

Annonsen var en artig vri...slutt å ta deg sjøl så forbaska selvhøytidlige absolutt hele tiden.....

 
23

Ja det er en drøy påstand,men eg føler i dagens samfunn er alle så opptatt at de ofte glemmer mer enn de husker.

Eg elsker finn.no som de fleste av dere vet som har lest min blogg en stund.....og nå leter eg etter gode utemøbler da terassen min skal bli en fin uteplass. Den er bitteliten så derfor må eg være veldig bestemt når eg ser etter ting som kan passe. Mye plass,men ta opp lite unødvedig plass om du forstår.

 

Eg har nå ringt på 2 utebenker som begge på sitt vis hadde fungert helt supert.....med sauskinn, tepper og puter kunne blitt en favorittkrok....og i tilegg ønsker eg meg en litt større kurvstol...

Eg har ikkje lappen og har derfor avtalt med selger om en grei sum i transport og eg har latt selger velge selv når det passer best for dem å komme. Eg hadde 3 dager til disposisjon og fritt velge tidspunkt.......hun ene kom aldri med tilbakemelding til meg etter forrige helg...han andre var på vei før i dag,men litt utsettelse ......eg ventet i 9 timer nå faktisk og enda ikkje hørt et pip....eg har sendt begge to mail og sms og eg har vært høflig,lagt ved smilefjes og ikkje vært sur eller bebreidende..for meg er det viktigere å få tingene i hus enn å lage krøll og plassere blame likssom......men hva da...NULLLLL RESPONS!!!!!

 
Kan de ikkje bare si at noe kom i veien, de blir opptatt eller kan ikkje kjøre.....noen har kjøpt det whatever likssom??? men å drite i å si fra så du sitter og venter i timesvis er bare frekt. EG holdt nemlig min del av avtalen, gikk i minibanken og tok ut cash..og lovet å være hjemme på avtalt tidspunkt.....hun damen var veldig på den at andre hadde brutt avtaler.......yeah right.

 

Alt kan skje..folk er folk....eg er ikkje ute etter å ta noen,men kommunikasjon er et MUST og mangel på dette er respektløst i mine øyne.

 

Eg har også ventet på folk som skal hente ting....som driter i å dukke opp.......ikkje gir beskjed....lar deg vente-nei i morgen har eg fri og kan ikkje gjøre noe av det eg sku i dag for alt er stengt.....og lørdag jobber eg...så da ble eg sittende å vaske mer klær -Buffy var dårlig i natt også.......og mer oppvask......og føler meg egentlig litt lei av å vente på ting. :D

 
 

ha en strålende 1 mai fine flotte fantastiske dere <3<3

 

20

Har du sett noe så nydelig?

 

ja eg falt fullstendig -de av dere som kjenner meg litt vet at eg er veldig intressert i økologisk og crueltyfree makeup og kosmetikk....da eg så dette blogginnlegget falt eg pladask -eg tror eg må hvertfall ha 1!!!

 

nei dette er ikkje sponset -eg eier ingenting enda og eg har ikkje mottat noe......bare deler med dere dette innlegget fordi hun skriver vakkert og har nydelige bilder..........og eg  lurer på om dere blir like fortryllet som meg.......

Ida Wulff Jeg har forelsket meg helt i noen lip balms som Makestyle sendte til meg forrige uke. De heter Organic Shell Lip Balm, og ut i fra navnet skjønner dere sikkert at leppomaden er økologisk. Jeg er ikke helt nazi på at mat og produkter skal være økologisk, men jeg syns det er et stort pluss og velger gjerne økologisk hvis jeg har mulighet til det.

Selve leppomaden er som sagt økologisk, og produseres i Australia med rene og naturlige ingredienser. Den er 100% fri for petrolatum og konserveringsmidler. Leppene blir deilig og myke av den, og fuktigheten varer lenge. 

Leppomaden er bra, men det er likevel etuiet som er det jeg liker aller best ved dem. Skjellene er nemlig håndplukket i Australia - ikke fra havet, men av de som er blitt skylt opp på stranden. De er i sin naturlige form, og er ikke blitt slipt eller noe som helst. De er så vakre! I tillegg har flere av variantene speil i lokket, så da har man både speil, leppomade og en søt liten suvernir i ett. 


Organic Island Shell Lip Balm kommer i søte små poser. Kan tenke meg at dette er en veldig fin vertinnegave sammen med en blomsterbukett eller en flaske vin. Jeg hadde i hvert fall blitt glad for det ♥

Her ligger alle variantene på rekke og rad, Fra venstre; Tiger CownWhite PearlFan OrangeBalm Mocha ogWhite Frangipani


Se en oversikt over alle shell lip balms hos Makestyle HER. Sommerens mest eksklusive lip balm :-)

43

Min venninne som har bloggen Drømmelakken  la ut forrige dag en videoe om Depend Hybridlakk. For de av dere som ikkje er så kjent med hva dette er så betyr det i grunnen gel lakk eller shellack lagt uten UV eller Ledlampe som herder.....med bare en baselakk og en toplakk som er herderkomponentene.

Disse lakkene skal vare i ca 7 dager,men hun testet dem i påsken og hadde dem i 11!!!! dager...så da tenkte eg at eg ville prøve. Mange av dere vet allerede at eg elsker Shellack og har brukt dette hjemme i lengre tid. Pga denne metoden har eg fått lange negler -som ellers fliser og knekker .

Nå er ikkje alle intressert i lange negler og noen kan ikkje ha det pga jobben de har,men man kan både hybrid og gel og shellack på kortere negler også:)

Eg bestemte meg for å teste å la derfor i går onsdag 22 april Depend sin hybridlakk for første gang. Eg klønet bittelitt,men siden denne fjernes med helt vanlig fjerner også dem uten aceton ( det gjør ikkje Shellack og gel lack lagt med UV lampe og Ledlampe) så gikk det kjapt å rydde opp rundt neglene så de så pene ut.

Denne fargen er heldekkene og litt tykk å legge på syns eg,men den stripet ikkje og eg fikk en lekker finnish.

 

Det var salg på Cubus i går med 3 for 2 på all lakk så eg benyttet anledningen til å forsyne meg av utvalget:)

Starter kit koster 98,- og hver lakk 39,- så dette er en utrolig rimelig investering for deg som ikkje orker styre med lamper og acetoninnpakninger etc.

 

 

Fargen er helt magisk og high gloss,ser fresh og veldig vårlig/sommerlig ut,om denne holder mål blir eg nok å bruke den mye fremover. og meget treffende heter denne Still Searching nr 7007 og merkingen på flasken viser at den er heldekkende.

 

Siden hun allerede har laget en video som forklarer lat så klikker du her for å få mer info om denne typen lakk,både tips til påføring og til  fjerning.

Du kan også spørre henne om ALT om neglelakk,design,merker,how to osv. Hun elsker neglelakk og har også instagram der du finer henne. All denne infoen finner du på bloggen hennes,men altså er du intressert i å lære mer om denne typen lakk så klikk her 

 

Hva syns du?

 

 

 

8

Fine forloveden ønsket en fantastisk gave for sin kommende kone...da hun måtte bruke alle pengene sine på begravelse på mammaen hennes som begikk selvmord......og fikk en overraskelse de sent vil glemme

 

Nå skal det sies at eg elsker denne sangen

DbTV

Klikk på linken :)

 

Og som megafan av So you think you can dance så er eg dritt imponert over at Ed Sheeran faktisk danser selv i denne videoen -istedetfor han som ble originalt plukket til å danse og som kom på 3dje plass det året han deltok...altså toppnivå......og en helt uerfaren danser tar på seg oppgaven og danser helt magisk i denne vakre videoen ......kanskje forid han kjenner sangen bedre enn noen andre?
16

Med feber og greier og hjemme fra jobb. Så det blir inne dag med hundejentene pledd og te og litt soving. Prøve å kvitte meg med feber og møkk....skikkelig morsom måte å starte påskeferien på .

 

Ønsker dere alle en fantastisk dag
16

herlighet eg falt pladask for denne........SÅ vakker......diamant eller en svane...eller begge deler <3

 
 LaDiva 

 

Her ser du mer av disse lampene og kan lese om dem om du trykker på linken over 

15

sakset fra bt

 

Batteriet er kanskje den viktigste komponenten i mobiltelefonen din, men det varer ikke evig. Med tiden vil det gradvis bli dårligere, og det er det ingen vei utenom. Men det finnes måter å sørge for at levetiden blir så lang som mulig.

Nettstedet Phone Arena har funnet frem en rekke tips for å forlenge levetiden til batteriet, og knuser noen myter i samme slengen.

Det viktigste å være klar over er at hvor mye du lader batteriet hver gang, påvirker hvor lenge det varer.

Har du dårlig tid? 
Slik lader du mobilen raskere

Lad batteriet oftere

Ikke vent til batteriet er nesten tomt, og så lade det fullt opp. Å la et mobilbatteri gå tomt er noe av det verste du kan gjøre - i stedet bør du lade det oftere og kortere.

Batteriet liker seg faktisk best når det er omtrent 40 prosent fulladet. Jo lenger bort det kommer fra dette idealet, jo verre er det for levetiden. Det vil også si at det er «sunnere» for batteriet å være 50 prosent ladet enn 100 prosent ladet.

Delvis lading reduserer stress og øker batteriets levetid. Du trenger ikke å lade batteriet helt fullt.

Som du kan se av tallene under bør du heller lade ofte og litt enn sjeldent og lenge. En «ladesyklus» refererer til en full lading av batteriet, uansett om det gjøres i én eller flere omganger.

Hvor mye du lader av gangen   Hvor mange ladesykluser batteriet tåler før kapasiteten reduseres til 70 prosent
100 prosent (fullt utladet batteri) 300-500
50 prosent 1200-1500
25 prosent 2000-2500
10 prosent 3750-4700

Kilde: Battery University

Unngå høye og lave temperaturer

Pass på at mobilen ikke utsettes for veldig høye eller lave temperaturer. Både kuldegrader og høye temperaturer påvirker cellenes evne til å holde på strøm. Allerede ved 30 grader Celsius begynner batteriet å mistrives.

I praksis vil dette si at du bør unngå å legge mobilen nær varmekilder eller legge den igjen i en bil som blir varm i sola. Direkte sollys er også uheldig, så ikke legg mobilen i vinduskarmen. Hvis mulig, legg den på et kjølig sted. 

Kuldegrader er også skadelig for batteriets evne til å lade seg opp. Ha mobilen på innerlomma når du er ute om vinteren.

Det er umulig å alltid unngå at mobilen utsettes for temperaturer som ikke er ideelle. Men om ikke annet er det viktig å sørge for at du lader mobilen ved moderate temperaturer. Vanlige lithium-ion-batterier kan forøvrig ikke lades i kuldegrader.

Flere gode tips:

 • Unngå hurtiglading. Hvis du har tid, unngå kraftige ladere. En lader ment for nettbrett vil lade telefonen din lynkjapt, men det tærer på batteriet. Bruk heller laderen som fulgte med mobilen, så vil du være sikker på at du ikke skader batteriet.
 • Ikke la mobilen ligge og lade på 100 prosent. Du bør slutte å lade når batteriet er fullt. Dette er en god grunn til ikke å lade mobilen om natten.
 • Vent med å kjøpe nytt batteri til du trenger det. Batterier har begrenset levetid uansett hvordan du behandler dem.
 • Sørg for at batteriet ikke er tomt hvis du skal la telefonen ligge en stund. Det kan ødelegge batteriet. 40-50 prosent er bra (det er vanligvis dette nivået den ligger på når den sendes fra fabrikanten).
 • Mobiltelefonen bruker mindre strøm jo lettere det er å få signal. Ligger den på et sted med god dekning, bruker den mindre strøm enn om den ligger i kjelleren.

Er det for sent å redde batteriet du har nå?
10 tips for deg som skal kjøpe ny mobiltelefon

37

For en tid tilbake gikk eg til byn og hadde lunch med konen til min far -vi hadde gratis lunch og koste oss masse, glemte jo selvsagt å ta bilde hahaha,men  vi hadde BLT og det var utrolig godt og så mye at eg tok med resten hjem :D

 

Hun sku gå hjem og eg sku ta bussen,men eg vet at en butikk eg liker hadde flyttet så eg sku bare rett innom.........jada.....kom hjem med 3 poser stappfulle.....

Bakeunderlag som er til pizza og større deiger som skal kjevles. Eg har en veldig fin kjøkkenøy,men benkeplaten er veldig ruglete i mønsteret og det er enklere med en helt glatt bakeflate :)

2 hundejakker -en college jakke med hette og en fløyel med fleece for og fake fur 

1 ullundertrøye med blondekant med lange armer til jobb 

3 duftlys med lekker glassholder og små stener -ene er en gave 

1 par lekre sko balleriena med litt hæl -perfekt til fest eg skal på på lørdag

1 pakke med gule telys til påske 

1 veske med nagler i fake skinn

1 kult fleeceteppe i turkis -min favorittfarge

 

Alt eg shoppet i dag var helt utrolig rimelig....Spar Kjøp er en av mine favoritter -eg kunne kjøpt MYE mer,men eg må gå gjennom litt interiør her hjemme og se om noe skal byttes ut.

 

De 3 duftlysene i midten i orange og 2 gule er fra IKEA da eg kjøpte klesskap og kommode og nyinnkjøpt for duften......multe superfrisk og veldig lekre vårfarger:) så nå får eg jo vist dem også.

Ps pls glem rotet i bakgrunnen hahaha :P

 

 

Hva syns du om om varpene mine?

Likte du noe spesielt?

Har du handlet på en butikk som har god kvalitet,men som koster nesten null og nix?

 

 

 

 

 

 

32

Er så vanskelig å vise fine bilder av hvordan soverommet begynner å se ut da rommet er som et kott med vindu hahaha 185 bredt og 3.5 meter langt...altså supersmalt og ikkje mye plass til å vinkler med kamera -og med mobil....helt elendig.....men eg prøver

 

I luv smykkeskuffen min......hadde eg vært fancy hadde eg hatt lys i den og glasshylle over.......men eg trenger de 2 stikkkontaktene eg ahr til mer matnyttige ting og glasshylle.....vel man må jo ta ut tingene for å velge alikevel så ble vanlig hylle mellom klærene og smykkene....men veldig fint

 

Hva syns du?

 

 

 

Nederst skal det være en kurvhylle,men den manglet skinnene så de må eg hente på IKEA.....jippi.....anyway nå skal eg ha en sort skuffegreie i stoff der nede inntil videre :)

 

 

24

forrige dag var datteren min og meg på shopping på IKEA, Farmors hus ,Kid og Nille-det avr salg overalt og hun trengte gardiner og det gjorde eg også samt duftlys og innmat til garderobeskapet og de små skuffene til kommoden min-fant et fint skilt og en vakker ramme ,men altså SÅNN så gangen ut og enda er ikkje alt med-mangler to bildehyller en haug med kleshengere og gardinene eg hang opp alt :D

 
ops en pose med boss kom med her ser eg også :P jaja

 

4

Eg har fått noe helt 

 


kan du gjette hva det er?

 

 

Noe like fargerikt og nydelig og spennende og gøy som den som laget den..........nemlig fineste Lady August <3<3<3

http://ladyaugust.blogg.no/1422357920_jippi__en_egen_lady_a.html

 

Klikk på linken å se :D

18Hundejentene,te,ostepop og vakkert lysfat nydelig utsikt hva mer trenger en etter en laaaaaaaaaaaaaang dag på IKEA

29

http://www.side2.no/skj%C3%B8nnhet/sminkekolleksjonen-vi-drmte-om-som-barn/8541069.html

 

 

 Ja eg er en jåleguri innimellom -så liker du ikkje jåleri og eventyr vel da kan du droppe å lese videre :DMac og Disney er lik sant

 

(SIDE2): Det er ingen hemmelighet at jentene i Side2-redaksjonen gleder seg til nyinnspillingen av Askepott, med vakre Lily James i hovedrollen.

Det lille vi har sett i form av traileren så langt,tyder på at den vil inneholde alt en ekte Disney-eventyrfilm skal ha: en vakker prins (Richard Madden), fantastiske kjoler, hete kyss, små hjelpsomme mus, oppfylte ønsker og storslåtte omgivelser.

Og selv om vi ikke har små søte mus og fugler som hjelper oss å gjøre oss klare til fest, så tar MAC nå over rolles som den gode feen som skal forvandle oss til prinsesser for en kveld.

Sminkemerket har nemlig laget en Askepott-kolleksjon, som lanseres i butikk 5. mars.

 

Og her er det glitter, dere! Og lyse toner, rosa og en øyenskyggepallett inspirert av en vakker skog.

Den inneholder selvfølgelig også en tone inspirert av Askepotts babyblå kjole, og holder seg tro mot den nude palletten fra 1950-tallets klassiker.

Om ikke kolleksjonen var drømmende nok fra før, så har produktene navn som «Stroke of Midnight», «Ploofh!» og «Glass Slipper».

Filmen «Eventyret om Askepott» har premiere i Norge 13. mars.

Se deler av kollekjonen her:

 

28

ble til at eg ble litt irritert......

 

Alle skal mene noe om 50 shades of Grey....har du levd i en hule og null peiling på internett eller ikkje sett en reklame eller lest en nettavis eller en blogg så er du unnskyldt....ellers vet de aller aller fleste hva 50 shades of grey handler om.

 

Ivan Mollheim 
Leder i SMil Norge

BDSM miljøet er veldig bekymret for hvordan folk tolker filmen og mener at dette er helt feil fremgangsmåte om man intresserer seg for å teste ut sine grenser pga ingen sikkerhet mht kodeord mm. Mollheim mener at Ringenes Herre har like lite med middelalderen å gjøre som 50 shades og grey har med BDSM lest resten her 

http://www.dagbladet.no/2015/02/11/kultur/meninger/kronikk/debatt/fifty_shades/37636297/

 

 

Ok Forfatteren E.L. James leste mye kiosklitteratur på toget da hun pendlet og mente selv at hun kunne skrive bedre bøker. Vi kan mene mye og mangt om skivestil og historien og sexen og ditt og datt og apekatt,men vi kan ikkje diskutere at bøkene har solgt MASSIVT!!! Eg tror alikevel ikkje at hun mente å lage en fasit eller et oppskriftshefte på å bli kinky eller en aktiv BDSMer...det er fiktive mennesker  i en historie i 3 deler som hun har skrevet og som folk har kjøpt lest og gått amok over og nesten slått hverandre ned i krangelen om hvem som sku bli Mr Grey.

 

Eg tror på magi og mystikk,men selv eg inbiller meg ikkje at eg blir hex eller warlock av å lese Harry Potter eller at eg kan knuse krigene i verden med å si Ave Kedavra som da er dødsforbannelse i bøkene.

 

Eg var nett og så Jupiter Ascending på kino og eg syns den var helt fantastisk laget og eg ble underholdt. Vakre kulisser morsomme replikker og helt amazing stunning kostymer......ute i Universet...ja for vet du hva eg klarte å se dette for hva det .......en historie....en film...

 

med skuespillere som gjør en flott jobb .....de underholder oss og de skaper debatt. De kan fortelle ting på en kunstnerisk måte....de kan gjengi en biografi.....de kan formidle med hele seg en fortelling....og vi kan elske dem,hate dem eller være likegyldig......engasjert eller underholdt......provosert og eller inspirert...men vi må aldri inbilde oss at film er virkelighet.....folk løper ikkje rundt til daglig likssom og blir skutt på i nesten 2 timer og bare ler av det likssom...og sier what a rush...

 

Bøker som filmer engasjerer og inspirerer -hvis ikkje hadde ikkje bøker blitt brent før........de som bestemte mente at folk ikkje skulle lære noe fordi alle var best tjent med at bare noen var lærde...knowledge is power....

Anyway tilbake til 50 shades av i dont give a f*ck.....

gå og se den om du har lyst. Ikkje plag folk som liker sånt...ikkje døm de som ikkje liker det.

Dette er ikkje en dokumentar da hadde den gått på Discovery som datteren min sier :)

 

 

 

5

flyttet skapet og montert litt mer innmat i garderobeskapet på rommet .Fått lagt på plass masse i skuffer og hengt opp på hengere og fyllt kommoden min.............og knust en lampe....føler meg produktiv hahahaha :D

Jaja sånn ble det hvertfall....eg dro i feil ledning og vips lå den lampen eg skrudde fra veggen på gulvet med knust pære.

Ikkje helt krise da eg ikkje har planer om å bruke denne lampen.....men nå er det for mørkt der inne til å se event glassbiter på gulvet....så støvsuging må vente til det er dagslys og eg får opp den andre lampen.

Er  heldigvis ikkje et sted eg kommer til å gå så mye -er like ved vinduet og sengen er på motsatt siden så eg kutter meg neppe i natt :)

Skal finne frem gardinene til vinduet og et forheng til skapet også da eg ahr valgt å ikkje ha dører.

 

Litt komisk møte med servicehjelpen på Pax skapene på IKEA

 

Eg : hei eg vil gjerne ha et 75 skap og litt hyller, stang og kurver.

selger. ja ok,men vi det fins ikke dør til 75 skapene altså.

Eg : det er helt i orden eg skal ikkje ha dør

selger : hva??  skal du ikke ha dør??!!

Eg : ..........................

 

HAHAHA seriøst?

 

Vasket mange maskiner med klær i dag, tok for meg bur og tepper til hundejentene så nå er alt nyvasket og tørt til de skal sove :)

Nå må eg slenge meg avgårde i full fart på butikken før eg synker ned i sofaen for i kveld.....ha en superduper aften fine folkene <3

 

 

1821

https://siglosin.wordpress.com/2013/06/07/alle-over-50-ar-eller-rundt-der-bor-lese-dette-ja-kanskje-til-og-med-den-yngre-generasjonen/

 

Jeg sto i kassen på butikken nylig og skulle betale varene, da den unge kassereren foreslo at jeg burde ta med mine egne poser fordi plastposer ikke er bra for miljøet. Jeg beklaget og forklarte at vi hadde ikke den miljømessige måten å tenke på i vår tid. Kassereren svarte at: «Det er problemet, deres generasjon brydde seg ikke nok om å bevare miljøet for fremtidige generasjoner»

Hun hadde rett i en ting ? vår generasjon hadde ikke miljøtenkning i «vår tid». Men hva hadde vi i vår tid?
Etter mye grubling og søken dypt inne i min egen sjel begynte jeg å huske hva vi hadde??.

Vi hadde melkeflasker av glass som vi leverte tilbake og brusflasker som vi pantet. Butikken sendte dem tilbake til produsenten som vasket dem og brukte dem om igjen, både melkeflasker og brusflasker. Så de ble faktisk gjenbrukt mange ganger. Men vi hadde ikke tenkt på «miljøet». Dengang eksisterte nemlig en annen ting; NØYSOMHET.

Vi gikk ned trappene fordi vi ikke hadde heis eller rulletrapper i alle butikker, skoler og forretningsbygninger. Vi gikk til butikken for å handle og vi tok ikke bilen hver gang vi skulle flytte oss noen hunder meter. Men kassereren hadde rett, vi tenkte ikke miljøhensyn dag og natt?.

Engangsbleier visste vi ikke hva var, så bleiene ble rengjort og vasket, mange ganger før de var utslitte. Vi tørket klærne våre på klessnoren ute, ikke i et energikrevende monster. Sol og vind tørket klærne våre på vår tid. Barna arvet klær fra sine eldre søsken, og det var så absolutt ikke bestandig siste mote, eller merkevareklær.

Men kassereren hadde fortsatt rett, vi tenkte ikke på miljøet. På den tiden hadde vi en enkel TV eller radio hjemme, ikke en i hvert rom. TV?en hadde en liten skjerm som et lommetørkle ? ikke som halve Stord! På kjøkkenet blandet, pisket og eltet vi alt med håndmakt, vi hadde ikke maskiner som gjorde det for oss. Når vi pakket skjøre gjenstander, brukte vi gamle aviser for å beskytte dem, vi hadde ikke bobleplast eller styrénputer. I de dager startet vi aldri en bensinslukende motor bare for å klippe plenen, vi dyttet klipperen for hånd.

Vi fikk så mye mosjon og bevegelse på jobbe at vi ikke behøvde å gå til et treningsstudio som bruker elektriske maskiner som tredemøller, stairs-maskiner og mer. Men kassereren hadde rett, vi tenkte ikke på miljøet.

Vi drakk vann fra springen i stedet for å bruke en plast kopp eller flaske hver gang. Å handle vann som er like dyrt som en flaske Cola, var ikke oppfunnet, og helt ufattelig på den tid, hvis noen hadde foreslått det. Vi fylte våre penner med blekk når de ble tomme, i stedet for å kjøpe en ny. Vi erstattet barberblad i barberhøvelen i stedet for å kaste høvelen og alt, som i dag. Men vi tenkte ikke på miljøet.

På den tiden brukte folk buss og barna syklet eller gikk til skolen i stedet for at hver forelder måtte starte taxivirksomhet med åpningstid 24 timer i døgnet.

Vi hadde en stikkontakt i hvert rom i stedet for et dusin uttak i en forgrening. Vi hadde ikke en datastyrt maskin som sender signaler 2000 mil ut i verdensrommet for å bestille pizza. Pizza eksisterte for øvrig ikke. Er det ikke trist hvordan dagens generasjon klager over hvilke miljøgriser vi, den eldre generasjon er, bare fordi ordet «miljøtenkning» ikke var oppfunnet?

Legg dette på din FB profil hvis du kjenner noen andre innbilske eldre personer som trenger en leksjon fra den yngre smart-ass-generasjonen, i det å bevare miljøet.

45

De fleste viser jo klær og makeup og sånn og kanskje interiør når de har en sånn overskrift.....men eg har da valgt å vise dette :)

  

Vaskiss og tørkiss fra Grundig -så nå blir det grundig rent hihihi

 


Bilder fra Expert.no

 

og ny seng  fra IKEA

 

Salhus

 Lånebilde fra cutiboard

 


Fra IKEA..no

 


kjempelekker Malm kommode med stickers....min er uten,men syns dette bildet var så kult. Lånt fra Banjado.com

 

Eg er super glad med mine nye kjøp.....kjener eg gleder meg til å lage helt nytt rom i dag da eg har fri!!!

Blir amazing!!

 

Blir også travelt, ha en smashings onsdag vakre dere <3

 

 

21

Eg har kjøpt en vaskogtørk i en maskin som eg er veldig misfornøyd med.

Ikkje alltid at den sentrifugerer,så da må en gjøre dette flere ganger og man kan ikkje vaske sort ull i den da all loet fra tærkingen ligger igjen i trommelen som en tynn film og de sorte klærnere ser ikkje ut!!!

Den har ødelagt helt nye tykke sorte strømpebukser i ull med flettemønster da disse er helt dekket av fint støv som sitter fast i maskene og figeret i ullen.samme gjelder ull og silke undertøy eg har som ser skitnere ut etter vask enn før....

 

Eg ringt for å klage og ble satt over 5 ganger, ingen hadde noen gang hørt om sånne problemer bla bla osv. tilslutt tok en spirrevipp en av fyr telefonen og sier med den høye tynne nasal sopranstemmen det er  William?!!

eg :Ja ok , eg fikk beskjed om vente for en sku undersøke noe og så svarer du så nå ble eg litt usikker.

William :Hva?  svarer jeg?

eg : ja du svarer jo nå ,så da lurer eg på om eg må fortelle alt engang til?

William : ja altså hva er problemet da?

eg : at eg ikkje er fornøyd med vask/tørkmaksinen eg har kjøpt fordi den er elendig.

William : ja men da må du ringe servicemannen et øyeblikk

Eg : nei eg vikkje ringe service eg vil ha ny vaskemakin og tørketrommel. Og lurer på om dere kan ta denne i innbytte da den er kun 2-3 mndr.

William: nei du må ringe servicemannen og du får ikk bytte noen ting.

Eg : å ha service på denne som er helt ny hjelper neppe på at det er en drittelendig maskin som ødelegger klærene. Ringer man til service på noe som ikkje dekkes må den som ringer betale selv, og for at denne skal bli god hjelper det ikkje å ha noen som ser på den. Støvet inne forsvinner jo ikkje fordet, maskinen er faktisk dårlig kvalitet.

William: ja da må du jo kjøpe ny da 

Eg : eg forstår at eg må det, eg bare lurte på om det var noe vi kunne gjøre...... han avbryter meg

William: Vet du hvor dyrt det er eller??????!!!!!

Eg : ja siden det er eg som har kjøpt nett så vet eg at det er dyrt,men det er dyrere å kjøpe nye klær som blir ødelagt hele tiden også. Og eg driter i hva vi gjør med den andre...

han avbryter meg igjen

William: Hva vil du jeg skal gjøre med det da?  kastn eller?????!!

Eg : nei det trenger du ikkje,men eg vet hva EG skal gjøre og det er å IKKJE handle min nye vaskemaskin og tørketrommel hos deg og tusen takk for utrolig elendig service,ha en fin dag!

 

Går det an? eller er det bare meg? Seriøst denne maskinen ødelegger klær og det skal likssom en servicemann fikse? 

 
Eg ringte venninnen min for å spørre hva slags maskin hun har og om hun er fornøyd samt pris osv.

Deretterringer eg denne  leverandøren og forteller om min vaskemaskin og før eg får fortalt problemet fullfører han setningen med at så blir alle de sorte klærene dine full i støv og lo fra tørketrommelen. Han sier videre alle vet dette så hvorfor du ikkje får heve kjøpet er dårlig service og uvitenhet eller at de ikkje er spesielt intressert i å hjelpe meg.

Så nå har vi en date på fredag om en pakkeløsning på vaskemaskin og tørketrommel og at eg skal legge min maskin ut på finn.no hahaha

 

 

 

Så da vet vi det.....service kommer du langt med!!! pisseservice og gretne gubber med nasale barnslige stemmer dårlig språ kommer ikkje veldig langt i min bok

 hilsen hun sure vet du ;)

 

 

 

<3ha en smashings torsdag folkens!!! <3

 

22

I går etter jobb hadde eg 20 min på meg til bussen gikk og eg bestemte meg for å dra innom Rema1000 for handlet 3-4 ting til middag. Butikken er vis a vis jobben min og bussstippet på en rabatt i midten -no brainer og easy peasy .sku man tro.................

Da eg sku betale spurte eg om eg kunne være så snill å få posen med engang så eg kunne pakke tingene -ingen pose kom og eg så på henne og hun på meg, eg skulle betale og hun spurte ikkje om eg ville ha pose og den var heller ikkje dukket opp så eg spurte igjen om eg kunne få den posen eg spurte om før vi begynte. Og Damen bare svarer på litt sånn laid back halv Jamaicansk, RRRReeelaaax det tar ikke så lang tid å gi deg en pose, slapp av ( man ) sa ikkje det da,men ble litt i den gaten..... eg vurderte å ikkje betale og hadde eg bare gått så hadde eg nådd bussen.........joda slapp av your frigging selv bitch.

 

Eg måtte ta taxi pga Buffy var hjemme på badet og var kanskje dårlig enda..eg visste ikkje,men hadde ikkje tenkt å vente i evigheter på neste buss......vet du service er en utdøende ting og hva fader heller.....be meg om å relaxe? Eg ba pent og høflig om pose først så eg kunne ta tingene i posen etterhvert..istedet ble det en greie...om en forbaska pose....e det mulig?

Hun kunne selvsagt ikkje vite at Buffy var syk og at det er lenge til neste buss,men hun gjorde ting unøvendig vanskelig og det gikk utover meg.

Hun handler hos meg og neste gang skal eg være så rrrrrrelaxed at eg skal nesten legge meg ned .......hva feiler det folk??????????

 
 

Oppever du dårlig service?

 

 

8

flere kule bilder her http://www.side2.no/skj%C3%B8nnhet/de-kuleste-tatoveringene-fikser-du-selv/8528133.html


 

(SIDE2): Bruken av midlertidige tatoveringer har tatt av helt den siste tiden. Spesielt i USA, men gjennom Instagram, blogger og diverse av julens festligheter kunne vi se at trenden er på god vei til å få et fotfeste her hjemme i Norge også.

På TV har vi sett at både Tone Damli Aaberge og Vår Staude har kastet seg på trenden.

Selv om det er først nå vi begynner å se de metalliske, midlertidige tatoveringene for alvor, så var det i 2012 det hele startet da Dior slo seg sammen med smykkedesigner Camille Miceli og lanserte et luksuriøst «limited edition»-sett til rundt 900 kroner per stykket. I dette designet var det inkludert ekte 24 karats gull, ifølge Lucky.

DIOR startet trenden i 2012.

Egne butikker

Nå finnes det egne nettbutikker dedikert til slike tatoveringer, for eksempel Flash Tattoos og Lulu DK, som selger de midlertidige tatoveringene for en noe rimeligere penge. Her i Norge finner du dem blant annet hos My Joules eller FlashTattoos.no.

Stjerner som Beyonce, Sarah Jessica Parker og Vanessa Hudgens har allerede kastet seg over trenden, og viser at man kan bruke de metalliske tatoveringen på mange forskjellige måter.

De fleste velger å plassere de midlertidige tatoveringene rundt håndleddet, oppover armen, eller ved halsen og vil dermed fungere som et smykke.

Aller mest populært er det kanskje å bruke midlertidige tatoveringer på festivaler eller på stranden, men det kan være minst like fint å bruke dem til festantrekket som smykker.

Hva med å plassere en på ryggen, paret med en kjole med åpen rygg?

Til inspirasjon

Man kan også la seg inspirere av Dries van Noten, som for sin visning for våren 2015 sende modellen nedover catwalken med midlertidige gulltatoveringer på leppene - noe som ga illusjonen av en ring i leppa.

I tillegg til midlertidige tatoveringer i gull eller sølv, kan man også gå for sorte varianter, som sett hos Tommy Hilfigers show for våren 2015 - på blant annet Kendall Jenner.

Husk, har du ikke en midlertidig tatovering for hånden kan du jo alltids ta malerkosten fatt.

Gull på leppene ga inntrykk av en leppering hos Dries van Noten.
Kendall Jenner backstage for Tommy Hilfiger-showet.

 

Se flere bilder av de kule, midlertidige tatoveringene her:

Side2s moteblogger MagMalou-Marthe.

12

Alle gir til Fretex og mener de gjør en god jobb og at det føles godt å være snill mot andre.

Joda.....men eg sluttet å gi Fretex da de dumpet ting de fikk i skogen, nektet å ta i mot møbler fordi de mener at det ikkje er pent nok.....og setter brukte kvite T shirt til priser høyere enn NYE kvite T shirts i butikker som HM og Cubus osv.

 

For endel år siden satte de Vintage på kartet og flere kjendiser ble med i kampanje for å fremme at det avr kult å hipt å kjøpe brukt og støtte en god sak. So far so good.

Min bror er skuespiller, han har handlet på Fretex i mange år -kule smokinger, tøffe sko, frakk osv , stilelr som ikkje fins lengre eller omd e fins koster de en arm og et bein. For kanskje 15 år siden kom han hjem med et drittlekkert antrekk til 25 kr INKL sko!!!

Hva tror du du får for 25 kr i dag? en brukt vaskeduk, eller som i dette tilfellet får du da altså brukte IKEA glass som hos IKEA koster 3 kr pr stk til 9 kr pr stk hos Fretex.

sakset fra http://www.ba.no/nyheter/article7680895.ece

Heldigvis syns daglig leder av IKEA at dette var et komplement -alikevel.....


Joda vi kan bomme vi også sier konsernlederen ,men folk kan også finne kupp.

Hallo? MENINGEN ER AT FOLK SKAL FINNE KUPP, bruke penger på andres donasjoner så dere kan bruke de pengene til de formålene dere skal!

Det er ingen vits i å prise brukte klær som ikkje nett ER Vintage bare fordi de er gamle og brukt til priser folk kan handle helt nye i andre butikker.

Det er mange år siden eg støttet Fretex. Eg gir til finn.no eller til organisasjoner og innsamlinger.

De som ikkje har råd til å handle nytt i butikken skal ikkje betale dyrt i en Fretex butikk som lever av andre overflod.

Da vil eg heller at de henter helt gratis hos meg. Klær, kjøkkenting, sengetøy,bøker, hudpleie og kosmetikk og hva det enn måtte være.

Nå er det snart på tiden igjen å gi, det er snart jul, det er mange som ikkje eier så mye. kanskje kan du gi bort noe?

Har du pent brukt makeup? Gi til revyer eller små teater, skoleteater osv

Har du pent brukt hårpleie, kroppspleie osv, kanskje noen kan teste noe de ikkje ville bruke masse penger på,men kan få de du har brukt 1 gang for den passet ikkje deg, eller du har glemt den eller lukter kokos og du liker rose

Har du pent brukt kjøkkenting er det mange som trenger sånt. Panner kan være veldig dyrt, kniver også. Og har du serviser som du enten ahr for få av elelr for mye av noen deler, gi bort så kanskje noen trenger nett det du gir bort?

 

Eg kan fortsette i det uendelige.

Husk å ikkje bort noe skittent , ødelagt, gammelt eller boss, dette er for å dele av det du har,ikkje for at andre skal ta ut bosset ditt for deg.

 

Hva mener du om å gi bort og eller få?

Har du brukt finn.no?

handler du på Fretex?

 

 

19

eh ja....tyvene altså hallo? Er dette toppen på frekkhet eller toppen på genistrek? Er jo ingen som oppdager dette før etter en stund .

Så genistrek eller.....frekkeste?

 

sakset fra http://www.dagbladet.no/2014/11/05/nyheter/vvs/tyveri/kriminalitet/innenriks/36090610/
(Dagbladet): Butikkselger Lars Erik Magnussen ved Tempe VVS i Trondheim er mektig oppgitt over kreativiteten til frekke butikktyver.

Den siste tiden har han flere ganger oppdaget at noen har byttet ut sine egne gamle kjøkkenkraner og doseter med butikkens splitter nye.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

- Det er ikke noe nytt at folk stjeler fra butikken vår. Men i det siste har vi sett at tyvene har blitt litt vel kreative, sier Magnussen til Dagbladet.

Da han kom på jobb tirsdag morgen oppdaget han at noen hadde skrudd av tuten på en av butikkens kjøkkenkraner, og erstattet den med en som var gammel og slitt.

- At noen velger å sette igjen sin gamle er veldig spesielt. Men dessverre er dette langt fra den eneste gangen vi har opplevd dette.

Bytter med skitne doseter

For det er ikke bare deler fra kjøkkenkraner som stjeles. Magnussen forteller at det har blitt stjålet rundt 20 doseter det siste året.

- De kommer inn med dosetet under armen og bytter det ut med et av våre nye. Det er ganske frekt, mener Magnussen som forteller at sju eller åtte av disse ble byttet ut med brukte doseter. 

- Noen ganger med uhyggelige rester på. Det er ikke spesielt trivelig når vi skal vise frem doseter til kundene våre. Det er i det minste ingen som har stukket av med en dusj så langt, sier han.

Tempe VVS anslår at butikken har tapt rundt 10 000 kroner på dosete-tyveriene. 

- Men det er ikke verditapet som er det verste. Det er først og fremst irritasjonen over at vi ikke oppdager det, og at vi finner gamle slitte deler på utstillingsmodellene våre, sier han.

- Julen er høysesong for doseter

Han frykter at han vil finne flere brukte deler rundt om i butikken i løpet av de neste månedene.

- Nå går det mot jul, og i vår bransje er julen høysesong for doseter og tuter. Kreativiteten til disse tyvene er stor, det er ikke mer enn tre uker siden det skjedde sist, forklarer han.

Tyveriene har så langt ikke blitt meldt til politiet, men Magnussen varsler nye tiltak.

- Vi ser at vi er nødt til å gjøre noe med rutinene våre. Vi har allerede overvåkningskamera, men nå skal vi sette opp flere.  Dersom vi tar noen på fersken vil vi sterkt vurdere politianmeldelse.

Fulle av DNA

Han ser heller ikke bort fra at det finnes nok av DNA-bevis på gamle doseter.

- Jeg tror både doseter og kjøkkenvasker er fulle av DNA-bevis. Dersom det finnes noen på DNA-registeret som ønsker et uvanlig oppdrag, er de hjertelig velkomne til oss, sier han spøkefullt.

Magnussen innser at det alltid vil være en fare for tyveri, men håper at fremtidige kjeltringer kan nøye seg med å stikke av med varene.

- Dersom folk først absolutt skal stjele, så ser jeg helst at de unnlater å legge igjen sine gamle deler.

Nå kommer også butikken til å sette ned prisen på reservedeler, i et håp om at folk skal velge å betale for varene.

15

kort innlegg

 

hahaha kommer mer i morgen,kanskje....?

 

I dag har eg gjort noe spennende -skjelettbalansering.....veldig intressant:)

 

Ellers tatt i mot et skap på døren.....ryddet i flyttekasser,laget en grusomt middag ;// spist en super dessert og nå nyter et opptak av slankekrigen på TV og en DIGER kopp te og bare slapper av litt før eg skal rydde sengen min -for der ligger nesten hele garderoen min HAHAHA
 

ønsker dere en smashing kveld og en super torsdag <3<3

 

 

 

21

På forhånd vil eg bare beklage på det dypeste på dem eg event måtte fornærme med å poste dette ,men eg KLARTE bare ikkje la sjangsen gå fra meg.....sorry

 

I den ånd som Tunjanka  http://tujanka.blogg.no/1413727769_skriveleifer_og_klikk.html  og eg har bedrevet endel av i det siste så fant eg kronen på verket i dag......

  Tidenes trykkleif.....

Slik har du aldri før sett Misjonssambandets julelitteratur presentert tenker eg?(Dagbladet): Han sier det selv, Tom Teien, forlagssjef i Misjonssambandets eget forlag, Lunde Forlag: 

- Dette er tidenes trykkfeil. 

På tittelsiden til juleklassikeren «Når lysene tennes», rett innenfor coveret, har «lysene» i farta blitt til «lystene». Dermed tennes også ganske andre assosiasjoner til julekosen. 

Bokas fulle tittel er «Når lysene tennes 2014 ? Jenta fra høyfjellet og andre historier.»

- Spesielt sammen med resten av tittelen høres det ikke bra ut, innrømmer forlagssjefen lattermildt overfor Dagbladet. 

På forlagets nettsider kan vi lese at boka skal inneholde historier fra virkeligheten med «et hellig overlys». 

- «Når lysene tennes» er et seriøst og tradisjonsrikt hefte som mange sender som julehilsen. Folk trenger ikke frykte at det er noen ubehageligheter der, sier Teien til Kristelig Pressekontor som først skrev om saken. 

- Det er gode julehistorier, forsikrer han. 

Til Dagbladet forteller han at forlaget ikke oppdaget feilen før opplaget på 2500 bøker var distribuert til forhandlerne. 

- Da fikk jeg en melding om at det var en morsom trykkfeil og da jeg sjekket så jeg det jo med en gang, forteller Teien. 

Nå satser forlaget på at «Når lystene tennes 2014» skal rives vekk fra bokhyllene. 

«Sørg for å sikre deg årets desiderte #trykkleif! I begrenset opplag - løp og kjøp!» reklamerer de på Facebook-sidene sine. Med avslutningen «LUNDE FORLAG - TENNER LESELYSTEN SIDEN 1905»

 

 

23

Kjenner du til Camilla Pihl?

Hun ble veldig kjent som Gina Tricot jenten for noen år tilbake og var så flott på reklamene

Fra hennes egne blogg Av en eller annen grunn så klarer makeup artisten fra VITA å få henne til å se ut som en DRAGQueen, er det mulig?
Hvordan klarer man å få en så vakker jente til å se helt feil ut ? Vi har DIGRE plakater av henne i butikkene og får jo VITAbladet ca 1 gang pr mnd -det har blitt bedre,men seriøst NÅ må det skjerpes.

Eg trodde ikkje mine egne øyne da eg så hennes siste reklame for Bianco der ser man jo faktisk hvordan hun ser ut

Vakre Camilla

 

 

 

25

ja kommer flere innlegg hahaha -i dag har det tordnet og lynt som crazy her i Bergen og eg ville ikkje la hundene være alene.

Men nå er været mer stabilt og eg planlegger en liten tur på IKEA for å kjøpe innmat til skuffeseksjonene eg har skrudd sammen.

 

 

 

Vi får se hva det blir til slutt :)

 

ha en super lørdag :)

 

Det blir nok middag ute på meg i kveld

35

Fiskegrateng test sakset fra http://www.dagbladet.no/2014/09/14/tema/helse/bramat/trening/35251639/

 
(Bramat.no): Skal du spise fisk, er det sunnere å velge rene fileter av fisk framfor fiskekaker, fiskeboller, eller fiskegratenger. Grunnen til dette er rett og slett at du får i deg mer fisk når du spiser ren fisk. Det er ingenting i veien for å velge fiskegratenger eller fiskekaker heller, men da gjelder det bare å velge typer som inneholder mye fisk. Det er nemlig store forskjeller på hvor stor andel fisk det er i slike produkter.

Fisk eller makaroni?

Noen fiskegratenger inneholder mye makaroni og lite fisk. Dette er jo ikke direkte usunt, men på langt nær så næringsrikt som en skikkelig fiskemiddag med ren fisk, grønnsaker, og litt poteter eller villris.

På tide med produktutvikling

I løpet av de siste årene har det skjedd mye på fiskekakefronten. Flere fiskekaker inneholder både 70, 80, og 90 % fisk, noe som er veldig bra! Kanskje er det på tide at det skjer litt produktutvikling når det gjelder fiskegratenger også. Veldig mange av dagens fiskegratenger inneholder nemlig svært lite fisk.

Slik har vi gjort testen

For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av fiskegratengene i denne testen, har vi sett på fiskegratengenes innhold av protein, natrium, mettet fett og andel fisk. Mye protein, og andel fisk har trukket opp. Mens mye natrium og mettet fett har trukket ned. Vi har latt andel fisk telle dobbelt opp. 

Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at det beste får terningkast 6 og det dårligste terningkast 3. Et produkt som får terningkast 6 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter. Det er heller ikke slik at et produkt som får terningkast 3, er direkte dårlig eller usunt, bare at det har dårligere total poengsum enn dem som får høyere terningkast. Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat. 

Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker. Når det er nødvendig henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen. Vi gjør oppmerksom at på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdater forpakningen. Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt. 

Hele testen finner du hos bramat.no.

Testresultater

Er du flink å spise fisk?
Liker du fisk?
Hva er favoritten av alle fiskeretter/ sorter fisk?
69

Fra Europris fant eg 2 lekre sett med kasseroller (panner som vi kaller det i Bergen)

Finnes også i sort om noen heller liker det :)

 

Eg kjøpte både dette og ett med to nesten like bare med ører istedetfor hale

 

For de som lurer så heter det Hannkatt når kasserollen har hale ( håndtak)

 Her er de to andre -litt dårlig bilde,men dere * get the picture*

  Eg likte disse veldig godt og spesielt var de fine med inskripsjonen To Live Well is To Eat Well

 

Dere får heller tro meg når eg sier at eg kjøpte mye vaskegreier og ny mopp og benkeskap til kjøkkenet -der de hadde komfyr, men gidd ikkje legge ut bilder av dette :)

 

Blir hyggeligere med bilder av fine ting enn vaskefiller og mopp likssom :D

Ha en flott søndag!!

 


1

 

 

 Heisan fint folk og alle dere fantastiske vakre lesere og venner <3

 

I dag gikk eg berserk hos Blivakker -jepp happens sometimes -så da fikk eg lov å dele med dere 20% på ALT du kjøper på Blivakker.

 

Sender du meg emailen din enten i kommentarfelt eller til LinSatori@gmail.com så sender eg DEG mail med tilbudet.

Så dette er ikkje noe sponsing for meg, eg handlet OG betalte selv ,men dere får rabatten -crazy hæ?

Eg trenger bare din email som skal sendes fra min email så får du 20% avslag på ditt kjøp.

og NB eg tjener ikkje noe på dette :)

 

BliVakker.no digger deg!
 

 Som takk for din bestilling kan du nå gi en rabattkode til alle dine venner som vil kjøpe merkevarer billig med gratis frakt og rask levering. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
7

Skinlove.no er alltid ute etter å fortelle deg om sunne produkter til deg og dine kjære.

Ferskeste Nyhetsbrev fra dem

 

Triklosan påvirker utviklingen av fosterets hode

by gunnhildskinlove

I en ny studie med tittelen Prenatal Exposures to Phenols and Growth in Boys har forskerne sett om de kan måle sammenhengen mellom ulike typer phenoler i urinen hos den gravide og utviklingen av fosterets vekt og størrelse. 520 mødre og deres sønner inngikk i studien.

Forskerne fant en sammenheng mellom konsentrasjon av triklosan i urinen til mor og omkretsen av den nyfødte sønnens hode. De som hadde størst konsentrasjon av triclosan i urinen fødte sønner med mindre omkrets av hodet.

Omkrets av hodet er en prediktor på hjernens volum. I dyrestudier er det tidligere påvist at triklosan forstyrrer thyroideahormonene som er viktig for fosterets vekst og hjernens utvikling.

naturlig hudpleie for baby barn skinloveDette skriver miljødirektoratet om triklosan på sin informasjonsside erdetfarlig.no:

TRIKLOSAN

Klorholdig fenolforbindelse med bakteriedrepende egenskaper

Se etter i ingredienslisten

Ikke alle produkter som inneholder triklosan, har ingrediensliste. Dersom produktet har ingrediensliste, kan du se etter:

 • Triklosan
 • Triclosan

Produkter som inneholder triklosan, blir gjerne markedsført med at de har lukt- og bakteriehemmende egenskaper.

Hvorfor er det farlig?

Triklosan er svært giftig for livet i vann. Det er mulig at bruk av stoffet kan føre til at bakterier blir resistente mot antibiotika. Det kan for eksempel innebære at vanlige infeksjoner som vi i dag kan behandle med antibiotika, kan være farlige fordi antibiotikaen ikke lenger virker.

Mattilsynet og Miljødirektoratet ønsker forbud mot stoffet i kosmetiske produkter.

Hvorfor brukes stoffet?

Triklosan har bakteriedrepende egenskaper.

Hvor kan du finne stoffet?

 • Tannkrem
 • Deodoranter
 • Kosmetikk
 • Vaske- og rengjøringsmidler
 • Tekstiler (blant annet i treningsklær)
 • Sko og såler

Referanse:

1. Prenatal Exposures to Phenols and Growth in Boys

2. Miljødirektoratet

32

Fineste Engla utfordret oss på sin blogg http://englas.blogg.no/1405887968_utfordring_til_deg__v.html

Eg sendte henne mitt bidrag og hun sa eg måtte skrive om det på bloggen min,så da så :)

 

For ca 3 år siden fant eg dette vakre skrivebordet med overskap og innfelte blyglass vinduer. 

Dansk design og enten fra 30 tallet eller er over 30 år. Hvertfall tidligere eier betalte 20 000 for dette da de kjøpte det så det er jo veldig solide saker.

 Skapet er så vakkert og detaljene på skuffene er helt nydelig.  Desverre er eg *allergisk* mot tre-altså furu, eik osv da får eg fnatt hahaha - beklager alle deres som syns eg har begått en dødssynd  -men her er resultatet etter eg fikk det malt


Eg ELSKER dette skapet -det er helt unikt og ingen har sett make. kanskje er dette helt vanlig i danske hjem,men ikkje her i Norge.

Kanskje kjenner du noen som har et slikt?

Likte du det bedre før eller etter?

 

ha en super dag <3

 

28

 

 

Ja da ble det veldig sen oppdatering på rebusen herfra,men seeeee hva eg har handlet meg -Dronningen av Finn.no slår til igjen :)

  

Handler du på finn.no?

Eller handler du på bruktbutikker. 

Eller er du sånn at du MÅ ha siste nytt i butikkene?

15

Forrige uke var eg og koste meg med min datter -vi shoppet og spiste middag og hadde litt jentedate :)

 

Mine bilder tar evigheter å laste opp så eg stjal dem fra nette istedet :P

 

Hos Riviera Maison fikk et gavekort eg fikk til jul ben å LØPE på -er ikkje nett gratis der, men eg elsker å handle der -når eg tar meg råd<3Disse koppene er bare supersøte med tekannefat <3<3 ble noen sånne :)

 

 

Disse fatene også ble det noen av <3

 

 

Denne nydelige lykten fra nille ble også med hjem, desverre knuste den så eg må kjøpe ny :/

 og et supersøtt skilt med BATH på i disse fargene

 

( fant ikkje BATH ,men så du ser fargene og typen )

 Fra Åhlens ble det dette 

 Bilde lånt fra http://amanamlyn.blogspot.no/2012/11/handletur-i-bod.html

 

Øvrige bilder er lånt fra nettbutikken eller FB siden til de forskjellige butikkene eg handlet hos :))

 

 

Har DU shoppet i det siste?

Liker du interiør og serviser og sånt dill som eg handlet meg?

Hvor pleier du å handle slike ting?

 

Ha en superduper helg

Eg skal på jentekveld med en venninne <3

 

25

Mange av dere som leser bloggen min enten fast eller innimellom vet at eg er veldig opptatt av dyremishandling, testing på dyr og er bevisst om produkter vi bruker hjemme er i tråd med min oppfatning.

Eg har selv 3 vakre firbente *barn* som alle er litt anderledes enn de andre i samme *rase* og all er enten omplassert eller adoptert fra skjelter.

Buffy hadde en eier før meg som måtte skifte hofte og kunne ikkje ha valpen sin. Vi skulle se på 3 valper den dagen,men etter vi traff Buffy smeltet min datter s hjerte og avlyste de andre besøkene -vi elsker henne høyt! <3

Tussi tok det 6 mndr før kenneloppdretteren fant en passende eier til, da hun har en vakker sjel,men er ikkje veldig fotogen og siden hun er en blanding var ikkje de sikker på hvordan hun kom til å se ut som voksen. Love at first sight -trust me <3 Hun er min lille Soulmate.

Fendi er en Street Diva fra Andalucia. På finn.no fant eg en annonse om en hund som vi skulle adoptere, men skjebnen ville det anderledes og vi fikk ikkje denne. Eg gikk innpå siden til adopsjonsbyrået og fant Fendi som hadde bodd på gaten fordi hun avr syk og hadde hoppe ut knær og ingen ville ha henne -eg ville <3

Hun passer veldig godt inn i flokken vår<3 Hun er frisk og sunn ved hjelp av medisiner og har muligheter til å leve et langt liv<3

 

Her kommer en historie om å gjøre en forskjell uansett alder.

Sakset fra Viralmania

http://www.viralomania.com/hund-reddet-pa-fabrikk/

En valp i nød oppsøkte en mann på jobb. Det som utspilte seg knuste hjertet mitt

Det er aldri for sent å hjelpe en hund i nød. Enten de er nyfødte valper eller den eldste hunden i en kennel, de får det alle bedre med vår hjelp. Men la oss innse det, mesteparten av vår oppmerksomhet går til valpene. Og med god grunn. De er søte, kan ikke passe på seg selv, og vi ønsker å beskytte dem fra den harde verden før noe galt skjer.

Men hva skal vi gjøre med de som ikke blir reddet? De som har bodd der ute i den harde verden, kanskje hele livet? Hvordan kan vi hjelpe dem? Vel, etter å ha lest denne historien om hunden Toothless, har jeg en idé. Og en ny helt?

En mann ved navn Cody og hans kone hadde mistet to babyer på rad gjennom spontanaborter. De gikk gjennom en veldig tøff periode og følte et konstant tomrom som ikke kunne fylles. En dag ser Cody denne valpen på jobbskiftet på en tregulvfabrikk. Denne valpen skulle forandre deres liv for alltid.

Her er første gang Cody så valpen. Umiddelbart ønsket han å forlate sin post gi den lille valpen en klem, men han hadde arbeid å få gjort. Men det skulle ikke valpen ha noe av. «Han gikk opp til meg og stirret på meg med sine store øyne. Jeg klappet ham og la umiddelbart merke til at han var dekket av lopper, og ikke var i den beste fysiske formen.»
toothless (1)
«Jeg ga ham noe kylling-fast food fordi han var så tynn at jeg kunne kjenne beina hans. Jeg tok også disse bildene for å sende til min kone for å spørre om tillatelse til å ta ham med hjem. Hun trengte ikke mye overbevisning!»
toothless (2)
Cody hadde trodd han trengte å ivareta valpen, men det lille nurket sovnet på fabrikkgulvet og ble der hele dagen.
toothless (3)
Da de fikk ham hjem, vasket de ham og fjernet dusinvis av lopper, og brakte ham til veterinæren, hvor hele klinikken falt for ham umiddelbart. Hans imponerende liste over eksisterende tilstander var: 1. Hemmet vekst grunnet underernæring. 2. Katarakt (øyesykdom) og en liten pupill fra slagtraume mot hodet. 3. Sår i magen som forårsaket oppkast. 4. Fire oronasale fistler i munnen forårsaket av tenner som råtnet ut av hodet hans. 5. Fullstendig døv.
toothless (4)
På grunn av størrelsen hans var det vanskelig for veterinærene å fastslå rasen hans, men de landet på Shetland Sheepdog, på en alder mellom 8-12, med en vekt på 3,3 kg.
toothless (5)
«Etter operasjonen av fistlene, et strengt medisinsk regiment, måneder med bortskjemming og en familie som elsket ham så mye som to barn og litt til, var Toothless (et kallenavn fra vår fem år gamle datter på grunn av hennes kjærlighet for How To Train Your Dragon) en feiende flott eldre herremann i fotsporene til Sir Ian McKellen og Christopher Plummer.»
toothless (6)
Etterfulgt av dette, ble «Toothless» behandlet som kongelig og levde det gode livet han fortjente, beskyttet av Cody og hans kone Kasie.
toothless (7)
Han levde ikke lenger i kulden, men kunne iblant nyte den istedet.
toothless (8)
Og kle seg opp?
toothless (9)

toothless (10)

toothless (11)

toothless (12)
Hans favoritt-ting å gjøre var selvfølgelig å ta høneblunder.
toothless (13)
Og han fikk sannelig mange muligheter til det.
toothless (14)
Men all denne tiden hadde Toothless blitt gitt kun tre måneder til et år igjen å leve. Han klarte seg til ett år før han ble for syk til å pryde oss med sin tilstedeværelse nok en dag?
toothless (15)
Til slutt, den 2. juni 2014: «Jeg så den største venn, det mest kjærlige kjæledyr og den mest heroiske fighter jeg noensinne har møtt synke inn i en velfortjent siste lur mens hans mor og jeg holdt ham i labbene.»
toothless (16)

Ifølge vår helt, «Jeg trodde aldri jeg kunne elske et kjæledyr så mye som jeg elsket ham; så mye som vi elsket ham. Alle som møtte ham elsket ham umiddelbart. Hans veterinærer, våre venner, et teater fullt av gjester da han utførte en walk-on rolle i et skuespill. Han var virkelig one of a kind. Vi håper at vi ga ham nok gode minner til å utslette de dårlige som kom før.»

Jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv.

Kilde: Imgur.

Denne historien beveget meg dypt. Har et kjæledyr noen gang forandret livet ditt på noen måte?

 

 

8

Som dere vet var eg på IKEA forrige dag og viste dere noen ting eg kjøpte og lovet at det skulle komme en litt morsom ting som eg kjøpte

 

 

Bittelite drivhus og en tomatplante :) veldig hyggelig å ha på Costa del Terasse <3

 

Har du drivhus eller plantet tomater ?

20

Gurimalla noen ganger må en knipe seg i armen for å se om en drømmer eller ei. SE hva eg fant på Finn.no i dag?

Annonsen var lagt ut i går kveld og damen tenkte de aldri fikk solgt siden det var pinsehelg. Eg trodde at eg neppe fikk den siden den var så lekker og til en utrolig fantastisk pris -langt under verdien!!

Hun sa da eg hentet den, eg er så glad noen fikk bruk for den for det er litt gale å kaste syns du ikkje?

Kaste???!!!! WHAT!!! kunne jo event gitt bort,men uansett denne skatten er MIN!!! Akkurat hva eg har lett etter da eg har ønsket meg en øy på kjøkkenet og ha litt mer benkeplass -da de som tegne kjøkkenet her enten gjorde det i blinde, hater å lage mat eller.....vel.......bare spiser micromat. Det er omtrent null benkeplate hos meg som du ser av bildet av mitt kjøkken

 

Bildet er hentet fra prospektet da eg kjøpte -geez sett noe så nitrist???Som du ser omtrent ingen benkeplate -v kjøleskapet har vi microen og der brødboksen deres står har vi frukt og aånne ting stående -så du ser ingenting å LAGE mat på eller bake etc. Så vi har et bittelite trancherbord fra IKEA som vi flytter etter hvor vi trenger det. Eller vi må bake på spisestuebordet -litt lavt for en mann på 2 meter da det er han som baker mest her i heimen :P -unntatt til jul -da er det eg og datteren min :D

Og HER er mitt nye vidunder!!! trommevirvel!!! bildene er lånt fra annonsen ellers hadde de ikkje kommet før i morgen engang og dette måtte vises NÅ!!!

Ja lykke kan kjøpes for penger -spesielt når det gjør Livet MYE enklere :)Vips slips 150X95 cm benkeplate og oppbevaring samt disse lekre stolene fikk plutselig mer enn dobbelt benkeplate:))

Åh dette blir perfekt her hos meg <3

 

Er det RART eg er fornøyd?

LYKKE<3<3<3<3

 

Har DU handlet noe som ga deg lykke på Finn.no?


16

I går var vi på IKEA å handlet litt saker og ting - plastposer med ziplock -veldig praktisk -en pakke med blå og en med lilla :)

 


Så handlet eg meg en lekker bukett med peoner -eg klarte ikkje laste opp bildet på dataen fra mobilen så blir lånebilde

 http://stinemos.blogspot.no/2010/03/hvite-peoner-white-peonies.html

 

Handlet noe annet litt morsomt også, men det får komme litt senere i dag :))

 

Peonene er utrolig lekre og lukter vidunderlig.

 

 

Etterpå ble det Chilli con carne som du kan finne oppskriften her

http://cuskima.blogg.no/1383590873_easy_peasy_chili_con_.htmlhits